thoralf

Direktlänk till inlägg 4 april 2015

GRUNDSTÖTNING

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2015 10:07

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om hur SMHI och Länsstyrelsen i Kalmar ser på framtida havsnivåer och att de fullständigt tycks blunda för den historiska statistiken som finns.


Jag exemplifierade detta med ett diagram där jag visade statistik från 1880-talet fram till dagens datum och sedan även kompletterade med de prognoser som SMHI och Länsstyrelsen arbetar efter för att vissa på orimligheten.


Nyligen fick jag ett tips angående ett infobrev som gått ut från Sjöfartsverket. En myndighet som måste förhålla sig till verkligheten. Annars blir det grundstötningar i vår skärgård.


”Vi har även startat ett stort projekt för att höja kvalitéten på sjökorten. Vi ska synkronisera och uppdatera referensytan i sjökorten. På många platser refererar djupen till ett vattenstånd som varit gällande sedan 60 år tillbaka. I dag måste djupen reduceras för landhöjningen. Med den nya referensytan, RH2000 i sjökorten, behöver man endast ta hänsyn till vattenståndet. Parallellt genomför vi NSL i samma områden. Projektet påbörjas längst upp i norr, där behovet är som störst, och kommer avslutas runt 2021 vid norska gränsen.”

 

Med andra ord ser Sjöfartsverket inga havsnivåhöjningar och tror inte på några framtida heller. I varje fall inte i närtid.


Mitt blogginlägg hade rubriken ”Verklighet eller fiction från SMHI och IPCC”! Nu konstaterar jag att Sjöfartsverket sysslar med verklighet och SMHI med fiction.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Svensk

4 april 2015 10:12

Samhället har blivit ohederligt. Många myndigheter har tappat sitt uppdrag och sysslar med trams istället.

 
Ingen bild

Orolig fiskare

4 april 2015 10:17

Det var dåliga nyheter för mig som fiskare. Torsken kan inte överleva på land. Fortsätter denna landhöjning försvinner Östersjön till en liten pöl.
Vi måste alla hjälpas åt att hålla Sverige nere. Kan vi inte importera en massa människor och låta dem äta sig stora och feta på det att de genom sin tyngd kan motverka den förbannade landhöjningen som hotar vårt levebröd.
Låt haven stiga! Vi vill ha mera fisk!

 
Ingen bild

Demokratur

4 april 2015 10:22

Vänta bara tills Miljöpartiet tagit Sjöfartsverket i örat... Då blir det havsnivåhöjning med 1 dm om året pga klimatförändringar... Jag menar, det är ju ändå Mp som bestämmer i det här "landet"...

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 april 2015 10:59

Ja statistik är lite rolig den, man kan läsa in mycket, och fel tolka mycket, Jag säger inte att du har fel, även om jag tror att de som säger att vattnet stiger, har väldig bra forskning på sin sida, forskning inte antaganden, forskning när man mäter och gör tester och bevisar saker så nära verkligheten man bara kan komma. Det du beskriver, ( vilket inte är fel) är om man tar en hink, lägger ner en sten och en pingisboll, slår på vatten så stiger inte vattnet nämnvärt i förhållandet till pingisbollen. Men har det blivit mer vatten i hinken?

Jag hoppas att forskarna, du vet dom som personligen testar saker, har vägt hela universum, ja dom vet hur mycket det väger, och du tror att dom inte kan kolla om vattnet på jorden stiger?

Eller menar du att, om det inte stiger i Sverige, så är det inget problem?

Thoralf Alfsson

4 april 2015 13:08

Nu är jag kommunpolitiker i Kalmar och Sverige då har jag att ta hänsyn till de faktiska förhållandena i vårt land när det gäller hur vi utvecklar vår infrastruktur och var vi kan bygga och inte bygga.

Inte hur det ser ut på andra sidan jordklotet! Jag är intresserad av vad som händer i Östersjön.

 
Ingen bild

Mikael Karlssom

4 april 2015 12:13

Verkar som om hela Sverige gått på grund!

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 april 2015 12:36

Risken är stor att varken landshövding eller hans stab eller Kalmars journalister förstår ett så avancerat diagram.

