thoralf

Direktlänk till inlägg 16 februari 2015

MAKTEN KORRUMPERAR

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2015 21:40

Regionförbundets chef Håkan Brynielsson kastar in handduken efter att han avslöjats med att grovt missbruka sin ställning. Ett bra beslut.

I förra veckan avslöjades att han hade en relation med en anställd kvinna. En kvinna som Håkan Brynielsson under 2014 skapat en ny tjänst för som biträdande regiondirektör och därmed också höjde hennes lön med 10 000 kronor/månad. Han har även tagit med kvinnan på tjänsteresa till Sydafrika så sent som i januari. Det finns säkert mer som inte sett dagens ljus ännu.


Håkan Brynielsson lämnar nu sin tjänst som regiondirektör enligt Barometern. Sannolikt får han ett generöst avgångsvederlag fram till sin pension, vilket bara ligger ett par år bort. Så vi skattebetalare får säkert stå för notan ännu en gång.


Makten korrumperar!

 

Den minnesgode kommer säkert ihåg en liknande historia i Kalmar kommun då kommunalrådet Johan Persson höjde sin egen lön med 6 000 kronor/månad och oppositionsrådet Malin Almqvists lön med hela 8 000 kronor/månad. Några månader senare avslöjades att Johan Persson (S) och Malin Almqvist (M) hade en relation. Avslöjande ledde till att Malin Almqvist lämnade politiken.


 


Malin Almqvist som är utbildad SO-lärare i grundskolan fick nästan omgående en ny tjänst vid Länsstyrelsen i Kalmar län. En helt nyinrättad tjänst som utvecklingsdirektör. Efter att landshövdingen gjort sig av med bland annat länsrådet Fiskesjö fick Malin Almqvist börja tjänstgöra som vikarierande länsråd.


Något av det sista som den moderata alliansregeringen gjorde innan valet i september var att utse den före detta partistyrelseledamoten Malin Almqvist till ordinarie länsråd vid Länsstyrelsen i Kalmar län.


Ibland går snabbaste vägen i karriären genom sänghalmen!

 

Makten korrumperar!

 
 
Ingen bild

Mattias

16 februari 2015 22:10

Att Malin fick tjänten på länsstyrelsen är mycket märkligt. Fast än märkligare är ju Stefan som landshövding, en total katastrof för vårt naturskydd och kulturmiljö bla. Förakt var ordet sa Bull.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

16 februari 2015 22:24

Apropå makt och korruption: http://www.friatider.se/tv-veckor-kvar-till-sds-rsm-te-i-stockholm-nu-vill-partiledningen-utesluta-utmanaren-william-hahne

Om ledarskitet i SD ska hålla på så här... Då var valet i höstas första och sista gången jag röstar på SD.

Thoralf Alfsson

16 februari 2015 22:49

Om uppgifterna stämmer blir jag minst sagt häpen. Vi skall väl stå upp för demokrati och låta medlemmarna välja sin ordförande och styrelse.

 
Ingen bild

Överberikad

16 februari 2015 22:26

Ursäkta att jag går off topic men fick precis detta i inkorgen och känner att jag behöver dela detta sjuka klipp.
Demokratiska religionen islam. Dessa personer är vanliga snälla demokratiska medborgare i Sverige på föreläsning i Uppsala universitet.
http://youtu.be/g0sRmpvdIIk

 
Ingen bild

Göran

16 februari 2015 22:41

Prostitution måste skötas snyggt i Sverige.

 
Ingen bild

Pierre

16 februari 2015 22:58

@ Tomas, vem är förvånad då de gjort allt för att få bort Gustaf Kasselstrand och lyckats peta Thoralf från en plats i riksdagen.
Det börjar nu märkas att det kommit in en hel del sossetroll i sd som tror sig kunna slåss i vänsterdiket där alla andra partier nu står.

Ett parti där en liten klick bestämmer vad andra ska säga och tycka kan inte anses demokratiskt för de som inte håller sig i ledet kastar vi ut.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 februari 2015 01:25

Snälla SD-Riks! Förstör inte vad vi tillsammans byggt upp genom inbördes (onödiga) strider ! ! ! Endast 7-klöver´n och mediaetablissemanget ler i mjugg och gnuggar sina händer i vällust om Ni inte skärper Er ! ! !
SD 2018 oavsett, eftersom alternativ saknas ! ! !

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

17 februari 2015 07:42

Vi ser alla dessa förtroendevaldapolitiker som försöker fylla sina egna plånböcker,samtidigt som det tycks vara dålig koll på vart skattepengarna tar vägen,det vi ser är politikerbroilers,som enbart är ute efter att göra karriär.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

biran

17 februari 2015 07:43

Härligt när dessa kriminella glidare avslöjas med byxorna nere. Att försnilla våra skattepengar tycks vara en sport för dessa liderliga figurer.

 
Ingen bild

Tony

17 februari 2015 07:45

Ibland undrar man över hur många tjänstemän/kvinnor
som finns till enbart för att ha erhållit sitt jobb
på grund av väntjänster, inte på grund av att denna
tjänst behövs?

 
Ingen bild

Göta

17 februari 2015 08:44

OM MAKTSTRIDEN I STOCKHOLM-SD

Citat från Fria tider (mina versaler):
"I det alternativa styrelseförslaget föreslås William Hahne bli ny ordförande, medan FLERA TUNGA NÄRINGSLISVSPROFILER blir ordinarie ledamöter. Bland dem Jonas Malmgren, svensk regionchef för den amerikanska IT-jätten Cisco, och Peter Abelin, läkare och civilekonom med bakgrund som chef för Swedbank Roburs läkemedelsfond på över 3 miljarder kronor.
En annan ledamot på den alternativa listan är Jan Olof Bengtsson, idé- och lärdomshistoriker med forskarexamen från Oxfords universitet och med en lång bakgrund inom den svenska borgerligheten. När han för några år sedan tog ställning mot bilden av Sverigedemokraterna som ett populistiskt enfrågeparti var han en av de första etablerade konservativa tänkarna som inte helt avvisade partiet."

Hahnes lista som finns på Fria Tider ger ett ENORMT IMPONERANDE INTRYCK (åtminstone på mig). Fria Tider skriver också:

"Det ursprungliga styrelseförslaget för SD-Stockholm med Maria Danielsson som fortsatt ordförande anses av vissa vara ett styrelseförslag som är extremt toppstyrt och direkt handplockat av SD:s valberedning.
"Man har satt dit en massa 19–20-åringar från SDU som endast har bevisat sin lojalitet gentemot moderpartiet, säger en SDU-medlem med insyn, som också tillägger: "Enligt SDU-medlemmen FINNS ETT STORT MISSNÖJE MED ATT MÅNGA ÄLDRE, VÄLUTBILDADE OCH MER ERFARNA INOM SD REGELMÄSSIGT RATAS NÄR POSTER TILLSÄTTS."
(Mina versaler)

Jag anser att William Hahnes förslag ger en helt annan pondus över SD-Stockholm än Maria Danielssons, men framför allt är jag MYCKET upprörd över att även SD:s riksdagsledamöter numera till större delen också verkar bestå av "en massa 19–20-åringar" vars största bedrift tydligen då ska vara bevisad lojalitet.

Hur kunde man stryka en i alla avseenden så kompetent person som Thoralf Alfsson på riksdagslistan 2014, med det enorma arbete och engagemang som han under många år lagt ner på SD? Det är helt enkelt oförlåtligt. Och vad beträffar lojalitet mot partiet, så har Thoralf Alfsson visat att han med råge överträffar de flesta (inklusive samtliga de unga lojala SD-förmågorna i riksdagen).

En viss kontroll behövs givetvis, men om SD förhoppningsvis fortsätter växa (trots den överdrivna toppstyrningen) så kommer det att krävas mängder av nya, lämpliga representanter i riksdag, kommuner och landsting. Det går inte att hämta alla dessa personer ur hur snäva led som helst. Tag vara på de krafter som erbjuds, i synnerhet sådana personer som presenteras på Hahnes lista.

http://www.friatider.se/entrepren-rer-l-kare-jurister-och-ekonomer-de-vill-ta-ver-makten-i-sd-stockholms-stad

Alternativ länk:
http://korta.nu/ev-ny-SD-styrelse-STHLM

 
Ingen bild

Hacke

17 februari 2015 08:49

För att travestera dina sista rader i inlägget Thoralf:
Snabbaste vägen mot politikerförakt går genom 7-klövern.

 
Ingen bild

Pensionisten

17 februari 2015 09:02

Vad händer med SD i Stockholm? Hur får media reda på vad som händer i SD? Finns det "spioner" som går med i SD för att underminera?
Finns det någon som kan komma med upplysningar om "stridigheterna"?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 februari 2015 09:31

Läste idag ett inlägg i OT som hade rubriken Floskler och tomma fraser ,instämmer i rubriken det var verkligen tomma fraser bara skönmålning av invandringen och detta av ledande politiker i Kalmar kommun ,var finns för det första jobben ? Allt igenom svammel !

 
Ingen bild

Mattias

17 februari 2015 09:49

@Thoralf
Läste du att Länsstyrelsen blivit JO anmälda för gesällen projektet? Undrar vems huvud som kommer att rulla, men det blir nog inte hövdingens.

Thoralf Alfsson

17 februari 2015 10:27

Nej, men han har ju det yttersta ansvaret. Det är även hans ledarstil som fått många tjänstemän att lämna Länsstyrelsen vilket också är en av orsakerna till att Gesällen hamnade mellan stolarna hos Länsstyrelsen.

 
Ingen bild

Hacke

17 februari 2015 10:44

Behandlingen av Lars Vilks visar hur avgrundslik skillnaden är i politiker-/debatt-/kulturklimatet i Sverige och Danmark.
I Danmark blir Vilks nu inbjuden som talare i folketinget och här har man också sedan tidigare bildat ett särskilt Lars Vilks-sällskap.
Har vi någonsin hört en enda från det svenska konsensusetablissemanget höja rösten till Lars Vilks försvar, yttrandefrihetens främste svenska försvarare och hjälte.
Historien kommer att döma hyckleriets frontfigurer, ynkryggarna i det svenska pk-etablissemanget, mycket hårt.
Vi andra stämmer in i fransmännens så behjärtansvärda och välgrundade hyllning till landet med kurage: "Jag är Danmark".
http://www.svt.se/nyheter/varlden/vilks-ska-fa-pris-i-folketinget

 
Ingen bild

Mattias

17 februari 2015 11:11

@Thoralf
Det är obegripligt att något kan hamna mellan stolarna när det finns folk som inte gör annat än att dela ut ärenden till rätt person. Att Länsstyrelsen är ett sjunkande skepp med Carlsson som ytterst ansvarig råder det inget tvivel om. Om du är lite trägen tror jag du genom diariet, på sikt göra stor skillnad för tjäntemänen på Länsstyrelsen. De flesta vill ju ha en rättsäker myndighet utan fixarfrasse mentalitet, tyvärr pratar de ju inte gärna. Anledningen är inte svår att förstå.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

17 februari 2015 11:18

Thoral, Pierre: Det är ju bara patetiskt och genomskinligt hur alla som råkar ha mer än två kommunicerande hjärnceller blir avpolletterade och ersatta av någon förståndshandikappad svärmor, flickvän eller morsa.

 
Ingen bild

Lärare

17 februari 2015 11:55

Mycket bra skrivet Göta. Skriver under på vartenda ord!!!
Trodde knappt detta var sant när första tecknen kom.
William Hahnes lista är ju imponerande. Kunskap, livserfarenhet och intelligens är väl inte helt fel, eller?

Har släkt och vänner i Stockholm som nu troligen kommer rösta på SD om Hahnes lista går igenom.

Snälla SD förstör inte den uppåtgående trenden nu, med sådana odemokratiska tilltag som verkar vara på gång.
Hoppas detta inte är sant. Är det sant då vet jag inte...

Heja SD och SDU!

 
Ingen bild

Pensionisten

17 februari 2015 12:31

Låt dom andra sköta SD:s reklamkampanj för det är dom duktiga på!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sds-motstandare-gor-i-stort-sett-allt-fel_4338699.svd

 
Ingen bild

Pensionisten

17 februari 2015 12:36

Vi vet var det finns hur mycket pengar som helst! Men inte till detta!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/expert-ett-direkt-skambud_4341899.svd
Urblåsta hjärnor eller tvärdrag i ladorna?

 
Ingen bild

Lena

17 februari 2015 13:23

Den där William Hahne verkar vara oerhört stark man, kolla in vilken lista med förslag han har till omvalet! Om SD-ledningen tackar nej till detta förstår de nog inte sitt eget bästa. Det är en diger samling personer med lång, lång yrkes- och livserfarenhet. Flera är toppar inom sina branscher. Vad kan en lojal 20-åring göra för att toppa detta? Svar inget. En ung, lovande person måste testas först. Punkt.
Tror att detta är tupparnas kamp. SD-ledningen har upptäckt att William Hahne är en driven konkurrent, det är vad det handlar om. Men nu får de nog tänka om. Det finns något som är större än deras personliga önskemål, det är att SD kan utvecklas och mogna och verkligen bli ett stadsbärande parti. Det verkar ju onekligen som att ledningen har en bit kvar av den resan om de tänker bestämma på förhand vilka som ska väljas. Det är inte demokrati, SD-ledningen. Akta er!

http://www.friatider.se/entrepren-rer-l-kare-jurister-och-ekonomer-de-vill-ta-ver-makten-i-sd-stockholms-stad

 
Ingen bild

Observer

17 februari 2015 13:38

SD-Riks; Jag vill inte att ni dribblar bort kandidater utan en rejäl analys!
Och jag vill inte att ni tillsätter småflicker/pojkar utan drivkraft och livserfarenhet. Det vill jag INTE vara med om.

 
Ingen bild

Lena

17 februari 2015 13:51

Lite mer om William Hahnes kandidatur.

http://avpixlat.into/2015/02/09/for-stockholm-och-for-sverige/

 
Ingen bild

Lärare

17 februari 2015 13:54

William Hahnes lista tillfredsställer de flesta Stockholmare. Stockholms väljarkår är mer högerinriktade än landet i övrigt.

Finns tusentals nya väljare att fånga in i Stockholm med Williams lista, som består av kompetenta yrkespersoner med lång erfarenhet av arbetslivet. Ger stadga trovärdighet.
Har många gånger hört att: "SD består enbart av unga personer".

Men jag tror nog att journalisterna överdriver lite här. Tror inte att de "startat ett uteslutningsärende mot William Hahne".
SD är nog smartare än så! (Får vi hoppas)!

Vi avvaktar!

 
Ingen bild

Lena

17 februari 2015 14:01

@Hacke 10.44
Har tänkt samma tanke, vem stöder Lars Vilks? Det är en ganska ensam kamp han för åsiktsfriheten, men sällan att någon svensk erkänner det och ger honom det stöd som borde vara honom givet. Vi svenskar kan ibland uppfattas som tanklösa, vi tar så mycket för givet.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

17 februari 2015 14:31

Det som oroar är väl mest, om det är så här konkurrens om platsen kring köttgrytorna går till inom partiet, hur kommer det att se ut när/om SD hamnar i regeringsställning? Med nuvarande lednings handlande känns det som ur askan i elden.

 
Ingen bild

S. Allan Komme Netar

17 februari 2015 14:40

Hej!

Bra att du skriver om korruptionen i Kalmar. För korruption är vad det är. Inge polis eller åklagare kommer dock att göra nåt åt det. Inte heller kommer någon tidningsman i hela Sverige skriva kritiskt om det. Och från riksdagspolitikerna kommer vi inte att höra ett knyst. Skulle behövas en Citron som kan börja begära ut kvitton och annat så att folk i Kalmar kan få reda på hur deras surt inbetalda skattepengar används. Men tyvärr, tyvärr vill nog väldigt många inte se och höra, för det blir ju så jobbigt och så tråkig och dålig stämning. Bäst att lägga locket på och låtsas som att det regnar lite lätt. Allt är bra i Kalmar och Sverige. Allt är bara bra.

Nu till nåt helt annat. Slutpixlat har fortfarande inte skrivit nåt roligt sen den 11 januari 2015. Inte nåt tråkigt eller lågt heller för den delen. Inte ens ett litet personangrepp har man lyckats prestera. Det har nu gått mer än en månad sen deras hemsida uppdaterades. Du måste hålla oss läsare av din blogg informerade om vad som händer och sker, om det är sluthånat eller inte.

Mvh
Sällankommenteraren

Nu till en annan sak.

 
Ingen bild

Gute

17 februari 2015 14:53

I Paris begår muslimerna hatbrott mot judarna helt öppet på gatorna under dagtid.
Barn som gamla spottar och skriker otrevligheter utan att skämmas, ses tydligen som något helt normalt och som de har rätt till.

What is he doing here Mommy? Doesn't he know he will be killed?' Shocking hidden camera footage shows Jew being spat at, called a 'dog' and threatened as he walks the streets of Paris
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2956040/Journalist-puts-Jewish-skullcap-walks-streets-Paris-filmed-hidden-camera-safe-streets-are.html#ixzz3S0e9QDNV

I Sverige skyller man på "högerextremister", idag har de flesta bredband och kan se verkligheten, som tur är.

- Internet är svensk medias värsta fiende! -

 
Ingen bild

Gute

17 februari 2015 17:19

Jewish Journalist Zvika Klein Walking 10 Hours In Paris as a Jew (FULL VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=xm_LBkxv0H8

 
Ingen bild

Lena

17 februari 2015 18:54

@Gute
Såg filmen, det är chockerande! Det är fullständigt ociviliserat!Har sett i tunnelbanan i Stockholm år hur just unga pojkar från mellanöstern spottat och sagt något om jude till sina kompisar när de klev in i en vagn. Sista gången var det en äldre kvinna som blev trakasserad på det viset. När jag tittade efter så hade hon en judisk symbol, Davidsstjärnan på någon detalj i sin klädsel. Chockerande är det också därför att många kvinnor från mellanöstern bär ju sina förskräckliga burkor, slöjor o övrig klädsel som markerar att de är muslimer. Men muslimer själva tål inte att en judisk kvinna som på ett diskret sätt vill visa att hon identifierar sig som judinna. Är det konstigt att man sedan förlorar respekten för muslimer?

 
Ingen bild

Göta

17 februari 2015 19:55

Gute skriver 14:54 ovan: "I Sverige skyller man på 'högerextremister', idag har de flesta bredband och kan se verkligheten, som tur är."

Det är riktigt att de flesta har bredband idag, men tyvärr är det endast en förhållandevis mycket liten del av dem som nyttjar sitt bredband och internet till att studera verkligheten, allra högst 15-20 procent av befolkningen. Övriga lyssnar, läser, tittar och litar på våra svenska mediers lögner och förvrängningar.



 
Ingen bild

Pierre

17 februari 2015 20:18

Här är en länk till vice ordförande för SD -Stockholm där han förklarar ett och annat !

https://twitter.com/SovjetTV/status/567758260720373760/photo/1

Vi som diskuterade detta ovan får nu lite kött på benen.

 
Ingen bild

Mattias

17 februari 2015 20:41

@Pierre
Och här förklarar biträdande säkerhetschefen Peter Vegelow ett och annat. William Hahne är rökt.
http://sverigedemokraterna.se/kommentarer/

 
Ingen bild

Pensionisten

17 februari 2015 20:50

Nu är det väl snart dax för P1 att lägga ner sin propagandakanal!
Här kommer det vi väntat på!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lyssnarstorm-efter-radiofraga-om-judars-skuld_4343525.svd
Så´na djävla programledare!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards