thoralf

Direktlänk till inlägg 18 december 2014

VARFÖR ALDRIG NÅGRA KOSTNADER

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2014 17:47

Idag tar Barometern upp problem angående hälsoundersökningar för asylsökande. Hade jag eller någon annan uttalat oss som den asylsökande från Syrien gör i artikeln hade vi klassats som rasister av de politiskt korrekta journalisterna.


 


Jag delar uppfattningen att en hälsoundersökning skall ske väldigt tidigt av de asylsökande då det även finns andra sjukdomar som kan spridas än de som nämns ovan.


Men tänk om Barometern och andra tidningar någon gång kunde lyfta fram kostnaderna för sjukvård för asylsökande. Att ansvariga politiker inom landstinget skulle lyfta kostnaderna är ju det samma som de skulle kritisera sig själva, vilket är högst osannolikt.


Andra kostnader som hyrläkare diskuteras flitigt av både politiker och av media. Då är man inte ”rädd” för att berätta om kostnaderna. Men när det gäller flyktingpolitiken är det ett fullständigt tabu!


För att mina läsare ändå skall få lite begrepp om kostnaderna så kommer här en del av landstingets kostnader som Migrationsverket betalar ut ersättning för. Notera att detta sannolikt bara är en mindre del av kostnaden då det bara rör asylsökande. Inte de som fått ett uppehållstillstånd!


 


 


Jag återkommer när det gäller KD:s utspel idag om invandringspolitiken. Det vill jag gärna kommentera och ge min personligen synvinkel på. Men ikväll skall jag på julbord på Kalmar slott så det får vänta ;-)

 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 december 2014 18:16

Sverige är ett sanslöst land.
I Sundsvall har nya bron invigds av kungen.
Tiggarna föstes undan för att dom var ivägen.
Dagen efter gråter kommunpolitiker stora tårar och delar ut nya husvagnar och toaletter till dessa parasiter.
Sverige är det dåraktiga riket DDR.

 
Lassekolja

Lassekolja

18 december 2014 18:21

Smaklig måltid på Kalmar Slott Thoralf!!!
Idag, torsdagen den 18 december har svensk politik passerat en iofs inte oväntad men ändå sensationell milstolpe. Jag syftar på KD´s utspel i flyktingpolitiken. Inte ett ord om nå´n rasism. När SD lägger parallella förslag står rasismstämplarna som spön i backen! Snacka om att SD och SD´s framgångar påverkar politiken!?! Jag har gått med ett leende hela dagen idag!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

18 december 2014 18:27

Alla EU-migranter har rätt till socialbidrag i Göteborg
Jörgen Fogelklou YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=_dKDFJJZqOU

Efter 02:00 min. reser sig en herre och påstår att en pensionär från Afghanistan som aldrig har arbetat i Sverige kan få 11 000 kr./mån i bidrag.
Grannen är en svensk pensionär och hon får endast 6 200 kr./mån, kan det verkligen stämma?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 december 2014 18:59

Men Thoralf !
Går du och äter julbord på slottet när Sverige är på väg ner i ett slukhål !
Jag skojade bara ! Ät så det ryker,det är du värd,men tänk på morrondagen !

 
Ingen bild

Hasse

18 december 2014 19:32

Jag blir så förbannad när jag läser hur omsorgsförvaltningen tänker spara pengar. Pengar skall tas av en redan svag grupp, för att minska tillsynsbesök i hemtjänsten skall kameror installeras. Bemanningen på vård-och omsorgsboenden skall ses över och minskas. Vilken människosyn har dessa människor på omsorgsförvaltningen. Att de inte sätter JP på plats och begär mer pengar, förmodligen finns det inga pengar för de går till hanteringen av alla asylsökande i kommunen. Dags att göra upprop och protestera mot alla neddragning.

 
Ingen bild

SM811

18 december 2014 19:41

Önskar dig en trevlig kväll med julbord. SD 2015

 
Ingen bild

Observer

18 december 2014 19:53

@Thoralf Du m å s t e få SD att inse att folders måste tryckas upp och distribueras i ett par tre vågor till samtliga hushåll enl det koncept jag föreslog tidigare.

-Varför?

Jo, Därför att nu kommer de etablerade att "Adoptera" er politik.
Därför är det viktigt att visa hur de ljugit, mörkat kostnader e.t.c
Då kan segertåget fortsätta!
Sverige måste få veta att de jobbar med mörkning och ni med fakta.

 
Ingen bild

Fredde

18 december 2014 20:02

Ha en trevlig kväll. Det är Du värd!

 
Ingen bild

Putte

18 december 2014 20:30

Jag kan skriva tills du har tid. KD:s utspel är samma gamla vanliga bluff de försöker med när invandringskritiska partier är framgångsrika i opinionsundersökningar och val. Inget kommer att ändras i dagens invandringspolitik, så länge 7-klövern är större än SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 december 2014 20:31

Annat närbesläktat.
Vad gäller kostnader, hörde jag på Radio Skaraborgs 12.30,s nyhetssändning idag.

Elva "ensamkommande" ska som en tillfällig lösning bo på hotell i Götene i c:a 6 månader...
Njut av Julbordet! Mitt blir på söndag. Med mycket fläskkött!!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 december 2014 21:02

Hägglund har hittat ett paket i frysen,på det fanns texten INVANDRINGSPOLITIK.
Snart står Batra,Lööv och Björklund där och trängs och rotar efter sina invandringspaket.
Dom har legat där så länge så dom har frostskadats,blir svårt att laga till något gott till svenska folket.
SD är bästa kocken !

 
Ingen bild

Observer

18 december 2014 22:45

Åtala berörda för trolöshet mot huvudman.
Åtala berörda för framkallande av fara för annan.
Detta beträffande de ekonomiska medel skattebetalarna fråntas till andras intressen samt den allmänfara berörda ansvariga medvetet utsätter oss för i form av dödliga sjukdomar.

Dessa berörda M Å S T E beivras!
Inte minst i prejudicerande syfte är detta viktigt.

För detta skall inte få hända igen!

 
Ingen bild

Lena

18 december 2014 22:54

18 minuter in i "debatt"- programmet ikväll ger jag upp att se mer - det är SAMMA, SAMMA som för tio år sedan. Dinamarca har obegränsat med tid att okväda, inget förslag alls hur integrationen ska kunna ske under nuvarande politik, och sedan dyker en ca 20-årig kristen kille upp som pratar goja om paradiset etc. Men sluta nu f-n SVT! Jag tycker att de som VILL HJÄLPA INVANDRARE SKA GÖRA DETTA MED EGNA SKATTADE PENGAR - jag har inget emot det; MEN KOM INTE OCH KRÄV AV DE SOM INTE VILL ATT DE SKA RÄTTA SIG EFTER ERA KRAV. DINAMARCA pratar endast för alla som kommer utifrån, hon är i mina ögon en stor rasist som inte vet ett dyft om svenskar/och de problem svenskar har i detta land.
Och uppriktigt sagt tror jag inte KD utgör något hot mot SD. Det kommer att bli marginellt och kommer att se "snyggare" ut för dem.

 
Ingen bild

Göran

18 december 2014 23:33



Förra gången, 2006, offrades Folkpartiet med sina språktester, Tror inte att väljarna går på denna fint någon mer gång.

