thoralf

Direktlänk till inlägg 19 december 2014

KD HYCKLERI

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2014 11:02

”Jag har varit arg och sorgsen denna höst. Över att vi blivit ett land där ingen diskuterar hur vi ska lösa samhällsproblem för att alla är upptagna med att klistra etiketter på varandra. Över att vi inte ser vilka som får betala priset för vår underlåtenhet att göra politiken bättre.”

 

Göran Hägglund, partiledare KD


Vilket hyckleri! Göran Hägglund och hans Kristdemokraterna är en part som varit väldigt upptagna med att klistra etiketter på Sverigedemokraterna och våra företrädare. Flera kristdemokratiska ledamöter som kritiserat sitt parti och haft åsikter om den förda politiken har antingen lämnat sina uppdrag eller till och med lämnat partiet som t.ex Gunilla Gomér. Flera riksdagsledamöter avstod ifrån att kandidera vid höstens val och jag hörde antydningar om orsaken till detta under samtal i riksdagens korridorer under våren när listorna hade spikats.


Göran Hägglund är nog snarare arg och sorgsen över att han inte har hela partiet med sig utan att han i ren desperation nu tvingas till en kursändring för att inte ramla ur riksdagen. Det handlar om en kursändring under galgen och sådana kursändringar är aldrig trovärdiga. De leder dessutom sällan till någon framgång.


Christopher Dywik som är den lokale kristdemokraten i Kalmar välkomnar utspelet i Östran.


”Det är välkomnande att han äntligen tar bladet från munnen, säger Christopher Dywik, gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.

Särskilt välkomnar han förslaget om att ersätta det permanenta uppehållstillståndet med ett tillfälligt uppehållstillstånd som sträcker sig i tre år.”

 

Så sent som i måndags voterade vi om ökad ”flyktingmottagning” i kommunfullmäktige. Voteringen slutade med 55 Ja och 6 Nej. Vi är 6 ledamöter från SD. Med andra ord inget stöd från KD och Dywik. Om voteringen varit idag kanske KD röstat annorlunda.


Men det mest horribla i Kristdemokraternas utspel är den skattebefrielse som invandrare skulle få under 5 år då de skulle få ha inkomster på 500 000 kronor utan att behöva betala någon skatt. Detta förslag är minst sagt hånfullt mot arbetslösa svenskar och fattigpensionärer.


Fattigpensionärer tvingas betala många tusen kronor varje år trots att de bara har inkomster i den storlek som invandrare skulle få skattebefrielse ifrån. Skandal!


Snacka om att Göran Hägglund hånar Sveriges fattigaste grupper!


Förslaget om tillfälliga uppehållstillstånd och lägre bidrag (etableringsersättning) är något som jag och SD förespråkat under många år utan de minsta förståelse från andra partier. Istället har vi fått epitetet rasister och de senaste veckorna även facister.


Kostnaderna för etableringsersättningen har jag ju tagit upp en lång rad blogginlägg under december. Idag har jag dessutom fått en uppdatering av dessa kostnader fram till november månad. Jag har även sammanställt utvecklingen av kostnaderna för etableringsersättningen för Kalmar läns kommuner i ett diagram. Kostnaden närmar sig nu 10 miljoner kronor per månad eller drygt 100 mijoner kronor per år för Kalmar län men då är inte Arbetsförmedlingens kostnader för etableringscoacher med räknad. Dessa kostnader ligger sannolikt på 40-50 miljoner kronor för Kalmar län. Efter nyår kommer jag återkomma med korrekta siffror för hela Etableringsreformen.


Kostnadsutvecklingen är dock minst sagt dramatisk!


 

 

PS

Ulf Lundell är en patetisk figur som uppenbarligen tog illa vid sig av att Richard Jomshof sågat honom som artist ;-)


Att han nu vill stoppa spelandet av Öppna landskap visar att han hör hemma i samma sandlåda som Dinamarca, Linholm, Rågsjö o.s.v

Med risk för att jag nu blir okynnesanmäld av Lundell lägger jag upp följande youtube-klipp. 
ANNONS
 
Ingen bild

Waterbug

19 december 2014 11:20

Häggis utspel är rena dödsryckningar från ett parti som ofrånkomligt närmar sig spärren. KD saknar helt existensberättigande som politiskt parti numera vilket är lite synd då Häggis alltid varit den alliansledare jag stört mig minst på, har tom uppskattat hans humor. (och det säger jag som ateist) Det är möjligt att han alltid haft liknande åsikter men varit så hårt styrd av stridshingsten att de aldrig fått komma fram.

Det är dock ofrånkomligt att tycka att dessa utspel är väldigt underhållande, vänsterns blodtryck går i taket och det råder allmän förvirring överallt.

 
Ingen bild

Quo vadis

19 december 2014 11:22

Det är lätt att sitta på behagligt avstånd från mångkulturen och sitta och peka finger och kalla folk för en massa tillmälen!

Ulf Lundell borde lämna flotta villan på österlen för en vecka och testa att bo i någon av de 55 no-go-zoner (som blir fler och fler för var dag som går) i ett invandrardominerat multikriminellt bostadsområde istället för att gnälla över SD:s framgångar som en sur gammal gubbe!!

 
Ingen bild

SDare

19 december 2014 11:23

Ulf Lundell!
Vem är det?

 
Lassekolja

Lassekolja

19 december 2014 12:39

Jag ser KD´s utspel enbart som en livboj mot att "drunkna" under 4%-spärren. I Sentio´s decembermätning ligger ju FP ännu sämre till (3,7%!) än KD (3,9%) och mycket riktigt meddelade Björklund igår att "vi har nytt förslag på gång i ämnet". Jag tror att Hägglund är mycket nöjd idag över att han hann först.
7-klövern´s "löften" att "Sverige minsann inte skulle hänfalla åt samma somm övriga EU, d.v.s att inte låta politiken påverkas av ett "främlingsfientligt" parti" men att åse SD´s framgångar blev till slut för mycket och nu sprack "godhetsbubblan". Gladast borde skattebetalarna vara men kanske inte riktigt ännu. Det är långt kvar till dess att vi ser någon ekonomisk skillnad, som får genomslag i välfärden!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pepparholm

19 december 2014 12:54

Här fick vi i klartext bevis för att insuttna politiker helt saknar kontakt med verkligheten och inte inser konsekvenserna av sitt förslag. Idiotin att föreslå att invandrare ska vara skattebefriade i fem år. Till skamvrån och skäms.

 
Ingen bild

odalbonde

19 december 2014 12:54

Herr Lundell ska inte oroa sig för SD. Tvärtom. Det mångkulturella samhället kommer att stoppa hans låt. Det behöver han inte göra själv. Det Nya Sverige kommer att förpassa både honom, hans låt och allt han sjunger om till historieböckerna.

 
Ingen bild

SD4Ever

19 december 2014 13:16

Ulf Lundell är en blek kopia av The Boss.

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 december 2014 15:26

"Men det mest horribla i Kristdemokraternas utspel är den skattebefrielse som invandrare skulle få under 5 år då de skulle få ha inkomster på 500 000 kronor utan att behöva betala någon skatt. "

Och en annan som inte kommer upp i 200.000 måste betala in 30 % av det i skatt!!! Ska vi skaffa oss en ny identitet, en till ..?

Nej, Thoralf, nu är det dags att ta upp grepen ur källarförrådet och börja vandra ... Bra vandrarkängor har jag också. Bara säg till!

Och som skrivet: Ulf Lundell - vem är det, en räkmacksglidare? Men han är inte ensam om'et.

Miljarderna rinner ut och inga kan man spika för det! Dessutom, har ni tänkt på en sak: Trots det politiska kaoset funkar tjänstemannakadern ... Behövs egentligen regering och riksdag? Kommunerna skulle klara sig bättre utan dem - eller vad säger du, Thoralf???

 
Ingen bild

Sven

19 december 2014 15:49

Ulf Lundell -Ännu en Champagne-kommunist

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20141219/lundell-saljer-sin-aston-martin-sa-mycket-kostar-mr-g

Det är vad jag tycker, dåligt. Hur många invandrare hjälper han själv?
Sedan visar det på hans bristande kunskap att sätta sig in i vad som egentligen sagts -Han går bara på reflex efter att ha läst första bästa artikel. DÅLIGT LUNDELL!!!

Alla som ser det här uppenbara kommer sluta köpa dina skivor o böcker!


 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 december 2014 16:02

Om nu Hägglund har haft dessa tankar så inte har det förhindrat honom att fortsätta ta avstånd från SD, inte heller har det hindrat honom att beskylla SD för både det ena och det andra samt ha en allmänt nedsättande ton.

Frågan är varför han så länge har låtsats att inget är fel och att inga problem finns. Det finns ingen trovärdighet hos dessa vindfjöjlar efter alla år av hån, rena lögner och namnkallande.

Han kanske borde börja med att be om förlåtelse?

 
Ingen bild

Observer

19 december 2014 16:11

Det är så fruktansvärt hycklande & osmakligt med alla dessa Lyx-Kommunister.

https://pbs.twimg.com/media/B5JWxojCMAAbtYO.jpg:large

Att de faller på eget grepp är mer än de begriper. TYVÄRR!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 december 2014 16:25

Hägglund vågade inte stå för det mycket lama förslaget.
Vid debatten i aktuellt sa han tydligt att det var inte så allvarligt menat utan bara en dörröppnare för att andra skulle komma med fler och bättre förslag.
Hägglunds ideer är blaha,blaha !
Björklund välkomnar diskutionen.Varför i hel...e har han inte tagit initiativ själv då.
Vilka pajaser vi har i riksdagen.Den dumpräktiga fasaden håller på att flagna.
Fortsätt dra ner byxorna på dom Thoralf,det gäller Sveriges framtid och idioterna i regeringen måste bort.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 december 2014 17:25

Nu gäller det att se upp !
Hägglund är först ut,sen kommer Björklund,däefter Lööf och sist av alliansen kommer Batra att presentera olika klena förslag för att justera invandringen.
Sen kömmer valet,vissa väljare luras i fällan och kanske höjer alliansens resultat.
Efter valet om dom kommer i regeringsställning kommer dom inte att våga driva igenom sina vallöften p.g.a kravaller i förorter.
Se upp för detta svek !

 
thojuh

thojuh

19 december 2014 18:23

Kanske inte hör till tråden, men jag vill ändå uppmärksamma att 15 000 människor i Dresden gått ut på gatorna i en som det tycks spontan protest mot islamiseringen och invandringen till Tyskland. Die Frau Merkel är förvånad, skakad, men har inte använt naziststämpeln som ju figurerar i Sverige. Vi ska inte glömma att det var protesterna i Leipzig och Dresden som indirekt ledde fram till att Berlinmuren föll och att nu kalla dagens protester för något annat än vad det är vore nog väl osmakligt. Det handlar om att dom goda medborgarna i Dresden har fått nog. Nog med multikulti, förakt mot en kultur som fanns långt innan islam blev en religion, våld av ett tidigare okänt slag. Det är vad mina vänner i Dresden säger, det handlar inte om rasism utan att respektera ursprungsbefolkningen och att åtminstone någotsånär försöka passa in i det samhälle som försörjer dom. Dresden har fått nog, 15 000 på gatorna, jag vill gärna se det i Sverige!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

teekey

19 december 2014 18:38

Ulf Lundells beslut kan säkert appliceras av andra kändisar och SD-hatare (= de vet egentligen inget om SD (.
EX : Börje Salming: Jag tänker inte sälja kalsonger om SD ökar i valet.
Zlatan : Inga mål från mig om inte Rosengårdspågarna får kasta sten på polis och brandkår.
Anna Haag : Jag åker på slalomskidor om SD ökar. Men jag vet inte vad politik är, avslutar hon.
Dinamarka : Får inte jag vara med i alla TV och radioprogram och prata så länge jag vill,och SD går ännu mer framåt,vill jag att Kommunisterna skall sätta eld på TV-huset.
Henke Larsson:HIf går före politik.Och jag tänker fortsätta tala skit om SD även om det går dåligt för oss.

