thoralf

Direktlänk till inlägg 24 februari 2015

KOSTNAD ELLER INGEN KOSTNAD

Av Thoralf Alfsson - 24 februari 2015 22:41

Debatten om vad invandringen kostar pågår ständigt. Oavsett om det är i riksdagen, landstingsnivå eller på den kommunala nivån som är politiker oense över vad som skall räknas som en kostnad. Ett antal politisk korrekta personer tar stöd av oseriösa beräkningar av invandringens kostnader och raljerar över kostnaderna.


De akademiker och nationalekonomer som gör seriösa försök att få fram de verkliga kostnaderna negligeras eller till och med förlöjligas av journalister och politiska motståndare. Dessa beräknar lyfts dessutom aldrig fram i media och granskas på ett seriöst och ansvarsfullt sätt.


Jag tänkte nu vissa på ett litet exempel från Kalmar kommun. Ett exempel som jag är övertygad om att det behandlas på samma sätt i alla de övriga 289 kommunerna i Sverige.


Det gäller asylsökande ensamkommande barn, asylsökandes barn och anhöriginvandring av barn. Barn som är i skolåldern. Notera att nedanstående frågeställning inte gäller de som befinner sig i asylprocessen, utan det gäller de som fått uppehållstillstånd och placerats i en kommun eller kommer som anhöriginvandrare.


Skall dessa barn och deras skolgång betraktas som en invandringskostnad för skolan när de fått uppehållstillstånd?

 

I Kalmar får dessa barn gå i en förberedande klass under två månader innan de placeras i en vanlig klass. Under dessa två månader betraktas de som en kostnad för invandringen inom Barn- o Ungdomsförvaltningen. Men någon ersättning utgår inte från Migrationsverket enligt förvaltningschefen.


När de sedan kommer till en vanlig klass ses de inte längre som en kostnad för invandringen! Utom i ett avseende. Modersmålsundervisning! Dessa barn har rätt till modersmålsundervisning och detta räknar Barn- o Ungdomsförvaltningen som en extra kostnad för invandringen. Men alltså inte den normala skolgången. Modersmålsundervisningen ersätts inte heller från Migrationsverket.


Jag gissar att de flesta kommuner räknar på samma sätt. Följden blir att när man frågar efter invandringens kostnader till Barn- o Ungdomsförvaltningen blir den väldigt låg. I Kalmar hamnar den på ca 7,6 miljoner kronor per år.


 


Men är detta verkligen rätt sätt att räkna kostnaden för invandringen när det gäller skolan?


Vad anser mina läsare?


Mitt eget svar kommer i nästa blogginlägg.

 
ANNONS
 
Ingen bild

JanErik

24 februari 2015 23:17

När de efter två månader placeras i en vanlig klass har de oftast inte den kunskapsnivån som motsvarar årskullen. Flickorna är i regel studiemotiverade och brukar fixa skolan efter ett tag. Men pojkarna har i regel sämre studiemotivation, större frånvaro och kräver därmed tyngst med resurser av systemet. Nyligen har det framkommit att 82% av de sk ensamkommande flyktinbarnen är just pojkar. Ja, vad drar man för slutsats av detta? Jag är själv lärare så jag vet vad jag pratar om. Här snackar vi dolda kostnader. På köpet drar dessa tillskott ner kvaliteten, eftersom jag måste sänka nivån i undervisningen, vilket drabbar alla elevers kunskaper.

 
Cavatus

Cavatus

24 februari 2015 23:26

Nej, det är givetvis inte rätt att dölja och baka in dessa kostnader på det här sättet. Det är ett medvetet sätt att sopa dessa abnorma kostnader under mattan. Och det är det här förfaringssätt som gör att det blir så oerhört svårt att räkna ut invandringens kostnad totalt. Den griper in överallt.

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 februari 2015 00:03

Om nu JanErik verkligen är lärare, vilket jag inte har anledning att betvivla är något åt helvete med Sverige och dess politiker.

”På köpet drar dessa tillskott ner kvaliteten, eftersom jag måste sänka nivån i undervisningen, vilket drabbar alla elevers kunskaper.”

Jag ser detta som ett enormt svek mot elever som inte har resursstarka föräldrar likt den patetiska ”altruistiska” sossen Henrik Schyffert. Det är djävulskt elakt och är att betrakta som förräderi mot det egna folket.

GP:s Malin Lernfelt var rasande när hennes "skyddade" skola i Billdal var tvungen till stora besparingar. Dessa berodde på ”ensamkommande” och kostnader kopplade till invandringen. Om nu "skyddade" skolor i Billdal drabbas, hur eländigt är det då inte i majoriteten av Sveriges skolor?


Vi skall i sanning inte vara nådiga mot dessa förrädare på räkenskapens dag!

Nästa PISA blir förhoppningsvis räkenskapens dag.

 
Ingen bild

Observer

25 februari 2015 00:08

Förfarandet bör efter 2018 olagligförklaras och de ansvariga lagföras! Bedrägeri och oaktsamhet känns väl mera rättvisande.
Skojeriet måste få ett stopp och de ansvariga skall straffas.
-Enkelt.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 februari 2015 00:21

Thoralf, jag skrev tidigare idag eller om det var igår, en kommentar på Barometern´s hemsida under Din bl.a artikel om hur media manipulerar vår representativa demokrati, mångkulturella kostnader, hur media vilseleder svenska folket genom att dölja istf att avslöja massinvandringens negativa konsekvenser o.s.v Nu när jag kollade var den borttagen! Då skrev jag så här:
"Jag skrev här tidigare idag om att svensk media manipulerar vår representativa demokrati och Barometern bekräftade innehållet i min kommentar genom att helt enkelt plocka bort den. Ren censur alltså! TACK Barometern! Ni bekräftade min tes!"
Återstår att se hur länge den blir kvar......?!?
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 februari 2015 07:18

Vad kostar det t.ex med gratis sjuk- och tandvård ?
Polisförstärkning och förstörd utrustning ?
Brandkåren ?
Tolkar ?
Rättegångar ?
Rån och skador ?
Försäkringskostnader vid brott ?
Fängelsekostnader ?
Listan för vad som bör inräknas för invandringen är lång och kostnaden är otroligt hög men omöjlig att räkna ut.

 
Ingen bild

Hasse

25 februari 2015 07:39

Med samma logik är hela skolväsendet kostnadsfritt.

 
Svensson

Svensson

25 februari 2015 07:59

Invandringen ger bara utgifter,invandringen skapar enorma underskott i Sveriges ekonomi,man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Frågande

Frågande

25 februari 2015 08:12

Svenska barn har oftast två föräldrar som betalar kommunal skatt, det har oftast inte de ensamkommande. Svenska föräldrar betalar alltså för de ensamkommandes totala uppehälle och skolgång.

http://www.status.st

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 februari 2015 09:10

I Högsby kommun resonerar vad det gäller ensamkommande att det är en utmaning att ta emot dessa ,jovisst är det en utmaning men en utmaning som troligen måste betalas med pengar som tas från någon annan reform !Allt för att få framstå som goda !

 
Ingen bild

Tony

25 februari 2015 10:29

Svenskens självklara uppgift är att föda tredje
världens folk, detta anser sosseregimen vara en
rättighet för dom och en skyldighet för oss.

Men för att vi ska kunna göra det krävs det att
vi får rejäl skjuts på ekonomin, och betydligt
fler behöver komma i arbete så att vi får fler
skattebetalare. Men vad gör då dessa sossesnille,
jo dom vill höja arbetsgivare avgifterna??
Ja det sätter ju fart på anställningsbenägenheten
hos arbetsgivarna??? Att göra precis tvärtom, som
arbetsgivarna föreslår, att ha lägre avgifter för
nybörjare utan yrkeserfarenhet, som sen höjs allt
efter som man tjänar mer och kan mer inom yrket,
ja det ryms ju inte inom Sossarnas föreställningsvärld,
deras medicin mot allt är höjda skatter, det har det
varit i minst 50 år. Att många småföretagare som
lever i ett konkurrens utsatt marknad med små marginaler
med höjda Arbetsgivare avgifter kommer att anställa
fler kan väl bara ett sossesnille komma fram till?
Givetvis kommer det att bli precis tvärtom!

 
Ingen bild

Niklas R

25 februari 2015 10:35

Hela kostnaden för invandringen, alltså även kostnaderna för skolgång, sjukvård, etc, skall läggas på invandringskontot så att svenska skattebetalare får veta hur mycket av deras skattepengar läggs på utländska medborgare och hur mycket som läggs på skattebetalarnas utgiftskonto (alltså vad de tar ut från det allmänna).

Men som tankeställare kan man säga så här: De går ca. tre skattebetalare för att försörja en bidragstagare. Det tar 10 år innan hälften av en grupp asylinvandrare har jobb, resten kommer aldrig att få jobb. Alltså kommer inte ens asylinvandrarna att bära sina egna kostnader efter 10 år utan underskottet skall tas från de övriga skattebetalarna.

Sedan kommer nästa problem, asylinvandrarna tillhör de som betalar minst i skatt då de får lågavlönade jobb, vilket i sin tur innebär att de tar faktiskt ut mer av det allmänna än vad de betalar in.

Hur man än räknar så blir det bara kostnader och inga vinster med massinvandring ala sjuklöverns migrationspolitik.

 
Ingen bild

Harry

25 februari 2015 10:51

Intressanta fakta Jan-Erik kommer med!
Jag har ganska mycket erfarenheter av dessa sk "barn".
Efter 2 månader har jag hittills INTE påträffat ett enda "barn"
som är på sådan nivå att de kan följa med på en lektion i en normalklass!
Tilläggs att i stort sett alla från Afghanistan har ingen eller liten skolbakgrund(analfabeter). Om de har en skolbakgrund är det från en koranskola.
I koranskolan får de lära sig att rabbla upp texter ur Koranen.
Somalier(80 % kommer från andra länder) har bättre skolbakgrund.
70% av "barnen" klarar inte av efter 1 år det första testet i svenska som alla barn i åk 1 genomför.
Ytterst få(har erfarenhet av ca 100) klarar av att gå ut grundskolan med godkända betyg.
En av lärarna yttrade en gång;
"vad skall det bli av dessa "barn" - bara socialfall som jag ser det"!
Detta är den nakna sanningen och inget annat som våra politiker
helst inte vill se eller höra talas om!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2015 11:25

Harry : Det kallas för godhetsrasism

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 februari 2015 13:15

Man kan verkligen fundera över invandringen och dess förödande påverkningar på samhället. Varför vill våra 7k-politiker inte se? Varför vill de inte veta?
Har några onda krafter satt "tummen i ögat" på moder Svea?
Vi vet att många arabiska krafter äger aktier i svenska bolag. Finns det något skumt där?
Det finns också ett för tillfället vanligt pk-uttryck: "En utmaning". Det innebär för oss vanliga svenskar: "Ett gigantiskt problem"...

Det finns många skarpa hjärnor här och på andra sajter. Kan någon ta fram en fingerad Somalisk invandrad sjubarnsfamilj och följa dessa nio människor genom samhället och ta fram ungefärliga kostnader under en tioårsperiod?

 
Ingen bild

Lena

25 februari 2015 14:29

@Tony
Sossarna räknar (föresten hela vänstern) inte alls - de kan inte räkna och böjer de ner huvudet om ämnet kommer på tal vad invandringen kostar (totalt sett alltså). Eller också blir de aggressiva och gapar rasist efter en.

Idag kom ytterligare en artikel på Avpixlat räknat på att kostnaderna är 200 MILJARDER.

Detta är från förrgår:
http://avpixlat.info/2015/02/23/schyffert-raknar/

 
Ingen bild

Lena

25 februari 2015 15:11

Dan Eliassons olämplighet som rikspolischef. Är han den som kommer införa det stadie i samhällsutvecklingen som George Orwell skrev om i 1984? Åsiktspolisen!!!!??

http://www.samtiden.nu/11114/eliasson-bevisar-sin-olamplighet/

 
matspp

matspp

25 februari 2015 15:26

När det blir tal om dessa miljarder går det alltid att använda kalkylatorn på: http://kalkylator.weebly.com/?.

http://htuj

 
Ingen bild

SM811

25 februari 2015 17:14

OT: Hann du göra en sökning på SAJTKOLL.se
Många sidor klassas som ”hatsajter”
http://petterssonsblogg.se/2015/02/25/ar-sajtkoll-se-arets-skamt/comment-page-1/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se