 
Ingen bild

OH

4 april 2015 14:37

För att undgå bli omkörda av verkligheten och andra fordon sägs att Länets hövding gett order om att alla fordon tillhörande Landstinget skall övergå till vänstertrafik.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 april 2015 14:50

@Mikael Karlsson. Japp. Det stämmer att hela Sverige har gått på grund.
Nu bor jag inte nära Kalmar och har aldrig doppat mina "44,or" i Östersjön, men finner detta mycket intressant.
Intressant är också debatten om "övergödningen" av Östersjön och den svenska påverkan av detta. Att delar av avloppsvattnet från Östeuropa når Östersjön orenat eller dåligt renat, verkar våra politiker blunda för.
Istället läggs stora kostnader och besvärliga regler på svenska hushåll, lantbruket och industrin. "Bäst i klassen" gäller, oavsett kostnader och konsekvenser för jobben...
Vi lär också ha begåvats med en ny art av "Silverfiskar". Lite större än den vi haft i Sverige förut. Tål värme och torka bättre och med längre livslängd.
Den sägs ha hittats främst i bostadsområden i Stockholm och Göteborg.

Det är nog "som vanligt". Svenskars förändrade resvanor gör att dessa kryp har haft möjligheten att lifta med in i Sverige. Att våra invandrare skulle för in dem - nej, absolut inte, den funderingen lär vi aldrig får höra av det politiskt korrekta Sverige...

 
Ingen bild

Pepparholm

4 april 2015 16:02

Är det inte längre krav på årliga utvärderingssamtal av chefen med sin personal? När det gäller landshövdingar så borde det i så fall vara en minister.

 
Ingen bild

llehT essaL

4 april 2015 16:45

Mats Proffstroll, visst är det väl underbart med statistik och visst går det att "bevisa" mycket med den som till exempel att om svenskarna dricker mer grädde så minskar bilstölderna. Antag att 1945 konsumerade svensken en liter grädde per år och person och det stals en bil dagligen. I dag konsumerar svensken en deciliter grädde om året per person och det stjäls tjugo bilar om dagen. Slutsats: konsumerar svensken mer grädde så minskar bilstölderna. Visst är väl statistik underbart, Glad Påsk på er.

 
Ingen bild

Niklas R

4 april 2015 17:00

@Mats Proffstroll
Att försöka verka märkvärdig och prata om hur exakt vetenskapen är och så vidare för att sedan påstå att Sverige flyter på havet går inte riktigt ihop.
Det fungerar liksom inte så i verkligheten. Men jag antar att det är så klimathysteriker fungerar. Påstår en sak men är helt ute och cyklar när det kommer till den faktiska vetenskapen.

Du är medveten om att jorden inte fått något större vattentillskott på de senaste 3 miljarder åren? Så det finns ingen "kran" att slå på för att fylla på "spannen". Det vatten som finns här finns här sedan jorden skapades.

Dessutom, de där havsnivåhöjningarna på grund av att polarisarna smälter, finns inte heller. Eller du kanske missade nyheten förra året när en grupp glada klimathysteriker skulle åka till Sydpolen för att mäta hur lite is det fanns kvar och de frös fast i isen innan de ens var i närheten av sitt mål.
En rysk isbrytare var tvungen att slå sig fram genom isen, som hysterikerna insisterade på inte fanns, för att få loss dem efter någon vecka.

Men för allt i världen, låt inte fakta hindra dig från dina fria fantasier om en blötare värld där universums kranar fyller på jordens vattenstånd.

 
Ingen bild

Hood

4 april 2015 17:04

En smal strimma av hopp att i alla fall ett statligt verk är TVINGADE att hålla sig till fakta och sanning.

 
Ingen bild

Quo Vadis Gallia?

4 april 2015 21:24

Frankrike förbjuder 'smala modeller' men tillåter islam!
Har 'smala modeller' terroriserat någon någonsin?

 
Ingen bild

Tobbe S

4 april 2015 22:45

Än så länge har det inte uppmätts så mycket som en centimeter havsnivåhöjning. Och det efter 40 års klimatförändring. Tror inte på det där-

 
Ingen bild

Observer

4 april 2015 23:52

FRAMTIDEN:

Nya "Nürnberg-rättegångar" -Den här gången mot PK-Etablissemanget, där de skall få svara på frågor som:

1. Varför de valt att fortsätta islamisera Europa när det varit uppenbart att detta skulle misslyckas?

2. Varför de undanhållit sin egen befolkning de verkliga siffrorna, kostnaderna?

3. Varför de lurats med att dessa skulle komma i jobb när alla sett att så inte blev fallet?

4. Varför fortsatte de?

5. Varför åsidosatte de sitt uppdrag gentemot sina uppdragsgivare - Medborgarna/Skattebetalarna?

6. Varför blev SVT & SR vänsteraktivister istället för att vara neutral public service, som licensbetalarna betalt för att erhålla?

