thoralf

Direktlänk till inlägg 6 november 2014

800 000 SKENHELIGA SABOTÖRER

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2014 23:45

Dagens Nyheters ledarredaktion är uppenbarligen sura på Sverigedemokraterna på grund av att vi pratar klarspråk. I dagens huvudledare lyser besvikelsen över valresultatet igenom.


”Riktigt besvärligt skulle läget knappast bli om det inte vore för att Sverige demokraternas företrädare anser att praxis i riksdagen inte gäller dem. Partiet hotar att rösta på alliansens budgetmotion när den om en månad ställs mot Stefan Löfvens och finansminister Magdalena Anderssons alternativ. Till god sed hör annars att lägga ned rösterna när det egna förslaget har slagits ut.”

 

Ledarredaktionen har tydligen ännu inte förstått att det numera läggs fram tre budgetar i Sveriges riksdag, inte två budgetar. Det är slut med att leka i sandlådan.


”Sverigedemokraterna vill hålla de andra partierna på halster. Det heter att partiet tänker avvakta och sedan ge sitt stöd åt budgetalternativet som visar sig ”minst skadligt för Sverige”. Tyngst väger förstås invandringen, men även andra, vaga kriterier står på SD:s lista.


Så kan Sverigedemokraterna framställa sig som en modererande kraft i svensk politik och fortsätta påminna väljarna om sin position som tungan på vågen.


Det är ett skenheligt spel, som har lett till spekulationer kring och krav på hur alliansen ska hantera den osäkra utgången av budgetvoteringen. Om de borgerliga partierna vill avskräcka SD från att rösta på deras förslag skulle de till exempel kunna krydda sin gemensamma budget med extra utgifter på migration och integration.”

 

Jag tycker det är väldigt bra av SD att tala om för Alliansen vad vi vill se i budgeten för att stödja Alliansens budget. SD är inga ”skenheliga sabotörer” utan ett parti som arbetar för Sveriges bästa och i det rådande parlamentariska läget gäller det att vara pragmatisk.


Vill de rödgröna eller Alliansen inte diskutera de olika ståndpunkterna innan förslagen hamnar i riksdagens kammare så avgörs frågorna först i kammaren. Svårare än så är det inte men det tycks man inte förstå på Dagens Nyheters ledarredaktion.


Ledarredaktionen menar till och med att Alliansens skuggbudget är en ”låtsasbudget” som inte är tänkt att bli en verklighet. Mycket märkligt.


”Till oppositionens skyldigheter som motvikt till regeringen hör att lägga skuggbudget. Förslagen är dock aldrig tänkta att bli verklighet med kort varsel.

Att Sverigedemokraterna låtsas se saken annorlunda och hycklar med sitt vankelmod är problemet.”

 

Jag skulle snarare säga att det är Alliansen som hycklar om man inte lägger en allvarligt menad budget! Problemet är snarare att ledarredaktionen på DN insett att Sverigedemokraternas utspel innebär att nu har Alliansen bollen om deras budget skall vinna eller inte. Vill Alliansen ha igenom sin budget och fälla Stefan Löfven så anpassar man budgeten efter de signaler som SD uttalat. Allt annat kommer uppfattas som ett stöd för Stefan Löfven och hans regering.


Några skenheliga sabotörer är inte Sverigedemokraterna. Det behöver vi inte vara med 800 000 väljare som stöd.

 
 
Ingen bild

Funtaren

7 november 2014 00:00

Man beklagar sig över att vi inte håller oss till "god sed". Man bör kanske inte kasta sten i glashus. Vem var det som först avskaffade det civiliserade samtalet och den goda seden i politiken?

 
Lassekolja

Lassekolja

7 november 2014 00:27

Det hela är löjeväckande och ger upphov till följande liknelse. Två som mobbar den tredje. När den tredje ev. slår tillbaka skyller de båda mobbarna på den mobbade.
(Till 7-klöver´n & DN m.fl.: Bäst att betona att detta är en liknelse, jag påstår alltså inte att Ni har mobbat SD! Var det svårt att förstå, DN eller kommer Ni att vränga till även detta?)

