thoralf

Direktlänk till inlägg 11 februari 2015

PREJUDICERANDE DOM?

Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2015 23:37

Kammarrätten i Göteborg avslår överklagan om halalslaktat kött på fängelse. Muslimer skall äta vegetariskt enligt Kammarrätten. Jag hoppas att denna dom blir prejudicerande så att alla fängelser/anstalter i Sverige nu slutar att servera halalslaktat kött.

Läs artikel i Dagens juridik.


Kunde vi inte även få en liknande dom när det gäller mat inom sjukvården, äldreomsorgen och skolan också så att alla kostansvariga vet vad det är som gäller i Sverige. Men det är väl rasistiskt att tänka så och definitivt att skriva det på min blogg.


Men med 19 procent i en opinionsundersökning i ryggen så tror jag inte att det är något problem!


Marcus Birro publicerade idag ett väldigt bra och klokt blogginlägg.



”För en tid sedan tog en man livet av sig. Han lämnar efter sig en lite dotter och förtvivlade vänner och en förkrossad familj.


Alla är överens om att han drevs till självmord av den hetsjakt som bland annat tidningen Expressen drog igång.


Har ni läst om detta? Eller har ni missat det? Inte så konstigt kanske. Mannen var nämligen Sverigedemokrat.


Alltså var han något mindre värd som människa i många andras ögon. Han tog sitt liv. Han betalade det ultimata priset för den hetsjakt som pågår just nu. Efter publiceringen i Expressen fick han inga jobb, han utsattes för inbrott och det gick inte att damma av stämpeln som rasist.


Han begick självmord. Han tog sitt eget liv. Han hade en liten dotter.”


Läs hela blogginlägget


Svensk media med Jan Helin, Thomas Mattsson och Peter Wolodarski i spetsen är en skamlig samling. Det svenska folket upptäcker det så sakteliga. Om inte annat så visar opinionsundersökningarna detta. Frågan är hur länge vi får vänta på en opinionsundersökning där SD är större än moderaterna? Dröjer det sex månader eller ett år?


Göran Hägglund kommer kasta in handduken om några månader och sannolikt ersättas av en kvinnlig partiledare. Folkpartiets Jan Björklund sitter väldigt löst. Han kan också ersättas av en kvinnlig partiledare. Innan 2015 är slut kan samtliga partiledare för allianspartierna vara kvinnor. Hur kommer väljarkåren se på en sådan situation? Vem kommer det gynna?


Även i Norge har man uppmärksammat det drev som pågår mot oss Sverigedemokrater. Läs artikel i Dagbladet.


Granskning Sverige har också intervjuat David Baas på Expressen. Det var minst sagt problematiskt för David Baas att svara på Johan Anderssons frågor. Jag hade dock haft väldigt lätt för dessa frågor. Vad är det för fel på David Baas? Kan han ha drabbats av pk-sjukan?




 
 
Ingen bild

OT

11 februari 2015 23:51

Detta måste vara 2015-års scoop!

"IS-terrorist var SVT:s expert på islamofobi": http://www.friatider.se/terrorist-var-svts-expert-p-islamofobi

P.S En snyft historia för Aftonbladet! Då man måste känna sig ganska utsatt & utelämnad åt den svenska befolkningens fördömmanden efter att man bara skurit huvudet av en eller annan otrogen... Kan inte DO göra något åt saken så dessa IS-människor får ersättning av allmänna arvsfonden (de har ju trots allt skurit huvudena av ett antal utan arvingar).

 
Ingen bild

Demokratur

12 februari 2015 00:01

Tillståndet i Sverige är allvarligt. Den hets mot politiskt oliktänkande som, med etablissemangets godkännande pågår, borde generera ingripande från internationella organ.

 
Ingen bild

OT

12 februari 2015 00:11

Apropå osis för isis - "Great balls of fire!": https://www.youtube.com/watch?v=ZD8YPY8RBQc

Länge leve kungen - "Jordan Says 7,000 ISIS Fighters Killed In 3 Days": http://snaphanen.dk/2015/02/11/obama-downplays-paris-terror/#more-182110

 
Lassekolja

Lassekolja

12 februari 2015 00:12

Kanske något att tänka på för invandrade potentiella brottslingar FÖRE begånget brott: Om jag åker dit blir det antingen vegokäk eller fläskfärs. Ve & fasa, bättre att göra som Svenne, söka jobb och betala skatt.........
STORT TACK till Marcus Birro, som till skillnad från PK-hycklartrolletablissemanget verkligen anser att alla människor har samma människovärde!
Johan Anderssons ifrågasättande av den ene PK-iten efter den andre förtjänar samma hjältestatus som Thoralf och hans blogg! Fantastiskt att höra hur Johans lugna stämma får PK-packet att succesivt tappa fattningen mer och mer. Till slut blir PK-trollets enda möjlighet att komma undan att lägga(=slänga) på luren! Kanonbra jobbat Johan!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hm

12 februari 2015 00:44

Otroligt nog verkar inte Baas känna till Granskning Sverige. Annars hade han bara lagt på luren. Men visst är det kul att lyssna på detta, man riktigt hör hur kuggarna slirar i huvudet på honom.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

12 februari 2015 01:52

Apropå "fängelsedomen" betr halalslaktat kött, så lär väl detta överklagas (i vanligt muslimordning) till regeringsrätten. Som ger klartecken till de stackars fångarna.

Läste igår, på SVT Text-TV, att högsta domstolen effekterat ett bakslag för Göteborgs kommun. Ett "ensamkommande barn" hade fått - på skattebetalarnas bekostnad givetvis - en mobiltelefon gratis. Kommunen sökte ersättning från staten (MigV), men fick nobben. HD ändrade beslutetet, "ensamkommande baaaaaarn" är berättigade, under asylprövningstiden, att få en gratis mobiltelefon i Sverige.

Med den typen av hårresande beslut, så inte undra på att landet dukar under inför invandringen och dess följder. Det refereras ofta till Orwell och hans skräcknovell 1984. Först nu förstår jag den fulla innebörden, dagens Sverige 2015 överträffar fiktionen. Vi lever i en öppen mardröm, vanmakten griper omkring sig. SD verkar vara enda hoppet, konformismen i 7partiet, trots lite desperat 'fernissa' på det sjunkaden invällarskeppet, tycks cementerad. Reinfeldts sjuka övergrepp tycks vara en del av nationens öde. Idag 87% ynklig mesproppar till röstande, 13% friska SD-röstare, och till glädje ser man att den dryga miljonen röster nu pekar mot en fördubbling igen, inom tidperioden fram till 2018. Om förstås ingen bomb briserar, att något eller flera 7k-partier gör en total omsvängning, dithän tvingade av katastrofalt röstscenario inför nästa val. En stilla nåd att bedja om...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 februari 2015 06:18

Migrationsverket kunde verkligen behandla pojkarna på rätt sätt.
D.v.s släppa dom direkt och nu måste dom fångas in igen.
Nu får media en chans till att åtala dom vakterna som fångar in dom nästa gång.
SVT måste skärpa sig !

 
Ingen bild

modersvea

12 februari 2015 06:26

Pratas mycket om halal men koscher tycks ha glömts bort helt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 februari 2015 06:31

Regeringen inriktar sig på omvärlden samtidigt som Sverige brinner !

 
Ingen bild

Eric H

12 februari 2015 07:22

@OT
Jo, lite OT men det är ju Dennis Quaide som spelar Jerry Lee.
Föreslår denna, en äkta yngre Jerry Lee
https://www.youtube.com/watch?v=1dC0DseCyYE
eller en något äldre Jerry Lee med exakt rätt roch'n roll-attityd
https://www.youtube.com/watch?v=xraIf_cYRQ
Är ett Fan till "The Killer" sen 50-talet, det enda han tog död på var nog scenflygeln....
Men,
19%, fantastiskt, nu gäller det att detta följs upp, att sd-politerna inte låter tungan slinta, att vissa fan-sidor håller sig i skinnet och inte låter kommentarerna spåra ur, (särskilt en!) dyngpressen har ögonen på sd, varenda kommentar bra eller dålig ses som ett uttalande av "sd-topp"!
Se bara hur AB mal på...




 
Ingen bild

OH

12 februari 2015 08:21

Betygsuppgörelsen är totalfiasko för Alliansen.
Vilka föräldrar vill riskera att sina barn får underkända eller dåliga betyg med sig till sjätte klass medan barn i grannkommunen har barn med samma kunskaper vilka kommer till sexan med blanka papper.

 
Ingen bild

Lena

12 februari 2015 08:44

Vad har man i Sverige att göra om man vill äta halalslaktat kött? De ska hålla sig hemmavid om de vill ha allt enligt profetens principer dessa prissessan på ärten typer. Tycker att detta avslag från Kammarrätten i Göteborg är en sådan LJUSPUNKT som man vill se mer av, och som vi aldrig ska glömma att det finns.

Marcus Birros krönika var den bästa jag läst på länge, han är verkligen en genuin människa. Dessutom har han en innerlighet och värme som många saknar idag i denna stressade och cyniska värld. Han är också modig som står upp för den kristna tron i dessa tider av mamondyrkande och hånande av "det skulle kunna finns något bortom bergen" som vi inte ser med blotta ögat men att det ändå finns där.

 
Svensson

Svensson

12 februari 2015 08:50

En fånge ska inte kunna beställa speciallagad mat,fången får äta den mat som finns i fängelset.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hm

12 februari 2015 09:14

@modersvea
Varför skulle koscher 'pratas' om? Det har mig veterligt aldrig påverkat oss svenskar i vår livsföring och dagliga gärning. Eller har du av misstag någon gång fått med dig en koscher-produkt hem och tvingats gå tillbaka till affären?

 
Ingen bild

Tony

12 februari 2015 09:35

Den Italienske sjökaptenen för det kryssningsfartyg
som havererade för ett par år sen, han benämns
av dessa tidningsdrakar här som kapten Ynkrygg.
Och just Kapten Ynkrygg skulle utan vidare kunna
användas på dessa tre chefs redaktörer. Kaptenen
på fartyget må ha begått brott med sitt fartyg där
ett antal människoliv spillts, men att bli kallad
ynkrygg av tre individer som starkt bidrar till
att förstöra ett helt land och dess befolkning är
ett ännu värre brott, dom tre herrarna för tidningarna
AB, Expressen, DN kan utan tvekan benämnas Landsförrädare.
Hur många som får sina liv förstörda på grund av deras
ynkliga agerande vet ingen ännu, men för att ta en
händelse, som Thomas Mattsson kan ta på sitt samvete är
SD mannen som tog sitt liv efter långvariga trakasserier
från tidningen Expressen och dess kriminella gäng!

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 februari 2015 09:44

Bra att det iaf. kommer lite grus i "Islamifieringsmaskinen". Hoppas att detta beslut håller hela vägen.
Granskning Sveriges frågor till David Baas kan man höra på gång på gång. Oerhört roligt, men också tragiskt. En reporter på en av landets största tidning som samarbetar med kriminella...

@Göta. Från föregående inlägg. Självklart finns det invandrare som stödjer SD. Dock inte i samma procentuella mängd som hos ursprungsbefolkningen. De är givetvis också välkomna och värdefulla.
Tack också för att du gillar min tanke om "PEGIDA-nytt".

 
Ingen bild

Hacke

12 februari 2015 09:46

Det brukar alltid dyka upp någon internationell organisation av något slag och agera kraftfullt så fort Sverige inte uppfyller internationella konventioner till hundratio procent. Detta gäller inte minst områden för invällningen trots att vi här utgör extremvariant.
Men det som nu pågår i vårt land när det gäller förföljelse av oliktänkande, inte minst då från media, borde om något tas upp på den internationella arenan. Att någon skulle sätta ned foten hos det svenska politisk/mediala etablissemanget kan vi ju utesluta trots att media nu går över alla anständighetens gränser och bokstavligen har blod på sina händer.
Det här börjar bli riktigt kusligt. Trösten är att folk nu i elfte timmen äntligen tycks vakna. 19 procent inger hopp också i den sista Sovjetstaten.

Hoppas många tog del av Ekeroths uppvisning i talarstolen under gårdagen. Ett framträdande som inte stod Nigel Farage efter.

 
Ingen bild

Trollfar

12 februari 2015 09:49

@modersvea, stor skillnad för judarna har ALDRIG ställt de krav som nu ställs angående halal. De har anpassat sig vilket är en stor skillnad, vilket du kanske har svårt att förstå.

 
Ingen bild

Ivan

12 februari 2015 10:37

Det är ju fritt att jaga hare på vissa tider, det borde också vara fritt att jag hararna på det tre tidningarna vid vissa tider.

 
Ingen bild

Lärare

12 februari 2015 11:05

Just nu sitter Bert Karlsson i TV4 och skryter med att han har gömt en irakisk man som blev avvisad från Norge, kom till Sverige och nu har Bert Karlsson honom i säkert förvar tills han får uppehållstillstånd!
Vad säger man? Stänger TV;n orkar inte se hans nuna och den lismande Malou.
MEN, begår inte Bert Karlsson ett brott?
Hur många till håller han gömda?
Vad händer om polisen får kännedom om saken? Kanske skulle vi svenskar vara mer "på" och anmäla om vi vet?

Apropå betygsfrågan. Den ställer till ännu mer oreda i skolorna. Vilka skolor ska testa? Kommer bli ännu mer osäkerhet inom lärarkåren, vad som ska gälla efter testet osv...

Man borde behållit "sifferskalan", den kunde ha utökats med en siffra till och varför inte + och - som man använde sig av tidigare, svårt många ggr, t ex stor skillnad mellan 2 och 3, då kunde + eller - vara till stor hjälp.

Katastrofen kom med G -- MVG!

MP och Fp har problem med procenten nu, det märks tydligt på dessa herrars framträdanden och kroppsspråk.

Tips! Kunde inte SD-kuriren med lite "maffig info" sändas ut till samtliga hushåll i Sverige åtminstone 2 ggr per år, skulle säkert generera flera tusentals röster.

 
Ingen bild

Christer

12 februari 2015 11:30

19 procent av väljarkåren betyder c:a 1.2 miljoner människor, det är klart att PK-media är oroliga. Vad dom än gör så ökar stödet till SD. I denna kamp tar man till elektronisk övervakning/kartläggning. Att å ena sidan hylla Edgar Snowden i hans kartläggning av NSA, sedan kräkas över vårt egna FRA. För att sedan göra samma sak mot egna medborgare, men då i den "goda sakens namn" visar på en enorm dubbelmoral.
David Baas svar på Johan Anderssons frågor visar på en otrolig naivitet både hos honom, och på Expressens agerande. Dom är det goda mot ondskan, och saknar förmågan att lyfta blicken för sitt eget agerande. Precis som det förna Stasi.
Jag är varje dag stolt över hur SD, och alla sympatisörer hanterar hatet mot oss. I valrörelsen var det inte SD som skämde ut sig, och hindrade andra partier genom att skräna, kasta saker, förstöra valstugor och blåsa i vuvuselor. Allt detta kom från MP och olika vänstergrupper. Deras företrädare fick inte heller tegelstenar kastade genom sina fönster om natten, eller hjulmuttrarna lossade på sina bilar. Alla sådana aktioner kom från dom som företräder det "fina hatet", såna som har Tomas Matssons sympati.
Jag tillhör ett parti som har som främsta mål att minska invandringen. Därmed har jag "fel värdegrund", och är därför en person som det är belönande att förakta. Inga medel är främmande i kampen mot dom som tycker olika.

En annan grej är tiggeriet som formligen exploderat. En bekant hade släktingar på besök från USA. Dom har varit i Sverige flera gånger men såg invasionen av tiggare i somras. Dom undrade vad som hänt, för så här såg det inte ut vid deras tidigare besök. "Var kommer dom ifrån" undrade dom.
Våra bekanta sa att "dom kommer från södra Europa, och har rest flera hundra mil för att komma hit".
"Varför stannar dom inte och tigger nånstans på vägen, det måste ju kosta massor att resa så långt?"
Våra bekanta skämdes när dom var tvungna att säga: "vill man besöka generösa idioter så måste man resa lite längre".

 
Ingen bild

Tomas Olsson

12 februari 2015 11:46

Läste i svenskan idag att reportrar utan gränser har släppt nytt material om pressfrihet. Sverige har klättrat på rankingen, men ändå blivit sämre. Att tala om pressfrihet i Sverige är magstarkt med tanke på att det är pressen som är förtryckaren.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

12 februari 2015 11:47

@OH
"blanka papper"? Du menar papperslösa?

 
Ingen bild

biran

12 februari 2015 11:55

Tar vi hänsyn till den faktor som gör att SD sympatisörer är försiktiga att uppge partitillhörighet så är det nog så att vi redan passerat landsförrädarna i M.

 
Asatemplet

Asatemplet

12 februari 2015 12:36

Bra artikel!

http://Asatemplet.wordpress.com

 
Ingen bild

modersvea

12 februari 2015 13:04

@Trollfar
Eftersom du accepterar kosher men inte halal så kan det inte vara djuren du tänker på utan ovilja mot vissa människor.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 februari 2015 13:22

@ Hacke

Har du tillgång till URL angående Ekeroths "uppvisning i talarstolen" vore jag intresserad och tacksam av att få reda på denna. Har varit inne på riksdagen.se och letat, men kan inte hitta den

 
Ingen bild

World Traveller

12 februari 2015 14:58

Intressant att Sverigedemokraten som tog livet av sig också hade haft inbrott. Jag tillhör själv de 400 som valdes ut för extra trakasserier av Expressen och Researchgruppen och vi har också haft inbrott hemma när min fru låg och sov, en spik i däcket på bilen och en lossad bromsslang. Om ni från Expressen eller Researchgruppen läser detta så ber jag er tänka er för. Det går inte alltid som ni hoppas.

Thoralf Alfsson

12 februari 2015 15:24

Kanske vore intressant att veta om fler som finns Researchgruppens lista utsatts för inbrott?

 
Ingen bild

Trollfar

12 februari 2015 15:00

@modersvea, den slutsatsen får stå för dig och visar med önskvärd tydlighet din sammankoppling med vänsterns resonemang. Du har svårt med läsförståelsen förstår jag. Tag och läs mitt inlägg en gång till sakta och lugnt.

 
Ingen bild

pg

12 februari 2015 16:03

Djur skall inte slaktas av religiösa metoder!

 
Finland

Finland

12 februari 2015 17:41

Även från Finland har man uppmärksammat vad som sker i Sverige.
När våldtäkten hände på Amorella sade alla , det är väl nysvenskarna
som är i farten, därför blir det så tyst.

http://xxx

 
Ingen bild

OT

12 februari 2015 19:23

@Eric H

Apropå "att sd-politerna inte låter tungan slinta, att vissa fan-sidor håller sig i skinnet och inte låter kommentarerna spåra ur, (särskilt en!) dyngpressen har ögonen på sd, varenda kommentar bra eller dålig ses som ett uttalande av "sd-topp"!"

Detta tror jag inte vanligt folk bryr sig om för ett ögonblick! 19% betyder att stalin light regimen i Sverige är förbi "point of no return" och deras dagar vid makten kan räknas på ena handens fingrar ("a day for a year") och jag som är OT utforskar bara amatörkonstens gränser.

För övrigt kan jag bara säga att jag gillar bra musik t.ex såsom "Can I Play with Madness lyrics": https://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

P.S Vi lever i en tokig värld; varför kan inte jag också få vara lite tokig då?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards