thoralf

Direktlänk till inlägg 24 februari 2015

KOMMUNFULLMÄKTIGE OCH GENMÄLE

Av Thoralf Alfsson - 24 februari 2015 11:17

Vid måndagens kommunfullmäktige blev det mest debatt om en ny översiktsplan för Södra staden och en interpellation angående uppdatering av kommunens vindkraftsplan. Båda frågorna har faktiskt en gemensam nämnare som kom upp under debatten, nämligen klimatförändringarna. Eller rättare sagt det framtida klimatförändringarna, de förändringar som varit kan nog mer betecknas som väderförändringar.


När det gäller Södra staden som ligger kustnära vid Rinkabyholm handlar det om havsnivåhöjningar. Enligt översiktsplanen måste all bebyggelse ligga 2,5 m över dagens havsnivå men Miljöpartiet förordade 3 m.


Jag lyfte då det faktum att vi inte under flera hundra år, kanske tusen år haft någon havsnivåhöjning i Kalmarsund.


Faktum är att den relativa landhöjningen i regionen är 0,12cm/år enligt SMHI (2012). Med relativ landhöjning menas den absoluta landhöjningen minus den vattenståndshöjning som sker.

 

I praktiken innebär det att vi har en sjunkande havsnivå i Kalmarsund med ca 1,2 cm på 10 år.

 

Om vi därtill också konstaterar att den havsnivåhöjning som sker i de stora haven inte har accelererat under de senaste 20 åren inser nog var och en att det kommer dröja många år innan vi får se någon havsnivåhöjning i Kalmarsund. Det är dock beklämmande att vi har klimatalarmister som sprider rena spekulationer och osanningar som grundar sig på mycket osäkra och diskutabla klimatmoduleringar från framförallt IPCC.


I dagens Barometern publiceras vårt genmäle på kommunalrådens svar på vår debattartikel. Jag länkar till vårt genmäle som Barometern gett en bra rubrik. ”Ge oss ett mångkulturellt bokslut”Länsstyrelsen Kalmar län och länsarkitekten Margareta Gustafsson har kommit överens om att gå skilda vägar, meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.”

 

Barometern skriver idag att länsarkitekten Margareta Gustafsson lämnar länsstyrelsen. Ännu en högt uppsatt tjänsteman som lämnar länsstyrelsen efter att landshövding Stefan Carlsson tog över chefskapet. Det är ganska många nu. Är det tjänstemännen eller landshövdingen det beror på?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mattias

24 februari 2015 13:47

Tror det blir skönt för Margareta G att komma ifrån fixarfrasse. Han kommer nog i slutändan vara den landshövding som fått flest medarbetare att lämna sina tjänster i hela riket. Skulle inte fövåna mig mycket om det kom fram att folk köper sina beslut, direkt av denne man.

 
Ingen bild

Lena

24 februari 2015 13:48

Många bra kommentarer igår under "Kd har blivit SD light". @Argus sa något om att Sd har flyt nu och behöver inte göra mycket eftersom opinionssiffrorna ändå visar uppåt. Andra åter menar att Sara Skyttedal m fl yttringar i KD ändrar nu tonen om invandringens kostnader om lösningar på detta. Det ger bara fördelar till SD. Tycker ändå inte att SD riks inte ska sitta helt still i båten, de ska förbereda sig för det kommer svängigare tider och då ska de ha förberett så till den milda grad att det bara är att "trycka på knappen" vad gäller informationsdelen till befolkningen. Frustrerande att vi inte ser någon progress nu.

Däremot så håller motståndarsidan på med progress. Dan Eliasson, nytillsatt polischef, som kräks varje gång han ser Jimmie Åkesson på TV, kommer nu med nya enheter i storstadsregionerna som ska "stå upp för allas lika värde" etc. HAN som själv är nät hatare, ska jobba med förberedande arbete för att få bort en viss typ av åsikter. Ja du @Göta du har så rätt, det händer så många galenskaper och desinformation i Sverige idag, varje timme. Jag har slutat lyssna på radion, ibland måste man vila sig från all desinformation. Stadsradion bör kanske fundera lite på förtroendet...

http://avpixlat.info/2015/02/24/dan-eliasson-skrider-till-verket/

 
Ingen bild

Lena

24 februari 2015 14:07

SD Stockholms nyval 1/3-15. Kent Ekeroth gör entré. Glöm inte läsa kommentarerna, svårt annars att bilda sig en egen uppfattning om vem utmanaren Hahne är. + -.

http://avpixlat.info/2015/02/24kent-ekeroths-kandidatvideo-for-sd-Stockholm/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 februari 2015 14:14

Annat ämne:

"Fler utrikesfödda jobbar i Stockholm"

”Andelen sysselsatta bland de utrikes födda männen har ökat från 68 till 73 procent på ett år. Samtidigt har sysselsättningen för män födda i Sverige i hela landet stått i stort sett stilla.”

http://www.svd.se/naringsliv/fler-utrikesfodda-jobbar-i-stockholm_4358561.svd


Jag är väldigt nyfiken på mer detaljerat varifrån de ”utrikes födda männen” kommer och vilka de ”män födda i Sverige” är som inte får arbete?

Kan man utgå från att det är desinformation som vanligt?

Om inte varför skall det vara så förbannat svårt att klargöra saker för sina läsare utan att hela tiden lämna frågetecken efter sig?

Thoralf Alfsson

24 februari 2015 14:31

Men fram för allt är det riktiga jobb?

 
Ingen bild

Lena

24 februari 2015 14:43

Skratta åt vansinnet! Här en liten video där en spansktalande invandrare blir intervjuad av en landsman... han undrar vad ministrarna har rökt för något... jodå den nya regeringen låter miljöpartiet fortfarande bestämma invandringspolitiken, jodå vi har råd att ta in 400 000 nya på 5 år trots att vi inte har råd att ett försvar... slutsatsen: att göra samma misstag gång på gång och tro att man ska komma till ett annat resultat, det är verkligen vansinne. Och han skrattar något vansinnigt! Själva kallar sig Sverige för en humanitär stormakt, men andra kallar dem idioter...

http://www.friatider.se/blogg/skratt-t-vansinnet

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 februari 2015 15:10

Sverigedemokraternas osynlighet

Och då menar jag inte Thoralf och Kalmar

Sitter och kollar på kommunfullmäktige i Växjö, för att försöka få se någon.
Har inte hittat någon och till och med Bo Frank undrar vad dom gör, och det gör jag med
http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Kommun--politik/Organisation-och-politik/Kommunfullmaktige/Protokoll-och-foredragningslista---kommunfullmaktige/

 
thojuh

thojuh

24 februari 2015 18:18

Ser att vi har fått en ny polischef, en före detta anarkist och punkare, utan framgång, undrar vad den hedervärda polisen på gatan tycker om detta? Själv tycker jag att det är roligare att se pingviner på ett isflak, än den här kålrotsliknande figuren. Dessutom verkar do ju mycket mer intelligenta. Pingvinerna alltså!

http://thojuh.se

 
rutan

rutan

24 februari 2015 19:02

Har börjat läsa SAMTIDEN på nätet, mycket bra på ledarsidor och debattartiklar-

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Göran

24 februari 2015 19:41

@Lena,

Tack för länken till Fria Tider. Där står även att läsa om mediebluffen i Oslo där 1000-talet muslimer skulle ha bildat "fredsring" kring Synagogan. Det visar sig att det blott var ett 20-tal inklusive infödda norrmän.

Precis som jag trodde !

Här är något som inte stämmer ! Således ett spel för gallerierna.

 
Ingen bild

Trollfar

24 februari 2015 21:15

@rutan, bara ett problem. Nära en miljon väljare har ingen dator.

 
Ingen bild

Observer

24 februari 2015 22:15


Nu är det dags att Jimmy Åkesson eller Mattias (Läs SD-Riks) att visa sig!
-Vad pysslar de med?!!

Läs
https://twitter.com/migga_x/status/570209186342166528/photo/1

 
maja

maja

25 februari 2015 00:18

Både Jimmie och Mattias förtjänar att få ta ett djupt andetag och låta debatten pågå utan inblandning. Alla inser nog ändå att det SD hela tiden hävdat börjat slå rot i den svenska folkmyllan.

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Eric H

25 februari 2015 07:08

@Cosmik Debris/Thoralf
Ang "Fler utrikesfödda jobbar i Stockholm"
Ett antal frågor uppstår:
Jobbar? Med vad?
Med riktiga jobb?

Fick på en ennan site bassning för att jag ifrågasatte svensk jobbstatistik i en europeisk jämförande undersökning
Vara "i arbete" i Sverige kräver ju EN arbetstimme/vecka.
Min opponent påstod att alla länder mätte arbetslöshet på samma sätt?
KAN detta vara möjligt?
Om ex vis en grek arbetar en timme en vecka så är han per definition "en grek i arbete"?
Någon som vet hur man mäter arbetslöshet i EU?
DVs kriterierna på att "vara i arbete"?
Letet men ej funnit...

 
Ingen bild

Morgondis

25 februari 2015 08:10

"Ett mångkulturellt bokslut" i Barometern:
Summorna ser konstiga ut. Fattas det en nolla på slutet?

Ex: "Kalmar kommun erhöll under 2014 ersättningar på 611 030 87 kronor från Migrationsverket. Enligt Socialstyrelsen betalade Kalmar kommun dessutom ut 303 000 00 kronor i "

Thoralf Alfsson

25 februari 2015 08:45

Morgondis

Barometern har förvrängt siffrorna genom att förskjuta mellanrummet i talen.

61 103 087 kronor
30 300 000 kronor
15 533 647 kronor

Väldigt fult gjort av Barometern.

 
Ingen bild

Belker

18 oktober 2018 11:26

Jag tror att lögnerna om klimatet är till för att kunna smussla in en ny kategori asylsökanden till Sverige! Wallström har ju redan nuddat vid dessa klimatasylanter som vi måste förbereda oss på!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se