thoralf

Direktlänk till inlägg 20 mars 2015

NÅGRA FOTON FRÅN ÖLAND

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2015 18:45

Trots allt jäkla elände som pågår i vårt land måste man bland ”andas” något annat för att orka med allt skit som 7-klövern ställer till med. Mitt andningshål är väldigt ofta att ge mig ut i naturen och då i sällskap med en kamera. Igår morse (torsdag morgon) var det ett fantastiskt väder på Öland med ett mer eller mindre spegelblankt hav. Sommargästerna anländer den ena efter den andra och igår kunde jag se mängder av starar men även strandpipare och strandskator. Sånglärkorna var också väldigt aktiva. Ljudnivån på strandängarna har ökat markant den senaste veckan.


Här kommer några av mina upplevelser denna morgon även till er.


 

Gravänder i flykten.


 

Stilstudie.


 

Samma svan några sekunder senare.


 

Familjen svan vilar i lugn och ro. Jag kan säga att det var lika rofyllt som det ser ut! Hur många människor känner den tryggheten idag med alla skjutningar och elände.


 

Talgoxen njuter av de värmande solstrålarna.


I eftermiddaag tog jag också en liten promenad. De senaste veckorna har havsörnarna lyst med sin frånvaro men ikväll var de tillbaka. Avståndet var väldigt långt men det är väldigt sällan man ser fyra stycken havsörnar tillsammans.


 



 
 
Ingen bild

robert

20 mars 2015 19:30

imponerande bild den med 4st örnar. det måste vara väldigt sällsynt med mer än 2?

 
Ingen bild

Mats

20 mars 2015 19:30

Finns det så mycket havsörn på Öland? Ser knappt aldrig några rovfåglar här i Blekinge.

 
Ingen bild

Gute

20 mars 2015 19:33

Ja, att gå en sväng i naturen och se på djuren som dyker upp är en härlig upplevelse, själen får ro och man får perspektiv på ett helt annat sätt.
Mycket handlar givetvis om att kroppen aktiveras på ett helt annat sätt och endorfinerna sätter igång tankeverksamheten i en positiv riktning.

På Gotland träffar man ofta tyskar på naturpromenaderna som är helt exalterade och menar att jag bor i ett paradis, jag kan inte göra annat än att hålla med på knagglig tyska....

 
Ingen bild

C.H

20 mars 2015 20:02

Bra thoralf att du fotograferar.Det är det enda intresse jag har kvar efter alla år.Men nu som fattigpensionär efter 47 år så har man inte råd att uppgradera sig vad det gäller kameror.Fick iallafall igenom en avbetalning på en sony a6000 med två objektiv.Är nöjd så.Och fotar allt vad jag orkar innan stroken kommer.Ha det....

 
Ingen bild

J B Doe

20 mars 2015 20:12

Suveräna bilder. Gravänderna kunde varit en målning av Bruno Liljefors

 
Ingen bild

Pensionisten

20 mars 2015 20:13

Mats! Besök östra Blekinge och Torhamnslandet, där jag bor, så får du se både örnar och sälar samt massor av flyttfåglar.
Thoralf! Underbara foton som verkligen avspeglar det lugn och den harmoni man kan avnjuta i naturen utan att få den beskattad.
Passa på nu, alla Sverigevänner, och njut av våren!

 
Ingen bild

Morre Knorre

20 mars 2015 20:39

Jättefina bilder Thoralf. Jag ser att du har utveklas som fotograf.

 
Ingen bild

Annelie

20 mars 2015 20:42

Du är en fantastik fotograf. Super fina bilder.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 mars 2015 21:02

Oerhört vackra bilder! Får rekommendera en tur till Hornborgasjön. Där finns det också gott om div. fåglar. Hur den står sig mot Öland vet jag dock inte...

 
Ingen bild

Göta

20 mars 2015 21:22

Off Topic igen (mitt ibland dessa härliga naturbilder):

Lite märkligt sammanträffande:
Under Thoralfs föregående inlägg kommenterade jag (15:59) om SR/SVT:s tidigare så frekventa tjafsande om Researchgruppens SD-fientliga halvsanningar och hel-lögner i nyhetssändningarna för en tid sedan, och jag avslutade med följande fråga:

"Av vilken anledning blev det så viktigt för SR/SVT att i stort sett dagligen så tydligt framhålla denna grupp i sina nyheter? Kan det kanske vara för att de egentligen har gemensamma intressen?"

Redan några få timmar efteråt fick jag på sätt och vis svar på denna fråga, då jag läste Fria Tiders senaste artikel från kl 19:46 med rubriken:

"EKOT REKRYTERAR AKTIVIST FRÅN RESEARCHGRUPPEN"
Citat: "Sveriges Radios ansedda nyhetsprogram 'Ekot' värvade nyligen My Vingren från det kriminella vänsternätverket Researchgruppen som praktikant. Grävchefen Fredrik Lauren lyfter fram Vingrens 'kompetens' som skäl till rekryteringen."

Läs hela artikeln här:
http://www.friatider.se/ekot-rekryterar-aktivist-fr-n-researchgruppen

(Av någon anledning kom jag att tänka på det gamla ordspråket
"Lika barn leka bäst" när jag hade läst hela artikeln.)

 
Ingen bild

Christer

20 mars 2015 21:55

Hej Thoralf! Underbara bilder igen! Din känsla för naturen visar på att människan lever inte av bröd allena. Vi måste ha skådespel också, gärna från naturen som står över oss människor i så mycket. Att se en havsörn är en häftig upplevelse. Jag minns en örn-attack på en skarv som jag fick se (visserligen) genom en kikare, men ändå. Önskar att jag haft din kamera då. För övrigt minns jag din blåmes för en tid sen, som jag kommenterade, ångrar att jag glömde att säga att den var "blå-gul", vilket är ett + till dess karaktärsegenskaper.

Nu till den trista verkligheten. Har en en gång noterat hur PK-media och dess företrädare gått runt de senaste dödsskjutningarna i Göteborg utan att förstå vad som hänt, så skall jag ge en en liten vägledning:
Fråga er följande:
1. Vad har hänt? Vad beror det på?
2.Vad skall vi göra för att det inte ska hända igen?
I det korta perspektivet.
3. I det långa perspektivet.
Svaren är:
1.Kriminaliteten har fått breda ut sig på grund av för stor invandring, och i stort sett utan krav på integration.
2. För att skydda oss i det korta perspektivet är att ge polis ökade befogenheter. Ökad övervakning gällande både polis och tull och gränsövervakning. Skärpt lagstiftning och teleövervakning.
3. Kraftigt minskad invandring, med fokus lagd på att integrera/övervaka de redan beviljade kvoterna som redan fått uppehållstillstånd.
Överträdelser beivras med utvisning!
Detta är alltså gratis tips till makthavare, i vad mån dom läser detta. Men jag tror att även makthavare minns Ilmar Reepalus förslag till ökad integration för några år sedan. Han ville "villkora" uppehållstillstånden. Jag minns "jättepudeln" han gjorde, men tror att han menade vad ha sa "in the first place".
Kan vara nåt för den som vill minska den importerade brottsligheten. Om nu någon skulle vara av den ullen.

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 mars 2015 22:04

Tack, Thoralf, man behöver lite vackra impulser när man sitter instängd och inte vågar sig ut - utan eskort. Alltför många flyttfåglar har ju beslutat sig för att bli stannfåglar ... Och vi svenskar har ju blivit så vana vid att skjuta vilda fåglar med kamera och inte gevär, eller hur?

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 mars 2015 07:45

"Ensamkommande" flyttfåglar är alltid välkomna. Så också fåglar som innan ankomsten bildat par. Då de inte ställer krav på Sverige vad gäller anpassning till den kultur och religion som finns i det land de lämnat är de alltid välkomna.
De har också trots en betydligt mindre hjärnkapacitet än oss människor förstånd att efter en tid återvända till utgångslandet.
Inga speciella bostäder behöver inte heller ordnas för deras vistelse här.
Vad gäller "ensamkommande" fåglar krävs inget boende med uppassning
dygnet runt.
Ingen kriminalitet finns i deras led.
Könsfördelningen antas vara 50/50.


 
Ingen bild

Tony

21 mars 2015 08:33

Den sista bilden som visar fyra örnar går att likna
vid en bild av SD? Kråkorna i bakgrunden är alltid på
plats och irriterar örnarna som till sist ger sig iväg.
Likadant är SD en finne i baken på makthavarna som först
försöker att nonchalera dem, och när inte detta fungerar
smiter man undan!

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2015 08:43

Själv bor jag vid ett flyttfågelsstråk, och ser på
hösten med vemod när dom ger sig av, men blir lika glad
när jag ser dem återvända tidigt på våren.
Har ett stort öppet fält utanför fönstret och ser
hur fåglarna övar på formationer några dagar innan dom
ger sig iväg söderöver, men undrar alltid över hur dom
kommunicerar med varandra?

 
Ingen bild

Demokratur

21 mars 2015 09:05

Härliga bilder. Hatten av för fotografen.

 
Ingen bild

Martina

21 mars 2015 09:52

Mycket vackra foton, tack för att du vill dela dem med oss. Jag måste erkänna att jag blir avundsjuk när jag ser havsörnarna för jag har aldrig sett någon i det fria, kanske måste ta mig en tripp söderut och hälsa på vänner i Blekinge för det var många år sedan.

 
Ingen bild

Hjärtat.

21 mars 2015 10:35

Underbara natur o fågelfoton.
Ha en fin helg.

 
Ingen bild

Lena

21 mars 2015 11:31

Sköna naturbilder, Thoralf, mest lyckad är nr 2, svanen som flyger. Där "ser" man eller "känner" luften under vingarna och att fågeln rör sig framåt i kraftfull majestät. Märkligt hur en sådan stor fågel, som väl lär väga en hel del, kan få luften under vingarna att bära kroppen och dessutom se så elegant ut i luften. Magi brukar jag kalla det!

Nu till det @Göta skrivit om under 2 inlägg om Researchgruppens popularitet i flera dagstidningar och nu även en rekrytering till SR Ekot i form av My Vingren. Rrekryteraren säger att hon tillför kompetens... Jag undrar i mitt stilla sinne vad det kan vara. Det är tydligen OK för media nu att ta in mycket radikala vänster extremister på nyhetsredaktionerna. Det är kanske som Göta säger, "lika barn leka bäst", där är det inte mångfald som gäller tydligen.

Såg programmet Debatt i torsdags som nu verkligen tog tid på sig under hela programmet att bara diskutera skjutningarna i Göteborg. Ett enda debattämne, det har väl inte det programmet någonsin kostat på sig, det brukar vara fenomenala på att plottra sönder debattämnena annars. Debattörerna malde i 45 minuter om "HUR det kan komma sig att vi hamnat i det här läget?". INGEN talade om elefanten i rummet, nej, nej. SVT kör nu totalstopp för avvikande åsikter, SD FINNS INTE, och i mina ögon verkar det som om de lever i ett fantasiland, där man inte berör det "känsliga" ämnet massinvandringens konsekvenser. Helt ofattbart att de dels är så otroligt fräcka att utesluta representant för ca 1 miljon SD-röster från "public serviceuppdraget. Dels att de inte uppfattar att de uppträder HELT ODEMOKRATISKT. Inte konstigt att SD-rösterna blir fler, 18.5% senast. Heja SD!

 
Ingen bild

Lena

21 mars 2015 11:52

Vill idag också att ni som läser bloggen här, även läser artikeln på Fria Tider om bekämpningsmedlet "Round Up" från det fruktansvärda multinationella företaget Monsanto. Medlet är klassat av WHO som cancerogent, så snälla, snälla, snälla sluta med att köpa och använda detta medel. Tänk på naturen! Hedra naturen och allt som är vackert genom att INTE köpa det. Personligen har jag mer och mer slutat köpa från nästa alla multinationella företag (om det är möjligt, i alla fall mat)

http://www.friatider.se/who-bekampningsmedel-orsakar-cancer

 
Ingen bild

Ludvig

22 mars 2015 08:58

Vilka fina bilder!

 
Ingen bild

Anders

22 mars 2015 09:52

Tack för dom fina naturbilderna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards