thoralf

Direktlänk till inlägg 13 januari 2015

VAR ÄR NI EXPRESSEN OCH AFTONBLADET?

Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2015 12:04

Idag lyfter flera medier det blogginlägg som publicerades av Halmstads moske den 8 januari. Ett blogginlägg som jag själv och flera andra invandringskritiska bloggar skrivit om för flera dagar sedan. Jag poängterade kraftigt att svensk media undvikit att skriva om detta. Idag lyfts det dock fram av flera. Möjligen beror det på den stora spridningen med hela 90 000 klick på sidan. Det går inte att tysta ner.SR

SVT

Dagens Nyheter


Expressen, Aftonbladet och SvD har dock ännu inte tagit upp det osmakliga blogginlägget som fanns på Halmstad moskéns hemsida. Vågar Mattsson och Helin göra det?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sent ska syndarna vakna

13 januari 2015 12:20

DN-Sajt för moské spred att terrorattacken var en lögn"Attacken i Paris är en lögn!!!!". Det skrev en moské i Halmstad i ett blogginlägg på hemsidan i helgen, skriver SVT. Ansvariga hävdar att det var ett socialt experiment.

"Attacken i Paris är en lögn!!!!". Det skrev en moské i Halmstad i ett blogginlägg på hemsidan i helgen, skriver SVT. Ansvariga hävdar att det var ett socialt experiment.

Blogginlägget om terrorattacken som publicerades i helgen fick snabbt stor spridning på främlingsfientliga sidor på nätet och hade över 90.000 klick, enligt SVT.

I texten pekades flera orsaker ut som lögner: att polisen som filmats när han skjuts till döds inte blöder, och orimligheten i att de tre gärningsmännen lyckas ta sig så fort från staden och att det glömdes id-kort i flyktbilen.

”Ligger man skottskadad på gatan bör man blöda kraftigt, gör man inte det så borde något komma ut efter skott i huvudet på nära håll. Skjutvaptnet är även riktad åt fel håll...” står det i blogginlägget.

Uppgifter från Halmstad kommun och domänregister visar att det är föreningen Islamska barn- och kulturföreningen som står bakom hemsidan, vilka även är aktiva i moskén i Halmstad. Men till SVT förnekar företrädare för moskén att de har något med föreningen som skrivit på hemsidan att göra.

Sedan ändrar sig halmstads moské och hävdar att inlägget var ett socialt experiment i syfte att testa yttrandefriheten.

Katarina Lagerwall

katarina.lagerwall@dn.se

Thoralf Alfsson

13 januari 2015 13:19

Det är ju den artikeln som jag länkar till!

 
Ingen bild

Rekordmånga betalar inte TV-licensen

13 januari 2015 12:30

Antalet hushåll som betalar TV-licensen slog rekord under 2014. Över 3,5 miljoner hushåll betalade TV-avgiften. Men samtidigt är det fler än någonsin som som väljer bort TV-apparaten.

I juni slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att det var fel av Radiotjänst att kräva TV-avgift av alla som hade en dator, läsplatta eller mobil. TV-avgiften skulle som tidigare betalas av dem som har en TV-apparat, som Journalisten tidigare skrivit om.

Tusentals ägare av datorer begärde tillbaka den TV-avgift de redan betalat in. Radiotjänst har betalat tillbaka 100 miljoner kronor till närmare 70 000 personer.

I SVTs interntidning Vipåtv skrev Eva Hamilton att det fortfarande är möjligt att införa en radio- och TV-avgift som är teknikoberoende.

Eftersom yngre ser på TV via dator befarar hon, om inget görs, att de äldre så småningom kommer att ”betala en orättvis stor del av notan för public service". Medan de yngre med högre inkomster, som har massor av olika manicker av olika skärmstorlek för att titta på TV och lyssna på radio, inte behöver bidra med ett öre”.

Trenden visar att allt fler hushåll väljer att inte ha någon TV-apparat: sex av hundra. Dessutom har försäljningen av TV-apparater sjunkit, från 930 000 år 2011 till 750 000 år 2013.
http://www.journalisten.se/nyheter/rekordmanga-betalar-tv-licensen

Thoralf Alfsson

13 januari 2015 13:23

Länka gärna till enbart artikel. Jag kommer i fortsättningen inte godkänna kommentarer där hela artiklar kopieras in.

 
Cavatus

Cavatus

13 januari 2015 13:21

Tyvärr verkar inte klippet gå att spela upp. Har det redan tagits bort av upphovspersonen? Var det för kontroversiellt att visa var somliga muslimer står i frågan? Fick de kalla fötter? I så fall satt "je suis Charlie" väldigt tunt fast i deras fernissa. Men vem är överraskad, egentligen??

http://www.korta.nu/jc

Thoralf Alfsson

13 januari 2015 13:25

Hos mig går det alldeles utmärkt att se. Annars kan du gå in på länken till SVT.

 
Ingen bild

Wagner

13 januari 2015 13:34

Den här gången tror jag dock många i media och övriga kommer haka på. Att det var ett socialt experiment alltså när dom var snabba att fördöma attenta...torrkokningen i Eskilstuna.

 
Ingen bild

Synonymen

13 januari 2015 13:59

@Rekordmånga betalar inte TV-licensen Tisdag 13 jan 12:3

”I SVTs interntidning Vipåtv skrev Eva Hamilton att det fortfarande är möjligt att införa en radio- och TV-avgift som är teknikoberoende.”

Allt är ganska enkelt och logiskt om man tillåter sig att vara det.
Man skall självklart inte avkrävas TV-licens för att:

Betala räkningar
Kolla skattekontot/deklarera/momsredovisa
Låna böcker på biblioteket
Skicka mejl
Handla från t.ex Ginza
Boka tid för bilbesiktning

Det finns ytterligare hundratals skäl till varför man inte 2015 kan
avkrävas TV-licens för datorinnehav. Det är lite underligt att ingen åberopat det skälet för att inte betala TV-licens?

Eller så slipper alla som framfört detta till Radiotjänst betala per automatik. De vet att det är ohållbart och vill för allt i världen INTE ha något prejudikat.

Sedan kan ”den där” Eva Hamilton säga vad f-n hon vill!

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2015 14:01

Det förekommer troligen påtryckningar på kvällspressen och radio/Tv att ligga lågt med Islamkritik. Säkert finns också ett antal investerare från Mellanöstern i näringsliv och på börsen som uppskattar att saker och ting får försvinna in i dimmorna...

 
Ingen bild

En småländska

13 januari 2015 14:33

Är det ngn som vet varför det är så lite info under Newsdesk på Avpixlat, förut rapporterades mer! Är ngn ledig el vad? Vill inte mejla dem ......

 
Ingen bild

Nisse

13 januari 2015 15:30

Jag har mailat till alla partier i Kommunfullmäktige, barn och ungdoms nämnden och till kulturnämnden med frågor. Sammanlagt ca 15 personer fick mitt mail.
Frågade om Halmstads kommun på något sätt stöder eller står bakom demokratimotståndarorganisationer som finns registrerade i Kommunens organisationsregister. Inget svar efter 48 timmar.

 
Ingen bild

Synonymen

13 januari 2015 15:44

"- Det ska inte vara möjligt att ta ut 10 till 15 pass, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) vid den pågående Folk och försvar-konferensen i Sälen."

Är det en "självklarhetskonferens" eller? Med sådana personer i ledande ställning kommer snart kriget.

Var så säker!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 januari 2015 15:44

Torrkokningen i Eskilstuna var väl ett "konstnärligt projekt"?

 
Ingen bild

pg

13 januari 2015 15:46

Väntar på media:s kommentar!

En religiös lärd i Saudiarabien ska i kölvattnet av en ovanlig snöstorm i landet ha utfärdat en så kallad fatwa mot snögubbar och snödjur.

http://avpixlat.info/2015/01/12/fatwa-mot-snogubbar/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 januari 2015 16:42

En liten fundering i all sin nakna och brutala enkelhet :-)

Om det inte fanns några muslimer skulle det självklart inte finnas några jihadister. För jag utgår från att alla jihadister även är muslimer.

Passande ordspråk:
Bättre ta det s....!

 
Stefan K

Stefan K

13 januari 2015 17:00

Kul läsning. Uppror inom Moderaterna.
http://www.dagensarena.se/innehall/uppror-inom-m-juluppgorelsen-kan-spricka-direkt/

För några dagar sedan skrev jag på Thoralfs blogg att helgens moderata parti-stämma kommer att följas av väljarflykt och avhopp. Ser vi början?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2015 17:23

"Prinsessan på ärten" har fått ett namn och ett ansikte. Veronica Palm. Nu reagerar hon på allt som Björn Söder säger. Tom. Rossana Dinamarca ligger i lä...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 januari 2015 17:32

Som Synonymen skriver; Att en person tappar bort sitt pass 10 gånger väcker hos mig misstankar om att passen delas ut till passlösa i Sverige.
Hur många gånger kan man få ett nytt pass i Sverige ?
Den som vet kan väl tala om för mig .
Naturlig blir våra grannländer oroliga när svenska myndigheter uppträder som barnungar.

 
Ingen bild

Pensionisten

13 januari 2015 17:51

Har SD någon jurist som är "godkänd" av media och "dom goda" som skulle kunna arbeta med alla påståenden och påhopp på SD?
Kan man få 50 tusen som en muslim fick för några år sedan, när han inte ville ta sin blivande kvinnliga chef i hand, och inte fick jobbet, så borde det finnas mycket pengar för SD att hämta med allt förtal.
Overkligt att det skulle ske men kanske den svenska rättvisan skulle prövas.

 
Ingen bild

pg

13 januari 2015 19:51

Religionsfrihet?

Troende inom alla religioner får utöva sin religion och ppmärksamma sina högtider, men med förbehållet att detta inte görs offentligt.
Firande av offentliga firanden av religiösa högtider skall ses som "propagerande" och inte tillåtas offentligt!
Du gör vad Du vill i hemmet, men på alla publika platser skall det inte vara tillåtet!

Varför sänder SR och SVT gudstjänster?
Är det inte till de intresserade sköta detta själva?

 
Ingen bild

Stridhsson

13 januari 2015 21:42

Såg programmet:min sanning, med Gunilla Bergström ikväll, Alfons Åbergs mamma, ni vet. Anna Hedemo var programledare, ett trevligt program där författaren berättade om sitt liv. Berättade bla att hon varit gift med en man från Gambia,hur det var, när det återstår 4 minuter av programmet så klart det kommer.... att där har SD mycket att lära...t.o.m där var SD inblandat, ett helt opolitiskt program, man stänger av, så klart!

 
Ingen bild

sarak

13 januari 2015 22:25

Sverige är ju ansett för att vara ett kristet land

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 januari 2015 22:26

Nej, 'attacken i Paris' var ingen lögn - den var ett socialt experiment eller troligen en aktion av självförsvar.

Eller som Edward U skriver ovan: ett konstnärligt projekt. Kanske i blodigare form, dock, än det som Lars Vilks ägnar sig åt.

När man betraktar överheten här i landet blir det allt klarare att de är hjärnskadade. Så förvirrade att ingen psykolog skulle vilja ta i dem med tång ens innan de blivit avgiftade.

Hur ska de ha det egentligen?

F ö avstår jag gärna från friex av Charlie Hebdo efter de senaste dagarnas fria axplock på nätet. Inte min stil trots att jag gillar satir och svart humor. Så vulgärt och plumpt barnsligt ... Ursäkta mig! Och absolut ingenting att mörda för.

 
Ingen bild

fd kollega

13 januari 2015 22:50

TV4:s nyheter vid 19-nyheterna, tog upp dina gamla reportage och fakta om att brottsoffer inte får ut tillförd ersättning. De glömde dock informera att du drivit frågan för några år sedan.
Sevärt och tragiskt att inte era förslag får genomslag oavsett vad de handlar om.

 
Ingen bild

Synonymen

13 januari 2015 23:37

Att det alltid är Veronica Palm bör vara ganska självklart

Partiledaren Stefan Löfven fortsatte i går att lägga ansvaret för hela historien på Stockholms arbetarkommun som nominerade Mustafa. Ordförande där är Veronica Palm som sitter i S-toppen,”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article16596421.ab

Det hänger såklart ihop med Omar Mustafa-affären. Hon har utsetts till S-ledningens speciella ”skadereglerare” och att blidka muslimerna. Efter det ”misslyckade” försöket att placera en islamist i det Socialdemokratiska maktcentrat måste det självklart kompenseras.

Det var Veronica Palm som kastade ut Omar ur det verkställande utskottet och det vi nu ser mot t.ex Björn Söder ingår i det arbetet.

Så enkelt tror jag det förhåller sig.

 
Ingen bild

OT

13 januari 2015 23:49

Apropå Xxxxxxx Xxxxx - "En dansk sprogforsker har over tre år analyseret 10 religioners grundtekster og konkluderer... 'Hvis det er rigtigt, at mange xxxxxxxx opfatter Xxxxxxx som guds egne ord, der ikke kan fortolkes eller omformuleres, har vi et problem'": http://jyllands-posten.dk/indland/ECE5097347/islam-er-den-mest-krigeriske-religion/

 
Ingen bild

Stefan A.

14 januari 2015 05:38

Den nya regeringen lägger ned utredningen av arbetsförmedlingen, tror fn det, AF är ju sossarnas speciella skötebarn när det gäller som arbetslöshetsdöljare, och alliansen kritiserar men det kan man väl inte göra, det var ju de som tillsatte regeringen...

 
Svensson

Svensson

14 januari 2015 06:54

Nu ser man hur mycket dom svenska journalisterna vinklar sina nyheter,man tar bara såna nyheter som inte kan skada massinvandringen till Sverige.Är svenska journalister köpta av regeringen ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

14 januari 2015 09:19

Trots att polis och randmyndigheter konstaterat att
det inte var ett Brandattentat i Mosken i Eskilstuna,
så fortsätter SVT att kalla det för ett Attentat mot Islam?
Om nu SVT besitter kunskaper som inte myndigheterna känner
till borde det vara deras förbannade skyldighet att informera
om vad som ligger till grund för deras påstående? Men som
vanligt när det handlar om Svensk Media så är det väl det
sedvanliga fjäsket och kryperiet inför denna Religion som
får denna Oberoende och opolitiska opålitliga kanal att
ljuga folket rätt upp i ansiktet!

 
Ingen bild

f. d. arbetssökande

14 januari 2015 10:24

->Stefan A angående sossarnas skötebarn (Af)

En gång i min ungdom när jag var arbetslös kom jag att tycka att jag var fan så mycket bättre än min handläggare på de flesta av livets områden. Så jag frågade vilka kvalifikationer man behövde ha för att få jobb på Af. Jag fick ett svamlande svar om att några formella krav på utbildning eller särskild yrkeserfarenhet inte fanns. De personliga egenskaperna var de viktiga. Erfarenhet från föreningslivet var meriterande.

Nu visste jag jäkligt väl att hela Af i min hemstad, likt försäkringskassan, var proppfulla av sossar, så en liten djävel flög i mig. Då jag var i andra änden av Sverige tyckte jag det var riskfritt att ljuga, så jag sa:
"Jag var med i unga örnar redan som barn, och under tre år var jag ordförande i SSU-Västmanland"
Då ställde han sig upp och sträckte fram handen och sa: "Välkommen hit till oss".
Jag tog inte hans hand, utan sa att det var då synd att jag inte varit ordförande i SSU.
Besöket tog snabbt slut, och jag fick en ny handläggare.

 
Ingen bild

Lena

14 januari 2015 10:32

@Tony
Återkom gärna med när och i vilket program svt sagt att det varit ett attentat i moskén i Eskilstuna. Jag skriver det för att påminna dig om att alltid ha "på fötterna" och inte bara gripa saker i luften - som svt ofta gör. Jag vet att svt gick ut DIREKT efter branden i moskén (som sedan visade sig ha uppstått pga torrkokning )med att det var ett attentat, och det känner vi så väl igen, det är en teknik de begagnar sig av för att, alltid kan det lura några, och dessutom så kommer alla dom som tror 100% på allt svt har på nyheterna, dit och "kärleksbombar". Det är ett billigt sätt att lura "publiken" och därför gör de inte skäl för att kallas ett "publik serviceföretag" med rätt att ta ut licenser.
För att vi ska komma åt detta lurendrejeri-företag så måste man ta dem "på bar gärning" s a s. Det ska upp i nyllet på dem att de bedriver otukt med nyheterna.

Annat ämne:
Detta kom jag över igår. En konversation på twitter mellan Tino Sandandaji och Behrang Kianzad som bl.a undervisar på journalisthögskolan i Kalmar. Tino mailade honom och påpekade sakfel. DÅ efter en tid uppstår denna "konversation" som väl beskriver vad för slags person den där Behrang Kianzad är. På ett ställe skriver han till Tino: "är du inte ens docent? hahahahaha". På ett annat ställe: gosse, du är en munsbit till frukost för mig, tur jag inte blir intresserad av dig och din "tankesmedja" och läser lusen av dig".... Diktatorsfasoner!!! och är inte han V-röstare?

http://www.tino.us/

 
Ingen bild

Lena

14 januari 2015 10:44

Tycker som @Maja Dacke i frågan om tidningen Charie Hebdoes karikatyrer på ex profeten Mohammed, jag gillar inte alls anslaget i det. Varför t ex. framställa honom som homosexuell? Tycker lika lite om detta som konstnärinnan som framställe Jesus som homosexuell (minns inte namnet just nu) för några år sedan. Detta är inte alls i min smak, men däremot skulle jag aldrig döda någon för att de skändar. Det är väl detta som är den stora skillnaden mellan kristna människor och muslimer kanske. Muslimer verkar vilja hämnas oftare. Svårt att gilla.

 
Ingen bild

Tony

14 januari 2015 13:39

Lena:
I Aktuellt 21 sändning i går kväll påstod man att det
var ett attentat, och om en nyhetskanal medvetet lämnar
falska uppgifter är det inte en nyhetskanal utan en
desinformations kanal!

 
Ingen bild

Stefan A.

14 januari 2015 14:36

Så är det f.d arbetssökande, och vill man göra karriär där skall man alltid se ljuset även om alla ser att det är kolmörkt.

Lät nästan som om miniThatcher var beredd att starta krig mot Ryssland i debatten i dag, det är nog inte att rekommendera med Sveriges nuvarande militära styrka.

Teflonpannan Batra skrider fram som en skugga plötsligt bara står hon där i talarstolen, märks att hon är Reinfeldts andas barn, många ord inget innehåll, lösningen på integrationsproblemen är "gå till jobbet"... hm.. var det så enkelt, konstigt att man misslyckats i 8 år då...

Att rösta på alliansens budget var tydligen att skapa kaos, det kund man talat om innan - rösta inte på vår budget för då blir det kaos....
Undrar om alliansen ens lägger fram en egen budget i höst, det kan ju bli kaos, lika bra klöversexan slår sina påsar ihop med Sjöstedt som hangaround, skillnaden mellan sjuklövern har aldrig varit så liten som nu.

 
Ingen bild

Tompa

14 januari 2015 16:07

Hur många såna finns det i Sverige??
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/han-hyllar-de-doda-is-soldaterna

Lösningen på problemet verkar enligt svenska myndigheter vara att bevaka moskeér och dialogprata med de massmördare som återvänder.

Det ser riktigt riktigt mörkt ut för vårt så tidigare fredliga och trygga land.

 
Ingen bild

Calle

14 januari 2015 21:20

@ Tony och Lena
Reagerade också på detta, sades även i Rapport strax innan vädret.
Hallåan nämnde detta 2 ggr, samt påpekade 2:a gången med ett saligt flin att 5 pers skadades vid " attentatet" i Eskilstuna. Reportaget handlade egentligen om hur liten kunskap man hade om brandskydd generellt i moskeer, men även här lyckades hon rödräven få in sitt pk-budskap. ( som licensbetalarna bekostar )

 
Ingen bild

Calle

14 januari 2015 21:27

Missa inte nästa veckas Uppdrag Granskning. Tar upp judarnas situation i Malmö, hur mycket hot och trakasserier som förekommer och från vilka. Hoppas Janne J har stake nog att delge svenskarna sanningen.

 
Ingen bild

Stefan A.

14 januari 2015 22:05

Uppsalamoskén är redan inne med en ansökan av statligt stöd till övervakning, vi andra får som vanligt betala våra övervakningskameror och larm själva, och bilda byavakter mm. för att öka vår säkerhet, har man råd bygga ståtliga moskéer kanske man har råd med övervakning med, inte minst kanske man kan ta hjälp av de som hjälpt till med själva byggandet, dvs. oljeländerna i mellanöstern.

 
Ingen bild

pg

15 januari 2015 10:58

Märkligt att de bidrag som redan betalas inte räcker!
Och varför utbetalas dessa bidrag?
En myndighet med 15 anställda egna lokaler och enbart har som uppgift att betala bidrag till religiösa församlingar!

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag.4.49955727139d0ce5f5dbda2.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se