thoralf

Direktlänk till inlägg 6 februari 2015

JOURNALISTERNA HUKAR SIG

Av Thoralf Alfsson - 6 februari 2015 12:05

Min fråga till Expressens journalist Kim Malmgren


"Har du och Expressen för avsikt att skriv vilka som låg bakom gruppvåldtäkten när nu identiteten är fastställd på de misstänka? Att skriva att det var “svenska män” är mycket tveksamt enligt min uppfattning. Jag skulle till och med kalla det för att bära falsk vittnesbörd! "
 

Jag har fått följande svar från journalisten Kim Malmgren på Expressen.


"Hej,

"Svenska" har inget med etnicitet att göra i det här fallet. Det skrivs ut eftersom det misstänkta brottet skedde i ett internationellt sammanhang, en Finlandsfärja.

För vidare läsning så kommenterar Expressens chefredaktör nationalitet i krimjournalistik här: http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2015/02/pon/

Mvh,
Kim Malmgren
Expressen"
 
Jag var inte nöjd med svaret utan ställde om frågan. Anser du att de häktade för gruppvåldtäkten är svenska män? Fick följande svar.
 
"Hej,

Vi har inte namngivit några av de misstänkta, så vilka de är vill jag inte gå närmare in på, även om jag är medveten om att detta i mångt och mycket är offentlig information.

Men generellt så anser jag att det finns täckning att kalla någon för svensk som exempelvis har svenskt medborgarskap och/eller levt en längre tid i en svensk kontext. Samtidigt är jag medveten om att detta är ett diffust begrepp och att det finns människor som inte håller med mig.

Mvh,
Kim Malmgren
Expressen"
 
Fortfarande inte svar på frågan utan jag ställde då följande högst relevanta frågor.
 
Anser du att de häktade för gruppvåldtäkten är svenska män?
 
Anser du att de skall utvisas efter avtjänat straff om de befinns skyldiga?
 
Anser du att ni skall informera era läsare om de faktisk förhållandena och att de rör sig om somaliska medborgare?
 
Har inte fått något mer svar! 
 
Får nog ändå vara tacksam över att jag fick något svar överhuvudtaget ;-)
 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

6 februari 2015 13:25

Ja, herregud vilket slingrande. Inte ens en orm gör det bättre...
Borde inte journalisterna och deras chefer inse att sanningen kommer fram i alternativa medier? Inser de inte att vi skrattar åt deras försök att prata bort rätt fakta?
Hörde för något år sedan en intervju på radion med en svenska som bodde i södra Afrika. Hon hade bott där i runt 20 år.
Frågan är självklart då, är hon verkligen svensk? Med tanke på hur lätt det verkar vara att bli svensk, borde inte tvärtom också gälla då?
Om en svensk flyttar till Kina, blir han/hon då en Kines över natt...?

Troligen läser denne Malmgren detta inlägg och borde väl tänka till. Hur kan de se sig i en spegel, utan att skämmas??

 
Ingen bild

Pensionisten

6 februari 2015 13:42

Brandattentat på flyktingförläggning!
Jag ser Expressens och Aftonbladets rubriker!
Nu är väl rasistkortet framplockat och vilka som ligger bakom branden kommer läggas på SD. Kan ju inte vara tolkbehövande som ligger bakom? Kanske samma orsak som i Eskilstuna där branden uppstått i köket mitt på ljusa da´n! Spännande att se rubriksättningen!
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/stuga-i-brand-pa-oland

Thoralf Alfsson

6 februari 2015 13:53

Andra uppgifter i Brometern.

http://www.barometern.se/oland/stugbrand-i-kopingsvik/

 
Ingen bild

Pepparholm

6 februari 2015 13:46

Kim Malmgren minns säkert hur det gick för Birro när Thomas Mattsson blev arg.

 
Ingen bild

Mattias

6 februari 2015 14:15

@Thoralf
Eftersom identiteten på de misstänkta redan är ute sedan flera dagar spelar det väl ingen roll vad Expressen eller Aftonbladet väljer att skriva? Både du och jag har ju fått tag på den informationen, det kan alla som vill utan större bekymmer. Sen hur de väljer att definera de misstänkta är ju deras val, och inget vi som potentiella läsare av smörjan kan göra mycket åt. Om de nu döms för det de är misstänkta för hoppas jag på en väldigt sträng dom, svenskar eller inte.
Trevlig helg!
/M

Thoralf Alfsson

6 februari 2015 14:26

Du har faktiskt fel Mattias. Många i den äldre generationen använder inte internet. Hur skall dessa få reda på sanningen om inte public service och våra stora tidningar skriver sanningen.

Vad privata företag gör kan jag bara ha synpunkter på men hur public service agerar anser jag mig ha större befogenheter att ställa krav på.

Jag tycker egentligen att Granskning Sverige i första hand skall "grilla" public service och dessa ledning.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 februari 2015 14:34

Om en Chilenare rånar en kiosk är etniciteten irrelevant.
Om en Kines begår ett våldsbrott är etniciteten irrelevant.
Om en Fransman begår bokföringsbrott är etniciteten irrelevant.
Om en Japan kör rattonykter är etniciteten irrelevant.
Om en Marockan …..osv.
Om en Ryss…osv.


Men om däremot ALLA gruppvåldtäkter begås av invandrare från muslimska och afrikanska länder och offren är Svenska kvinnor finns ett mönster. Då är det är medias förbannade skyldighet att granska detta.

Köp ALDRIG en tidning!

Använd ALLTID annonsblockerare i din webbläsare!

 
Ingen bild

Ayalana

6 februari 2015 14:55

När det gällde det somaliska bandylaget var det helt plötsligt mycket viktigt för media att ange att bandylaget var just somaliskt…

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 februari 2015 15:08

Rätt Thoralf !
Lögner i media för inte stå oemotsagda,så länge som vi har uns av yttrandefrihet kvar,måste lögnen ifrågasättas !
Jag har lärt mig på 50-60-talet att det är fult att ljuga och det är fult att tigga ! Journalister och tiggare har tydligen inte lärt detta och går därför så bra ihop !
EU skrämmer mig ! Eftersom ingen på riktigt kan säga ifrån i den lekstugan.
Thoralf !Du gör stöst nytta i EU.

 
Ingen bild

svenne

6 februari 2015 15:09

"Men generellt så anser jag att det finns täckning att kalla någon för svensk som exempelvis har svenskt medborgarskap och/eller levt en längre tid i en svensk kontext".

Jag har inte någon gång sett i något sportrepotage att våra svenska ishockeystjärnor som spelar i NHL kallas för amerikaner eller kanadensare. Detta trots att de många gånger har tillbringat längre tid "over there" än somalierna har tillbringat i Sverige.

Hockeyspelarna har onekligen levt länge i en "amerikansk kontext" och till och med lärt sig språket. Dessa bör därför i konsekvensens namn kallas amerikaner.

 
Ingen bild

Hacke

6 februari 2015 15:11

@Mattias
Jag tror inte det fungerar så. De politiska funktionärerna på tidningarna är fullt medvetna om att när man väl basunerat ut en "nyhet" är det den som sitter kvar som ett faktum hos flertalet. Och det är ännu så länge en minoritet som själva går ut och letar fakta på nätet eller blir informerade av mer initierade i dessa frågor.
Och även om media vid något enstaka tillfälle tvingas korrigera så är skadan redan skedd - vem kommer ihåg, uppmärksammar eller bryr sig om en pudel i finstilt ett halvår senare.
Nej, tidningarna är fullt medvetna om vad dom gör och hur vidrigt dom än beter sig går dom ändå alltid fria från sina kompisar i Granskningsnämnden, Pressombudsmannen och allt vad dessa potemkinkullisser heter.
Men deras "lön" kommer också som ett brev på posten. Orvestos senaste undersökning visar på nytt ras och det faktum att såväl Expressen som Aftonbladet nu har lyckats halvera sina upplagor sedan 2006.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

6 februari 2015 15:16

Av de fem som är häktade är fyra somaliska medborgare.
Den femte är svensk medborgare, men född i Irak.
http://petterssonsblogg.se/2015/02/05/namnen-pa-svenskarna-misstankta-for-gruppvaldtakten-pa-finlandsfarjan/#more-118816

Om tidningarna bara skrivit "ungdomar" eller "män" skulle allmänheten kunna få den uppfattningen att det handlade om "fulla finnar" eftersom det hände på en Finlandsbåt. Det hade kunnat skapa diplomatiska förvecklingar med vårt östra grannland.
Men svenskar kan förtalas hur mycket som helst.

Att journalisterna inte ser att etnicitet/nationalitet har något allmänt intresse, för att varna kvinnor för att hamna i liknande situationer är inkonsekvent.
Varför varnade man folk för att äta chips för några år sedan? För att de innehöll akrylamid, som kunde vara cancerframkallande.
Varför peka ut just de stackars chipsen? Varför inte säga att all mat kan vara cancerframkallande?

 
Ingen bild

Mattias

6 februari 2015 15:30

@Hacke
För mig är det inte viktigt VEM som begår vådtäkter. Våldtäkt är alltid lika vedervärdigt vem som än begår den (och vi borde ha absolut noll tollerans), där har jag mitt fokus. Om det är så att vissa samhällsgrupper är överrepresenterade gällande just våldtäkter borde nog Sveriges styrande sätta in alla tänkbara resurser just i dessa för att få slut på övergreppen. Skulle gärna se livstids fängelse för det brottet.

 
Ingen bild

tjolahopp

6 februari 2015 15:31

Hon har fel eftersom de flesta av förbrytarna i våldtäktsmålet inte är ens svenska medborgare utan medborgare i andra länder.

Utan det är som jag skrev tidigare, skribentnissarna trodde inte att somalier och andra åkte Finlandsfärjorna. Utan trodde att det var svenskar som begått gruppvåldtäkten. De flesta vet att svenskar har ALDRIG begått några gruppvåldtäkter. Utan detta fenomen har dykt upp på senare år, helt utfört av icke svenskar.

Skribentnissarna trodde dock att de hittat ett scoop, därav den svarta trycksvärtan. Det försvann fort från första sidan när de upptäckte vilka de riktiga förövarna var. Tomas Mattsson och hans gelikar är stora hycklare som en dag förhoppningsvis rannsakas.

 
Ingen bild

biran

6 februari 2015 15:56

Jag har fått exakt samma svar från Kim Malmgren, tydligen något färdigtryckt från chefen.

 
Ingen bild

Göta

6 februari 2015 16:01

DAGENS NYHETER VANN I LJUGARLIGAN!
Jag anser att i vår lögnaktiga svenska press var Dagens Nyheter absolut mest angelägen om att hamra in bluffen i sina läsares medvetanden att det var SVENSKA män som våldtog kvinnan på Finlandsfärjan. På 2:a plats kom Expressen. Aftonbladet, som faktiskt inte hade fått med ordet svensk i sin rubrik, kom på en i detta sammanhang oväntad 3:e plats.

DN däremot stoltserar mycket tydligt med orden "svenska män" i sin stora, braskande rubrik "FLERA SVENSKA MÄN MISSTÄNKTA FÖR VÅLDTÄKT PÅ FINLANDSFÄRJA", plus att den fetstilta ingressen direkt under rubriken inleds med orden "Åtta svenska män...". För att sedan ytterligare poängtera svenskheten börjar även den löpande texten omedelbart därunder med orden: "Alla de som gripits är svenskar."..!

På nätet (bl.a. hos Petterssonsblogg.se) finns emellertid följande uppgifter om DN:s s.k "svenska" män:

1) xxx född 1992, Somalisk medborgare, född i Kismayo, Somalia
2) xxx född 1991, Somalisk medborgare, född i Mogadishu, Somalia.
3) xxx född 1991, Somalisk medborgare, född i Mogadishu, Somalia.
4) xxx född 1990 i Mogadishu, Somalia. Medborgare i Somalia.
5) xxx Irak. Svensk medborgare, kan även ha irakiskt. Dubbla medborgarskap anges inte. Tidigare dömd för flertalet brott så som knarkbrott, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, narkotikabrott, misshandel, rån m.m

Då nästan samtliga av våldtäktmännen är födda i Somalia och dessutom SAKNAR SVENSKT MEDBORGARSKAP, kan de definitivt inte kallas för "svenskar" (inte ens med citationstecken), såvida man inte instämmer i Miljöpartiets påstående att det räcker att man har åkt tunnelbana i Sverige för att vara svensk.

Eftersom jag sedan ett par år tillbaka knappt orkar titta på SVT eller några andra svenska TV-kanaler och definitivt inte på nyhetssändningarna, kan jag inte bedöma graden av falskheten i sändningarna om just denna händelse.

Men visst borde det finnas någon typ av lämpligt åtal för lögnartiklarna i samtliga tre ovanstående representanter för slaskpressen?

 
Ingen bild

Christer

6 februari 2015 16:27

Thoralf har rätt, SR är värst, och det är på dom som vi skall ställa de största kraven. Dom når flest människor, och kanske framförallt de äldre som inte söker uppgifter på nätet. Jag har också sökt journalister som skriver om svenskar och "svenskar". Jag har ställt motfrågan vad som skulle hänt i media om 8 lintottar våldtagit en somalisk kvinna på en Finlandsfärja. De flesta journalister väljer att inte svara alls, men från någon fick jag åtminstone ett "goddag yxskaft".
Jag har också frågat vilka dom ljuger för. I sociala medier var gärningsmännen snabbt beskrivna, och På Flashback hade tråden 1.1 miljoner visningar efter 1 dygn. Så den som söker svar, så är nätet värdefullt. Men som sagt alla kan inte nås den vägen.
Tänker ibland på den ordväxlingen i Riksdagen om svenskar och "svenskar" mellan Jimmie Åkesson och Åsa Romson (finns på Youtube). Romson såg alla i t.ex tunnelbanan i Stockholm som just - svenskar! Jimmie sa då att "om jag åker till Tokyo och går ner i tunnelbanan, är jag japan då?

 
Ingen bild

Göta

6 februari 2015 16:31Jag glömde lägga in länken till DN-artikeln.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-svenska-man-misstankta-for-valdtakt-pa-finlandsfarja/

Alternativ länk om ovanstående inte funkar:

http://korta.nu/DN-svenskar 
Ingen bild

Lärare

6 februari 2015 16:49


Efter att lyssnat på Granskning Sverige, kan det väl knappast finnas ngn svensk som litar på journalisterna. Att höra Lena Mellin och Tomas Mattsson med flera, bli så totalsågad och tillintetgjord var en ren njutning. När man blir avslöjad, slänger man på luren!

När man läste om 8 svenska män gruppvåldtog en 24-årig kvinna, förstod man direkt att det inte handlade om svenskar.

Är Efterlyst nerlagt? Kan förstå det i så fall, för många "känsliga förövare"?
Sverige, arma Fosterland, måtte det inte var för sent att rädda Dig!

Det är bråttom, vi måste alla hjälpa till att sprida, hur medierna mörklägger vissa uppgifter, som är för känsliga för att nå ut till svenska folket!

 
Ingen bild

Jenny

6 februari 2015 17:20

Tyvärr är nog de våldtäkter som polisanmäls och som man läser om i tidningarna bara toppen på ett isberg. Den fruktansvärda kvinnosyn som muslimer i allmänhet har leder ofrånkomligt till att västerlänska kvinnor blir utsatta för våldtäkter och andra sexuella trakasserier. Skolflickor utsätts dagligen för sexuella handlingar av unga muslimska invandrare och ingenting görs. Flickorna själva vågar inte anmäla. Själv går jag ogärna ut ensam om kvällarna längre. Det är oerhört frusterande att inte längre kunna röra sig fritt i sitt eget land.

Det är inte bara Sverige som drabbas. England är i hög grad drabbat av s.k "grooming" där invandrade muslimska pakistanier drogar och säljer unga engelska småflickor. För några år sedan uppdagades en stor groominghärva i Roterham som blev mycket omskriven. Nya fall upptäcks nu mer eller mindre dagligen:

http://dailymail.co.uk/news.article-2941963.html

 
Ingen bild

Lasse

6 februari 2015 17:21

Humoristerna från Falkenberg, Stefan och Krister, har fångat det här med etnicitet på ett bra sätt i en av sina buskisrevyer: "En gris blir väl inte en häst bara för den är född i en spilta". Detta tycker jag är en klockren tolkning.

 
Ingen bild

Mahmoud

6 februari 2015 17:22

@Mattias
Det är helt ointressant om det är viktigt för dig VEM som begår en våldtäkt.
Däremot är det mycket viktigt för de människor som ska förhindra det, typ kriminologer etc. (Och då menar jag inte media-kriminologer som Jerzy S. och Leif GW) (En av de viktigaste parametrarna vid detta jobb är just VEM som utför våldtäkter.)

 
Ingen bild

Hacke

6 februari 2015 17:56

@ Christer

Du skriver: "För mig är det inte viktigt VEM som begår våldtäkter."
Jag är övertygad om att du tillhör en ytterst liten minoritet på den punkten. T o m utanför "journalisternas" skara. De skulle själva aldrig hålla tillgodo med att stå ovetande om den detaljen. Däremot utelämnar dom den med största pk-nit för sina läsare.

Vidare skriver du: "Om det är så att vissa samhällsgrupper är överrepresenterade gällande just våldtäkter borde nog Sveriges styrande sätta in alla tänkbara resurser just i dessa för att få slut på övergreppen."
Hur ska vi få reda på det då när det inte ens tillåts att föra statistik på detta längre. Men i andra länder som ex. vis Norge har man naturligtvis högre i tak på dessa områden som så mycket annat. Här vet man således, och offentliggör i media dessutom, att av samtliga överfallsväldtäkter som gjordes i Oslo under ett år (2010?) utfördes samtliga av utomeuropéer.
Så nog vet vi vilka grupper som är överrepresenterade i detta sammanhang. Men jag skulle vilja se den ur det politisk/mediala etablissemanget som föreslår att man ska rikta särskilda åtgärder mot denna/dessa grupper. Gudrun Schyman? Mona Sahlin? Thomas Mattsson?
Har du något förslag?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 februari 2015 18:41

Att det till och med var så illa att merparten inte ens var svenska medborgare? Suck. Ansvariga journalister borde ta på sig dumstruten och göra någon mer produktivt tex plocka skräp vid vägrenar.

Jag tycker det har blivit mycket trevligare ton här sedan Thoralf började förhandsgranska inläggen. Bra att det görs men synd att det skall behövas.

 
Ingen bild

Hacke

6 februari 2015 18:56

Ursäkta Christer. Svaret var givetvis till Mattias.

 
thojuh

thojuh

6 februari 2015 19:18

Ja fy tusan, ur led är tiden, men nu måste jag flyga till Sametinget i Jokkmokk. Om jag rider på en ren blir jag enligt Romsons logik troligen en same!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Gute

6 februari 2015 19:28

Thoralf, du sa att du kände dig trött, ja det har du all anledning att vara.

Du är en av dem som med ett råslit utan motstycke har sett till att Sverigedemokraterna till slut blev ett stort parti, som dessutom växer.

Ha en trevlig helg och försök att koppla av lite någon gång, livet är inte bara politik!!

Strandpromenaderna på härliga Öland är i rätt riktning.

 
Ingen bild

Per

6 februari 2015 20:07

lite mer info från Nya Tider
http://www.nyatider.nu/gruppvaldtakt-pa-finlandsfarja/

 
Ingen bild

Tony

6 februari 2015 20:20

Läste om en kvinna, jag tror det var i Gävle
som blev antastad av ett gäng på fyra st. av
dessa modiga Herrar, hon fick välja mellan
att lämna ifrån sig Mobiltelefonen eller att
bli misshandlad, men denna dam var inte född
i farstun, hon vände sig om och gav frågeställaren
en rejäl pungspark, så att aset vek sig dubbel,
och då svek modet hos dom andra, och drog iväg med
Gossen som fortfarande var dubbelvikt.
Det absolut bästa svaret hon kunde ge, hoppas att
han känner av det i många dar.

När det gäller Media,köp inte skiten!

 
Ingen bild

Janne

6 februari 2015 21:43

Ja du Thoralf du gör ett gäte bra jobb

 
Ingen bild

Christer

6 februari 2015 21:53

Svar till Hacke.
Godtar din ursäkt. Du o jag jobbar i samma firma.
Hälsning från Christer

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 februari 2015 22:26

Journalisterna borde tänka LITE längre än till datorskärmen. Den dagen någon de känner/känt råkar illa ut i en gruppvåldtäkt kommer de att bittert ångra sig.
Kanske en gammal skolkompis, en gammal kärlek, en tjej de lekt med som barn, eller något liknande.
Jag önskar ingen att bli ett brottsoffer, men att några kvällstidningsjournalister vaknar kallsvettiga i vargtimmen efter en ruskig mardröm...

 
Svensson

Svensson

7 februari 2015 08:27

Journalisterna måste vara ärliga och berätta vilka det är som begår brotten,så vi hederliga människor vet vilka vi ska akta oss för.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 februari 2015 08:34

Ta en promenad idag Thoralf !
Ta några fina bilder och visa här.
Något positivt i allt elände !

 
Ingen bild

johannes

7 februari 2015 08:40

Tycker att det är dåligt av Toralf att förringa våldtäkten och göra etnicitet som den viktigaste frågan i hela händelsen.

Thoralf Alfsson

7 februari 2015 08:58

Vill man komma åt problemet med våldtäkter och i detta fall de allt vanligare gruppvåldtäkterna så måste man klara av att erkänna vem som begår dessa. Om samhället inte vågar erkänna det så kommer vi heller inte klara av att förhindra att det händer i framtiden.

 
Ingen bild

vmm

7 februari 2015 08:58

Jag kan faktiskt inte se det som att media har något "ansvar" att berätta om etnicitet och religiös tillhörighet och att anse dom som "skyldiga" till att det här händer om dom inte gör det. Jag tänker på GS-ljudklippet. Men väldigt konstigt att kalla utländska medborgare för svenskar.

 
Ingen bild

Trollfar

7 februari 2015 10:12

@johannes, berätta nu varför du anser att Thoralf förringat gruppvåldtäkten.

Är det inte tvärtom att han uppmärksamhet gruppvåldtäkten och dessutom berättat sanningen om vem som utförde den. Vilka inte var svenskar på lång väg utan kriminella utlänningar som våldtar ett land och dess folk som de är gäster i.

Håller med Thoralf, svenska folket bör få reda på vilka de är som våldför sig på dem.

 
Ingen bild

Göta

7 februari 2015 10:13

DET VAR BÄTTRE FÖRR!
För drygt 10 år sedan var DN tydligen en ganska okej tidskrift jämfört med dagens.
Hans Bergström, som var chefredaktör för Dagens Nyheter 2001–2003, ställer i tidskriften Neo frågan:

SKA SVERIGE FINNAS?
"Är det verkligen rimligt att föra en invandringspolitik där utgångspunkten är att hela världen ska kunna komma till Sverige och leva på de svenska skattebetalarna? Förmodligen inte, konstaterar Dagens Nyheters före detta chefredaktör Hans Bergström."

"Ingen säger öppet att den svenska nationalstaten är illegitim och bör avvecklas. Likväl är det tankebanan bakom den präglande svenska migrationspolitiken."

http://www.friatider.se/f-re-detta-dn-chefen-d-lig-id-avskaffa-sverige

 
Ingen bild

Lotta

7 februari 2015 10:24

Under punkt 10 i de pressetniska reglerna står att man inte skall framhäva nationalitet eller kön. Vad är då "svenska män"?

 
Ingen bild

Pensionisten

7 februari 2015 11:25

Expressen och Aftonbladet har idag stora rubriker om svenska skridskoåkare på ett drivande isflak i Norge!
Hade det varit det Somaliska bandylaget så det stått att det var det.
http://www.expressen.se/nyheter/skridskoakare-var-fast-pa-isflaket--raddades/

 
Ingen bild

Lena

7 februari 2015 11:31

@Göta
Ditt inlägg igår var super, likaså idag. Men jag tänkte på en sak angående Hans Bergström, förre chefredaktör på DN, han jobbar väl inte längre i alla fall inte på DN. Då kan han kosta på sig att säga vad han egentligen tycker innerst inne. Men de som nu arbetar på MSM som journalister har fått "förhållningsorder" uppifrån - det är jag tämligen säker på eftersom alla tycker likadant. Innerst inne är den troligen en hel del som tycker en hel del annorlunda men törs inte skriva/säga annorlunda då de kan förlora sitt jobb.

Om man sedan tänker sig att bankerna gärna lånar ut stora belopp till privatpersoner för bostadsköp och att det samtidigt med detta sker en inflyttning av kopiösa mängder samt att man inte bygger så många nya hyresrätter. Då TVINGAS många KÖPA fastän de kanske inte riktigt ville. Och i slutändan så gäller det även journalister - de sitter också med enorma lån för boendet, de sitter i knäet på banken, det är det som gör att de håller truten!

En del kallar detta som jag just beskrivit för "konspirationsteori", men jag kallar det för logik. Det gäller att se den stora bilden.

 
Ingen bild

Lotta

7 februari 2015 11:33

En intressant artikel som handlar om ambulanspersonals arbetssituation där det numera krävs att man måste använda gasmask och skyddsvästar för att kunna utföra sitt arbete.

http://magasinetneo.se/artiklar/det-ar-definitivt-ett-nytt-fenomen-att-vi-ar-sa-utsatta/

Våldet började i början av 90-talet och har sedan bara ökat och blivit grövre. Vad kan det bero på?

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 februari 2015 11:36

@johannes. Thoralf har INTE förringat denna fruktansvärda gruppvåldtäkt. Att jaga journalister för att de ljuger om viktiga fakta vid detta brott, visar att han engagerar sig ordentligt mot framtida liknande brott.
För återigen har en viss grupp i tillsammans utsatt en ensam kvinna för något som kommer att förändra hennes framtida liv i grunden.
Vi minns också en gruppvåldtäkt i Mariannelund för något år sedan. En kvinna hamnade på ett asylboende och jag har läst om hennes fysiska skador efter gruppvåldtäkten. De psykiska behöver man inte läsa om, de fattar man ändå.

Vad har DU gjort för att sprida kunskap om vilka grupper som utför dessa brott, så att våra kvinnor och flickor kan slippa bli utsatta i framtiden...?
Får de endast kvällspressens förljugna fakta kanske de aktar sig för svenska män och istället följer med en grupp män av annat etniskt ursprung. Ett beslut som kan bli ödesdigert..

Varnar du en ev. syster, flickvän, fru, tjejkompis, mamma eller liknande efter vad du läst här? Eller är du politiskt korrekt, tiger och får dras med dåligt samvete om även någon av någon du känner drabbas..?

 
Ingen bild

Lena

7 februari 2015 11:39

Så gör du för att sänka tandläkarräkningen:

http://avpixlat.se/2015/02/06/sa-sanker-du-tandlakarrakningen/

 
Ingen bild

m

7 februari 2015 12:00

Man har ju hört talas om pressetiska regler, men pressetniska det var något nytt...

 
Ingen bild

Ludvig

7 februari 2015 13:18

Vad fega svenska journalister är. Men som vanligt får man gå till denna blogg för att få veta sanningen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 februari 2015 13:49

Lyssna på Sarinens lördagsintervju med kvinnan som lär ut islam till jihadister
Varning för vart Sverige är på väg

 
Ingen bild

Pepparholm

7 februari 2015 14:08

När producenten för SVTs morgonsoffa bjöd in Thomas Hammarberg och Soraya Post för att tala om hot mot Romer, hur kunde inblandade då ana att det skulle kastas en brandflaska mot en romsk lokal i Malmö några timmar tidigare? Närvarande släckte den lilla branden själva, mitt i natten. Stor uppståndelse i alla PK-media som inte fick plats med brinnande bilar. Vem kastade flaskan? En slump eller skicklig marknadsföring?

 
Ingen bild

Trollfar

7 februari 2015 14:08

@Lena, rätt länk: http://avpixlat.info/2015/02/06/sa-sanker-du-tandlakarrakningen/

 
Lotta

Lotta

7 februari 2015 14:28

@m
Pressetniska regler är de som gammelmedia begagnar sig av. Man publicerar sällan eller aldrig nationalitet om den misstänkte gärningsmannen är utländsk eller av utländsk härkomst. Är det å andra sidan en pursvensk, dyker ofta namn och bild upp innan vederbörande ens är dömd i rättegång. Man har lärt sig genom åren att svensk utan bild och namn i princip uteslutande betyder utlänning eller av utländsk härkomst. Jag är innerligt trött på att mina landsmän alltid skall få skulden för brott som utlänningar ligger bakom. I gruppvåldtäkten var det en med svenskt medborgarskap övriga var somaliska medborgare, ändå kallas de av media för svenskar. Varför? Är svenska män kanske synonymt med hen?

http://www.statsskuld.com

 
Ingen bild

KS

7 februari 2015 14:57

Lotta 10:24
Snyggt!
Du har en poäng där. Med eller utan "n"

 
Ingen bild

Titti

7 februari 2015 15:20

Pröva att tillskriva "tattare, araber, somalier" för brott dom inte begått. Herregud vilket liv det skulle bli och DO hade nog fått plocka fram stora plånboken för att betala alla KRÄNKTA. Det räckte ju att polisen lade upp ett register - vilket liv!!!

 
Ingen bild

hans

7 februari 2015 15:37

Det värsta är nog i min mening att de inte är konsekventa. När somalier spelade bandy som någon typ av integrationsprojekt då var de somalier, så fort de överhuvudtaget gör något som är bra då är de invandrare från något land eller tillhörande någon folkgrupp. Men så fort de gör något dåligt eller brottsligt då blir de helt plötsligt svenskar i rapporteringen. Det är det om något som jag stör mig på.

 
Ingen bild

Synonymen

7 februari 2015 16:28

”Det är definitivt ett nytt fenomen att vi är så utsatta”

Du berättar om något som är väldigt allvarligt, tycker du att det här kommer fram i medierapporteringen? Hur utsatta ni är?

– Det är jättetyst. När jag ser alla dessa skjutningar eller knivskärningar så upplever jag att detta måste man börja problematisera, skriva om, men det är oroväckande tyst. Det är något förbjudet kring det här, jag kan inte sätta fingret på det. Jag är rädd för att tredje man kommer att drabbas, och så är det ju redan i dag.


Skrämmande läsning i NEO!!!

http://magasinetneo.se/artiklar/det-ar-definitivt-ett-nytt-fenomen-att-vi-ar-sa-utsatta/

 
Lassekolja

Lassekolja

7 februari 2015 16:45

@Pepparholm, Tomas Hammarberg och Soraya Post, två landsförrädare av rang, ojar sig regelbundet över hur synd det är om stackars romer när vi svenskar reagerar när det stormar in ett gäng jättekjolar, ibland specialsydda med stora fack! Om jag i framtiden skall känna någon som helst respekt för romer (det är nog kört...) måste Tomas Hammarberg, Soraya Post, Maria Leissner, Mona Muslim, Taykon,m.fl. komma ut till allmänheten och deklarera att fr.o.m den och den dagen det och det året då har vi romer slutat stjäla. Innan det sker kommer jag för all framtid att vara skeptisk och mycket misstänksam. Jag är glad att jag inte är affärsidkare, eftersom "Etablissemangssverige" undantagslöst alltid ställer sig på romernas sida i detta förljugna land!
Jag säger som Björn Söder sa:"Det kanske finns en anledning till att romer är så illa sedda...." Det blev som vanligt ett ramaskri, som det alltid blir när en Sverigedemokrat tillkännager sanningar, som skaver i etablissemangets arsle!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Maja Dacke

7 februari 2015 17:10

Ibland roar jag mig med att titta på en del videosnuttar på nätet ... ja, just dem som visar vad 'vissa kvinnor' kan få plats med i/under kjolarna. Rekordet var väl ett kylskåp.

Småpack med öl o d går ju lätt ner i fickorna utanpå, men tydligen har de också upphängningsanordningar innanför, där de kan haka upp större saker. De är mästare på att vagga ut ur butiken också ... Och ingen lägger märke till hur de går! Eller törs inte granska dem.

Den brittiska videon där vissa kvinnor är inne i en juveleraraffär ... Medan expediten är upptagen av några blir en av de övriga allt djärvare och ligger till sist över disken medan hon rafsar till sig smycken.

Otroligt! Bildbevis finns det gott om ... Konstigt att så många är så rädda för sanningen, Lassekolja.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

7 februari 2015 18:16


https://www.youtube.com/watch?v=0n1zFN2pcjk&feature=player_embedded

Pastor varnar för islamisering.

11 minuter lång film. Mycket sevärd.

 
rosttarätt

rosttarätt

8 februari 2015 22:50

Förkastligt att Sverige tillåter det prodigrierande våldsbejakande vansinnet.

http://https://twitter.com/rostaratt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se