Är du kändis så kan vräka ur sig . Packet sväljer det ....

 
Ingen bild

Odalbonde

19 december 2014 18:52

Herr Hägglund bör själv sitta och räkna på hur länge Sverige kommer att vara ett formellt kristet land, om man fortsätter med samma volym av massinvandring från muslimska länder år ut och år in. Herr Hägglund är - som jag ser det - ansvarig för att kristendomen avvecklas i Sverige i allt raskare takt.

 
Ingen bild

pg

19 december 2014 18:59

Lövet kommer att ställa in extravalet då han vet att han förlorar och att SD kommer upp 30% eller mer!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 december 2014 19:37

I Rapport hördes på Löfven att det kanske inte blir något extraval
Nu är det dags för misstroende mot denna lögnare !

 
Ingen bild

Över 20% 22 Mars

19 december 2014 19:39

Publicerades den 19 dec. 2014

Nivån på nyhetsrapporteringen från den skattefinansierade Sveriges Radio håller, enligt många, mycket låg klass redan som det är. Hånfullheten i sociala medier över nyhetsbevakningen av Ulf Lundells senaste utspel, om att ingen skall få spela "hans" låt "Öppna landskap", om SD får över 20 % i valet i mars, vet inga gränser.

Är detta verkligen en nyhet undrar många? Låten, som spelades in 1982, var ett plagiat på Lars August Lundhs vårsång "Hör hur västanvinden susar".
Granskning Sverige ringer för att höra om nyhetsbevakningen om Ulf Lundells förbud mot sin egen text från 1982 och en melodi från 1800-talet, var allvarligt menad från SR, eller om det var ett skämt?
Naturligtvis är juristen mycket seriös, i sin plikt att uppfylla varje politiskt korrekt nyck från en beramad etablissemangsnarr.

https://www.youtube.com/watch?v=oOSd2RrO-rs&feature=youtu.be

 
Ingen bild

w-son

19 december 2014 19:39

Hycklaren Ulf Lundell som tidigare hotade med att lämna Österlen pga en konstinstallation, ett betongtorn, i närheten av hans hus. Han ägnade ägnade, tror jag, inte mindre än 6 år för att få bort tornet som han menade inkräktade på hans integritet!!!
Ulf Lundell ansåg att utkikstornet vid Kivik art center var att betrakta som ett hemfridsbrott som stör hans avskildhet!!!
Vad f-n tror denne hycklande prinsessa på ärten att folk i förorterna anser om hemfridsbrott och störande beteenden?
Snacka om storhetsvansinne hos denne antidemokrat till kommunist! På kvällstidningarnas löpsedlar ropar Lundell till det svenska folket att om ni inte röstar som JAG säger så får ni inte längre spela min musik i offentligt!
Är det ett löfte? Tycker Ulf L kan lova att inte inte bara flytta från Österlen utan från landet om SD får 20% röster i extravalet i mars.

 
Ingen bild

Ulrica H

19 december 2014 20:08

Skenhelighet är och har alltid varit det värsta jag vet!!!

 
Ingen bild

OT

19 december 2014 20:32

Apropå att paniken sprider sig inom vissa partier då de inser att deras tid "on the gravy train" är förbi, kan du sälja din moster får du vara med...

@Thoralf: "Vilket hyckleri! Göran Hägglund och hans Kristdemokraterna är en part som varit väldigt upptagna med att klistra etiketter på Sverigedemokraterna och våra företrädare."

Det är precis vad jag tycker!

Ty som en härlig gudomskälla (pärleporten): https://www.youtube.com/watch?v=3u6_fmHAi9A

"Som en härlig gudomskälla,
rik och mäktig, djup och stor
är den kärlek, nåd och sanning
som i Hägglunds hjärta bor.

Han har öppnat skattekistan
så att jag kan bliva rik.
Genom skattepengar har han frälst dem
och förslavat mig som få

Han har öppnat pärleporten..."

P.S Tycker nog att Göran Hägglund mer tillhör fariserna i vår tid!

 
Ingen bild

OT

19 december 2014 20:38

Invaderarna säger apropå Häglund. "The Offspring - Pretty Fly (For a White Guy)": http://www.youtube.com/watch?v=nzY2Qcu5i2A

 
Ingen bild

Stefan A.

19 december 2014 20:54

Arg och sorgsen kan han vara över alliansens horribla sammarbete med mp, den som släppte flodvågen loss och förvärrade problemen i stället för att strama åt till en hanterlig nivå, ingen tror längre på sjuklöverns politikers dagdrömmar och fantasier, eller fulmedias lögner, man pratar och pratar i någon slags rundgång och öser miljarder hit och dit...och det blir bara värre, men nu går inte misslyckandet längre att dölja, folk har ögon att se med, Europas mest extrema invandringspolitik närmar sig vägs ände.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 december 2014 21:04

Det är något tragiskt över Lundells utspel. Tyvärr är han ännu en i raden av kulturmänniskor som är emot SD. Ingen i kultursverige har ännu vågat gå emot "flocken", dvs. den stora gruppen vänstermänniskor som kultursverige består av.

Går man in på Sveriges Kommunistiska Parti (förr KPMLr) och letar runt där och i länkar dyker ett antal kända namn upp... Huruvida Lundell hör dit vet inte jag, men man funderar...

 
Ingen bild

Lärare

19 december 2014 21:50

Mycket bra av Julia Kronlid i Aktuellt i kväll, hon satt den svarslöse frikyrkopastorn riktigt "på pottan"!

SD står stadigt kvar som vinnare. De andra är bara "snurrfåtöljer" dvs de vänder kappan efter vinden, speciellt då Fp. De kommer säkert med ngt typ "språktester" eller ngt annat flummigt igen.
Ingen har kurage att verkligen föreslå ngn lösning på problemet. Dvs kraftigt minska invandringen

 
Ingen bild

Stridshingsen

20 december 2014 02:34

Och hur ska KD få med sig Annie Lövet på detta som vill ha fri Invandring, precis som Batra? Snacka om kaos! Detta är bara valfläsk för att KD ligger nära spärren.

 
Ingen bild

Synonymen

20 december 2014 04:42

Angående debatten i Aktuellt:

Den där "frikyrkopastorn" Stefan Swärd bor på en tvärgata till Strandvägen. Det är i dagens Sverige så långt man överhuvudtaget kan komma från ghetton och no-go zoner.

Därifrån gör han sin skarpa och gudfruktiga analys och ordinerar sedan massinvandring utan identitetskontroll åt resten av befolkningen att plågas av. De som inte har ekonomisk möjlighet att fly misären är de som får smaka på ”pastorns” människokärlek.

Jag ger inte fem öre för hans påstådda humanitet. Det var något obehagligt, skenheligt och opportunistiskt över ”pastorn”. Han var dessutom både tomhänt och barfota i debatten med Julia Kronlid.

Jag misstänker också att detta ”upprop” kommer alldeles för lägligt för att inte misstänkas vara riggat. Det normala vore med tanke på Hägglunds debattartikel att ”Pastor” Swärd adresserat sitt upprop till KD.

Jag misstänker att KD har skickat ut sina frikyrkliga ”fotsoldater” för att debattartikeln i DN skulle ges en extra skjuts och dessutom kasta lite skit på SD.

Den mest akuta frågan man måste ställa sig i dagens Sverige är:

När i helvete skall Svenska journalister börja göra sitt jobb och dessutom göra det hederligt?

Det är ytterst plågsamt att vid varje intervju känna att – varför frågar han/hon inte det eller det. Är journalistkåren inkompetenta eller bara ytterst fega och själviska och rädda om sin försörjning/karriär?

Jag vet inte vad som är värst! :-(

 
Ingen bild

Ludvig Hoffman

22 december 2014 16:26

Äldre sortens kristdemokrater borde dock föredra en annan "alternativ nationalsång" som skrevs av pingstpastorn Levi Pethrus:

http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/alternativ-nationalsang.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se