thoralf

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2014

ORÄTTVIST

Av Thoralf Alfsson - 28 oktober 2014 23:44

Idag har jag gjort det sista steget i avvecklingen av mitt riksdagsuppdrag och lämnat tillbaka all teknisk utrustning vid ett besök i Stockholm. Därför har jag också ett nytt mobilnummer från och med idag. Se högermarginalen. Passade på att äta lunch med vår kanslichef Helen Spaak och politiska sekreteraren Christian Staaf. Fick lite information om hur de första veckorna varit i riksdagen.


Träffade ännu en riksdagsledamot och tillika partistyrelseledamot som tyckte att utestängningen av mig från riksdagslistan var felaktig. Finns snart inte så många kvar som har en annan uppfattning. Pusselbitarna hamnar på plats en efter en.


Idag har nyheterna handlat mycket om ensamkommande barn som från och med början av november kommer tvångsplaceras hos kommuner av Migrationsverket. Ett system som inte tar hänsyn till storleken på en kommun. Stockholm behöver inte ta emot fler än t.ex Högsby eller Torsås kommun. Ett minst sagt horribelt system.


Kanske vore en ide att tvångsplacera dem även till våra nordiska grannländer. Det är ju lite synd om Finland som bara har fått ta emot 140 st ensamkommande barn under 2014. Minst sagt orättvist när Sverige fått hela 5 000 ensamkommande barn. Sverige borde vara mer solidariskt med våra grannländer och erbjuda de ensakommande en fribiljett till Helsingfors, gärna i 1:a klass.


Statistiken för jan-sep under 2014 visar klart hur orättvist det är mot våra nordiska grannländer.


 


Undrar om denna orättvisa tas upp under Nordiska rådets möte som pågår just nu i Stockholm. Våra grannländer är säkert rätt så irriterade på att alla ensamkommande barn söker sig till Sverige.


Media kommer säkert rapportera om detta de kommande dagarna.

 
 
Ingen bild

HenrikP.

28 oktober 2014 23:57

Hur fungerar det med riksdagslistan ifall ny/omval blir aktuellt? Kan inte detta bli en ny chans till upprättelse? Jag kryssade dig 2010 och hade absolut inga planer på att ändra det krysset inför 2014. Hoppas av många olika anledningar att SD tar chansen som vågmästare och inte bara "sitter still i båten"de närmaste 4 åren.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 oktober 2014 00:21

Instämmer! Det är extremt egoistiskt av Sverige att missunna våra nordiska grannar alla dessa vinstlotter!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Peter

29 oktober 2014 00:41

Tråkigt att du blev petad och på det sättet.
Själv är jag inte förvånad över att obekväma rensas ut, och det sker även i SD.
Feedback från föredrag med Juri Lina. Världen och vår historia är inte vad vi trodde den var ...
http://www.konkursverket.se/linas-grundpastaende

 
Ingen bild

Titti Taket

29 oktober 2014 03:58

Nog är det bittert kära Thoralf.
Tror nog att Du kommer stärkt ur detta bakslag.
Du behövs!
Kan inte låta bli att göra reklam för podradion
"Radio Länsman".
Här är en länk till dom som missat deras program:

http://www.rlm.nu/var-roll-pa-natet-ljud/

Kanske vore det nått för Dig Thoralf !
Länsman och Conrad vill nog gärna interjuva en
som har varit med i hetluften, både i Stockholm
och ute på "landet" i Kalmar.

Med vänlig hälsning,
Titti

 
Svensson

Svensson

29 oktober 2014 06:55

Va den svenska regeringen tar alla invandrare,så våra andra Nordiska länder inte får några invandrare,gud så själviskt "ironi"

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

29 oktober 2014 07:26

Förtroendet för SD har ju fått sig en liten törn pga petningen av Thoralf Alfsson, men hoppas dessa som höll i skaftet fattar vilket vansinnigt beslut det var. När det gäller den omåttligt höga invandringen i vårt land jämfört med våra grannländer undrar man hur det kan komma sig, hur tänker man.

 
Ingen bild

HM Gotland

29 oktober 2014 07:35

På ett sätt hade jag förståelse för att självständiga och så där "eget race" personer inte togs med på riksdagslistan. Sedan är det ju för en person som jag som är helt utan insyn i hur riksdagsgruppen arbetat och fungerat omöjligt att ha åsikter om vem som passar där. Arbetsro förstår jag att man premierat och i stället tagit med en del som är mer till för ro än arbete.

Att bli nesligt petad och sedan inte bli förbannad och hämnas är en stark merit för det är inte alla människor som sätter landets väl och ve i första rummet i ett sådant läge.

Jag kryssade dig 2010 och hoppas kunna göra det 2018.

 
Ingen bild

Stefan A.

29 oktober 2014 07:49

5000 kan lätt bli 30-40 000 när,inte om, anhöriga ansluter, men det lär vi aldrig få reda på, inte genom svensk media iaf. bara genom alternativa media som den här bloggen, mörkande och lögner och "solskenshistorier" härskar i fulmedias rapportering om massinvandringen i landet som tydligen har som mål att avveckla sig själv.....

 
Ingen bild

jonte bergström

29 oktober 2014 08:05

Hoppas du kommer med på listan till nästa gång. Annars är det något fel ju!

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

29 oktober 2014 08:12

@Thoralf
Jag anser att du omedelbart ska plocka bort Berrys rasistiska och vilseledande kommentar.
Du själv har ju ingen ljus kalufs......
Är du svensk?
Vem beslutar: "Vem fan svensk?"
Dessutom, vad spelar det för roll?

 
Ingen bild

tjolahopp

29 oktober 2014 08:20

@Elisabeth (pensionär), hur gör du när du köper något svart i Spanien eller ett hårschampo av tyskt ursprung?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 oktober 2014 08:41

Elisabeth, vilka är inte svenskar eller är alla det? Att tro att det sitter i hårfärgen eller att SD/Thoralf tror det är att bygga en halmgubbe.

Svensk medborgare är den som har ett svenskt medborgarskap.

Svensk är en person som åtminstone är född i Sverige eller har invandrar i mycket unga år. Eller åtminstone en svensk förälder och identfierar sig själv som svensk, eller skall vi tvinga folk som själv inte anser sig vara svenskar att vara det?

Andra saker är att man bör kunna svenska eller åtminstone något av de godkända minioritetsspråken. Och ett svenskt kulturarv.

 
Ingen bild

Berry

29 oktober 2014 08:44

Elisabeth:

Tror inte du vet vad en riktig rasist egentligen är. Jag själv är det inte och jag tror det e långt ifrån alla sdare som är det heller. Läs på lite om rasism vetja! Nä, det stämmer att alla svenskar ej är ljusa, men detta var den bästa liknelsen jag kunde komma med för att peka på skillnaden.

Dessutom, jo, det finns faktiskt något "svenskt", liksom det finns något "engelskt", eller "Sydamerikanskt" tex. Trots människors olikheter finns det en svensk kultur och det spelar stor roll ifall det kommer människor hit som inte åtminstone på de större planen anpassar sig till vår kultur för tt undvika utanförskap. Tycker du detta är rasistiskt? I sådana fall har du, som ovan nämt, dålig koll på vad rasism är.

Har bott en del utomlands och sicka skillnader det kan vara! Såklart man anpassar sig för att inte bli fullkomligt utfryst... Och dessa förutsättningar sjunker i takt med antalet personer som kommer hit- för här finns redan "andra likadana" att umgås med och på detta sätt slipper de anpassa sig till den svenska kulturen och bli en del av det svenska samhället. På detta sätt bildas "vi och dom", som 7-klövern så gulligt vill undvika men inte lyckas för 5-öre om massinvandringen ska fortsätta, vi svenskar och "de", araberna tex. Och detta pga att vi tar in för många.

 
Ingen bild

Thoralf A

29 oktober 2014 08:54

Berry

Ditt språk i din tidigare kommentar accepterar jag inte. Du får gärna ha det sättet att uttrycka dig i andra sättet men om du skriver kommentarer på min blogg med det språket så raderas dina kommentarer.

Det blir nämligen jag som får ta skiten! Inte du!

 
Ingen bild

Berry

29 oktober 2014 08:59

Forts (Thoralf får ursäkta)

En svensk, är enligt mig en person (hår eller hudfärg spelar ingen roll) som, som flera andra nämt, identifierar sig som svensk bla. Man kan tex ha Sydamerikanska föräldrar men själv vara född i Sverige och vuxit upp tsm med andra svenskar och på detta sätt själv blivit "en i gänget", dvs svensk.

Svensk tror jag däremot inte att man vill kalla sig om man tex är född här av utländska föräldrar, men till övervägande del umgåtts endast med personer från samma land och kultur som föräldrarna kommer ifrån. Jo, man är visserligen född här, men har man blivit en del av den svenska kulturen i detta fall? Nja. Och det är detta som händer med så många av invandrarna, särskilt från muslimska länder, de har redan sitt nätverk av "likar" när de kommer hit att de slipper behöva anpassa sig till oss andra, dvs svenskarna.

Väldigt tragiskt egentligen kanske, men ack så mänskligt att söka sig till andra som liknar en själv. Det är ungefär som att någon svensk skulle flytta till Thailand och voila! Det FANNS ju redan en massa andra svenskar där att umgås med. Nu "slipper" man ju hålla på att försöka förstå sig på thailändarna. Samma princip med de som kommer till Sverige: voila! Nu FINNS det ju redan en massa andra tex muslimer här, så praktiskt! Nu slipper vi anstränga oss att försöka förstå oss på de där svenska personerna...

 
Ingen bild

Berry

29 oktober 2014 09:04

Thoralf: okej, ja, det är förståeligt. Dock svårt att hålla på att anstränga sig för att välja "rätt" sorts ord jämt och ständigt bara för att man inte genast ska utpekas som "rasist".

 
Ingen bild

Niklas R

29 oktober 2014 09:47

Det är en fråga jag skulle vilja höra en svensk journalist ställa till de andra nordiska ministrarna.
"Sverige har tagit emot 5000 ensamkommande flyktingbarn i år. Varför har inte ni gjort det?"

Skulle vara extremt kul att höra svaren. Men jag tror att de flesta journalister redan vet att Sverige har en extrem asylinvandring och vill inte belysa detta faktum med att ställa sådana frågor till de andra nordiska länderna.

 
Stefan K

Stefan K

29 oktober 2014 10:07

:)
Älskar ironin i texten under bilden.
Sverige strävan efter epitetet "humanitär stormakt" kommer leda till att vi snart inte har råd att ge hjälp till några, vare sig på hemmaplan eller i problemområdenas kärna.

Nej, ingen journalist tänker ställa frågan. Herregud, det kan ju gynna fel parti, så blunda hellre, låtsas som det regnar och låt det fortsätta.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tony

29 oktober 2014 10:23

Ja Stefan Löfven har ju redan hunnit med att göra bort sig
rejält i Nordiska rådet med sitt pinsamma framträdande, där
han inte kunde namnet på deltagaren från ett av dom baltiska
länderna, så han får väl som kompensation för sina sina
fadäser erbjuda dom Nordiska länderna att Sverige tar emot
även deras minimala andel flyktingar. Det är inte heller
första gången han gör bort sig, det måste vara väldigt skralt
med ledare från det stora egenberikar partiet?

 
Ingen bild

Sven-Sune

29 oktober 2014 11:17

Thoralf:

Ska bli intressant att ta del av resultatet av ditt pussel-läggande...

Rädda människor tar till maktmedel.

 
Rock

Rock

29 oktober 2014 11:29

Man borde kanske börja plugga finska och se över möjligheten till en flytt österut...

http://braspelsidor.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 oktober 2014 11:58

Ovanlig artikel i SVD

Antalet bostadsområden i Sverige där polisen inte kan upprätthålla lag och ordning uppgår nu till 55. Rikskriminalpolisens underrättelsesektion har identifierat de geografiska områden där lokala kriminella nätverk anses ha en stor negativ påverkan på omgivningen. Det är områden där uppgörelser bland kriminella kan resultera i skottlossning på öppen gata, där invånarna inte törs avge vittnesmål och där polisen inte är välkommen.

Rapporten ”En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället” publicerades i förra veckan. Där beskrivs områden där ”obevakade polisbilar angrips”, där poliser blir ”attackerade” och där det är ”vanligt förekommande att poliser utsätts för våld och hot”. Näringsidkare drabbas av skadegörelse, inbrott, rån och utpressning. Narkotikaförsäljning sker öppet, och även om inte gängen kontrollerar territoriet ”förekommer kontroller av fordon” i kampen om narkotikamarknaden.

http://goo.gl/yaNLyT

Thoralf Alfsson

29 oktober 2014 12:28

Du kanske missade att jag skrev om rapporten i ett blogginlägg.
http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/10/25/10904846-kart-barn-har-manga-namn/

Barometern har dock ännu ej skrivit om rapporten som även berör Kalmar.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 oktober 2014 12:18

Vi kan inte begära att övriga nordiska länder ska hantera sina skattemedel o invånare på samma vårdslösa sätt som Sveriges styrande har gjort. Snarare ska de (grannländerna) hedras o uppmuntras för att de visar respekt för sina medborgare.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

29 oktober 2014 12:52

Hej Thoralf! hur kommer det att bli med din rapportering om hur det ståt till i landet med asylsökande och övrigt frågor du gett oss. Kommer du fortfarande komma åt fakta vid olika myndigheter eller var du får tag på detta. Hoppas du inte slutat med bloggen för den är grymt nyttig att läsa och till viss mån föra vidare. Tackar för en mycket bra arbete

http://barrkis

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

29 oktober 2014 13:29

Thoralf, du borde börja visa all statistik på en per capita-basis. Trots allt har Sverige nästan dubbelt så stor befolkning som våra nordiska grannar. Att visa i nominella termer kan lätt bli missvisande.

 
Ingen bild

Hejå hå

29 oktober 2014 14:13

Håkan Rohdin : Då kommer Finland upp i 280 om man multiplicerar med 2

 
Ingen bild

Lena

29 oktober 2014 14:56

Apropå tråden mellan "Elisabet(pensionär), @Berry o Thoralf
Såg lite av programmet "Det stora matslaget" igår, en av programledarna är svart, Marcus Samuelsson. Jag kan inte se honom som annat än helsvensk eftersom han är "svensk" i sitt sätt, attityder etc. Vet att många inte kan fördra svarta människor förmodligen för att de gör associationer till något obehagligt (ex. Idi Amin, tidigare diktator i Uganda. Det är inte i sig självt rasistiskt men det är omoget och mycket dumt och visar att de är omedvetna eller ovilliga att acceptera att det kommer många av ett främmande folk.

Likadant med att använda ordet neger. Det ordet var ett neutralt ord för många av oss som växte upp på -60-talet faktiskt var det ok på 70- och 80-talet också.
Men många Afroamerikaner ville att man använde ordet "black" för att manifestera att de kämpade för att återfå sin självkänsla. Jag tycker det är helt OK och använder alltid ordet svart, tycker inte det finns anledning att förolämpa folk för deras hudfärg. I alla fall har vi importerat det begreppet från USA. Men de svarta som kommit hit till Sverige har inte varit slavar, de kommer hit som fria människor som gjort ett val.
Så nu vill de börja bestämma över oss, vilka ord vi ska få använda, att vi ska ändra i historien så att det passar dem bättre så att de ska känna sig som hemma. Det blir ofta på bekostnad av svenskar. Jag vet detta för jag har själv varit tillsammans med en svart kille. Jag känner spelet, det här är ofta människor som är oerhört dominanta och som är vana att kämpa hårt i en tuff tillvaro vilket ofta innebär att "putta ut" andra för att själv få fördelar. De gör det mot varandra också. Det finns inte tillstymmelse till solidaritet. När de talar om solidaritet menar de det ska vara svenskar som känner solidaritet.
Däremot är det VIKTIGT att inte döma alla efter samma mått, alla människor är individer. Men generellt sett tänker de helt enkelt helt annorlunda mot vad vi svenskar gör. Det finns även afrikaner som bott här i årtionden och trivs bra med "det svenska" och som ABSOLUT inte vill umgås med sina egna afrikanska fränder, då de anser att de är mycket jobbiga till sättet.

Så vad vill jag komma? Jag försöker komma åt det som upprör oss mest nämligen det som @Elisabet (pensionären) förespråkar: att vi ska skämmas för att vi är vita och har allt, medans "dom" har inget. Det är verkligen att vara onyanserad! Denna arroganta, härskartaktik är VERKLIGEN det som vi på många sätt kallar rasism, mobbing, uteslutning p g a fel tankar. Man går bet på nyanserna och skillnaden mellan assimilering och integrering. Det handlar också om attityd och intresse och respekt för landets befolkning.

Alla människor som vill hit kan inte få plats här i Sverige, vi har egna problem att brottas med och har som ALLA ANDRA FOLK I HELA VÄRLDEN en rätt att hävda VÅRT URSPRUNG och VÅR KULTUR och VÅRA INTRESSEN. Det är inget rasistiskt i det anser jag. Jag vill heller inte att hela jorden ska vara LIKADANT överallt.

P s De afrikaner som nu kommer och har kommit sedan slutet av -90-talet är ofta mycket arroganta, härsklystna, många är krigsskadande och farliga och jag har upplevt mycket tydligt att de inte alls vill umgås med svenskar. De själva är mycket rasistiska (dvs skadade på något vis). Nu vet jag att det är rasistiskt att bara säga det, man får ju gunås inte tala sanning längre. Men jag är en sanningssökare...

 
Ingen bild

Lena

29 oktober 2014 15:08

@Peter
Intressant länk, finns en del gällande spåret på de ryska oligarkerna och spelet om oljan mellan olika stater. Oleg Deripaska som nämns är enl CNN (2011) värd ca 70 miljarder! Lika mycket som Abramovitj, origarken som köpte Chelsea fotbollslag i UK.

 
Ingen bild

Rune

29 oktober 2014 15:32

Jag håller med "Lena" härovan.
Ordet "Neger" hade inget annat stilvärde på femtio och sextiotalet än t.ex "Göteborgare" eller "Jämtlänning".
Att "Neger" var något fult det var någonting som kom senare. Förmodligen på åttiotalet, när jag försöker dra mig till minnes.

 
Ingen bild

Peter

29 oktober 2014 16:03

@Lena du verkar vara en vaken och nyfiken person som förstått lite mer än de flesta, samtidigt som du inte blir kränkt eller beskyller andra för hat. Det gillar jag.
Bjuder på www.jimstonefreelance.com och www.henrymakow.com
Ta dessa bloggar för vad de är och bilda dig en egen uppfattning. Ingen har rätt alla gånger, ibland måste saker och ting kunna vädras och diskuteras.

 
Ingen bild

Lena

29 oktober 2014 16:33

Rekommenderar dagens artikel på Antropocene om att den svenska demokratin är i förtroendekris av stora mått, om korruption inom politiken bl.a de inkompetenta politiker o ministrar. Ex Margot Wallström som inte har någon formell utbildning men nu är utrikespolitiker, föresten så socialist hon är så ville hon ändock inte betala skatt i Sverige under de år då hon tjänade ca 30 milj i EU. eller vår eminenta vice statsminister Åsa Romson som sagt detta ang. vårt godhjärtade fredsarbete och därför kan skära ner på försvaret: "skapat en position där det skulle medföra ett väldigt högt politiskt pris att angripa Sverige". Suck! eller om "De nya moderaterna" som struntade i sitt ansvar och smet ut bakvägen när bubblan sprack.

http;//antropocene.se/2014/oktober/politisk-korruption-hotar demokratin.html#comments

 
Ingen bild

Lena

29 oktober 2014 16:38

länken till ovan inlagda:
http://antropocene.se/2014/october/politisk-korruption-hotar-demokratin.html#comments

 
Ingen bild

Berry

29 oktober 2014 17:38

Lite som svar på Lenas första inl. här, finns som nog de flesta vet många, om man nu ska säga "rätt" ord, dvs "svart", svarta personer som bor och vistas och rör sig i Sverige. Jag känner flera riktigt bra och trevliga sådana människor.

Tyvärr så är dessa personer oftast antingen adopterade, att de på annat sätt kommit hit som små, eller är födda i Sverige. Gemensamt drag hos dessa (åtminstone de jag känner) är att de tillbringat så lång tid i Sverige att de blivit som hyggliga (är ju inte precis alla svenskar som är trevliga) svenskar.

Sedan finns resten av dem. Många av dessa är flyktingar och gör enl mig allt annat än det bästa av sin tillvaro i Sverige. Alltför många är oförskämda, otacksamma, elaka och arroganta i största allmänhet och kräver "respekt" utan att själva visa någon som helst respekt för oss svenskar som ju trots allt gett dem PERMANENT uppehållstillstånd med livstidsförsörjning dagen efter att de anlänt mer eller mindre. Vore inte det bästa då att försöka gengälda detta och försöka åtminstone bli en någorlunda del av den svenska kulturen? Nej, man behöver inte gilla allt, alla traditioner vi sysslar med osv osv, men att visa respekt och viljan att göra något lika gott och juste tillbaka. Det vore väl ändå det minsta att begära?

Krigens helvete och de trauman och de minnen detta kan medföra tror jag få skulle förneka vara fruktansvärda, men det betyder INTE att man har rätt att bete sig som svinpälsar och spotta på Sverige som om det vore någon woododocka för deras egna problem.

Det är otacksamt, oansvarigt, ovärdigt och fruktansvärt lågt. Det visar inget annat än på att man haft flera val, men valt det absolut sämsta. När man beter sig så har man INGEN rätt att bli "respekterad", för respekt är något man förtjänar, och att spotta på andra kan aldrig få dem att respektera en. Respekt ska man FÖRTJÄNA. Och tyvärr r det långt ifrån alla svarta som förtjänar någon respekt från oss svenskar. Men detta är inte pga deras hudfärg, utan pga deras sätt att hantera sina situationer och liv.

De som beter sig illa har ingen rätt att stanna i Sverige, enl mig. När de kom hit fick de en chans: trygghet för många år framöver, vill du visa tacksamhet och sköta dig (nu säger jag inte att man aldrig får göra misstag, men vill betona VILJAN att gengälda det man blivit erbjuden gratis) så, varsågod, här har du en chans att bygga upp ditt liv och göra något gott av situationen, tar du den? Ja eller nej? Vid ja är det som sagt, en chans för dessa att bygga upp sina liv, men vid nej ska de inte få stanna i landet.

Låååångt inlägg nu också. Och så mycket mer som finns att tillägga. Kanske ska starta en egen blogg?

 
Ingen bild

Lena

29 oktober 2014 17:40

För dem som är intresserade av omvärldsanalys, här en video på Youtube av Brother Natahanael, juden som konverterade till kristendom och är hög präst inom den ortodoxa kyrkan. Han är mycket frispråkig men också kunnig inom en rad områden. Här en analys från augusti i år angående spelet om dollarn på marknaden.
Han talar här om Fed = US Riksbank som OBS ägs av PRIVATA banker o finansiärer som ex. Goldman Sachs, J p Morgan, Citybank, Rothchild m.fl IMF = International Monetary Fundation som lånar ut till länder bl.a till Ukraina men tar mycket bra betalt för detta. (Vår förre finansminister Anders Borg lånade ut 100 miljoner till IMF öronmärkta för Irland under krisen 2008 i princip gratis, men när IMF sedan lånar ut pengarna till Irland så får de betala 3% i ränta). Nu har BRICS-länderna Brasilien-Ryssland-Indien-Kina(China) och Sydafrika gått samman och bildat en egen internationell bank som heter New Development Bank. Det innebär att Fed och IMF inte längre är i kontroll över "Petrodollars".
Vad hände då? Sanktioner mot Ryssland, demonisering av Putin, nerskjutningen av flygplanet MF17...

https://www.youtube.com/watch?v=WPKymVF57Mg#t=296

 
Ingen bild

Tony

29 oktober 2014 17:55

Lena: Ordet Neger har aldrig varit ett skällsord för en
svart person,det har däremot ordet Nigger, som åtminstone
i USA användes för att förminska den svarta rasen.
Bara för att ord inte alltid låter så klingande behöver
det ju inte vara ämnat att förnedra någon, för i så fall
skulle många som bor i Fittja eller i Trosa gå omkring och
reta sig över dessa i mitt tycke fula namn, som lätt kan
associeras med något helt annat!

 
Ingen bild

Lotta

29 oktober 2014 18:17

På tal om krävande flyktingar som gnäller och klagar över det mesta. Hur många av dem känner till att det är svenska folket och våra skattepengar som betalar all välfärd åt dem? Undrar hur vanligt det är att man tror att det är FN som betalar mycket till Sverige för att vi skall ta hand om alla flyktingar. Om jag inte minns fel fick man den uppfattningen att en skribent trodde det fast han aldrig utvecklade vad han menade.

 
Ingen bild

HS

29 oktober 2014 18:35

Come-back 2018, Thoralf?

 
Ingen bild

Berry

30 oktober 2014 02:11

Lotta:

Nog långt ifrån alla som vet hur det går till och hur mycket vi svenskar bidrar med från egna plåböcker till "flyktingar" som bränner bilar och äter sig feta medans våra äldre får kräla i sitt eget bajs på äldreboenden... Sjukt system, minst sagt, och jag r långt ifrån medveten om allt, tack och lov kanske.

Stör mig på den här trenden som verkar vara att "ju fler folkisar i Sverige desto bättre". VARFÖR DÅ??? "ja men duktiga läkare behövs alltid...". Jo, fast om vi inte vore så jäkla många i landet så skulle det då vara färre att ta hand om och därför inte kräva lika mycket arbetskraft inom sjukvården. Och hur många flyktingar från ssomalia t ex har en utbildning? Få. Och ännu färre som har en utbildning som kan uppfylla Sveriges krav på kompetens. Ju fler flyktingar, ju fler som ska ha vård och ännu större belastningar på sjukvårdspersonalen då en massa nya patienter tillkommer men knappt några nya läkare...

 
Ingen bild

Tommy Jonsson

31 oktober 2014 04:39

Vi tar emot mera än 3 gånger så många ensamkommande barn som de andra länderna tillsammans? Om alla ensamkommande barn blir LVU-placerade så måste det innebära att de kommer att generera mera penhgar till dem som kommer att omgärda barnen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se