thoralf

Direktlänk till inlägg 25 februari 2015

SCHABLONBERÄKNING

Av Thoralf Alfsson - 25 februari 2015 20:58

Jag blev nyligen beskylld av kommunalråden i Kalmar för att göra schablonberäkningar angående kostnaderna för invandringen. Men när inte kommunens tjänstemän får direktiv av kommunalråden att göra dessa beräkningar får man hitta andra alternativ.


Därför fortsätter jag på gårdagens blogginlägg angående kostnaderna inom grundskolan. I Kalmar kommun finns det idag ca 6 500 elever i grundskolan.


I januari 2015 fanns det 980 elever i grundskolan som är berättigade till modersmålsundervisning, vilket motsvarar ca 15 procent.


 


I diagrammet framgår det att utvecklingen varit dramatisk under det senaste decenniet. För ca 10 år sedan var antalet ca 250 elever med modersmålsundervisning. En ökning med ca 300 procent till närmare 1 000 elever sedan 2006.

I Kalmar ges undervisning i 22 olika språk och det mest vanliga är givetvis arabiska med närmare 200 elever. Jag har listat de tio största språken i modersmålsundervisningen.


 


Om man summerar de språk/barn som sannolikt har kommit genom invandring men inte inom EU eller arbetskraftsinvandring från andra "västländer" eller ”kärleksinvandring” från några länder i Asien, vilket är ganska vanligt. Om man undantar dessa så ligger antalet sannolikt mellan 650 – 700 elever som kommit genom andra typer av invandring.


För mig är väldigt anmärkningsvärt att man inte ser den obligatoriska skolan som en kostnad för dessa barn. Utan bara den modersmålsundervisning de har enligt lag.


Men om man ändå försöker göra en schablonberäkning så måste man använda någon siffra över vad en skolelev kostar inom Kalmar kommun. I Kalmar kommuns årsredovisning för 2013 finns en sammanställning och jämförelse över kostnaderna för elever i grundskolan. Då beräknades kostnaden till 89 327 kronor/år vilket var något högre än Kalmars jämförelsekommuner som låg på 87 057 kronor/år.


Om man vågar göra beräkningen 650 elever * 89 237 kronor = 58 004 050 kronor.


Sedan kan man ju också lägga till den kostnad som förvaltningen har för modersmålsundervisningen på 7,5 miljoner kronor.


Då skulle grundskolan för dessa elever kosta ca 65 miljoner kronor inom Kalmar kommun.


Men för att få med allting måste man även lägga till förskolan och gymnasieskolan där det sannolikt finns minst 200 -300 elever ytterligare med motsvarande bakgrund. Vilket i så fall innebär att kostnaden för skolan närmar ca 100 miljoner kronor/år.


Nu kommer säkert kommunalråden anklaga mig för ytterligare en schablonberäkning. Jag uppmanar dem att göra en egen beräkning. Kommunens förvaltningschef svarar mig på följande vis efter att jag presenterat min schablonberäkning. Beröringsskräcken är total för invandringens kostnader!


 


Vad anser mina läsare? Är det en kostnad som skall inkluderas i invandringens kostnader?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Micke

25 februari 2015 21:40

Det är den faktiska kostnaden som är våra skattepengar vi vill vart dom tar vägen. Efter som ladorna är tomma måste det vara en enorm källare under dom.

 
Ingen bild

pg

25 februari 2015 21:50

Samtliga kostnader skall redovisas helt öppet och löpande.

Som det är nu är det tydligt att ingen vill pekas ut som svarte petter!
Skola och utbildning är en stor kostnad, men det tillkommer kanske lika mycket eller mer. Det rör sig om bostad,sjukvård,social,personal,färdbiljetter,transporter,
utredningar på utredningar osv. osv.
2014 hade tex. inte SKL några uppgifter över kostnader, enligt svar ifrån SKL. Men nu är SKL med och presenterar siffror och är positiva till flyktingmottagning.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 februari 2015 22:13

Det fattas en Thoralf i varenda svensk kommun, utom i Kalmar...

 
Ingen bild

Anders

25 februari 2015 22:21

Självklart.

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 februari 2015 23:10

Dom som vurmar för invandring har tummen i ändan och hjärnan i friläge !

 
Lassekolja

Lassekolja

25 februari 2015 23:37

En något klurig fråga. Alla barn är en kostnad till dess att dom försörjer sig och betalar skatt. Invandrarbarnens modersmålsundervisning är definitivt en extrakostnad, som ej gäller svenska barn. Å andra sidan betalar ju statistiskt sett inte invandrarbarnens föräldrar någon skatt förrän efter ca7-9år! Då måste ju även övrig undervisning betraktas som en ren kostnad! Att vuxna är en kostnad, som ej är "neutraliserad" förrän efter varje vuxen genom inkomstskatt betalat igen vad han kostat under de statistiska 7-9 år innan båda föräldrarna begynner att försörja sig själva. Betr. barnen, beror ju på vilken kategori barn. Oavsett vad man tycker om det så har färgade utan utbildning betydligt svårare att få jobb än en "vanlig" svensk. Så sent som idag kunde vi höra att prognoser pekar på framtida massarbetslöshet samtidigt som rätt utbildade människor saknas. Verkligheten kommer uppenbarligen att visa att SD får rätt igen! Sverigedemokraterna i Riksdagen borde betona att SD sedan ca20år har lärlingssystem i sitt program, alltså längre än vad Folkpartiet haft. Detta känner många inte till!
De som hävdar att "invandringen(den svenska massinvandringen) är lönsam" borde både skämmas och upp till bevis!
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Maja Dacke

25 februari 2015 23:37

Nu är nog Tokfan lös i Stockholm! Vad sysslar de med däruppe?

Tänk, jag önskar att SD kunde låta bli att umgås så nära med Expo-killarna - är de svågrar kanske eller ..?

Lehman har ägnat sig åt att kolla lite överallt på sajter, där kandidater till den alternativa styrelselistan har satt sitt Gilla. Och det får man inte göra ostraffat. Och det lyssnar tydligen SD-topparna på - frigör en för tusan från Expo! Det räcker väl med att Mona Sahlin tillhör deras gäng utan att ni också måste göra det - för att sedan anpassa er till vad Expo tycker.

Någon av dem hade gillat att Nya Tider fått presstöd och som jag ANTAR tagit en prenumeration på tidningen. Nu ska jag erkänna att det har jag också! Och jag gillar tidningen i stort - med intressanta djupdykningar i ämnen som inte finns på annan plats. Plus svenskkulturella yttringar som inte heller behandlas någon annan stans. Plus deras krönikörer.

Gör detta mig till nazist, fascist eller rent av rasist? Icke! Så mycket dumt ...

Thoralf, egentligen ska du vara glad att du inte längre tillhör det gänget 'däruppe'. Samma gäller för Stellan Bojerud. Ni är för goda för de här småpojkarna och -flickorna som fastnat i Expos garn.

William Hahne får också en släng av sleven från Expo. Det har visats sympati för SDU från Nordisk ungdom - och det vet man ju ... det får man inte tolerera ...

Hjälp, vad håller de på med? Och jag fortsätter fråga: Vad gör de 40 SD i RD som bara sitter där på dem?

Att Kent Ekeroth kandiderar till SD Stockholm får mig att undra. Utsänd från toppen eller är det denna han vill fjärma sig från? Hans fulla engagemang och röst behövs i RD. Ju.

Håller SD på att splittras i höger- och vänsterfalang som slåss med varandra? Allt medan vi gräsrötter tror dem om så mycket mer ...

Thoralf Alfsson

25 februari 2015 23:50

Man går inte ut och "dömer" personer innan den interna processen har fullföljts.

Det är en viktig princip!

 
Ingen bild

Maja Dacke

26 februari 2015 00:44

Nej, jag vet ju att du ingenting kan säga, Thoralf, men det hindrar ju inte mig - och andra - från att undra vad som pågår.

Egentligen bryr jag mig inte alls om hur SD Stockholm har det, ty jag är så less på 'spissmunnarna' som bara låter spetsigheter ploppa ut och ... Men jag är orolig för att 'hela projektet' ska leda ut i nygammal demokrati.

Och det finns faktiskt 'spissmunnar' som är förnuftiga och reko - jag känner flera.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 februari 2015 06:22

En del politiker börjar vakna ur sin törnrosasömn i tiggerifrågan.
Att tiggare inte får bosätta sig vart som helst
För mig har det hela tiden varit en gåta att tiggarna har tillåtits att stjäla ihop material och bygga boende precis vart som helst.
Men det finns många hönshjärnor kvar som försvarar dessa "soptippar som anläggs i parker och rekreationsområden där hundar ska rastas och barn ska leka.
Jag hoppas verkligen att dårarna i Sverige minskar i antal och att förståndet får mer och mer fäste.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 februari 2015 07:26

"Vi måste våga diskutera invandringen" ????????????
Har ni hört uttrycket från politiker ?
Vad säger dom egentligen då ? Jo, egentligen säger dom !
///Vi har varit så dj...a fega under alla år som problemet har funnits att vi har varit helt handlingsförlamade och problemen i sammhället har blivit helt ohållbara.Vi har också helt orättvist trackaserat SD utan att ha den minsta grund för det////
Jag tycker inte dom ska kunna smita undan med."Vi måste våga diskutera invandringen"

 
Ingen bild

Farbror Fredde

26 februari 2015 08:00

Det är faktiskt konstigt att engelska ligger så högt upp på listan. Hur många kommer från engelsktalande familjer? Trodde faktiskt att tyska skulle förekomma. Men varför lägger sossarna inte ner hemspråksundervisningen? De tycker ju inte att den är särskilt viktig, i alla fall inte svensk hemspråksundervisning utomlands. Nu ska de enligt Språkförsvaret dra in pengarna för svenska (kompletterings-)skolor, d v s några timmar hemspråk i månaden, i utlandet om deras budget går igenom.

 
Svensson

Svensson

26 februari 2015 08:08

Dom vågar inte räkna ut dessa kostnader,för resultatet kommer göra att dom får kritik,istället väljer dom då att mörka det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 februari 2015 09:33

Utanför ämnet : I ett reportage i OT idag kan man läsa att Fågelfors Röda Kors krets haft årsmöte ,allt i reportaget rörde sej om invandrare , inte ett ord fanns med om de svenska innevånarna ! Röda Korset tycks vurma för folkutbyte !

 
Ingen bild

Argus

26 februari 2015 09:46

Hemspråksundervisningen är väl den minst kontroversiella biten. Det är väl bara bra att de kan modersmålet när svenska folket vaknat och vill repatriera dem.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2015 10:17

Allt utreds i Sverige. Det forskas, debatteras, hålls konferanser, temadagar och seminarier. Allt kostnadsberäknas och debatteras. Hårda nattmanglingar och kanske nedskärningar av kostnader.
Allt - utom kostnaden för invandringen. Den är tom. hemligare än det hemligaste inom försvaret...
Bara att sammanställa de kostnader som man kan hitta, och publicera dem, är "rasism" och "främlingsfientlighet"...

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2015 10:29

Annat ämne. En svingad handväska är ett hett debattämne nu i dagarna. Nu blev det ingen staty i Växjö, men debatten går vidare.
Visst var det, och är rätt att protestera mot Nynazister, men då bara med ord.
Dock kommer frågan upp, hade hon svingat sin handväska mot en stenkastande, vandaliserande och maskerad Vänsterextremist, hade hon hyllats då?
Nej, då hade åtal väntat för kvinnan och en hand innehållande en sten, blivit staty...

 
Ingen bild

Lärare

26 februari 2015 10:37

Ja, vad håller dom på med i Stockholm?
Låt demokratin råda! Är inte speciellt insatt i Stockholmsvalet, men tycker nog att Kent Ekeroth skulle passa bättre ihop med Hahnes "gäng". Raka rör, inga inlindningar, så anser jag det ska vara. SD måste tuffa till sig lite mer!

Inga fler uteslutningar pga avvikande åsikter gentemot partiledningen. Ska väl för sjutton vara högt i tak i ett parti!

 
Ingen bild

Tony

26 februari 2015 10:38

Svansföringen hos politiker är än så länge hög
när man ombeds svara på obekväma frågor, men
svansen kommer nog att sjunka allteftersom
trycket från allmänheten kommer att öka.

 
Ingen bild

Göta

26 februari 2015 11:23

Utanför ämnet - "Röda Korset tycks vurma för folkutbyte" skriver S-E Karlsson 09:33.
Det stämmer verkligen! Och det har Röda Korset vurmat för länge, inte minst från det att den store Sverigeförstöraren, Folkpartiets Bengt Westerberg, blev styrelseordförande där år 2005. Efter massiv kritik för sitt enormt höga styrelsearvode avgick Westerberg som ordförande år 2011, men de höga arvodena till Röda-Korset-topparna har inte sjunkit.

Förutom till skyhöga arvoden för styrelseordföranden och generalsekreterare har en enormt stor del av alla de pengar, som Röda Korsets flitiga och gratisarbetande äldre damer jobbat ihop, gått åt till att bekosta anhöriginvandringen till Sverige. Sedan flera år tillbaka betalar nämligen Röda Korset flygresor hit för de anhöriga.

Hur Röda Korset behandlar sina gratisarbetande äldre damer finns att läsa om i Julia Caesars söndagskrönika "Värdegrunden skördar liv":

http://snaphanen.dk/2014/07/07/sondagskronika-vardegrunden-skordar-liv/

 
Ingen bild

Tony

26 februari 2015 11:25

Vad är det SD centralt håller på med i Stockholm?
Interna bråk är inget som gagnar partiet, och så
jävla lågt i taket får det inte vara i ett parti
att inte avvikande åsikter får framföras. Håller
man på att utesluta alla som inte har rätt åsikt
så kommer det på sikt att skada partiet, och det
har inte SD råd med som enda oppositionsparti
i landet så är det regeringens arbete som ska
granskas inte medlemmarnas åsikter!

 
Ingen bild

Skeggan

26 februari 2015 11:55

Du är uppenbarligen besatt av invandrare. Vad har du råkat ut för egentligen?

Thoralf Alfsson

26 februari 2015 12:03

Skeggan

Jag ser de enorma kostnaderna och vilka konsekvenser det ger i samhället idag men framförallt i framtiden.

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2015 13:15

Se på sjutton - ledningen måtte veta hur snacket går ute...

http://www.samtiden.nu/11186/grunden-mitt-engagemang-ar-karleken-till-mitt-land/

 
Ingen bild

Mattias

26 februari 2015 14:09

@Thorlaf
OT
Efter att jag läst igenom intervjuen med den tidigare länsjuristen Margareta Gustavsson blir man lätt bestört. Man har på mydigheten helt medvetet fumlat bort riksintresset för kulturmiljön i Kalmar. Allt för att Stefan vill ha det på det viset. Detta är bara början på skörden av den nya organisation Stefan & Malin sjösatte under förra året. Man skiter högatningsfullt i vad både förnuft och expertis säger, bara man får som man vill. Vad är tanken tror du? Och hur avsätts en galen landshövding?

Thoralf Alfsson

26 februari 2015 14:24

Han kan bara "avsätta" sig själv ;-)

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2015 14:39

Mer från SD Stockholm styrelsen:
Så här har Maria Danielsson skött ordförandeskapet efter Sd Stockholms stads tidigare populära ordförande Christoffer Dulny tvingades avgå.

http://www.friatider.se/sd-toppar-i-stockholm-arbetet-har-havererat-under-maria-danielsson

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

26 februari 2015 15:10

@Skeggan.

Då invandringen är en stor kostnad så påverkar det nästan alla de viktiga samhällsfunktionerna. Har man inte pengar som räcker till allt som behövs så får man skära ner på något. Detta något kan vara vad som helst utom just invandring.

Sen har många av åsikter om den syn en tyvärr allt för stor del av dessa invandrare har i olika samhällsfrågor. Tex vilken religion folk har, kvinnors rättigheter, brott och straff, utrikespolitik mm.

Jag skulle gärna vilja få ett exempel på ett område som inte påverkas av invandringen?

 
Cavatus

Cavatus

26 februari 2015 16:12

Ja, skolkostnaderna ska givetvis räknas in. Föräldrarna lever sannolikt på bidrag och då är skolkostnaden en stor invandringskostnad. Likaså ska fängelsekostnader för utlänningar och invandrare räknas in. Bara andelen utlänningar utgör drygt 30 %. Även domstolskostnader och kostnader för polisingripanden där utlänningar och invandrare är involverade ska räknas in. I tingsrätterna är majoriteten av de åtalade av invandrarhärkomst.

Just därför känner jag mig trygg och fullt förvissad när jag hävdar att invandringen kostar oss över 300 miljarder om året, totalt, med alla dessa parametrar inräknade plus alla de parametrar som inte har nämnts ens i den här tråden (skattefinansierade låtsasjobb och mycket mycket annat som inte får rum att nämnas här).

Krona för krona ska detta redovisas och det kommer SD att göra så småningom. Då blir det inte roligt att vara sjuklöverpolitiker! Thoralf är på god väg och gör ett hästjobb!

Thoralf! Kan du göra mallar för dina beräkningar och vilka dokument du begärt ut så kan andra SD-kommunpolitiker göra samma sak i sina respektive kommuner? Sedan kan det sammanställas till en nationell sammanställning där kommunernas och även landstingens totala kostnader redovisas. Det blir sprängstoff!!!

http://www.korta.nu/jc

 
Ingen bild

Tomas Olsson

26 februari 2015 16:45

SD tummelplats för syltryggar med brun tunga och låga pannor.

http://www.friatider.se/jomshof-expo-artikel-bakom-uteslutningshot

"Exempelvis pekar Expo på att styrelsekandidaten Urban Lindström har översatt flera böcker av den berömde författaren Ernst Jünger för det svenska bokförlaget Atlantis. Anton Stigermark anklagas å sin sida för att ha skrivit en artikel om Oswald Spengler – en av 1900-talets mest uppmärksammade filosofer – i SD:s egen nättidning "Samtiden"."

"Richard Jomshof säger till tidskriften att det finns misstankar om att personerna som omnämnts av Expo inte ställer upp på partiets "grundläggande värderingar"." Vad är det för värderingar? Att springa till värsta fienden med tips när ens egna intellektuella tillkortakommanden sätter käppar i hjulet för karriären?

Det verkar dessutom som att Jan-Olof Bengtsson kommer att uteslutas då han också blivit angiven till vänsterextrema underrättelsetjänsten EXPO. http://janolofbengtsson.com/2015/02/26/kort-om-expo/

Ta mig f*n. Dessa anti-intellektuella kretiner i SD:s ledargarnityr borde istället kyssa marken där en sådan som JOB står på. Det är denna sort som SD M-Å-S-T-E knyta till sig för att någonsin bli regeringsfähigt. Men nej då, utesluta allt som anses farligt och som man inte förstår sig på.

Är SD Jimmie Åkessons, Mattias Karlssons, Kent Ekeroths och Jomshofs personliga ägodel eller är det ett demokratiskt parti?

 
thojuh

thojuh

26 februari 2015 17:51

Men dom är ju "såå" högutbildade. Somliga har gått flera år i koranskola!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2015 18:14

Annat ämne. En av Ring P1,s programledare Alexandra Pascalidou säger att hon ska sluta att leda programmet. detta pga. hot och trakasserier.
Att hon ska ha kritik för hennes politiska korrekthet är rätt. MEN f-n ta de som går över gränsen. Det gynnar bara fel grupper i samhället...

 
Ingen bild

gunnark

26 februari 2015 18:19

det jag nog stör mig mest på här är konstigt nog det faktum att 60 stycken får läsa Engelska som modersmål!
vet inte riktigt hur det ser ut i hela Sverige,men där jag bor får barnen lära sig Engelska redan i 2:a klass!

Thoralf Alfsson

26 februari 2015 19:01

Jag har ställt frågan till förvaltningschefen men fick ett märkligt svar.

Det är även drygt 30 som läser franska men där tror jag förklaringen kan vara fd. franska kolonier i Afrika.

 
Ingen bild

Tompa

26 februari 2015 18:29

Och här smular Tino Sanandaji sönder 7-klöverns och medias lögner om invandrande läkare och raketforskare. Alla krönikor på Realtid borde läsas av alla som får styra en valsedel.

http://www.realtid.se/ArticlePages/201502/26/20150226114945_Realtid675/20150226114945_Realtid675.dbp.asp

 
Ingen bild

pg

26 februari 2015 18:38

Kostnader!

LEDARE i Smålandsposten. Enligt den senaste tillgängliga statistiken är 32 procent av internerna i svenska fängelser utländska medborgare. Det kostar skattebetalare närmare 1,4 miljarder per år.

Read more: http://www.exponerat.net/ledare-avlasta-anstalterna/#ixzz3SsEncX9n

Thoralf Alfsson

26 februari 2015 19:03

pg

Men du inräknas inte de med dubbla medborgarskap! T.ex irakiskt och svenskt medborgarskap. Dessa är ju per definition riktiga svenskar.

 
Ingen bild

Tony

26 februari 2015 18:54

Tomas Olsson@

Ja man börjar ju att undra?

 
Ingen bild

pg

26 februari 2015 19:14

"Men du inräknas inte de med dubbla medborgarskap! T.ex irakiskt och svenskt medborgarskap. Dessa är ju per definition riktiga svenskar."

Någon har ett svar på denna fråga?

Ett krav nu, en total redovisning per månad och år, är en självklar information.

Thoralf Alfsson

26 februari 2015 19:28

"Men då inräknas inte de med dubbla medborgarskap!

T.ex irakiskt och svenskt medborgarskap. Dessa är ju per definition riktiga svenskar enligt kriminalvården."

 
Ingen bild

Trollfar

26 februari 2015 19:19

@Hulda mk1, angående Alexandra Pascalidou det är inga riktiga hot utan bara trams. Hon spelar martyr som vanligt.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

26 februari 2015 19:31

@Tony

Ja verkligen!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1569085806695183&id=1552205115049919&fref=nf&pnref=story

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2015 20:08

Vart är sd på väg? Har just läst lite på Jan-Olof Bengtssons blogg, han är fil dr, mycket intellektuell, högt bildad. Språket är mycket korrekt, ämnena är historia, konst, arkitektur etc. VAR har Jomshof hittat något som tyder på han inte har en OK värdegrund? detta ser mycket underligt ut.
Har "makten" stigit Jomshof och de andra i "de fyras gäng" åt huvudet? Detta måtte väl få återverkningar? Vad kommer det sig att Jomshof bryr sig om vad EXPO tycker? Någon förklaring måste komma ut. Obehagligt med spekulationer.

http://www.friatider.se/hahne-agerandet-hotar-sds-interndemokrati

 
Ingen bild

Tony

27 februari 2015 08:07

Nej, av vilken anledning lägger man vikt vid
vad Expo tycker? En sammanslutning som inte gjort
annat än baktalat partiet i alla år, och försett
övrig Media med lögn material???
Har tidigare tyckt att Jomshof varit en rakryggad
person,men man undrar ju när dom håller på och
utesluter personer som dom istället borde vara
själaglada att få in i partiet?

 
jan Sj

jan Sj

27 februari 2015 10:24

Maja Dacke m fl:
Läs om SD Sthlms maktfullkomlighethttp://sjunne.com/2015/02/22/sd-stockholms-styrelseforslag

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se