thoralf

Direktlänk till inlägg 28 mars 2015

LANDSHÖVDINGEN GÖR DET IGEN

Av Thoralf Alfsson - 28 mars 2015 22:32

 


Den som följt min blogg en tid vet att jag vid ett flertal tillfällen kritiserat landshövdingen Stefan Carlsson när det gäller hans syn på vår kulturhistoria. Nyligen drog jag vissa paralleller till hur landshövdingen låter kulturbyggnader jämnas med marken med hur IS i Syrien förstör landets kulturhistoria. En hård och tillspetsad jämförelse men ändå med en viss portion av sanning.


I dagens Barometern kan jag läsa att landshövding Stefan Carlsson och Länsstyrelsen vill i stort sätt mer än halvera ytan för det som idag är klassificerat som riksintresse i Kalmar stad. Allt för att kunna riva och bygga nytt på ett enklare sätt. Än en gång visar landshövdingen på bristande respekt för vår kulturhistoria. Jag hoppas att Riksantikvarieämbetet omgående sätter stopp för dessa planer från landshövding Stefan Carlsson.


 

Länsstyrelsen förslag är lite större än det grönmarkerade då slottet och gamla stan även ingår.


Stensö, Ängö, Lindö, Ölandshamnen, Fredriksskansområdet och Kalmarsundsparken hamnar utanför Riksintresse enligt Länsstyrelsens förslag. Var och en förstår säkert varför Länsstyrelsen vill göra dessa förändringar.


Landshövding Stefan Carlsson > Länsråd Malin Almqvist > Kommunalråd Johan Persson (S).


Är det bara jag som ser kopplingen?

 
 
Ingen bild

En småländska

28 mars 2015 22:49

Och som av en händelse hamnar Mikael Ländins (Omsorgsförvaltningens chef)hus precis innanför markeringen, Kalmarsundsparken 1! Så det kan bli! Detta är minst sagt upprörande, nu är det plötsligt slut med riksintresse. Vad kommer nu, spel för galleriet vilket iofs redan existerar! Var uppmärksamma nu Kalmarbor, vart leder detta?

 
Ingen bild

robban

29 mars 2015 00:42

kalmar är ju en håla, varför i hela friden ska man bygga nytt i det gamla gemytliga områderna när det finns hur mycket mark som helst runt omkring stan? är det nån form av stockholmskomplex som gör att man vill ha ett city?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 mars 2015 04:29

Annat ämne:

Läs gärna senaste texten av Karl-Olov Arnstberg. Det visar på ett obehagligt tydligt sätt att Sverige är på väg mot en Kollaps.

En jurist skriver:

"Jag skickar dig lite ”hintar” om hur det ser ut i mitt län och jag vet inte ens om vi tillhör de mest belastade i Sverige. Jag skulle dock kunna lova att fick folk veta fullt ut om vad som sker skulle dom bli vansinniga det kan man nog försäkra. Utvecklingen har i princip skenat på senare tid."


"Har min dotter blivit våldtagen? Det var då ett jävla samhälle!"
https://morklaggning.wordpress.com/2015/03/28/har-min-dotter-blivit-valdtagen-det-var-da-ett-javla-samhalle/

 
Ingen bild

Eric H

29 mars 2015 07:59

Ta ifrån människor deras historia - så tar du ifrån dem deras självkänsla och deras stolthet!

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 mars 2015 08:19

Konstigt att en med ett reträttjobb har rätt att göra som han vill !

 
Ingen bild

Pensionisten

29 mars 2015 09:30

Löfven-takter! Storhetsvansinne och maktbegär utan sunt förnuft! Tycker du ska föreslå att dom jämnar allt till marken ut till Karlsro så kanske dom börjar fundera. Bara riv det gamla och Kalmar slott! Föreslå det så gör dom tvärt om!
Vilket stolpskott ni fått till landshövding och så ihop med hövdingen Persson!
Bara stå på Thoralf!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

29 mars 2015 11:18

"Landshövding Stefan Carlsson > Länsråd Malin Almqvist > Kommunalråd Johan Persson (S)." En ménage à trois från helvetet? :D

 
Ingen bild

Mattias

29 mars 2015 12:19

Skulle vara intressant att veta hur många av de som jobbar med kulturmiljö och arkeologi på lännstyrelsen som sagt ja till Stefans nya idé. Gissar på ingen av tjänstemännen på golvet. Men jag sätter stort hopp till Riksantikvarieämbetet, sånt här kan de inte gå med på.

 
Ingen bild

hasse

29 mars 2015 12:25

Visst är det så Thoralf det tror jag har börjat gå upp för de flesta Kalmarbor att det finns en stark symbios mellan det tre självgoda varelserna.

 
Ingen bild

Lena

29 mars 2015 13:17

S har väl många ggr agerat småpåvar, här i stan på 70-talet förstördes hela innerstan i princip. Tror att sossar lever kvar i "fornstora dar" när de byggde landet och förbättrade för folket. Här i stan ska det nu slösas stora summor för att bygga cykelbana vid torget där rådhuset står, ca 120 meter för 1,5 miljon kr, och samtidigt tar de bort en vacker allé med uppväxta träd. träden är redan nerhuggna, det ska visst komma med ännu snyggare träd och dyrbarare träd. Man häpnar vilka stolliga beslut som tas på kommunalfullmäktige och vilket slöseri med pengar.

Så vad kan man göra för att stoppa det som nu ska genomföras i Kalmar? finns det verkligen underlag för att ta ett sådant beslut. Det måste till kampanjer emot detta vansinne.

Men som sagt ibland blir man positivt överraskad, DÖ håller på att krackelera. Moderaterna är rädda att väljarna går över till SD. Och nu när S + MP börjar höja skatterna, då blir det svårt för en del borgliga partier, ex FP, hur ska de kunna förklara detta för väljarna, att de för att kunna mobba SD så går man emot sin egen politik. Sverige är verkligen ett "nuthouse", folk är verkligen, verkligen galna som går på detta.

 
Ingen bild

Göta

29 mars 2015 13:18


REKORDSTOR TITTARSTORM I NORGE mot Skavlans behandling av Jimmie

ALDRIG TIDIGARE har NRK fått in så många klagomål från tittarna! "Det strömmar in hela tiden och det är äkta engagemang" meddelar man från Kringkastingsrådet, som tänker kalla in programansvarige till Rådets nästa möte den 23 april.

Antalet klagomål passerade 1000 under telefonintervjun med VG-journalisten.

http://www.vg.no/rampelys/sverige/klagerekord-mot-skavlan/a/23425700/

 
Ingen bild

Lena

29 mars 2015 13:20

p s glömde länken till mitt förra inlägg.

http://avpixlat.info/2015/03/29/maktkartellen-krackelerar/

 
Ingen bild

OH

29 mars 2015 15:23

Slå tappen ur tunnan och låt det rinna.
Kanske är det så det går till numera.

 
Svensson

Svensson

29 mars 2015 15:49

Dom vill bygga det nya Sverige,där det svenska kommer saknas.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SR

29 mars 2015 19:43

Så har Sveriges Radio publicerat sin sammanställning av opinionsläget.

Resultaten från Demoskop (14,2), Novus (15,2), Sifo (13,9), Skop (12,9) och Ipsos (12,8) vägs samman av Sveriges radio till att SD har 14,1

Sentio (16,6), YouGov (18,5) och ST-Inzio (16,0) tar man inte med i räknandet. SR låter meddela att man inte har plats för fler än 5 institut i sin PK-räknemaskin (De fem som har lägsta procenten för SD). Eftersom värdegrunden säger att alla har lika värde så saknar det betydelse för deras objektiva information om vad folket tycker.

 
Ingen bild

Demokratur

29 mars 2015 19:49

Men har inte svenska folket själva nyligen röstat för landets undergång och sitt eget utplånande...? Sagt va... Jodå, så att...

 
Ingen bild

KS

29 mars 2015 20:01

Göta m.fl: I kvällens rapport 19,30 skulle det bla handla om att rekordmånga anmälningar kommit in ang Skavlans program med Jimmie Åkesson. Man satt där och undrade VAD som orsakat alla anmälningarna Dessa förekom ju även i Norge! Någon anledning sa man naturligtvis inte. Två ord: Fy f-n!

 
Ingen bild

Nu krackelerar Sverige

29 mars 2015 20:04

Byggkostnader.
Jag har tittat på vad det kostar att bygga nytt per kvadratmeter.
SABO säger 2009 att kostnaden är drygt 30.000 kr. Varav markkostnaden ca 5.000 kr
Boverket har mycket statistik, och här är ett sammandrag gällande 2012:
Bostad i småhus 27.000 kr
Bostad i flerfamiljshus 36.000 kr
Hyresrätter 27.000 kr - 28.000 kr beroende på var i landet.
Borätter 41.000 kr - 44.000 kr på var i landet.

En lägenhet på 50 m2 gick alltså i snitt på 1.800.000 kr. Jag gissar att det är högre idag än 2012.
Jag ger inte ett skit för ett bidrag på 3.000.000.0000 kr. Ett piss i havet, att tro att det ska räcka till några extra 15.000 bostäder.
Ca 1.700 lägenheter blir det.

Nu börjar det öppna hjärtat att visa sig aningen alltför öppet. Frågan är om vi har en någorlunda nation kvar nästa år.
Rumänsk TV har varit i Stockholm och gjort reportage om hur deras zigenare har det. Ett trevligt och positivt program, med mycket skratt och stoj. Alla var så glada att vara här. Polisen var jättesnäll och gjorde ingenting. Svenskarna var också så snälla och gav mycket pengar.
Prognos: Vartefter klokare länder begränsar tiggeriet så lär vi ha väldigt många fler här inom kort. Kommer de sedan på att Migrationsverket inte ser några problem med att de söker asyl, lär det komma många många fler. Även om de inte får asyl,vilket är högst troligt, så får de gratis boende, mat, kläder,och fickpengar. Tandvård (några ser ut att behöva det), mediciner och sjukvård för en 50-lapp ingår också. Se hur det nu kommer folk från Kosovo och Albanien och söker asyl. Avslag javisst, men hur många måander och hur mycket vård går åt för det? Dessutom skolgång för barnen. 
Ingen bild

Stefan A.

29 mars 2015 21:37

Undrar om utrikesministern lärt sig skillnaden nu på att prata på ett ssu möte och med shejkerna i Arabien, Sverige tvingades skicka en egen sjaikh(ålderman)för att ställa tillrätta, en alvarlig och skäggig en, som en imam , för säkerhets skull...

 
Ingen bild

xmaverickx

30 mars 2015 17:19

När avgudabilder (Du skall inga andra gudar hava...) i mellanöstern av diverse gudar rivs av bland annat CIA:s skapelse IS, då ropar våra politiker och kulturmarxister i högan sky. Men här är inget heligt, när plats skall ges till nya kulturer och kulturbärare, från just mellanöstern.
Och dessa skall nu hälsas välkomna med pompa och ståt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se