...Sedan skall dessa straffas!
För att statuera exempel inför framtiden, och för att förhindra en upprepning.

 
Ingen bild

Tigerone

5 april 2015 06:54

Inte alla på SMHI som håller med om klimatförändringarna , men det är nog precis där som i övriga samhället bara de som har rätt åsikt får komma till tals.

 
Svensson

Svensson

5 april 2015 09:18

I andra länder hade Svensk massmedia,stämplats som kommunistmedia.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

5 april 2015 11:01

Nicklas R
Du får nog börja med grundkusen att vatten har olika stadier, gas, flytande, och fast. Dom påverkar oss lite olika, trots i samma mängd.

Om du har fått för dig att det råder någon form av diskussion mellan forskare ang, att haven stiger och att jorden håller på att värmas upp, har du helt fel, den förnekelsen ligger i paritet med förintelseförnekare och geocentrister.

Det finns en mycket liten grupp forskare som går imot konsensus från dom andra forskarna, dessa personer är mycket få, och deras förgrundsfigur, vart härom veckan påkommen med att ta pengar från ett helt gäng oljebolag vilket han hade förnekat hela vägen.

Och det dom träter om är inte huruvida klimatväxlingen är verklig utan om det är människan som skapat den.

Hulda
Citat: Vi lär också ha begåvats med en ny art av "Silverfiskar". Lite större än den vi haft i Sverige förut. Tål värme och torka bättre och med längre livslängd.

Svenskarna har rest över hela världen i alla tider, jag förstår egentligen inte vad du vill säga med detta uttalande, förutom att du inte tänker längre än näsan räcker.

Har du aldrig varit utomlands själv? kan du garantera att det inte är du som tagit hit silverfiskarna, ovetandes. Borde inte typ vikingarna redan tagit hit dom.

Och med det kan vi återvända till Thoralfs replik om att han bryr sig bara om Kalmar, Anledningen till att de stora silverfiskarna, ser ut att komma nu och kan överleva, är precis globaluppvärmning, Så det kommer att påverka Kalmar och resten av Sverige vare sig man vill det eller inte.

Thoralf Alfsson

5 april 2015 11:30

Allt är den globala uppvärmningens fel! Till och med silverfiskar.

Tänk att någon kan vara så indoktrinerad som du Mats. Dessutom försvara vad som helst.

Jag tycker du skall läsa lite på Lars Berns blogg.

http://antropocene.se/2015/april/var-gar-skiljelinjen-i-klimatfragan.html

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 april 2015 11:16

Här i lilla Berga ,Högsby kommun har Migrationsverket hyrt två villor för att därstädes starta ett boende för "ensamkommande barn" ,pojkar och flickor ska bo tillsammans ,det rör sej om antalet 10 stycken och 10 st ska anställas för att sköta dessa dygnet runt ! Hur mycket pengar som helst finns det när det gäller asylsökande och ensamkommande barn ,samtidigt så sänks i princip pensionerna varje årsskifte , då är pengarna slut !

 
Ingen bild

Maja Dacke

5 april 2015 11:21

Fortsatt Glad Påsk-helg!

Det här inlägget av Thoralf o-c-h kommentarerna är så fyllt av humor att jag är tvungen att spara ner det. Tack alla för att ni lyste upp min tillvaro som just nu inte är så ljus - trots blå himmel och sol ... (Har talförbud pga stämbandsirritation och påföljande kruppliknande hosta. Svårt för en pratglad kärring med än mer pratglad gubbe i omgivningen, hehe!)

 
Ingen bild

Lärare

5 april 2015 11:56

Så där ja, nu kom det ÄNTLIGEN!
I Dagens Express/Debatt kan man läsa att Bert Torekull vaknat och insett Sveriges snabba förfall!

Nu SD, kan vi gå på offensiven riktigt. Kräv omedelbart stopp för all invandring ett bra tag framöver.

Skicka hem alla grova brottslingar av utländsk härkomst som sitter på fängelserna och kan utvisas men det görs inte.

Har länge tyckt att SD måste bli tuffare och rakare i sina uttalanden ang massinvandringen.
Fortsätter det i samma stil kommer Sverige att utarmas och en ren katastrof följer i snabb takt. Det har ju redan börjat om vi ser oss omkring och följer med vad som händer och sker; bränder, brottsligheten i stort, gruppvåldtäkter m m, i all oändlighet.
Stoppa invandringen nu!

 
Ingen bild

Lärare

5 april 2015 12:12

Bertil Torekull heter han!

Sverige har äntligen vaknat.
SD har, och haft rätt hela tiden anser majoriteten av svenska folket nu. Kör på SD, det är bråttom nu.
Hoppas på nyval snart. Då ni...

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 april 2015 12:34

@realisten. Det är garanterat samma med dessa silverfiskar som med vägglössen. Vägglössen har enligt den politiskt korrekta "skolan" INTE kommit hit i invandrarnas bagage.
Dessbättre punkterade Bert Karlsson detta rejält i en intervju från Stora Eks flyktingboende...
Vi kommer snart att få höra krystade intervjuer med myndighetspersoner och representanter från saneringsföretag om "svenskarnas ändrade resvanor" så som det låtit med vägglössen...
Jo, jag har varit utomlands. Men jag bor inte i "områden i Stockholm och Göteborg"...
Hade dessa nu omtalade silverfiskar kommit hit med vikingarna, då hade de varit en del av vårt djurliv och inte gett några rubriker.
Jag och förhoppningsvis också du har normala näsor. Dock räcker min tankeförmåga längre än vad du kan se om du står mitt på Ölandsbron en solig och klar dag...

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

5 april 2015 13:11

Hulda
Fel kommentator kommenterades, så mycket med den tanke förmågan.
Jag har inte kommenterat vägglöss, så var ärlig och addera inte saker mitt i en diskussion, som inte är adresserade i första premissen. Om inte stora silverfiskar kunde leva och föröka sig i Sverige innan, så kan dom inte det nu heller, OM INTE det har förändrats något i DERAS miljö ergo temperatur.

Jag kan bara gissa att när första fallet av malariamyggor dyker upp i Sverige, så är du först ut och skriker samma sak.

Thoralf Alfsson

5 april 2015 15:15

Addera saker mitt i en diskussion eller fly från ämnet. Är det inte så att Mats (ateist) Proffstroll är väldigt duktig på det!

 
Ingen bild

Wagner

5 april 2015 14:41

Nu ska vi inte dra allt för stora växlar av Torekull. Han är "Ersättare i riksdagen" vilket betyder att han kommer bli just det. Ersatt.

Karln är för övrigt 83 bast! och har tidigare gjort sig omöjlig i partiet. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt...en_4185041.svd

Så istället för rasistkortet spelar man ut senilkortet och sätter gubben på hem.

 
Ingen bild

Peter4

5 april 2015 18:18

Mycket bra artikel.
Även om han är ersättare av Bertil Torekull.Det är viktigt att man börjar våga säga sanningen även från andra partiet.Men jag undrar ska MP kommer Jonas F kommer och kallas honom rasist ELLER vad ska de hittar på.
Glad Påsk

 
Ingen bild

Niklas R

5 april 2015 21:41

@Mats
Ummm... all materia i detta universum har tre olika stadier, samt plasma. Fick du inte lära dig det i skolan, eller hade den redan degenererat så mycket att sådana grundläggande kunskaper kapats från kemilektionerna?
Sedan sa jag inget om något diskussion mellan vetenskapsmän i frågan om klimathysterin.
Men nu när du tar upp det så kan vi ju konstatera att de seriösa forskarna hoppar av det tåget så fort det går. Det är bara i länder som har statligt finansierad forskning där den politiska agendan bestämmer vad som är rätt rön som fortfarande har några direkta anhängare av klimathysterin. Detta då inte ens den mest avancerade klimathysterimodellen kan visa rätt scenario då de alla tittar på fel källa.
95% av jordens klimat styrs av solen, så enkelt är det. Går solen in i en varm period blir det varmare, går solen in i en kall period är vi döda och en ny istid drar in över världen. Och det finns inte ett skit vi kan göra åt det.

Det enda som ökningen av koldioxid i atmosfären har gjort är att den har ökat grönområdena och minskat öknarna.

Men, men, varför slänga pärlor för svinen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se