thoralf

Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

DEBATTARTIKEL

Av Thoralf Alfsson - 13 februari 2015 17:21

Idag har vi fått en debattartikel publicerad i Barometern som tar upp de besparingar som

Kalmar kommun lagt ut på de olika verksamheterna kontra den utökade mottagningen av

invandrare i och med ett nytt avtal med Migrationsverket. 


 


Läs debattartikeln i Barometern.

 
 
Ingen bild

Bajen666

13 februari 2015 17:55

För det första får man väl gratulera...att du fick in debattartikeln i Barometern,(Är väl inte så ofta)när det gäller såna här frågor.
Och för det andra..hoppas nu Kalmar med omnejd läser den och tar åt sig, och tänker sig för nästa val.

 
thojuh

thojuh

13 februari 2015 18:06

Min kommentar försvann just. Konstigt. Publicera den inte om jag skulle ha råkat "trycka på fel knapp" Den var inte färdig då den försvann!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Tompa

13 februari 2015 18:10

Underbart inlägg av Chang Frick
http://nyheteridag.se/hej-ann-charlotte-marteus/

 
Ingen bild

Hacke

13 februari 2015 18:20

Kors i taket! Gammelmedia gör ett undantag och släpper igenom lite fakta. Det är väl ett undantag och alibi kan tänka, för någon riktig vändning har jag vid det här laget slutat tro på.
Men det som Thoralf med kollegor presenterar är naturligtvis brännhett stoff i dessa tider. Mer sånt ut till folket med jämna mellanrum och sd är snart största parti.

 
Ingen bild

subarulegacy

13 februari 2015 18:30

I Kronobergs län kostade varje "jobb" 27 miljoner svenska pengar
till 10 st av 700 st inskrivna i etableringsreformen Vad kosta dom 690 som blev kvar???? Frågor på det..........Tack

 
Ingen bild

Gute

13 februari 2015 19:05

Maud Olofsson sparkas från LKAB

http://www.di.se/artiklar/2015/2/13/maud-olofsson-sparkas-fran-lkab/

Maud Olofsson (C) som fick ta på sig hela ansvaret för Nuon-haveriet får nu löpa gatlopp, hon fick munkavle rättare sagt och säkerligen löfte om förmåner.

Det MÅSTE gå att få reda på alla beslut i affären, de är diarieförda och finns någon stans. Har tjatat om det länge.

Här borde våra fantastiskt professionella grävande journalister kunna hitta något, men nu har de ju annat som prioriteras istället....

Reinfeldt och Borg drog ju med svansen mellan benen när det blev motgångar, och det finns en anledning till det!

 
Ingen bild

Trollfar

13 februari 2015 19:44

Intressant att du fick in artikeln där sanningen är beskriven. Lite ovanligt minsann. En tillnyktring på gång bland skribenterna kanske?

 
Ingen bild

Jenny

13 februari 2015 19:47

Jätte bra artikel!

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 februari 2015 19:52

Angående Maud Olofsson , synden straffar sej själv !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 februari 2015 20:04

Av alla förlorare med vansinnespolitiken i det vansinniga Sverige är kvinnorna.
Kvinnor verkar samtidigt vara dom som är mest positiva till tiggare och invandring.
Dagen kommer då ni märker att landet som har kommit längst med jämlikhet går snabb kräftgång och kommer att inhysa fler och fler kvinnor som inte törs röra sig fritt utomhus !

 
Lassekolja

Lassekolja

13 februari 2015 21:55

Här kommer samma kommentar som jag skrev i Barometern:
Sverigedemokraterna får på alla nivåer ofta höra att "Ni ställer svaga grupper mot varandra" och visst, vad skall politiker annars syssla med om inte att prioritera olika intressen och verksamhetsområden i Riksdagen, kommunerna och landstingen. För att förtydliga: Politikens viktigaste uppgift är just att ställa olika grupp-(ers)intressen mot varandra i en begränsad ekoomi! Hur svårt kan det vara?

SD fick under den gångna veckan rekordsiffror hos Yougov, hela 19%!!! Det finns flera anledningar till att SD ökar kontinuerligt, en är att svenska folket börjar inse att SD, som enda parti, INTE hycklar om invandringens kostnader. SD kommer att öka ännu mer i takt med att 7-klöver´n tvingas till ännu kraftigare besparingar, som orsakar mer och mer sveda i det egna skattebetalarskinnet hos medborgarna!

http://www.status.st

 
Ingen bild

SM811

13 februari 2015 22:04

Det är precis så i kommunerna. Ingen får ifrågasätta vad invandringen kostar och kostnaden skall döljas till varje pris. Dra in på annan verksamhet verkar politikerna vara pigga på samtidigt som de ökar kostnaden för invandringen. Skamligt.

 
Ingen bild

OT

13 februari 2015 23:11

Utbildningsradion meddelar. Apropå den humanitära stormakten Sverige! "Fler jihadister från Göteborg än från hela USA": http://jihadimalmo.blogspot.se/

Och vad gör då dessa jihadister? Det finns tydligen lite bilder här och där som ni kan leta fram själva. Dessa bilder får oss som har lite erfarenhet från historien att undra om inte 3:e riket återuppstått!

J.m.f gärna med dessa bilder från nazityskland - "The SS - Death's Head": https://www.youtube.com/watch?v=x8wTlJWaOIg

P.S: Det är säkert Sverigedemokraternas fel (enligt svenskakyrkan) "Bögarnas Fel": https://www.youtube.com/watch?v=X1bQUnm-eo0

 
Ingen bild

Maggan

13 februari 2015 23:35

Fantastiskt att din debattartikel togs in! Här på västkustens mitt läser vi Bohusläningen. Där är det tunnsått med liknande artiklar. En flitig debattör som tyvärr sällan får in sina debattartiklar kan läsas
Honesty4you.wordpress.com. (tyvärr får jag lära mig hur länkar läggs in)
I alla fall så pekar denna skribent (Jan Ivarsson) på alla konstiga beslut som tas i Lysekils kommun. Eftersom jag bor i den kommunen blir jag glad när de helt korkade besluten belyses av Jan.
Samtidigt ser jag att det Thoralf beskriver om kommunen i sin blogg är likartat. Där står vi idag. Något enstaka oppositionellt inlägg kommer med i tidningen. Säkerligen refuseras de flesta..Naturligtvis skall vi skriva eller om vi inte är så duktiga på det, be någon skriva våra ord på ett bra sätt. Låt oss bomba alla tidningar med våra oppositionella tankar. Besvara Ledarartiklar genom att maila den som skriver.
Jag själv kan inte gå på olika manifestationer pga sjukdom, men jag kan här vid datorn försöka göra min röst hörd och elda andra till detta också.

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 februari 2015 23:36

Häromdagen läste jag i en tidning att det i Ängelholm finns en hjälporganisation som ömmar för stans hemlösa 'bulgarer och rumäner'. De ville skaffa dem husrum så att tiggarna slapp tillbringa nätterna ute i ouppvärmda utrymmen. (På dagarna vet väl alla att de gärna vistas utomhus.)

Nåväl, kommunen erbjöd dem plats i ett vandrarhem, men tiggarna tackade nej till det. Varför? Jo, de ville inte lämna sin husvagn etc - någon kunde ju ta hand om den. Tänkte ingen på att husvagnar brukar ha hjul, så att de kunde ta den med sig och ställa den inom synhåll från vandrarhemmet? Tydligen inte.

Kommunen hade förmodligen inget annat att erbjuda, och hjälporganisationen går nu ut till alla hyresvärdar och ber om hjälp. Jag funderar över om de tänkt att tiggarna ska bli bofasta i stan. Där lär f ö finnas ängelholmare som inte heller har någon bostad ...

Nu har det guskelov blivit lite varmare temperatur så tiggarna klarar sig väl bättre på nätterna. Liksom de hemlösa ängelholmarna ...

 
Ingen bild

Chunga's Revenge

14 februari 2015 00:20

Annat ämne:

Har dag skickat ett mejl till Oisin Cantwell på Aftonbladet angående hans text.
www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article20312433.ab

Tror ni han svarar?

Hej.

Du avslutar din text med en fråga och ett konstaterande.:
www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article20312433.ab
”Vad beror detta moraliska sammanbrott på?"
”Jag har inga svar. Det enda jag vet är att det är en avgrund vi stirrar ner i. ”Svaret är ganska enkelt för dem som har erforderligt mod och förmåga.

Aftonbladet har systematiskt under lång tid förnekat kostnader, den ökande brottsligheten och skyhöga arbetslösheten bland invandrare. Kritiker av den vansinniga och skadliga invandringen har dessutom av Aftonbladet kallats både det ena och det andra.

Aftonbladet har därigenom själva skapat ett monster som växer dag för dag. Detta monster har kommit till insikten om att de blivit rejält lurade av ”journalister” och börjar numera ifrågasätta ALLT som ”etablerade” media skriver.

När maktlösheten och känslan av att man konstant undanhålls viktig information nått kokpunkten får denne nioåring representera hela lögnmaskineriet. Att AB t.ex kallar åtta stycken Somalier som begår en brutal våldtäkt på Amorella för ”Svenskar” är ett aktuellt och utmärkt sådant exempel.

Dessa lögner är monstrets favoritföda och det borde du begripa. Om inte invandringen kraftigt minskas, tillfälligt helt upphör eller om desinformationen fortsätter kommer tillgången på föda för monstret att vara obegränsat framöver. Det är obestridlig fakta.

Som lite kuriosa kan i sammanhanget nämnas att jag är tillräckligt gammal för att veta att detta monster är en ny företeelse. Monster skulle självdö om verkligheten presenterades på ett verkligt sätt och att var och en fritt fick uttrycka sina åsikter och oro utan AB:s moraliska pekpinnar och uthängningar.


”som man sår får man skörda”
Mvh
NNN XXX

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 februari 2015 06:18

Jag är tveksam till att det går att undvika inbördeskrig i Sverige.
För att kunna undvika det krävs :
Att omedelbart stoppa invällningen av invandrare (svår uppgift)
Att förbjuda tiggeri (lätt uppgift)
Att rensa bort olagliga campingplatser (går att göra)

 
Svensson

Svensson

14 februari 2015 07:59

I ett demokratiskt land, ska alla leva efter samma lagar och regler.Olika grupper ska inte särbehandlas.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

ARN

14 februari 2015 08:02

Falsk marknadsföring från researrangörer.
Många lockas till att asylresa hit samvetslösa researrangörer. Utlovad standard uppfylls inte. Folk är besvikna! Det räcker inte med ett statsmannatack för att de valde Sverige. Mer valuta vill man ha för betalda 70.000 kr.

Var är brudarna!

http://www.olandsbladet.se/article/jo-anmaler-migrationsverket-situationen-pa-halludden-ar-akut/
http://www.olandsbladet.se/article/tre-problemmakare-som-vill-oss-illa/

 
Ingen bild

Lena

14 februari 2015 10:58

Att du fick in den där artikeln, Thoralf, tror jag beror på att de vill något sorts bevis på att de är "demokratiska". skulle någon anklaga dem kan de gå tillbaka och hänvisa till några artiklar som de faktiskt tagit in.
Läs Eshan Fadakars krönika i Aftonblaskan om hur han via TV-programmet Debatt lär sig att förankra andras åsikter, annars skulle han inte ha någon kontakt med folk med andra åsikter... Skrämmande!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article19996301.ab

 
Ingen bild

biran

14 februari 2015 11:11

Jag ser att många här hänvisar till tidningar, dvs slaskmedia. Genom att köpa och läsa dessa alster så stöder ni dessa pk-iter.
Gör även klart för annonsörerna vad ni tycker om deras samarbete med slaskmedia. Klämmer vi åt slaskmedia där det känns som mest, dvs ekonomin så ger vi dem den pungspark de förtjänar.

 
Ingen bild

Lärare

14 februari 2015 11:48

Vet ni vilken film som är årets bästa?
Jo, enligt den alltid "lismande" Jesper Börjesson i TV4:s söndagsmorgon är det filmen om "Somaliska bandylandslaget"!

Han håller alltid på att krypa ur skinnet så fort det handlar om "icke svenskar", vet inte riktigt hur undfallande han ska bete sig inför dessa personer. Det är komiskt att se och höra honom, hans uppträdande i programmet är så beklämmande att man inte ens reagerar.

En drömprogramledare för TV4 alltså.
Han hyllade även Schyfferts "mattekunskaper" i ett tidigare program, säger väl en hel del om nivån på programmet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 februari 2015 12:12

Media har sig själva att skylla. Rapporterar de medvetna fel och fakta om vad som händer i samhället, får de stå sitt kast.
Att Thoralf gläds åt en publicerad insändare är också ett tecken på politisk "sållning" av rätt och fel åsikter..
Det senaste, grova lögnen de levererade sina läsare var när de skrev om gruppvåldtäkten på finlandsfärjan för en tid sedan.
Det var inte bara fel, utan det kastar också skulden på fel grupp människor.
Många svenska unga män fanns säkert också på färjan och kände sig säkert utpekade innan sanningen kom fram på alternativa media.
Någon rättelse eller ursäkt från media har inte setts till..

Återigen: Medias förtroende bygger på vad och hur de rapporterar. Ljuger de medvetet, ja, då reagerar läsaren. Istället för en kvällstidning, blir det en titt på Thoralfs blogg och andra Sverigevänliga bloggar...

 
Ingen bild

Skånepåg

14 februari 2015 17:50

O.T

Nytt mordförsök i eftermiddag med automatvapen mot Lars Vilks vid möte i Köpenhamn. Tre polismän skadade vid skottlossningen. Lars Vilks oskadd.

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7451101/FAKTA-Skyderi-ved-debatmøde-om-ytringsfrihed/

 
Ingen bild

Pensionisten

14 februari 2015 18:15

Henrik Arnstad har yttrat sig efter skottlossningen i Köpenhamn.
Han borde få vård! Kanske Mona Muslim kunde ta med honom i någon av hennes grupper?
Dårarna är snart här och skjuter! Undrar va HA har för kommentarer då?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se