thoralf

Direktlänk till inlägg 17 mars 2015

MASSKOSTNAD

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2015 17:36

I Vasaloppet brukar ca 15 000 personer starta varje år. Det kallar jag för masstart! I skidsammanhang kallas det till och med masstart när bara ca 50 personer startar gemensamt.


Att däremot kalla det för massinvandring till Sverige är inte politiskt korrekt. Om du ser filmklippet från Vasaloppsstarten får du kanske lite perspektiv på siffrorna.



Statistik från Migrationsverket 2014.


Totalt beviljade uppehållstillstånd 110 610 personer  > ca 7,4 Vasalopp


Asylsökande 81 301 personer  >  ca 5,5 Vasalopp


Beviljade uppehållstillstånd asylsökande  35 642 personer  >  ca 2,4 Vasalopp


Anhöriginvandring 42 214 personer  >  ca 2,8 Vasalopp


Arbetsmarknadsskäl 15 872 personer  > ca 1 Vasalopp


Merparten av dessa skall försörjas med svenska folkets skattemedel! Hur mycket tror ni varje ”vasaloppsåkare” kostar årligen?



 
 
Ingen bild

Observer

17 mars 2015 17:41

Skulle passa oerhört bra som reklamfilm för SD !

 
Lassekolja

Lassekolja

17 mars 2015 18:10

Man kan i tanken illustrera 100.000 fler människor att försörja per år på många sätt, "antal Wasalopp" är ett. Jag brukar tänka mig "antal Nya Ullevi". Då vet jag att läktarna runt om rymmer drygt 40.000, vid musikevenemang 50-60.000 människor. Slutsats: Varje år tvingas vi arma skattebetalare försörja ytterligare två fullsatta Nya Ullevi! Märkligt att hela 87% av oss accepterar detta vansinne. Jag kan inte släppa tanken på den cancersjuka (svenska) kvinnan, som grät i TV för ett par år sedan och som av Alliansen tvingades ut och söka jobb eftersom hon enligt Försäkringskassan hade en viss arbetskapacitet kvar. Observera att hon hade 2-3månader kvar att leva och trots det tvingades hon att söka jobb!!! Jag skämdes över hur Sverige hade blivit hemma i TV-soffan. Därefter har många skamliga beslut, i månkulturens tecken, fattats i vår Riksdag!
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

17 mars 2015 18:15

Mikael Damberg har jag inte haft något agg till, trots att han är en röding.

Men nu klappade han igenom fullständigt och bevisade vilken okunnig pajas han egentligen är, man luras lätt av vältaliga personer.
Och en sån har vi som näringsminister........

Intervju Driva eget:
– Mycket av den här diskussionen blir ganska defensiv. Den handlar om att rädda gamla jobb. Men jag tror att det är precis tvärtom. Flera av de här företagen som är medelstora, som har äldre ägare, är lite rädda för att gå på export därför att de inte kan språket så bra. De kanske inte har så bra utbildning så de vågar inte riktigt ta in en högskoleutbildad mer i personalstyrkan. Så att få in en yngre generation som är hungrig och vill ut på nya marknader kan innebära jättemycket, säger han.

Själv har inte Mikael Damberg någon erfarenhet av att driva eget företag (även om han har två bröder som driver eget i transportbranschen), något han dock inte är ensam om bland politikerna. Född i Bergshamra i Stockholm gick han som ung med i SSU och blev så småningom förbundsordförande, för att senare bli riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

http://www.driva-eget.se/nyheter/allmant/hela-intervjun-med-mikael-damberg-foretagare-maste-ut-pa-exportmarknaden

 
Ingen bild

Fredde

17 mars 2015 19:07

Boverket föreslår att kösystem till lägenheter tas bort och istället ska nyanlända få lägenheterna. Trodde jag redan hade hört det mesta i galenskap men tydligen inte. Vad får svensken att vakna? I vilket annat land hade befolkningen demonstrerat! Politiker är valda för att sätta svenska folket i första hand. Men i Sverige ( som enda land i världen? ) är det tvärtom! Vakna Svensson vakna!

http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/boverket-flyktingar-ska-ga-forbi.html?m=1

 
Ingen bild

SM811

17 mars 2015 19:34

Samtidigt som massinvandringen kostar 100-tals miljarder blir det fler och fler fattigpensionärer. När skall pensionärerna förstå att man inte kan rösta på SSEP (Sveriges Socialistiska Enhetsparti)

 
Ingen bild

Tompa

17 mars 2015 20:53

Det här är pedagogik på högsta nivå.
Även om man är härdad och vet att detta är vansinnigt så blir man helt tagen av mängderna. Många skall även ha boende, mat och försörjning för resten av sina liv också.

Att sjukvården går på knäna kan ju en treåring räkna ut.

Känns som att det är kört på riktigt.....

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

17 mars 2015 20:53

Jag brukar jämföra invandringvansinnet med hockeyhallen hemmavid som tar in 8000 åskådare !
En fullsatt ishall väller in varje månad till Sverige !
Politiker jobbar inte för vår skull utan för sin egen skull !
Se bara på de före detta ministrarna. Nästan alla föds av oss !

 
Ingen bild

Demokratur

17 mars 2015 22:12

Att man måste lämna detta land är ställt bort allt tvivel. Men innan dess, är ens sparpengar säkra eller måste man flytta dessa utomlands i förväg så inte staten konfiskerar dem? Svensken kommer ju inte att säga något den dagen masskonfiskering av privata tillgångar blir aktuellt. För ett mer ryggradslöst folk får man leta efter.

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2015 23:25

@SM811 På Aktuellt ikväll vad det ett inslag om de 225.000 fattigpensionärerna som lever i Sverige, en grupp som bara ökar. De lever under EU,s fattigdomsgräns på 11.000kr/mån Det skulle kosta 4,5 miljarder att höja pensionen så att de kommer upp över 11.000kr Magdalena Andersson intervjuades av Love Benight (som f ö är den bästa programledaren på Aktuellt). Han försökte pressa henne hårt om NÄR KOMMER VI ATT FÅ SE SVENSKA FATTIGPENSIONÄRER FÅ EN BÄTTRE EKONOMI? frågan kom flera ggr, men Magdalenas svar var bara floskler samt att det är Sd,s fel för när de röstade på Alliansen... Ja inte ett vettigt ord kom från den människan. Att hon inte skäms! Jag hoppas verkligen att processen med den här korruppta, ljugande och hycklande regering går snabbt. Det är nästs outhärdligt vad de underskattar oss medborgare. Tror hon verkligen att vi ska tro på henne? Eller duger det med svammel, svammel från svenska politiker?
Betänk, det kostar hundratals, (eller MINST hundra miljarder) ÅRLIGEN att försörja främmande människor, men hon har inte råd att prioritera 4,5 miljarder för svenska fattigpensionärer. Då förstår man att Magdalena Andersson verkligen valt sida.

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2015 23:30

Här kommer ett inslag om vad jag just talat om.

http://avpixlat.info/2015/03/17/antalet-fattigpensionarer-okar/

 
Lassekolja

Lassekolja

18 mars 2015 00:03

@Lena En STOR ELOGE till Dig Lena!!!
Jag såg också Aktuellt och reagerade exakt som Du gjorde! Håller däremot inte riktigt med Dig i omdömet om Lowe Benig. Jag vet att "allt är relativt" men om han hade gjort sitt jobb, hade han inte enbart jämfört med 6 miljarder försvarskronor utan även de enorma kostnaderna för (mass-)invandringen. Ynkligt av Magdalena Andersson att skylla på SD när hon vet att SD hade jämnat till pensionärsskatten på ett bräde!
Jag läste @Fredde´s länk här ovan:
http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/boverket-flyktingar-ska-ga-forbi.html?m=1
Handlar om Boverket (i den sista Sovjetstaten!), dom vill att flyktingar, som får asyl, skall få förtur till alla hyresrätter! Våra egna ungdomar får väl i bästa fall bo i sina föräldrars källare????? Visst är Sverige fantastiskt!?!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

w-son

18 mars 2015 00:41

OBS!!! Denna intervju bör spridas! En intervju med Tino Sanandaji på amerikanska CBN News Channel med rubriken "Warnings: Sweden is Headed Toward "a Cliff"..."
https://www.youtube.com/watch?v=UHsXWYaTlik

 
Ingen bild

Stefan A.

18 mars 2015 01:56

Ett Dalarna (277 000 inv.) vart tredje år tar de styrande i SSEP(DÖ) in, och ger full tillgång till "välfärden", boende, skola, barnomsorg, sjukvård mm. mm. och ofta är de fullt o fast troende på ett väsen som står över den världsliga makten, stora problem för ett sekulariserat land, så nog finns det självpåtagna "utmaningar" som de brukar kalla det, för de aningslösa och självgoda....

 
Ingen bild

realisten

18 mars 2015 03:57

@Lena
De flesta fattigpensionärer är äldre invandrare, rart att du känner så för dem!

 
Ingen bild

Fredde

18 mars 2015 05:57

Fruktansvärd ful satt rubrik i DI igår. "Nej, SD är inte värst". Det handlar om antalet utlandsfödda ledamöter i partiet. DI vill få det att SD inte vill ha invandring än mindre ha invandrare i partiet. Men just SD har en stor andel röstande invandrare.

Länk: http://www.di.se/artiklar/2015/3/17/centerpartiet-nobbar-utlandska-ledamoter/

 
Ingen bild

Masstart

18 mars 2015 06:17

Jag tror masstart i skidsport innebär att åkarna startar samtidigt, istället för med intervall. Tror inte det har med antalet åkare att göra.

 
Ingen bild

Sommarvatten är bäst

18 mars 2015 06:28

Inte 100.000 nyanlända svenskar varje år. Glöm inte anhöriginvandringen som kommer med några års eftersläpning.
Det är svårt att åskådliggöra stora människomassor. Jag försökte räkna bakvägen på vad ett samhälle med säg 200.000 människor kostar. Gator, avlopp el, fastigheter, skolor, sjukhus, anställda etc. etc. Men jag lyckades inte. Mycket blir det.

Boverkets förslag till att alla nyanlända svenskar ska ha förtur till bostad har passerat utan buller.

Det händer nog inget förrän fritidshus med åretruntstandard blir konfiskerade. Lagen finns där sedan redan. Då lär det bli gnäll bland kanske 30%-40%. Resten tycker de kan öppna sina hjärtan och ha det.

 
Svensson

Svensson

18 mars 2015 06:42

Masskostnaderna måste redovisas,skattebetalarna måste få veta vart deras skattepengar tar vägen,om Sverige ska framstå som ett demokratiskt land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2015 08:02

Magdalena Andersson lever i tron att Svensken är
förståndshandikappad, hennes jidder om att det är
S D s fel att inte pensionärerna fick någon höjning
av pensionerna är bara dimridåer.
För vad tyckte Sossepartiet att fattigpensionärerna
gjort sig förtjänta av, jo ungefär 70 kr i månaden,
och om man sen drar ifrån alla dom skattehöjningar
som Sossarna föreslagit, så hade dessa 70 kr blivit
till ett stort minustecken, men det tror inte M.A
att Svensken begriper: Hon är inte bara nedlåtande mot
dom som byggt upp landet, hon är dessutom oförskämd
när hon beskyller det parti som klart och tydligt
sagt ifrån att med en kraftigt minskad invandring
hade vi haft råd att dels höja pensionerna rejält,
och dessutom ta bort den sinnessjuka orättvisa högre
beskattningen av pensioner som Sverige är ensamma om
i hela Europa, om inte i hela världen.
Men det är gammal beprövad Sossepolitik att ge en
liten skitsumma med ena handen, och ta igen mångdubbelt
med andra handen, och därför tror hon att det är bara
att köra på i gammal stil!

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2015 08:06

fredde@

Ja D I är en Bonnierblaska, och av en sådan
kan man inte förvänta sig annat än lögner, se
på Expressen!

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2015 08:10

Är det säkert att bilden ovan är från Wasa loppet?
Det kan kanske även vara kön in till det Svenska
smörgåsbordet av välfärdsturister?

 
Ingen bild

Onkel Sven

18 mars 2015 08:48

Det stora flertalet som skrapar triss i TV 4 på mornarna är araber dom tycks ha obegränsat med pengar till inköp av trisslotter , våra pengar ! Fy faen !

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2015 09:13

@Tony. Det är en översiktsbild av Alperna en helt vanlig vinterdag. Sverige är målet...

 
Ingen bild

Argus

18 mars 2015 12:20

Bra retoriskt grepp, Thoralf. Du ska få ett till; när Vasaloppet är fulltecknat så tar man inte emot några fler anmälningar.

 
Lassekolja

Lassekolja

18 mars 2015 14:13

@Tony & Hulda: Bilden föreställer Sveriges gräns mot Syrien!!!
Syriens närhet till Välfärdssverige förklarar varför så många just syrier flyr för livet till just Sverige. Syrierna flyger och åker buss medan Gustav Wasa låg gömd i ett hölass!

(ironi)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mahmoud

18 mars 2015 14:18

@realisten
Källa på det?

 
Ingen bild

ursvensk

19 mars 2015 17:31

Hur tror du Sverige sett ut utan alla invandrare som jobbar inom vården till exempel?
Har inte ord för min avsky mot din fascistiska världsåskådning, din rasistiska inskränkta lilla man.

Thoralf Alfsson

19 mars 2015 17:56

Jag tror Sverige hade blomstrat och mått väldigt bra med betydligt lägre arbetslöshet och fina framtidsutsikter! I motsatts till hur det ser ut idag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards