thoralf

Direktlänk till inlägg 16 mars 2015

SKITLAND

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2015 19:05

 

Funderar fortfarande på om detta är fejk eller på riktigt ;-)



Zlatan kallade Frankrike för ett skitland efter att PSG förlorat en match och Zlatan var sur på domaren. Undrar varför han ansåg att Frankrike var ett skitland?


Hans uttalande har dock rört upp känslorna i Frankrike! Till och med idrottsministern har kritiserat Zlatan och krävt en ursäkt både till domaren och nationen. Marine LePen menade att Zlatan var fri att flytta till något annat land om han ansåg att Frankrike var ett skitland. Zlatan har nu bett om ursäkt.


Vad tror ni hänt om Zlatan kallat Sverige för ett skitland? Tror ni idrottsminister Gabriel Wikström reagerat? Nej, tror inte det. Hade media reagerat? Nej, tror inte det. Hade svenska folket reagerat? Nej, tror inte speciellt många gjort det.


I Frankrike reagerade man!


I StudioEtt försökte man dock släta över det hela på ett mycket olustigt sätt genom att sända gamla intervjuer med PSG-fans från Paris som hyllade Zlatan. Alltså intervjuer som gjordes innan hans uttalande. Vilken relevans hade detta för uttalandet om ett skitland?



Hur många tror att en SD-politiker skulle behandlats så överslätande av Sveriges Radio och Studio Ett efter ett klavertramp.


Lyssna på det märkliga inslaget i Studio Ett.


Enligt Samtiden skall också Expressen skönmålat Zlatans uttalande. Läs artikel i Samtiden.



Lena Mellin försöker sig idag på att analysera varför SD bara växer i opinionen i en artikel.

Lena Mellin ger till och med G Persson skulden för att SD växer. När skall polletten ramla ner hos Lena Mellin? Det kanske helt enkelt är den politik som SD driver som gör att opinionssiffrorna stiger. Men den dagen lär aldrig komma.


UPPDATERING!


Granskning Sverige har gjort en ny intervju med stor komik.




 
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

16 mars 2015 19:27

Inte kunde han engelska heller. Och har han nu varit i Frankrike i 15 år som han gör gällande kanske han skulle ha pratat franska?

 
Ingen bild

Pensionisten

16 mars 2015 19:29

Vad tror han om Sverige?
SVT fällda med kändisarna som gäster.
http://www.friatider.se/svt-f-lls-f-r-vinklat-sd-inslag
Kan knappast tro det är sant!!!!

 
Svensson

Svensson

16 mars 2015 19:33

Att vara besviken för att man förlorar,och att sen påstå att Frankrike är ett skitland,måste bestraffas på något sätt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
thojuh

thojuh

16 mars 2015 19:37

Lena Melin! Nu är det snart påsk. Ägna dej åt våffeljärnet i stället för politisk analys och försök att gå ner i vikt, då blir du på bättre humör.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Demokratur

16 mars 2015 19:48

I Sverige blir man prisad om man säger skitland om Sverige... Lena Mellin, ja vad ska man säga... Hissen har fastnat i källaren, kanske...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 mars 2015 20:09

Lena Melin,vilken nolla ! Där kan man prata om mental bredsladd !
"Motorn går men ingen sitter vid ratten"

 
Ingen bild

Wagner

16 mars 2015 20:25

Klart vi hade reagerat. Dom som betyder något hade jublat. Twitter alltså.

 
Ingen bild

Hacke

16 mars 2015 20:58

Zlatan den Helige. överallt har han försvarats och gullats med i svensk media under dagen. Men när det som kallas public service-radions tyngsta fördjupningsprogram, Studio Ett, går i täten och med hjälp av känd klipp- och -klistrametod gör ett renodlat idolporträtt går skam på torra land.

Skönt då att vi har Granskning Sverige som gång på gång drar ner byxorna på de politiska funktionärerna som envetnas med att kalla sig journalister.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 mars 2015 21:21

@thojuh. Kritik: Lena Mellins vikt är inget vi ska gnälla på här.
Det är hennes bristande politiska analysförmåga som vi ska ifrågasätta...

 
Ingen bild

Andreas

16 mars 2015 21:31

Granskning Sverige gör ett jättebra jobb, MEN om ni skulle läsa detta: snälla fråga först om intervjuobjekten tar avstånd från NAZISM. SJÄLVKLART! kommer ryggradsreflexen att vara. När de sedan undviker samma fråga om kommunism så kommer de att avslöja sig ännu mer.

Thoralf Alfsson

16 mars 2015 21:51

Bra tanke och taktik!

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 mars 2015 21:40

Lyssnade på Granskning Sveriges senaste insats. "Johan" var som vanligt oerhört bra,men denna gång lite, lite för aggressiv. Han brukar lura ut en intervjuade sakta och vackert ut på "tunn is" och till slut brister isen och plasket blir rejält...

 
Ingen bild

hans

16 mars 2015 22:35

Tycker ändå att Mellin var inne på rätt spår, hon valde dock att inte följa det utan spårade ur i vanlig ordning.

"Ett plausibelt svar är att diskussioner som gynnar Sverigedemokraterna bubblar under ytan. De dyker inte upp på de etablerade nyhetssajterna i någon större omfattning men i desto högre grad i undervegetationen."

Med andra ord det som "vanliga" människor tycker, tänker och talar om återfinns inom SD:s politik. Aftonbladet och de etablerade nyhetssajterna är alltså lite för fina för den diskussionen. Vilket resulterar i att det inte är någon som Aftonblaskan och Mellin skriver om. Sålunda kan de hela tiden fortsätta att vara förvånade över hur SD ökar hela tiden.

Det är ungefär som DN:s senaste skräp undersökning om att svenska folket tycker om invandring, över sextio procent var tydligen storm förtjusta i massinvandringen. Att det sedan är den vanliga fruktsallanden av begrepp som blandad hej villt så som om det är någon skillnad på flyktingar och "flyktingar" och invandring. Det verkar i DN:s värld vara ungefär som om de vore synonymer, vilket inte alls är fallet. Därtill samtidigt en överväldigande majoritet av de svarande som insåg att integerationen inte fungerade. Tydligen har vissa människor svårt att göra kopplingen.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 mars 2015 00:37

Helt rätt Hulda! Lena Mellin´s "politiska vikt" är den enda vikt, som vi avhandlar här och då bör hon istället öka vikten en del..... Hon har ju för vana att kalla SD missnöjesparti och SD-väljarnas röster missnöjesröster. Då måste jag upprepa det jag skrev i en annan tråd. Enl. henne röstar samtliga 7-klöverväljare på resp. parti för att dom är nöjda med det partiet. Endast SD-väljare är missnöjda, därför röstar dom/vi på SD. Lena Mellin´s argumentation tyder på att hennes "argumentlåda" är helt tom!

Något tillspetsat kan man säga att SD fick rätt även betr. Zlatan fast nu var inte enbart kroppsspråket märkligt utan även det han uttalade!

Betr. Granskning Sverige måste jag instämma med både @Andreas och @Hulda. Johan var aningen för aggressiv med kommunismen. Åsa Lindqvist var ju redan svarslös. Å andra sidan är det lätt att sitta hemma vid tangentbordet och döma.

http://www.status.st

 
Ingen bild

realisten

17 mars 2015 05:02

Heja Zlatan! Han är verkligen en riktig svensk som inte kryper för några utlänningar!

 
Ingen bild

Stefan A.

17 mars 2015 06:57

Hypen runt Zlatan har gjort att man tappat intresset för landslaget, allt före en landskamp handlar om Zlatan, och efter den vanliga plattmatchen återgår det till det normala, tills nästa landskamp då det hela börjar om igen, man vet knappt vilka de övriga spelarna i landslaget är längre, man kan undra om det inte är Zlatans kulturella bakgrund i rosengård som får 40-åriga journalister att uppträda som fjortisar, några har försökt normaliserat synen på Zlatans fotbollskonster men snabbt idiotförklarats, en sak till som naturligtvis faller sig naturligt för stockholmsjournalisten så är Paris Frankrike precis som Stockholm är Sverige.

Har tappat räkningen på hur många skjutningar det varit i det "nya" Sverige de senaste veckorna, kan ske när som helst mitt i vecka, på morron, mitt på dagen, med andra ord 24/7, DET är iaf. nytt i Sverige, inte ens Snickisnacki Sarnecki kan snackisnacki bort det.

 
Ingen bild

Tony

17 mars 2015 07:49

Hm.. Zlatan riktig Svensk, han är född i Sverige, men kan
inte ens prata riktig Svenska utan bryter som en invandrare,
kanske inte så konstigt att han då inte klarar Franskan trots
att han säger att han varit i Frankrike i !5 år!
Hade han vräkt ur sig samma sak om Sverige så hade alla blaskor
här hemma hyllat honom, men nu är det bortförklaringar som
gäller? Svensk Media vilar på ett bottenlöst träsk!

 
Ingen bild

Demokratur

17 mars 2015 08:45

Det finns enligt mig en fråga som är mer akut att korrigera än massinvandringen. Nämligen SVT/SR. Två alternativ finnes. Antingen styr man upp Public Service-verksamheten och avpolitiserar SVT/SR (som ju är svårt infekterade av vänstern) eller avyttrar man hela verksamheten. Att tvångsfinansiera vänsterpropaganda är inte acceptabelt.

 
Ingen bild

Tomas

17 mars 2015 08:47

Kommunister har alltid haft problem att acceptera andra tankegångar än deras egna. Detta gäller från tyska nationalsocialismen (Nazzi) - till marxist-leninism. Och det är skrämmande att se hur Sverige har närmat sig dessa ideologier med stormsteg. Det kan inte dröja länge tills vi får våra egna politiska fängelser.

 
Ingen bild

SM811

17 mars 2015 09:03

Någon som har hunnit kolla om reklamen finns?

 
Ingen bild

Resvan

17 mars 2015 09:57

Är det riktigt att nya alliansens mössor syftar på "Puckon på villovägar"?

Kan det stämma?

 
Ingen bild

Hjärtat.

17 mars 2015 10:15

Nej,jag tror inte media i Sverige hade reagerat.För Zlatan är ju kungen i fotboll här.Ett jäkla fjäskande med honom.

 
Ingen bild

Varg

17 mars 2015 10:17

@rasisten eller realisten eller vad det står

Zlatan är numera per definition inte svensk utan fransman.

 
Stefan K

Stefan K

17 mars 2015 10:24

Thoralf
I Sveriges anses det snarare vara en merit att snacka skit om landet. Inte sällan brukar man belönas med en egen talkshow i public service.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2015 10:29

Måste först kommentera Sd,s affisch som en av det bästa jag någonsin sett;);). Jag har skrattat läppen av mig! Tala om att "en bild säger mer än tusen ord". Faktiskt räcker det med en sådan fullträff då och då, "less is more" IBLAND.

Sedan tycker jag inte det är nödvändigt att klaga på Lena Mellin, jag anser henne vara en av de bästa valarbetare SD har...

För det tredje, Lena Mellin och hennes gelikar i etablissemanget kan inte få polletten att ramla ner därför att DE VILL INTE. Nu har den här kampen mognat en del och det hjälper inte att via bloggar o alternativmedia skriva kommentarer och berätta om hur vi "känner det", vi som står mitt i myllan s a s. Det bryr sig etablissemanget inte om. De arbetar oförtrutet på samma spår, och det handlar mest för egen vinnings skull, som har lagts ut för dem en gång för några decennier sedan. De BRYR SIG helt enkel inte.
Ett exempel, idag stod det om en rånöverfall på första sidan i vår tidning här i Bergslagen. En ung man blev på väg hem från affären med matkassar, vid 6 -7 tiden på kvällen rånad av flera män. (DET STÅR MÄN men vi VET alla att det här är inte några riktiga MÄN som rånar en ensam kille). De passade också på att misshandla honom så att han fick åka ambulans (som numera kostar pengar) och stanna över natten, han blev slagen av en flaska och var blodig i hela ansiktet. Han berättar att han var besviken på polisen son lade ner "undersökningen" efter kort tid. Han tyckte att det känns som att detta inte är tillräckligt "intressant" för polisen att arbeta med. De kanske inte har "resurser"?

Märkligt att polisen försätter svenska folket i denna hjälplöshet, vi är inte viktiga nog, inte ens att utreda VILKA som är förövarna. Denna kille gick samma väg som en 84-årig kvinna jag känner, hon går med rullator och är också helt hjälplös. Också hon blev rånad för ca 1 månad sedan, på samma väg och av flera utländska män. Så dessa s k män går och lurar på denna lite mörkare plats, men kort sträcka, och passar på att med sitt förbannade "värv". Det värsta är att polisen "inget kan göra". Själv har jag börjat fundera på att ta med en kniv när jag går ut ensam på kvällen, men sådant intresserar väl inte polisen. Svenska folket har hamnat i ett hjälplöst tillstånd, men Lena Mellin o hennes gelikar förstår inte varför SD växer? DE KOMMER ALDRIG ATT FÖRSTÅ!

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2015 10:39

Hörde förresten av en granne att en arbetskamrat till henne hade fått besök på kvällen. Vid halv 10 på kvällen ringer det på dörren, de bor i fin villa, mannen går och öppnar och är något förvånad då det sällan kommer folk hem till dem sent på vardagskvällar. Ute står en rom och tigger pengar!
Nu reagerade mannen genast och abrupt, han bad romen flyga och fara. Men oron är kvar, nu går de s k stackars tiggarna också "rekar" i villaträdgårdarna! Jo jo, det blir säkert en skön sommar.

 
Cavatus

Cavatus

17 mars 2015 10:40

Det är så härligt att Zlatan stöter på patrull i Frankrike när han beter sig olämpligt. Det härliga är att där gullar man inte med honom bara för att han har invandrarbakgrund, vilket ju alltid är fallet i Sverige.

Just därför är den här händelsen så "underbar". Den väcker upp svenska journalister till en faktiskt verklighet, där bakgrund faktiskt inte spelar någon roll, utan hur man uppför sig och att det inte ska finnas några gräddfiler för dåligt beteende ens om man är invandrare och/eller muslim, vilket jag antar att Zlatan är.

Det andra underbara är att det finns en patriotism i Frankrike, något som helt saknas i det här landet där alla kan spotta och stampa på Sverige och kulturetablissemanget snarare ler och visar förståelse.
Det är något så unikt att få uppleva denna patriotism, som faktisk är något som sätter upp en gräns för hur man får bete sig i och mot ett land. Frankrike har integritet, något som saknas helt i Sverige.

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Niklas R

17 mars 2015 11:23

@Varg
Touché
Helt rätt. Enligt gängse kulturmarxistisk retorik/ logik så är Zlatan fransman, inte svensk.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 mars 2015 11:31

Vita Husets sändebud mot antisemitism Ira Forman besöker Malmö.Nu törs till och med Sydsvenskan referera vad han säger. Det som läsarna alltid vetat om men som undanhållits i media under alla år. I en signerad artikel på ledarsidan står bl a:

"Det borde inte behöva påpekas att en förutsättning för att antisemitism ska kunna bekämpas är att politiskt ansvariga inte förnekar dess existens eller rent av själva bidrar till att underblåsa fientlighet mot judar - ens omedvetet.

Forman uppmanade också till ärlighet om vilka som idag huvudsakligen ligger bakom judehatet och angreppen på judar, såväl i Sverige som i övriga Europa: en liten minoritet inom den större muslimska befolkningsgruppen.

Om verkligheten förnekas blir det också omöjligt att göra något åt problemen. När det är högerextremister som angriper judar - även det inträffar - är det ingen som tvekar att peka ut vilka som ligger bakom".

Som slutkläm så häcklar faktiskt skribenten Jan Guillou för hans uttalanden i P1 Debatt!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2015 11:34

@realisten. Troligen har Zlatan åkt tunnelbana någon gång i Frankrike. Det innebär med Miljöpartiets logik att han nu för tiden är Fransman... Basker på!
@Varg. Bra tanke! För visst är det så att så fort en invandrare ställer med resväskan (självklart helt fri från vägglöss) på svensk mark, då är han/hon svensk.
Och SPECIELLT om invandraren i fråga sedan gör ett brott i ett annat land (tom. kanske i hemlandet) är han/hon alltid SVENSK.
Tänker också på det Somaliska landslaget i bandy. Skridskor på - Somalier. Skridskor av - svenskar...

 
Ingen bild

Christer

17 mars 2015 11:47

Lenas kommentar om rånen på hennes hemort, och Lena Mellins oförstånd att förstå vad som händer i vårt land är så talande.

Polisen sitter i en jävla sits. Jag tror att dom egentligen helst vill lösa alla brott. Det som lagt sig som en blöt filt över deras vardag är kravet på politisk korrekthet. Att aldrig kunna peka ut etnicitet. Att inte kunna peka ut en grupp i gruppen, utan att peka ut hela gruppen. Har man ett brott begånget i närheten av t.ex en flyktingförläggning, och det finns goda uppslag till att lösa brottet genom att det finns goda bevis i form av vittnen, fingeravtryck eller t.om DNA, så väljer man oftast att lägga ner. Inte för att man inte skulle vilja lagföra en brottsling, utan för att om man skulle misslyckas så är nederlaget för stort. Att peka ut en oskyldig grupp är det värsta som kan hända i Sverige idag. Man skulle med ett sånt agerande få hela etablissemanget på sig, med Lena Mellin i spetsen. Den risken tar inte polisledningen, alltså lägger man skyndsamt ner utredningen. Detta kommer sen till befolkningens kännedom som drar en slutsats, medan Lena Mellin inte fattar ett dugg.
Alltså, vi har en polis som vill, men inte kan längre på grund av att dess ledning kastrerat hantverket.
Vi hade i mitt barndomshem flera kattor. För att inte få fler kattungar kastrerade vi därför hankatten, det var patetiskt att se "honom" bland löpande honor sedan. Han var degraderad till "konsult", han visste hur man gjorde, men han kunde inte längre. Precis som den svenska polisen!

 
Ingen bild

pg

17 mars 2015 15:00

Många synpunkter på Zlatan!

Men märkligt att ingen här eller i grodlandet och dess domarkår kommentarer den domarmissen som dock gjordes!
Bakåtpass till egen målvakt, får målvakt inte ta bollen med händerna! Vilket alla såg att så gjordes!

Thoralf Alfsson

17 mars 2015 15:52

Det var en så grov domarskandal att jag börjar fundera på om domaren var mutat!

Att Zlatan och hans lagkamrater blev upprörda och rent förbannade är fult förståeligt.

 
Ingen bild

Göran

17 mars 2015 15:59

@Thoralf,

Det var min första tanke. Mutad domare, alltså.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 mars 2015 16:18

@Lena
"Själv har jag börjat fundera på att ta med en kniv när jag går ut ensam på kvällen, men sådant intresserar väl inte polisen. Svenska folket har hamnat i ett hjälplöst tillstånd, men Lena Mellin o hennes gelikar förstår inte varför SD växer? DE KOMMER ALDRIG ATT FÖRSTÅ!"


Jag brukar ofta gå natt/kvällspromenader och går numera ALLTID beväpnad med kniv. Trots att jag är 190cm lång känner jag att det idag tyvärr är nödvändigt. Har blivit stoppat några gånger av ”skumma” och påträngande invandrare och känt obehag. Min storlek har troligtvis räddat mig.

Det är idag fullt lagligt att komma från en fisk/jakttur eller vara på väg till en. Om ni förstår vad jag menar :-)

Om jag känner obehag som är en relativt stor hur djävligt är det då inte för pensionärer eller yngre tjejer?

 
Ingen bild

Bertil

17 mars 2015 17:57

Kul reklam men särskrivningen var inte lika lyckad.

"Den 22 mars hade du fått rösta i extra valet"

 
Ingen bild

Maja Dacke

17 mars 2015 19:51

Tack och lov har jag inte behövt använda mitt 'sprej mot folkilskna hundar', men de senaste åren undviker jag att gå ut när det är mörkt. Behöver det handlas något får det vänta till nästa dag.

Biofilmerna idag intresserar mig inte, föredragen på min ort inte heller, biblioteket etc etc har öppet dagtid ... för en pensionär. Men skulle det bli aktuellt med sprej även på dagen i mitt område ... Förr gick jag ofta med liten spetsig sysax i fickan där jag bodde tidigare i flumslummen ...

 
Ingen bild

Icke särskrivning

17 mars 2015 23:09

->Bertil
Det heter faktiskt extra val. Ingen särskrivning.

 
Ingen bild

vmm

18 mars 2015 17:05

Man får ju komma ihåg att Zlatan faktiskt är fransman. Han bor ju i Frankrike. När han bodde i Sverige var han svensk. Och tidigare var han italienare och så var han väl spanjor ett tag också. Man är ju där man bor, som vi fått lära oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards