thoralf

Alla inlägg under februari 2015

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2015 21:40

Regionförbundets chef Håkan Brynielsson kastar in handduken efter att han avslöjats med att grovt missbruka sin ställning. Ett bra beslut.

I förra veckan avslöjades att han hade en relation med en anställd kvinna. En kvinna som Håkan Brynielsson under 2014 skapat en ny tjänst för som biträdande regiondirektör och därmed också höjde hennes lön med 10 000 kronor/månad. Han har även tagit med kvinnan på tjänsteresa till Sydafrika så sent som i januari. Det finns säkert mer som inte sett dagens ljus ännu.


Håkan Brynielsson lämnar nu sin tjänst som regiondirektör enligt Barometern. Sannolikt får han ett generöst avgångsvederlag fram till sin pension, vilket bara ligger ett par år bort. Så vi skattebetalare får säkert stå för notan ännu en gång.


Makten korrumperar!

 

Den minnesgode kommer säkert ihåg en liknande historia i Kalmar kommun då kommunalrådet Johan Persson höjde sin egen lön med 6 000 kronor/månad och oppositionsrådet Malin Almqvists lön med hela 8 000 kronor/månad. Några månader senare avslöjades att Johan Persson (S) och Malin Almqvist (M) hade en relation. Avslöjande ledde till att Malin Almqvist lämnade politiken.


 


Malin Almqvist som är utbildad SO-lärare i grundskolan fick nästan omgående en ny tjänst vid Länsstyrelsen i Kalmar län. En helt nyinrättad tjänst som utvecklingsdirektör. Efter att landshövdingen gjort sig av med bland annat länsrådet Fiskesjö fick Malin Almqvist börja tjänstgöra som vikarierande länsråd.


Något av det sista som den moderata alliansregeringen gjorde innan valet i september var att utse den före detta partistyrelseledamoten Malin Almqvist till ordinarie länsråd vid Länsstyrelsen i Kalmar län.


Ibland går snabbaste vägen i karriären genom sänghalmen!

 

Makten korrumperar!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2015 11:05

De fördomar som Mona Sahlin gav uttryck för i söndagens Agenda är oförlåtliga och visar att hon har extrema fördomar som omöjliggör hennes uppdrag. I programmet sa Mona Sahlin bland annat följande.


”Högern, är antisemiter per definition.”

 

Ett sanslöst uttalande i direktsändning! Jag anser att Mona Sahlin har pladdrat färdigt nu.


Sparka Mona Sahlin som nationell samordnare mot extremism.


Den som orkar lyssna till en lismande Mona Sahlin skall göra det efter ca 1:40 in i klippet.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2015 20:02

 


Jag kan inte annat än reflektera över hur svenska ministrar idag tiger om terrordådet i Köpenhamn. De få som uttalat sig säger knappast ett ord om terroristen och hans bakgrund. Hela terrordådet följde mönstret från dådet i Paris. Först ett angrepp på de som står i fronten för yttrandefriheten och sedan en hatisk attack mot judar. Vedervärdigt!


Att det fanns en islamist/islamister som stod bakom terrordådet stod nog helt klart efter att den judiska mannen mördats. Ändå har de svenska ministrarna varit väldigt tysta eller snarare helt frånvarande i media. Nu har dansk polis släppt identiteten på terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein. Risken är väl att de svenska ministrarna och partiledarna för 7-klövern tystnar helt och hållet.


Annat var det när det brann i en moské i Eskilstuna under julhelgen. Då sprang de alla benen av sig i sin politiska korrekthet och fördömde de som låg bakom branden. Trots att inte brandorsaken var klarlagd, vilket den fortfarande inte tycks vara. Jag citerade ett antal ministrar i ett blogginlägg.


Alice Bah Kuhnke, minister med ansvar för trossamfund.

”Vi ska inte ha utrymme för islamofobi. Det får inte ske i vårt land. Människor ska kunna känna sig trygga i moskéer och synagogor.”


Morgan Johansson, justitieminister

”Vårt land måste stå upp mot främlingsfientlighet och islamofobi och för grundläggande mänskliga rättigheter.”


Anders Ygeman, inrikesminister

”Vi vet inte motivet, men min första tanke är att det är ett hatbrott”


Gustav Fridolin, utbildningsminister

”Det kräver en aktiv politik mot islamofobi och annan rasism, inte minst i skolan”


Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet kommunisterna

”det är svårt att inte koppla samman detta med den hets som finns mot muslimer i Sverige”


Alla citaten kommer från en artikel samma dag som branden inträffade. Listan kan göras betydligt längre med Beatrice Ask, Emma Henriksson, Erik Ullenhag o.s.v


Det fanns dock de som var villiga att gå ännu längre! Som t.ex Villy Silberstein

”Denna typ av hatbrott äger inte rum i ett vakuum utan utgör en konsekvens av den antimuslimska propaganda som sprids i olika miljöer och som underblåses av Sverigedemokraterna.”


Hycklarna lyser med sin frånvaro idag. Uppenbarligen passar inte gärningsmannen in på deras agenda.


I Danmark har tongångarna varit helt annorlunda. Den danska statsministern Helle Thorning Schmidt kallar islam för en mörk ideologi.


 

 

Något som uppenbarligen Dagens Nyheter nappade på.


 


Jag är inte ensam om att reagera över att alla ministrar och andra kvicka debattörer lyser med sin frånvaro.

Johan Westerholm kallar sitt blogginlägg för "Syltryggarnas parad". Jag citerar ett stycke.


"Har ni funderat på varför Alice Bah Kuhnke, kulturministern som i januari stod och lovade åhörarna att hon minsann skulle definiera för svenska folket vad Islam är, som kristen kvinna, inte hörs av just nu? Eller varför Johan Sjölander inte tar avstånd från hatet i vårt södra grannland mot judar och yttrandefrihet på samma sätt som han stämplade en outredd brand i en källarmoské som rasism? Varför inte inrikesminister Ygeman är lika snabb på avtryckaren nu som för bara två månader sedan? Vi ser inte heller en enda nyckelsrkamlare på Nytorget idag, inte heller någon Dror Feiler som blåser i sin lur. Inte heller kan vi höra Henrik Arnstad ropa ”Alarm” i varje gathörn han passerar."

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2015 18:51

Torbjörn Jerlerup är lite av en politisk kameleont. Han tycks byta politisk tillhörighet lika ofta som andra byter kalsonger. För cirka ett år sedan skrev han debattartiklar som piratpartist och nu tycks han vara socialdemokrat. Enligt uppgifter på nätet har han även tillhört mera extrema rörelser.


 


Nu har Torbjörn Jerlerup tillsammans med en kantor från Borgholm JO-anmält ett asylboende på norra Öland eller närmare bestämt 5 km norr om Byxelkrok.


Anledningen är att det är mörkt om kvällarna, det är isigt och halt ute, det finns inget bönerum, det är långt till affären, maten är inte bra vilket lett till matstrejk, de asylboende känner sig ensamma och isolerade, magsjuka. Vattnet är färgat och det blir en beläggning i kastrullen efter att man kokat vatten. Den som varit på Öland vet att vattnet är kalkhaltigt och det ger beläggningar vid kokning.

 

Klagosången tycks vara oändlig över hur de får "lida" på norra Öland. Undrar om de förväntat sig Sheraton eller Hilton när de kom till Sverige. Det mesta borde ju faktiskt vara mycket bra i förhållande till Syrien. För jag antar att det är flyktingar från just Syrien som klagar.


Den gode Torbjörn Jerlerup har nu JO-anmält asylboendet. Läs hela den patetiska JO-anmälan på hans blogg.


Ölandsbladet har idag två artiklar där bland annat ansvariga bemöter JO-anmälan. Under en av artiklarna finns följande läsarkommentar.


"Att komma från krigets Syrien och hamna på Hälludden "helvetet" enl papperstidningen måste vara ett öde värre än döden. Stackars de Ölänningar som är fastboende på norra Öland och tvingas leva under dessa djävulska förhållanden som det tydligen är att bo på norra Öland, och de har ju inget alternativ heller då de har hus och hem som de ogärna flyttar från. Flyktingarna däremot har ju alltid alternativet att återvända hem och lämna helvetet på norra Öland."


http://www.olandsbladet.se/article/tre-problemmakare-som-vill-oss-illa/

http://www.olandsbladet.se/article/jo-anmaler-migrationsverket-situationen-pa-halludden-ar-akut/

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2015 18:23

Täppas Fogelberg om Lars Vilks:

 

"Är det verkligen yttrandefrihet Lars Vilks slåss för? Som han smädar islam känns Vilks mest besatt av uppmärksamhet. När konstnären nu rest till en rasistkongress i USA har det gått för långt. Jag vill inte längre avlöna hans livvakter via min skattsedel. Dra in polisbevakningen och lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube – se det som ett konstprojekt, skriver Täppas Fogelberg."


 Nu fick nästan Täppas Fogelberg som han ville enligt en debattartikel från 2012.


Det märkliga är att han fortfarande är programledare för Ring P1.

Av Thoralf Alfsson - 13 februari 2015 17:21

Idag har vi fått en debattartikel publicerad i Barometern som tar upp de besparingar som

Kalmar kommun lagt ut på de olika verksamheterna kontra den utökade mottagningen av

invandrare i och med ett nytt avtal med Migrationsverket. 


 


Läs debattartikeln i Barometern.

Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2015 23:37

I Kalmar fick en tiggare som stadsmission tog med till akuten på Länssjukhuset en faktura på 2 070 kronor. Nu förfasas alla politiskt korrekta över att en tiggare från Rumänien får betala för sjukvården. Ansvariga på Länssjukhuset tvingas svara på frågor från Barometerns journalister.


”Svenska kyrkan valde att betala kvinnans faktura, men Katarina Borgemos förhoppning är att en annan lösning ska nås för att trygga akutsjukvård för fattiga EU-migranter.”


”I går fick hon dock besked från sjukhuset om att ingen utan tillräckliga medel ska behöva betala själv för vården.”


Läs artikel i Barometern


Vi har nog alla läst om tiggare på senare tid som haft 1000-tals kronor på sig och i flera fall 10 000-tals kronor eller 53 000 kronor på sig när polisen av olika anledningar visiterat dem. Bara för att man tigger innebär det inte att man saknar "tillräckliga medlel".

 

Jag förutsätter att detta löfte även gäller alla svenska fattigpensionärer, hemlösa svenskar och alla andra som inte har ”tillräckliga medel”. Jag undrar om den rödgröna majoriteten har beslutat detta eller om det är en enskild tjänsteman på sjukhuset som fattat detta beslut. Jag gissar att det bara gäller utländska medborgare, med andra ord de som inte betalat en enda krona i landstingsskatt i Sverige. Utan de som bara kommer hit och utnyttjar naiva svenskar, vare sig det gäller politiker, tjänstemän eller vanliga svenskar som stoppar pengar i tiggarnas pappmuggar.”En majoritet av Jemens kvinnor bär niqab när de lämnar hemmet, den heltäckande ansiktsslöjan med bara en springa för ögonen. Samhället är konservativt och trots att det inte finns några formella regler, som i Saudiarabien, så håller sig kvinnor i bakgrunden. På restauranger sätter man upp skärmar runt familjer eller sällskap med kvinnor så att inga utomstående män ska kunna se dem.”


Lyssna på inslaget från Studio Ett.


Det handlar inte om ett land som styrs av islamister. Det här är med största sannolikhet den islam som en majoritet av Sveriges muslimer önskar sig. Enligt min mening är det helt sjukt!


Tänk om Granskning Sverige kunde ringa upp några ledande muslimska företrädare och att Johan Andersson kunde ställa sina ”kluriga” frågor om hur de vill leva i Sverige. Vad de anser om Sharialagar o.s.v


Det skulle kunna bli väldigt avslöjande. Idag finns det ju inte en enda journalist i Sverige som ”vågar” ställa de besvärliga frågorna till muslimerna i Sverige. Den som vågar göra det blir förmodligen kallad rasist omgående.


 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se