thoralf

Alla inlägg under mars 2015

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2015 21:39

Länsstyrelsen i Kalmar län har tagit fram en klimatanpassningsplan. En plan som säkert innehåller en del bra saker men jag tänkte uppehålla mig vid en speciell del av dokumentet som handlar om havsnivåhöjningen. Tjänstemännen på länsstyrelsen har givetvis köpt IPCC och SMHI prognoser för att göra det lätt för sig. I den aktuella texten i dokumentet kan följande läsas.


”Framtida havsnivåhöjningar är liksom andra klimatförändringar beroende av hur väl vi lyckas minska vår klimatpåverkan. Socioekonomiska modeller pekar på olika scenarier för de närmaste 100 åren. Utifrån dessa modeller rekommenderar både IPCC och SMHI att vi bör räkna med att havsnivån kommer höjas med 1 m till år 2100.”

 

 

I rapporten ingår även kartor som visar att t.ex mer eller mindre hela Mörbylånga kommer ligga under vatten vid högvattenstånd 2100.

 

 

Jag har haft en dialog under några veckor med tjänstemän på Länsstyrelsen för att kunna verifiera vad man utgått ifrån. Jag har tolkat svaren som att man helt utgår från de klimatmodeller som IPCC tillhandahåller. Jag ställde frågan om de inte använder sig av befintlig statistik över havsnivåerna i Kalmarsund. Men någon sådan statistik hade man inte utan tjänstemännen hänvisade till SMHI. Något som verkligen förvånade mig. Länsstyrelsen hade ingen tillgång till statistik över havsnivåförändringar i Kalmarsund.Efter en kontakt med SMHI fick jag tillgång till en massa mätdata från de lokala mätstationerna vid Ölands norra udde, Oskarshamn och Kungsholmsfortet i Karlskrona. Efter lite bearbetning kunde jag presentera följande diagram över havsnivåändringarna i Oskarshamn sedan mätstationen startade 1961.


   


Den svarta linjen är trenden de senaste ca 50 åren. Precis det som jag förväntade mig att landhöjningen fortfarande är större än havsnivåhöjningen. Något som alla klimatalarmister vill tala tyst om!Svaret från tjänstemännen på Länsstyrelsen blev följande.”När man gör diagram är det viktigt att få med så långa tidsserier som möjligt för att kunna se trender.”Med andra ord ansåg man att tidsperioden (50 år) var för kort eller så ville man inte höra talas om att havsnivåerna faktiskt sjunker istället för att de stiger i Kalmarsund.


Mätstationen i Karlskrona hade dock betydligt längre tid på nacken. Närmare bestämt nästan 130 år men det tog dock lite tid att bearbeta över en miljon mätdata. Resultatet blev dock likartat med Oskarshamn, skillnaden är dock att landhöjningen i Karlskrona är mindre än i Oskarshamn.


 


Nu ville inte längre tjänstemännen på Länsstyrelsen svara på mina mejl med diagram. Klimatforskarnas påstådda stigande havsnivåerna existerar inte i Kalmarsund.


Eftersom både IPCC och SMHI hävdar att havsnivåerna skall stiga med 1 meter till år 2100 så roade jag mig att även lägga in även denna förändring i diagrammet.


 


Tystnaden fortsatte nu från Länsstyrelsen tjänstemän.


Hur många tror på den dramatiska förändringen i utvecklingen av havsnivåerna i Kalmarsund de kommande 85 åren?Personligen vill jag nog först se ett trendbrott i den verkliga  statistiken innan jag börjar oroa mig för stigande havsnivåer i Kalmarsund.


PS


Vill gärna återge en kommentar från Lars Cornell.


"Vi kan redan nu se resultatet av klimatförändringar", så står det på Länstyrelsens websidor. Jag har frågat landshövding, Stefan Carlsson, var då? Peka!
Han vägrar svara. En tjänsteman svarar i hans ställe.
"Vi har blivit tillsagda av SMHI att skriva så."


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2015 09:18

Varför har 7-klöverns politiker så svårt att förstå?


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2015 17:36

I Vasaloppet brukar ca 15 000 personer starta varje år. Det kallar jag för masstart! I skidsammanhang kallas det till och med masstart när bara ca 50 personer startar gemensamt.


Att däremot kalla det för massinvandring till Sverige är inte politiskt korrekt. Om du ser filmklippet från Vasaloppsstarten får du kanske lite perspektiv på siffrorna.Statistik från Migrationsverket 2014.


Totalt beviljade uppehållstillstånd 110 610 personer  > ca 7,4 Vasalopp


Asylsökande 81 301 personer  >  ca 5,5 Vasalopp


Beviljade uppehållstillstånd asylsökande  35 642 personer  >  ca 2,4 Vasalopp


Anhöriginvandring 42 214 personer  >  ca 2,8 Vasalopp


Arbetsmarknadsskäl 15 872 personer  > ca 1 Vasalopp


Merparten av dessa skall försörjas med svenska folkets skattemedel! Hur mycket tror ni varje ”vasaloppsåkare” kostar årligen?Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2015 19:05

 

Funderar fortfarande på om detta är fejk eller på riktigt ;-)Zlatan kallade Frankrike för ett skitland efter att PSG förlorat en match och Zlatan var sur på domaren. Undrar varför han ansåg att Frankrike var ett skitland?


Hans uttalande har dock rört upp känslorna i Frankrike! Till och med idrottsministern har kritiserat Zlatan och krävt en ursäkt både till domaren och nationen. Marine LePen menade att Zlatan var fri att flytta till något annat land om han ansåg att Frankrike var ett skitland. Zlatan har nu bett om ursäkt.


Vad tror ni hänt om Zlatan kallat Sverige för ett skitland? Tror ni idrottsminister Gabriel Wikström reagerat? Nej, tror inte det. Hade media reagerat? Nej, tror inte det. Hade svenska folket reagerat? Nej, tror inte speciellt många gjort det.


I Frankrike reagerade man!


I StudioEtt försökte man dock släta över det hela på ett mycket olustigt sätt genom att sända gamla intervjuer med PSG-fans från Paris som hyllade Zlatan. Alltså intervjuer som gjordes innan hans uttalande. Vilken relevans hade detta för uttalandet om ett skitland?Hur många tror att en SD-politiker skulle behandlats så överslätande av Sveriges Radio och Studio Ett efter ett klavertramp.


Lyssna på det märkliga inslaget i Studio Ett.


Enligt Samtiden skall också Expressen skönmålat Zlatans uttalande. Läs artikel i Samtiden.Lena Mellin försöker sig idag på att analysera varför SD bara växer i opinionen i en artikel.

Lena Mellin ger till och med G Persson skulden för att SD växer. När skall polletten ramla ner hos Lena Mellin? Det kanske helt enkelt är den politik som SD driver som gör att opinionssiffrorna stiger. Men den dagen lär aldrig komma.


UPPDATERING!


Granskning Sverige har gjort en ny intervju med stor komik.
Av Thoralf Alfsson - 15 mars 2015 22:57

Idag blir det inget blogginlägg. Eller är det också ett blogginlägg?


Jan Guillou gör bort sig rejält idag. Dessutom mer än en gång! Men det är svårt att hitta en mer självgod pösmunk än Jan Guillou.


http://www.expressen.se/nyheter/bindefeld-och-guillou-rok-ihop-ordentligt/


Jo, det finns väl även någon i Kalmar ;-)


Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2015 22:33

"Vad menar vi med integration? Kan den som inte vill integreras ställa sig utanför? Räcker det att arbeta och inte ligga samhället till last för att man ska betraktas som integrerad?"


Dessa frågor ställer Alice Teodorescu i en ledarartikel i GP. De finns vissa som hyllar artikeln men jag har svårt att se något positivt. Alice T är en frisk fläkt men hon sympatiserar inte med SD på något sätt.


Frågan är väl idag vem det är som skall integreras i vårt land? Invandrare eller svenskar när skolan ser ut enligt nedan? Andel elever med invandrarbakgrund. Bara några få exempel!


 

Källa: SVT, Västnytt  (så inga nätpoliser tror jag hittat på siffrorna)


Vem skall integreras?


I många av våra skolor är frågan redan inaktuell. Det segregerade samhället har kommit för att stanna. Det Sverige som en gång fanns kommer aldrig tillbaka! Svensken trängs alltmer undan och bort från de stora städerna som mer och mer domineras av det "mångkulturella drömsamhället" som enligt min uppfattning kommer leda till att det svenska välfärdssamhället och det solidariska samhället krackelerar.


När man läser veckans nummer av Dagens samhälle förstår jag att ingen förändring kommer ske om dagens styrande partier får fortsätta i kommunerna. Politikerna slår sig för bröstet och anser att de klarar flyktingmottagningen med bra kvalitet enligt en enkätundersökning!


”Volymen är inte problemet”.

Åke Carlsson (C), Uppvidinge


”Behovet måste vara det som styr antalet”.

Lars-Erik Fälth, (C), Aneby


”Sverige klarar av detta åtagande”.

Stefan Lundgren (M), Sjöbo


Grattis alla naiva svenskar som tycker melodifestivalen är årets höjdpunkt och som dessutom röstar på 7-klövern! Dina barn kommer nu "integreras" i sitt eget hemland!


PS


Nytt rekord i Sifo med 13,9 procent.


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2656886-okat-stod-for-sd-i-politiskt-stiltje

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2015 23:32

Läste Aftonbladet på flyget hem till Kalmar ikväll. Anders Lindberg slår rekord i hyckleri.


”Att Moderaterna och näringslivet gullar med diktaturer kanske inte är något nytt.

Men att göra det med Saudiarabien är faktiskt över gränsen.”

 

 

Vilket parti satt vid makten när avtalet med Saudiarabien slöts? Socialdemokraterna! Anders Lindberg tycks glömma det mesta när det passar honom. Och det är väldigt ofta, för att inte säga dagligen när han skriver sina ledare.Erik Erfors som skriver i Expressen hade för någon dag sedan en ledarartikel om turerna runt Saudiavtalet som inleddes med följande konstaterande.”Otack är Sveriges lön. Först erkänner vi Palestina och höjer biståndet, därefter ställer sig landet på Saudiarabiens sida.”

 

Erik Erfors har ju förstått det mesta men ändå kan han inte dra de rätta slutsatserna.


”I resolutionen - som också Palestina står bakom - framhåller utrikesministrarna att Saudiarabiens konstitution vilar på sharia och att "sharia har garanterat mänskliga rättigheter och bevarat människors liv, ägodelar, ära och värdighet."”

 

Sharialagar är viktigare än något annat för en muslim och inom islam. Varför skall Sverige ge ett bistånd på 1 500 miljoner kronor till Palestina som höjer sharialagar över allt annat. Jag vägrar låta mina skattepengar användas till att upprätthålla sharialagar av terroristorganisationen Hamas som styr i Palestina.


Det som är än värre är att muslimer som söker sig till Sverige också vill leva efter sharialagar. Det tycks ännu inte gått upp för Erik Erfors och hans gelikar inom journalistkåren.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se