thoralf

Direktlänk till inlägg 20 mars 2015

NAIV OCH OKUNNIG UTRIKESMINISTER

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2015 13:10

 


”Wallström har bland annat sagt att det är medeltida metoder att döma sina medborgare till piskning såsom skett med den fängslade bloggaren Raif Badawi. Vid mötet med näringslivets toppar gav hon vid flera tillfällen uttryck för sin rädsla att det hon sagt skulle få spridning i den muslimska världen.


– Det som varit olyckligt är att det har kopplats ihop med islam, eller det har antytts att det skulle vara uttalanden mot islam. Men det är både felaktigt och väldigt olyckligt. Det är viktigt att tala om att det här inte är några uttalanden som riktas mot en religion, säger Margot Wallström i en intervju till TT efter att mötet avslutats.”


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-ar-djupt-oroad


Den okunnighet som präglat Margots Wallströms senaste turer angående islam och Saudiarabien är anmärkningsvärda! Men samtidigt är jag inte ett dugg förvånad över okunnigheten om islam och sharia. Hon är inte ensam om den!


Att Margot Wallström eller någon från den svenska regeringen överhuvudtaget skulle nämna bloggaren Raif Badawi vid namn finns intelängre! Att man i Saudiarabien släpar ut människor från domstolarna och halshugger dem på gatan eller att en bloggare döms till 1000 piskrapp och 10års fängelse för att ha kritiserat islam är helt i sin ordning från och med idag för den svenska regeringen.


Den svenska regeringen med Stefan Löfven och Margot Wallström kommer nu göra allt för att fjäska för Saudiarabien och alla andra muslimska länder. Demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter betyder mycket mindre idag än för någon vecka sedan.


Låt medeltiden och barbariet bestå i arabvärlden och i stora delar av den muslimska världen!

 

Det mest tragiska är egentligen att det varit så fruktansvärt tyst från andra EU-länder. Jag har inte vare sig läst eller hört ett pip om något stöd för den svenska kritiken mot Saudiarabien. Tänk om alla EU-länder instämt i kritiken. Hur skulle Saudiarabien då agerat?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

20 mars 2015 13:28

Varför skall de andra EU medlemmarna stödja Wallström när hon själv desperat försöker komma ur den groddamm hon själv har skapat?

 
Ingen bild

pllay

20 mars 2015 13:37

Ja du Alf, inte är det lätt att vara neutral, feministisk, sekulär och exportpositiv på samma gång. MW är väl det ultimata beviset för att allas vän är ingens vän. Om det inte vore så allvarligt så är hennes ormdans inför muslimerna magnifik humor och underhållning. Nu är det tyvärr så att hon är vår utrikesminister och representerar oss och vårt land internationellt. Vi får hoppas att hennes taburett är tillfällig och att världen snabbt glömmer denna fadäs. Ett mer rakryggat och rättframt uppträdande är både Sveriges industri och folk betjänta av. Allas vän är allas fåne.

 
Ingen bild

GBJ

20 mars 2015 13:42

Det är typiskt att ingen vågar fråga Wallström om vad hon anser om islams sharialagar. Har inte Saudiarbien accepterat FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna - utan bara Kairodeklarationen?

 
Ingen bild

Hacke

20 mars 2015 14:11

Margot Wallström har länge ansetts som ett socialdemokratiskt trumfkort. Jag har lika länge frågat mig på vilka grunder.
På kort tid har hon nu lyckats med konststycket att förorsaka Sverige mer skada än någon tidigare på den posten.
Din rubrik Thoralf tycker jag sammanfattar henne utmärkt: "Naiv och okunnig." En sådan utrikesminister har inget land råd med och framför allt inte Sverige som ska finansiera världens i särklass mest oansvariga flykting-/invandringspolitik.
Fast ibland önskar jag nästan att det ska gå riktigt snabbt åt helvete för det här landet. Och är det någon som ska lyckas med det är det väl den regering vi tvingas dras med nu.

 
Ingen bild

Pensionisten

20 mars 2015 14:23

SD behövde inte vara med i dagens riksdebatt eftersom att finansministern tillsammans med sina partikamrater åkte i luven med moderaterna. Nu var dom ju tvungna att hoppa på varandra eftersom deras gemensamma påhopp på SD uteblev. Svordomar och dålig ordning förkom med jämna mellanrum trots att inte tokan från V, Rossana Dinamarca, var med.
Sandlådan upprätthölls trots att dom som ofta blir ansatta om att hålla på med sandlådefarsoner inte var med. Vilka som leker i sandlådan kan ju diskuteras.
Det var faktiskt roligt, för en gångs skull, att följa debatten.

 
Ingen bild

18,5%

20 mars 2015 14:30

Under några veckor har jag varit förvånad över den kritik som riktats mot Saudiarabien för att en bloggare brutit mot lagen och straffas med pisk. Diverse kolumnister har tyckt till, och oftast har de hakat på lite om att kvinnor inte får köra bil också.

Det som förvånar är upprördheten över nämnda exempel. De är faktiskt inte så farliga jämfört med annat som sker.
ex en kvinna blir våltagen av två män. Straffet: 60 piskrapp.
Hon överklagar och straffet skärps till 90 piskrapp + fängelse i 6 månader. Hennes brott var att hon var ute utan ledsagare, vilket är olagligt.

En iman drar ut naglarna på sin 6 åriga dotter för att hon inte ska kunna rivas när han våldtar henne vaginalt och analt. Han skäms (tydligen) för den anala delen och försöker dölja "brottet" genom att använda en blåslampa på flickan. Hon avlider och det visar sig också att massor av ben är brutna i hennes kropp.
Straffet för imanen skriver jag inte här, eftersom ni inte skulle tro mig. Googla på iman+rape+saudi (112.000 träffar) så har ni lite att läsa om fredens och kärlekens förespråkare.

Men, tack utrikesministern, nu är jag inte längre förvånad. Svaret är att hen och alla "förståsigpåare" faktiskt ingenting begriper. Skönt på sitt sätt. Även om det känns väldigt skamligt att representeras av en utrikesminister som tycker att Sharia inte har något med islam att göra. Vilket liv har hon levt för kunna hålla sig så oerhört okunnig? Och sedan tacka ja till att vara utrikesminister. Ingen självkänsla alls, tydligen. Nu har 1/4 av världens länder protesterat mot hennes yttrande, som bara blir värre ju mer hon förklarar sig. Så israelerna är förbannade, USA gillar henne inte och Putin lär inte kärleksbomba henne efter hennes påstående att det är han som orkestrerat mordet på den där politikern i Moskva.

Jag tror att utrikesminister Wallströms yttrande att sharia inte har med islam att göra, kommer att bli lika klassiskt som partikollegan Uusmans tankar om att internet var en fluga.

 
Ingen bild

oveg

20 mars 2015 14:31

Här gör sig Thoralf illusioner. Saudi är en maktfaktor, de är starka nog att ha fått stora oljeländer som Ryssland på knä genom att dumpa oljepriserna. Det är således inte vem som helst som den svenska regeringen gett sig på - och det vet de andra EU-ländernas regeringar. Man kan naturligtvis föreställa sig vad som skulle ha kunnat ske OM hela EU var på den svenska regeringens linje, men så är det ju inte; de är klokare. De svenska utfallen mot Saudi ändrar ingenting i det landet. Det här var dumdristigt, och det skadar Sverige. Saudi har via Arabförbundet - som det nu är tydligt att de styr - stor kontroll över hela arabvärlden. Sverige har väl egentligen två val: antingen inse att handeln med arabvärlden är körd, eller att pudla och försöka blidka Saudi. Hur det senare skulle kunna gå till kan man bara spekulera om - kanske ett damoffer, som att Wallström får gå plus nya stora moskéer i Sverige och kanske shariarätt för muslimerna här. Den här regeringen har ställt till det för svensk oss.

 
Ingen bild

18,5%

20 mars 2015 14:37

->GBJ
Våran utrikesminister anser att Sharia och Islam inte har något med varandra att göra. Så det är ingen mening att fråga henne om det. Alldeles för svårt för henne. Bättre att fråga vad hon ska ha påskbordet. Aj fan. Påsk är väl Haram. Inte bra det heller.

Saudi, och övriga muslimska stater utan demokrati, har inte skrivit på deklarationen om mänskliga rättigheter. De håller sig till Kairodeklarationen som de anser är bättre.

 
Lassekolja

Lassekolja

20 mars 2015 15:07

Bra inlägg (som vanligt) Thoralf!
Margot Wallström blir alltmer pinsam för Sverige. Först säger hon att Saudiarabiens rättssystem är "medeltida". När därefter inser att hon har trampat i klaveret, säger hon att det hon sa INTE har med islam att göra och att hon "månar" om "en god relation med Saudiarabien". Hon måste faktiskt bestämma sig, vill hon ha en god relation med "Saudi" eller vill hon kritisera islam genom att hävda att islams rättssystem (sharia) är medeltida? Hon gör Sverige till ett åtlöje i hela arabvärlden. Det hade kunnat vara OK om Sverige också varit en oberoende "oljestat" eller ekonomiskt oberoende, men nu är vi inte det och då bör man tänka först och tala sen. Margot och Mona är ju kompisar så det ligger väl nära till hands att, som HSB sa, "tänkandet är väl inte hennes starka sida"!?!
Glöm inte att välfärden har ett pris, då måste framför allt politikerna på toppnivå lära sig att tänka först och tala sen!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göta

20 mars 2015 15:59

Off Topic, men jag hann inte skriva den här kommentaren under Thoralfs förra inlägg om Researchgruppen:

SR/SVT UPPHÖJDE RESEARCHGRUPPEN TILL VIKTIGASTE NYHETSKÄLLAN:
- Enligt Researchgruppen har Sverigedemokraterna...
- Researchgruppen meddelar att Sverigedemokraterna...
- Idag rapporterar Researchgruppen att Sverigedemokraterna...
- Sverigedemokraterna har... ... Detta meddelar Researchgruppen...
- Enligt underrättelse från Researchgruppen så avser Sverigedemokraterna att... osv, osv.

Det var inte särskilt längesedan som i stort sett varenda nyhetssändning från det svenska s.k "neutrala" public-service-företaget SR/SVT periodvis inleddes enligt ovanstående.
Researchgruppen har väl aldrig dolt att de är en extremt vänsterradikal grupp med avsikt att med vilka medel som helst förgöra SD. Av vilken anledning blev det så viktigt för SR/SVT att i stort sett dagligen så tydligt framhålla denna grupp i sina nyheter? Kan det kanske vara för att de egentligen har gemensamma intressen?

 
Ingen bild

Evert Nilsson

20 mars 2015 16:45

Bra skrivet om kritiken mot Sandstig. Värt att läsa.

http://cattasbubbla.se/2015/03/20/sandstigs-granskning-av-researchgruppen/

 
Ingen bild

Problemlösaren

20 mars 2015 17:03

Så här ska det gå till för att lösa problemet med utrikesministern.

Man gör en swap.
Kaplan tar hand om utriket och Wallström om bostadsbyggandet.

Heureka! Glöm inte att det var på förnämliga Alfssons blogg ni läste det först. Utgår någon belöning från regeringen för att jag löser deras problem, vill jag att pengarna skänks till SDU.

 
Ingen bild

Göran

20 mars 2015 17:08

@Göta,

Vi ska inte heller glömma Förre statsministern Ingvar Carlssons inlägg i en tevesänd debatt, "Sverigedemokraterna måste stoppas till varje pris !"

 
Ingen bild

Gute

20 mars 2015 17:51

Wallström har inte den kompetensen som krävs för den viktiga positionen, men ivrigt påhejad av en grupp feminister i lilla Sverige tror hon att hon kan vara hur storgapig som helst mot mäktiga länder vi idkar handel med.

Det kan leda till att hon måste avgå för att rädda exportavtalen med ett stort antal länder.

Islam förpestar västvärlden och ska givetvis motarbetas i Sverige, men vad man har för regler i andra länder ska man kritisera med förstånd, om man vill göra affärer med dem.

Allt handlar ju om pengar i slutändan, att nu Wallström försöker slingra sig ur katastrofläget liknar mest en dålig teater, hon trasslar in sig än värre i lögner och undanflykter så förtroendet är helt borta till slut.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 mars 2015 19:36

@oveg. Håller med dig. Wallströms dagar som utrikesminister är nog räknade. Hon har trampat i ett "uppretat jordgetingbo" och försöker att komma undan. Men hela tiden gör hon fel...

 
Ingen bild

Stefan A.

20 mars 2015 20:30

Världen är så stor, så stor,
Margot, Margot liten!
Större än du nånsin tror,
Margot, Margot liten!

 
Ingen bild

Thomas Falk

20 mars 2015 20:53

@oveg. Helt rätt, ingen bråkar med rikaste killen i grannskapet ostraffat. Detta kommer att kosta svenska jobb. För den som inte tror på detta kan med fördel läsa de senaste dagarnas blogginlägg av Johan Westerholm (med en oavslutad masters i politisk islam) på "Ledar- sidorna.se". Han karaktäriserar sig som "betong-sosse" men låter ofta som en SD-are. Av kommentarerna att döma är det många SD-are som läser
honom. Han är insatt och kunnig, alltid roligt att läsa sådana människors texter, oavsett politisk kulör.

Och skulle Du Thoralf finna honom läsvärd kan du alltid rekommendera honom till andra. Sådant inger respekt.

 
Ingen bild

OT

20 mars 2015 21:24

Apropå "Det mest tragiska är egentligen att det varit så fruktansvärt tyst från andra EU-länder."

Ja hur var det nu EU sades vara? "En för alla! Alla för en?" eller var det egentligen "Alla för allah! Allah mot alla? Jalla, jalla!"

Tips till utrikesministern. Om "vissa" nationer kan köra ned 1 400 år gamla sanningar i vår hals; så kan vi också göra det! - "Twilight Of The Thunder God/Carolus Rex": https://www.youtube.com/watch?v=QM0oVKi3Uug

 
Ingen bild

OT

20 mars 2015 21:57

"Post Charlie Hebdo Warnings with George Igler": http://snaphanen.dk/2015/03/20/warnings-with-george-igler/

Finns det verkligen bara kvar - "From the Youth of France - A Declaration of War"? https://www.youtube.com/watch?v=VlZqtWmAaos

P.S: Sjuklöverpolitiker, denna låt tillägnar jag er ""Always Look On The Bright Side Of Life": https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2015 08:19

Göta@

Svaret på din fråga om S(v)R/ S(v)T är att hela koncernen
består av nästintill 100 % kommunister, och lögner och
desinformation är som bekant kommunistens bästa vän!

 
Ingen bild

tom

21 mars 2015 08:48

Det hela kan jämföras med att MW kör på motorvägen och konstaterar att alla andra kör åt fel håll. Är det inte troligare att alla andra kör åt rätt håll och det är MW som kör åt fel håll. Hur inbildad får man vara för att tro att det är bara jag som har sett ljuset och måste informera alla andra att de har fel. Människan är utrikesminister och det är inte hennes uppgift att lära resten av världen hur den ska leva. Hennes uppgift är att ta med industrifolk på statsbesök, fjanta runt på militärparader och berätta hur duktiga ledarna i andra länder är. Inte äns USA eller Ryssland, som skulle ha råd att förlora försäljningskontrakt, lär upp andra länder hur de ska leva - trots att de skulle gärna vilja. Hon är på samma nivå som IS-djihadister som vill övertyga oss om att vi ska bli muslimer.

 
Stefan K

Stefan K

21 mars 2015 09:18

Wallström har förstås rätt i sak. Saudiarabien och andra arabländer styrs av medeltida lagar, eller som Birger Schalug sa i nyhetspanelen. Muhammed skrev Koranen på 600-talet och Saudiarabien m.fl styrs av dessa lagar, alltså är det medeltida lagar.

Att Wallström sedan skötte det hela odiplomatiskt är en annan sak.

Nu ska väl regeringen blidka den muslimska världen genom att tillåta en saudisk finansiering av nya moskéer i Sverige.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ludvig

22 mars 2015 09:03

Synd att hon börjar vackla, när hon sagt sanningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se