thoralf

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2014

KENT PERSSON I LÖRDAGSINTERVJUN

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2014 17:58

 

Kent Persson blundar för verkligheten!

Foto Thoralf Alfsson


”En moderat från partistyrelsens högsta topp
försökte förklara att det i detta lopp
hade partiet ingen del
allt var väljarnas fel
som inte för sd satte stopp.”


Bo Frank har diktat!


Lyssnade igår på lördagsintervjun med moderaternas partisekreterare Kent Persson. Som Sverigedemokrat känner jag mig trygg med att Kent Persson inte begriper varför välarstödet för Moderaterna minskar och att Sverigedemokraterna ökar i väljarstöd. Det borgar för en framtida ökning i opinionen. Mona Sarinen ställde en rad frågor med anknytning till SD men Kent Persson fortsatte bara med sina floskler och värdegrund. Nästan lite skrattretande.


”Vi vill att Sverige skall fortsätta vara ett öppet land. Det är det som lagt grunden för Sveriges framgångar, välfärd och rikedom.”

Kent Persson (M)

 

Det innebär fortsatt massinvandring och att det är invandrarna som lagt grunden och byggt Sverige. Utan invandringen hade vi inte haft något välfärd och rikedom om man skall tro på Kent Persson. Jag tror många moderater och moderata väljare som lyssnade på lördagsintervjun blev väldigt besvikna. Jag tror till och med att många kom till insikt om att nästa gång blir det SD, inte M.


En som uppenbarligen blev besviken på det han hörde var Bo Frank i Växjö. På något annat sätt kan man nog inte tolka följande text som kommer från hans blogg.


”Träffar mycket folk. och hör hur snacket går. Och inser att vi kan tappa än fler väljare. Många opolistiska människor anser att Jimmie Åkesson är utsatt för kvalificerad vuxenmobbing. Förlöjligad för sjukskrivning, får ej komma på Nobelfesten och allmänt ratad.
Lyssnade på Kent Persson idag. Som inte kunde klara ut vad som var den moderata visionen inför valet bestod i. Och vi skall ta nya tag. Ingen närmre förklaring till detta. Det går inte att komma ifrån att vi måste diksuteras hur generös flyktingpolitik vi skall ha och vilka bidragssystem vi skall ha. Detta tyckte ju både Tobias Billström och Kent Persson för två år sedan!!!!”

 

Med Anna Kinberg Batra vid rodret kommer inte moderaterna ändra kurs det minsta när det gäller massinvandringen. Åtminstone om jag bedömmer det jag hört från henne i riksdagens debatter.


I kvällens Agenda kommer man tydligen ta upp hur 7-klövern isolerar Sverigedemokraterna politiskt, inte bara i riksdagen utan även i kommuner och landsting. Kan bli intressant.

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2014 19:14SJUKLÖVERN - DEMOKRATISABOTÖRERNA

 
Ingen bild

BF

19 oktober 2014 19:15

Tja, den där kotten är ju inte direkt älskad av alla, om man ska tro på media för en gångs skull då jag tror de faktiskt har rätt här. Vart finns faktan hos Persson t ex? Har då inte hört något... Bra att han än har denna roll i partiet, kommer leda till minskat förtroende för M och ökat för SD.

 
Ingen bild

Pepparholm

19 oktober 2014 20:09

Jag kollar stundom NA på nätet. När Kent Persson utnämndes till partisekreterare av Reinfeldt så var det många närkingar som förundrades. Han hade dåligt förtroende på hemmaplan på grund av sviktane omdöme och strebermentalitet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 oktober 2014 20:22

Det som kan tala emot Anna Kindberg Batra är hennes man. Att som partiledare och statsministerkandidat, ha en man som är komiker, ser det bra ut..?

Att inte "poletten ramlat ner" hos Kent Persson trots valresultatet, visar tydligt på krisen hos Moderaterna...

 
Ingen bild

Stundtahl

19 oktober 2014 21:06

I politiskt perspektiv var Kent Persson(M)närmast att hörsamma till oavbrutet perpetuum politiko.
-Däremot en ambivalent Bo Frank -med tydlig underton- är att betrakta med viss respekt.

 
Ingen bild

St Ulfsten

19 oktober 2014 22:12

Jag tror precis som du Thoralf att Kinberg-Batra inte kommer att ändra ett dugg. Som vi såg i debatten mellan Ulrika Karlsson och Tino Sanandaji lever M-ledningen i en parallell verklighet. De förstår inte skillnaden mellan arbetskraftsinvandring och invandring från kulturellt närstående länder å ena sidan och flyktinginvandring från de mest primitiva samhällena på planeten å andra sidan.

I dessa länder är ekonomin körd i botten, korruptionen skyhög, kvinnor ha få rättigheter, HBT ännu färre och det sker ingen vetenskaplig utveckling. Det är ingen slump. De muslimska länderna har varit efterblivna i tusen år.

SD kommer att bli Sveriges näst största parti i nästa val, det är helt säkert. Det är också helt nödvändigt för att rädda Sverige.

 
Pimm

Pimm

19 oktober 2014 23:48

Peter Santesson, opinionschef Demoskop, talade i alla fall klarspråk om SD:s rekordmätningar i SKL:s tidning Dagens Samhälle.

"Det helt avgörande svaret när vi intervjuar är misstron mot invandringspolitiken i allmänhet och asylinvandringen i synnerhet."

"Vi måste ta SD-bortfallet i mätningarna på allvar. Partiet får i dag nya typiska borgerliga väljare. SD fångar nu in medelklass och pensionärer. De är konservativa och marknadsliberala, men medger ogärna att de sympatiserar med SD."

Innan har det väl varit uppenbart att SD framför allt tagit väljare inom gruppen som gick från S till M och alliansen i valet 2006.

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/sd-rusar-i-vael

 
Ingen bild

Pimm

19 oktober 2014 23:51

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/sd-rusar-i-vaeljarmaetningar-11377

Råkade klicka skicka innan färdigskrivet. Här är länk. Och sista poängen är att SD numera även är alternativ för mer traditionella borgerliga väljare.

 
Ingen bild

Eric H

20 oktober 2014 00:06

Lyssnade på denna lördagsintervju.
Trodde inte mina öron. Man har överhuvudtaget inget lärt av valutgången och allt var nån annans/andras fel..
Som någonn ovan skrev, M lever i en parallell verklighet utan kontakt med VÅR verklighet.
En rent pinsam intervju även om jag tytckte att Monica Saarinen försökte få fram några vettiga svar, men icke, flosklerna och förnekelserna sprutade ut...

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

20 oktober 2014 01:01

Denne Persson tycks ta fighten med Löfven, om titeln som Sveriges papegoj-rabblare No #1. Alternativt som största struts-kopia.

http://adarkomdenja.blogspot.com

 
Lassekolja

Lassekolja

20 oktober 2014 01:02

”Vi vill att Sverige skall fortsätta vara ett öppet land. Det är det som lagt grunden för Sveriges framgångar, välfärd och rikedom”, säger Persson.
Bra sagt Persson! Fortsätt så och SD kommer att växa även i fortsättningen. Han brukar även säga att "vi misslyckades att förklara vår politik för (dom dumma) väljarna", när det egentligen är just det dom gjorde!
Är jag ensam om att likna Persson vid en mops, en liten hund med obegränsat självförtroende, ungefär som Amerikanarna tyckte om Carl Bildt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

realisten

20 oktober 2014 04:18

Det mesta som SD vann i valet kom från M. Alltså helt klart att SD är ett högerparti som inte förbättrar arbetarklassens ställning.

 
Ingen bild

Odalbonde

20 oktober 2014 06:03

@realisten
Om det är något som ska rädda arbetarklassen från att bli arbetslösa och ställda på bar backe så är det SD:s ansvarsfulla flyktingpolitik. Röd-grön röras romantiska syn på den här saken delas inte av arbetarna på verkstadsgolv, byggarbetsplatser eller i någon annan näring. Det är arbetarklassen som först konkurreras ut av låglöneaspiranter och svartjobb. Så kallade flyktingar från tredje världen har ingen förståelse för klasskamp eller facklig solidaritet. Deras historia och värdegrund bottnar i religion och klansamhällen. De sviker facket och man kan ana att det är detta som är en bevekelsegrund hos nyliberaler för fortsatt massinvandring. Slå undan stödet för facket och vänstern. Andelen SD-sympatisörer i LO ökar också hela tiden. Gammelsossar och visst vänsterfolk satte sin sista förhoppning till det gamla beprövade sossestyret i senaste valet. När det nu visar sig att ingen förbättring är i sikte, så kommer vi se ett lika stort avhopp av vänsterfolk som går till SD. Om inget parti kopierar SD:s politik och gör den till sin så kommer SD att bli Sveriges största parti inom en snar framtid. Även du realisten kommer att rösta SD när vekligheten blir för realistisk även för dig. Du är välkommen.

 
Ingen bild

realisten

20 oktober 2014 06:05

@Odalbonde
Varför stödjer SD då överheten?

 
Svesson

Svesson

20 oktober 2014 06:58

Märker ni också hur Kent Persson,inte kan nämna syftet med massinvandringen,han försöker istället framställa sig själv som en snäll och god människa.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

realisten

20 oktober 2014 07:18

@Svensson
Gillar du hellre onda människor?

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 oktober 2014 07:35

@realisten.
Vad menar DU med "överheten"? Är det den Röda överklass, med fackpampar, journalister, politiker och andra, som anser sig vara så mycket bättre än oss vanliga svenskar? Som tyvärr har sina håriga tentakler i det mesta i samhället.

Som inte bor i de många "utsatta områden" där främmande religioner och kulturer breder ut sig. Där svenska skolbarn mobbas på många olika sätt, bilar brinner, svenskar rånas och alla andra sorter av brottslighet förekommer.

Denna överklass är den som sedan 20 år skadar Sverige värst.

Den ekonomiska "överhet" som DU, "realisten" åsyftar, är de kämpande företagare som ger människor jobb och i därmed skatteintäkter till samhället.

 
Ingen bild

Sven-Sune

20 oktober 2014 08:58

Lyssnade på Mattias Karlsson på radion i morse (P1 kl 8.15-8.30)

Lät mycket trevlig och intelligent!

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

20 oktober 2014 09:47

Snart får man väl höra att det var andra än Svenskar som sysslade med lågteknisk järnframställning. Att det var andra som jobbade med kolbottnarna. Att det var andra som arbetade med tjärdalarna. Att det var andra som lade alla stenmurarna. Tjära var ett slag Sveriges största exportvara. Att det var andra som bröt ny mark och flyttade miljoner stenar och stubbar. Sveriges välfärd lades tidigt och det är ohederligt och antiintellektuellt att påstå något annat. Naturligtvis bidrog vallonerna till Sveriges välfärd, men om mina uppgifter stämmer så var de bara runt 600 hundra.

 
Ingen bild

Trollfar

20 oktober 2014 09:58

Hulda mk1, hetsa inte upp dig i onödan. H*n förstår inte bättre än att rapa upp samma floskler om och om igen. Inte nytt under solen från de röda.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 oktober 2014 10:10

@Trollfar.
Js, realisten är nog en korsning mellan en AFA-aktivist och en papegoja...

 
Ingen bild

AWSvensson

20 oktober 2014 10:10

Bo Frank är en hycklare som försöker tjänar flera herrar, hans kritik mot den förda asylhanteringen ska ses som folkpartiets språktest , enbart för att rädda sig själv o Moderaterna kvar vid makten.Bara dagar efter valet så ingår han avtal med Migrationsverket om 20 så kallade ensamkommande ,något han tidigare påstod att Växjö sagt nej till ,dessutom ingår han samarbete med extremistpartiet Miljöpartiet som är det mest extrema när det gäller öppna gränser.

 
Ingen bild

SM811

20 oktober 2014 10:44

KRYA PÅ DIG JIMMIE
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152322837770946&set=a.480819235945.272064.513315945&type=1&permPage=1

 
Ingen bild

pg

20 oktober 2014 11:13

Men vad nu?

En "ledare" som talar för SD!

http://www.di.se/artiklar/2014/10/20/ledare-tre-skal-att-bjuda-in-sd/

 
Ingen bild

Trollfar

20 oktober 2014 11:31

@pg, en del nyktrar till fort tydligen. En artikel som borde varit skriven redan för fyra år sedan.

 
Ingen bild

Pensionisten

20 oktober 2014 12:09

Läste på Nyheter24 för första gången. Vad mycket "tycka synd om" och "vilken fin antirasist jag är" dominerar på denna sajt. Någon hoppar över "gränsen" och ger SD:are minimala pluspoäng.
Undrar fortfarande varför dom, som tycker detta land är botten, kommer hit och gnäller.

 
Ingen bild

pg

20 oktober 2014 13:00

Trollfar
Måndag 20 okt 11:31

Denna artikel skulle aldrig skrivas!
Är självklart i demokratiska val att partier samarbetar!
Men Sverige är odemokratiskt som eftersom valda partier inte accepteras. För att inte prata om nobel-lekstugan!

 
Ingen bild

Lena

20 oktober 2014 13:10

@Odalbonde 06.03
Mycket insiktsfullt skrivet! Men många kommer aldrig till insikt, de är för hjärntvättade och har inte det där inre drivet att lita på sin egen instinkt o vad de själva upplever. De följer bara mainstream. Märkligt nog så verkar @realisten vara på detta forum ganska ofta. Undrar vad hans driv är?

En liten notis i vår lokala tidning: två personer rånades under lördagskvällen , först kl 18.45 den andra 19.45, båda offer var män, 31 resp. 40 år. De rånades på mobiler och bankkort och sedan misshandlades de med sparkar. Och detta är en liten stad...Det var visst ett gäng på fyra yngre killar som var förövare.

Har märkt på sista tiden att många börjar prata om våldet i samhället (utan att nämna invandrare eller SD) men en tydlig förändring mot tidigare, då att bara prata om det räknades som att man "förstörde stämningen".
Var på släktkalas i helgen. Många sossar i 60 -80-årsåldern och de pratade om SD. Förr har de aldrig tagit ordet SD i sin mun. En erkände att det tv håller på med är inte OK. Något håller på att hända. Tror att det är "ketchupeffekten" p g a det de ser på regeringen Löfvén, minister Kaplan, Romson etc.

 
Ingen bild

Lena

20 oktober 2014 13:37

Tittade på programmet Agenda igår, blev förundrad att intervjun med Mattis Karlsson blev så pass lång och fick tala utan att bli direkt avbruten. Han gjorde ett mycket bra intryck, lugn o intelligent. Han har lärt sig hur man kommunicerar och skapar förtroende. Däremot är väl programledaren inte av bästa sort, hon är mycket aggressiv, hörs på den gälla rösten.

 
Ingen bild

Alf

20 oktober 2014 15:12

Jag tror svenskarna allmänt börjar bli less och förbannade på att ständigt få höra historieförfalskande uttalanden om sig själva som totalt inkompetenta kulturlösa dagdrivare oförmögna att ha byggt det demokratiskt upplysta samhälle vi har idag. Ett bevis på detta menar Fredrik Reinfeldt är att barbariet nu är borta. Politiker som Kent Persson ja från stort sett alla 7-klöver buketten har denna oförståeliga nedsättande inställning till sitt eget folk "invandrarna har lagt grunden och byggt Sverige" är standardfloskeln. Erik Ullenhag gick ett steg längre när han preciserade ned floskeln på etnicitet nivå och sa att det var zigenarnas idoga arbete som byggde Sverige.
Ni förstår var politikerna vill att etniciteten svensk ska placeras i världshistorien människan.

 
Ingen bild

lundabo58

20 oktober 2014 15:18

Ett parti som just tappat stort stöd i mindre städer och på landsorten tillsätter alltså en person som främst är känd för sitt citat: "stockholmare är smartare än lantisar".

Otroligt "smart" av moderaterna :-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 oktober 2014 15:29

@Lundabo58.
Lite självdestruktivt... Att Stockholmare är smartast i Sverige - mycket tveksamt..

 
Ingen bild

Onkel Sven

20 oktober 2014 16:25

Lars Rose`n , bra skrivet !

 
Ingen bild

Trollfar

20 oktober 2014 18:48

@Hulda mk1, var och en som varit utanför tullarna känner till fakta och det är inte som M-damen säger. Dock med den begränsade intelligens som damen besitter tror hon naturligtvis att det är sant. Hon och resten av Latte-fisarna på söder tror naturligtvis att det är sant.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 oktober 2014 19:47

@Trollfar.
Stockholmarna är bättre än mig att hitta i tunnelbanesystemet och hur biljettsystemet funkar.
Men pallar de ett strömavbrott i 24 timmar utan gnäll och utan stora samhällsinsatser.? Man ser också ibland på dumburken hur Stockholm lamslås av lite snö..

 
Ingen bild

Trollfar

20 oktober 2014 20:05

Hulda mk1, "näru", där har du fel. Född stockholmare, men hittar inte i tunnelbanesystemet bättre än vad du gör.

 
Ingen bild

Stefan A.

20 oktober 2014 20:57

Marinen har nu lokaliserat ubåten och skall skicka ned en dialogdykare med en skiftnyckel som genom knackande på skrovet och morsealfabetet skall kommunicera med besättningen "welcome to Sweden, söker ni asyl?"....

 
Ingen bild

Hej!

20 oktober 2014 22:54

En stor andel intelligens finner i framtiden andra vägar då Nobels kraft uppenbart blivit starkt försvagad av ett demokratisk Sverige 2014. (1 000 000 väljares representant förvägras delta, åter igen)

 
Ingen bild

Ludvig

21 oktober 2014 07:26

Efter att både sett och hört Mattias Karlsson i TV och radio anser jag det vara en mycket trevlig och lämlig person att leda partiet under tiden Jimmie Åkesson vilar upp sig efter den förföljelsen han fått utstå.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se