thoralf

Direktlänk till inlägg 10 november 2014

ALLIANSEN VEK NER SIG

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2014 22:58

Alliansen presenterade sin budget idag och jag kan bara konstatera att man inte vågade ta matchen mot regeringen. Uppenbarligen har de inte lärt sig något. De lämnar över initiativet till Sverigedemokraterna utan minsta motstånd. Det finns bara en opposition idag när Alliansen vek ner sig idag.


Varje gång Sverigedemokraterna presenterar sin budget i riksdagen och besparingarna på invandringen kommer det alltid ett antal frågor från journalisterna. Så även idag. Det handlar om att Sverige skrivit på ett antal konventioner som skulle göra det omöjligt att skära ned invandringen med så mycket som SD hävdar att vi skulle kunna göra.


I fredags lyssnade jag till StudioEtt där man pratade om Migrationsverkets nya prognos. Susanne Palme intervjuades och nämnde några siffror som var intressanta. Hon jämförde hur stor andel av eritrianerna som får uppehållstillstånd i Sverige och i Frankrike. Sverige gavs permanenta uppehållstillstånd till ca 70 procent men i Frankrike får endast 26 procent uppehållstillstånd.


Grekland ger bara ca 10 procent av de asylsökande uppehållstillstånd. Då vet jag inte fördelningen mellan permanenta och tidsbestämda uppehållstilsstånd. Bara genom att använda samma regler som Grekland skulle Sverige kunna minska invandringen med en stor del av det vi vill åstadkomma. Något som vi finner nödvändigt för att inte vårt välfärdssystem skall krackelera fullständigt inom en snar framtid.


Susanne Palme påtalade också att Sverige har betydligt generösare regler än våra grannländer i Norden och andra EU-länder. Hon tog upp följande punkter.


  • Generösare regler än man måste ha.
  • Vi ger betydligt oftare permanenta uppehållstillstånd än andra länder gör.
  • Andra länder ger tidsbegränsande uppehållstillstånd.
  • Vi har mycket generösare regler när det gäller anhöriginvandring, man får ta hit sin familj. Så är det inte i andra länder alls.
  • Vi har betydligt bättre boendestandard för asylsökande. Här ligger vi i topp

Lyssna till inslaget, särskilt fram till drygt 4 minuter.



Sveriges hållning är minst sagt naiv! Journalisterna borde lära sig lite mer om hur andra länder inom EU praktiserar sina asylregler. Inte minst reglerna för anhöriginvandring.

 
 
Ingen bild

Hacke

10 november 2014 23:56

Hörde också denna uppriktiga Palme i fredags. Helt plötsligt ventileras det nu efter valet åsikter och fakta i media som var helt otänkbara före 19:e september. När till och med statsradion (idag i samma Studio Ett) släpper fram tidigare tabubelagda frågeställningar som "begränsade invandringsvolymer" börjar man ju undra. Många ledarsidor tycks också ha släppt efter lite på strypkopplen den senaste veckan. Vi får väl se hur länge det håller eller om isproppen kanske äntligen gått i det svenska permafrostlika debattklimatet.

Dagens fundering efter alliansens skuggbudget: Undrar vem av regeringen och alliansen som är mest rädda för att sd ska rösta på alliansens budgetförslag i december? För det har väl aldrig framgått tydligare att alliansen vill sitta på läktaren de närmaste åren och spela oskyldiga medan Löfven rattar den av hela 7-klövern misshandlade och radiostyrda skutan i sank.

 
Lassekolja

Lassekolja

11 november 2014 01:19

Efter att ha hört och sett Mattias och Sjöstedt kl.13 i Svt-Forum samt i TV4 och Svt(Aktuellt) är jag helt lugn. Mattias vet vad han gör, själv tror jag inte på nyval/extraval, iaf inte (än)nu. Det händer mycket nu, vi lever i en spännande tid. När jag tänker tillbaka på 2002 och 2006 så är det helt otroligt vilken utveckling SD har haft!
Det mest intressanta från utomstående media var ju när chefredaktören för Dagens Samhälle, Mats Edman spekulerade om att en vacker dag kan statysministern heta Jimmie Åkesson, om invandringen fortsätter som nu!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

11 november 2014 01:22

För den som missade Mats Edmans spekulation:

http://avpixlat.info/2014/11/08/chefredaktor-nasta-statsminister-i-sverige-kan-heta-jimmie-akesson/

Hoppas länken funkar!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

11 november 2014 05:20


Ah! vad underbart !!!

Alliansen TOTALT in-målade i ett hörn, och kan inte komma loss.
Löven´& Co hoppade i kommunist-skutan.

Alla sjappade dom iväg från ansvaret.
Alla utom SD.

 
Svensson

Svensson

11 november 2014 06:52

Alliansen gav efter,för massinvandringen är det viktigaste.Det här kommer ge SD ännu mera röster i Nyvalet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Funtaren

11 november 2014 07:13

Man tycker ju att fruktan för väljarnas reaktion borde avhålla Alliansen från att bete sig så här svekfullt, men de verkar räkna med att väljarna förlåter eller glömmer. Förvånande med tanke på facit från valet.

 
Ingen bild

Hej!

11 november 2014 07:22

Krackelerar, vi devalverar vår sjukvård med livet som insats. Likväl röstar många obehinindrat (hypnostiserat,Hyenafilosofi?) för detta!

Citat; Sineva Ribeiro, vårdförbundet.
"I Sverige utbildas cirka 4 000 nya sjuksköterskor varje år. Efter två år funderar 30 procent på att lämna yrket. Dessutom vet vi att cirka 1 600 sjuksköterskor i Sverige begär norsk legitimation varje år. Ovanpå det har vi stora pensionsavgångar."

 
Ingen bild

Stefan A.

11 november 2014 07:54

Andra länders politiker tar nog större hänsyn till den inhemska opinionen än någon liten minister från Sverige, men storhetsvansinnet frodas tillsammans med invandringsyran bland sjuklöverns politiker, trots att de stora problemen med massinvandringen inte längre går att dölja, Sverige har inget att lära andra länder, utom möjligen hur ett enda stort misslyckande ser ut...

 
Ingen bild

Ola Eklund

11 november 2014 09:51

Minst sagt märkligt att ledningen för migrationsverket gång på gång försvarar sitt agerande med att vi inte kan göra något eftersom vi skrivit under konventionerna som omöjliggör en reglerad och ansvarstagande invandring.
Tolkar andra länder dessa skrivelser annorlunda eller?

 
Ingen bild

AWSvensson

11 november 2014 10:15

Sverige har inte skrivit på några andra konventioner än t.ex Finland ,ett land som tar emot en bråkdel av vad Sverige gör. Vad som skiljer är hur de tillämpas , i det fallet så har Sverige de slappaste kriterierna för att få PUT vilket också bidragit till att göra Sverige till den välfärdsmagnet den är idag. Enbart genom att tillämpa konventionerna Geneve o Dublin samt kräva styrkt identitet så kommer med automatik asyltrycket minska med minst 90%.

 
Ingen bild

Trollfar

11 november 2014 10:17

@Ola Eklund, frågan är snarare vilka konventioner pratar man om. Ingen har så här långt kunnat visa upp de konventioner de refererar till. Senast igår under presentationen av budgeten efterlyste Mikael Karlsson vilka konventioner som skribenten avsåg. Visa mig dessa så skall jag läsa igenom dem och ändra uppfattning var Mikaels svar.

Med andra ord, så är det nog så att några konventioner finns ej. Utan är en av Reinfeldts påhittade saker. Inte undra på att han drog som ett skållat troll.

 
Stefan K

Stefan K

11 november 2014 10:45

Jag tycker Mattias Karlsson inger ett stort förtroende, men kan ändå inte i dagsläget ersätta Jimmie Åkesson fullt ut.

Mattias uttryckte detta på ett mycket bra sätt under presskonferensen igår. "Vi har en regering som inte kan regera och en opposition som inte vill". Något sådant sa han, om än inte ordagrant.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lärare

11 november 2014 11:15

Mattias Karlsson briljerade igen!
Han tog upp att anhöriginvandringen är lika stor kanske t o m ännu större ån asylinvandringen.
Detta måste påpekas varje gång man talar om invandringen. Folk i allmänhet tänker nog inte på vilka volymer dessa utgör.

Oscar Sjöstedt ska också ha en stor eloge. Märks att han är utbildad nationalekonom.

Ja, nyval eller inte? Det är stora frågan.
Vi kan i alla fall konstatera att SD är det enda partiet som vet hur Sverige ska räddas och vågar även tala om det för svenska folket.
Skulle tro SD ligger runt 18-20% i realiteten!

 
Ingen bild

Lena

11 november 2014 11:24

Nog imponerade Oskar Sjöstedt och Mattias Karlsson på mig när de presenterade budgeten. Dessa killar har både pondus och ödmjukhet men framför allt kunskap och en innerlig vilja att göra något för oss i Sverige. I jämförelse med alliansen som hela tiden tänker på att imponera på andra länder och att "vi ligger i framkant" hit och dit.
Det som jag tycker sticker ut med SD:s politik förutom att dirigera om hjälpen med migrationens kostnader, det är att de tänker underlätta för småföretagarna, lägre arbetsgivaravgift samt inget ansvar för sjuklön för företag med mindre än 9 anställda. Detta är vad Sverige behöver för att kunna få fler arbetstillfällen och att kunna utvecklas!
Varför ljög alliansen som gick ut så stort om att de skulle satsa på jobben? Det blev ingen markant utveckling av deras s.k visioner, trots att de pratat/pratar om det jämt.

http://avpixlat.info/2014/11/10/slaget-om-budgeten/

 
Cavatus

Cavatus

11 november 2014 11:32

Hoppas verkligen att det blir nyval! Darra månde etablissemanget! En knäpp på näsan är de verkligen värda, de fähundarna. Tala med Hamas går bra. Men inte tala med landsmän inom SD! Vilka vidriga små typer de är!

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 november 2014 12:08

@Cavatus.
Helt rätt! Hamas är viktigare. Den Palestinier som körde in i några människor i Jerusalem och sedan sköts av Israeliska militär, hyllades av Hamas. Minns inte hur många som dödades av denne bilterrorist, men det har varit väldigt, väldigt tyst i media om detta attentat.
Men ett nyval är en enorm chansning. En otrolig chansning..

 
Ingen bild

Mattias

11 november 2014 12:30

Första gången som Annie Lööf sagt något trovärdigt:
http://korturl.com/19839961

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

11 november 2014 12:31

Blir jävligt förbannad på Wighs och Sundins motion om HUNDDAGIS! Vad i helvete! Hur fanken kan man motionera om något så korkat! Det ligger fan på MP-nivå!

Med den lönen som de nu får, borde de kunna fixa det själva! För fan!

Fan alltså! Åkesson, Söder och Karlsson kämpar för att försöka rädda det som räddas kan. Men Wigh och Sundin verkar tro att de blivit en nyadel! Klart man blir förbannad!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Observer

11 november 2014 13:20

Snart är tiden kommen, Då människor minns tillbaka hur vänsterrörelsen kapade landets politiker via sin korrupta massmedia och på så vis bedrev en sorts diktatur.
Och på hur de kunde kapa ett ords innebörd och på det viset kunde förbjuda fikabröd, godis, glassar och serietidningar.
Hur man likt kommunistdiktaturer där radioapparater hade kanalväljaren fastlimmad plomberad på en enda station -Kommunistkanalen -Allt för att människorna inte skulle kunna avslöja deras lögner i Sverige infiltrerat journalistyrket till oigenkännlighet -Allt för att i samma anda "Tysta ned" o "Vinkla om" för människorna viktiga nyheter.

Tack vare internet gick inte detta att genomföra fullt ut.

Det var tur för människorna som i framtidens Sverige är glada och tacksamma. Tacksamma för att det fanns annat än ynkryggar i politiken. De etablerade svek allihop. Dessa som hölls i kommunismens strypkoppel av husse media.

Eftervärldens dom kommer falla tung när allt kommit i fullt dagsljus.

Allt berodde på avskyvärda gir bukar med syltburksfingrar som frivilligt kröp in i vänsterns strypkoppel.

Hur detta har förstört landet är historiskt.
-Inget försvar
-Ingen polis
-Ingen skola
-Ingen vård
-Inga pensioner
...Som fungerar.

-Vi fick politiker som företrädde allt annat utom det egna folket!
...Framförallt sig själva.


Att vänsterrörelsen i en upplyst värld skulle kunna komma tillbaka håller jag för otroligt. De har förstört, skändat och utnyttjat de goda och fina i den socialistiska tanken till svineri och egen vinning. Något som bara låter sig göras bakom lykta dörrar.
Ej i en upplyst värld.
De som kallad sig själva för intellektuella har visat sig vara de minst upplysta och belästa. Föga förvånande kanske.

De som tar sig tid att läsa utanför ramarna. Att skaffa sig en vidare bild än den som massmedia ger tillhör de upplysta idag. Dessa läser alternativ media.
De är dagens intellektuella.
Med kraft att förstå.
Med kraft att se.
Egen kraft.

Dessa ökar i samma takt som massmedias upplagor sjunker.

Go´natt kommunismen !

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 november 2014 14:12

Annie Lööf hänvisar till praxis och förväntar sig att SD följer den? Minnes I kvittningsystemet?

Än skrämmande är att hon inte vill att den egna budget skall vinna över en budget som hon tycker är dålig?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 november 2014 14:22

@MetalHeadViking.
Många människor är hundägare och än fler än djurvänner. Ett bra sätt att ge media en lite mer positiv syn på SD,s politiker.
Också ett bra sätt att testa reaktionen från Mp,s Islamist Mehmet Kaplan. Vad tror du han tycker om ett hunddagis i riksdagen...

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

11 november 2014 14:39

@Hulda mk1.

Ursäkta. Men det här är inget att skämta om!

Landet går käpp rätt åt helvete, men Wigh och Sundin är mer intresserade av att slösa skattebetalarnas pengar på HUNDDAGIS åt Riksdagsledamöter!!!!

De har en jävla bra lön nu, och borde kunna stå för kostnaderna själva, istället för att parasitera sig på svenska folket!

Klart som fan att man blir förbannad! Hundägare tar hand om sina hundar själva, och om de inte kan det, så är de ansvariga nog för att inte skaffa sig några djur! De skulle inte kräva att skattebetalarna skulle stå för kostnaderna! Så förbannat ohederligt!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Sven

11 november 2014 15:03

Och glöm nu inte det viktiga med att snus INTE skall beskattas lika hårt som cigaretter, för det är ju inte lika farligt.?!

Korkat, eller?

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

SDare

11 november 2014 15:06

Nä du Sven!
En smulad Expressen under läppen är farligare. Dessutom förbaskat dyrt för oss skattebetalare.

 
Ingen bild

Maggan

11 november 2014 16:05

Kan det vara så att alliansen planerar att lägga ner sina röster vid omröstningen av budgeten? Det är ju ett sätt,för att inte behöva ta ansvar för sin lagda budget. Dessutom blir ju SDs röster värdelösa.

 
Ingen bild

svenne

11 november 2014 16:07

Jag blev väldigt konfunderad över Reinfeldts och Borgs panikartade sorti efter valet. Men jag börjar mer och mer stärkas i uppfattningen att de hade en bättre insyn än sina partikollegor och allianskumpaner i instabiliteten i det vingliga korthus som Alliansen har byggt upp vid sin tid vid makten.

Socialdemokraterna hade troligtvis en viss insyn i de belastningar som den förda invandringspolitiken orsakat samhället. Detta eftersom även Socialdemokratiskt styrda kommuner knäar under sitt ansvar att "dra sitt strå till stacken" för att bidra till den extrema invandringspolitiken.

Jag tror att det är först efter maktövertagandet som den nya regeringen har fått tillräcklig insyn i det prekära läget som den förda invandringspolitiken har skapat. Så upptäckten att "ladorna är tomma" var tidigare delvis fördolt för utomstående, men misstanken har ju hela tiden funnits - hos de flesta som är skeptiska till invandringspolitiken - att allt inte står rätt till.

Det verkar ju nu som om inte vare sig Alliansen eller Socialdemokraterna är särskilt sugna på att åta sig det regeringsansvar som kommer att innebära en drastisk reparation av ett stort antal samhällsfunktioner som mer eller mindre har kollapsat. Det skall bli spännande att se var detta slutar.

 
Ingen bild

Stundtahl

11 november 2014 16:18

Det är inte utan visst vemod man idag betraktar Alliansens väljarkår.
Ett röstantal så flagrant blåsta att de tom hamnade i knät på socialismen var mer än förväntat!?
Dessutom, att det största partiets väljare fastnade i klorna på kommunistiska marginalpartier var nog inte soc.demokratens högsta önskan....ridå!

-Alla bedragna bör nog tänka över sin politiska övertygelse´ och vid närmaste tillfälle rösta enligt, personligt sunt förnuft´..... där är SD med uttalat klarspråk oöverträffade.

 
Ingen bild

Lärare

11 november 2014 16:22

Vi är många som undrar varför Reinfeldt och Borg fick så bråttom att lämna sina platser. Något verkar skumt?
Kanske är det som här har antytts,att de visste om vad de ställt till med och flydde fältet så fort som möjligt.

Man kan ju alltid undra...

 
Ingen bild

Synonymen

11 november 2014 17:14

När en ”journalist” (TV4) frågade Mattias Karlsson om det är korrekt att SD vill att det bara kommer 90% ISIS-krigare till Sverige med SD:s politik svarade han:

-Nej 100% färre ISIS-krigare!

Hon försvann i sin patetiska ynklighet och kvar stod en mycket nöjd Mattias Karlsson :-)

 
Ingen bild

Gute

11 november 2014 17:38

Annie Lööf vill lagstifta mot SD:s val.
http://www.dn.se/nyheter/politik/annie-loof-vill-lagstifta-mot-sds-val/

Centerpartiets ledare Annie Lööf vill lagstifta mot partier som röstar på ett att annat budgetförslag än sitt eget. Orsaken är Sverigedemokraternas hot om att fälla regeringens budgetförslag genom att rösta på alliansen. ”Det är ingen lekstuga att sitta i riksdagen”, säger Annie Lööf.

- Annie Lööf är en omdömeslös dåre som allt för ofta låter grodor hoppa ur sin stora käft!

Ja nu var jag både ärlig och otrevlig, men den här gången gick hon långt över gränsen vad som är acceptabelt för korkade utspel, även för Annie!!

 
Ingen bild

OH

11 november 2014 18:01

Annie Lööf sa en gång kom hit, om SD röstar på hennes budget måste hon kanske säga, de e bara å åk. Det som nog bekymrar Alliansens Riksdagsledamöter mest nu är att dom troligen räknat med 4 års semester med Riksdagsmannalön.

 
Ingen bild

Jan W

11 november 2014 18:37

@Gute:

"Annie Lööf vill lagstifta mot SD:s val" -Ja, dom är rätt skraj nu, att mista sin plats vid köttgrytorna.

Ut, skall dom! De skenheliga.

 
Ingen bild

Ola Eklund

11 november 2014 19:23

Ställde en fråga till Alf tidigare idag om hur han tyckte att SD skulle agera i budgetomröstningen och fick ett svaret att, om inte Alliansen budget uppfattas som tillräckligt bra så kan det verka oseriöst av SD att rösta på den.
Jag kan till viss del hålla med om det, men frågan är om inte ändamålen helgar medlen i ett sådant här krisläge när vi ser hur Sverige är på väg att rämna och att man då bör ta chansen att både markera och förändra eftersom 7 klövern helt vägrar att ta reson både vad det gäller massinvandringen och ointresset att kommunicera med SD

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 november 2014 19:35

@MetalHeadViking.
De skulle självklart betala själva för tjänsten med ett hunddagis. Återigen, detta kan ge en positiv framtoning av SD,s politiker. Hanna Wigh som omtänksam hundägare är bra. Några "hemma-hos-reportage" är inte att vänta, men detta är ett steg på rätt väg. Medias skapade bild av en förtroendevald Sverigedemokrat är ibland nästan monsterlik.
Men givetvis, det finns betydligt viktigare saker att ta tag i för SD,s politiker..

 
Ingen bild

Hej!

11 november 2014 19:39

@ Sven
...snus framställdes som en av de viktigaste frågorna när vi skulle gå med i EG.
"Undras" vilka som var korkade?

 
Ingen bild

Gute

11 november 2014 19:54

@Jan W.

Javisst, Alliansen åkte på en välförtjänt brakförlust och deras väljare flydde.

Det är ett så oerhört fult maktspel man försöker sig på, man prövar allt för att försöka hålla 800 000 väljare utanför makten.
Men det lär straffa sig igen!

 
Ingen bild

OH

11 november 2014 21:00

Att lagstifta mot det som ej passar damen får väl kallas för en Lööfgroda.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

11 november 2014 22:50

@Hulda mk1.

Du skämtar va?!

Wigh framstår snarare som en elitistisk karriärist som verkar tro att hon numera tillhör en politisk adel!

Sånt skit ville jag rösta ut ur Riksdagen! Inte in! Stor besvikelse att hon får ta plats i Riksdagen. Skulle mycket hellre haft någon annan där. (Nämner inga namn).

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards