thoralf

Direktlänk till inlägg 23 mars 2015

EN (S)VART VECKA

Av Thoralf Alfsson - 23 mars 2015 00:03

Veckan som gått har varit en katastrof för socialdemokraterna.


Margot Wallströms ”piruetter” kommer att gå till historien. Hennes okunnighet om islam var väldigt avslöjande. Lars Bern utvecklar ämnet Wallström på sin blogg. Jag tror att han är något på spåren.


Finansminister Magdalena Andersson gjorde bort sig i riksdagen och började käfta med talmannen. Helt ovärdigt en minister på besök i riksdagen. Dick Erixon utvecklar det på sin blogg.


Stefan Löfven fick lämna Biskopsgården med svansen mellan benen!


Ingen bra vecka för regeringen och socialdemokraterna. Chansen finns att man tappar någon procent i opinionen.

 
 
Lassekolja

Lassekolja

23 mars 2015 01:01

Reagerade på utebliven frågeställning i söndagkvällens Agenda, föranledde följande mail till programledaren:
Hej Camilla!
I gårdagens(söndagens) Agenda intervjuade Du Carl Bildt och Mona Sahlin. Mycket intressant men en fråga saknade jag, nämligen om Margit Wallströms klavertramp om islam. Ena dagen hävdade utrikesministern att Saudiarabien hade ett medeltida rättssystem. När hon nästa dag fick kalla fötter(?) försökte hon släta över detta uttalande genom att hävda att "hon inte kritiserat världsreligionen Islam". Eftersom Saudiarabiens "medeltida rättssystem" just grundar sig på Islam genom Koranens/Guds lag, var det ju just det hon gjorde, kritiserade Islam! Den frågan föll bort, den borde Du ha ställt till Mona Sahlin, anser jag.

Vore även intressant att få höra Mona S. mer konkret redogöra för vad Margot W. kan ha menat med att "den svenska Regeringen har största respekt för Islam och dess bidrag till vår gemensamma civilisation". Vore mycket intressant att höra exakt vad Margot W. kan ha syftat på för bidrag!
Tacksam för kort kommentar till min undran varför inte "mina" frågor ställdes till Mona S. Är övertygad att jag inte var ensam om att "sitta som ett frågetecken" hemma i TV-soffan!

Med vänlig hälsning (namn+hemvist)

(Har även skrivit en kritisk insändare om senaste skottlossningen på restaurangen i Göteborg men det blir för långt här. Handlade om grundorsaken till alla skjutningar.)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Klas

23 mars 2015 02:33

Jag tycker att det har varit en skojig vecka. Om det inte hade varit mot mina principer så hade jag kunnat titta på nyheterna på SvT och skrattat lika mycket som den gången när vi draggade efter gammelmormor i fel sjö. Det här är en regering som levererar! Mer underhållning åt folket!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 mars 2015 02:41

Vi har den regering vi förtjänar p.g.a att sveriges övervägande del av befolkningen inte har fölrmågan att se orsak och verkan av hur man röstar.
Att en förändring, från den slappa inställningen till politiska frågor av befolkningen, måste till snarast, annars är vårt älskade land förlorat för all framtid.
Att våra smarta politiker inte förstår detta övergår mitt förstånd !
In med politik för svenska folket !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 mars 2015 04:43

Det finns inte en chans i helvete att Löven kan ha kvar Margot
Då blir det hans tur att packa ihop också.

Vi får se hur Löven agerar vid nästa krogskjutning, el nästa, el nästa
Ribban har ju höjts nu när det gäller att visa handlingskraft i vissa grupper.
Dessutom finns det uppgifter om att narkotika polis stod på första paket, utan att som Wilks livvakter ingripa.
"Dom trodde det var kollegor", när började svensk polis ha AK-47 som tjänstevapen, om nu ett sådant användes?

Den frågan får du aldrig höra en svensk journalist ställa till polismästaren i Göteborg, vi får hoppas att den gula västen inte var på för att polisen skulle kunna säga att dom såg "kollegor" isåfall är det riktigt ruggigt, man undrar ju lite varifrån en ev polisväst kom ifrån
Detta kan hypotetiskt vara en av dom största polisskandalerna i Sverige

Professor Jerry tyckte det var bra att polisen inte ingrep, hade varit kul att höra journalisten fråga Jerry om det gällde vid Wilks attentatet också.

Stod polisen på första parkett, och ej ingrep, så är det dags för en temadag hos polisen i bla Göteborg, med ämnet: Hur undviker vi indirekt statlig avrättning av kriminella och oskyldiga

 
Ingen bild

Putte

23 mars 2015 06:17

På tal om sossarna;
Danska socialdemokraterna driver nu en kampanj, där de skriver:
"Kommer du till Danmark så ska du arbeta". Detta tycker enligt AB sossen Ulf Bjereld är "motbjudande". Han hävdar också att hans åsikt gäller hela partiet. Kanske något för svenska arbetare som röstar på sossarna att tänka på. Det är som försörjare av det nya importerade frälset, sossarna och de två vänsterpartierna ser er.

 
Ingen bild

Demokratur

23 mars 2015 06:37

Sverige är numera ett pinsamt skämt befolkat av oikofoba, ryggradslösa medborgare.

 
Ingen bild

Tony

23 mars 2015 08:15

Margot Wallström har i alla fall en försvarare i
den ständiga gästen i programmet Agenda, nämligen
Mona Sahlin? Kan någon begripa vad den damen har
där att göra? Hennes åsikter torde endast intressera
ett litet antal lyssnare, men ändå sitter hon och brer
ut sig i det programmet i stort sätt vad som än debatteras?
Varför inte sända programmet lokalt över Stockholm!

 
Ingen bild

Lena

23 mars 2015 08:21

Rekommenderar alla att läsa länken till Dick Erixons blogg - Magdalena Anderssons agerande i riksdagen VAR en diktators. Så hon ville inte bemöta sin kontrahents åsikter utan tänkte sig att talmannen skulle stoppa sådana åsikter? Fick hon hjärnsläpp eller vilka är hennes värderingar egentligen?

Lyssnade även på förra inlägget "My Vingren" av Granskning Sverige. Måste säga det att journalisten Johan Andersson är guld värd. Oj, oj, oj vilka ömma tår han trampade på. Tar du avstånd från kommunismen? Den frågan gjorde ont! Heja Johan på Granskning Sverige och tack för att vi får veta vilka som är chefer bakom våra radiokanaler och TV-kanaler. Dessa människor tror att de ÄGER svenska folket och att vi inte har några som helst krav på dem, för de tror att vi inget förstår.

Vikadant med Agenda igår, det är som man sitter och somnar framför rutan, allt är helt förutbestämt och man vet vad som komma skall, vilka åsikter som ska framföras, vilka miner som ska komma etc. VARFÖR är det så himla viktigt att Mona Sahlin får frågor om Saudiaffären? Vi VET ju redan vad hon tycker, hon har absolut inget nytt att tillföra. Denna gång gjorde hon bort sig absolut, pratar i munnen på Bildt, hånflinar in i kameran, och hallå vem orkar lyssna på vad hon har att säga? Vilket bottenläge våra public service-företag står i. De har ingenting att komma med.

 
Ingen bild

Tomas

23 mars 2015 08:33

Efter det att Margot Wallström berättade för Israel var skåpet skulle stå (Palestina) tog en journalist upp den nya Kalle-Anka-regeringen i Sverige och gjorde ett grundligt jobb:

http://blogs.timesofisrael.com/sweden-the-new-donald-duck-government/

 
Svensson

Svensson

23 mars 2015 08:48

Enligt Mona Sahlin är dagens Sverige det bästa hon har sett,och henne har vi försörjt med våra skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2015 09:05

@Lassekolja. Helt rätt! Den frågan väntar många på och framför allt: Svaret...
Islam och Sharia hör väl lika mycket ihop som Kristendomen och Tio Guds Bud.


Fö. irriterade jag också mig på Mona Sahlin. Hon försökte desperat att prata sönder tiden för Carl Bildt.
Att Margot Wallströms tid som utrikesminister snart är över, är givet. MEN vem ska ta över uppdraget???? Toppositioner inom (S) har varit svårtillsatta de senaste åren...

Granskning Sveriges nya insats visar på hur Vänsterextremismen återigen får plats i statlig media. Men nu var intervjuoffret kunnig om GS metoder...
(Har någon intervjuad, någonsin tagit avstånd från Kommunismen??)

Asylboenden ska nu kunna öka från max 200 till 650 invandrare. Siffror som kommer att öka på SD,s väljarsiffror...

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2015 09:20

Annat ämne. Svenska akademiens Ordlista (SAOL) ska nu rätta vårt svenska språk i politisk korrekt anda. Orden Neger, Zigenare och Lapp ska återföljas av "använd istället" Svart, Rom och Same.
Vad blir nästa steg för SAOL? En politiskt korrekt bilaga för journalister, lärare och politiker..?
Sedan: Böter om någon använder dessa känsliga ord..?

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

23 mars 2015 10:07

Dagens glada nyhet - för (s) - Migrationsverket har i vanlig ordning, dvs myndighetspamperi, basunerat ut följande (källa SVT TextTV):

"Höjd maxgräns på asylboende"

Migrationsverket höjer kraftigt
gränsen för hur många som kan inhysas
på samma asylboende.

Tidigare var gränsen 200. För att möta
den ökande flyktingströmmen kan nu upp
till 650 personer bo på samma ställe.

Lösningen är inte tillfredställande,
men nöden har ingen lag, säger Mikael
Ribbenvik, operativ chef på
Migrationsverket, till SR Ekot.

-Vi får inte in tillräckligt många
platser och vi kommer inte att ställa
någon på gatan, säger han.

*20 personer per rum, i st f nuvarande 6* ?
*3 pers i varje säng* ?

Att jaga ut svenska hemlösa från härbärgen, till förmån för tiggartattare benämnda "EU-migranter" det går för sig. Samt via Boverket planera för särskilda boenden, via nybyggda lägenheter, som enbart skall tilldelas gräddfils"flyktingar", som bekant 95% ID-lösa bidragsparasiter.

Med (s)+(mp) kvar i regeringsställning, med stöd av DÖ kanske ända till riksdagsvalet 2022, innebär landets totala kollaps, vi är på god väg redan. Om inte radhus-Svensson börjar vakna upp snart, är jag beredd att ge Reinfeldt rätt, när han klassade Svenne Kålrot & Co som "Det sovande folket".

http://xubk

 
Ingen bild

Hacke

23 mars 2015 10:15

Säga vad man vill om Göran Persson men han visste var skåpet skulle stå i sitt förhållande till de mest rabiata feministerna i de egna leden som Wallström, Sahlin, Winberg.
Löfven har inte samma pondus och intellektuella förmåga. Han omger sig bara med folk som står på hans egna nivå eller helst därunder. Därför har vi också det kaos som vi numera dagligen tvingas bevittna från den svenska regeringen.

 
Ingen bild

Lärare

23 mars 2015 10:20

En svart vecka på många sätt. Vad som även oroar är ovetskapen hur det blir med Jimmie Åkessons återkomst.
Hoppas innerligt att han på ngt sätt kommer tillbaka, heltid, halvtid med delat ansvar el ngn annan kombination.

Utan Jimmie vet jag inte hur det blir. Men hoppas att vi har så många kloka andra i toppen som redan tänkt ut lösningen i så fall. Det är ju trots allt SD:s politik vi röstar på.

OCH, vad som än händer HÅLL IHOP PARTIET, ENGIHET, INGA BRÅK OCH SPLITTRINGAR.

Stora vårkampanjen väntar. Nu gäller det för ALLA sverigedemokrater att hjälpa till.


 
Ingen bild

Christer

23 mars 2015 10:40

Ja, det var en svart vecka för Sossarna. Vilket gäng alltså! Men lite klargörande var det allt. Bra att Margot så tydligt beskrev vad som är islams innersta kärna - Nämligen sharia. Något hon inte kan påverka i Saudiarabien, men som hon skulle kunna göra något åt bland dess utövare när dom väl kommit till Sverige.

Magdalenas syn på talmannens uppgift är faktiskt skrämmande. Så okunnig kan en minister vara i Sverige idag. Vore bra om någon journalist kunde ta tag i detta, men vi har ju bara SR och övrig MSM med genomslagskraft, så det är nog inte att hoppas på. Ekots Tomas Ramberg kan ibland visa tecken på ryggrad, men, nej han vågar nog inte heller. Inte bra för karriären.
Så var det Stefan som vågade sig till Göteborg i alla fall. Fredrik var helt osynlig den veckan Husby brann, han förstod att hur han än hade gjort så hade det blivit fel. Men det förstod inte Stefan. Hela svenska folket satt i sofforna och begrep att detta gangstervälde har framkommit av för stor invandring, och en helt obefintlig integration. Alla, men inte Stefan!
Så grattis svenska folket till vår regering.
Efter valet så förklarade Stefan att skulle:
- Bilda en stabil regering!
- Få igenom sin budget!
- Avgå om han misslyckades med sin budget!
- Utlysa nyval!
Nu vet vi hur det gick med det. Han tror att svenska folket går att föra bakom ljuset hur som helst.

Om man inte gillar resultatet i ett Riksdagsval, kan man genom överenskommelser förändra valresultatet. Andemeningen att valresultatet skall spegla folkviljan bortser man från.
Demokratin är riktigt illa ute i vårt land.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2015 11:47

@Lärare. Instämmer. Lugnt och fint. Inga interna strider. Inga läckor till gammelmedia. Det viktigaste är ett bättre Sverige.

 
Ingen bild

Hjärtat.

23 mars 2015 13:21

OBS!! Jimmy Åkesson gästar Skavlan på Fredag 27mars.
Ha en bra vecka.

 
Ingen bild

OH

23 mars 2015 13:23

jag läste någonstans att Alliansens riksdagsledamöter numera är landets bäst betalda skådespelare. Så Sant. Så Sant.

 
Ingen bild

Fredde

23 mars 2015 13:25

Messias är tillbaka!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 mars 2015 14:08

En eloge i alla fall till talmannen Billström ,han fräste ifrån till finansministern !Bra!

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2015 14:41

Annat ämne. Innan klockan 21.00 på fredag finns annat viktigt att lyfta fram. Svenska akademiens Ordlista ska till det jag skrivit förut idag, ha tagit bort "negerboll" ur ordlistan.
Det bör i samanhanget påpekas att det oerhört politiskt korrekta "hen" användes även då det inte fanns i nämnd ordlista.

 
Ingen bild

Tom i bollen?

23 mars 2015 14:48

Jag har funderat lite kring ämnet att en styrande chef inte vill ha bättre begåvade under sig. Kan det vara så att Löven inte är särskilt duktig i huvudet? I så fall förklarar det läget på ministerfronten. Finansministern och utrikesministern är ju rejält dumma i sina huvuden. Och de innehar kanske tyngsta ministerposterna. Man får väl ödmjukt önska att övriga ministrar åtminstone är normalbegåvade.

Båda borde bytas ut om regeringen ska ha några möjligheter att vinna tilltro till sin politik (vilken den nu är?)

Wallström kan med fördel byta departement med Kaplan. Då får vi en muslim som utrikesminister vilket vore gott i relationen med alla muslimska länder.

 
Ingen bild

Tom i bollen

23 mars 2015 15:07

Missade att påminna om när Löven i något utskott skulle förklara koldioxidminskningsmålen.
Där var det ingen som fattade något överhuvudtaget. Inte ens han. Borde varit en väckarklocka om hur det står till i de övre regionerna.

Någon som har en länk?

Thoralf Alfsson

23 mars 2015 17:13

Om jag inte minns fel var det i EU-nämnden.

 
Ingen bild

realisten

23 mars 2015 15:16

@Christer
Att 300 riksdagsmän har mer inflytande än 49 vad är odemokratiskt i det?

 
Ingen bild

Waterbug

23 mars 2015 17:11

Halvåret sedan valet har med eftertryck avslöjat bristerna med en parlamentarisk demokrati, det är inte många länder i världen som styrs av en sådan brokig skara rent ointelligenta politiker, det är i sanning bekymmersamt.

 
Ingen bild

Observer

23 mars 2015 17:38

Pajaserna här i världen är på frammarsch.
...De ointelligenta har upptäckt en svaghet i vårt system.
För att ta över inflytande har dessa börjat använda tabun´som finns, Och finns de inte uppfinner de nya som de sedan använder. De implementerar dessa genom värdegrunder som de kuskar runt och "inför" på allehanda viktiga ställen.

----->Vi tar ett exempel:

-Antag att de ointelligenta kommit på att minus skall vara plus som ju alla vet är helt felaktigt. Men det är de ointelligentas världsbild. (istället för att erkänna att de har fel) Åker dessa numer ut och implementerar en värdegrund där det är tabu´att säga att minus är minus & Plus är plus. De som bryter mot värdegrunden kan räkna med att få sparken eller bli förföljda.
......Alltså börja folk snällt säga att minus är plus -De vill ju inte få sparken.

På det här sättet har de alltmer lyckats att ta över hela vårt land!

Genom åsiktsdiktatur.

 
Ingen bild

Christer

23 mars 2015 18:42

@realisten
Att DÖ i historien kommer att betraktas som ett lågvattenmärke tror jag att de flesta inser.
Att man i ett parlament skapar heliga och oheliga allianser är inget fel i sig. Men DÖ är något annat. Att alliansen la sig så platt för de röd-gröna+V är en skam för både Riksdagen och demokratin. Oppositionens uppgift i en demokrati är att opponera. Jag tycker inte dom gör det.
Historiens dom kommer att bli hård när vi nämner namn som Löfven, Batra, Wallström, Björklund, Lööf och Fridolin (m.fl)

 
Ingen bild

Kurtan

23 mars 2015 19:26

Kanske en svart vecka för S samt bihang dvs vänsterpöbeln, men en bra vecka för sanningen och för oss med fosterlandskärlek och sunt förnuft i behåll!

Sanningen om det nu gäller inkompetens hos politiker eller följderna av idiotisk politik har en oförtruten förmåga att komma fram...

Tror nog att det inte bara är "ladorna" som är tomma utan ett och annat huvud oxo...

Det måste tydligen bli värre innan det kan bli bättre, och en sak vi kan räkna med till 100 procent är att det kommer att bli värre tyvärr...
MVH



 
Ingen bild

Hulda mk1

25 mars 2015 21:22

Annat ämne. Ser nu Stefan Löfven på Aktuellt. Han slingrar sig i vanlig ordning, denna gång om svikna vallöften om RUT-avdraget.
De lägenheter som nu ska byggas till "ungdomar", hur många av våra unga kommer att få någon av dessa lägenheter? Undrar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards