thoralf

Direktlänk till inlägg 8 december 2014

MER POLITISK KORREKTHET, INTE MINDRE

Av Thoralf Alfsson - 8 december 2014 23:22

Sverigedemokraterna kommer med allra största sannolikhet sjunka i de kommande opinionsmätningarna. Jag är fullständigt övertygad om att opinionsinstituten kommer manipulera med sina parametrar för att därmed ”bevisa” att SD backar i opinionen. Det enda opinionsinstitut som jag litar på är norska Sentio.


Marcus Birro drabbas återigen av det politiskt korrekta Sverige. Hans förlag har sagt upp både kontakt och kontrakt enligt Birro på twitter.


 


Jag undrar faktiskt om inte Gunilla Herlitz och Bonnierkoncernen har ett finger med i spelet? Det blir bara otäckare och otäckare. Stasisamhället breder ut sig allt mer i vårt samhälle. Tyck och prata som makten vill annars blir du av med jobbet. Något som gällde bakom järnridån men som tydligen är något som man vill införa i Sverige idag.


Som tur är har den norska regeringen och Fremskrittspartiet tydligen reagerat kraftigt på SAS-tidningen Scandinavian Traveller. Tidningen har en artikel skriven av svenska journalisten Per Svensson där han på ett osmakligt sätt kopplar ihop FrP:s Carl I Hagen och Vidkun Quisling. Inte undra på att FrP reagerar men Sverigedemokraterna finns givetvis också med i artikeln. Så idag får vi tacka regeringspartiet i Norge för deras insats. Läs artikel.


Högsby kommun kommer på 9:e plats i min sammanställning över Migrationsverkets ersättningar till kommunerna i Kalmar län. Högsby kommun är länets minsta kommun med mindre än 6 000 invånare och ett vikande befolkningsunderlag. Nu har tydligen Högsby kommun bestämt sig för att ändra på detta genom stor invandring. Vi får hoppas att våra SD-politiker i Högsby kan ändra på detta.


Utvecklingen är minst sagt anmärkningsvärd och det är något som alla som besöker Högsby kan intyga. Närmare 20 procent av invånarna i lilla Högsby har idag utländsk bakgrund.


 


Migrationsverket har bokfört utbetalningarna till Högsby kommun enligt nedan för jan-nov 2014. Den prestationsbaserade ersättningen tyder på att Högsby kommun tagit emot 104 personer under 2014. Det vill säga man har ökat befolkningen med nästan 2 procent under 2014.

 


När det gäller etableringsersättningar som betalats ut av Försäkringakassan i Högsby kommun så liknar det mönstret i andra kommuner, ökande kostnader eller snarare skenande kostnader för de svenska skattebetalarna. Någon måste ju faktiskt betala detta.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

BJ

9 december 2014 01:47

Marco Birro, håll ut och kämpa vidare, du är inte ensam. Kom ihåg att Sovjet och DDR föll till sist och det kommer även etablerade media göra om dom inte i tid inser att de håller på att gräva sin egen grav. Sanningen kan ingen tysta.

 
Ingen bild

BJ

9 december 2014 03:38

Läsvärt från Marika Formgren: Om bland annat "white flight"

http://www.marikaformgren.se/#post66

Hon sågar de ryggradslösa vid fotknölarna!

 
Ingen bild

Tompa

9 december 2014 06:03

Oerhört hemskt med behandlingen av Birro.
Sverige är illa ute..........

 
Ingen bild

Lars

9 december 2014 06:32

"Allas lika värde"
Hur kan Löfven,Ullenhag,Sahlin och hela 7-klövern basunera uttrycket ?
Invandrare favoriseras vid : jobbsökande,tandläkarbesök,läkarbesök,bostadssökande,möbelanskaffning,klädesinköp,pensionsregler m.m jag vet ju inte alla områden.
Vad är det för allas lika värde ?
Här behövs en föklaring !

 
Ingen bild

Stefan A.

9 december 2014 06:36

FN stoppar matleveranser till flyktingar i Libanon pga. brist på pengar, Svenska media drog sig inte att före valet sprida myten om att FN hade alla resurser de behöver i närområdet till Syrien, allt för att främja massinvandringen till Sverige, vi har ju råd med båda delarna påstås det, både den mycket dyra massinvandringen till Sverige och se till att FN har de resurser som de behöver, journalister kan bokstavligen gå över lik för att motarbeta SD och till varje pris driva igenom massinvandringen och den totalt misslyckade integrationspolitiken.

 
Svensson

Svensson

9 december 2014 06:59

Stefan Löfven tycks vara så desperat,att han riskerar att göra så många väljare flyr Socialdemokraterna.Hur länge kan Socialdemokraterna se på innan dom ingriper ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Odalbonde

9 december 2014 07:28

Marika Formgrens senaste blogg passar som god vidareläsning på just det som Thoralf behandlar här ovan:

http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=66

 
Ingen bild

Gute

9 december 2014 07:41

ICA Maxi i Visby kommer nu att diskriminera gotländska arbetslösa, och istället hårdsatsa på personal som är födda utomlands.

Paul Dino Larsson anser att personal som endast består av svenskar inte duger, det hämmar företagets vinst.

Det framgår inte om Arbetsförmedlingen betalar 100% av deras lön, men det förutsätter jag!

Dino: "Mångfald ökar omsättningen"
http://www.helagotland.se/samhalle/dino-mangfald-okar-omsattningen-10468503.aspx

 
Ingen bild

Kjell F

9 december 2014 09:09

SD måste i valet trycka på att endast några få procent av alla som kommer har asylskäl.
Och att vi inte har råd att försörja alla.

 
Ingen bild

Åke M

9 december 2014 09:54

Mycket intressanta ( skrämmande ) siffror som presenteras här på Thoralfs Blogg!!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

9 december 2014 10:14

Ledsen om jag är tjatig men i Ratlibris Personfakta kan du/ni se hur många invandrare det är på varje postnummer för vilka pengarna från staten är slut och som då lever på kommuninnevånarnas skattepengar alltså dom har varit i kommunen så länge och ändå har dom inte kommit ut i arbete ! Köp Personfakta så får du svart på vitt hur det är med postnumren i just din kommun ,du kommer att häpna !

 
Ingen bild

Hacke

9 december 2014 10:54

Genom den rakryggade och orädde Marcus Birro har vi nu fått ett offentligt ansikte på offer för den svenska demokraturens härjningar mot oliktänkande. Här finns naturligtvis ett stort mörkertal genom åren på människor utanför offentligheten som med "fel" åsikter eller agerande fallit offer och tystats och glömts på olika sätt.
Tack vare sverigedemokraternas stora framgångar och ständiga synliga särbehandlingen av dem som obönhörligt kommer i dagen och upplysningen genom de fria och växande sajterna på nätet kan sådant här pk-diktatoriskt system avslöjas på ett helt nytt sätt och desperationen hos etablissemanget avspeglas i motsvarande utsträckning.
Stenen är i ordentlig rullning nu och inget kan stoppa den i kampen mot pk-förtrycket i DDR Nord.

 
Ingen bild

Lärare

9 december 2014 11:24

Gunnar Sandelins artikel i DN 2009, är ännu mer aktuell idag.
Där skriver han hur det går till på Sveriges Television och i tidningarna. Skriver också att endast 5-10% av de som kommer har asylskäl.
Bra om det kommer ut till allmänheten.

För övrigt tror jag att 7-klövern "arbetar för oss", fortsätter de i samma stil kan det inte bli annat än Bingo för SD!

Se på Löfvéns ansiktsuttryck när han pratar om SD, det säger allt! 
Ingen bild

Niklas R

9 december 2014 12:48

@Gute
Handla inte på ICA Maxi då.

Moderaterna vill nu ändra grundlagen så Sverigedemokraterna förlorar sin vågmästarroll efter valet.

Vad jag inte förstår är varför de överhuvudtaget försöker sig på det komplicerade förfarandet att ändra i grundlagen när det bara krävs en riksdagsmajoritet för att stifta en ny lag.
Då Sverige inte har någon författningsdomstol så kvittar det vad lagarna säger då allt som krävs är 175 röster i Riksdagen för att en lag skall gälla.

 
Ingen bild

Pensionisten

9 december 2014 14:30

SD har idag fått ytterligare en medlem nämligen Pensionisten.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

9 december 2014 14:57

Uppenbart fejkad opinionsundersökning såg vi efter Breiviks attentat sommaren 2011 när Ipsos i augusti presenterade en undersökning där SD plötsligt nästan halverats till 2,9 procent. Morgonsofforna fylldes då av proffstyckare som Mona Sahlin, Expo-killarna o s v som talade allvarligt om att SD drabbats av "Breivik-effekten", vilket naturligtvis var rent nonsens och de närmaste sex månaderna låg SD åter på då normala siffror 5-6 procent i Ipsos mätningar.

Jag har också varit inne på att något liknande kommer att ske nu, men har svårt att se att alla opinionsinstitut skulle inordna sig. Vi har ju redan sett YouGov som presenterades i Metro med nytt rekord, men förbigicks med största möjliga tystnad i alla gammelmedier. Jag gissar det blir så att man slår på stort och presenterar alla undersökningar som är negativa för SD med stora rubriker, medan undersökningar positiva för SD kommer att tonas ned eller inte presenteras alls.

Det är så det fungerar i demokraturen Sverige.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lena

9 december 2014 16:08

Mycket bra krönika av Lars Bern - Antropocene:

http://antropocene.se/2014/december/etablissemanget-lagger-bransle-pa-missnojesbrasan.html#comments

 
Ingen bild

Markku Ahonen

9 december 2014 16:39

Så du fördömer att Birro blivit "straffad" för sina texter men det är rätt när det drabbar Svensson. Vilken dubbelmoral! Rätt åsikt så är man fri, fel åsikt så ska man straffas, dör har vi SD i ett nötskal.

Thoralf Alfsson

9 december 2014 18:42

Ännu en begåvad kommentar från Markku Ahonen!

Birro har förlorat sitt uppdrag som krönikör till bland annat Expressen. Hans förlag bryter kontraktet. Det kallar jag att bli straffad, inte minst ekonomiskt!

Per Svensson har inte blivit straffad. Han har fått betalt för sin artikel i SAS-tidningen. Dessutom hyllas han nu i svensk press. Sydsvenskan publicerade igår hans artikel. Idag publicerar HD den över hela tre sidor enligt uppgift. Dessutom publicerar Expressen den men även Dagens Nyheter. Det är väl ingen slump att alla tidningarna tillhör Bonnier-gruppen där Gunilla Herlitz bestämmer.

Om du kallar det för att straffas måste du sakna något mellan öronen.

http://www.dn.se/kultur-noje/har-ar-texten-som-sas-stoppade-dn-publicerar-per-svenssons-artikel-om-fascismens-skugga-i-norden/

 
Ingen bild

Lars

9 december 2014 17:26

Vad är Löfvens uttalande egentligen ?
Jämför med följande svar vid försök till samtal.
Ska vi leka ? Svar: Nej,du har så ful näsa ! (Personangrepp)
Får vi följa med er ? Svar: Nej,ni är idioter ! (Gruppangrepp)
Kan vi diskutera ? Svar: Nej,ni är fascister ! (Partiangrepp)
Det sista samtalet här har ett svar från "Sveriges statsminister" till ett parti som över 800 000 svenskar har röstat in i riksdagen för att få sin åsikt framförd av sina representanter.
Nu ska dom även ändra på regler för demokratin i Sverige.

Man kan nu kalla Stefan Löfven för diktator utan att skämmas !

 
Ingen bild

Tompa

9 december 2014 17:27

Klokt beslut av dig Pensionisten, välkommen.
Själv har jag värvat en gammelmoderat idag. Kinberg Batra blev droppen

 
Ingen bild

WS

9 december 2014 17:35

Sannolikt faller regeringen. Hur mycket kommer de avgaende ministrarna att tjana? Blir det miljonbelopp_

 
Ingen bild

Demokratur

9 december 2014 18:00

Det sorgligaste är inte att PK-politikerna målmedvetet avskaffar demokratin i Sverige, tycker jag. Det värsta är att svensken inte säger ifrån. Nu vill tydligen Alliansen införa något sorts minoritetsstyre via lagstiftning. De folkvalda ska inte få rösta hur de vill längre. Varför så försiktiga? Förbjud helt enkelt "fel åsikter" när ni ändå är i gång... Och då är det kanske lika bra att kasta in handduken... Själv har jag kommit till en insikt. Jag ska inte äga något. Hyr och/eller leasa allt, bil, hus m.m På så sätt är man ständigt stand-by för att kunna lämna detta elände. Azorerna ska vara fint, har jag hört. Så långt bort från Sverige som möjligt med än så länge bibehållen pensionsrätt. Win-win, kallas det :-)

 
Ingen bild

Harry

9 december 2014 18:28

@Pensionisten: Välkommen i gänget!!

 
Ingen bild

lundabo58

9 december 2014 18:33

Visst kommer opinionsistituten att manipulera, iaf de institut som har svensk pk-media som uppdragsgivare. Metro YouGovs 17,7%-undersökning var nog en miss som gick igenom innan Löfven annonserat extravalet.

En sak som däremot kommer att kunna ge SD en enorm boost är alliansens grundlagsförslag om att begränsa demokratin genom nya budgetregler. Se till att göra denna fråga lika stor som invandringen.

 
Ingen bild

Hacke

9 december 2014 19:23

Nu har väl svenska folket ändå fått svart på vitt att 7-klöverns absolut viktigaste fråga är och har under lång tid varit - fortsatt massinvandring. Man är beredd att göra precis vad som helst för att driva igenom detta fortsatta vansinne, t o m lagändringar kring de parlamentariska spelreglerna.
Men återigen kommer vi inför valet att få höra det gamla mantrat att det handlar jobb, skola, vård och omsorg...
Alla borde vara övertygade om den stora lögnen vid det här laget.

 
Ingen bild

Observer

9 december 2014 19:29


*********** VARNING ***************

I sin debattartikel på DN debatt föreslår alliansen att grundlagen ändras så att man kan regera trots att man inte har folkmajoriteten bakom sig.

-Om de stänger dörren för demokrati så öppnar de samtidigt dörren för maktspråk med vapenmakt från folket! Den saken är säker.

.....Vi har alltså en Moderat partiledare som kallar andra än Stockholmare för ointelligenta "lantisar" som dessutom vill stänga ned den Svenska demokratin!!!!!

 
Ingen bild

Mahmoud

9 december 2014 19:51

@ahonen
"Rätt åsikt så är man fri, fel åsikt så ska man straffas, dör har vi SD i ett nötskal."

Men….det är ju EXAKT det du brukar förespråka i dina sk. krönikor??

 
Ingen bild

Observer

9 december 2014 19:55

FORSKNING OCH FRAMSETEG
Har frågat en rad kända forskare om SD är faschister.
Svaret blev N E J !

http://fof.se/artikel/forskarna-ar-eniga-sd-ar-inte-fascister


Stefan Löven (Statsminister) och Margareta Andersson (Finansminister) Stödjer sig hellre på en vänstersnubbe som inte ens klarade att ta sin examen och som varit i blåsväder tidigare.
-Ingen forskning och framsteg där inte, Snarare "VÄRDEGRUND A´LA SPÅKÄRRING OCH BACKSTEG"

SNACKA OM ATT GÖRA BORT SIG!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

9 december 2014 20:09

Jorå, nu ska Virserums enda lunch restaurang stängas föratt åter öppnas och då som asylboende ,turister som ev är på besök har ingen möjlighet att få sej en bit mat ,förresten så kommer det väl inga turister till ett samhälle utan möjlighet att få sej litet att äta !
Allt för invandringen !

 
Ingen bild

Stefan A.

9 december 2014 20:27

Ja vi får hålla ögonen på sjuklövern så att de inte försöker med en statskupp och inför tvåblock-diktaturen, inga nya partier göre sig besvär, men det är en följdriktig utveckling av demokraturen som vi lever i nu, att den utvecklas till en diktatur, alla statskupper behöver inte vara blodiga, lite ändring av reglerna kan i slutändan resultera i samma sak.

Lille Reinfeldt uttalande om gott om plats kan bli lika bevingade som drottning Marie Antoinettes har folk inte bröd kan de äta bakelser....det är iaf. ungefär på samma nivå...

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2014 21:13

Nu när Moderaternas valberedning föreslagit Kindberg-Batra till Moderatledare ser vi Sveriges första kvinnliga statsminister som kommer att tillträda posten efter efter vårens val. Mona Sahlin var tänkt som den första, men som tur är blev det inte så...
Nu kommer tyvärr hon att gå i Reinfeldts fotspår med invandringspolitiken, men varje dag utan en Rödgrön regering är en bra dag.

Vad gäller div. regler runt budgeten som föreslås för att stoppa SD,s påverkan, liknar det de regeländringar som kom för att stoppa Ingemar Stenmarks framgångar. När ingen kunde slå honom i backarna, ändrades reglerna.
Minns jag inte fel, tom. under pågående tävlingssäsong...

 
Ingen bild

Observer

9 december 2014 21:24

Aktuellt ikväll 21.00 om Batra Ms partiordförande

"Lantisaffären har hjälpt henne i karriären"
"En social begåvning"

....Sade man i TV.

Men herregud!!!
-Är det direktsändning från Beckomberga?

 
Ingen bild

Lotta

9 december 2014 21:29

OT/Läser i dagens Östran om en namnlös förening i Smedby som sägs kämpa för att hindra individer boende i Sverige att stödja eller ansluta sig till de islamistiska terroristerna i IS. Konstigt att de båda demokratikämparna Louchini eller ambassadör Malik inte syns till? Någon av dem eller kanske båda bor väl dessutom i Smedby?

 
Ingen bild

Lars

9 december 2014 21:32

Hej !
Är Sverigedemokraterna redo för nyanlända från Moderaterna.
En flykt av sällan skådat slag kommer att ske efter Bathras besök i aktuellt.

 
Ingen bild

Lärare

9 december 2014 21:56

Skivan hakade upp sig för AKB ikväll.
Integration, integration osv...
"Vi måste förbättra integrationen så fler kommer i jobb så snart som möjligt" - var hennes budskap, hur de ska få tyst på alla M-kritiska röster som vill minska invandringen.

Förbättra integrationen betyder att ännu mer pengar ska slösas på de s k "berikarna".
Hur mycket pengar finns det? Kanske skulle man börja tänka på att det finns svenskar som skulle behöva få det lite bättre.

Hon lyssnade öht inte på frågan om minskad invandring, höll fast vid att vi ska vara ett generöst och öppet land för de som flyr från t ex Syrien.

Bra så ABK, fortsätt i samma stil som Reinfeldt, det gick ju hur bra som helst för honom.

Man börjar ju undra om de inte finns några arbetslösa svenskar som behöver jobb. Aldrig ett ord om alla ungdomar som åker till Norge för att få ett arbete.

AKB blir nog en bra valmagnet för SD!

Heja SD! 
Ingen bild

Johan i Sollentuna

9 december 2014 23:54

Bara en sann dåre eller stolpskott som är extremt maktkåt tar sig an rollen att träda in som partiledare i M eller S i ett sådant här läge! Det kommer ju gå åt helvete.
En klok människa skulle aldrig i livet fundera på att ställa upp under sådana här omständigheter.
Nu tankas pk-partierna upp med stolpskott.

 
Ingen bild

Ludvig

11 december 2014 21:05

Ynkligt av förlaget att bete sig så mot Marcus Birro, men det är väl så att han står ju för sanningen och då måste han tystas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se