thoralf

Alla inlägg under januari 2015

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2015 21:50

           


Alice Bah Kuhnke lovar strategi mot islamofobi. Vad har egentligen hänt som fått ministern att utlova en strategi mot islamofobi. En moskebrand i Eskilstuna där brandorsaken inte är utredd och två billiga försök med något brännbart vid två andra källarmoskeér. Ingen misstänkt, inget motiv eller andra tecken på vem som ligger bakom detta. Ändå är kulturminister Alice Bah Kuhnke säker på att det handlar om islamofobi.  Svenskarna skall nu få lära sig om islam. Den riktiga islam om jag förstår Alice Bah Kuhnke, inte den islam som styr ISIS, Boko Haram, al-Shabab, Muslimska Brödraskapet, Talibaner och alla andra terroristgrupper.


 


Jag fördömer givetvis allt våld och tar avstånd från individer som ägnar sig åt detta. Min egen erfarenhet inskränker sig dock bara till våldshändelser där så kallade antirasister eller vänsteranhängare stått för våldet. Det är nog även dags för en strategi mot dessa element också men det finns ju fler grupper som gjort sig kända för att utöva våld. Det har framförallt judar i Malmö fått känna på. I Malmö vittnar många om att det personer med sin bakgrund i Mellersta Östern som ligger bakom attackerna mot judar. Någon strategi mot detta har jag inte sett till trots att Obama skickade ett sändebud till Malmö.


Det finns mycket hyckleri i vårt samhälle!


Något som även tas upp på ledarsidorna idag.


------------------------------------------------------

 

Decemberöverenskommelsen


En moderat liknade sitt eget "parti" för en hora som normalt tog 1500 kronor för ett samlag men som nu bjöd ut sig för en femkrona.

 

De enda moderater som tycker decemberöverenskommelse är bra är moderater som har sitt levebröd och inkomst från sitt parti eller genom sitt förtroendeuppdrag. Alla andra är missnöjda eller rent ut sagt förbannade. Det har varit minst sagt väldigt tyst från ledande moderater och Allianspolitiker sedan den 27 december. Men jag tror att det interna mullrandet bara har börjat.


Om en vecka har moderaterna partistämma och kommer då välja Batra till partiledare. Ingen kommer våga ifrågasätta valet av Batra som ny partiledare. Ingen kommer vilja riskera sin egen position. De som är kritiska väljer att uttala sig anonymt i media. Till och med en "tung M-källa" enligt Dagens Industri.


”För den nya partiledaren väntar nu en stor utmaning, hävdar flera M-källor som Di har talat med.


”Vad ska hon säga i sitt tal på extrastämman? Att hennes första åtgärd blir att sluta driva oppositionspolitik?”, säger en av dem.”

 

”Min gissning är att överenskommelsen faller redan i år”, säger en tung M-källa till Di.

 

Jag är övertygad om att vi under nästa vecka (innan lördagen) kommer få flera opinionsmätningar publicerade. Den stora frågan kommer givetvis vara hur mycket Alliansen och moderaterna förlorat i opinionen. Kommer Moderaterna rasa under 20 procent eller ännu lägre. Hur kommer i så fall moderata politiker på partistämman agera? Det kan bli en intressant vecka ;-)


Alliansen har sedan valet haft två möjligheter att ta över makten men tackat nej till båda chanserna. Alliansen kunde startat samtal med SD efter valet och kommit till en uppgörelse om stöd från SD.


Sedan valde Alliansen decemberöverenskommelsen före ett extra val som kunde inneburit ett maktskifte. Chans nummer två missad.


Om några veckor får Alliansen ett tredje tillfälle att förändra maktsituationen i riksdagen. Om de stödjer Sverigedemokraternas misstroendeförklaring mot statsminister Löfven! Löfven kan i så fall välja att avgå eller inom en vecka utlysa ett extra val. Alliansen tycks även missa chans nummer tre.


Jag gissar att många väljare inom Alliansen kommer se dessa tre missade chanser som ett enormt svek mot deras röster i valet den 14 september. Många lär nog dyrt och heligt lova att inte rösta på Alliansen 2018. En Allians som uppenbarligen inte vill ta varje chans att ta tillbaka regeringsmakten från socialister och kommunister.


Moderaterna har fått en märklig ledare i Batra!

 

Dagens Industri


Det ryktas också om att ett nytt konservativt parti är på väg att startas. Nasrin Sjögren bekräftar detta på Facebook.

  


PS


Spektaklet i Grytan behöver jag inte kommentera. Det sköter media alldeles utmärkt. Jag säger bara en sak. Avslag!




Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2015 12:54

Lars Bern som bland annat driver bloggen Anthropocene postade igår ett kraftfullt blogginlägg angående den så kallade Decemberöverenskommelsen. Den bild som han låter exemplifiera hans blogginlägg är minst sagt vågad. Många med mig förstår säkert vad han vill symbolisera med detta fotomontage. Man skulle kunna kalla detta blogginlägg för ett ”nyårsfyrverkeri”.


 


Lars Bern är ju inte precis vem som helst. Men efter att han under 2008 skrivit en kritisk debattartikel angående klimatalarmismen kom han i ”onåd” inom det svenska etablissemanget. Vissa sanningar får inte sägas!


I sitt blogginlägg sågar han den politiska makteliten och dess svans efter fotknölarna.


”SD är inte ett parti i vanlig bemärkelse, utan en väljarrevolt mot att man blivit fråntagen sin demokratiska rätt att i allmänna val ange inriktningen för hela politiken. I sin profilfråga, om invandringens omfattning, har SD en majoritet av samtliga väljare bakom sig. Revolten mot den förda politiken är på väg att växa till en storm som hotar att blåsa omkull hela den etablerade maktapparaten och deras program – den demokratiska värdegrunden.”

 

Läs hela blogginlägget


    

Landshövding Stefan Carlsson


Lars Bern har dock fått sin raka motsats till granne på Öland. Regeringens utsedda ”nickedocka” i Kalmar län och den politiskt korrekte landshövdingen Stefan Carlsson som fick lämna sitt uppdrag som VD för Apoteksbolaget efter spritfester. Frågan är om landshövdingen tittat lite för djupt i flaskan innan han skrev sin nyårshälsning till medborgarna i Kalmar län.


Viktigaste framtidsfrågan för landshövdingen Stefan Carlsson är invandringen till Kalmar län.


”I det längre perspektivet är vi beroende av invandring! Utan någon inflyttning från utlandet kommer vi att tvingas öka barnafödandet från dagens 1,7 barn per kvinna till över 2,5. Det bedöms som omöjligt.”

 

Uttalandet är minst sagt svenskfientligt och kränkande mot vår egen befolkning. Varför skulle vi i Kalmar län inte kunna öka barnafödandet? Men det förutsätter ju givetvis att vi satsar på kärnfamiljen och barnfamiljerna. Att skapa de ekonomiska förutsättningarna är givetvis väldigt viktigt.


”Med för liten invandring får vi stora problem i framtiden. Om länet ska kunna utvecklas måste vi få hit fler människor. För mig är det tydligt att det är invandringen som måste stå för föryngringen.”

 

Det verkar snarare som landshövdingen endast räknar huvuden, inte vad dessa huvuden besitter för kunskaper. Det är en fullständig myt att en majoritet av invandrarna skulle vara högutbildade. Enligt statistik från Invandrarservice i Kalmar uppgav endast ca 11 procent av de som kom till Kalmar att de hade högskoleutbildning. Hur många av dessa som kunnat verifiera denna utbildning är obekant då det stora flertalet inte ens kan uppvisa några id-handlingar!


Möjligheten att få andra svenskar boende i landet att flytta till Kalmar län tycks vara en omöjlig utveckling enligt landshövdingen. Enligt min uppfattning är det den mest kostnadseffektiva utvecklingen för Kalmar län. Att få färdigutbildade människor med svenska som modersmål att flytta till Kalmar län och därmed också företag borde vara landshövdingens viktigaste uppgift. Nu tycks han istället planera för värvningskampanjer i Syrien, Irak, Afghanistan, Somalia eller det som i dagligt tal kallas för MENA-länder (MiddleEastNorthAfrica). Hur det skall föra utvecklingen framåt i Kalmar län vergår mitt förstånd.


Landshövdingen nedvärderar alla svenska medborgare bosatta i Kalmar län i sitt ”nyårstal” men han har uppenbarligen inte förstånd att begripa det själv.


”Jag hoppas på ett bra samarbete kring de här frågorna under 2015 och avslutar med att önska alla länsbor ett riktigt gott nytt år.”

 

Jag ser fram emot att landshövding Stefan Carlsson också kontaktar det tredje största partiet till riksdagsvalet i Kalmar län för ett samarbete kring utvecklingen av vårt län. Sverigedemokraterna skulle välkomna en sådan utveckling och se det som ett steg i demokratisk riktning. Vi väntar på en inbjudan från landshövdingen!


Lagom till julhelgen släpptes Kalmarlexikon. Den blev en uppskattad julklapp i många hem om man skall tro bokhandlare i stan, som hade svårt att få fram ett tillräckligt antal till julhelgen.


När jag såg boken för första gången hajade jag till och undrade om det tagit min bloggheader till omslaget av boken. Likheten är minst sagt slående, inte minst färgerna och ljuset.


Jag har ju slagits för att bevara Kalmars kulturminnesarv i den politiska debatten och det kan inte ha undgått de som skrivit boken och givit ut Kalmarlexikon.


Jag undrar faktiskt om det ändå inte finns något symboliskt över deras val av bild på bokens framsida   


    



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards