thoralf

Alla inlägg under januari 2015

Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2015 20:49

Det som jag finner märkligt i Länsstyrelsens dokument är dock frånvaron av uppgifter om stigande havsnivåer på grund av klimatförändringar. I debatten är det ju oftast detta som är det stora hotet! Men i dokumenten finns inga faktiska förutsägelser om detta, inga historiska data heller. Jag har mina egna teorier om varför. Historiska data skulle inte vara till någon hjälp, snarare skulle det motsäga länsstyrelsens klimatalarmism.


GISP 2 Grönland är ett projekt där man borrat fram iskärnor för att kunna uttyda hur klimatet var långt tillbaka i tiden på Grönland. Det borde också innebära att trenderna till stor del borde kunna gälla för norra jordklotet också.


När du kollar diagrammet kom då ihåg medias rubriker för någon vecka sedan om ”2014 varmaste året i historian”. Min tolkning av diagrammet är att vi skall vara glada för varje tiondels grad i temperaturhöjning!


 


Trenden 11 000 år bakåt i tiden eller sedan senaste istiden. Den långsiktiga trenden är att vi går mot klimatnedkylning!


Titta extra noga efter den röda rektangeln som motsvarar den del med historiska data som IPCC drar alla sin slutsatser ifrån och bygger sina klimatmodeller på. Det skadar nog inte att vidga perspektiven lite.


"Sverigedemokraterna kan åka och fiska. Vi röstar inte på det bästa partiet längre utan det minst dåliga och SD som förutom migrationen har försvaret, satsning på gamla, polisen, bort med klimattrams har verkligen pole position."


http://ledarsidorna.se/2015/01/gunnar-bech-det-minst-daliga/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2015 23:07

Igår gjorde jag mitt första möte i Samhällsbyggnadsnämnden. Det kommer säkert bli intressanta fyra år i nämnden då kommunen har stora projekt och utmaningar på gång. Ett stort projekt är det som kallas Södra staden vid Rinkabyholm. Ett projekt som kan startas när E22:an flyttas till en ny sträckning väster om Rinkabyholm.


En sak som blir intressant i nämnden är allt prat om klimatförändringar, klimatanpassning, klimat- och energiåtgärder. På vilka grunder driver politiker och tjänstemän dessa frågor? Är det en allmän psykos eller finns det riktiga fakta på det lokala planet. Eller är det bara ett utlopp för politisk korrekthet och alla klimatalarmister som ges företräde i debatten.


”När president Obama i sitt State of the Union tal pratar om en massa klimatförändringar ljuger han lika flagrant som världsalarmisten Al Gore ljugit om klimatet i över ett decennium. Orsaken tror jag är att han, när han tillträdde år 2008, närde en storhetsvansinnig dröm om att gå till historien som den president som fick havsnivån att sluta stiga.”

 

Ovanstående är ett citat som uppenbarligen inte kommer från en klimatalarmist och heller inte från vilken bloggare som helst, nämligen Lars Bern. Han fortsätter med följande.


”Obama har inte varit ensam, stora delar av västvärldens ledare har valt att utnyttja klimatlarmen politiskt. Deras svans av fjäskande akademiska ledare har svikit vetenskapen för att vara makten och penningen tillags. Klimatalarmismen har totalt fjärmat sig från vetenskap och är idag ett politiskt projekt som bygger på pseudovetenskapliga modeller, som forskare med ett rymligt samvete tillhandahållit åt politikerklassen.”

 

Detta syns minst sagt tydligt i de dokument som produceras av Kalmar kommun och länsstyrelsen för Kalmar län. Det handlar om att följa den politiskt korrekta linjen som gäller. Jag kan inte annat än tycka att det är dråpligt att lyssna till vissa personer som mer eller mindre uppträder som religiösa fanatiker när det gäller de påstådda klimatförändringarna.


På länsstyrelsen river man upp himmel och jord på grund av att vi kommer få någon grad varmare om femtio år. I praktiken kanske det innebär en förlängd växtsäsong med 1-2 veckor på våren och kanske mer på hösten. Vad är negativt med det? Är det inte snarare positivt?


   

Ur dokument från Länsstyrelsen i Kalmar län.


Vi kanske får mer nederbörd under vinterhalvåret men lite torrare under sommarhalvåret (dock har jag svårt att se att detta stämmer för Öland). Vad är negativt med det? Är det inte snarare positivt? Med tanke på att vi är en region som har turism som en viktig näring kan jag bara se positiva effekter på ett torrare sommarklimat och "solgaranti" på Öland. Vad är det man bråkar om?


Om man synar verkligheten i vår närhet och vår omvärld finns det saker som bekymrar mig betydligt mycket mer än minimala klimatförändringar på grund av växthusgaser. Det skall jag återkomma till imorgon om inget oförutsett inträffar.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2015 22:39

Kvällens Uppdrag granskning var inget nytt! Vi som följer verkligheten och kan se i genom pk-medias rapportering om tillståndet i Sverige visste redan vem som står för antisemitismen i Malmö. Och inte bara i Malmö. Jag gissar att det även är samma grupper som numera ritar/målar hakkors på diverse byggnader.


Dock var det intressant att se hur polisens samordnare för hatbrott i Malmö, Thomas Bull såg på situationen i sin stad. När man sedan lägger till Hanna Thomé från Vänsterpartiet så förstår jag varför man inte tagit krafttag mot antisemitismen i Malmö. Sorgligt att lyssna på!


137 anmälningar under 2013 - 2014 men inte ett enda åtal hade väckts om jag hörde rätt. Uppklarningsprocent 0. Prioriteringen är tydligen mycket låg hos Malmöpolisen för dessa brott men de har ju å andra sidan mängder av skjutningar att utreda. Undrar om operation Alfred är avslutat. Vi i Kalmar län fick skicka poliser till Malmö för att hjälpa till med utredningarna vilket drabbade utredningsverksamheten i Kalmar län. På något sätt blir det beklämmande att se självgode Thomas Bull.


Nu får vi se vad UG kommer med nästa vecka om islamofobi och om man kommer pixla de som står för islamofobin i Malmö på samma sätt som man gjorde i dagens program.


Frågan är om tittarna överhuvudtaget reagerar över dagens program eller om det bara förnöjt sitter kvar i tv-soffan och tänker att det angår inte mig. Jag är ju inte jude! Jag är rädd för att pk-svensken inte har förmåga att koppla situationen i Malmö till den pågående massinvandringen.


PS

Sedan tycker jag det är patetiskt att se Göran Hägglund prata invandring och dessutom debattera med miljöpartiets Maria Ferm. Skulle vara intressant att se Hägglund debattera samma fråga med t.ex Mattias Karlsson i Aktuellt!


Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2015 23:41

Media har uppenbarligen bytt taktik mot SD och tyvärr spelar delvis SD med i medias såpopera genom att uttala sig för både kvällstidningarna och public service. Personligen tycker jag det vore allra bäst att fullständigt nonchalera alla journalister när det gäller någon konflikt inom partiet. När till och med Pontus Mattsson börjat med denna tramsjournalistik är det dags att säga ifrån.


Nu har alla utom Jimmie Åkesson uttalat sig inför TV-kameror! Jag tror inte spekulationerna blir mindre av att var och en uttalar sig inför media. Ett enda förfluget ord och nya spekulationer uppstår och media med Niklas Svensson fortsätter koka soppa på en spik. Det är dags att bojkotta media i denna fråga.


SD har både SD-Kuriren och Samtiden om man vill bemöta den här typen av tramsjournalistik!


När det gäller Jimmie Åkesson tror jag att han kommer tillbaka den förste februari annars tror jag att hans sjukskrivning redan skulle ha förlängts. Ju längre man är borta desto svårare kan det vara att komma tillbaka om man verkligen vill det.


 


Dagens misstroendeomröstning blev som förväntat. 133 ledamöter visade ett aktivt stöd för Löfven och regeringen genom att trycka på Nej-knappen. Övriga 200 ledamöter valde att rösta ja eller avstå. 16 ledamöter var frånvarande, därav fyra Sverigedemokrater.


Jag tror många egentligen inte har riktigt klart för sig hur det parlamentariska läget ser ut i riksdagen efter valet i september. Följande stapeldiagram är väldigt talande!


 


Alliansen har alltså fler mandat än regeringspartierna i riksdagen! 141 mandat emot 138 mandat. Ändå låter man de rödgröna sitta vid makten.

 

Det är enligt mig helt oförståeligt att man inte lyckats bilda en riktig majoritet i Sveriges riksdag. Alliansen + SD skulle få ihop 190 mandat i riksdagen vid ett samarbete liknande det som de rödgröna har med Vänsterpartiet och därmed kunna bilda en icke socialistisk regering till gagn för Sverige. Jag tror inte Jimmie Åkesson hade ”gråtit” vid ett sådant samarbete som Jonas Sjöstedt gjorde.


Frågan är om Alliansens väljare är nöjd med hur deras riksdagspolitiker agerar och deras ovilja att samarbeta för ett bättre Sverige.

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2015 12:58

Alliansen avslöjas ännu en gång i och med misstroendeomröstningen i riksdagen. Enligt min mening är den viktigaste aspekten med misstroendeomröstningen att visa att Alliansen inte har några verkliga avsikter att ta över makten i Sveriges riksdag. Läs även dagens debattartikel i Barometern från Mattias Karlsson och Mattias B Johansson.


Sverigedemokraternas 45 ledamöter har tryckt på JA-knappen

Socialdemokraterna och Miljöpartiets 133 ledamöter har tryckt på NEJ-knappen

Vänsterpartiet  och Alliansens 155 ledamöter har tryckt på Avstår och därmed gett Stefan Löfven och den rödgröna regeringen sitt stöd. Det är fakta!


16 ledamöter var frånvarande från omröstningen.

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2015 22:37

Jag har svårt att förstå alla journalister, experter och politiker som enträget pratar om islam som fredens religion. En fredlig religion borde ju också vara humanistisk! Är islam en humanistisk religion? Är det humanism som präglar sharialagar? Nej, självklart inte!


Margot Wahlström kallar idag straffsatserna i Saudiarabien för medeltida. Kom nu ihåg att det är islam som gäller och styr i Saudiarabien. UD kallar upp den saudisk ambassadören för att protestera mot pryglingen av en saudisk bloggare med 1 000 piskrapp som dessutom dömts till 10 års fängelse för att ha ”smädat islam”. Kom ihåg att det är det saudiska rättssystemet som dömt ut straffet, inte några saudiska terrorister. Ett rättssystem som grundar sig på islamiska sharialagar.


Dagens Nyheter skriver idag om att en kvinna halshuggets på öppen gata efter att hon dömts till döden. Avrättning har filmats av en man som nu är gripen efter att klippet lagts upp på internet. Se halshuggningen på följande länk. Varning utfärdas om du är känslig!  

Jag mår väldigt illa!


Är det så fredens religion styr i Saudiarabien? Och inte bara i Saudiarabien utan i väldigt många MENA-länder.

 

Är det denna religion som alla journalister, experter och politiker försvarar som fredens religion? Jag mår illa av deras hyckleri! Har de inga ögon att se och läsa med?


Svensk media med dess politiskt korrekta journalister försöker inbilla oss att det bara är islamister och terrorister som tolkar islam och koranen ”felaktigt”. De har fel! En stor del av den muslimska världen tolkar koranen på samma sätt som ISIS-killarna i Paris. Det är bara att öppna ögonen och se vad som pågår i den muslimska världen. Snart har vi det också i vårt eget land.


För något år sedan visade jag statistik över hur muslimer i ett antal länder ser på Sharialagar och de medeltida straffen i ett blogginlägg. Det är dags för en repris. Det är siffror som skrämmer mig! 

 

 


Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2015 23:28

 


I veckan kom något som kallas Eurobarometern. Den visade att svenskar är mest positiva till invandring från länder utanför EU i jämförelse med alla EU-länder. Hela 72 procent av svenskarna är enligt Eurobarometern positiva till invandring från länder utanför EU. Skillnaden är också markant. Läs artikel i DN.


Jag tillhör inte de som förnekar resultatet på något sätt. Jag försöker istället förstå varför vi i Sverige skiljer oss åt i så stor utsträckning även i jämförelse med våra nordiska grannländer. Jag har tagit fram siffrorna från några jämförbara EU-länder och sammanställt dem i ett diagram.


 


Detta resultat visar sig även på andra sätt i Eurobarometern som har väldigt många värden. Ett av dessa är om gränskontrollen ska stärkas vid EU:s gränser och vid nationsgränserna. 80-90 procent av befolkningen i andra länder anser att gränskontrollen skall förstärkas men bland svenskarna anser bara 69 procent att gränskontrollen skall stärkas. Sverige skiljer ut sig även i detta avseende.


 


Ett annat område som diskuteras flitigt är klimatförändringarna och växthusgasernas påverkan på klimatet. EU har satt upp mål om minskade utsläpp av växthusgaser till 2020. I undersökningen har man frågat om befolkningen anser att målen är för ambitiösa, lagom eller alldeles för låga. Även i detta avseende skiljer Sverige ut sig på ett markant sätt då hela 39 procent anser att målen är alldeles för lågt ställda. De jämförbara länderna ligger på ca 15 -18 procent. Endast 12 procent av svenskarna anser att målen är för ambitiösa medan andra länder ligger mellan 20 - 30 procent.


 


Min egen förklaring till skillnaden i många av dessa avseenden är att den beror helt och hållet på media och det åsiktsförtryck som råder i Sverige. Ett åsiktsförtryck som framförallt övervakas av media. Media som inte bara övervakar utan även dömer och straffar den som uttrycker icke politiskt korrekta åsikter. Eller helt enkelt inte tillåter att personer med icke politiskt korrekta åsikter får tillträde till tidningarnas debattsidor.


Man kan tolka diagrammen som att man i resten av Europa har en friare press där andra åsikter än den rådande politiskt korrekta också får ett större utrymme. I Sverige blir bara åsiktskorridoren snävare och snävare tack vara åsiktsmaffiabossarna inom Bonnierkoncernen, Schibstedt och tyvärr Public service .


Ett alldeles slående exempel på detta är Marika Formgren och Alice Teodorescu. Marika Formgren valde till slut eller snarare tvingades lämna journalistiken på grund av svårigheten att försörja sig. Alice Teodorescu anställdes nyligen på Göteborgs Posten vilket fick andra ledarskribenter på tidningen att protestera.

http://www.expressen.se/gt/ilska-pa-gp-efter-ny-redaktor-anstallts/


Jag anser att ovanstående diagram är ett resultat av den åsiktskorridor som härskar inom medievärlden. Den åsiktskorridor som Sverigedemokrater dagligen kämpar emot och sakta med säkert vinner steg för steg. Fler och fler människor inser att det som ”etablerade” journalister, ledarskribenter, chefredaktörer, programledare och 7-klöver politiker försöker påtvinga befolkningen kanske inte är hela sanningen. Fler och fler människor överger de traditionella medierna och söker nyheter och sanningen i alternativa sajter på nätet eller utomlands.


Lars Bern skrev igår ett läsvärt inlägg på sin blogg med just detta tema. Med rubriken ”Tredje statsmakten i upplösning” förutspår han att dagens tidningar inte kommer överleva i 10 år.


”Under senare decennier har dock etablissemangets massmedia (MSM=Main Stream Media) övergivit denna sin roll och istället blivit den främsta försvararen av den åsiktskorridor som den politiska och kulturella eliten skapat. Detta har lett till att det demokratiska rörelseutrymmet blivit så starkt begränsat att den demokratiska debatten strypts.

Den antidemokratiska utvecklingen är starkt underblåst av den politiska yrkesklassen och deras engagemang inom EU.”

 

Lars Bern har uppenbarligen funderingar på att starta upp en webkanal.


”Ur den analys som jag redovisat här har det vuxit fram tankar inom en krets nära mig. Vi vill skapa en ny webbkanal som skall vara med och fylla tomrummet i medielandskapet efter de gamla papperstidningarna. En webbkanal som hyllar gamla frihetsideal och är frigjord från den förkvävande åsiktskorridor som dominerar de gamla medierna. En webbkanal som även klarar av att kritiskt granska den etablerade värdegrund som idag lagt en tung våt filt över hela samhällsdebatten och nyhetsförmedlingen.”

 

PS


När jag ser Ylva Johansson och Annie Lööf debattera i Agenda blir jag bara trött på politik. Floskler, floskler och ännu mer floskler. Argumenten har inte förändrats över tid, oavsett vem som sitter vid makten eller om man är i opposition när det gäller de rödgröna eller Alliansen.


När det gäller tiggeri har jag från flera oberoende källor fått bekräftat att tiggarna i Kalmar får in mellan 500 – 700 kronor/dag. Det motsvarar en inkomst 15 000 – 21 000 kronor/månad, dessutom skattefritt. Givetvis lockar detta kriminella personer och organisationer till denna verksamhet. Att påstå något annat är enligt min mening att vara fruktansvärt naiv.


Det finns bara ett sätt att stoppa det och det är att förbjuda tiggeri, som man gjort i Nederländerna.Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2015 19:21

 


Visst är det spännande med rubriker som denna men hur sann är den? ”Människor kokar bokstavligen” enligt Expressen. Tänk att jag inte har märkt något av detta. I Kalmar landade medeltemperaturen på ca 8,9 grader och det är ganska långt till den mänskliga ”kokpunkten”. Nog för att jag närmar mig kokpunkten ibland men det har andra orsaker än utetemperaturen.


Idag har Expressen en annan rubrik till samma artikel.


 


Det gäller att smida medans järnet är varmt!


Expressen har en tidshorisont som inte sträcker sig mer än drygt 100 år bakåt i tiden. Jag tror att de flesta instämmer i att historien är betydligt längre än så. Vi behöver bara gå tusen år tillbaka i tiden för att hitta långa tidsperioder då det var betydligt varmare än idag. Vilka var då orsakerna till de högre temperaturerna på jorden?


 


Varje delstreck på denna tidslinje motsvarar 10 miljoner år. Ett hundra år är som en piss i havet! Det ger lite perspektiv på Expressens rubrik ”2014 var det varmaste året hittills – i historien”


Klimatalarmister dominerar media med sin skrämselpropaganda och överdrivna förutsägelser. Finns det då inga positiva effekter med en högre medeltemperatur. Självklart finns det även det. Varför kommer aldrig de positiva effekterna fram i media.


Om man googlar "klimatförändringar positiva effekter" hittar man inte några artiklar alls som enbart fokuserar på de positiva effekterna. Det är inte politiskt korrekt att skriva om detta.


Wikipedia hade heller inget att komma med.

http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ljder_av_en_global_uppv%C3%A4rmning


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se