thoralf

Direktlänk till inlägg 19 februari 2015

DESINFORMATION AV BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2015 21:25

Barometern har i veckan haft flera artiklar om invandringen och även tagit upp kostnaderna. Det tycker jag givetvis är väldigt bra men en förutsättning är ju att man lyfter fram rätt kostnader. Det kan väldigt lätt bli missvisande om man bara lyfter fram delar av kostnaderna. Det kan till och med upplevas som desinformation om man känner till sanningen och de verkliga siffrorna.


I onsdagens tidning fanns nedanstående karta över Kalmar län och hur mycket varje kommun i länet erhållit i ersättningar/bidrag från Migrationsverket. Kalmar läns landsting hade man tyvärr utelämnat helt och hållet i sammanställningen.


Upphovsrättsskyddat material. Finns ej på webben.  


Jag blev minst sagt upprörd av de felaktiga uppgifter som Barometern publicerat. Jag kontaktade igår både journalisten bakom artiklarna och ansvarig utgivare. Idag har journalisten svarat att han tror att hans siffror stämmer men han påstår att siffrorna bara gäller asylsökande. Jag anser att Barometern lurar sin läsare grovt och jag ser det som ren desinformation genom att man inte också anger de totala ersättningarna till kommunerna.


Som exempel kan nämnas Kalmar kommun där Barometern anger att kommunen skulle ha tagit emot 6 364 771 kronor! Det motsvarar endast ca 10 procent av den verkliga ersättningen från Migrationsverket till Kalmar kommun.

Men matematik tycks inte vara Barometerns starka sida. I artikel framgår det att kommunerna får 1600 kronor/dygn och plats när det gäller ensamkommande barn som kommunen tillhandahåller. Är platsen belagd erhåller man ytterligare 300 kronor/dygn. Då borde det inte vara så svårt att räkna ut vilken ersättning som Kalmar kommun kan få när man har drygt 40 platser för ensamkommande barn.


1 900 kronor * 365 dygn * 40 platser = 27 740 000 kronor/år

 

Då borde man på Barometern förstå att man har felaktiga uppgifter när det gäller Kalmar kommun. Konsekvensen borde då bli att man även ifrågasätter siffrorna för de övriga kommunerna. Men så sker inte på redaktionen.


Försöker Barometern mörka de verkliga siffrorna? Handlar det om ren desinformation till tidningens läsare?

  

Bara för att ett ensamkommande barn får uppehållstillstånd försvinner inte kostnaderna. Samma kostnader och ersättningar kvarstår så länge man inte fyllt 18 år. Men i många fall kvarstår kostnaderna och ersättningarna ända fram till att personen fyller 21 år.

  

Barometern anger att den totala summan som betalats ut till länets 12 kommuner till drygt 92 miljoner kronor. Vilket är fullständigt fel! Den verkliga siffran är drygt 315 miljoner kronor.

 

Dessutom undviker Barometern att ta upp de ersättningar/bidrag som betalas ut till sjukvården inom Kalmar läns landsting. Även i detta fall handlar det om riktigt stora belopp under 2014. Landstinget har nämligen mottagit drygt 63 miljoner kronor från Migrationsverket under 2014.


Det innebär att Barometerns 92 miljoner kronor i själva verket är hela 379 miljoner kronor!

 

Mina uppgifter baseras på underlag från Migrationsverkets statistikenhet. Underlag som jag fått uppdaterade de senaste åren vid ett flertal tillfällen. Jag har satt samman Barometerns uppgifter kommun för kommun och satt in de verkliga uppgifterna från Migrationsverket. Jag sätter stor tilltro till mina uppgifter då de även är uppdelade på Migrationsverkets olika konton.


 


Jag tycker dessa siffror talar sitt egna språk. Barometern är ute och cyklar! Tidningen är verkligen ute på hal is och jag tror att Barometerns läsare skulle reagera väldigt kritiskt på detta om de fick veta sanningen.


I sitt mejl ifrågasätter Barometerns journalist mina siffror på drygt ca 61 miljoner kronor. Därför publicerar jag även Migrationsverkets siffror post för post när det gäller Kalmar kommun enligt Migrationsverkets kontoplan.


 


Jag anser att man skall redovisa verkligheten! Inte delar av verkligheten vilket kan få läsarna att få en felaktig bild av kostnaderna.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pensionisten

19 februari 2015 22:10

Kanske en insändare med tillrättavisning i Barran? Om den nu skulle komma in!
Tänk om att alla skattebetalare fick dom rätta siffrorna och inte minst sjukvården, äldrevården, skolorna och handikappade som får stå tillbaka för detta slöseri! Utskick till alla hushåll skulle vara bra och jag hoppas dina uppgifter kommer med. Kostnad?????

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 februari 2015 22:13

Bra att du har koll på siffrorna Thoralf !
Det är ju inte många av oss som orkar söka uppgifterna.
All denna osanning ligger väl i linje med ljugandet som PK-maffian i hela Sverige håller på med !

 
Ingen bild

Hacke

19 februari 2015 22:36

Skulle vara intressant att veta siffrorna på hur många i ditt spridningsområde som idag tar del av din faktablogg Thoralf visavi Barometerns propaganda.
Jag tänker bara på alla oss runt om i övriga landet som dagligen, ja flera gånger om dagen, är härinne för att ta del av spännande avslöjanden och senaste nytt, alltid lika välunderbyggt (kommentarsfältet heller inte att förglömma). Jag skulle vara själaglad om jag hade en liknande granskare av makten i min del av landet. Kalmarregionen är att gratulera.

Apropå gårdagens Uppdrag granskning. Programmet får idag svidande kritik av bland andra Kurdo Baksi och socialarbetaren Patrik Stigson i mångkulturella Biskopsgården i Göteborg. Folk som vet vad dom talar om i detta ärende. Läs deras intressanta inlägg mot programmet och det dom betraktar som undermålig journalistik och renodlad IS-propaganda.
http://www.journalisten.se/nyheter/propaganda-i-uppdrag-granskning
http://www.friatider.se/uppdrag-granskning-gjorde-reklam-f-r

 
Ingen bild

Göran

19 februari 2015 22:42


Och barncancerpatienterna saknar vårdplatser....

 
Ingen bild

En småländska

19 februari 2015 22:46

Ja bara namnet på artikelserien, asylskola gör ju att varningsklockorna ringer! Ingen uppföljning ang vad som händer efter två år vad gäller etableringsers. Jämförelsen m ett sv barn i skolåldern som ju försörjs av sina föräldrar via skattsedeln visavi flyktingkostnad!!Befolkningskris, men inget om hur Danmark,Finland el Norge löser detta problem, om det ens är ett problem. Alla 40-talister är nu 65 år o äldre och vi har ändå arbetslöshet, fast de var så många i de års-kullarna. Sen igår skriver han om hur ngn jobbat för mat o husrum i betalning men lyckats skrapa ihop till resan, hur då? Nämner inte heller att det tar mellan 7-8 år innan man kommer i arbete. Sen skriver journalisten att kommunerna kan välja kön o ålder på ensamkommande barn. Stämmer det verkligen var finns alla flickor då? Vad kommer att hända när så många pojkar tas emot, rent demografiskt? Betalar socialtjänsten verkligen för hemresor till det gamla hemlandet? Men detta får vi inga svar på, undrar varför?
Bra jobbat Thoralf, snart vill ingen köpa tidningarna längre men det fattar dom inte!!

 
Ingen bild

robban

19 februari 2015 22:47

vad det verkar så har inte journalisten en aning över huvud taget och dina mail med journalisten funkar som en ögonöppnare för rätt person dvs journalisten som köpte den officiella statistiken. det är först när alla talar samma språk som man kan adressera problemen och för den delen fördelarna med invandringen men när folk inte ens vet skillnaden mellan invandrare och flyktingar så är det trögt att få igång en dialog.

 
Ingen bild

Vidvattnet

19 februari 2015 22:51

Skickade in en insändare till Reagera på Barran, verkar inte som den kom in, med flera påpekanden om deras påståenden. T ex att de inte har med anhöriginvandringen, och vad kostnaderna för alla som överklagar hamnar på, nästan 12 000 domstolsfall.

 
Ingen bild

En småländska

19 februari 2015 22:55

Ja alltså vi som fattar måste göra mer, maila journalister, prata med folk vi känner, skriva insändare osv Vi accepterar inte att bli behandlade som mindre vetande längre, så är det bara!

 
Ingen bild

Hm

19 februari 2015 23:21

Nu är det väl läge för tidningen att påvisa att Thoralfs siffror inte stämmer och deras underlag för det. Om inte så är det ju uppenbart att tidningen medvetet för läsarna bakom ljuset. Upp till bevis Barometern!!

 
Stefan K

Stefan K

19 februari 2015 23:23

Lite OT men ganska typiskt.
Ylva Johansson debatterade regeringens nya integrationspolitik med Jan Björklund igår.

Enligt socialdemokraterna är det viktigt att inte bara hitta en snabb väg in på arbetsmarknaden för läkare, ingenjörer, sjuksköterskor osv. man vill också hitta en snabb väg till arbete för människor som har låg eller ingen utbildning alls.

Detta måste vara en information som dämpar glädjen hos de cirka 420 000 som idag står utan arbete. Varför motivera sig med att söka jobb när över 200 000 nyanlända ska prioriteras på arbetsmarknaden de kommande åren? Inte ens de enkla jobben ska längre gå till arbetslösa svenskar, utan till somalier, syrier, eritreaner och andra.

Nu är det hög tid för Sverigedemokraterna att utnyttja det här och på allvar se till att det naiva svenska folket får veta hur lågt prioriterade de är i dagens Sverige.

Får bara allmänheten veta hur läget är, så finns en väljarpotential som heter duga. Vi som inte är politiskt aktiva hjälper med glädje till att sprida information till vänner, bekanta och arbetskamrater.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 februari 2015 23:47

Kvällens Debatt:

En företrädare för ”Göteborgs” moské säger om IS-muslimerna.
-Det här är extremister det här är inte islamism!

Vi tar det en gång till:
-Det här är extremister det här är inte islamism!


Vad tror ni det pågår för omstörtande verksamhet i moskéer när företrädare helt öppet i TV tycks vara islamister?

FY FAN!!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 februari 2015 00:07

Jag har tidigare skrivit en kommentar här på bloggen och återger här en passage:

”De muslimer som befinner sig i Sverige vet att smida medan järnet är varmt och vi kommer att få se hur man kommer att gå dessa människors krav till mötes in absurdum.”I kvällens debatt säger företrädaren för ”Göteborgs” moské
CITAT:
”Varför många ungdomar från Angered rest till Syrien. Det är därför det inte finns någon moské där”

Här har ni ett dagsfärskt exempel på vad jag menade. Vem tror ni kommer att faktureras ett eventuellt moskébygge i Angered?

Jag är nu fullständigt övertygad om att Sverige kollapsar inom fem år. Detta på grund av den människofientliga och antidemokratiska ideologin islam som praktiseras av muslimer.

 
Ingen bild

OT

20 februari 2015 00:23

IS kommer frysa till is när de förstått vilka de länder de hotar.

Engång i tiden var det "Nordic Pagans": https://www.youtube.com/watch?v=kbWc3NPpXTQ

Numera är det "The Carolean's prayer": https://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

Vi är tillsynes svaga, men väck inte den björn som sover...

P.S: Luke 23:34 - "Father, forgive them, for they do not know what they are doing." men betänk att vi kommer inte förlåta dem.

 
Ingen bild

OT

20 februari 2015 00:47

För er som jobbar hårt runt om i Sverige för att era skattepengar skall etablera IS i Sverige.

"Äntligen Fredag": https://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks

P.S: Ni är faktiskt idioter.

 
Lassekolja

Lassekolja

20 februari 2015 01:21

En stor ELOGE till Dig Thoralf, för att Du står upp för sanningen! Sanningen brukar ju segra i slutänden.......
En sak förstår jag emellertid inte, hur f-n hinner Du med allt????
Om man föreställer sig att det ser likadant/lika galet falskt ut över hela landet, vilket finns all anledning att tro, hur skall då svenska folket då få sanningen till sig? Jo, genom (nu blir jag tjatig igen!): ALLMÄNNA UTSKICK TILL SAMTLIGA SVENSKA HUSHÅLL FRÅN SD-RIKS!!!!!! ...å hör se´n..........
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

World Traveller

20 februari 2015 05:17

Ett tips för dig att gräva i Thoralf är om Sverige har något liknande som Storbritannien när det gäller u-hjälp. De presenterar sin u-hjälps budget genom sin motsvarighet till svenska SIDA som heter DFID och säger att årsbudgeten är si eller så. Vad de inte talar om är att en okänd systerorganisation som heter Coffey International utför samma vansinne, d.v.s att skänka bort så mycket av britternas skattepengar som möjligt till islamiska länder. De anställda där belönas med miljonbelopp om de lyckas ''starta projekt'' i fattiga islamiska länder. Jag misstänker att Sverige dribblar med siffrorna likadant.

 
Ingen bild

JohanIII

20 februari 2015 07:48

Hur kan du få matten med 27 miljoner att gå ihop med de siffror från Migrationsverket som du sen specar?

Där finns bara 3,1 miljoner för "överenskommet antal platser ensamkom", plus en halv till för belagda platser.

Thoralf Alfsson

20 februari 2015 08:22

Johan läs lite bättre innan du kommenterar. Titta på konto 75401, 754011 och 75411. men sedan bör du också begrunda vad som ligger bakom konto 75551

 
Ingen bild

Tony

20 februari 2015 08:08

Svenska journalister har ingen kontroll på det
mesta, och det behöver dom inte ha heller, för
deras huvuduppgift är desinformation, folket ska
hållas ovetande om, inte bara kostnaderna utan alla
avigsidor som följer i spåren på den vansinniga
invandringen!
En kostnad som heller inte redovisas är dom otroliga
summor som läggs på det så kallade rättssystemet, dom
kostnaderna har fullkomligt exploderat, men här finns
heller inga kostnadstak, det måste få kosta säger
experterna, men så sägs det inte om kostnaderna för
åldringsvården!

 
Ingen bild

Demokratur

20 februari 2015 08:27

Media och PK-politiker, Sveriges förgörare. Måtte ni få ert straff någon gång.

 
Ingen bild

Martin L

20 februari 2015 08:31

Medierna skäms inte ens när de ljuger sina läsare rakt upp och ned.

 
Svensson

Svensson

20 februari 2015 08:34

Bra Thoralf,du kom på hur dom lurar sina läsare,finns inget värre än att läsa en tidning,sen får man veta att det man har läst inte stämmer.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

20 februari 2015 08:49

Thoralf borde få ett helt och oreducerat presstöd motsvarande vad en hel redaktion får i PK-media!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

20 februari 2015 09:35

Betala 2460:- per år för en tidning som inte håller sej till sanningen ! Ruttet !

 
Ingen bild

Hasse

20 februari 2015 10:41

Läste TS(tidningsstatistik)för 2014 vilket var en trevlig läsning för oss som ogillar PK-pressen. Det tycker nog inte många chefredaktörer eftersom nästan alla dagstidningar visar en nedåtgående trend och mest kanske Aftonbladet och Expressen.
En tidning -Nya Tider- går kraftigt mot strömmen vilket är glädjande. Kan vi hoppas på att ett antal PK-riktiga dagstidningar läggs ner under året.

 
Ingen bild

Kjelle i Skogås

20 februari 2015 11:03

Bra jobbat Thoralf.
S-E Karlsson, håller med dig till 100%. Sedan undrar dom varför deras deras gamla tidningarna går sämre och sämre. Detta är helt obegripigt för mig. Men är man självgod så är man.

 
Ingen bild

Tony

20 februari 2015 11:13

Svensk Media är en katastrof, därför är det en fröjd
att läsa TS tidnings statistik för det gångna året
med idel minussiffror, och dom som minskat allra
mest är storhycklarna på Expressen Kvällspesten och Gt
med omkring 15-17 %. Det kostar på att vara PK organ!

 
Ingen bild

JohanIII

20 februari 2015 20:38

Tack så mycket för svar Alf.
Och tack för att du publicerar dessa ekonomiska siffror på detaljnivå är så effektivt! Och det framgår naturligtvis att summan på alla sätt är horribel.
Det jag menar är att jag inte får ihop det med just den här beräkningen. *Och det vill jag få.*

Angående att läsa lite bättre. Det är bara det att det inte framgår helt klart. Så kanske du behöver förklara tydligare.

Och ett caveat kanske: När du tar dig för att publicera detaljerade siffror – förvåna dig då inte om t.ex jag kräver bättre förklaringar än vad som skrivits i din ursprungliga text.

Jag kan tänka mig att du blir galen på redovisningssättet Mig har.

1) konto 75551 hittar jag inte (kan inte heller lista ut något slags skrivfel du ev. gjort som skulle mena ett annat konto)
2) kontona du nämner gör summa 22 mil. Det är mindre än 27, men - helt OK - 27 är ju räknat på 100% belagt, och alla vore väl inte belagda.

Men angående summan för dessa rubriker:
Finns det då *inga* andra än ensamkommande inom dessa rubriker?
"Ers platser samt belagda enl PUT ök" 18,7m. Eftersom PUT inte nämns någon anna stans, tolkar jag det som alla PUT. Visst får "barn" PUT, men antalet är ju, föriktigtvis, inte alla.
"Familjehem" 3,2m jo, det lär ju vara baarn. Mea culpa.

Som slutkläm: om 40 platser ensamkommande tar 27m. Hur många finns totalt, och hur mycket blir det per styck med en totalsumma om 61m, dvs. 34m på dem?

Avslutningsvis, läs om de första fyra raderna. Har din blog bland morgonnyheters-bokmärkena.

Thoralf Alfsson

21 februari 2015 00:22

Du hittar en post på drygt 8 miljoner kronor med konto 75551.

Socialförvaltningen uppger i sina egna sammanställningar att kostnaderna är 35,5 miljoner kronor för ensamkommande barn/ungdomar för 2014.

Min beräkning med 40 platser var bara ett exempel på att Barometerns journalister borde förstå att deras 6 miljoner kronor är långt från verkligheten.

 
Ingen bild

Ludvig

22 februari 2015 09:35

Barometern måste väl vara den fegaste tidningen i Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se