thoralf

Alla inlägg under december 2014

Av Thoralf Alfsson - 17 december 2014 10:47

Snacka om att vara bortgjord!!


Av Thoralf Alfsson - 16 december 2014 23:01

Sverigedemokraterna får 16 procent i TV4 Novus mätning, en uppgång med 3,7 procent sedan november mätningen. Backar man till septembermätningen blir uppgången hela 6,9 procent.


Bästa svaret på medias smutskastning av Sverigedemokraterna!

 

Kalmar kommun är den kommun som får mest i ersättning från Migrationsverket. Närmare 60 miljoner kronor under perioden jan-nov 2014. Vid gårdagens kf-möte beslutade dessutom 7-klövern att öka mottagandet av invandrare från 210 till 320-370 personer per år. Miljonrullning är minst sagt otrolig och det sker med 7-klöverns politikers goda minne.


Kommunfullmäktigeledamöterna till och med applåderade sitt eget beslut som innebär att Kalmar kommun går en besvärlig framtid till mötes i flera avseenden.


Kalmar kommun har erhållit ca 160 miljoner kronor från Migrationsverket de senaste tre åren. Pengar som istället kunde gått till skola och omsorg inom kommunen. Istället urholkas välfärden och undanträngningseffekterna blir bara värre och värre.


 


I sammanställningen finns en post på drygt 8 miljoner kronor för omhändertag enligt LVU. Vad jag kan få fram handlar det bland annat om ett enda beslut där man omhändertagit 6 barn under en tid av ca ett år till en kostnad av ca 6 miljoner kronor. Miljonerna rullar fort!


 


Kalmar kommun kommer snart drabbas av kraftigt stigande kostnader för försörjningsstöd när dessa stora grupper börjar lämna etableringsreformen.


 


Undanträngningseffekter och skattehöjningar väntar Kalmar kommuns skattebetalare.


UPPDATERING


Pia Kjaersgaard har gett sig in i den svenska debatten. Hon skräder inte med orden!


"Spørgsmålet er ikke, hvad man skal kalde Sverigedemokraterna. Det eneste relevante spørgsmål er, hvad man skal kalde Sverige.


Nogle har omtalt det som ”DDR light”. Andre har kaldt det et konsensussamfund. Personligt tror jeg ikke, at det rigtige ord er opfundet endnu. Sverige er så vanvittigt, at det adskiller sig fra alle andre samfund i historien, og i virkeligheden er det måske ikke statsvidenskaben, som skal inddrages i navngivningen, men snarere fagkræfter inden for psykiatrien med speciale i skizofreni og fortrængning af følelser.


Pia Kjærsgaard, MF, værdiordfører, Dansk Folkeparti"


Läs hela artikeln i Den korte avis


Av Thoralf Alfsson - 16 december 2014 18:27

Det mediadrev som just nu pågår mot Björn Söder har initierats av Dagens Nyheter och Niklas Orrenius. Med andra ord Bonnierkoncernen. Man behöver inte vara någon Einstein för att se detta mönster och vilka medier som driver på.


Att sedan Bonnierkoncernen utnyttjar ”kändisar” som Ulf Lundell och Börje Salming är mest tragiskt och ett medialt knep när argumenten och verkligheten inte riktigt räcker till. Tyvärr är det väl en hel del naiva svenskar som går på denna propaganda, särskilt inom vänstern. Men vänstern och Jonas Sjöstedt har ju för vana att koka soppa på en spik.


Jag tror att Niklas Orrenius som avancerat inom Bonnierkoncernen (se följande länk) har samlat många poäng hos Gunilla Herlitz. Löneökning väntar säkert. Undrar vad det är för hat mot SD som styr Niklas Orrenius?


Kom ihåg att media hatar oss sedan "kuppen" vid presskonferensen då SD berättade att vi skulle fälla regeringen.


Denna lilla översikt över en liten del av Bonnierkoncernen kanske kan ge dig några svar!


 

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2014 22:06

Idag var det dags för en favorit i repris i Kalmar kommunfullmäktige när nytt och utökat avtal med Migrationsverket debatterades. Som vanligt var 7-klövern mot Sverigedemokraterna. På sätt och vis är det ändå bra att SD är ensamma på vår planhalva, det gör valet så mycket lättare för väljarna.

 

Jag yrkade avslag på förslaget att öka antalet invandrare från 210 till mellan 320-370 personer. Debatten tog ca 1,5 timma. Innan detta hade vi debatterat budget under drygt 3 timmar och alla partier var väldigt enade om de kärva ekonomin och det begränsade budgetutrymmet och ett sparförslag om 1 procent varje år inom den kommande verksamhetsplanen 2015-2017.


När vi sedan debatterade nytt avtal med Migrationsverket behövdes inte längre tas någon ekonomisk hänsyn. Inga underlag behövdes på vad detta avtal skulle innebära för de olika kärnverksamheterna. Att prata om kostnader var helt plötsligt tabu! Budgetdebatten var som bortblåst hos 7-klöverns politiker och det fanns ingen hejd på godheten.


Jag tar mig för pannan och undrar hur deras logiska förmåga ser ut. Om det bara är känslor som styr så går det raskt åt skogen.


Barometern, Östran


Lennart Bengtsson skriver följande i ett blogginlägg.


"Men i den bakvända svenska världen är det i stället det politiska parti som gör allt för att stävja en okontrollerad invandring, som i stället beskylls för rasism, fascism eller ännu värre. Att låta en nära nog fullständigt okontrollerad och defunkt migration fortgå månad efter månad är på väg att bli en nationell katastrof och på sikt förstärka grogrunden för omvändelser till extrem jihadism av det slag som återgivits i söndagens SvD. Att det bara är SD som reagerar politiskt indikerar en obegriplig handlingsförlamning hos det s.k etablerade partierna."


Läs hela bloggposten




Silverplatsen i min sammanställning över ersättningarna från Migrationsverket går till Västervik. Det kommunala bolaget har omvandlat Lysingsbadet till en asylförläggning och det syns i siffrorna. För några månader sedan inträffat ett mord i Västervik som har koppling till heder och människosmuggling enligt uppgifter i media. Något som även bekräftades vid mitt senaste möte med Polisstyrelsen för Kalmar län. Kostnaderna för rättsväsendet för ett sådant fall kommer sannolikt bli 10-20 miljoner kronor men det räknas givetvis inte in i de kostnader som Migrationsverket ansvarar för men det drabbar givetvis ärliga svenska skattebetalare.


 


 


 


 

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2014 18:21

Sverige står inför enorma utmaningar och ett ödesval!


Svenskfientliga politiker på alla plan förutom Sverigedemokraterna. En statsminister som vill bryta alla blockgränser för att kunna behålla den enorma massinvandringen. Allt kan uppenbarligen offras på massinvandringens altare.


Allt detta bevakas av politikt korrekta journalister som dessutom är naiva islamvänner. Det kan bara gå åt helskotta med den svenska välfärden och vårt fina land!


Public service, SVT och SR som gör allt för att misskreditera varje Sverigedemokrat. Det är snart dags för ett licensuppror. Våga vägra TV-licens!


Det har aldrig varit ett viktigare val i Sverige än det som kommer den 22 mars!


En röst på 7-klövern innebär tack och adjö av det Sverige jag vuxit upp i! Enda alternativet är Sverigedemokraterna den 22 mars!


Av Thoralf Alfsson - 15 december 2014 00:01

Nu jagas Björn Söder av media sedan Niklas Orrenius och Dagens Nyheter förvrängt flera svar i en intervju med Björn Söder. Hur jag än letar i intervjun kan jag inte hitta det som flera tidningar påstår att Björn Söder sagt. Jag tror att man nu kokar soppa på en spik, dessutom en påhittad spik.


Några journalister upprörs över att Björn Söder tycker det är bra med ett återvandringsbidrag. Jag tycker dessa journalister borde kolla fakta innan det rusar iväg och skriver sina artiklar. Återvandringsbidrag infördes för ca 30 år sedan men används väldigt sparsamt.


 


Nu är det dags för pall placeringarna i min sammanstållning över de kommuner i Kalmar län som har högst ersättningar från Migrationsverket. På 3:e plats kommer Hultsfred kommun. En kommun som jag bott i under ca 20 år. Jag skulle kunna berätta ett och annat från Hultsfred och en del kända personer där med kopplingar till Mona Sahlin. Men det tar vi en annan gång. Huultsfreds kommun har i olika omgångar haft ett stort mottagande, kommunen var inne i ekorrhjulet på 90-talet då det var tvungna att ta emot fler och fler för att ekonomin skulle gå ihop men till slut sprack det hela. Vilket innebar en stor besparing inom den kommunala verksamheten med många uppsägningar. Kostnaderna för invandringen består tydligen.


 


 


 

Av Thoralf Alfsson - 13 december 2014 22:24

Aftonbladet antyder idag att SDU kommer att beviljas 2 miljoner kronor från Ungdomsstyrelsen i ett kommande beslut. Flera personer i Ungdomsstyrelsens insynsråd har protesterat kraftigt enligt artikeln. Vilka det handlar om är det kanske inte så svårt att gissa.


”I fem år har Sverigedemokraternas ungdomsförbund Sverigedemokratisk ungdom, SDU, nekats bidrag från statliga Ungdomsstyrelsen, som numera heter Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.”

 

Frågan jag ställer mig är hur beslutet hade blivit om inte Stefan Löfven utlyst nyval. Hade man då försökt hålla inne pengarna ännu ett år. Eftersom det nu sannolikt blir nyval gissar jag att Ungdomsstyrelsen inte vill väcka mer uppmärksamhet genom att neka SDU ännu en gång, dessutom mitt i starten av en valrörelse där SD verkar ha medgång i opinionen.


”I fjol delades 212 miljoner kronor till ut till 102 förbund, det vill säga drygt 2 miljoner kronor per förbund, fördelat beroende på storlek. I år föreslås SDU ges stöd. Förslaget har presenterats för MUCF:s insynsråd, där flera protesterat. Men insynsrådet har inget beslutanderätt i frågan.”

 

 

”I insynsrådet hos MUCF sitter bland andra RFSU:s förbundsordförande och Cancerfondens Folkbildningsförbundets generalsekreterare. Där sitter även riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V), en av dem som hängts ut och hotats efter att SDU tidigare inte fått ekonomiskt stöd.

Hon är upprörd över förslaget att förbundet nu ska få pengar.

– Jag finner inte ord. Det är ingen självklar rättighet för alla organisationer att beviljas stöd.”

 

 

Någon ytterligare kommentar behövs inte angående kommunisten Rossana Dinamarca.


I artikeln försöker man även hänga ut mig och min blogg för ett nästan ett år gammalt blogginlägg om förra årets beslut.


”Det har inneburit överklaganden och protester från SDU, men också att handläggare och ledamöter i myndighetens insynsråd hängts ut på SD-riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg. Där har han även uppmanat "fotsoldaterna" att agera mot myndigheten.”


 Jag får tacka Aftonbladet för lite gratisreklam och att man länkar till min blogg. Det innebär att ett antal nya läsare hittar till min blogg. I blogginlägget kritiserade jag Ungdomsstyrelsen negativa beslut förra året. Jag lyfte då upp vilka personer som sitter i insynsrådet och googlade fram lite uppgifter på dessa personer. Allt var med andra ord offentliga uppgifter som fanns tillgängliga på nätet. Någon timmes research på nätet kan ge en hel del anmärkningsvärda uppgifter.


Den som har följt min blogg vet att det var Aftonbladets kulturchef Åsa Lindeborg som myntade uttrycket ”fotsoldater” om min läsare av bloggen i samband med Katarina Mazettis krönika i ICA-kuriren. Jag har sedan dessa ironiserat över och om mina ”fotsoldater” vid flera tillfällen på min blogg.


Nu försöker Aftonbladets Lisa Röstlund ännu en gång koka soppa på en spik. Desperationen hos vänsterskribenterna är minst sagt påtaglig inför det kommande extra valet ;-)

 

I min sammanställning över vilken kommun som tar emot högst ersättning från Migrationsverket har vi kommit till 4:e platsen. Precis utanför prispallen hamnar Nybro kommun. Kommunen har under den senaste perioden styrts av en Socialdemokraterna och Moderaterna, en ohelig allians!


Resultatet kan alla utläsa i min statistik. Sannolikt kommer detta tillsammans med de företagsnedläggelser som kommer ske i Nybro under 2015 leda till en smärre ekonomisk katastrof för Nybro kommun. Nybros invånare kan nog redan nu förbereda sig på stora skattehöjningar. De rödgröna har redan försökte höja kommunalskatten med 50 öre men stoppats av Alliansen och Sverigedemokraterna. Situationen kommer dock inte bli bättre den kommer om något år bli riktigt illa. Det är bara att gratulera alla Nybros invånare som röstat på 7-klövern.


 


 


Etableringsersättningarna har exploderat i Nybro, snart exploderar även försörjningsstödet. Kostnader på över 1 miljon kronor per månad kommer om något år skapa stora hål i Socialkontorets budget för försörjningsstöd. Har svårt att tro att dessa invandrare kommer klara egen försörjning om ett drygt år med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut i Nybro med flera stora varsel.


 årt

Av Thoralf Alfsson - 12 december 2014 23:30

Opinonen tycks gå Sverigedemokraternas väg. Personligen upplever jag det snarast som ett självspelande ”piano” just nu. Den förvirring som råder bland de rödgröna är näst intill komisk. Mona Sahlin uppmaning till Löfven, Fridolin och Romson att redan nu ta jul var kanske det bästa rådet de fått. Var dag riskerar annars att leda till mer förvirring och komik. Samtidigt visar det på ett parti som inte är i harmoni utan istället delas knivhuggen ut på löpande band av partiprofiler.


Som inte detta vore nog har vi en numera en strid ström av artiklar i media som tar upp invandringen och alla asylboenden som startas av entreprenörer som vill sko sig på alla miljarder som Migrationsverket delar ut. Kommunerna startar upp det ena integrationsprojektet efter det andra. Det ordnas ”jobbsafari” för till och med asylsökande som inte ens fått uppehållstillstånd. Invandrare får praktikplatser och utbildning utan kostnad medan svenskar numera är andra klassens medborgare hos Arbetsförmedlingen om de överhuvudtaget får något stöd.


Sverigedemokraterna behöver knappast bemöta de anklagelser som dagligen delas ut i media. Allmänheten genomskådar allt hyckleri och vänder sig snarare emot all propaganda som pumpas ut. Ledarsidor och insändarsidor är mest för inbördes beundran. Istället tror jag att all pk-propaganda har motsatt effekt. Vi behöver knappast bemöta några debattartiklar! Det är ett självspelande piano för Sverigedemokraterna.


http://www.friatider.se/svenskarna-p-v-g-att-g-ra-uppror-mot-sin-elit


Några citat från moderaten Bo Franks blogg efter att han träffat andra Allianspolitiker.


”Samtidigt presenterade TV en undersökning som visar att 52% av alla ledande moderater ute i landet vill ha en mer återhållsam flyktingpolitik! Detta är speglar inte sanningen. Även om man får svara anonymt så är t o m ledande moderater rädda för att svara. Jag bedömer att 85% av dessa och 90% av väljarna önskar en human men mer återhållsam politik!”

 

”Träffade idag som vanligt folk från andra partier i Sthlm. Åsiktsdiktaduren är än större i andra partier.Mötte "rävar" från c och fp som var djupt bekymrade för sina partiers verklighetsflykt! Bedömer det som att det finns en majoritet hos alla partiers lokala toppföreträdare att Sveriges flyktingpolitk är för genrös jämfört med andra länder!”

 

Valet den 22 mars kan bara gå på ett sätt!


Jag har nu kommit till topp fem kommunerna i Kalmar län i ”tävlingen” om vilken kommun som roffar åt sig mest skattemedel  via Migrationsverket för en verksamhet som de påstår skall vara lönsam och inte kosta skattebetalarna ett enda öre.


På 5:e plats kommer Mönsterås kommun. En kommun som styrs av en centerpartistisk ”diktator” vid namn Roland Åkesson. Men även han föll för pk-trycket och skrev avtal med Migrationsverket om ensamkommande barn óch invandring. Nu har tätorten Mönsterås även fått en asylförläggning. Tidigare har denna verksamhet förvisats till Blomstermåla som ligger på behörigt avstånd från centralorten.


Vart Mönsterås är på väg visar utvecklingen över ersättningarna från Migrationsverket.


 


 


Att Mönsterås står inför framtida ekonomiska problem signalerar utvecklingen av kostnaderna för etableringsersättningen.


 



Som bloggare och Sverigedemokrat får jag många tips om våra politiska motståndare eller myndighetspersoner i ledande ställning. Under valrörelsen och de senaste månaderna har jag fått några minst sagt anmärkningsvärda tips som jag har stor tilltro till. Tipsen är så anmärkningsvärda att de sannolikt skulle kunna innebära att personerna kan få lämna sina ledande positioner om uppgifterna blir offentliga. Droger kan vara förödande för karriären och "nöjen" på skattebetalarnas bekostnad har fällt många tidigare!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards