thoralf

Direktlänk till inlägg 26 januari 2015

INGA BESPARINGAR PÅ INVANDRINGEN

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2015 20:13

Årets första kommunfullmäktigemöte är avklarat. Inga beslut av större dignitet men dock en interpellationsdebatt som blev ganska livlig.


I Kalmar har den rödgröna majoriteten bestående av S + V + C beslutat om besparingar inom alla förvaltningar på ca 1 procent, osthyvelprincipen gäller. Besparingen inom äldreomsorgen har väckt starka reaktioner och tidningarna har haft många insändare och debattartiklar. Inte minst pensionärsorganisationerna har varit väldigt aktiva. Det handlar om besparingar på ca 5 miljoner kronor, vilket kommer drabba genom lägre bemanningen, delade turer och att t.ex tjänsten ”Fixar Marie” upphör. ”Fixar Marie” hjälper gamla med att byta gardiner, byta lampor och andra ting för att undvika fallolyckor hos gamla. Ett minst sagt idiotiskt besparingsförslag som kommer kosta mer än det smakar i slutändan.


Idag rök de rödgröna och Alliansen (M+FP+KD) ihop om dessa besparingar och pajkastningen pågick både länge och väl. Vi lät de stridande hålla på med sin tuppfäktning då vi tror att allmänheten och väljarna är så pass smarta att de förstår varför dessa besparingar tvingas fram. Läs artikel Barometern


En beslutspunkt på dagordningen gällde ensamkommande barn och att beslut och tecknande om avtal med Migrationsverket om ökning av antalet ensamkommande barn skulle delegeras till Socialnämnden. Något vi motsatte oss då vi anser att den typen av beslut alltid skall fattas av kommunfullmäktige. Socialnämndens ordförande berättade från talarstolen att Kalmar kommun har tre enheter/boende för ensamkommande barn och att en fjärde enhet/boende skall öppnas. Kommunen planerade dessutom för att öppna ytterligare tre enheter/boende för ensamkommande barn under det kommande året. Jag gissar att varje enhet/boende har en totalkostnad på minst 5 miljoner kronor! Vilket motsvarar besparingskravet på omsorgsförvaltningen.


I december beslutade dessutom Kalmar kommun att öka mottagandet av asylsökande invandrare från 215 personer/år till mellan 320-370 personer/år. En ökning på mellan 50-75 procent!


När det gäller så kallade ensamkommande barn och asylsökande invandrare finns uppenbarligen inga besparingskrav. Jag hoppas att Kalmar kommuns invånare och väljare uppmärksammar det faktum att det är skolbarnen och omsorgen om våra äldre som får betala för invandringens kostnader.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

26 januari 2015 21:41

Ja, självklart vågar ingen kommunpolitiker från 7K att ens ifrågasätta en enda kostnad för invandringen. Då kommer genast en gigantisk kritik ovanifrån och chansen att gå vidare upp på den politiska trappstegen är för alltid stängd...

 
Ingen bild

pg

26 januari 2015 21:43

Lika fanatiska är Värmdö Kommun!
De skall sälja sitt fastighetsbolag / hyreshus, för att kortsiktigt få loss kapital!
Och sedan hyra motsvarande av kommande ägare!
Och öka antalet "barn" utan att ha några tomma lägenheter!
Och "investerade"/ kasta bort pengar, på ett vindkraftverk för ca 60 miljoner!
Efter testperioden är över får jag inga svar på detta elände har producerat!
Säger det igen, MP är en uppenbar fara för riket!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 januari 2015 21:43

Bromsen slår till överallt utom där det behöver bromsas som mest !
Jag tror inte man bromsar på sin egen lönepedal.
Idiotin i Sverige förvånar mig och som jag hoppas förvånar större delen av sveriges befolkning.
Regeringens förbannelsen,som Thoalf beskriver,över den egna befolkningen måste snart vändas mot dom själva med hjälp av SD !
Än så länge är vi fler,bara vi vaknar till och röstar bort djävulens avkommor !
Att fördriva sin egen befolkning är ett brott mot mänskliga rättigheter och måste ge ett hårt straff i en rättsstat.

 
Ingen bild

Pensionisten

26 januari 2015 21:59

Ursäkta språket men fy fa..n!

 
Ingen bild

pg

26 januari 2015 22:21

Men det är ju kommande arbetskraft!
I dagens AB finns att läsa:

Hittade gärningsmannen

Då hittade Emma sin våldtäktsman i centrala Linköping.

– En man gick framför mig på stan och jag fick en obehaglig känsla. Det var någonting med honom, säger Emma.

Hon fortsatte gå bakom mannen och insåg snart att hon kände igen hans gångstil.

– Jag såg att han haltade på ena benet och jag kände igen hans profil, säger hon.

Polisen larmades till platsen och "topsade" den 32-årige mannen för att fastställa hans dna. Det gav träff och 32-åringen greps och häktades misstänkt för våldtäkten på Emma. Mannen var dessutom eftersökt eftersom han enligt polisen vistades illegalt i landet och skulle utvisas.

– Det var tur att Emma befann sig på den platsen och kunde larma polisen. Samma dag som mannen skulle utvisas från Sverige fick vi provsvaren från SKL, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid Linköpingspolisen.

I dag dömdes han till tre år och nio månaders fängelse för våldtäkt och grov stöld.
Yrkade på lägre straff

Kammaråklagaren Britt-Louise Viklund hade yrkat på tre år och fem månaders fängelse, samt utvisning.

– Jag är mycket nöjd över domen. Det blev mer än vad jag hade yrkat, säger hon.

Den dömde 32-åringen nekar till brott och hävdar att han och Emma haft samlag frivilligt.

– Jag har ännu inte hunnit läsa igenom domen. Vi tror att vi kommer överklaga den, säger 32-åringens advokat, Hans Orrenius.

Mannen döms dessutom till tolv års utvisning och ska betala 83 183 kronor i skadestånd till Emma. I "Brottscentralen" berättar Emma om ögonblicket då hon insåg att hon mötte våldtäktsmannen igen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20222818.ab

En nysvensk!

 
Ingen bild

Eric H

26 januari 2015 23:07

Vad som sker i Kalmar kan väl ses ungefär som ett Sverige i miniatyr..
Man drar ner på allting i förhoppning att medborgarna inte ska märka det, frigjorda medel går till den bottenlösa brunn som kallas invandring.

 
Ingen bild

Småländska

27 januari 2015 00:33

Ja men hur kan det fortgå? Nu är det över två sen jag "vaknade" och så sakteliga insåg hur infiltrerat o förmodligen indoktrinerat hela medielandskapet är. Har dock naivt nog trott att folk omkring mig upptäckt samma sak, men icke! Som en mur av okunnighet men värst m släkt o vänner i Stockholm, i många fall helt okunniga/ovetande.

 
Ingen bild

Tompa

27 januari 2015 06:19

Och idag hade Göran Persson kallats rasist med brun skjorta men han fick ju rätt precis som vi Sverigevänner också förutspådde
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10413929.ab

 
Svensson

Svensson

27 januari 2015 06:43

Allt ska det sparas in på,utom invandringen.Vi går med stormsteg mot att bli ett nytt Grekland.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

27 januari 2015 08:07

Ni som har gamla anhöriga, och som märker att det
skärs ner på tjänster inom åldringsvården, bara gapa
och domdera på politikerna om det, det är trots allt
ett känsligt ämne för dem att förklara dessa idiotiska
tilltag att skära ner servicen för gamla och ledbrutna,
samtidigt som unga friska snorvalpar får ökade resurser
med en anställd per intagen till svindyra kostnader, när
dom istället borde ha en spark i häcken, och låta dem
själva sköta städning och annan service.Det är ju inte
konstigt att dessa individer utvecklas till kravmaskiner
när dom ser undfallenheten, det är ju myndigheterna som
själva gör dem till kravmaskiner.Det måste väl för f-n
vara mottagarna som ställer kraven och inte omvänt?

 
Ingen bild

SM811

27 januari 2015 09:12

Självklart vågar ingen i sju(k)klövern kritisera invandringen eller islam för då går det som det gjorde för Robert Höglund (S).
http://www.friatider.se/efter-48-ar-som-sosse-sparkas-han-ut-ur-partiet-for-att-ha-kritiserat-islam
Invandringen finns det alltid pengar till men annan verksamhet skall det sparas på. SD 2018

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 januari 2015 09:32

Annat ämne. Idag är det minnesdagen för Förintelsens alla miljoner offer. En fruktansvärd skamfläck i Europas historia. Fasorna kan knappt beskrivas och får aldrig glömmas.

Men det finns ännu fler miljoner människor som blivit offer och dött en plågsam död i 1900-talets Europa. De alla som hamnade i Kommunismens alla arbetsläger och folkomflyttningar under Sovjettiden.
Blickar vi sedan ut i världen finns ännu fler miljoner som gått en plågsam död till mötes av Kommunistisk diktatur. Kina, Kampuchea och Nordkorea är några länder som genom historien och även idag har mycket att förklara.
Tyvärr är tystnaden om alla dessa miljoner människors tragiska öde total...

 
Ingen bild

Lena

27 januari 2015 10:58

@SM811
Jag tycker Robert Höglund skulle ha vägrat avgå frivilligt, istället gjort en "stor affär" av det hela. Många inser nog hur orättfärdigt detta är, att vissa nyckelpersoner har en så ofattbar makt att de han avsätta folk hur som och dessutom utan rim o reson. Med som sagts ovan i tråden, denna otroliga "dumhet" är oroväckande. Många reagerar inte alls, de har proppat igen öron o ögon, de tar inte in det som är viktigt i livet utan flyr det. Istället kan de ägna all uppmärksamhet åt sådant som vi tycker är rent nonsens, t ex olika TV-program som Kim Kardashian realityshow, Hollywwodfruar etc. Människor flyr det viktiga i livet precis som hjärntvättarna har tänkt sig.

Det är som om vi alla bara skulle läsa Svensk Damtidning och låta oss förföras av tjusiga klänningar, kolla vilka kändisar som går på vilka bröllop, tillställningar o dyl. Vilken "verklighetsbild" skulle man då få? Det som är Verklighet och Sanning har med medvetenhet att göra. Att man har en bredare medvetenhet om det samhälle man lever i.

Men det är inte bara svenskar som lever i en chimär, även det grekiska folket verkar väldigt mycket leva på illusionen om att de han både äta kakan OCH ha den kvar. Nej de vill inte gå ur EU inte, tyska arbetare betalade ju deras särintressen förr så då kan de ju hoppas på att undret inträffa igen, och faktiskt så verkar det inte bättre. Läs den spännande artikeln i Fria tider, där man utvecklar lite av Greklands moderna historia.

http://www.friatider.se/syriza-r-bankernas-parti

 
Ingen bild

Lena

27 januari 2015 11:10

Mera Grekland och Syriza: han bildar regering med nationalistparti!!! Varför valde han det partiet?

http://www.friatider.se/syriza-bildar-regering-med-nationalistparti
http://www.dn.se/nyheter/politik/samarbete-med-hogerpopulister-inget-problem-for-sjostedt/

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 januari 2015 11:32

Tony, det där med kravmaskiner ...

De av oss som varit ute i världen och svängt oss och önskat handla hem någon souvenir eller dylikt vet: Man måste kunna pruta på priset! Aldrig betala det pris som anges först eller därefter. Det hör till 'kulturen' att pruta och pruta och ... Annars sägs 'idiot' bakom ryggen på oss.

Detsamma gäller i Sverige på olika sätt ...

Jag råkade häromdagen på en Agenda-intervju med Carl Bildt från 1990. Hade det varit idag skulle någon satt hans politiska hemvist i SD. Ja! Bildt framhärdade flera ggr att han uttryckte sin privata åsikt och ... Leta reda på videon på youtube! Bli förvånad! SD!

I denna video märker man tydligt vilka som redan 1990 lagt spåret till dagens förföljelser av SD - mediemaffian. Adaktusson men främst Hans Larsson försökte snärja Bildt, som inte lät sig falla i deras klor utan kunde bita ifrån sig. Något som SD-are borde kunna bättre. Trots allt. Sluta respektera mediemaffian! (Thoralf är bra.) Bildt var på den tiden rätt idealistisk - kolla videon ni som kan!

På en video från 1992 kan man se att somliga vissa fått grepp om Bildt när han talar om NWO. Och fortsättningen känner vi, eller hur?

 
Ingen bild

Göta

27 januari 2015 13:03

”DET RÄCKER INTE MED ATT MINNAS”
”Min far var jude. Jag är fullt medveten om att mitt partival förvånar många. Jag har blivit kallad förrädare, anklagats för att 'svika mitt folk', men för mig har det alltid känts helt naturligt”, skriver Paula Bieler (SD)."

Förvånansvärt nog har faktiskt SVT Opinion idag en fin och passande artikel av SD:s Paula Bieler.

http://www.svt.se/opinion/article2631827.svt

 
Ingen bild

Pensionisten

27 januari 2015 15:17

Nu ska svetsa´n till Afrika! Måste vara väldigt roligt att åka med på regeringens flygplan! Han ser inte problemen här hemma och försöker inte lösa dom men så tror han att han kan lösa Afrikas! Vilken boss han blivit, tror han, men det verkar likna mer öststaternas bossar.

 
Ingen bild

Stefan A.

27 januari 2015 15:51

Råder alla att ta kontakt med sin kommun och fråga efter hur mycket bidrag man får från staten för flyktingar och hur många anställda man har för att ta hand om dessa, jag lovar ni kommer att bli chockade över den enorma miljonrullningen eller snarare miljardrullningen, samtidigt kämpar många kommuner och landsting med osthyvel och yxhugg för att få ekonomin i någorlunda skick, med eller utan skattehöjningar, mest med, men då finns det inga pengar från staten.

 
Ingen bild

Hugo

27 januari 2015 16:09

Så du tycker att det är viktigare att de äldre har det så bra som möjligt och att skolbarnen får så bra betyg som möjligt än att barn från länder där det är krig överlever.

 
Ingen bild

pg

27 januari 2015 16:56

Hugo
Tisdag 27 jan 16:09

Tja, tycker Du att det är ok att våra äldre får sylt till pannkakorna?
Tänk noga, även du kan bli gammal!

 
Lotta

Lotta

27 januari 2015 17:19

@Hugo
Ja, svarar jag på din fråga.

http://www.statsskuld.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 januari 2015 17:27

@ Hugo. Självklart ska speciellt barn skyddas från krig och förföljelse. Men var går gränsen mellan barn och vuxen? Varför minskade antalet "ensamkommande" radikalt till Norge, när de införde ålderstester?
Varför ska det satsas enorma summor på några tusen "yngre vuxna" när små barn fryser ihjäl i tält i Syriens grannländer?
När hundratusentals människor bor i enkla tält, ska då dessa välmående unga män ha dygnet-runtservice, mobiltelefoner och datorer?

 
Ingen bild

Peter

27 januari 2015 18:44

Ger ersättningen från stat till kommun något överskott?

Kommunerna får som bekant ta över försörjningsansvaret efter en tid och ska då stå för fiolerna.

Är det därför man öppnar upp fler platser för varje år, för att höja bidraget från staten? När rasar i så fall pyramidspelet? Möjligt att det blev lite väl syniskt.

Kanske är det bara så att det är himla enkelt att vara medmänsklig med skattemedel. Man brukar väl säga att problemet med socialdemokrati är att man till slut får slut på andras pengar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 januari 2015 19:04

Jag blir trött på denna Täppas Fågelberg i Ringp1 !
Han spyr galla över SD varje gång han är med.
Idag kunde han inte låta bli att när han pratade om Auschwitz i nästa andetag säga att vi har ett liknande parti i vår riksdag.
Jag blir också trött på alla som påstår att SD är ett enfrågeparti.

 
Ingen bild

pg

27 januari 2015 19:23

Nu är det full propaganda för lidande judar!
Självklart var koncentrationsläger mer än vidrigt!
Men det finns fler att minnas! Men judar tycks ha ensamrätt för lidande!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_antal_d%C3%B6dade_under_andra_v%C3%A4rldskriget

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 januari 2015 20:44

@pg. Låt oss minnas Förintelsen och alla oskyldiga idag. En fruktansvärd skamfläck i Europas historia.
Men finns det ingen dag för alla som plågats till döds under Kommunismen?
Vad gäller Islamismen finns 11 september och för oss i Europa, dagen för attentatet i Paris mot satirtidningen.

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 januari 2015 22:35

Vad det gäller Högsby kommuns syn på ensamkommande barn så ser de det som en utmaning ,javisst är det en utmaning som ska betalas med pengar från någon reform som då får mindre !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se