thoralf

Alla inlägg under januari 2015

Av Thoralf Alfsson - 8 januari 2015 23:48

Jag har lyssnat en hel del på radio idag. Jag blir förstås inte förvånad över hur svensk media hanterar det fruktansvärda terrordådet i Paris. Den genomgående tråden är att det har inget med islam att göra. Hela den muslimska världen fördömer terrorattentatet om man skall tro Sveriges Radios experter och utrikeskorrespondenter. Det är intressant att höra vilka som får uttala sig men än mer intressant är vilka snälla och naiva frågor som ställs.


Det har dock varit väldigt tyst från regeringsföreträdare. Jag tror inte sd-hataren och justitieminister Morgan Johansson gjort något större väsen av sig sedan igår. Men han kanske håller på att köra Stasiakterna i dokumentförstöraren, de skulle ju dumpas efter nyår.


På sociala medier är tongångarna lite annorlunda.


Den enda journalisten som vågar ta bladet från munnen är Per Gudmundsson. Hans artikel på ledarsidan i SvD avslöjar hyckleriet och den svenska fegheten. Hade Per Gudmundsson jobbat på Expressen hade Tomas Mattson avskedat honom. Läs artikeln.


Marcus Birro ser också Expressens hyckleri och twittrar.

 


Man får vara glad får de få ljuspunkter som dock finns på den mörka mediehimlen i Sverige och hoppas på att det skall dyka upp nya kometer men även ett och annat stjärnfall.


I andra delar av världen vågar man dock ställa de besvärliga frågorna till ledande muslimer och en imam. Något som uppenbarligen är otänkbart i Sverige. För tänk om en svensk imam skulle svara på samma sätt! Hur skulle SVT, TV4 eller SR i så fall hantera en sådan situation?


Anser ni denna imam vara en moderat muslim, extremist, terrorist eller bara en vanlig imam?


Se och lyssna noga!När ni sedan sett klippet kan ni även besöka imamens twitterflöde


Här är ett litet smakprov.


    


Detta skrämmer mig!


PS


Nu förväntar jag mig att det kommer några opinionsundersökningar innan Moderaterna väljer Batra till ny partiledare. I dagens Barometern ville flera moderater i uttala sig om DÖ. Ganska talande. Men Karl Holst var givetvis positiv, han vill ju göra karriär inom moderaterna.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 januari 2015 11:51

I tisdags skrev jag om det goda hatet. Igår fick vi ett exempel på vad fredens religion innebär i praktiken. Profeten Muhammeds ”hämnd”. Fullständig islamisk galenskap!


Gud nåde den som kritiserar islam!

 

I Sverige har vi ju våra egna vakthundar som vakar över alla som kritiserar islam. Vi har framförallt de som jobbar med Expo, IRM och Slutpixlat men vi skall heller inte glömma bort Expressen och Researchgruppen. Jag är övertygad om att dessa grupper har en hel del samarbete.


Expo går idag inte längre i täten utan har en mer lågprofilerad framtoning. Men för ett antal år sedan listade man vad man kallade islamofober, där framlidne journalisten Kurt Lundgren även pekades ut, vilket fick Kurt att gå i taket. Se listan på följande länk.


Att dessa organisationer skulle förändra vare sig sitt arbetssätt eller uppfattningar efter terrordådet i Paris är väl knappast troligt. Nej, deras fobi mot Sverigedemokraterna kvarstår och deras hat mot Sverigedemokrater kommer sannolikt öka för varje terrordåd som inträffar. För jag tror tyvärr inte detta var det sista. Vi kommer sannolikt få uppleva fler och kanske värre terrordåd i Europa, även i Sverige utförda av islamister.


    


Henrik Johansson på IRM ägnade istället gårdagen med att surfa runt på sociala medier för att hitta texter som sverigedemokrater skrivit om terrordådet i Paris som han sedan lägger upp i ett blogginlägg i ett försök att hänga ut och smutskasta de aktuella personerna. Det är inte särdeles snyggt. Han säger sig dock ”förakta” terrorattentatet. Väldigt modigt av Henrik Johansson! Ta istället och fördöm terrordådet Henrik Johansson och passa på att publicera några av Charlie Hebdos karikatyrer på IRM:s blogg och FB-sida.


Sedan måste jag också nämna allt hat som alla IRM-vänner vräker ur sig på IRM:s Facebook-sida. Här flödar det ”goda hatet” helt ohämmat med Henrik Johanssons och svensk medias goda minne.


Slutpixlat är dock den mest hatiska sajten. Givetvis gömmer sig skribenterna bakom alias. Deras FB-sida är fullproppad med grovt hatiska inlägg och är dessutom befolkad av än mer hatiska vänstermänniskor som i sina kommentarer spyr galla och minst sagt kränkande omdömen om de som hängs ut på sidan. De har också önskat livet av mig vid flera tillfällen. Men efter moskébranden i Eskilstuna gick dock dessa skribenter för långt när de höll bland annat mig för ansvarig för moskébranden. Jag är trött på dessa "photoshoppade" bilder.


 


Alla förstår nog hur illa ställt det är med logiken och förståndet hos de personer som driver Slutpixlat. Eller handlar det bara om hat? Det ”goda hatet” enligt svensk medias måttstock!


Jag har dokumenterat detta blogginlägg och FB-inlägg och polisanmäler det också. Jag har även dokumenterat alla personer som gillat inlägget (128 personer) och vilka som delat inlägget. Jag kommer även polisanmäla alla 36 som delat inlägget på sina egna FB-sidor. Här kommer ett exempel på en osmaklig delning!


 


Kommentarena på dessa FB-sidor modereras uppenbarligen inte.


 


Enligt min mening är det sidor som IRM och Slutpixlat som driver fram hatet mot SD. Men det mest beklämmande är att svensk media med Peter Wolodarski, Jan Helin och Tomas Mattsson låter dem göra det utan att lyfta ett finger. Eller kan det vara så att Researchgruppen ingår i Slutpixlats "redaktion"?


De backar snarare upp dessa sajter genom att anställa deras skribenter på sina egna redaktioner. Jag mår riktigt illa över det hat som sprids av Slutpixlat och IRM.


Gud nåde den som kritiserar islam!


UPPDATERING


Slutpixlat har plockat bort det aktuella inlägget från Facebook. Jag kan inte hitta det längre.


Trollen har också kommit tillbaka vilket gör att jag måste införa moderering av mitt blogginlägg.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2015 23:23

Nu hoppas vi att fransk polis gripit gärningsmännen till fruktansvärda terrordådet. Kom nu ihåg att det är tre fransmän som gripits!


Alice Petrén borde få sparken från Sveriges Radio efter dagens uttalande i StudioEtt. Att redaktionen på Charlie Hebdo inte var oskyldiga! Helt makalöst! Lyssna på följande länk.


 

  

Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2015 13:52

Jag blir bara trött och fullständigt bedrövad! Helt sjukt! 

 

 


Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2015 23:53

 


Jag blir bara så ofantligt trött på svenska pk-journalister och 7-klöverns politiker. Oavsett om det är på lokalnivå eller riksnivå så förnekar de sig inte.


För att inte tala om hatet på sociala medier mot mig och andra Sverigedemokrater. Har någon journalist vågat ta upp det ”goda hatet”?  Nej, Jan Helin blundar, Tomas Mattsson blundar, Peter Wolodarski blundar. Hela j-la Bonnierkoncernen blundar! Hela mediesverige blundar!


Det är hög tid att journalistsverige vaknar och avslöjar vilka som ligger bakom det ”goda hatet” på sociala medier annars kommer någon annan göra det. Och det kan sluta med förskräckelse!


Det upprörande är inte att de gör det av okunskap utan att de gör det fullt medvetet och med beräkning. Då de hoppas att det skall inverka negativt på SD. Det är så ohederligt och cyniskt. När media beter sig på det här sättet applåderar jag tidningsdöden och varje journalist som blir friställd. De förtjänar nämligen inte att få lön för att blunda åt det "goda hatet".

 

”De gör allt för att framstå som de enda med samvete och solidaritet. De som inte bor i förorten älskar förorten. De som inte lever i kaoset älskar kaoset. Det är hyckleri på hög nivå.


Vi har enklaver i det här landet. Den största sprickan i Sverige går mellan stad och land, snarare än mellan klasser. Föraktet mot de svaga kommer numera från den svenska vänstern. Avskyn mot fattiga människor på landsbygden som röstar på “fel” parti är faktiskt rätt osmaklig. De fattiga blir fattigare. Södermalms eleganta elit distanserar sig med en subtil elegans bort från varje vilja att faktiskt vilja förstå VARFÖR människor röstar eller tycker som de gör.


De har facit innan frågan ens är ställd.”


Från Marcus Birros blogg

Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2015 00:08

Polisen i Eskilstuna håller på att göra en pudel angående den så kallade anlagda branden i en moské. Nu jobbar polisen efter en teori att det var en olycka. Tyvärr drogs polisen i Eskilstuna med av det politiskt korrekta trycket i samhället och drog förhastade slutsatser helt emot det regelverk som normalt styr polisens pressansvariga. Läs artikel.


Det var ganska många som ville vara med och fördöma i media eller i sociala medier. Allt från ministrar till ”skadeglada” vänsteranhängare. Idag har de tystnat. Jag tänkte påminna om några av de som avbröt julhelgen för att vara politiskt korrekta.


Alice Bah Kuhnke, minister med ansvar för trossamfund.

”Vi ska inte ha utrymme för islamofobi. Det får inte ske i vårt land. Människor ska kunna känna sig trygga i moskéer och synagogor.”


Morgan Johansson, justitieminister

”Vårt land måste stå upp mot främlingsfientlighet och islamofobi och för grundläggande mänskliga rättigheter.”


Anders Ygeman, inrikesminister

”Vi vet inte motivet, men min första tanke är att det är ett hatbrott”


Gustav Fridolin, utbildningsminister

”Det kräver en aktiv politik mot islamofobi och annan rasism, inte minst i skolan”


Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet kommunisterna

”det är svårt att inte koppla samman detta med den hets som finns mot muslimer i Sverige”


Alla citaten kommer från en artikel samma dag som branden inträffade. Listan kan göras betydligt längre med Beatrice Ask, Emma Henriksson, Erik Ullenhag o.s.v


Det fanns dock de som var villiga att gå ännu längre! Som t.ex Villy Silberstein

”Denna typ av hatbrott äger inte rum i ett vakuum utan utgör en konsekvens av den antimuslimska propaganda som sprids i olika miljöer och som underblåses av Sverigedemokraterna.”


Kommer alla dessa fina och politiskt korrekta personer göra en pudel om polisen slår fast att branden i Eskilstuna var en olyckshändelse som vållats av medlemmarna i moskén?


Islam får inte kritiseras i Sverige för då blir man omgående utpekad som islamofob. Epitet kastas på alla som kritiserar ”fredens” religion och omöjliggör all öppen diskussion. Jag blir ganska dyster när jag ser det hat som sprids av IRM och på deras FB-sida mot alla som kritiserar islam och utvecklingen i MENA-länderna.


Med sådana svenskar behöver Sverige inga fiender!

 

Jag fick idag en lista över "attacker" mot kyrkor och gravplatser under 2014. En lista som förskräcker. De flesta av länkarna går till lokaltidningar. Nu handlar det ju bara om kyrkor som vandaliserats eller varit utsatta för stölder och det är väl bara naturligt i vårt nya Sverige. Därmed inget som bör uppmärksamma i den nationella pressen.


Jag ställer mig dock frågan vem som ägnar sig åt t.ex kopparstölder i en kyrka. Har svensken blivit så okristlig de senaste decennierna? Respekterar inte svensken längre våra heliga platser och kyrkogårdar? Nog har Sverige berikats under de senaste decennierna!


Någon minister med ansvar för trossamfund har heller aldrig tagit upp frågan. Några demonstrationer har jag heller aldrig läst om, inte heller manifestationer. Stefan Attefall gjorde ingen stor sak av det och jag har heller inga förväntningar på Alice Bah Kuhnke. Det handlar ju bara om våra kyrkor!


Här kommer listan. Jag har inte kollat att alla länkar fungerar.


Mordbrand mot Elimkyrkan i Götene

http://www.skovdenyheter.se/artikel/70271/mordbrand-mot-kyrka


Misstänkt bomb vid Spånga Kyrka i Tensta

http://www.blåljus.se/display.asp?newsID=11738&visa=bilder&mapp=public_pictures/140410_bomb


Bollnäs kyrka utsatt för hatklottermot kristna

http://www.helahalsingland.se/halsingland/bollnas/hatiskt-klotter-pa-kyrkan


Hässleholms kyrka vandaliserad

http://www.nsk.se/article/20140803/HASSLEHOLM/140809877


Krossade fönster på kyrka i Uppsala

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5882558


Ulrika kyrka i Udevalla vandaliserad

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/krossade-flera-fonster


Krossat fönster på Bolshögs kyrka

http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/annu-ett-fonster-krossat


Krossade fönster på Centrumkyrkan i Kungsör

http://magazin24.se/nyheter/kungsor/2014/09/08/vandal-krossade-rutor-pa-kyrka


Krossade rutor på Viskadalskyrkan i Veddige

http://hn.se/nyheter/varberg/1.3667778-krossade-rutor-pa-skola-och-kyrka


Vandaler välte gravstenar på Lohärads kyrkogård

http://norrteljetidning.se/nyheter/nyheter/1.2392414-vandaler-valte-gravstenar-pa-kyrkogard


Hakkors på Sofia kyrka

https://twitter.com/JohannaWolfhman/status/418824202268209152


Klotter på Tranås kyrka

http://www.tranastidning.se/artikel/86058/klotter-pa-kyrka


Klotter på Bergakyrkan

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/lomma/klotter-pa-bergakyrkan


Kristine kyrka nedklottrad

http://www.jonkopingsposten.se/artikel/22641/kristine-kyrka-nedklottrad


Hakkors på kyrka

http://www.friatider.se/nytt-hakkors-pa-kyrka


Inbrott och skadegörelse i gotlandskyrka

http://www.kyrkanstidning.se:8080/inrikes/inbrott-och-skadegorelse-i-gotlandskyrka


Skadegörelse iByarums kyrka

http://skillingaryd.nu/nyheter/skadegorelse-vid-kyrka-2


Inbrott och skadegörelse på Ramundeboda kyrka

http://www.skagernsnyheter.se/content/inbrott-och-skadeg%C3%B6relse-p%C3%A5-ramundeboda-kyrka


Kyrkan i Bureå församling utsatts för skadegörelse

http://norran.se/nyheter/blaljus-nyheter/skadegorelse-pa-kyrkogard-231287


Gravskändning på Kinna kyrkogård

http://www.bt.se/nyheter/mark/vadjar-om-tips-efter-gravskandning%284091431%29.gm


Kopparstöld i Dimbo Ottravads kyrka

Kopparstöld i Skörstorps kyrka

Inbrott i Härja kyrka

http://www.skaraborgslanstidning.se/artikel/77661/kyrkor-drabbade-av-kopparstold-och-inbrott-i-harja-kyrka


Inbrott i Svenska kyrkan i Burseryd

http://www.varnamonyheter.se/artikel/121271/tjuvar-harjade-i-burseryd


Inbrott i Allianskyrkan i Jönköping

http://www.jnytt.se/kyrka-drabbad-av-inbrott


Kopparstöld i Kattarps Kyrka

http://hd.se/helsingborg/2014/10/03/kopparstold-i-kattarp/


Kyrkogård i Ydre vandaliserad

http://www.tranastidning.se/artikel/107671/kyrkogard-i-ydre-vandaliserad


Mjösunds kyrkogård vandaliserad

http://www.dagbladet.se/medelpad/sundsvall/grav-vandaliserad-pa-kyrkogard


Kopparstöld i Lödde kyrka

http://www.skanskan.se/article/20141003/KAVLINGE/141009827/-/lodde-kyrka-utsatt-for-stor-kopparstold


Kyrkogård i Kinna vandaliserad

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kyrkogard-i-kinna-vandaliserad_8862538.svd


Eslövs kyrkogård vandaliserad

http://www.skanskan.se/article/20140722/ESLOV/140729850/-/gravar-vandaliserade


Kopparstöld i Fritsla kyrka

http://www.gp.se/nyheter/vastergotland/1.2305210-frack-kopparstold-fran-kyrka


Ca 200 gravar vandaliserade på kyrkogård i Östersund

http://www.op.se/blaljus/brott/hundratals-gravar-vandaliserade-i-ostersund


Kopparstöld i Arlövs kyrka

http://www.expressen.se/kvallsposten/regnovader-avslojade-kopparstold-fran-kyrka/


Kopparstöld i Dimbå kyrka

http://kortanyheter.se/2014/13055/

Kopparstöld på Ulrika Eleonora kyrka

http://www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/kopparstold-pa-ulrika-eleonora-kyrka


Stöld från Kågeruds kyrka

http://hd.se/svalov/2014/01/16/stold-fran-kagerod-kyrka


Inbrott och skadegörelse i Västerkyrkan i Hässleholm

http://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/inbrott-och-skadegorelse-i-kyrkan


Hakkors och mot mot etiopiska ortodoxa kyrkan i Hagsätra

http://www.dn.se/sthlm/nytt-hakkors-pa-kyrka-i-stockholm


Stenkastning mot Simris Kyrka i Simrishamn

http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/simris-kyrka-utsatt-for-stenkastning


Hedemora Kyrka utsatt för skadegörelse

http://brottsportalen.se/index.php?curPage=4&menu=1&crimeID=140891


Pastor brutalt misshandlad inne i Gislaved kyrka

http://www.hoglandsnytt.se/pastor-brutalt-misshandlad-inne-i-kyrkan


Skadegörelse och stöld i Sanda Kyrka, Gotland

Skadegörelse och stöld i Klinte Kyrka, Gotland

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6014421


Hakkors med chokladmjölk på kyrkan i Hortlax

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2413069-15-aring-atalad-for-hakkors-av-chokladmjolk


Inbrott och skadegörelse i Tunadalskyrkan

http://bblat.se/nyheter/koping/1.2653531-kyrka-drabbad-av-inbrott


Skadegörelse vid Hova Pingskyrka

http://kortanyheter.se/2014/skadegorelse-vid-pingstkyrkan
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2015 23:33


Idag känner jag mig riktigt dyster! Utvecklingen är inte uppmuntrande och 7-klöverns politiker och dess medlöpare tycks inte se den negativa utvecklingen. Jo, om några invandrare utsätts för något så rycker de ut med pukor och trumpeter ackompanjerade av hela den politiskt korrekta mediekåren.


Inte underligt att jag känner mig dyster!


När däremot invandrare ställer till bråk och begår brottslighet och till och med mord så ligger det en våt filt över hela scenen och 7-klöverns politiker får munhäfta, för att inte tala om dess medlöpare som vare sig syns eller hörs. Mediekåren sträcker sig till att skriva om ”utmaningar”.


Jag kan bara bli dyster över utvecklingen!


Hur många tror att Stefan Löfven har kraften, pondus och förmåga att ta tag i den negativa utvecklingen i vårt land. Nej, jag misstänkte väl det. För att kunna ta tag i problemet måste man först se och uppleva problemen. Uppriktigt sagt tror jag inte det finns en enda rödgrön minister eller riksdagsledamot hos 7-klövern som ser problemen och samtidigt är beredd att föreslå några skarpa åtgärder.

 

Jag blir dyster av att inte tro på framtiden!

 

Det är tragiskt att se när vår poliskår attackeras i invandrartäta områden med smällare och raketer. När polisen flyr från platsen och ansvariga från polisen säger att det är lugnare om vi lämnar platsen. Då har man förlorat kontrollen och givet upp. Det är inte längre vårt land. Vi har dessutom inget kraftfullare att sätta in mot dessa extremister.


Det är dystert när vi inte kan försvara vårt land längre!

 

Jag undrar om 87 procent av befolkningen någonsin kommer vakna. Vad krävs för att de skall öppna ögonen. Måste någon i familjen drabbas? Hur kan man försvara ”fredens” religion dag efter dag, samtidigt som vi matas med det ena terrordådet efter det andra. Hur många måste dö per dag för att 87 procent av befolkning skall vakna? Ett hundra, ett tusen eller tio tusen per dag.


Inte undra på att jag blir dyster!

 

Ett extra val hade gett 87 procent av befolkningen en möjlighet att förändra sina val. Den möjligheten utlovade Stefan Löfven vid många tillfällen under december. Men han höll inte sitt löfte! En riktig svikare och fegis.


Självklart blir jag dyster i både själen och hjärtat!

 

När jag tänker på mina barnbarn och alla andra barn som växer upp i detta samhälle till skillnad från det samhälle jag hade förmånen att växa upp i blir jag ledsen. Vad kommer de få uppleva under sina ungdomsår? Kommer de att kallas för svennehora? Kommer hela samhället fortsätta att låtsas som ingenting hänt.


Den utmaningen gör mig dyster!


För eller senare kommer någon ställas till svars för denna utveckling. Även om ingen kommer dömas i en rättsprocess så kommer domen finnas i historieböckerna.


Jag vet i varje fall att jag har försökt göra något åt utvecklingen. Jag hoppas att fler inser att det nu är hög tid att resa sig upp och säga ifrån!Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2015 00:09

    


Ibland undrar man om alla har tappat förståndet? Just nu undrar jag det väldigt ofta eller nästan jämnt. Vad är det som alla politiskt korrekta försvarar? Har de ingen självaktning? Idag sparas ju allt på nätet och det sprids dessutom väldigt fort.


William Hahne blev misshandlad på nyårsafton. Özz Nujen tyckte uppenbarligen att det var roligt. Det är samme Özz Nujen som nu breder ut sig i SVT. Beklämmande!


Tittade på utländska nyheter ikväll, CNN och BBC. Såg ett reportage om Real Madrid som nu sponsras av araber. Vilket innebar att man förändrade sitt klubbmärke.


Gissa vad man plockat bort? Jo, det lilla korset i toppen på klubbmärket. Den kristna symbolen i Real Madrids emblem har funnits sedan 1920 när kung Alfonso XIII beviljade klubben sitt kungliga beskydd.


 


"En detalj som uppdagats först i efterhand har dock med en viss justering av klubbens identitet att göra. Klubben har modifierat sitt emblem – och suddat bort det lilla kristna korset i toppen av märket – enligt Marca för att ”undvika att väcka anstöt hos muslimska kunder”."


Det är inte bara i Sverige som man tappat förståndet. Expressen skrev tydligen om detta för en tid sedan. Läs artikel.


Muslimer har uppenbarligen svårt att respektera andra religioner, kulturer och människor! Men vi i västeuropa skall respektera muslimers religiösa symboler och seder men gör man inte det är man rasist. Jag förstår dock var de största rasisterna finns någonstans, det tror jag fler och fler kommer underfund med.


Det finns bara en islam om man skall tro Erdogan. Jag tror att han har alldeles rätt. Jag saknar i varje fall att ledande muslimska personer i Sverige tar avstånd från IS/ISIS. Men inte bara det utan att de också tar avstånd från de tolkningar av islam som IS/ISIS använder sig av. Så länge dessa ledande muslimska personer tiger anser jag att de samtycker till dessa tolkningar och att de delar Erdogans tolkning av islam.


 


Något för Alice Bah Kuhnke att ta fasta på!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se