thoralf

Alla inlägg under januari 2015

Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2015 20:15

 


Kalmar Tingsrätt dömer den rumänske tiggarbossen till ett års fängelse, böter om 128 000 kronor och sedan utvisning! Som alla politiskt korrekta påstår har vi ingen organiserad tiggarverksamhet i Sverige.


Domen i Kalmar bevisar motsatsen. Östran har skrivit en bra artikel där man även tar upp att mannen är utvisad från både Frankrike och Norge för liknande händelser. Händelsen bevisar också vilket stort problem den fria rörligheten innebär.


Läs artikeln från Östran.


Noterbart är att Barometern inte har något om domen på nätet. Men det kanske inte är så förvånande med Jesper Eriksson på redaktionen. Jesper Eriksson ägnar sig endast åt "snyftreportage" och "tycka synd om" artiklar.Framförallt för att kunna stoppa utvisningar. Jesper Eriksson kanske drar igång en kampanj för aatt tiggaarbossen skall få stanna i Sverige. Det ligger precis i Barometerns agenda!

Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2015 21:00

 

KG Bergström har svårt för att ge positiva omdömen till Mattias Karlsson efter partiledardebatten men KGB är ju väldigt politiskt korrekt när han håller sig vaken.


Socialdemokraten Johan Westerholm ser dock det mesta med klara ögon! Något han även gör när han kommenterar gårdagens partiledardebatt.


"Och sannolikt kommer en hel del börja lyssna på dagens huvudperson. Mattias Karlsson. Sverigedemokraternas hjärna. Chefsstrategen. Ideologen. Mannen som sedan 2002 varit ett steg bakom Jimmie Åkesson som hans viktigaste rådgivare. Som vet precis vad han gör. Han är inte intresserad av Stefan Löfven. För honom är statsministern mer att se som en bifigur eller irriterande transportsträcka fram till valrörelsen 2018.


Karlsson har nämligen sitt nästa mål inom räckhåll nu, det första etappmålet var att nå riksdagen 2010, det andra uppnådde han på valdagen 2014 genom att bli Sveriges tredje största parti. Nu är nästa etappmål inom räckhåll. Att ta den formella oppositionsledartröjan genom att bli största borgerliga parti i valet 2018. Av den anledningen så är det inte Löfven som behöver ligga sömnlös de tre kommande åren. Det är Anna Kinberg Batra."


Det är KG Bergström och hans kollegor som inte ser det andra ser och inte begriper det som andra begriper. Eller är det så att KG Bergström ser och begriper men undviker att skriva det på grund av politisk korrekthet. Missstroendeförklaringen och omröstningen i riksdagen kommer enligt min mening visa att Alliansen inte har några ambitioner att ta över makten om de lägger ned sina röster. Ännu en rond till SD!


"Decemberöverenskommelsen. DÖ är ett verk av en man med ett ytterst egocentrerat hat mot Åkesson. Istället för att möta frågorna från SD:s väljare har han låtit sitt på gränsen till narcissistiska hat styra hans agerande och i förlängningen vårt lands negativa demokratiska utveckling den senaste tiden. Reinfeldts och Ullenhags återkommande lögner i kostnaderna kring invandringspolitiken har gjort att mitt förtroende för dessa två herrar är fullständigt förbrukat"


Jens Kittel, Ledarsidorna



SDU beviljas 1,3 miljoner kronor i bidrag. Väldigt roligt att SDU äntligen beviljas det som ungdomsförbundet orättvist nekats tidigare. Beslut som jag anser vara rent politiska men nu insåg man tydligen att man inte kunde hindra eller stoppa det längre. Hoppas bara att SDU fortsätter driva den juridiska processen för att få ut tidigare års stoppade bidrag.


Lisa Röstlund på Aftonbladet marknadsför idag min blogg med anledning av detta i en artikel. Givetvis är det ett försök att smutskasta mig. När SDU för ett år sedan ännu en gång nekades bidrag från Ungdomsstyrelsen tyckte jag att det var dags att berätta för mina läsare vilka personer som satt i insynsrådet på Ungdomsstyrelsen. Framförallt ville jag lyfta fram vilken bakgrund dessa personer hade och vilken stark vänsterprofil som insynsrådet bestod av. Detta gillades givetvis inte av t.ex Rossana Dinamarca (V).


Alice Bah Kuhnke var då också ganska nytillträdd generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, en detalj som kan vara intressant när hon nu idag är minister i en rödgrön regering. Nu vet vi ju att även hon tillhörde vänstern. Läs gärna mitt gamla blogginlägg.


Varje gång Aftonbladet skriver om ”mina fotsoldater” kan jag inte annat än skratta. För de som följt bloggen några år vet att det var Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg som myntade begreppet om mina läsare i samband med Mazettikrönikan i ICA-kuriren. Åsa Linderborg skrev bland annat följande.


”I Mazettis fall började det med att Thoralf Alfsson bloggade. Thoralf Alfsson sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna. När han bloggar klickar hela systemet i gång. Fotsoldaterna ger sig ut, på nätet och ända hem till folk.”

 

Roligt när gamla blogginlägg lyfts fram av Aftonbladet och ger min blogg fin publicitet. När jag bloggar klickar hela systemet igång. Nu tror jag faktiskt att Åsa Linderborg överdriv lite ;-)


Undrar vad Åsa Linderborg kallar ”vänsterhopen” som hon och andra vänsterskribenter hetsar mot SD dag in och dag ut i Aftonbladet?

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2015 22:49


Ett alldeles fantastiskt bra insats av Mattias Karlsson! Väl avvägt i sina delar och som avslutning en misstroendeförklaring mot statminister Stefan Löfven som avslutning.


Ju mindre media skriver om Mattias Karlsson och SD, desto bättre var anförandet! Dessutom klarade Mattias Karlsson alla repliker på ett alldeles galant sätt.


Jag önskar att flera hade sett denna debatt.


Omröstningen om SD:s misstroendeförklaring sker på tisdag nästa vecka klockan 13. För att riksdagen ska förklara sitt misstroende för regeringen krävs att minst 175 ledamöter röstar ja till förslaget.


PS


Har lyckats locka in många tusen vänsteranhängare och politiska motståndare från IRM och Slutpixlat till min blogg. De ansvariga för dessa sajter sprider dagligen lögner och har tydligen väldigt svårt att förstå vissa begrepp men det beror säkert på att de lider av någon bokstavskombination. Det är tur att jag modererar kommentarerna då de som kommentarer och deras språkbruk och kunskaper i svenska språket är begränsade. Det lustiga är att jag kallas "gris" i flera kommentarer (ej godkända) det får mig dock att misstänka att skribenterna inte är kristna. Alla är dock så fega att det inte vågar stå för sina hatiska ord med att skriva sina riktiga namn.


Stasiagenten från Högsby tycks också ha fått spader!

Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2015 12:04

Idag lyfter flera medier det blogginlägg som publicerades av Halmstads moske den 8 januari. Ett blogginlägg som jag själv och flera andra invandringskritiska bloggar skrivit om för flera dagar sedan. Jag poängterade kraftigt att svensk media undvikit att skriva om detta. Idag lyfts det dock fram av flera. Möjligen beror det på den stora spridningen med hela 90 000 klick på sidan. Det går inte att tysta ner.



SR

SVT

Dagens Nyheter


Expressen, Aftonbladet och SvD har dock ännu inte tagit upp det osmakliga blogginlägget som fanns på Halmstad moskéns hemsida. Vågar Mattsson och Helin göra det?

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2015 22:54

Säpo uppger olika uppgifter angående antalet personer från Sverige som rest till Syrien och Irak för att strida med IS/ISIS. Den högsta siffran på 300 personer kom för ca 2 månader sedan. Den intressanta frågan borde då vara att försöka gissa hur många som sympatiserar med IS/ISIS i Sverige. Är det en av tio som är islamist och reser iväg för att ansluta till IS/ISIS. Nej, knappast! En så stor andel av de som sympatiserar åker definitivt inte iväg.


Är det en av hundra som är islamist och reser iväg eller är det en av tusen som reser iväg för att ansluta till IS/ISIS. Om det skulle vara en av ett hundra som reser iväg innebär det att vi i så fall har ca 30 000 IS/ISIS-sympatisörer i landet. Det skulle samtidigt innebära att ca 5 procent av muslimerna i Sverige sympatiserar med IS/ISIS. Ingen omöjlighet! Eller vad tror du?


Fick igår ett tips om en studie angående fundamentalism bland kristna och muslimer.


”Den här studien tycker jag du borde uppmärksamma, innehåller ännu fler intressanta uppgifter än nedanstående, bl.a jämförelse med kristna och demografiska variablers minimala inflytande. Hoppas du eller någon annan kan skriva en artikel om den. Julia Caesar länkar till en annan intressant artikel, om den tysta majoritetens ansvar och om att det är den fundamentalistiska islam som räknas.”


Har skummat den lite snabbt. Som vanligt anser jag att grafik är ett utmärkt redskap för att visa på skillnader! Den som håller med om alla tre påståenden kan betraktas som fundamentalist. Ganska talande enligt min mening. Men det förvånar inte mig det minsta.


   


Mina antaganden om antalet muslimer som sympatiserar med IS/ISIS i Sverige kanske är för försiktiga?


I nästa diagram redovisas synen på homosexuella, judar och hur man ser på varandra.


 


Jag ställer mig verkligen frågan varför muslimer söker sig till västvärlden om man tycker så illa om den!

Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2015 17:15

Har noterat att det finns en och annan ljuspunkt i det svenska mediemörkret. Anna Dahlberg skrev igår en vettig ledarartikel i Expressen där hon lyfter hotet från islam och samtidigt ger bland annat Åsa Lindeborg en känga. Hoppas att det kommer fler som vågar.


Från muslimskt håll är det däremot väldigt tyst.


Det som förvånar mig stort är att det uttalande som kom från Halmstads moské inte fått någon uppmärksamhet. Rubriken var ”Attacken i Paris är en stor lögn” som publicerades den 8 januari. Den 10 januari gick man ut med en pudel och kallade det hela för ett ”socialt experiment” samtidigt som man tog avstånd från terror.


I mina ögon har Halmstad moske ingen trovärdighet. Om man googlar Halmstad moské så upptäcker man att ingen tidning tagit upp den horribla texten från den 8 januari. Mycket märkligt! Medias tolerans är stor mot vissa personer och grupper i samhället! Då syftar jag inte på SD och dess medlemmar.


 


SvD hade igår en ”tycka synd om muslimer” artikel. Man får nästan känslan av att det inte är rätt att skulden läggs på islaamsk extremism när man läser ovanstående text.

Att muslimer dödar muslimer är ju ganska märkligt då man säger sig vara utövare av fredens religion. Dessutom har man ju problemet i egna händer men ändå tycks man inte kunna hantera våldet och dödandet i islams namn. För mig framstår islam absolut inte som fredens religion, utan något som man måste ta avstånd ifrån och i så stor utsträckning som möjligt hålla utanför Sveriges gränser.


Den som har skrivit SvD-artikeln har dock haft lite bråttom och missat att siffrorna inte gäller förra året, utan för 2013. Risken är väl stor att siffrorna och statistiken ser än värre ut för 2014. Jag har tidigare skrivit om rapporten som SvD hämtar sina uppgifter ifrån i ett blogginlägg.


Men det skadar inte att lyfta fram några grafiska diagram från rapporten. Diagram som egentligen inte behöver någon ytterligare kommentar. De talar för sig själva.


Fredens religion toppar statistiken!


 


Jag skulle gissa att hela ökning omfattar fredens religion!


  


Är det inte islamister som utför terrorattackerna så är det kommunister. Sedan har Vänsterpartister mage att påstå att det är högerextremister som står för våldet. Bara för att det passar Vänsterpartiets agenda. Snacka om att gå vilse i sin egen kommunistiska sörja.


 


Den enda logiska slutsatsen borde vara att hålla islam och kommunism utanför landets gränser för att få ett fredligt land att leva i och som kan utvecklas positivt och inge trygghet.


UPPDATERING!


I kvällens Agenda gjorde Richard Jomshof ett väldigt bra jobb. När han krävde att ISIS-islamister skall förlora sitt medborgarskap i Sverige var det en tydlig markering. Mona Sahlin sa blankt nej till detta krav. Uppenbarligen välkomnar de rödgröna alla ISIS-islamister tillbaka till Sverige efter sitt mördande i Syrien och Irak. Där visade Mona Sahlin sin svaghet och feghet inför islam!


Vilken naiv Anders Ygeman, inrikesminister! Som tror att man kan stoppa islamister med en demonstration!


Har Fredrik Önnevall sådana fördomar eller är han bara okunnig?


Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2015 23:31

 


Många är idag lite besvikna på att dagens opinionsundersökning bara gav SD 14,4 procent. En ökning med endast 0,9 procentenheter. Samtidigt ökade S med hela 5,0 procentenheter men då skall man komma ihåg att V + MP minskade med 3,0 procentenheter tillsammans. Dessutom var undersökningsperioden mellan 30 december och 7 januari. Några effekter av terroristdådet i Frankrike finns alltså inte med i undersökningen.


Moderaterna minskade med 1,7 procentenheter men även C och FP minskade kraftigt medan KD klarade av att hålla ställningarna. Väljarna signalerar klart och tydligt vad de tycker om DÖ.


Nu skall alla komma ihåg den ”hatkampanj” som media bedrivit mot SD och Björn Söder i synnerhet under de senaste veckorna. Ändå växer vi och får vårt högsta stöd någonsin i Demoskop. Kom också ihåg att varje ny procentenhet innebär ytterligare ca 60 000 väljare som går över till SD. Jag är övertygad om att det blir fler i de kommande mätningarna.


Norska Sentio är ju annars det opinionsinstitut som prickat mest rätt i de två senaste valen 2010 och 2014. Därför avvaktar jag gärna Sentios mätning i januari. Den mätningen blir säkert väldigt intressant men den får vi vänta på några dagar.


Jag har fått lite bakgrundsfakta angående Sentios mätning i december där SD fick 17,5 procent. Rådata gav SD 18,1 procent.


Bryter man sedan ner det till olika regioner ser det riktigt trevligt ut för oss i Småland. Eller vad säger mina läsare. Inte långt ifrån största parti.


 

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2015 00:56

De tre islamisterna har dödat (avrättat) 17 oskyldiga personer i Paris. Nu har de dessutom blivit ”martyrer” i den muslimska värden. Frågan är om Allah skänker dem 68 jungfrur eller om det blir 72.


I Lund demonstrerar ikväll Ung vänster och Vänsterpartister mot islamofobi enligt Sydsvenskan.


”I sitt tal sade Angelica Svensson från Vänsterpartiet att det i Sverige är de högerextrema som står bakom våldet.”

 

Än värre skulle det bli!


”Olof Björk från Ung vänster kallade attacker mot moskéer i Sverige för fascistiska terrordåd:


Vi ser mer aggressiv och tydlig rasism i Sverige än på många år. Det finns samband till att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen, det gör att avskyvärda idéer får legitimitet.”

 

Det tycks ha blivit en ”systemkrasch” hos Vänsterpartister men logik har ju aldrig varit deras starka sida. De har uppenbarligen inte förstått vad en islamist är för något! Kom ihåg att det är detta parti som är stödparti till Stefan Löfven i landet tvärtom.


Vad gör då Polisen och Säpo med Dan Eliasson i spetsen? Han förstärker skyddet av moskéer i Sverige. Något annat skydd behöver uppenbarligen inte ökas enligt Polisen/Säpo. Var det moskéer som attackerades i Frankrike? Frågan är om Dan Eliasson gör detta på order från statsminister Stefan Löfven och regeringen, där Mehmet Kaplan ingår. Jag anser det borde vara bättre att förstärka skyddet vid synagogor och andra tänkbara mål för islamister. Men så sker inte i landet tvärtom.


Sveriges kulturminister Alice Bah Kuhnke skriver idag i en debattartikel som publicerats av DN om sin syn på terrorn som enligt Kuhnke uppenbarligen kommer från höger- och vänsterextremister och främlingsfientliga partier. Ju mer jag läser i debattartikeln så häpnar jag, efter att 17 oskyldiga människor avrättas. Att kulturministern inte en enda gång skriver ordet islamister i sin debattartikel, inte en enda gång. Det hon däremot skriver med fet stil är följande.


”Regeringen kommer att under året arbeta fram en nationell strategi mot islamofobi.”

 

Har kulturministern Alice Bah Kuhnke inte förstått att det är islamister som begått dessa fruktansvärda terrorbrott i Paris? Men hon är ju ny miljöpartistisk minister i landet tvärtom!

 

I det som anses vara Sveriges mest ansedda tidning, Dagens Nyheter publiceras idag en bedrövlig ledare (jag förstår att ingen ville skriva under den). Innan detta tragiska drama och attentat är uppklarat så förfasar man sig på Dagens Nyheter över att Marine Le Pen och Nationella fronten kan få medgång i opinionen! Det är minst sagt skamligt av Peter Wolodarski och Dagens Nyheter. Lögner och fördomar om Le Pen och Nationella Fronten flödar i ledarartikeln. Inte ett enda kritiskt ord om islam och islamister, snarare tvärtom. Men som alla mina läsare förstår så har artikeln skrivits av journalister från landet tvärtom.


Det är väldigt uppenbart att hela etablissemanget fått något om bakfoten eller har de redan konverterat i landet tvärtom?


UPPDATERING!


Gina Dirawi blir så ledsen över att muslimer gång på gång behöver fördöma muslimska terrordåd! Ja, det är ju verkligen betungande! För mig är det inget betungande även om jag så skulle behöva göra det väldigt ofta. Men känner man skuld kanske det är annorlunda.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards