thoralf

Direktlänk till inlägg 26 mars 2015

SKENAVTAL MED MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 26 mars 2015 23:33

Jag har drygt 30 års erfarenhet från det privata näringslivet och jag har varit med vid många projekt och upphandlingar. Både som köpare och säljare av tjänster och utrustning. Ett avtal har oftast bara två parter och avtalet reglerar förhållande och ansvar mellan dessa båda parter.


Inom den kommunala och statliga världen tycks inte avtalen i praktiken ha någon innebörd. De som skriver under avtalen tycks ha någon form av outtalad ansvarsfrihet!

 

Jag skulle betrakta avtalen mellan kommunerna och Migrationsverket som rena skenavtal. Migrationsverket bryter dessa avtal utan att kommunerna driver dessa brott mot avtalen i en juridisk process. Varför skall man upprätta avtal om den ena parten ständigt och konsekvent bryter avtalet. Det är precis det som Migrationsverket gör! Utan att den berörda kommunen agerar mot avtalsbrottet.  Eller är det så att kommunen medverkar till att ett avtalsbrott sker?


I den preliminära statistiken från Invandrarservice i Kalmar anger man följande antal mottagna personer enligt Migrationsverkets statistik. Samtidigt visar man numerären i de aktuella avtalen som råder i dessa jämförelsekommuner till Kalmar.  


 

Källa: Invandrarservice Kalmar kommun


Om det är så att kommunerna medvetet medverkar till att ett avtalsbrott sker så anser jag att det skall ses som att kommunerna och i detta fall kommunstyrelsen ordförande begår ett brott som borde falla under lagparagrafen trolöshet mot huvudman (kommunens invånare), då det med största sannolikhet inte finns något beslut som tillåter att ett avtalsbrott sker.


Jag anser att i de fall som avtalsbrott begåtts borde kommunstyrelsens ordförande i kommunen anmälas till berörd rättsinstans!


PS


Enligt Wikipedia angående trolöshet mot huvudman.


"Trolöshet mot huvudman är ett brott enligt svensk rätt, vilket regleras i brottsbalken 10 kap. 5 §.

Brottet innebär att man missbrukar sin förtroendeställning gentemot någon annan då man fått i uppgift att sköta ekonomiska angelägenheter, kvalificerad teknisk uppgift eller ska övervaka skötseln av sådan uppgift och detta missbruk innebär skada för huvudmannen. I så fall döms till böter eller fängelse i högst två år.


Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Är gärningen belagd med straff enligt §§ 1-3 (förskingring, undandräkt, grov förskingring) är inte trolöshet mot huvudman aktuellt. Man betraktar normalt brottet som grovt om gärningsmannen begagnat vilseledande bokföring, falsk handling eller som det heter "tillfogat huvudmannen betydande skada".


Missbrukar någon sin förtroendeställning då man fått i uppdrag att sköta en rättslig angelägenhet, döms för trolöshet mot huvudman även då angelägenheten inte är av ekonomisk eller teknisk art.


I normalfallet kan man bara bli dömd för trolöshet för handlingar som man begår under den tid som det aktuella trohetsförhållandet äger bestånd, till exempel om man skadar arbetsgivaren/huvudmannen under en pågående anställning. Bara i undantagsfall kan man bli dömd för något man gjort sedan ett sådant trohetsförhållande upphört. Ett sådant exempel gäller den som senare röjer och/eller utnyttjar en företagshemlighet som han fick legitim del av i sin förra anställning. Då bryter man helt enkelt ett förtroende som man har haft och tillika anses ha kvar."

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

27 mars 2015 01:16

Ja, det är hög tid att införa både politiker- och tjänstemannaansvar, särskilt inom den okontrollerade invandringspolitiken. Då hade det snart blivit "ordning på torpet"! Då kunde media skriva och prata vilken skit som helst utan att det påverkade någonting. Självbevarelsedriften hos politiker och tjänstemän hade räddat Moder Svea åt våra barn och barnbarn, även om det varit i sista stund!
God natt och kämpa på Thoralf!
SD 2018!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

27 mars 2015 04:28

Jag tycker helt seriöst att man bör åtala.
Det är nog det enda språk de förstår.
Kloka människor/SD bör bilda en grupp som väcker åtal i samtliga tillämpliga fall.
-Då kan de själva få inse att de gjort fel och då kan även folk både få se att dessa felat och inte minst få upprättelse och slöseriet skulle få ett abrupt och välkommet slut, dessutom.

-->Detta kan bli en riktigt bra reklamkampanj i sig, för SD

 
Stefan K

Stefan K

27 mars 2015 04:46

Förtroendet till myndigheter och politiker är kört i botten, eller rättare sagt....förtroendet har upphört att existera.

Lite ot, men var inte det här en person som var flitigt förekommande på bloggen ett tag?
http://nyheter24.se/debatt/793264-hogern-ar-de-sista-som-har-ratt-att-doma-andra-partiers-historia

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 mars 2015 06:16

I dagen Sverige gäller lagarna enbart för den snart utdöda etiskt svenska befolkningen.
Utifån kommande människor har en egen fil i samhället,ungefär som kung Karl XVI Gustav

 
Svensson

Svensson

27 mars 2015 06:50

I utlandet kallas det här för korruption,i Sverige är det Rödgrön politik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

27 mars 2015 06:57

Den enda gång som avtal hålls är väl när en tjänsteman i
kommunens tjänst av någon anledning tvingas att sluta, antingen
på grund av misskötsel eller annat, för då löser det ut
skadestånd med ett antal miljoner, märkligt att avtal
fungerar då ?? Och det är likadant i statlig tjänst!

 
Ingen bild

Tacksam

27 mars 2015 07:11

Frågor:
Är det inte så att avtalen gäller mottagande av nyanlända som beviljats uppehållstillstånd + barn som kommit hit alldeles ensamma.
Inkluderar inte dina "verkligt antal" alla nyanlända svenskar som anlänt till kommunen? Dvs. asylsökanden som vistas i asylboenden och har rätt till vård, mediciner, tandläkare och skola? De tre första för en 50-lapp och den senare gratis.

Jag hörde igår att vi måste ha så stort inflöde för klara vården när alla 40-talister går i pension i framtiden.

Thoralf Alfsson

27 mars 2015 08:21

Nej, de som befinner sig på asylboende ingår inte i dessa siffror.

Alla 40-talister har mer eller mindre redan gått i pension.

 
Ingen bild

Lena

27 mars 2015 08:04

Det du beskriver, Thoralf, och visar med digram, dessa och lögner och dimridåer är även vad som sker på andra nivåer och skeenden i samhället. Det sämsta kommer uppifrån numera, de är oerhört fräcka lögnare, detta beteende har sedan spritt sig neråt. Man säger en sak men menar en annan. Det har gjort att tilliten försvunnit, kittet för samhällsbygget rämnar. Det gäller att vara på sin vakt idag, allt för dessa avskyvärda s k "samhällets stöttestenar", pyttsan! Så kör hårt, Sverigevänner, sanningen står på vår sida, det kommer nya tider var så säker.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 mars 2015 10:05

KRÖNIKA
I sharia finns ingen likhet inför lagen
Mångkulturalitetens gräns har nåtts i Kairodeklarationen, som slår fast att sharia står över FN:s konventioner om mänskliga rättigheter.

Läs hela ledaren i Smålandsposten
http://goo.gl/TJPwpq

 
Ingen bild

Pensionisten

27 mars 2015 10:08

Idag är vi grabbar i majoritet i "det förlo(v)rade landet"! Vad kan detta bero på säjer 7-klövern? Dom vet inte mycket!

 
Tack

Tack

27 mars 2015 10:12

Tack för ditt svar. Skönt att ha fel. Då är det verkligen förskräckligt. Vem/vilka har tagit besluten att ta emot nysvenskar då? Jag antar att fullmäktige/kommunstyrelsen har beslutat om avtalets innehåll och volym.
Hur fan kan något sådant, som du skriver om, hända. Ligger inte makten i händerna på tidigare nämnda?

Ang. 40-talisterna. Det har pratats om detta i minst 30 år. Och vi pratade om det på en träff så sent som igår. Hur skulle det då kunna vara fel? Det måste därför anses vara en historiskt befäst sanning. (-:

http://gktb

 
Ingen bild

Fredde

27 mars 2015 13:58

Nu kom påskgodis i form av skattehöjningar. Tex så har utgiften för rot"skenat" med 2 miljarder. En piss i havet vad invandring kostar. Där är det aldrig tal om skenande utgifter! Sjuka sjuka 7 klövern!

 
Ingen bild

Torstein O

27 mars 2015 17:20

NYHETEN OM HÖJD BENSINSKATT 44 Öre/L ....idag, samtidigt som Åkesson gör comeback senare ikväll.

Snacka om JUBILEUMSKORKAT av de sittande. Haha.

 
Ingen bild

Pepparholm

27 mars 2015 17:43

Fredde - ja nu framgår det klart att det är Miljöpartiet och Vänsterpartiet som styr landet. Alliansen skulle kunna ta över, men sitter tyst och törs inte. Då måste man lyfta ut elefanten. Hellre sitter man tyst med bibehållen egen höglön och förmåner när deras väljare drabbas.

 
Ingen bild

Christer

27 mars 2015 22:13

Har just sett Skavlan. Naturligtvis var Skavlan den f-a man misstänkte honom för. So, whatever, vad ska man säga?
SD:s livsluft är invandringspolitiken, och det påpekade Jimmie också. Och det kan kokas ner till integrationens yttersta beståndsdel.
Var ska dom bo?
Vad ska dom arbeta med?
Var ska deras barn gå i skola?
Hur ska detta betalas?
Detta är SD:s frågor att ställa.
Detta är SD:s mandat från väljarna att föra fram.
Sen kan man prata om andra saker, men det får andra göra!

 
Ingen bild

Observer

27 mars 2015 22:42

Jimmy Åkesson ikväll på TV:

Thoralf!! -DU kommer att kunna ta över detta partiet.
Åkesson är totalt skadkjuten o Mattias Karlsson är för radikal ...Åt mitten!!!

.....Ingen jävel vill åt mitten!!!!

-Han tror han är så "stursk" ...Men det är han i n t e.
Folk vill höra det DU säger Thoralf!
-Vanligt folk.
Thoralf; Du är som folk är mest. -Folklig. (Det har Wasaättarna alltid varit). ....Folk gillar inte hetsporrar i vårt land!

Gör vad du kan utifrån den informationen Thoralf!

 
Ingen bild

Thomas Falk

28 mars 2015 02:09

En liten anmärkning beträffande "skenande kostnader för ROT". Detta är faktiskt ingen kostnad för staten. Det är en minskning av inkomsterna.
Maggan säger att ROT är dyr, men dyr kan den bara vara om man anser att 100 % av löntagarnas löner egentligen tillhör staten, vilket hon säkert gör.
Att sedan en sektor som varit väldigt svart, men som med ROT till stora delar blev vit, att många fått jobb av både ROT och RUT glöms behändigt bort då det inte passar in i (S) bidragslinje.

 
Ingen bild

Sandra palenryd

28 mars 2015 10:04

Hur kommer det sig att SDs jurister inte kollat närmre på detta och sedan anmält?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se