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

7 november 2014 00:49

"Det, och inte minst partiets främlingsfientliga drivkrafter, omöjliggör för andra att samarbeta med SD och får hela det parlamentariska systemet att fungera sämre", står det i DN´s ledare. Vore mycket intressant med en definition av vad DN avser med "främlingsfientlighet". Om det har med invandringsnumerären att göra kan man ju undra om även övriga EU-länder är främlingsfientliga (möjligen med undantag av Tyskland) enl. DN?
Nej DN, den "köper" vi inte!!! Kom med nå´t bättre!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

thomas falk

7 november 2014 00:58

Orden "God sed" ska väl just DN av alla akta sig för att använda om andra. När man själv ljuger, förvanskar och mörkar. Men det har kanske
blivit "God sed" på DN.
Nej, lägg ner presstödet och låt De som vill betala för smörjan göra det.
Själv betalar jag till "Fria tider", "Samtiden" och "Avpixlat".
Konsumentmakten är stor. Blir vi fler som betalar dit blir deras
arbetsresultat också bättre, men nästan det bästa av allt: Ju fler som
bidrar, desto mer gråter "gammelmedia".

 
Ingen bild

Observer

7 november 2014 01:01


Hohoho!!! "Till god sed hör..." (Skriver DN)
-Att vara neutrala & allsidiga som journalister (Säger jag!)

Ja, nog märks det att kaviarvänstern börjar bli skitis.

 
Ingen bild

Göran

7 november 2014 01:02

Och SDs makt i Riksdagen skulle vara lika med noll ??? 13 % tycks ju räcka till att framställa vilka hjärnspöken som helst.

 
Ingen bild

Observer

7 november 2014 01:02

......Och med all rätt.

 
Ingen bild

Observer

7 november 2014 01:11

Ja, lägg ned presstödet.
Varför skall vi försörja latmask_kommunist_luffarna ?
Nä, de förtjänar inte våra skattepengar eftersom de inte gör ett bra jobb. Dom skall framöver få försörja sig helt på egen hand!!

 
Ingen bild

Jonas

7 november 2014 03:50

Plötsligt är det väldigt viktigt att följa "praxis" i riksdagen.

Det var ju annorlunda när ordförandeposter i utskotten skulle delas ut, där Sveriges tredje största parti fick en nitlott helt på tvärs med rådande "praxis". Istället besattes dessa poster med representanter från valets förlorare.

Bara en kort reflektion kring skenhelighet och hyckleri.

 
Ingen bild

Stefan A.

7 november 2014 03:52

Vilket dravel från DN,s sida, förstår att ingen vill stå med namn under den ledaren, enda nyttan med den var att man även hittade en debattartikel från Stefan Fölster om tillståndet i konungariket Sverige, rekommenderas...

 
Ingen bild

Hej!

7 november 2014 06:54

Härligt med SD-blocket, traskar med matematisk logik vidare mot 50% och över, med stark vilja är gränsen dragen av Stefan L. och Fredrik R.,med bibehållen två blocks politik. Tillfälligt får Sverige utstå att demokratins spelregler är satta i undantag.

...härligt med SD och dess rejäla, verklighetsförankrade företrädare, och 800 000 väljare som har funderat och ifrågasatt vad som sägs och görs.

 
Svensson

Svensson

7 november 2014 07:01

Skulle Sverigedemokraterna lägga ner sina röster,
då sviker man sina egna väljare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

7 november 2014 07:49

Bli inte förvånad om ni i och i närheten av Svenska tidningsredaktioner ser personer med sorgband, det är nämligen bara 25 års minnet av murens fall och DDR,s utplånande som stat...om man bortser från resterna som finns kvar i Sweden...

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 november 2014 08:49

I dagarna ska det diskuteras om flyktingmottagandet. Migrationsministern Morgan Johansson har inbjudit alla riksdagspartier UTOM SD.
Tillhör inte det god sed att alla partier inbjuds till samtal om stora och viktiga frågor? Men en politiska korrektheten gäller över lagar och god sed..

Appropå Murens fall, när publiceras "STASI-listan"...? Vi är många som väntar.

 
Ingen bild

Rune

7 november 2014 08:53

"Vill de rödgröna eller Alliansen inte diskutera de olika ståndpunkterna innan förslagen hamnar i riksdagens kammare så avgörs frågorna först i kammaren. Svårare än så är det inte men det tycks man inte förstå på Dagens Nyheters ledarredaktion."
------------------------------
Visst förstår de. Men de gör sig dummare än vad de är och låtsas att de inte förstår.

 
Ingen bild

AWSvensson

7 november 2014 08:54

När man inser konsekvenserna av att inte prata med ett parti med verklig makt i form av sin vågmästarroll då synes det märkligt att man försöker lägga skulden på den mobbade. Men det är väl signifikativt för det här landet att skulden läggs på den drabbade,

 
Ingen bild

Sven-Sune

7 november 2014 09:25

800.000 icke önskvärda väljare har möjlighet att utöva makt. Maktapparaten, som DN är en del av, håller på att skita på sig. SD:s makt lära göra sig alltmer påmind, även på lokal nivå.

Bo Frank (M, Växjö) skriver:

"Men många kollegor från olika partier delar nog Ljungmans syn. I vår län har olika allianspartier förespråkat kontakt med sd! Och haft det! I Växjö har vi aldrig förhandlat. Och kommer inte att göra under överskådlig tid. Medborgarna tycker dock att vi i de etablerade partierna dissar sd! Det får jag höra ofta! Det kan slå tillbaka!"

http://bofranksdagbok.blogspot.se/2014/10/lars-ingvar-ljungman-och-media.html

 
Ingen bild

AWSvensson

7 november 2014 09:32

Sven-Sune: ja Bo Frank är en ytterst märklig man ,i ett försök att tillgodoser alla sidor så lyckades han i varje fall lura väljarna att han skulle inta en hårdare syn på mottagning av migranter, veckan efter valet tecknar han avtal om 20 st så kallade ensamkommande varpå han ingick avtal med det mest extremistiska partiet i den fria världen MP.

 
Dille

Dille

7 november 2014 09:35

Jaså, DN, som borde veta, framhåller att alliansens budget bara är på låtsas - en sandlådebudget. Helt plötsligt faller bitarna på plats. Är då alliansens ledamöter en samling pajaser som bara för politik på låtsas?

http://Dille

 
Ingen bild

Lärare

7 november 2014 09:49

Nu börjar PK-Sverige vackla!
Fler och fler ansluter sig till SD:s politik. Främst då vad gäller invandringspolitiken.
För en del tar det lite tid att "kravla" sig upp ur djupet i sandlådan.

Skulle tro att SD ligger runt 20% inom en snar framtid. Det hörs när man träffar på folk varhelst i samhället idag.

Vi sprider sanningsbudskapet till varenda "kotte" vi träffar på. Många blir faktiskt chockade, verkar som om de inte fattat volymerna vi tar in! Och kostnaderna...?
Det är bråttom nu, snart har vi nyval, räddningen för Sverige är nära nu.

Heja SD!
Heja Thoralf!

.

 
Ingen bild

Trollfar

7 november 2014 10:25

PK-Nissarna börjar få panik, det märks. Stå på er SD, vi står bakom era beslut. Förutom att peta Thoralf naturligtvis.

Skrattretande när man tänker på de uttalanden som gjordes på valnatten av experter om att SD skulle inte få något att säga till om.

 
Ingen bild

Hacke

7 november 2014 10:25

För varje dag blir det allt svårare för pk-etablissemanget att finna någon som helst trovärdighet bakom sitt eviga mantra; Allt är sd:s fel.
Att det nu, som här, börjar ta sig rent komiska uttryck på ledarsidorna tycks man inte bry sig om. Eller tror man att de stackars kvarvarande läsarna är lika korkade som skribenterna själva. Vilket sanslöst läsarförakt.

 
Ingen bild

Lena

7 november 2014 10:29

Undrar just vem som skrev denna usla DN artikel? Kan det vara Wolodarski? Den andas rädsla och är lägre än lågt skriven. Resonemanget går ut på att det allra, allra viktigaste inom hela politiken - det är att stoppa SD. Löjeväckande!

 
Ingen bild

Hans D

7 november 2014 11:06

Dags för tidningarnas ledarredaktioner att läsa SD:s partiprogram och de kommer då, om de inte är alldeles blåsta i skallen, fram till att SD inte är ett enfrågeparti. Men svensk press är så insnöad att de aldrig kommer att erkänna att SD har mer än en fråga på programmet. Svenska journalister får sparken på löpande band och de skriker efter mer presstöd. De tror att de lögner de skriver är sanningen. Folket har genomskådat pressen och köper inte längre lögnerna. Hoppas SD kan tvinga fram ett nyval snarast, vi klarar det utan Jimmie, även om det blir jobbigare, men det finns så stor kraft i partiet att det går. Sedan skall man bojkotta Expressen då och då så att de fattar att man samarbetar inte med kriminella kommunister.

 
Ingen bild

Pensionisten

7 november 2014 11:10

Tittat på dagens interpellationsdebatt. Vilket nöt till talman och så röstar man nästan bort Söder. Tillhör man "rätt" parti så behöver kunskapsnivån tydligen inte vara så hög. Gäller resten av vänsterregeringen.

 
Ingen bild

Niklas R

7 november 2014 11:11

Så när SDs budget skall röstas igenom så lägger de andra partierna ner sina röster,eller röstar de nej?

 
Ingen bild

Pensionisten

7 november 2014 11:43

Sent ska syndarna vakna! Nu är det darriga knän och så givetvis vanliga påhopp på SD. Alla fel som begås ska falla på SD:s lott. Snart är det väl någon tokstolle i 7-klövern som påstår att SD står bakom den höga invandringen när pengarna är slut. Ser fram emot så mycket oreda som möjligt för att få övriga partier till förhandlingsbordet. Tror dom flesta av oss som röstade på SD har tröttnat på alla påhopp.

 
Ingen bild

lejonet

7 november 2014 13:38

Stefan Lövfen kommer få ångra sina ord han sa första dagen som
Statsminister.( Vi kommer under inga omständigheter samarbeta med
SD)

 
Ingen bild

Ludvig

7 november 2014 17:39

Både förre och nuvarande statsminstern har målat in sig i ett hörn och sagt att under inga omständigheter blir det något samarbete med Sverigedemokraterna. Dåligt

 
pappasven

pappasven

7 november 2014 21:49

Extraval verkar inte vara bra enligt DN eller?

http://http:/pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

Funtaren

7 november 2014 23:14

Pappasven: Extraval är dåligt för sjuklövern och bra för SD. Blir det ett sådant är det ett bevis på att 7k inte förmått hantera situationen. Det är ett resultat av deras vägran att acceptera väljarnas tydliga uppdrag: att vrida politiken mer åt SD:s håll.

Extraval kommer i princip garanterat att ytterligare förstärka SD:s position i Riksdagen. Därför är ett extraval något mycket bra för en sverigevän.

 
Ingen bild

OT

7 november 2014 23:52

Så går det när man inte frågat väljarkåren! "Du Hast Nicht!": http://www.youtube.com/watch?v=aWE2IDEofmI

Att man sedan får svar för det man gjort är en senare fråga - "Accept - Balls To The Wall": http://www.youtube.com/watch?v=JlvDXOuBvLo

 
Ingen bild

Obeservatör

9 november 2014 16:17

Nämnas kan att i Hässleholm har sju-klövern inga problem med att gå ifrån praxis när det gäller att stänga SD ute från inflytande. Men jag antar att det är skillnad vilka som tummar på praxis...? HYCKLERI.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards