thoralf

Direktlänk till inlägg 10 februari 2015

SVERIGES DYRASTE JOBB

Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2015 20:49

 


Idag kom ännu ett larm och fakta över hur illa och kostsam den så kallad etableringsreformen är. Jag har skrivit om denna minst sagt tokiga reform vid ett flertal tillfällen. Jag tar upp några tillfällen med länkar.

2013-08-29

2014-02-11

2014-08-19

2014-12-30


Alla med budskapet att kostnaderna skenar och resultatet är undermåligt. Riksrevisionen har granskat reformen och varit mycket kritisk men som vanligt har media och public service varit väldigt försiktiga med att skriva om denna reform som infördes i december 2010.


Idag har dock Radio Kronoberg tagit etableringsreformen i ett inslag och en artikel på webben.


I Kronoberg har 700 personer lämnat reformen efter 2 år, till en kostnad av ca 240 miljoner kronor. Resultat = 10st personer i jobb utan bidrag!

 

Lite elakt och tillspetsat kan man säga att varje jobb kostat 24 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.


Arbetsförmedlingen säger dock att 15 procent fått ett arbete eller då ca 105 personer. Men i praktiken har då 10 personer ett riktigt jobb utan bidrag medan 95 personer således har ett jobb som har stöd/bidrag med upp till 75-80 procent av lönen. Det handlar då om instegsjobb, nystartsjobb eller lönebidrag. Dessvärre är dessa jobb något som sätter konkurrensen ur spel inom många branscher och som medverkar till att slå ut genuina och välmående företag som inte utnyttjar invandrare med bidragsjobb och utländsk billig arbetskraft utan avtalsenlig lön. En riktig Björntjänst för Sverige!


Kostnaderna för dessa 95 bidragsjobb är givetvis inte inräknade i de 240 miljoner kronor som etableringsreformen kostat i Kronoberg.


För den med bra minne kanske kommer ihåg att det var integrationsminister Erik Ullenhag som införde etableringsreformen. Så här i efterhand kan vi konstatera att den inte innebar en etablering till jobb, utan en etablering in i bidragssverige. Den har alltså fått fullständigt motsatt effekt.


Jag är fullständigt övertygad om att de personer som skaffat sig ett riktigt jobb hade gjort det även utan etableringsreform. Jag tror dessutom att ännu fler hade klarat det!


Men den som har tankeförmågan kvar inser ganska snart att det inte blir fler riktiga jobb bara för att staten inrättade en etableringsreform. Det krävs andra åtgärder för att skapa riktiga jobb. Det vi vet är att staten kastat ca 10 000 000 000 kronor (ca 10 miljarder) i sjön av skattebetalarnas pengar.


Skrota etableringsreformen så fort som möjligt!

 

PS

Hur griper man två pojkar som är på rymmen från en institution? Om dessa pojkar samtidigt gör våldsamt motstånd? Hur många tror att det hjälper med att be dem snällt komma till farbror ordningsvakten?


Vi har inte sett vad som föregått det hårda agerandet från ordningsvakterna? Jag tror inte godhetsapostlarna och Rädda barnen-tanterna vet hur mycket våld en 9-åring kan åstadkomma med slag, sparkar och att bitas!


Jag tänker inte döma några ordningsvakter förrän jag vet alla omständigheter. Något som uppenbarligen väldigt många inom media tydligen redan besitter.


Tyvärr föll Skånepolisen för det mediala trycket.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

10 februari 2015 21:28

Ja, slukhålet "Invandringens kostnader" är omättligt...

Vakternas ingripande lär det bli ännu större pådrag i media imorgon. "Ensamkommande" är alltid oskyldiga...

 
Ingen bild

Demokratur

10 februari 2015 21:43

Nu åker jag bara kollektivt om jag är tvungen men bara så jag förstått allt rätt: som resenär i det nya, spännande, mångkulturella Sverige ska jag alltså räka med att bli bespottad, ofredad och misshandlad...? Och dessa snorungar är våra nya herrar i detta vänsterliberala elände till land...

 
Ingen bild

Observer

10 februari 2015 22:44DET ÄR DYRT ATT ÄNDRA VERKLIGHETEN EFTER DEN FELAKTIGA KARTAN !

 
Ingen bild

J

10 februari 2015 22:59

Inkonsekvensen hos Thoralf är som vanligt stor. Han tänker inte döma någon förrän alla fakta finns på bordet (ja, det är ju rimligt), men menar samtidigt på att polisen olyckligt har fallit till föga när de vill utreda vad som hänt...

Thoralf Alfsson

10 februari 2015 23:55

J

Jag tror faktiskt att polisen besitter mer kunskap än vad jag gör, som bara har falska och vinklade medier att grunda mig på.

Polisen beslutade först att inte inleda någon förundersökning. Det gjorde man sannolikt efter att man hört ordningsvakterna och de poliser som tog om hand de små ligisterna. Att de små ligisterna uppträtt våldsamt finns det flera vittnen till, de har dessutom gjort redan på tåget.

Att sedan polisen faller för det mediala trycket vilket jag tycker är olyckligt. Jag håller det för högst osannolikt att förundersökningen skulle leda till åtal.

Uppträder man våldsamt måste ordningsmakten tillgripa det våld som situationen kräver. Även om det gäller barn!

 
Ingen bild

Calle

10 februari 2015 23:13

Betr. PS
Leif GW resonerar som du Thoralf

 
Lassekolja

Lassekolja

11 februari 2015 00:15

Thoralf, Du har verkligen "näsa för" de (för stunden) mest intressanta företeelserna i vårt förvridna och sjuka samhälle.
Var det inte den s.k "Etableringsreformen", som Ullenhag, i debatt efter debatt, mot främst SD, stod i TV och skröt förväntansfullt med "den största och mest omfattande integrationsreformen på 25år". Nuuuuu skulle minsann alla integrationsproblem med det växande utanförskapet snart vara ett minne blott! Jo, jo, det enda som hände var att SD fick återigen rätt och att antalet utanförskapsområden, eller "de utsatta områdena", som de kallas på nysvenska, har vuxit från 160 till 182! Så fantastisk var Alliansens integrationspolitik igen. "Utsatta områden" förresten, undrar just vem f-n som har "utsatt" dom? Jo 7-klövern naturligtvis!!!
Media och "Räddabarnentanterna" samt vänsterslödderdemonstranterna har verkligen varit i sitt esse det senaste dygnet efter att den stackars vakten bara gjorde sitt jobb. Samtliga som ojar sig över vakternas sätt att göra det otacksamma jobbet menar jag är ansvariga för att dessa slynglar aldrig kommer attgå att få ordning på. Detta förhållningssätt förklarar även varför den svenska Kunskapsskolan under flera decennier förvandlades till rödgrön flumskola!
Johan Anderssons mycket intressanta samtal med Jerzy S. slutar som det brukar när den uppringde PK-människan får mot- och följdfrågor, som de inte är vana vid från PK-journalisterna!
BRA JOBBAT Thoralf och Johan/Granskning Sverige!!!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Riffi

11 februari 2015 08:21

Hej Thoralf

Den sansade debatten om händelserna när det gäller ordningsvakterna och pojkarna i Malmö gäller ju huruvida en förundersökning skulle ha inletts eller inte. Du har säkert rätt i att polisen har mer information än vad som kommit fram, men det vore orimligt att polisens första bedömning, nämligen att ingenting har hänt, skulle ha gällt.

I detta fall håller jag fullständigt med Alhem att det var en oprofessionell polisbedömning som kablades ut i första skedet och denna har dessutom skadat ordningsvakterna.

 
Ingen bild

STOPP!, och då stannar man

11 februari 2015 08:32

Är det känt att de var på rymmen? Är 9-åringar så stora nu för tiden?

För övrigt har jag svårt med allt gnäll över poliser/vakter som griper in. Kan det vara så djävla svårt att fatta att blir man tillsagd så ska man stanna/stå still på uppmaning från polis/Polismans befogenhet.
Har man en annan åsikt får man ta det sedan.

Begriper godhetsapostlarna hur de bidrar till ohörsamhet, och vad det leder till, genom sina ställningstaganden mot ordningsmakten och för buset? Eller vill de ha ett laglöst land?

 
Ingen bild

Tony

11 februari 2015 08:51

Den där lille ligisten som bedömts vara 9 år,
undrar starkt om det stämmer, har kollat på den
givetvis pixlade bilden, och i en kort sekvens
verkar det som om han har mustasch? Vidare sägs
det att vakten satt över bröstet på honom, så att
han inte fick luft, vilket var lögn, han satt snarare
över låren på honom för att han inte skulle kunna sparka.
Men vad Svensk media i vanlig politiskt korrekt ordning
inte bryr sig om, vad hade detta lilla oskyldiga liv
gjort? För jag tror inte att en stor stöddig vakt
brottar ner en nioåring (?)om han är oskyldig, men
sådana triviala saker intresserar sig inte Media för,
Och var var föräldrarna till denne lille ligist?
Eller var han ett så kallat ensamkommande ankarbarn?
Just en framtidsman för landet! När han väl hade blivit
belagd med handfängsel och upprest, så avslutar han föreställningen med att rikta en dubbelspark i baken
på den andra vakten! Kanske en blivande IS kämpe??

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 februari 2015 09:32

Hur blir det om det blir krig RYSSLAND -Ukraina DÅ KOMMER VÄL SVERIGE ATT ÖVERSVÄMMAS AV FLYKTINGSTRÖMMAR FRÅN I FÖRSTA HAND BALTLÄNDERNA MEN DET HAR VI VÄL RÅD MED SVERIGE ÄR JU SÅ RIKT !

 
Ingen bild

Systemfel

11 februari 2015 10:22

https://www.youtube.com/watch?v=vP4D56y0PMU

Finns en annan film från händelsen som inte media klippt sönder för att passa sin agenda

 
Svensson

Svensson

11 februari 2015 10:37

Nu har det även kommit fram att många arbetslösa har tagit livet av sig,vi måste nog ställa frågan,finns det något som är bra med Arbetsförmedlingen ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Christer

11 februari 2015 11:16

Om ordningsvakterna i Malmö!
Jag har följt det som hände i Malmö via alla tänkbara media, och särskilt vad PK-folket har för ståndpunkt innan en undersökning ägt rum.
Det hela ger en skrämmande bild av vart vårt samhälle är på väg.
Vakterna har ett uppdrag att fullfölja, nämligen att hålla kvar en misstänkt tills polis anländer. Skall dom göra det? Eller ska dom blunda? Vad skall vakten göra när den misstänkte spottar, bits, kränger och försöker slita sig loss, även om han är minderårig. De flesta PK-ivrarna tycks mena att vakten då skall släppa taget, och låta pojken springa. Vad skulle ett sånt uppträdande få för betydelse för framtiden? För dessa pojkar, och för lagefterlevnaden i stort?
Om man ser till pojkarnas situation. Ingen talar svenska, och dom befinner sig i "Landet Gratis". Varför skulle dom visa respekt för en vit gris som kränker dom å det grövsta genom att kräva biljett? Finns ingen anledning liksom, särskilt inte när hela landets godhetsapostlar ropar att det enda som hjälper är ökad eftergivenhet. Vore intressant att kunna följa dessa pojkar i deras fortsatta vandring i det svenska samhället. Är deras chans till ett fortsatt lagligt leverne i Sverige möjlig? Är det stöd som nu ges till verklig hjälp?
Vad det gäller plankning på tåg i främst Skåne-regionen så vet många att, t.ex en svart konduktör som vill kolla biljetter på ett sällskap från MENA, har satt sig själv i djup skit. Där har vi den äkta rasismen i full blom. Men om det talas det inte, och det är egentligen det som skrämmer mest! Sverige bör införa nolltolerans mot rasism, precis som SD gjort. Att blunda för en viss rasism visar bara på hyckleriet i Svensk media.

Thoralf Alfsson

11 februari 2015 11:24

Skulle vara intressant med en dold kamera i det exempel du nämner med en svart konduktör och ett sällskap från MENA.

 
Ingen bild

johannes

11 februari 2015 11:57

OM du Toralf får bestämma hur integrationen ska bli bättre, vad har du för förslag. För något måste göras för att integrationen ska bli bättre. Det är alla överens om.

Thoralf Alfsson

11 februari 2015 13:41

johannes

Det första är att begränsa nyinvandringen kraftigt!

Sedan måste det tas krafttag mot brottsligheten och den svarta arbetsmarknaden för att göra det till vita jobb.

Resurserna som läggs på bidragsjobb skall omfördelas till att skapa bättre förutsättningar för framförallt småföretagare genom lägre avgifter och skatter.

Det var några skarpa förslag!

 
Ingen bild

johannes

11 februari 2015 15:25

Låt oss anta att Sverige skall följa internationella avtal om asylrätt och FNs barnkonvention. Då kanske det blir svårt att minska invandringen. Låt oss också anta att det är de människor som befinner sig i Sverige som ska integreras. Då hjälper det inte att enbart med krafttag mot brottslighet. Menar du att SD vill öka Rut och Rot bidragen för att på så sätt göra svarta jobb vita? Vad menar SD med bättre förutsättningar genom lägre skatt och avgifter. Ska företagen ha noll skatt på företagsvinster. Ska Sverige bli ett skatteparadis?

Thoralf Alfsson

11 februari 2015 18:11

Det finns en rad sätt att följa internationella avtal och asylrätt men ändå minska invandringen. T.ex genom att endast bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Genom att generellt minska kostnaderna för arbetsgivare, förändra sjuklöneansvar o.s.v Sverige kan gärna få bli ett företagsparadis det skulle utan tvekan minska antal arbetslösa. Det gäller att vara konkurrenskraftigare än våra konkurrenter. Det innebär inte något skatteparadis!

 
Ingen bild

hummelstadskarin

11 februari 2015 15:50

Kommentar till Onkel Sven: från de förslavade republikerna i Baltikum tog vi emot flyktingar, mest mellan 1940 och 1945. Vi fick ungefär 40000 från Estland, 4000 från Lettland och 400 från Litauen. Nästan alla anpassade sig, arbetade och gjorde en insats. Nästan alla utgjorde alltså en tillgång för Sverige. (Några hette Freivalds och Reepalu, förstås.)

 
Lassekolja

Lassekolja

11 februari 2015 15:59

Vill ge @Christer (kl.11:16) en stor eloge! Mycket bra inlägg! Instämmer i varje stavelse!

http://www.status.st

 
Ingen bild

UncleBob

12 februari 2015 01:16

Här en repris av David Baas undermåliga kampanjjournalistik.
Det är en detalj i "järnrörskandalen" som är betecknade för hur vinklat och oseriöst denne David Baas närmar sig sanningen. I klippet hävdar David Baas att Kent Ekeroth "knuffar den unga kvinnan så hon dunsar in i bilen". Sett i slow-motion framstår detta påstående som en regelrätt lögn. Det är bara att använda ögonen och bedöma sanningshalten från David Baas. http://youtu.be/0SNdfVyhHW8

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se