thoralf

Direktlänk till inlägg 11 mars 2015

RETWEETPOLITIKER

Av Thoralf Alfsson - 11 mars 2015 23:36

Lokala C-politiker hade för någon dag sedan en debattartikel publicerad i Barometern med rubriken ”Så blir integrationen bättre”. Nu är det förstår Barometerns ”rubriksättare” som sätter rubriken men något mer missvisande var det länge sedan jag sett. Inte ett enda skarpt förslag från dessa centerpartister, utan endast 4000 tecken fyllt med floskler och trams. Det är ren miljöförstöring att förbruka så mycket tidningspapper på att publicera en så meningslös debattartikel.


Men samtidigt är det väl just det som präglar svensk politik. Det är få politiker som vågar driva en linje som går utanför det som numera börjat kallas för åsiktskorridoren. Sverigedemokraterna brukar dock hävda att man driver något helt annat men nolltoleransen har samtidigt lagt en blöt filt över den interna debatten inom Sverigedemokraterna.


Den politiker som inte följer Löfvens eller Batras partilinje riskerar att hamna i onåd inom den egna partigruppen. Det har vi exempel på i Kalmar när det gäller moderaterna. Men det är detsamma inom alla partier. Inte minst inom vänsterpartiet i Kalmar som mobbade ut sin mest vältaliga politiker Birgitta Axelsson Edström. Även om jag inte delade hennes politiska uppfattning så uppskattade jag hennes förmåga i talarstolen. Men avviker du från partilinjen så är du körd.


Med sociala medier har möjligheten att nå ut med partiernas politik ökat kraftigt. Det har dessutom gett enskilda politiker nya möjligheter att profilera sig. Men min personliga uppfattning är att denna möjlighet har begränsats av att den så kallade åsiktskorridoren blivit mer och mer styrande över alla politiker. Alla övervakas numera av nitiska partifunktionärer och interna politiska motståndare som anger avvikande uppfattningar till den egna partiledningen så snart något publicerats på sociala medier.


Utan på detta finns givetvis även externa politiska motståndare i andra partier och sedan givetvis media och alla journalister som letar efter minsta halmstrå till avvikelse, vilket de i sin tur hoppas kunna bygga sin ”halmgubbe” till artikel på. Den ultimata tillfredsställelsen för en lokaljournalist är när hans egensnickrade sensationsartikel lyfts fram i nationell media.


Konsekvensen av denna nitiska övervakning har blivit att vi fått en väldigt stor andel ”retweetpolitiker” eller ”länkpolitiker”. Det är politiker som aldrig vågar skriva några egna uppfattningar utan endast ägnar sig åt att retweeta andras Twitter eller länka till andras artiklar och blogginlägg, utan egna kommentarer. Skriver dessa politiker något eget är det oftast endast en upprepning av en rad floskler godkända av partiledningen. Rädslan är alldeles för stor för att hamna i onåd hos någon högre upp i hierarkin inom partiet.


Retweetpolitker för inte den politiska debatten framåt vare sig i det egna partiet eller i samhällsdebatten. De framstår bara som ögontjänare. Det kommer sannolikt leda till stagnation inom det egna partiet!


 
 
Lassekolja

Lassekolja

12 mars 2015 00:06

Här följer samma kommentar som i Barometern:
Att 7-klöver´n bara orkar.......? Jag hittade ett "nysvenskt" ord, "samhällsutmaning"! Säg som det är, SAMHÄLLSPROBLEM!!! Inte ett enda konkret förslag i den s.k debattartikeln. Snälla, inse först som sist att den enda åtgärden, som fungerar är att kraftigt minska mottagningen. Ge TUT istf PUT, så kommer antalet asylsökande snabbt att minska. Under 25-30års tid har den ena "integrationsåtgärden" avlöst den andra, utan att något blivit bättre. Det är bara ett par år sedan Ullenhag talade om "den bästa integrationspolitiken på 25år"! Absolut INGENTING har blivit bättre utan kaoset sprider sig till kommun efter kommun!
1000 får gå från SONY i Lund, 2200 får gå från Ericsson i Sverige o.s.v 2200 asylsökande, varav en stor andel analfabeter, är vad som kommer till bostadsbristens och arbetslöshetens Sverige på en enda vecka men då hörs inga larm utan den som då vädrar sina synpunkter kallas rasist och värre......
Varför gör Ni så här mot våra barn och barnbarn?????

http://www.status.st

 
Ingen bild

småländska

12 mars 2015 00:15

Ursäkta men det heter retweet, vet att det inte är superviktigt men iaf:-)

 
Ingen bild

Ronny

12 mars 2015 00:25

I Sverige är politikerna mest rädda för att stöta sig med media, än att rakryggat ställa upp och lyssna på folket.

 
Ingen bild

Hans B

12 mars 2015 05:25

Hur många "vanliga" människor Twittrar, inte många. Tror det är mest politiker och mediafolk som sysslar med det.

 
Ingen bild

Fredde

12 mars 2015 05:54

God morgon!

En fråga: I dom allra flesta länder tänker och handlar de folkvalda politikerna i första hand på sitt eget folk. I Sverige är det precis tvärtom! Varför är det så? Och varför reagerar inte vi dvs folket?

 
Svensson

Svensson

12 mars 2015 06:52

Alla politiker i Sverige,förutom Sverigedemokraterna.Håller varandra om ryggen,dom vet att politiken dom bedriver är dålig,ingen vågar säga sanningen,för då blir dom bestraffade av dom politiskt korrekta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Micael Foghagen

12 mars 2015 07:55

Tänkte precis i samma banor som Thoralf när jag läste debattartikeln.
Blev såklart intresserad av rubriken " så blir integrationen bättre", men efter ha läst igenom artikeln undrade jag om jag var dum - läste en gång till.... fattade fortfarande ingenting.

Mer snömos får man leta efter - som att bli bjuden på middag med luftsoppa och förhoppningsklimp....

Suck, hade jag skrivit liknande på en uppsats under gymnasietiden hade garanterat min lärare gett mig klart underkänt - på lågstadiet hade det nog passerat, jag kunde åtminstone stava...

 
Ingen bild

Språkpolisen

12 mars 2015 08:12

Menar du möjligen "Retweet"?

Thoralf Alfsson

12 mars 2015 08:57

Självklart ;-)

Det var sent igår kväll och efter lite vitt vin och jätteräkor i Spanien.

 
Ingen bild

Tony

12 mars 2015 08:59

Fredde@

Därför att Sverige och Svensken är fredsskadad, vi har haft
fred i landet så länge att Svensken blivit helt avtrubbad,
man tror helt enkelt gott om alla (SD undantaget)och
inbillar sig att alla politiker vill oss väl, även om
det blir allt tydligare att så inte är fallet!

 
Ingen bild

Christer

12 mars 2015 10:43

@Lassekolja sammanfattar på ett bra sätt allt som är galet i svensk asyl/integrationspolitik. De flesta vuxna svenskar, inklusive förnekarna inser att vårt mottagningssystem är ett gigantiskt "kejsarens nya kläder" projekt. Alla inser att det vi håller på med är ohållbart, samtidigt som de som säger sanningen mobbas. Hur skall etablissemanget fås att nyktra till?

Såg att det föreslås att EU skall öppna asylkontor i Nordafrika så att asylsökande skall kunna få sin sak prövad på plats, och därmed slippa den farliga båtfärden över Medelhavet. Det kan tänkas att EU har en baktanke, nämligen att ge fri överfart till de som är "riktiga" flyktingar. Medan de som saknar asylskäl (flertalet) så snällt får traska tillbaka hemåt genom öknen.

Problemet som jag ser det är att EU inte klarat av att definiera begreppet flykting. Okay, de flesta som flyr Syrien är per definition flyktingar. Dessa skulle, efter identiteten är fastställd ges TUT inom EU. Men de flesta som kommer är fattiga människor som söker ett bättre liv. En företeelse som funnits i historiens alla dagar. Egentligen något normalt. Vem vill svälta, sakna jobb, skola, sjukvård och framtid? Dessa människor har satt sitt hopp till Europa som stått för drömmen om ett bättre liv. Vi kan inte fylla dessa drömmar. Europa är inte i behov av analfabeter. Det finns inga "enkla" jobb. Tyvärr är deras framtid oftast utanförskap och kriminalitet.

Mitt förslag till EU är att öppna många små kontor i deras hemländer, där dom förment kan söka asyl. Detta skulle spridas fort bland de som hoppas på en framtid i Europa, och en helvetes kakafoni skulle inledningsvis uppstå. Med broschyrer och ansökningar skull den absoluta majoriteten förstå att möjligheten till asyl inte föreligger. Dessa människor, som uppenbart är handlingskraftiga skulle i stället ges möjligheten att utveckla sina egna länder. Första steget är skolor, och där kan Sverige och EU bidraga, istället för att sitta sysslolösa i våra förorter.

Jag tror att många politiker skull vilja se en mindre tillströmning av flyktingar till Sverige. Men att dämma i ån har alltid varit svårare än att stämma i bäcken. Det enklaste är att fortsätta i gamla hjulspår, och öka mobbningen av de som törs säga sanningen!

 
Ingen bild

Stefan A.

12 mars 2015 11:31

Så är det, en lösryckt mening på sociala medier kan göra en till "nazisten" med hela det Svenska folket, när fulmedia märkte att man började tappa makten så började man i stället att förfölja meningsmotståndarna med skandalisering, effektiv och omöjligt att försvara sig emot med nuvarande regler för publicering (bara rika kändisar som klarar av en stämning för förtal mot media)men allt har en ände, utom korven som har två, även åsiktskorridoren har ett slut som alla korridorer...

 
Ingen bild

OH

12 mars 2015 11:41

Tio mille till Mona Sahlin. herre min skapare, hur skall tanten kunna stoppa i sig all denna Toblerone.Har dom som på detta sätt delar ut hårt arbetande Svenskars skatteinbetalningar tappat det förstånd dom möjligen haft.

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 mars 2015 13:03

Thoralf, du är värd mer än vitt vin och jätteräkor men ta vara på din avkoppling medan du kan! Och vi var nog flera som följde dig på FlightTrader häromkvällen så ha ett öga i nacken, men . . . Kom hem med upplyftande foton, pliiiis!
Du vet väl att många av oss just nu har ett superstrålande väder utan att tempen når upp i dina 20+ på playan . . .
Och: Sverige finns kvar i sitt elände . . .

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 mars 2015 18:47

Andra ämnen. Saudi-affären väcker tankar, frågeställningar och rubriker.
Att en svensk utrikesminister kritiserar sharia-lagar och i och med det Islam borde ge henne beröm från SD och andra på den sverigevänliga sidan.
Om en högt uppsatt företrädare för SD uttalat sig på samma sätt, då hade "drevet" startat med full kraft...

Under kommande 4 år vill regeringen satsa 7.5 miljarder till på Försvaret.
Skattehöjningar är att vänta enligt finansministern och en rejäl debatt är säkert att vänta i media.
Men då kan man verkligen fråga sig var debatten finns över de BETYDLIGT större belopp som Migrationsverket ges för invandringen. Där är tystnaden total i "gammelmedia"...

 
thojuh

thojuh

12 mars 2015 21:08

Ser att Regeringen vill återbefästa Gotland med ett kompani av 125 soldater. Nu darrar Ryssland.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Dumle

13 mars 2015 14:08

Vill bara förvarna dig om att INTE läsa exemplar av Dagens Samhälle! Det kräver ett starkt hjärta och en benhård förhoppning om att det någon gång måste vända. Trots alla varningssignaler når inte förnuftet fram till sjuklöverns politiker runt om i landet. Hur djupt måste vi sjunka innan övriga 87 procent vaknar?? Finns det något land vars befolkning har så gigantiska skygglappar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards