thoralf

Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

PARTIJOBB OCH LITE NATUR

Av Thoralf Alfsson - 25 januari 2015 22:30

Väldigt trevlig dag som ordförande för SD Oskarshamn/Emådalens sista årsmöte och ett bildande möte!


Från och med detta möte är SD Oskarshamn en egen kommunförening och SD Emådalen en ny kommunförening i Kalmar län. SD Emådalen innefattar Mönsterås och Högsby kommun. Utvecklingen rullar på och vi har därmed 7 kommunföreningar i Kalmar län.


Dock skönt att kunna röra sig i naturen på Öland när man har en ledig dag eller två.


 

 

 

  
ANNONS
 
Ingen bild

Göta

26 januari 2015 00:22

När ni har sett er mätta på Thoralfs vackra fågelbilder kan ni gärna läsa Julia Caesars sågning av Mona Sahlin och dennas tramsiga hantering av sitt senaste "jobb", som hon blev tilldelad av folkpartisten och f.d demokratiministern Birgitta-"Avskaffa-Sverige"-Ohlsson.

Här kommer ett par citat från söndagens Julia-krönika:

"Det Mona Sahlin har värkt fram efter sex månader som nationell samordnare är ett seminarium i Umeå och ett förslag om en hjälptelefon. Där ska hon sitta och vänta på samtal från jihadister som ångrar sig. Det kommer säkert att bli telefonkö.

Förslaget från Örebros kommunalråd Rasmus Persson (c) om att hjälpa återvändande jihadister med att söka jobb och psykologhjälp kom som sänt från himlen. Terapi mot terrorism. Hon ställde sig genast bakom det. Att ge terrorister förtur till bostad, jobb och terapi – före vanliga hederliga svenskar och invandrare – passar hennes syn på muslimer som kroniska offer perfekt."
[...]
"De stackars oskyldiga jihadisterna har bara blivit lurade att ge sig iväg för att skära huvudet av folk. Något eget ansvar har de inte, de är ju muslimer."

(Därefter ställer Julia Caesar en i jämförelse mycket berättigad fråga, nämligen:)
"Var det någon som tänkte på att erbjuda nazistiska krigsförbrytare psykoterapi mellan arbetspassen när de gasade ihjäl judar?"

Läs hela här:

http://korta.nu/monas-jihad

 
Ingen bild

Kusligt vad lite hår kan göra

26 januari 2015 01:46

AK Batra Reinfeldts alter ego?
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/p180x540/10620415_1553728121539422_4613477820088938876_o.jpg

 
Svensson

Svensson

26 januari 2015 07:01

Fina foton Thoralf. Måste tacka dig,för att du orkar kämpa för ett bättre Sverige,sju dar i veckan, Mvh Svensson.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 januari 2015 07:14

Tjusigt !
För dom som inte vet.
Havsörn,Grågäss och Kråka

 
Ingen bild

Lotta

26 januari 2015 07:17

OT/
Läs vad en person som uppenbarligen totalt tappat kontakten med verkligheten skriver angående islamister som reser till bl a Syrien för att slakta sina medmänniskor i IS tjänst. Det som gjort uttalandena är ingen mindre än moderaternas nya ledare Anna Kinberg Batra.

"En av frågorna handlar om hur den nya partiledaren ser på fängelsestraff och utvisning för de som lämnar Sverige för att strida för en terrororganisation?
– Det som är svårt är hur man ska göra utan att försvåra för öppenheten. Du har rätt att resa som turist, du har rätt att hälsa på släkt och vänner och den rätten är viktig. Vi vill inte ha ett samhälle där du inte låter dina myndiga barn åka på egna semesterresor. Men det är väldigt viktigt att vi gör det vi kan för att stoppa och förebygga radikalisering, säger hon.

Åka och strida för den kanske mest barbariska terrorgruppen i världen just nu är alltså att åka på “semesterresor”. Och vidare heter det att de som ansluter sig till dessa grupper, faktiskt också blir offer för våld.

– Där ingår att titta på hur pass utfärdas, under vilka förutsättningar man kan dra in pass och hur förebygger vi radikalisering bland ungdomar. Det viktiga är att det måste bli färre som kan bli offer för våld. Att värvas som krigare för att utöva dödligt våld är faktiskt också att bli offer för våld och att bidra till att det sprids i världen.

“Syrien semesterdestination för barn? Eget ansvar? Står M i Nya Moderaterna för Marxist?”, skriver Tino Sanandaji."

Jag anser dessutom att om de kunde ta sig till Sverige utan pass kan de även lämna landet utan pass.

http://avpixlat.info/2015/01/25/kinberg-batra-is-krigare-ar-offer/

 
tant Gul

tant Gul

26 januari 2015 08:38

Då var 'Schweden' änuen gång å tapeten.

Muslimer ringa var som helst ifrån till 'Al Hayat TV' under pågående direktsändningar för att diskutera islam med TV-hallåmannen. Här är ett exempel med en jihad-krigare som bor i Sverige och hans korrupta logik.
Men vänta, vi skall minsann få vår beskärda del, om man skall tro inringaren.
Som ärkebiskopinnan säger: Allahu Akbar.

http://youtu.be/EdO-V99-SZI

http://youtu.be/EdO-V99-SZI

 
Ingen bild

Gute

26 januari 2015 08:39

Naturvandringar är bland det mest stimulerande som finns, och med avstängd mobil kan man få ett helt annat perspektiv på saker och ting.
Samtidigt ger det ett stort energitillskott både psykiskt och fysiskt.

Havsörnen har under senare tid kommit tillbaka i faunan efter att nästan ha varit utrotad.
Har ni många av dem på Öland? På Gotland finns det numer massor av häckande par.

 
Ingen bild

HM Gotland

26 januari 2015 08:58

Det här är ett mysterium. En bekant som har ICA kort där man ibland får olika koder att mata in på kortet fick nyligen följande länk för att få morötter gratis: bit.ly/1CcLwjn

Trycker man på översättning kommer hätsk Hamas-propaganda och nu undrar jag om det här kan ha något sammanhang med avtalet mellan ICA och migrationsverket? Eller en otrolig slump?

 
Ingen bild

Pensionisten

26 januari 2015 10:17

Tack för dina vackra foton! Är själv en fotointresserad person så jag vet hur svårt det kan vara att komma nära Havsörnarna som jag har i min närhet.
Ditt arbete inom SD är beundransvärt och hoppas att du fortsätter med det.

 
Ingen bild

Fiona1177

26 januari 2015 10:37

Grattis till det nya SD Emådalen! Dessutom, tack för alla dina underbara bilder som vi får ta del av, man blir alldeles varm i hela kroppen!

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 januari 2015 14:19

Annat ämne. Hittade en intressant debattartikel på Nyheter 24. En officer som nu tjänstgör i Afganistan. Han jämför sin situation när han kommer hem med "hemvändande" IS-krgare. Läsvärd.
Hörde också TV-producenten Karin af Klintberg som intervjuades i dagens P4-extra. Det handlade bla. om filmen om det somaliska landslaget i bandy. En film som gjorts tillsammans med Filip och Fredrik.
Hennes politiskt korrekta samhällssyn framgick tyvärr alltför tydligt...

 
Ingen bild

Hacke

26 januari 2015 14:41

Tack Thoralf, du är verkligen en stor tillgång - i flera bemärkelser.
Såg tidigare idag på SVT Forum en annan sd:are som alltid gör helgjutna insatser. Det handlar om Oskar Sjöstedt som var inbjuden att tillsammans med andra partiföreträdare att tala på temat "En kostnadseffektiv integrationspolitik".
Han överglänste klart samtliga på podiet och då inte minst sin granne, den i dubbel bemärkelse frånvända Maria Ferm.
I Oskar har sd fått en verklig klippa och ett föredöme på posten.

 
Ingen bild

Göta

26 januari 2015 14:52

Efter senaste opinionsmätningen var det några som oroade sig över att Fi hade vänt uppåt igen med nästan en procentenhet. Här är en förklaring till att Fi-kurvan vände lite uppåt just nu:

Innan det aviserade nyvalet sprack på grund av att Decemberjuntan bildades, var det en del Fi-röstare som i opinionsmätningarna visade att de för säkerhets skull tänkte återgå till att rösta på S istället för Fi i nyvalet. Eftersom Fi inte räckte hela vägen till riksdagen i septembervalet vågade de inte satsa på Fi igen så nära inpå. Men nu efter att Alliansen räddade S genom Decemberjuntan kan ju Fiarna flytta tillbaka sina röster igen. Därför har det alltså för tillfället vänt lite uppåt för Fi.

Som bekant fick Fi en representant i EU-parlamentet vid EU-valet förra året, Soraya Post. Här kommer lite ny info om henne som jag hämtat från sajten Uvell Kommunikation (länk nedan).

Där får man bl.a veta att Soraya Post blev värvad till Fi strax för EU-valet, lika hastigt och lustigt som Alice Bah Kunhnke värvades till MP. Post var nämligen vänsterpartist och människorättsaktivist, eller snarare främst romsk aktivist, och drev 4 korvkiosker i Göteborg när Kristin Tran, en av grundarna av Fi, började tjata på henne att gå med. Till slut, bara 6 månader före EU-valet gick Post med. Det var också då hon läste Fi:s partiprogram för första gången.

I länken kan ni läsa mer om Soraya Post och Fi. Bland annat hur hon belönade Kristin Tran genom att ta med henne till Bryssel och ett välavlönat jobb som Posts assistent i parlamentet.

http://www.uvell.se/2015/01/23/den-feministiska-ballongen-25171985

 
Ingen bild

Lena

26 januari 2015 17:25

Två fantastiska inlägg @Göta, tack för det.
Vad gäller FI och Soraya Post, bra länk och vilket fantastiskt bra, grävande journalistjobb hon gjort den där Uvell. När man sedan läser FI,s partiprogram kan man knappt hålla sig för skratt, där är det verkligen ALLT TILL ALLA. Som en kommentarerna sa; vi behöver verkligen granska och ta fram allt om dessa flumpartier och skriva om det också.

@Götas första inlägg om Julia Cesars söndagskrönika,tråden Mona (muslim)Sahlin - Je suis Charlie - och jihadister m m. Jag har inte bilden helt klar för mig ännu och allt har kanske inte kommit fram än. Så återkommer om detta.

Vad gäller Agenda igår så måste jag kommentera programledaren Hubinette. Förutom att hon ser skumögd ut så har denna public service journalist en egen agenda, det märkte man tydligt igår i intervjuen med Annika Strandhäll (S)socialförsäkringsminister. Ministern hann inte tala till punkt en enda gång innan Hubinette redan var ute med en ny fråga, dessutom har hon en fart som är stressande och en obehaglig framtoning, som om HON redan VET ALLT. Socialförsäkringsministern däremot imponerade, lugn och tydlig, utan åthävor, då märks Hubinetts framtoning extra mycket.

Däremot när hon intervjuade den yazidiska kvinnan - då var tonen en annan och även tempot normalt, inget av ställa en ny fråga innan den första är avslutad. Men det är klart, när det är en utländsk kvinna då åker silkesvantarna på - så visst kan hon, Hubinette. När ska public service begripa att vi vill ha riktig information och samtal med intervjuoffren, inte denna gräsliga ton och obehagliga stil!

 
thojuh

thojuh

26 januari 2015 17:38

Eländet ger mej Post-traumatisk stress. Jag är ett offer.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

26 januari 2015 18:13

Här förklarar Björn Söder varför kommunikationen internt inte varit den bästa under hans tid som partisekreterare.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/soder-sd-jag-hade-garna-lamnat-idag/

 
Ingen bild

Lena

26 januari 2015 18:26

Lite mer info Mattias Karlsson om den nya rollen som nya partisekreteraren ska inneha.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/mattias-karlsson-det-ar-en-kompromiss/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 januari 2015 18:26

Batra är dum,dum i hela huvudet !
Det uttalandet hon har gjort i Exponerat om IS-krigare bevisar med största tydlighet det.
Hon säger: "Att värvas för att döda och vålta är också en form av att vara ett offer" !
Jag har sagt det förut och jag upprepar: Sveriges riksdag dräller av hönshjärnor. Jag går så långt att jag hävdar att det är orättvist mot hönsen att jämföras med idioterna i riksdagen !
Batra är en politisk broiler som är kvar i kycklingstadiet.

 
Ingen bild

Pensionisten

26 januari 2015 18:29

Mellin i Aftonblaskan. Sagotanten som inte förstått att det finns annat att skriva om.
Sjöstedt har blivit invandringskritisk i Grekland. Undrar när det blir här?
AKB som börjar svamla om "gud vet vad".
Ernman som har besvärliga övergångsbesvär.
Arnstad som varit tyst i flera dagar! Halsont? Skrivkramp?
Magdalena Andersson verkar vimsig.
Löfven ute på allt möjligt! Kan det vara på hal is?
Göran Hägglund som fiskar röster om han nu inte blir överröstad av sina höger och numera vänsterkamrater.
Jäkla samling som lovordas i media.

 
thojuh

thojuh

26 januari 2015 19:02

Batra, mer träffande kallad Bogvisiret, inga andra kommentarer nödvändiga, lider av arvet efter den store sverigehataren Reinfeldt. Tror att hon kanske känner sig lite instängd i den rollen och att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kan se ett närmande till SD:s linje, om inte är nog M ett parti som går mot ännu ett nederlag i nästa val. Vad gör dom vid nästa val?

http://thojuh.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se