 
Ingen bild

Maggan

18 december 2014 23:43

Här hemma har vi varit riktigt uppspelta idag. Inte för att vi tror att KDs förlag är något att hänga i granen, utan för att det börjar röra sig mer och mer. Det KD gjorde i dag var att ta ett litet litet mussteg mot att börja prata om kostnader. Det lilla steget kan följas av fler, kanske det blir en öppnare debatt om invandringsmassorna?
Jag tror inte heller att KD utgör något hot mot SD. Det behövs mycket mer från andra partier innan de kan utgöra ett hot.
En sak som också varit positiv är att SD får mycket TV-tid nu, de får säga vad de tycker om KD förlaget och journalisterna lyssnar. Lite annorlunda mot den andra december då SD anklagades för att "köra med sim propaganda" innan journalisterna fick reda på hur SD skulle lägga sina röster i Budgeten.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 december 2014 23:52

I den lokala tidningen förklarar kommunens politiker att det är en bra affär att ta emot ensamkommande flyktingbarn (20+ ankare) för att den faktiska kostnaden är mindre än vad staten betalar ut till kommunen.

Man slår sig för huvudet åt dumheten. Statens pengar kommer från skattebetalarna de också, och vi hade kunnat betala mindre skatt om vi inte behövde försörja den galopperande invandringspolitiken.

Att de inte heller förstår att många av dem blir en kostnad när de inte får jobb när bidragen har upphört är tragiskt till gränsen på vad som borde vara åtalbart. Det behövs inte något mattesnille för att konstatera det.

Kanske det är därför vissa kommuner fortsätter att ta emot. Bidraget överstiger den initiella kostnaden men eftersom det är ett pyramidspel så måste man fortsätta att ta emot fler och fler? Någon annan förklaring till idiotin har jag inte.

För ett litet tag sen så spekulerade jag att vissa allianspartier skulle försöka närma sig SDs politik när de började sjunka, speciellt de som riskerar att hamna under riksdagsspärren. Först ut på banan är KD.

 
Ingen bild

Observer

19 december 2014 00:22

@Lena

....Precis! Varför sitter man i riksdagen om man bara företräder utifrån kommande (Utlänningar)?

DET ÄR TJÄNSTEFEL !


Man kan t.ex inte ha en bolagsstyrelse i SAAB som företräder SKODAs intressen med SAABs pengar!

 
Lassekolja

Lassekolja

19 december 2014 00:23

@Göran, 2002 var det! Tiden går fort! Blir mycket intressant att se vad som händer KD i kommande mätningar. Det gick ju hyfsat för FP 2002.

@Hulda mk1, ät rejält med fläskkött, ät för mig med!

@Lena, klaga inte på Dinamarca, hon är en av våra bättre valarbetare, inte minst i Debatt ikväll! Tycker hon ser förhållandevis gammal ut för att ha en tonårings (trotsiga) beteende!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Synonymen

19 december 2014 00:23

Ulf Lundell till Aftonbladet:

”Om SD får 20 % eller mer den 22 mars tänker jag förbjuda allt spelande av 'Öppna landskap' i radio, tv, från scener och estrader i det här landet. Då finns det inga öppna landskap längre”

Det är en fin indikation på att SD går mot ett rekordval i mars. Den ynkryggen "vågade" inte skriva 12,9% eller mer.

Då hoppas vi på en bra bit över 20%. Då slipper vi både Sveriges mest överskattade "artist" och en vansinnig invandringspolitik.

Kan knappast bli bättre, två flugor i en smäll :-)

 
Ingen bild

Göran

19 december 2014 00:58

Nemo saltat sobrius,

.....pyramidspel,

ja, i slutändan brukar det vara någon, eller som i det här fallet, många som sitter med SVARTE PETTER.

 
Svensson

Svensson

19 december 2014 06:46

Vi ser tydligt hur invandrarna får alla fördelar av våran regering,det är invandrarna regeringen satsar på,vi svenskar ska bara betala invandrarnas alla fördelar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 december 2014 07:07

Hägglunds uttalanden är bara tjäbbel
Det är bara tjäbbel,bara tjäbbel,tjäbbel.
Hägglund törs inte stå för att invandringen måste minskas
Halveras varje månad i 5 steg är ett bra riktmärke till en början.
För att vi tidigare har tagit emot så inihe....te mångab

 
Ingen bild

Tony

19 december 2014 07:21

Ulf Lundell ska kanske knipa käft om SD, speciellt som
han lever i ett starkt SD distrikt nämligen Österlen,
men han har väl svårt att få uppmärksamhet idag, det ser
man när han protesterar mot olika företeelser där nere,
han ska kanske tänka på att han inte är medelpunkten på
jorden längre, och har aldrig varit det heller!
Han är väl bara känd för låten öppna landskap, en melodi
som han lånat friskt av från en annan låt!

 
Ingen bild

Tony

19 december 2014 07:29

Sen måste SD i varje sammanhang påpeka för Svenska folket
att Landet varje vecka lånar en bra bit över Miljarden,
för här går omkring en stor del människor som lever under
devisen att Sverige har råd, att Sverige är ett rikt Land.
Att statsskulden är uppe i ettusen femhundra Miljarder
ja det talas det inte om. Med dom enorma bördor som landet
åtar sig genom massinvandringen ,så har man skuldsatt dom
kommande generationerna för evig tid framåt!

 
Ingen bild

Lena

19 december 2014 07:40

@Synonymen
Angående Ulf Lundell, nu blir jag ledsen i ögat, jag har gillat honom skarpt (dock inte "öppna landskap" som är tråkig). Jaha så det tycker han, trodde nog att han skulle förstå svenska folkets belägenhet mer. Men han lever väl högt över alla "vanliga" och tror tydligen allt som står i tidningarna att alla som röstar är rasister. Konstigt att han inte begriper att anledningen att SD växer så det knakar är p g a det inte har fått talats om invandringen, det är ju därför SD blivit stort på kort tid och inte tvärt om. Han skriver i artikeln att "det ska pratas om invandring, flyktingar och integration men inte med SD". Han har verkligen blivit hjärntvättad.

Sedan ska det bli intressant att se när polletten trillar ner av det som Björn Söder sa i DN artikeln - det visade sig vara helt sant. Problemet var att det var Söder som sa det, eftersom det är kontroversiellt att SD inte ska få uttala sig övht. Nej Ulf är inte längre någon poet för mig.

http://www.aftonblade.se/nojesbladet/musik/article20028273.ab

 
Ingen bild

Lena

19 december 2014 07:57

Aftonbladet på bettet om att smutskasta SD. Gellert Tamas påstår att 2% av riksdagledamöterna i SD är dömda för narkotikabrott vilket är mer än dubbelt så mycket som invandrare är...Valsmutsen är igång!

http://www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab

 
Ingen bild

Stefan A.

19 december 2014 08:01

En väl regisserad cirkusföreställning av KD, ingen slump att det var just i går man släppte "nyheten", först i varje nyhetssändning hela dagen med debatt på kvällen som slutpunkt, dvs. maximalt mediegenomslag, i sammanhanget kan man påminna om att det var även KD som slängde in i en valrörelse sänkt bensinskatt som heller aldrig genomfördes, vilket inte heller den här lilla kosmetikan kommer att göra så länge sjuklövern sitter kvar.

 
Ingen bild

Gute

19 december 2014 08:48

Thoralf, angående KDs förslag om att låta invandrare slippa betala skatt för 500 000 kr.

Kommer även arbetsgivaren att befrias från att betala arbetsgivaravgifter LKP för den summan?
Isåfall går staten miste om skatter samtidigt som det blir lockande att anställa riktigt billig personal.

Förslaget kan ändå omöjligen gå igenom, protesterna skulle bli alldeles för kraftiga när arbetslösa svenskar får gå åt sidan. = Undanträngningseffekt.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 december 2014 08:50

Jag undrar hur Ulf Lundell egentlig tänker. Tror han, att han har en extra stor del av sina fans bland SDs potentiella väljare och att dessa tycker hans musik är så mycket viktigare än allas vår vardag och framtid?

Har han överhuvudtaget tänkt att han samtidigt "straffar" de som gillar honom och inte röstar på SD?

Jag gillar honom som musiker, i alla fall de tidigare skivsläppen. Som politisk tänkare och debattör så är han bara en nickedocka. Lustigt att vänsterkrafter tar hjälp av honom nu efter att ha haft en hat-kärleksrelation med honom i många år? Mycket grundat på hans gubbsjuka och kvinnoförakt.

Jag har ett samlingsalbum, hur skall han hindra mig från att spela detta?

Nä, Uffe, det har var inte så genomtänkt va? Jag svarar med din egen låt.
https://www.youtube.com/watch?v=gQbGh1wxRFo

 
Ingen bild

Tony

19 december 2014 08:54

Lena:

Ulf Lundell är en typisk Gåsleversocialist precis som
Mikael Wiehe, dom älter socialistiska floskler, men lever
ett helt annat liv i verkligheten, ungefär som våra
omhuldade journalister som snackar i socialistiska termer
om hur bra det är med invandring, men vägrar själva att
beblanda sig med dessa!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

19 december 2014 09:22

Vem e Ulf Lundell ???

 
Ingen bild

tjolahopp

19 december 2014 09:36

@S-E Karlsson, Vem e Ulf Lundell ???" En som rökt på och druckit lite för starka saker för att det skall vara nyttigt.

 
Ingen bild

Pepparholm

19 december 2014 10:14

Ulf Lundell tål inte ens att främmande kan se hans hus från tornet i Kivik Art Center. Dubbelmoral i sin prydno.

 
Ingen bild

Lärare

19 december 2014 10:45

Håller med om att SD nu måste ligga i startgroparna med att skicka ut info om läget i landet.
Siffror, staplar m m...

KD:s förslag faller platt till marken vad gäller kostnaderna. Minskade skatteintäkter, men fortsatt massinvandring, inget stopp där inte! Ingen minskad invandring alltså.

SD måste fortsätta att basunera ut; "Vi vill minska invandringen med 90%, det gör skillnad"!

Apropå att det saknas händer i vården. Det löser vi med att ta hem alla de 30 000 personer som arbetar i Norge. Minst hälften av dessa har redan vårdutbildning och kan således gå direkt in i vården, utan ngr påkostade studier.
De ska naturligtvis erbjudas ca 4 - 5 000 kr mer i månaden, dessutom ska bemanningen ökas så dom slipper arbeta ihjäl sig, då först kan det bli attraktivt att arbeta i Sverige igen.

Måste bli betydligt billigare än att som nu, ta in outbildade, en del även analfabeter, lära sig svenska, gå i skolan, gå vårdutbildningen ...ja, har mycket mer att säga, men jag stannar här. Ni kan nog tänka själva resten...

Nu gäller det, hela PK-maffian arbetar för högtryck med att hitta ngt som man kan använda till SD:s nackdel.

Spännande tider vi har framför oss!
Men som sagt, det är lätt att vara Sverigedemorat, det är bara att hålla sig till sanningen.

 
Ingen bild

Lena

19 december 2014 14:56

@Tony08.54
Jo det verkar inte bättre, men att han prompt ska ha en åsikt om SD!?? Alla verkar ha fått SD på hjärnan, vilket förstårs är bra på sitt sätt men också obehagligt med alla tillmälen. Vad är problemet att tala lugnt och sansat? Måste alla börja samtalet med att baktala SD? Det är något annat konstigt folk idag, det är som om de vore i trans, även en sådan som Ulf Lundell, som jag trodde var mycket självständig i sitt tänk, han är helt klart en individualist. Vad har han för motiv? Visst han är/var säkert vänster, men minns att han ofta blev kritiserad av röda (progg)vänstern.
Dock det finns en hel del fina texter av Ulf Lundell (jag gillar djupa texter hellre än text o musik av ex Flamingokvintetten). Föresten vänster det var även jag på -70-talet utan att egentligen reflektera över det, och på den tiden var "alla" det. Vi "föddes in" i det tänket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards