thoralf

Alla inlägg under februari 2015

Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2015 23:37

Kammarrätten i Göteborg avslår överklagan om halalslaktat kött på fängelse. Muslimer skall äta vegetariskt enligt Kammarrätten. Jag hoppas att denna dom blir prejudicerande så att alla fängelser/anstalter i Sverige nu slutar att servera halalslaktat kött.

Läs artikel i Dagens juridik.


Kunde vi inte även få en liknande dom när det gäller mat inom sjukvården, äldreomsorgen och skolan också så att alla kostansvariga vet vad det är som gäller i Sverige. Men det är väl rasistiskt att tänka så och definitivt att skriva det på min blogg.


Men med 19 procent i en opinionsundersökning i ryggen så tror jag inte att det är något problem!


Marcus Birro publicerade idag ett väldigt bra och klokt blogginlägg.”För en tid sedan tog en man livet av sig. Han lämnar efter sig en lite dotter och förtvivlade vänner och en förkrossad familj.


Alla är överens om att han drevs till självmord av den hetsjakt som bland annat tidningen Expressen drog igång.


Har ni läst om detta? Eller har ni missat det? Inte så konstigt kanske. Mannen var nämligen Sverigedemokrat.


Alltså var han något mindre värd som människa i många andras ögon. Han tog sitt liv. Han betalade det ultimata priset för den hetsjakt som pågår just nu. Efter publiceringen i Expressen fick han inga jobb, han utsattes för inbrott och det gick inte att damma av stämpeln som rasist.


Han begick självmord. Han tog sitt eget liv. Han hade en liten dotter.”


Läs hela blogginlägget


Svensk media med Jan Helin, Thomas Mattsson och Peter Wolodarski i spetsen är en skamlig samling. Det svenska folket upptäcker det så sakteliga. Om inte annat så visar opinionsundersökningarna detta. Frågan är hur länge vi får vänta på en opinionsundersökning där SD är större än moderaterna? Dröjer det sex månader eller ett år?


Göran Hägglund kommer kasta in handduken om några månader och sannolikt ersättas av en kvinnlig partiledare. Folkpartiets Jan Björklund sitter väldigt löst. Han kan också ersättas av en kvinnlig partiledare. Innan 2015 är slut kan samtliga partiledare för allianspartierna vara kvinnor. Hur kommer väljarkåren se på en sådan situation? Vem kommer det gynna?


Även i Norge har man uppmärksammat det drev som pågår mot oss Sverigedemokrater. Läs artikel i Dagbladet.


Granskning Sverige har också intervjuat David Baas på Expressen. Det var minst sagt problematiskt för David Baas att svara på Johan Anderssons frågor. Jag hade dock haft väldigt lätt för dessa frågor. Vad är det för fel på David Baas? Kan han ha drabbats av pk-sjukan?
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2015 13:55

Nu flåsar vi på allvar moderaterna i nacken!


YouGove ger SD 19,0 procent och moderaterna 21,8 procent.


http://www.metro.se/nyheter/ny-matning-kds-och-fps-utspel-har-gynnat-sd-far-rekordstod/EVHobk!EeWAuHKgThfk/


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2015 20:49

 


Idag kom ännu ett larm och fakta över hur illa och kostsam den så kallad etableringsreformen är. Jag har skrivit om denna minst sagt tokiga reform vid ett flertal tillfällen. Jag tar upp några tillfällen med länkar.

2013-08-29

2014-02-11

2014-08-19

2014-12-30


Alla med budskapet att kostnaderna skenar och resultatet är undermåligt. Riksrevisionen har granskat reformen och varit mycket kritisk men som vanligt har media och public service varit väldigt försiktiga med att skriva om denna reform som infördes i december 2010.


Idag har dock Radio Kronoberg tagit etableringsreformen i ett inslag och en artikel på webben.


I Kronoberg har 700 personer lämnat reformen efter 2 år, till en kostnad av ca 240 miljoner kronor. Resultat = 10st personer i jobb utan bidrag!

 

Lite elakt och tillspetsat kan man säga att varje jobb kostat 24 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.


Arbetsförmedlingen säger dock att 15 procent fått ett arbete eller då ca 105 personer. Men i praktiken har då 10 personer ett riktigt jobb utan bidrag medan 95 personer således har ett jobb som har stöd/bidrag med upp till 75-80 procent av lönen. Det handlar då om instegsjobb, nystartsjobb eller lönebidrag. Dessvärre är dessa jobb något som sätter konkurrensen ur spel inom många branscher och som medverkar till att slå ut genuina och välmående företag som inte utnyttjar invandrare med bidragsjobb och utländsk billig arbetskraft utan avtalsenlig lön. En riktig Björntjänst för Sverige!


Kostnaderna för dessa 95 bidragsjobb är givetvis inte inräknade i de 240 miljoner kronor som etableringsreformen kostat i Kronoberg.


För den med bra minne kanske kommer ihåg att det var integrationsminister Erik Ullenhag som införde etableringsreformen. Så här i efterhand kan vi konstatera att den inte innebar en etablering till jobb, utan en etablering in i bidragssverige. Den har alltså fått fullständigt motsatt effekt.


Jag är fullständigt övertygad om att de personer som skaffat sig ett riktigt jobb hade gjort det även utan etableringsreform. Jag tror dessutom att ännu fler hade klarat det!


Men den som har tankeförmågan kvar inser ganska snart att det inte blir fler riktiga jobb bara för att staten inrättade en etableringsreform. Det krävs andra åtgärder för att skapa riktiga jobb. Det vi vet är att staten kastat ca 10 000 000 000 kronor (ca 10 miljarder) i sjön av skattebetalarnas pengar.


Skrota etableringsreformen så fort som möjligt!

 

PS

Hur griper man två pojkar som är på rymmen från en institution? Om dessa pojkar samtidigt gör våldsamt motstånd? Hur många tror att det hjälper med att be dem snällt komma till farbror ordningsvakten?


Vi har inte sett vad som föregått det hårda agerandet från ordningsvakterna? Jag tror inte godhetsapostlarna och Rädda barnen-tanterna vet hur mycket våld en 9-åring kan åstadkomma med slag, sparkar och att bitas!


Jag tänker inte döma några ordningsvakter förrän jag vet alla omständigheter. Något som uppenbarligen väldigt många inom media tydligen redan besitter.


Tyvärr föll Skånepolisen för det mediala trycket.


Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2015 23:01

Den politiska korrektheten håller på att nå nya höjder i ett allt sjukare Sverige, som anstränger sig till det allra yttersta för stoppa alla protester. Anledningen till det allt högre tonläget är att trycket börjar närma sig kokpunkten och snart flyger locket av och då åker den politiska korrektheten all världens väg.

I helgen fick en chef på socialförvaltningen i Karlskrona nog och twittrade bland annat följande.


"det svenska mångkulturella samhällsexperimentet totalt har havererat"

 

”Nästa reform regeringen kommer med skall tamefan riktas mot våra egna barn/ungdomar, inte "nyanlända" "ensamkommande" "återvändare.”

 

Läs artikel i SydÖstran


Jag har full förståelse för hans reaktion! Jag är dock förvånad över att inte fler som jobbar på socialförvaltningar och i synnerhet de som jobbar med ensamkommande barn reagerar som chefen i Karlskrona. Det vore mer naturligt!


Enligt de uppgifter jag har kostar varje ensamkommande barn mellan 60 000 – 90 000 kronor/månad för en kommun. Om den vanlige svenske medborgaren visste hur skattebetalarnas pengar används tror jag de skulle få ett vredesutbrott. Det som är sjukt är att inga politiker inom 7-klövern reagerar på den pågående miljardrullningen.


Nu har chefen ”tvingats” sjukskriva sig och kommer nog sannolikt få sluta eller omplaceras inom de närmaste dagarna. Han tvingas givetvis be om ursäkt för sina kommentarer.3000 PERSONER DEMONSTRERADE FÖR ISLAMISERING AV SVERIGE!


Motdemonstrationerna mot Pegidademonstrationen är ett annat exempel på ett allt sjukare Sverige. 3 000 personer i Malmö demonstrerar för ”Sharialagar, kvinnoförtryck” och islamisering av det svenska samhället. Att det är så många i Malmö som demonstrerar för islamisering är i och för sig inte konstigt med tanke på Malmös befolkningsstruktur. Det är bara ännu ett bevis på vart Sveriges tredje största stad är på väg.


Granskning Sverige har intervjuat en av initiativtagarna till demonstrationen för islamiseringen av Sverige.


Av Thoralf Alfsson - 8 februari 2015 23:14

Har sett sista avsnittet av serien Blå ögon. Jag gillar inte våld och det var det ju en hel del av det i serien som jag tyckte var riktigt obehagligt.


Att det var en serie producerad av vänstermänniskor kan väl knappast ha undgått någon. Var de skrupellösa politikerna hörde hemma rådde det ju heller ingen tvekan om. Hade varit intressant om det blivit ett extra val den 22 mars och hur Allianspartierna reagerat på serien i det läget.


Prästen Dag Sandahl skrev i fredags på sin blogg om att Svenska kyrkan skall ringa i kyrkklockorna när Pegida har sin demonstration på måndagen. Han är inte riktigt förtjust över agerandet. Jag tror den gode Dag ser faran med islams framryckning i Sverige. En framryckning som Svenska Kyrkan och ärkebiskopen tycks applådera. Dag Sandahl avslutar sitt blogginlägg väldigt fyndigt.


"Börjar det inte bli tid att föra ett inomkyrkligt samtal om vad den kyrkliga organisationen rimligen kan och ska användas till? Risken är förstås att en organisation kan tas över och användas för något som tycks välvilligt men som ändå föröder trovärdigheten. Kan det vara så att jakten på relevans föser ut Svenska kyrkan i marginalen och att relevansen visar sig irrelevant?"


För övrigt har jag tagit det lugnt i helgen. En liten pubrunda i fredags. Sedan blev det Morden i Midsomer istället för Melodifestivalen och några sköna promenader. Skönt!


 

Väl påklädd i blåsten!


 

Hägrar. Men var?


 

Ca 50-60 hägrar på den här lilla ön i Malmfjärden i centrala Kalmar.  En miljö som vi skall var rädda om och inte bygga bort. Men det kommer säkert Johan Persson och Socialdemokraterna snart göra.


Härligt med en solig dag, även om det varit ganska blåsigt vid havet. 

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2015 18:16

Vi svenskar har börjat älska får och lammkött! Detta har inträffat under de senaste decennierna om man skall tro ett inslag i SVT. Det skall bland annat bero på att vi resor utomlands och därför börjat älska lammkött och nya kryddor. Försäljning av lammkött har ökat med 100 procent på tio år.


KLS i Kalmar halalslaktade ca 900 får varje vecka under 2013 och man borde då halalslakta ännu fler djur idag om man skall tro SVT. Se inslaget.Givetvis är det svenskar som äter mer lammkött för det kan ju inte bero på den stora invandringen från länder där kultur och religion innebär att man äter mycket lammkött. Min personliga övertygelse är att invandrare tar med sig sina mattraditioner till Sverige (trots att de då är svenskar) och inte som andra svenskar äter stora mängder fläskkött.


KLS i Kalmar förändrade till och med sin logga för att passa in som ”halalslakteri”.


 


 


KLS har bara vridit 90 grader på halvmånen! Vips så är det något annat. Eller?


Läs mitt blogginlägg från maj 2013.


Så finns det personer som anser att det inte pågår en islamisering i Sverige. Hur naiv och blind är man då?

Av Thoralf Alfsson - 6 februari 2015 12:05

Min fråga till Expressens journalist Kim Malmgren


"Har du och Expressen för avsikt att skriv vilka som låg bakom gruppvåldtäkten när nu identiteten är fastställd på de misstänka? Att skriva att det var “svenska män” är mycket tveksamt enligt min uppfattning. Jag skulle till och med kalla det för att bära falsk vittnesbörd! "
 

Jag har fått följande svar från journalisten Kim Malmgren på Expressen.


"Hej,

"Svenska" har inget med etnicitet att göra i det här fallet. Det skrivs ut eftersom det misstänkta brottet skedde i ett internationellt sammanhang, en Finlandsfärja.

För vidare läsning så kommenterar Expressens chefredaktör nationalitet i krimjournalistik här: http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2015/02/pon/

Mvh,
Kim Malmgren
Expressen"
 
Jag var inte nöjd med svaret utan ställde om frågan. Anser du att de häktade för gruppvåldtäkten är svenska män? Fick följande svar.
 
"Hej,

Vi har inte namngivit några av de misstänkta, så vilka de är vill jag inte gå närmare in på, även om jag är medveten om att detta i mångt och mycket är offentlig information.

Men generellt så anser jag att det finns täckning att kalla någon för svensk som exempelvis har svenskt medborgarskap och/eller levt en längre tid i en svensk kontext. Samtidigt är jag medveten om att detta är ett diffust begrepp och att det finns människor som inte håller med mig.

Mvh,
Kim Malmgren
Expressen"
 
Fortfarande inte svar på frågan utan jag ställde då följande högst relevanta frågor.
 
Anser du att de häktade för gruppvåldtäkten är svenska män?
 
Anser du att de skall utvisas efter avtjänat straff om de befinns skyldiga?
 
Anser du att ni skall informera era läsare om de faktisk förhållandena och att de rör sig om somaliska medborgare?
 
Har inte fått något mer svar! 
 
Får nog ändå vara tacksam över att jag fick något svar överhuvudtaget ;-)
 

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2015 21:49

Det dröjde några dagar innan även namnen på de häktade "svenska männen" i Finland kom ut på nätet. Men nu finns det på Petterssons blogg.


Jag har mejlat både Thomas Mattsson och den journalist som skrev artikeln om de "svenska männen" i Expressen för att få svar på mina frågor. Ingen svarar! Men jag hade i och för sig inga förväntningar heller.S:t Petri församling ringer på måndag till stöd för IS!


Så skulle mycket väl en rubrik kunna vara om förhållandet varit det omvända i svensk media. Nu är det bara som vanligt den politiska kyrkan som vill demonstrera emot Pegida. Uppenbarligen vill Svenska kyrkan att Sverige islamiseras.


Maggie Signäs längtar tydligen efter "svenska män". Hoppas hon blir bönhörd och får en uppenbarelse!


http://www.sydsvenskan.se/malmo/kyrkans-klockor-ringer-mot-pegida/Att det finns en risk att släktingar kommer utkräva hämnd kan inte vara skäl för att åklagaren avstår från att yrka på utvisning vid en rättegång. Istället skall uppenbarligen svenska skattebetalare stå för livstidsförsörjning av barnamördare!


Jag vägrar betala en enda skattekrona till detta!


http://www.expressen.se/kvallsposten/aklagaren-darfor-kan-inte-mordaren-utvisas/För övrigt är jag trött på det mesta just nu!


Riksdagen tycks inte heller ha någon makt i Sverige!

  

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se