thoralf

Direktlänk till inlägg 9 december 2014

TIGGARNA

Av Thoralf Alfsson - 9 december 2014 22:52

De politiskt korrekta hävdar med en dåres envishet att tiggeriet inte är organiserat. Idag skriver ett par vänsterpersoner en debattartikel i Aftonbladet. Jag vet inte i vilken värld dessa människor lever i som inte ser det uppenbara och hur dessa romer utnyttjas för tiggeri.


SD:s Paula Bieler debatterar väldigt bra i Aftonbladets TV mot en av skribenterna Aaron Israelson.


Sveriges Radio och Studio Ett gör ett minst sagt vinklat reportage idag. Det är minst sagt beklämmande att lyssna till detta. Varför inte berätta hur mycket dessa tiggare får ihop under en dag när man ändå följer en tiggande kvinna under flera dagar. Nej, istället blir det dikter och musik i Studio Ett. Läs och lyssna på inslaget.


Idag har Östran följande rubrik i tidningen. En helt annan bild än den som Aftonbladet och Sveriges Radio målar upp.


 


Kriminalinspektör Henrik Engström vid Kalmarpolisen utmanar hela pk-etablissemanget med sitt uttalande.


 

 


Sverigedemokraterna anser att tiggeri av personer från utlandet skall förbjudas i den lokala ordningsstadgan.


Borgholms kommun kommer på 8:e plats i sammanställningen över hur mycket länets kommuner erhåller i ersättning/bidrag från Migrationsverket. Borgholms kommun tar inte emot så särskilt många invandrare. Däremot finns det ett antal asylförläggningar inom kommunen. Bland annat Lundegårds camping, Kapelluddens camping, Gunntorp och Hälludden.


 


Migrationsverket har bokfört utbetalningarna till Borgholms kommun enligt nedan för jan-nov 2014.


 


När det gäller etableringsersättningar som betalats ut av Försäkringakassan i Borgholm så syns det att kommunen inte tar emot så många som får bosätta sig inom kommunen.


 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

9 december 2014 23:48

Jag kan inte för mitt liv begripa hur en enda (riktig) svensk kan acceptera hitresta tiggare, oavsett om det är organiserat eller ej! Fattiga tiggare hör helt enkelt inte hemma i vårt Välfärdssverige! Konstigare än så är det inte!
Våra förfäder lyckades genom hårt arbete, kombinerat med pliktkänsla, avskaffa tiggeriet i Sverige. Då finns absolut ingen som helst anledning att återinföra det utifrån! Ej att förväxla med när Frälsningsarmén försöker "hålla grytan kokande"!
FÖRBJUD TIGGERIET I SVERIGE!!!
SD 22mars 2014 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

10 december 2014 00:37

Nu är jag övertygad om att SD blir största parti i Mars.
Kanske med egen majoritet.

Nu står 7-klövern med två stolpskott, som sagt:

1. ~1/3-Del av väljarna är nyfascister
2. Alla utanför Stockholm är ointelligenta Lantisar

.....Vem vill rösta på dem ?

Vilket som är det som att jämföra John F Kennedy (SD) mot Svinarps starke man (7-klövern)!
Dom är helt förlorade nu.
Deras enda sätt att vinna är genom ett kuppförsök av något slag annars är det totalkört.

Allt under 30% för SD vore otroligt konstigt med tanke på allt män läser på Di mf ställen med gammelmoderater och sossar som är i upplösningstillstånd över stolpskotten som visats in i styrhytten på de sjunkande skeppen!
Alla bildade som ens riskerar att tillfrågas om posterna håller sig inkognito i dessa partier då de vet att det kommer gå åt h-vete.
Därför tänker jag passa på att gratulera Thoralf och SD till regeringsmakten som ni snart tillträder!!!

ANVÄND DEN PÅ BÄSTA SÄTT

 
Ingen bild

Synonymen

10 december 2014 05:11

Fredrik Reinfeldts motto kräver en revidering och en anpassning till vad han faktiskt uträttat. Han har varit Sveriges genom tidernas mest oresonlige, ondaste och mest hänsynslösa statsminister

Fredrik Reinfeldtsvalspråk:
–Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär

Jag tycker retrospektivt att det bör göras några ändringar. Här följer en mera korrekt version med tanke på vad han ställt till med under sina åtta år.

–Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag missbrukar

 
Ingen bild

Lars

10 december 2014 06:23

Det är helt uppenbart att politerna sitter overksamma mot tiggeriet och väntar på att folket ska agera,så att dom sedan kan straffa sitt eget folk och utöka tiggeriet !
Satsa på tiggeriet ! Det är PK-maffians nya slogan !
Byt ut dom snarast.

 
Svensson

Svensson

10 december 2014 06:45

Att se tiggare i Sverige,visar att något är fel i Sverige,när vi ska tvingas acceptera att människor ska behöva tigga i vårat land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Odalbonde

10 december 2014 06:56

En av PK:s käpphästar är att vi bara har haft tur i Sverige och västeuropa. Vårt välstånd är oss inte berättigat enligt dem. Nu senast skrev Lisa Magnusson ett inlägg på det temat. Hon och övriga PK-eliten har fel. Man kan bara göra den tankeleken att alla "vita medelålders män" (och kvinnor för den delen) stannade hemma på sofflocket i, låt säga tre år, och inte lyfte ett finger. Än mindre fick ändan ur vagnen. Hur skulle ekonomin se ut då? Välfärden skulle vara som bortblåst. Välfärd och ett fungerande samhälle bygger på hårt arbete, god organisation och bra sammanhållning där folk känner tillit och samhörighet. Ett mångkulturellt samhälle saknar dessa grundläggande byggstenar. Mångkulturella samhällen håller sällan sams utan faller raskt isär.

 
Ingen bild

Fredde

10 december 2014 07:38

Sjuk intervjuv! Var kom Avpixlat och Kent in i bilden?

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 december 2014 08:26

Hörde också reportaget om tiggarna. Den första frågan man ska ställa är: Hur betalar de resan hit? Sedan bör givetvis myndigheterna i deras hemländer ta sitt ansvar.
Att det är en maffia bakom en stor del av tiggarna inser alla, utom de som inte vill inse fakta.
Man undrar också hur dessa länder kunde komma in i EU.
MEN, faan ta de som spottar eller urinerar på dessa människor. Så gör man inte mot någon...

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 december 2014 08:47

Skall Bieler debattera med en person som på fullt allvar hävdar att SD är ute efter att dra igång en ny förintelse av Romer och övriga invandrare? Israelson är ett skämt precis som en stor uppsjö av de krönikörer sin skriver i både Aftonbladet och Expressen. Jag brukar roa mig med läsa dem för att se hur blåsta dom är.

 
Ingen bild

World Traveller

10 december 2014 10:29

O.T Thoralf, tydligen är nu Sveriges statsskuld 1380 miljarder och kraftigt ökande. Vem är långivarna? Saudiarabien, Qatar, Bahrein, USA?

Angående extravalet så måste SD försöka stoppa 7-klöverns uppenbara valfusk! Det krävs mer samarbete över hela landet. Valobservatörer i varje valdistrikt måste skriva ner varje parti's resultat, sända rwsultaten till en samordnare som räknar ihop det sammanlagda resultatet så att inte vissa 7-klöverpartier kan få 110% vilket skedde nu senast i nåt valdistrikt.

 
Ingen bild

Gunnar

10 december 2014 10:34

Spelar ingen roll utanför vilken butik i vilken stad de sitter. Av en ren slump så hörs ett "hej". Det råkar aldrig sitta sju utanför en butik utan slumpen har även här placerat ur dom en och en. De har samma bakgrund med barn kvar i hemlandet där husets räkningar inte kan betalas. Alla blir bespottade, fimpade på huvudet och får muggen bortsparkad enligt dom själva. Allt enligt instruktionsboken som bara zigenare har. Var finns alla fattiga spanjorer, greker, österrikare, danskar?

 
Ingen bild

Hacke

10 december 2014 10:36

Hörde också denna outhärdliga partsinlaga i Studio Ett igår. Det är bedrövligt att detta ska kallas journalistik. Det mesta i reportageväg i public service-radion av idag är som att lyssna på välregisserade och tillrättalagda teaterföreställningar med samma givna agenda.
Jag skrev till redaktionen och påtalade deras ständiga missbruk av uppdraget. Jag uppmanar alla att agera blåslampa på dessa politiska funktionärer som under beteckningen journalister tillåts härja fritt på statliga public service.

 
Ingen bild

sarak

10 december 2014 10:37

Tack Paula Bieler för en saklig kommentar

 
Ingen bild

Christer

10 december 2014 11:17

Huruvida tiggeriet i Sverige är organiserat eller inte, är en
oviktig debatt! Klart att den är, och ibland inte. Det finns alla sorter! Organiserat, familjer, klaner, friåkare. Men att ge sig in i den debatten är kontraproduktivt. Det är tiggeriet som företeelse som bör angripas, det hör helt enkelt inte hemma i vårt land. Ger man sig in en debatt om att det är den organiserade som är ondskefull, medan den familjebaserade är av godo så har man tappat hela debatten.
Alltmedan den blir en naturlig del av vårt samhälle. Misshandeln mellan olika grupperingar av romer som nu i Kalmar, flyttar in i domstolen. Med advokater och tolkar o fan o hans moster skall avlönas, allt medans frun är på vårdcentralen och barnen i skolan. Den breder ut sig medans käbblet pågår.

I ett reportage om avhysningen av ett tiggarläger i Stockholm sa en representant för lägret till en reporter "här får vi inte vara, men säg då var vi får vara"! Det enda rätta svaret är att: "ni ska inte bygga kåkstäder i någon skog eller park i Sverige överhuvudtaget. Ni skall vara i era hemländer".

Självklart känner även jag empati för dessa människor, det är tragiskt att se människor leva på detta viset. Själv lägger jag aldrig pengar i muggen, men jag skulle heller aldrig spotta på en tiggare.
Lösningen för kommunen är att först förbjuda tiggeriet! Följt av ökade politiska påtryckningar på deras hemländer från både Sverige och EU.
Någon snabb lösning finns dock inte. Att bryta traditioner och kulturella mönster i klansamhällen är inte lätt. Börja med obligatorisk skolgång, kunde vara ett av grundkraven från EU gentemot Rumänien.

 
Ingen bild

Lena

10 december 2014 11:40

Jag tror att situationen för romer i Rumänien visserligen är mycket komplicerat. De har hamnat i tiggeri för att de i generationer varit fattiga och inte heller har någon utbildning samt att de av hävd och tradition har sin "näringstradition" inom tiggeriet. Men minns också att det finns rika romer som inte heller hjälper sina "egna", tvärtom utnyttjar de fattiga.

Nu kan inte vi i Sverige lastas för det, som vänstern hävdar. Vänsterns stora grej är att skylla alla problem på etniska svenskar. Men vänstern skulle aldrig göra samma sak (prata sig varma för) de svenskar som är hemlösa, det är tydligen inte lika viktigt. Även svenska hemlösa har olika problemställningar, och alla är inte knarkare/mentalsjuka/är kufer eller liknande, utan en del har hamnat där efter en skiljsmässa och sedan i bostadsbristens Sverige inte haft råd att köpa sig en bostad. Vad kom först hönan eller ägget?
Vem som helst kan hamna i ett nödläge, framför allt om man blir sjuk i Sverige. Jag har gått igenom den resan - och upptäckt att ingen tror dig. Därför det syns inte utåt om man som jag sköter sig, försöker hela tiden tänka framåt, träna, hålla humöret uppe, tro på en högre makt som kommer att hjälpa en. (Nu får "Mats,supertrollet" tänka vad han vill men sanningen är att det kommer ingen hjälp från dina medmänniskor, tvärtom). Dagens Sverige är SÅ mycket tuffare och det hänger enbart på dig själv om du kommer att hänga med, man måste ha mycket, mycket stor självbevarelsedrift för att klara av att leva i dagens Sverige om man en gång blivit svårt sjuk.

Anledningen till att jag vänt vänstern ryggen är för att de är sådana hycklare och inte heller ser klart på vad som är viktigt. Jag har haft kompisar som bor i egna hus och som kallar sig rödstrumpor och hela tiden hackar på svenskar för att de inte är si eller så. Men om man nu ber dessa rödstrumpor att de ska börja med sig själva, att leva som de lär, t ex ta in någon som har det svårt, eller varför inte försöka bjuda in invandrare på fest - DÅ tar det tvärt slut på vänskapen.
Jag tror faktiskt på att man ska leva som man lär. Och jag har ingen möjlighet att hjälpa fattiga romer som tigger, därför går jag stora omvägar för att slippa se eländet.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 december 2014 12:11

Lustigt att det aldrig är någon av våra nyanlända tiggare som tigger om att få ett jobb?
Det skulle jag ha förståelse för men dessa är nog inte intresserade av att jobba?

Faktum är att jag inte ens kan förstå att det skulle vara lönsamt att ta sig hit för att tigga? Det hade varit en sak om de tiggde sig fram genom europa men nu tycks de snarare bussas direkt hit?

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 december 2014 12:14

Kan inte några politiker och journalister åka till Rumänien och kräva ansvar av landets myndigheter? Vad gör EU?
Uppdrag Granskning brukar vara "besvärliga", skicka dem. Men de lär knappast få det nu i valtider. SD kan ju gynnas.
Under tiden läser vi den ena efter den andra naiva krönikan i kvällspressen och i div. nättidningar.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

10 december 2014 13:15

I den lilla stad jag bor i sitter tiggarna snart vid varenda större butik. På kvällarna samlas dom vid en bil och åker från stan.jaha hur va de nu organiserat eller???? MEDIA är bara så jävla korkade och försöker säga nå annat. MEDIA vi ser med egna ögon vi är inte blinda

http://barrkis

 
Ingen bild

Göta

10 december 2014 14:40

@ World traveller, Gunnar, Hacke, Christer, Lena (m fl)
Tack för MYCKET BRA kommentarer!

Jag önskar verkligen att det var 5 miljoner människor som läste här på Thoralfs blogg och inte "bara" ca 50 tusen. Tyvärr är det inte helt omöjligt att det däremot är ett flertal miljoner som lyssnade på den välregisserade snyfthistorien i tisdagens Studio 1 om den stackars bespottade tiggerskan från Rumänien.

Skulle någon av oss otäcka svenska skattebetalare råkat ha missat just detta reportage, så finns det ett otal liknande välregisserade historier som vi sedan länge matas med DAGLIGEN i våra radioprogram, TV-kanaler och tidningar. Redan några timmar senare (alltså i morse) hörde jag från en påslagen radio delar av ett liknande snyftprogram. Detta handlade om kvinnliga s.k "EU-migranter" som "råkat" vara gravida när de är i Sverige och därför behövt kostsam sjukvård av olika slag, vilken naturligtvis då måste genomföras just här i Sverige, trots att det endast tar 2-3 timmar att flyga den tillfälliga EU-migranten tillbaka hem till det egna EU-landet (Rumänien/Bulgarien) igen för vår där, vilket hade blivit BETYDLIGT mindre kostsamt.

Tydligen kan alla EU-medborgare komma hit och stanna här i tre månader, för att bl.a "söka arbete". Om den s.k EU-arbetssökanden inte har med sig det kort, som varje EU-medborgare ska ha för att få sjukvård i Sverige (vilket efteråt betalas av hemlandet), bör vi svenskar enligt radioreportaget självklart känna oss skyldiga att ordna och betala denna vård ändå på något sätt. Det verkar dessutom som att man samtidigt med denna kostnadsfria vård automatiskt får något slags uppehållstillstånd inklusive svensk försörjningsplikt på köpet. Med andra ord så är det Sveriges plikt att även ta hand om alla Europas fattiga människor och deras sjukvård, såväl som alla flyktingar från hela övriga världen som lyckas ta sig hit.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 december 2014 16:30

Min aktning för kungahuset steg just med 50% efter att ha läst att kungahuset bjuder in Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till sina arrangemang ! Flera guldstjärnor utdelas !

 
Ingen bild

Lars

10 december 2014 17:04

Christer är helt rätt ute !
Jag har heller aldrig förstått varför det är viktigt att utreda om tiggeriet är organiserat eller inte.
Vårt samhälle är inte uppbyggt på att man ska gå runt och be andra om pengar,punkt slut !
Ingen kan väl mena på fullt allvar att vi ska satsa på tiggeriet för all framtid. Hur bygger dom vårt samhälle ?
Jag sträcker mig så långt som att dom som tycker att tiggarna inte stör,och vi måste ordna bostäder till dom,är idioter !

 
Ingen bild

alf

10 december 2014 17:21

http://izismile.com/2009/06/08/welcome_to_romania_38_pics.html

Välkommen till Rumänien.

 
Ingen bild

Hacke

10 december 2014 18:18

@ Tack själv Göta!

Jag hörde också detta sanslöst enögda inslag i P1 Morgon.
Dessa snyftreportage i statsradion följer också alltid en given mall. Ut på fältet och träffa likasinnade konsensusvänner med bästa terapeutrösten påkopplad. Inte en kritisk röst så långt örat når.
Detta följs sedan upp med studiokommentarer med noga handplockad "expertis" spetsat med politiker med rätta agendan. Ytterligare tre alltså inklusive den medhårssstrykande programledaren som ska befästa tesen/det politiska budskapet.
Gemensamt för alla dessa känslokryddade partsinlagor är att dom också alltid bildar huvudinslag och tar upp merparten av programtiden och dessutom inte sällan avrundas med slutklämmen: Detta kommer att vi att kunna höra mera av i eftermiddagens Studio Ett (!!)
Precis i den stunden man själv är beredd att plocka ner den fiktiva mynningsladdaren från väggen och sätta en välriktad svärm i den gamla Luxorn, förvandlad till högeffektiv Stasiapparat.

 
Ingen bild

World Traveller

10 december 2014 18:30

Jag ser på nyheterna, om det stämmer, att de i år skippade svenska nationalsången under Nobelfestens öppnande.
Nästa år så kommer väl nån imam att läsa högt ur koranen vid öppnandet.

 
Ingen bild

Synonymen

10 december 2014 18:50

Det är alltid kul när man tillslut får rätt. Men katastrofalt för landet.

"Stockholm stängt för inflyttare" är rubriken.
http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/stockholm-staengt-foer-inflyttare-12433

”Målet för byggandet är 40 000 nya bostäder till år 2020 och ytterligare 100 000 till 2030. Trots att inflyttarna inte har råd.”

Den korta versionen är att byggföretag vill och kan inte bygga då ”inflyttarna” in har råd. Det kan faktiskt ett barn räkna ut.

Inflyttarna i det är fallet är utomeuropeiska invandrare med många barn.

Med AKB som moderatledare styr vi obönhörligen mot välfärdsstatens upplösning. Och i kulisserna sitter ”den stora ledaren” Reinfeldt och styr eländet. Reinfeldt ger sig INTE! Han avskyr välfärdssamhället och vill slutligen krossa det

 
Ingen bild

Synonymen

10 december 2014 19:05

Tillägg:

"Hushåll med svag ekonomi kommer att behöva riktat understöd för sitt boende, konstaterar WSP. Slutsatsen är att den mest framkomliga vägen skulle vara ”social housing”, det vill säga stöd till bostäder för resurssvaga hushåll."

NOTERA! "social housing”, det vill säga stöd till bostäder för resurssvaga hushåll."

Detta kan bli en gigantisk framtida kostnad för Sverige om man inte stoppar i tid. Sverige står utan ledning och man vill helst av allt fly eländet.

 
Ingen bild

Lars

10 december 2014 20:30

Har ni sett dom senaste människoliknande talande robotarna ? Dom kan svara på frågor och är väldigt smarta !
En sådan kan säga "Jag har lång erfarenhet av politik och jag är väl förberedd för min uppgift".

 
Ingen bild

Stefan A.

10 december 2014 21:42

Nu har man hört samma bludder från moderaterna i 8 år utan att det hänt något med integrationen..jäkla papegojor, om Batra tror att hon kommer till ett rent bord tror hon fel, för där väntar Reinfeldt tunga efterlämnade ryggsäck full med massinvandring...

En nybyggd etta i Stockholm hamnar visst på en 9000 mån, klart ingen jä... vill betala det.

 
Ingen bild

Angånde Oliver Rosengren

10 december 2014 21:58

http://bofranksdagbok.blogspot.se/2014/08/holl-pa-att-polisanmala-oliver-rosengren.html?spref=tw

"Det var en viss Oliver Rosengren som stod för prenumerationen till mig.".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se