thoralf

Direktlänk till inlägg 2 mars 2015

MAKTKAMP

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2015 23:15

Jag har valt att inte kommentera den maktkamp som pågått i Stockholm. Anledningen har varit att jag tycker det är Stockholms medlemmars angelägenhet och att det är dess medlemmar som bäst känner sina företrädare.


Det har dock förekommit några ”utspel” inför årsmötet som jag reagerat på och som jag tycker var direkt olämpliga och som visar på ett bristande omdöme. Det kom tyvärr också några efter årsmötet.


Jag tycker att man skall se maktkampen som något positivt! Att det finns flera personer som vill leda partiet på lokalnivå är väldigt bra och leder utan tvekan till en utveckling framåt. I en demokrati är det majoriteten som tar hem spelet. Men samtidigt hoppas jag och jag förväntar mig att det vinnande laget visar stor ödmjukhet och inser att om vi skall vinna framgång krävs det att hela laget jobbar mot samma mål. Det får inte bli som det är ute i många kommuner där en ”bukett” av partier gått samman för att utestänga SD från allt inflyttande.


Den ”typen” av demokrati vill jag inte se inom Sverigedemokraterna. Nu vilar ett stort ansvar på den vinnande ordföranden och styrelsen, att visa att man är mogen uppgiften och att man kan ena distriktet för att sedan driva en vinnande politik i Stockholm.


Dagens olika reportage från Malmö och den stängda skolan förklarar varför så många svenskar väljer att lämna Malmö. För bland annat att flytta till Kalmar. Frågan är om de även kommer tvingas att flytta från Kalmar om ett antal år. Hur många år efter Malmö ligger Kalmar?


Explosionen i Nyköping är kanske ett nytt mångkulturellt inslag i vår stadsmiljö. Höll de döda personerna på med en egen bombtillverkning? Vad skall man med en bomb till i Sverige?


Trevligt att se denna sammanställning från EU-parlamentet och att Kristina Winberg är den mest aktiva svenska parlamentarikern. Socialdemokraten Anna Hedh som Barometern och Östran skriver om i tid och otid hamnar i bottenträsket. Nu förväntar jag mig ett reportage i lokalmedia om Kristina Winberg som numera bor på Öland.


Dessutom är ju Peter Lundgren nominerad till finalist i MEP-awards!


 

    

 
ANNONS
 
Ingen bild

robban

2 mars 2015 23:31

man får väl hoppas att de som förlorade kan svälja förlusten och kan i sin tur jobba mot samma mål vilket känns när man läser mellan raderna som ett ev problem

 
Ingen bild

Göran

3 mars 2015 01:41

"Vad skall man med en bomb till i Sverige ?"

Vi kan nog räkna med att det har tillverkats betydligt fler bomber än de få som "skendetonerat".


För en del år sedan sammanträffade minskning av systembolagets rusdrycksförsäljning med att livsmedelshandeln kunde avrapportera en ökad försäljning av socker och jäst. Dåvarande centerledaren Karin Söder trodde att hushållen hade börjat baka!

Sjuklövern var naiv även på 90-talet.

Kan det vara så att det blivit en hobby att experimentera med hjärtmedicin och konstgödsel ?

 
Ingen bild

Demokratur

3 mars 2015 06:35

Man lär väl inte få se den sammanställningen, om EU-parlamentarikerna, i svensk äckel-media...

 
Svensson

Svensson

3 mars 2015 06:35

Det viktigaste är inte vem som styr Stockholm,utan att alla har samma mål,det är farligt när människor ska göra karriär,nu gällder det att svetsa samman alla i SD,och arbeta tillsammans.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

hummelstadskarin

3 mars 2015 07:04

Bra att Du är lojal, Thoralf, fastän den falang som förlorade i Stockholm illa har lönat Din lojalitet. Jag vill gratulera William Hahne.

 
Ingen bild

Stefan A.

3 mars 2015 07:47

Drömmen om den stora sprickan lever kvar i fulmedia, och det är den enda "livlinan" man har kvar, man har försökt allt annat men SD bara växer, förstår att de stackars krakarna är frustrerade.
Bomben kommer att ta ett par veckor att utreda och därmed är det de sista vi läst om den, begravningsentreprenörer är ett utmärkt nytt yrke för avskedade journalister..vana finnes...

 
Ingen bild

Pierre

3 mars 2015 07:53

Bra att demokratin segrade i Stockholm och en katastrof att förre ordförande gjorde allt för att sitta kvar vid makten och agera odemokratiskt.
Personligen börjar jag undra åt vilket håll SD är på väg med den nya partiledningen då de lyssnar med på media och Expo än på sina väljare.

Skulle vänsterextrema Expo vara någon form av domstol i vad man ska tycka i svensk politik för i så fall är Sverige den sista kommuniststaten i Euoropa bara att befolkningen inte begripit det än.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 mars 2015 07:53

Stockholm måste ena sig och kämpa tillsammans mot MÅLET. Vem som leder och exakt hur vägen dit går, är inte avgörande. Däremot är det livsviktigt att MÅLET nås. Snabbt!
Kvinnor gruppvåldtas, bomber exploderar, skolor brinner, skolor stängs, lärare hotas, "svenskar" mördar i Syrien, pengar samlas in i Sverige och stödjer terror i Syrien, Migrationsverket kräver miljard efter miljard från staten, "bussresenärer" ställer krav för att gå av bussen, arbetslösheten stiger, getton snart i varje svensk stad, gängskjutningar med döda och skadade i mängd, knarksmuggling, vapensmuggling, tolkar får inte bära kristna symboler, skolavslutningar ska förändras/fördärvas, inbrottsligor härjar, brott mot äldre ökar, tiggare utanför varje affär, kåkstäder för tiggare i större städer, utländska lastbilar bryter mot svenska lagar, svenska pass delas ut till vem som helst och hur ofta som helst, osv.
Att få stopp på allt detta och mycket mer är MÅLET.

 
Ingen bild

Måltjyv

3 mars 2015 08:29

Vad menas med "scores"? Googlat men hamnar på UEFA-sidor.

 
Ingen bild

Stridhsson

3 mars 2015 09:21

Håller mig inte till ämnet, men är det bara jag som undrar var är alla
flyktingar från Ukraina? Det är inte långt här ifrån, eller är detta
europeiska folk inte välkomna till den humanitära stormakten Sverige?
Det gäller tydligen bara pensionsräddarna från mena-länderna...

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2015 09:59

Det är OK att vara rasist om man är av annan härkomst än "Vit" eligt Rättviseföreningen. Kompetens ska inte längre gälla, utan kallas annan kompetens än det sedvanliga och att man har utländskt klingande utseende och namn. Kulturministern har gett klartecken och kan även tänka sig att implementera detta vidare i det privata näringslivet.
JO, JO det är det här som de menar är INTEGRATION! Dessa invandrare avskyr etniska svenskar till den milda grad att de tänker vända upp och ner på kompetens och det som gjort att Sverige reste sig från ett av Europas fattigaste länder för 70 -80 år sedan, till ett framgångsrikt modernt land. Vad finns i huvudet på Alice Bah Kunkhe? Är hon verkligen vid sina sinnens fulla bruk?
http://avpixlat.info/2015/03/02/kulturministern-ger-sexist-och-rasistorganisation-uppdrag-att-diskriminera/

http://avpixlat.info/2014/01/26/ny-ordforande-vill-gora-sexistisk-organisation-rasistisk/

 
Ingen bild

Niklas R

3 mars 2015 10:06

Precis som de har problem med för tidig utlösning i sängen så har... hade de problem med för tidig utlösning i jobbet.

Det positiva är dock att vid bombtillverkning så har man bara det problemet en gång.

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2015 10:08

Nu får vi se rakt upp och ner hur pass "toleranta" vänsterjournalister är. Kaos när liberalkonservativa Alice Teodorescu blir ny ledarredaktör på GT.

http://www.friatider.se/total-kaos-n-r-gp-f-r-ny-skribent-som-inte-r-v-ster

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2015 10:21

Mattias Karlsson kommenterar idédebatten inom sd. Smart drag!

http://www.friatider.se/mattias-karlsson-kommenterar-id-debatten-i-sd

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 mars 2015 10:36

Semper fidelis.......

Klart man kan ha olika åsikter om metod och detaljer. Men sen när medlemmarna sagt sitt så arbetar man åt samma mål. Kan man inte stå för dessa mål söker man sig till ett annat parti.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

3 mars 2015 11:33

Ja den där Anna Hedh alltså. Det är märkligt vad långt man kan komma med rätt kontakter, och släktingar. Minns henne som korridorsvakt/rastvärdinna under högstadiet. Så mycket mer var det liksom inte med henne, om man säger så. Sen är det anmärkningsvärt att hon bara har blivit större och större sen hon kom ner till Bryssel. Mycket gratis mat kanske?

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

3 mars 2015 12:21

Thoralf, du har väl sett detta?
http://motargument.se/2015/02/24/kara-thoralf-alfsson/

Thoralf Alfsson

3 mars 2015 13:08

Ja, jag har läst.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

3 mars 2015 12:23

En lite roligare länk kanske?
http://partibloggar.sn.se/nykopingsd/2015/03/02/fragesport-vilket-parti/

 
Ingen bild

Göta

3 mars 2015 12:33


När det gäller maktkampen inom SD-Stockholm känns det som att man borde hålla andan nu och tyst och stilla avvakta ett tag framöver. Men det har jag svårt för, så här är mina funderingar och åsikter:

Jag är väldigt besviken och irriterad på SD-ledningens fjäskande och undergivenhet för vänsterfjantarna i Expo.
MEN:
Lika självklart vill jag heller inte ha in några bruna element i partiet. Dock är detta sista för mig inte alls detsamma som att Expos och låtsas-Mastern Henrik Arnstads fanatiska vänster-hitte-på-regler ska gälla för vad som räknas till nazism, fascism osv.
OCH:
Någon måtta måste det vara även på SD:s uteslutningsmani. Regelverket för utslutningarna verkar heller inte tillämpas helt konsekvent. Det skiljer sig en del beroende på vilka personer det gäller. Vissa undantag har förekommit för att uttrycka sig lite lagom diplomatiskt.

 
Ingen bild

Andreas

3 mars 2015 12:40

Till Tomas Olsson:

Korridorvakt då, (åsikts-)korridorvakt nu. Kvar på samma punkt med andra ord. Tyvärr med hög lön.

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 mars 2015 13:03

Vad är det för människor vi släppt in i sverige när ÖB skriver så här?
Dom är ju i Sverige och inte i Afganistan, varför blir det så här

Överbefälhavararen uppmanar de försvarsanställda att tänka efter kring att klä sig i uniform om de vistas ensamma på vissa offentliga platser. Det finns nämligen en hotbild mot dem.

DELA
Bakgrunden är att försvarets säkerhetsavdelning har bedömt att det kan finnas en hotbild mot personer som är anställda i försvaret och som visar sig i uniform.

Det var efter ÖB:s chefsmöte i förra veckan som informationen skickades ut till alla försvarsanställda.

Kent Löving, informationschef på F17, betonar att det inte är uniformsförbud utan istället upp till individen att tänka efter om det är lämpligt på vissa platser.

– För vissa inger uniformen en trygghet och för andra ett hot. I princip gäller rekommendationen bara om man åker själv men vi ska inte tveka att visa oss i uniform, det ska vi vara stolta över, säger Kent Löving.

Till exempel om man åker till och från jobbet med tunnelbanor så är det inte nödvändigt att bära uniform. Kent Löving tycker det är tråkigt att de anställda inte ska kunna bära sina arbetskläder utan risk. Han själv tvekar däremot inte för att bära sin uniform med stolthet.

– Jag är stolt över min uniform och stolt över att vara anställd vid försvaret så tvekar inte att bära min uniform, säger han.

 
Ingen bild

Observer

3 mars 2015 13:43

SD har gjort p r e c i s tvärt om mot vad de b o r d e ha gjort den sista tiden.
Istället för att visa sig i denna viktiga tid.
Fullständigt otroligt.
Vad får man läsa om då? -Jo, interna maktstridigheter!
Jag hoppas verkligen att någon från SD centralt läser dessa rader.
Har man tänkt bli ett stort parti, Så är det här fel väg att gå.
Har man tänkt bli ett stort parti, Så stänger man inte ute kompentenser som Thoralf mf och stoppar in för ledningen "ofarliga stolpskott".
Allt faller om ni slår in på den vägen, Det kan jag tala om för er!

 
Ingen bild

Tony

3 mars 2015 13:52

Av någon obegriplig anledning lägger tydligen SD
centralt stor vikt om vad Expo tycker. Man undrar
varför? Dessa bidrags finansierade vänstersluskar
har så vitt jag vet bara åsamkat SD problem och
dåligt rykte, så varför fjäska för dessa typer?

Sen den interna uppgörelsen i Stockholm är kanske
svår för utomstående att ha en uppfattning om, men
oavsett om rätt sida vann, så tycker ju i varje
fall jag att förlorarna kunde ha så mycket begrip
att gratulera den andra sidan till vinsten, istället
för att reagera med ilska och smälla i dörrarna som
tjuriga småbarn, annars bara befäster man motsättningarna
och ger Gamarna på Expo nya möjligheter och sprida skit!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

3 mars 2015 14:06

Jönsarna och goddagspiltarna på motargument.se verkar ha en synnerligen vidlyftig definition av vad "demokrati" har för innebörd. För min egen del är demokrati när den politiska makten utgår från folket. Men motargumentarna verkar snarare se det som en blank check, en möjlighet för allsköns löske från jordens alla hörn att leva på värdbefolkningens samlade ansträngningar och besparingar. Att det inte bara är frågan om givmildhet utan en gudomlig rättighet att få sitt uppehälle ombesörjt av staten.

Men likväl som man gör denna omdefinition av begreppet demokrati verkar de inte heller förstå att själva grundförutsättningen för att detta tillstånd av "överflöd" som likt manna från himmelen regnar ner över våra kära, och omhuldade, nysvenskar är det en grundval att det finns ett vi och dom.

Nationalstaten måste kunna sätta gränser.

 
Ingen bild

Demokratur

3 mars 2015 14:12

Kan man sälja sitt medborgarskap? Att vakna varje morgon och alltid känna initialt att man bara vill bort från detta skadade land som tar avstånd från sina egna medborgare... Den känslan tär...

 
Ingen bild

Farbror Fredde

3 mars 2015 15:11

Voteringen i Stockholm är bara ett exempel på att svenska partier inte är demokratiska från grunden. Sånt här, liksom det inscenerade valet av Batra i Moderaterna, chockerar t ex tyskar. På partimöten i Tyskland och säkert i nästan alla andra länder som kan kallas demokratiska är det alltså medlemmarna som avgör vem som ställs upp på vallistan eller väljs till styrelsen. Det finns ingen, ingen, som sedan kan stryka, lägga till eller flytta upp eller ner namn. På det demokratiska sättet kan man nämligen förändra ett parti inifrån. Det är inte möjligt i Sverige, där partierna är toppstyrda, d v s icke demokratiska. (Vet inte om andra svenska föreningar fungerar lika odemokratiskt som partier - partilagarna, om det finns några, i Sverige, verkar absurda.) I förlängningen ser man ju vart det leder, totalt inkompetenta politikerbroiler i snart sagt alla partier, som lyder partiledaren mer än väljarna i riksdagen (DÖ). Nu var det ju trevligt att SD inte ogiltigförklarade voteringen. Bortsett från vad de olika grupperingarna har för åsikter, vilket jag inte har satt mig in i.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 mars 2015 15:41

Lär Lars Berns Antropocene "Sopa rent framför egen dörr först!" Thoralf har en länk i högermarginalen. SD borde ofta ta upp den handsken och jämföra Sveriges agerande med Putinland.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 mars 2015 17:13

Annat ämne:
Försvarsanställda uppmanas till försiktighet med uniform
http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvarsanstallda-uppmanas-till-forsiktighet-med-uniform/

"Vanligtvis är vi ju stolta över att ha uniform. Men ibland kan det vara så att man är i en situation, kanske när det varit fotbollsmatch och folk har druckit, när man kanske ska hoppa över att ha uniform."

"varit fotbollsmatch och folk har druckit"!

Skämtar han?

Tänk att med en sådan kirurgiskt politiskt korrekt precision undvika att tala om vad som är det stora hotet mot vårt samhälle.

Det hotet stavas islam och muslimer och är INTE överförfriskade Djurgårdensupportrar. Jag ser detta uttalande som närmast brottsligt och landsförräderi.

Man kan snart inte i ord beskriva dårskapen som dagligen når nya höjder i Sverige :-(

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2015 18:03

Kunde inte motstå att läsa på bloggen motargument.se där Jerlerup skriver om Thoralf. Vilken smörja! Om det är den nivån på texterna på vänstersidan, då har vi inget att frukta. Kanske är det inte ens värt att ägna tid åt den krönikan men en sak behöver ventileras lite och det är det här med demokrati.
Han skriver på flera ställen att "jag vet inte vilken syn du har på demokrati, Thoralf..." och sedan att dessa stackare som sökt asyl i Sverige och hamnar långt bort affärer och folk, (säkerligen fick de en kulturchock och lappsjuka samtidigt ;)). Kära nån då, kommer man från krishärdar är väl bättre än bombexplosioner! Men vi uppfattar dem som otacksamma och stingsliga som kommer med krav på än det ena än det andra. Sedan påstår den Jerlerup att det är demokrati de tillför när de klagar. Han avslutar: "Med tanke på att du anser det vara demokrati att hålla käft och vara nöjd så kanske det är du som behöver träffa några av flyktingarna på landets förläggningar. JAG TROR ATT DU KAN LÄRA DIG EN HEL DEL OM DEMOKRATI AV DEM. DE FLESTA KOMMER HIT FÖR ATT DE VILL TA DEL AV DEN SVENSKA".

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 mars 2015 19:33

Annat ämne. Expressens Lars Lindström skriver om invandring och hyllar den fullt ut. Var bor han? Har han barn i skolåldern? Kanske en månads boende i ett "Sociekonomiskt område" och ev. barn i Värner Rydenskolan i Malmö bara en enda dag, skulle vara lärorikt...
Eller varför inte några månaders jobb på ett asylboende...

 
Ingen bild

Lena

3 mars 2015 19:54

...TA DEL AV DEN SVENKA DEMOKRATIN", ska det stå på slutet av mitt förra inlägg. Jag blev avbruten med ett telefonsamtal och det blev lite fel.

 
Ingen bild

Mattias

3 mars 2015 20:33

Observer
Tisdag 3 mars 13:43
SD centralt förnekar sig inte. Kan man ana början till slutet, som för Ny Demokrati kanske? Nu är jag ju inte Sverigedemokrat men maken till osmart drag från partiledningen har man sällan skådat. Och visst känner man igen retoriken?
http://www.dn.se/nyheter/falangstriden-hardnar-inom-sd/

 
Ingen bild

OT

3 mars 2015 22:52

Apropå motargument.se

Byt bara ut ordet "flyktingar" i nedanstående text mot ordet svenskar och du får exakt kunskap om varför över 20% av väljarna kommer att rösta på SD!

"Det viktiga är att flyktingarna hamnade i en situation där de känner sig hjälplösa, isolerade, nedtryckta, behandlade som en korsning mellan dagisbarn och fångar, utan någonstans att vända sig för att få hjälp och upprättelse.": http://motargument.se/2015/02/24/kara-thoralf-alfsson/

 
Ingen bild

Blåsippan

4 mars 2015 02:43

Mattias@

SD har funnits sedan 1988. Hur många år fanns Ny Demokrati? Är det kanske ett svar på din korkade fråga..

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 mars 2015 07:19

Annat ämne. Vänsterjournalisterna på "Nyheter 24" går nu i Ullenhags fotspår. Nu "avslöjar" de 9 myter om invandringen. Löjligt, skrattretande, men framförallt sänker det ännu en gång förtroendet för journalister när de ljuger läsare rakt upp i ansiktet.
OCH, värst av allt, det finns de som tror på Nyheter 24,s lögner...

 
Ingen bild

Demokratur

4 mars 2015 07:25

Som vanligt denna morgon. Vaknar, tar del av nyhetsflödet och äcklas direkt över tillståndet i detta land. Lever endast på hoppet om en enkel flygbiljett inom snar framtid.

 
Ingen bild

realisten

4 mars 2015 07:41

@Demokratur
Eftersom det påstås här att alla andra länder har en klokare invandringspolitik så var skall du bli invandrare?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se