thoralf

Direktlänk till inlägg 26 februari 2015

TRÖTT PÅ NAIVA PERSONER

Av Thoralf Alfsson - 26 februari 2015 19:04

Ibland blir jag fruktansvärt trött på naiva och okunniga personer som inte vet ett enda dugg om hur det fungerar i samhället.


Idag skrev Barometern om att antalet ensamkommande barn ökar dramatiskt i Kalmar och därmed också kostnaderna. Socialnämnden har budgeterat för 31 miljoner kronor under 2015 för ca 30 barn.


Nu är det förstås ingen kostnad för Kalmar kommuns skattebetalare enligt artikeln!!!!!


"Enligt socialförvaltningen så täcks kostnaden för ensamkommande barn helt av statsbidrag. Inga kommunala skattemedel skjuts alltså till för verksamheten. Förra året omsatte verksamheten drygt 22 miljoner kronor, i år är budgeten på 31 miljoner kronor."


Med andra ord anser uppenbarligen Barometern och journalisten att det är gratis för Kalmars skattebetalare. Statsbidragen regnar givetvis ner från ovan!


Inte undra på att man blir väldigt trött på dessa grävande journalister som aldrig ställer de sista, relevanta och avgörande frågorna!


Ibland funderar jag på om det inte vore bättre att intressera sig för mina hobbyintressen och låta Sverige sjunka ner i bottenträsket. Att enbart röra sig i naturen helt obekymrad av naiva politiker och  infantila och politiskt korrekta individerna som idag styr Sverige och media. Eller att låta Expo styra SD helt och hållet!


I djurvärlden är det hårt men rättvist! Har gjort en liten nyinvestering i kamerautrustning.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tomas Olsson

26 februari 2015 19:38

Ännu mer uttröttande är det väl alla dessa naiva, okunniga stollar tillåts mediautrymme. Som till exempel den där självrättfärdige smilfinken som "skrev ihop en text på fem minuter" och fick maximal exponering i Barometern.

http://www.barometern.se/reagera/lat-oss-vara-realistiska-kring-invandringen/

Märkligt att diverse skönandar och godhetsmänniskor får så mycket utrymme i media att uttrycka sina åsikter som de näppeligen är utrustade för, varken intellektuellt eller bildningsmässigt, när långt mer lämpade personer - auktoriteter inom ämnet - inte får så mycket som en rad.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

26 februari 2015 19:38

Vet inte om jag fick med länken i förra kommentaren. http://www.barometern.se/reagera/lat-oss-vara-realistiska-kring-invandringen/

 
Ingen bild

Martin

26 februari 2015 19:42

När det blev riktigt illa fick romarna till sist gå tillbaka till Cincenattus med mössan i handen och be honom styra upp situationen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 februari 2015 19:43

”Inga kommunala skattemedel skjuts alltså till för verksamheten”

Ett gammalt fint trick som av oklar anledning fortfarande inte ifrågasätts av vare sig journalister eller de politiskt korrekta/omedvetna.

Finns det kanske något statligt ymnighetshorn man öser ur för att finansiera dessa "bidrag"?

Svar: Nej!

Tvingas någon annan verksamhet/myndighet t.ex polis till besparingar för att möjliggöra dessa ”bidrag”?


Svar: JA!

 
Ingen bild

Pensionisten

26 februari 2015 19:46

Fin liten blåmes du visar upp!
Hoppas SD:arna i Sthlm inte rör till det för mycket så media har något dom kan förstora upp.
Vart tog Aftonblaskans bloggjakt vägen? Fanns det för lite SD:are där?
Minus 1,5% senaste mätningen inget att bry sig då beställnings-jobben är lite hipp som happ.

 
Ingen bild

Tom

26 februari 2015 20:08

Detta är ju inget annat än klassisk socialistisk planekonomi.

 
Ingen bild

Lärare

26 februari 2015 20:13

Förstår Dig Thoralf!
Kan numera inte se TV-program där man på förhand kan räkna ut vad som kommer att sägas och inte sägas.

Vi överöses av program om förintelsens hemska period och dess offer. Vad som också blivit populärt är alla invandrare som får stå och vräka ur sig den ena flosklen efter den andra. Hatbrott ska naturligtvis inte få förekomma, men varför tas aldrig alla hatbrott mot svenskarna upp.
Blev ingen debatt om de åtta somalier, som våldtog en 24-årig svenska t ex, nej de blev mörklagt!
Alla bilbränder som sker i landet, senast brann det i ett 10-tal bilar i Göteborg, tyst från medierna. Händer i princip nånstans i landet varje vecka.

Ja, man blir så trött på alla fega köpta, korrumperade journalister.

Dags för SD komma ut med lite info nu!
Var är Ni SD-toppar?

Ge inte upp Thoralf! Du har en stor och tilltagande skara av svenskar som läser Din blogg varje dag.

 
Ingen bild

Morre-Knorre

26 februari 2015 20:23

Fin bild Thoralf. Har du köpt ett nytt tele?

 
Ingen bild

Hacke

26 februari 2015 20:52

Gillar skarpt dina fågelbilder Thoralf. Denna var en riktig pärla. Brukar f ö själv gå ut hämta kraft i naturen när det blir för outhärdligt att följa dagens utveckling i det svenska samhället.
Som tur är tycker jag mig då och då skymta ett litet ljus i den i övrigt kolsvarta tunneln Sverige. Som idag när sverigehaterskan nummer ett, Pascalidou och vänsterpolitiska smutskastarsajten sajtkoll.se båda kastar in handduken. När dessutom medieelefanten Stampen samma dag presenterar ännu ett brakförlustår (halv miljard) så ser det plötsligt lite ljusare ut för såväl yttrandefriheten som demokratin.

 
Ingen bild

Göta

26 februari 2015 21:08

En liten blåmes, så gulligt. Min favorit i fågelvärlden är annars den lilla oansenliga lövsångaren. En liten, liten gråbrun varelse med aningen gult här och var, som varje vår flyger hela vägen hit ända ifrån Afrika, söder om Sahara. Den presterar den vackraste fågelsången jag vet, så nordiskt vemodig. Lyssna här:

http://www.virtual-bird.com/songs/phylloscopus-trochilus.mp3

Tack Thoralf, för dina fina naturbilder! Och tack för att du trots allt orkar kämpa vidare.

 
Ingen bild

PA

26 februari 2015 21:09

Hej Thoralf.
Fantastiskt fin blåmesbild!
"Inte undra på att man inte blir väldigt trött på dessa grävande journalister som aldrig ställer de sista, relevanta och avgörande frågorna", skriver du.
Förträffligt skrivet, som vanligt!
Tröttna inte, vi är många som följer din eminenta blogg.
Bland annat jag.
PA
Norrbotten

 
Ingen bild

Tompa

26 februari 2015 21:19

Förr satt det många skyltar om "Rastning av hund förbjuden" vilket också åtlyddes i de flesta fall.

Vilka skyltar hjälper mot detta?
https://www.youtube.com/watch?v=aAx5UZz0uI0

Vart är vårt fina land på väg?

 
Ingen bild

robban

26 februari 2015 21:23

till råga på allt så blir det en vinst för kommunen då de anställer en hög med människor som ska ta hand om dem, goda män och socialsekreterare etc som betalar kommunal skatt på lönen som är baserad på statliga bidrag

går inte att argumentera med folk som bara lever mellan 2 bokslut

 
Ingen bild

Brandmannen

26 februari 2015 21:39

Propagandan i fyran är hemsk, de fullkomligt vräker ur sig hur illa ställt det är med hatbrott och allt är sverigedemokraternas fel. De tar också upp deras rasistiska förflutna och Björn Söders uttalande om olika folkgrupper. Undrar bara hur många som går på det här? Media är oerhört desperata nu det märks.

 
Ingen bild

Pierre

26 februari 2015 21:43

Jag var en runda till Kalmar idag vilket var givande , talade med folk om alla tiggare som är organiserade och körs ut via buss.

Giraffen innan 0900 står alla samlade minst ett femtontal och går till sina respektive platser, mitt inne i staden ligger en tiggare med en kopp framför sig och spelar rörelsehindrad [att jag vet detta är för en butiksägare följt efter henne och en som föreställer haft polio rörde sig helt normalt på en bakgata.

PÅ McDonalds pratade jag med en expedit tillika invandrare om dessa tiggare , han sade att det var inte det värsta utan att Sverige lappar ihop iskrigare för att de ska kunna åka ner och döda igen.

Expeditens chef tittade lite surt på killen så vi talade lite tystare varpå han påpekade om agenda och kalla fakta, hade nu en dumsvensk reagerat en tiondel av vad denna kille gjorde så hade vi haft mindre problem .
Om han nu var kristen eller shiamuslim förtäljer inte historien för det är nog få sunni som inte tycker is är fina krigare då man inte fört någon fördöma dem.

Svensken är helt naiv och kommer nog inte vakna på länge, det sovande folket är nog en bra beskrivning av Fredrik den store .

 
Ingen bild

Demokratur

26 februari 2015 21:47

Själv tänker jag så här: var kan man flytta för att rent geografiskt komma så långt från Sverige som möjligt men ändå erhålla maximal pensionsrätt...?

 
Ingen bild

Christer

26 februari 2015 21:49

Fin bild Thoralf! Blåmesen har jag som favorit vid mitt eget fågelbord. Liten men tuff, en som vågar ta för sig. En moralisk förebild.
Som jag ser det så har det etablerade Sverige lagt sin demokratiska värdegrund som en blöt filt över det fria ordet. Antingen är du innanför, eller så är du inte med alls. Är du utanför, så tillhör du den "paria" som det är belönande att förakta. Och det är i det föraktet som vår sanna gemenskap bildas, tycks man tro.

Lars Bern skrev i sin blogg att han trodde sig veta när skapelsen föddes. Det var när Bengt Westerberg reste sig från TV-soffan när Bert Karlsson och Ian Wachtmeister från NyD kom in på valnatten 1991. Det var då som Sverige delades mellan "vi och dom". Vi innanför har den "sanna demokratiska värdegrunden", menade man. Allting innanför är det som vi idag kallar PK. Men vi som befinner oss utanför är den grupp som stadigt vinner mark. Vi har genomskådat deras lögner, och är därför det enda oppositionspartiet idag. PK-folket sitter därför med Svarte Petter i form av en kolossal invandring, och en tiggarplåga som man inte kan lösa utan att ge SD credit. Ett svårsmält läge för etablissemanget. Vi andra får se tiden an, "time is on our side".
Och under tiden är blåmesen en god förebild.

 
Ingen bild

OT

26 februari 2015 22:16

Apropå att @Thoralf - "Ibland funderar jag på om det inte vore bättre att intressera sig för mina hobbyintressen och låta Sverige sjunka ner i bottenträsket."

Ibland funderar jag också i dessa banor - "The Swedish Immigration Challenge": https://www.youtube.com/watch?v=RxSN-xxlVxY

Men då så ser jag hur SD går från klarhet till klarhet och tänker istället att - "Rulla in en boll och låt den rulla": https://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

 
Ingen bild

OT

26 februari 2015 22:33

Är det dags att tänka om väljare? Apropå "Akta dig för SD": https://www.youtube.com/watch?v=wC32eEMF7Gs

 
Ingen bild

OT

26 februari 2015 22:48

Sjuklövern undrar varför SD tangerar 20% - "Peta in en pinne i brasan": https://www.youtube.com/watch?v=QiBiM4KqUFQ

För övrigt anser sjuklövern inte att vi behöver oroa oss ty - "D.A.D Jihad": https://www.youtube.com/watch?v=FjfefBXanQs

 
Ingen bild

Observer

26 februari 2015 23:02

SD-Riks måste agera nu - eller aldrig.
DE MÅSTE BÖRJA VARA M E R A AKTIVA!!! Det är i n t e tid för dem att luta sig tillbaka, som de gör just nu. -Absolut inte hålla på med interna tjafs.

Blir den tysta statskuppen slutet för folkstyret?

..Gå in på Lars Berns blogg gott folk och begrunda något intressant.

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2015 23:27

Mycket lyckad bild på den lilla blåmesen, som jag vet rör sig så kvickt och elegant, det måste ha varit svårt att få till denna perfekta bild. Några blåmesar brukar ibland komma och "hälsa på" på min balkong, vilket alltid gör mig glad.

Nu tillbaka till "verkligheten", för dem som inte har en aning om vem Maria Danielsson är, nuvarande ordförande för SD, Stockholm, så finns en chans att se henne i på SVT play, under Debattprogrammet. Hon satt där i röd, hellång klänning och pladdrade och talade i mun på andra. Det var väl första gången jag hörde en FI-kvinna tala mer förnuftigt än en SD.

Men vill också ge en eloge till Thoralf som jobbar så hårt för att vi ska få en rättvis bild av var våra skattekronor går, det är verkligen storartat det du gör. Vi som skriver här är dig ett stort tack skyldiga, och vi vet att du tillhör de seriösas skara när det gäller politiker.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

26 februari 2015 23:31

Hej Thoralf
Jag läste igenom så mycket jag orkade på insändaren i Barometern som Tomas Olson länkade till. På det jag kom igenom fanns inte en siffra rätt. Bara att hänvisa till OECD-rapporten säger ju allt om skribentens ekonomiska okunskaper. Jämförbart är om man i ett företags resultatrapport tittar på första sidan med intäkter minus kostnader för personal och struntar i alla övriga sidor med olika kostnader i verksamheten, och sen säger att företaget har gått med vinst.
Thoralf, skriv en replik där alla skribentens lögner påvisas. Med fakta och källor. Om inte Barometern tar in den så gör ett utskick på den där det även framgår att Barometern vägrar ta in repliken med fakta. Ett stort jobb men jag tror att det lönar sig.
Ingemar Ekman

 
Ingen bild

thomas falk

26 februari 2015 23:54

Demokratur. Får jag föreslå Portugal, det land som för närvarande har de bästa villkoren för en pensionär. Googla på "sparsam skatt". Är själv på väg dit med 4 andra par. Lycka till.

 
Ingen bild

Lena

27 februari 2015 00:07

"Inte nog med att man kapat och köpt radio, tv och papperstidningarna, även parlamentarismen har den politiska eliten fryst ner - låt vara att landet formellt fortfarande är en demokrati men i realiteten har Sverige mycket små likheter med de flesta övriga västerländska demokratier och mer och mer påminner om kroniskt korrupta halvdemokratier som Mexiko och Venezuela".

Insändare på Atthropocene - Blir den tysta stadskuppen slutet för folkstyret? Mycket bra krönika och många, många bra inlägg.

 
Ingen bild

Odalbonde

27 februari 2015 02:20

När kommer vändningen för Sverige? Man längtar lika mycket efter den som efter våren. Heja Sverige!

 
Ingen bild

Stefan A.

27 februari 2015 07:13

Tyvärr behöver nog Sverige en ordentlig ekonomisk käftsmäll för att nyktra till, en som även drabbar Stockholms innerstad, som bekant kan hela Sverige falla samman utanför Stockholm men riksmedia skulle fortsätta påstå att Sverige går som tåget.

Paskalusci mf. tar nu fram offerkoftan, det jag kommer att tänka på är den helt enorma polisbevakningen som behövdes när Åkesson var på besök i valrörelsen, även på min lilla ort, har aldrig sett någonting liknande i hela mitt liv, och vilka som hetsat fram behovet av denna bevakning, Paskalusci mf. kommer förstås aldrig att erkänna sin skuld i saken, men de borde iaf. ha den goda smaken att stoppa in sin offerkofta i garderoben.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 februari 2015 07:25

Det här med tiggare som är organiserade är ju en myt!

Men hur var det i Kalmar?
Hur är det i Uppsala och alla andra platser i landet?
När kommer "folket" på att dom är lurade av politikerna
?
http://goo.gl/FcD7vy

 
Ingen bild

Jim

27 februari 2015 07:46

Uppdatering av http://www.exponerat.net/jim-olsson-vs-expressen-uppdatering/

C:a trettio advokater har hittills tackat nej att företräda Jim mot Expressen.

 
Ingen bild

Tony

27 februari 2015 07:52

När inte pengarna kommer från kommunala kassan
så kommer dom från den gudomliga outtömliga
statliga kassan, vet dom naiva möjligen hur dom
hamnar där? Att det är skattemedel det tycks inte
föresväva dessa naiva figurer. För egentligen så
finns det bara en kassa, den som kommer av alla
samlade skatteintäkter, att dom sen delats upp
mellan statliga och kommunala medel innebär ju
inte att det inte är skattepengar, men så resonerar
tydligen många inom kommunerna. Fast det är väl
mest för att hålla dom verkliga kostnaderna osynliga
för skattebetalarna om den groteska invandringsmängden!

 
Ingen bild

Tommy

27 februari 2015 08:01

Tur att du vet hur det fungerar och talar om för oss andra.
Du får bara inte låta Sverige sjunka ner i bottenträsket, rädda oss Thoralf.

 
Svensson

Svensson

27 februari 2015 08:27

Vi kommuninvånare borde begära att våra komunalpolitiker avgår,när dom gör av med våra skattepengar,som vi skattebetalare inte får någon nytta av.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

27 februari 2015 08:55

Barometern tycks tro att skattepengar från staten bara kommer i all oändlighet. Pengar till flyktingar och presstöd kommer som manna från himlen.

 
Ingen bild

Stefan A.

27 februari 2015 09:03

Tycker det här är huvudet på spiken apropå näthat....

https://toklandet.wordpress.com/

 
Ingen bild

Ivar

27 februari 2015 09:13

Var det inte den okunnige "mannen med palestinaschalen" Blank som skrev artikeln? Tycker inte man kan reta sej på Blank hans förmågor verkar vara ganska begränsade, om man säger så.
Mer märkligt är att han får fortsätta som journalist men Barometern får nog ta det som finns att tillgå. Just nu verkar det finnas en uppsjö av praktikanter på tidningen för det kan väl inte vara utbildade sk
journalister

 
Ingen bild

Lena

27 februari 2015 09:18

Vad har du för kamera Thoralf?

 
Ingen bild

Pensionisten

27 februari 2015 09:20

En person skjuten i invandrartätt område inte med i Aftonblaskan men Kristina Winbergs arbetskamrat i EU.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20381751.ab

 
Ingen bild

Just do it

27 februari 2015 11:42

Till Ingemar Ekman

Be inte Thoralf att göra mer än det han gör. Särskilt inte när Tino Sanandaji redan gjort rent hus med lögnerna i rapporteringen av OECD-rapporten. Och många andra lögner. T ex Sandvikenlögnen, engelska lönsamt med invandringlögnen.

googla Tino Sanandaji, eller gå direkt till hans hemsida:
http://www.tino.us/
där kan du läsa hans artiklar. 
Ingen bild

Demokratur

27 februari 2015 12:09

Tack för tipset Thomas. Har själv tänkt i banorna Madeira/Azorerna :-)

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

27 februari 2015 20:44

@ Just do it
Problemet är inte att jag inte känner till Tinos fakta. Problemet är att säkert 90% av 87%arna inte gör det. Hur får vi ut fakta till folk som till fullo litar på att TV, radio och tidningar ger den rätta bilden av Sverige. Vi kan sitta vid våra datorer och läsa vår inbördes beundran och hoppas på att det ibland ramlar in någon som kan få lite fakta. Insändarskribenten i Barometern tror med till visshet gränsande sannolikhet att de siffror han presenterar är helt korrekta. Lös det problemet så kanske vi kan rädda något av gamla välfärdssverige.
Jag menar inte att Thoralf ska göra allt arbete. Jag beundrar honom för det enorma arbete han lägger ner för Sverige. Han gör ett enormt bra jobb. Vi måste alla hjälpas åt att förmedla faktan.
Ingemar Ekman

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se