thoralf

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2014

NIO SLAKTADE FÅR I NYBRO

Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2014 21:54

Igår fick jag ett tips om att det under förra veckan hittades slaktrester efter 9 får i ett sopprum i Nybro. Trots att upptäckten gjordes i mitten av veckan och att den polisanmäts har det varit tyst i media. Fåren skall ha varit svarta och id-märkte. Fåren är säkert också halalslaktade.


Orsaken kan ju vara att sopprummet skall vara belägget i Kungshall, där en asylförläggning öppnades i juli med 200 platser.  Läs artikel


Orsaken kan ju vara att lördagen den 4 oktober firades den muslimska högtidsfesten Eid Al-Adha. Wikipedia skriver följande om högtiden.


”Eid al-adha, är en islamisk högtidsfest firad av muslimer och druser världen över som ett minne av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order (se Koranen och Gamla Testamentet). Det är en av två eid-festivaler firad av muslimer, som baserar sig på Koranen.”

 

Muslimer som har råd offrar sitt bästa boskap (vanligast får, men även kameler, kor och getter) som en symbol av Ibrahims (Abrahams) offer. Det offrade djuret, känt som "qurbani", måste klara vissa ålders- och kvalitetsstandarder, annars betraktas djuret som oacceptabelt för offer. Vanligtvis måste djuret vara åtminstone ett år gammalt. Enligt Koranen ska en stor portion av köttet skänkas till de fattiga och hungriga, så att alla kan delta i festen, som hålls under eid al-adha. Det återstående tillagas till familjefirandet där släktingar och vänner bjuds. Under denna säsong påminns även muslimerna om att dela med sig av sitt överflöd till de som har mindre (se även zakat).”

 

Om nu fåren i Nybro var id-märkta så borde det ju inte vara något problem för polisen att spåra ägaren och reda ut om ägaren sålt fåren eller om de blivit stulna. Om de sålts måste säljaren veta vem som köpt fåren och utfört en olaglig slakt.


Barometern har idag en kort notis om upptäckten. Artikeln har fått en mycket undanskymd plats. Skall bli intressant att se vilket utrymme händelsen får i pappersupplagan.


Idag kunde vi även läsa om att en get stulits, slaktats och ätits upp i Alfta i Helsingland. Där finns också ett stort asylboende. Läs artikel på Fria Tider.

 
 
Ingen bild

tant Gul, vid sidan om som vanligt

6 oktober 2014 22:21

"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." [citat: F. Reinfeldt, folkförrädare]

Folkutbytespolitik är ett politiskt begrepp som syftar till att beskriva en vedertagen politik som det råder konsensus kring inom stora delar av den svenska journalistkåren, bland kulturarbetare, inom lobbygrupper och politiska partier.
...
Folkutbytespolitik är i strid med den internationellt erkända konventionen om förebyggande och bestraffning av brottet folkmord, som ratificerades av Sverige den 9 maj 1952.
- - - - - - -
läs vidare:
http://sv.metapedia.org/wiki/Folkutbytespolitik

----------------------------------------------------------------

I ett tämligen fattigt men sammanhållet Sverige med en etniskt homogen befolkning framtogs under drygt 200 år följande uppfinningar.
- - - - - - - - - -
absorbtionskylskåp
AGA-fyr
AGA-spis
artificiell diamant
AXE-växel
Bessemermetod, förbättrad
blixtlås
blåslampa
bultsax
djupfrysning
dimspik
Dynamit
Ecolean
fotogenkök
Frigolit
gaffelpärm
gelfiltrering
Geodimeter
Hesselmanmotorn
hjärt-lungmaskinen
jonventilen
Kanthal
kontinuerlig kokning av pappersmassa
kullager
Lidokain
Ljungströmturbinen
lättbetong
Mecanumhjulet
Mitisprocessen
multiplikatorrullen
Nyge-mätaren
pacemaker
PAS
passbit
polhemsknuten
propeller
rörtång
Skype
separator
sfäriskt självjusterande kullager
skiftnyckel
Solvatten
sulfitprocessen
säkerhetständstickan
rull-säkerhetsbälte
telefoniapplikationer-Ericsson
Tetra Pak
transpondern
trefassystemet
tändstickstillverkningsmaskin
ultracentrifugen
uttagsautomat
vindpil
Xylocain
- - - - - - - - - -
Vilka uppfinningar har sedan Kristi födelse överhuvudtaget sett dagens ljus i MENA-länderna eller i HELA Afrika? Någon som vet?

 
Ingen bild

jonte bergström

7 oktober 2014 00:27

tant gul:

Mohammedanerna brukar hävda att de uppfann nollan, men sanningen är att den kunskapen ursprungligen är ett krigsbyte från Indien. Men sen har de ju uppfunnit humus, baba ganush och beet kibbeh etc... ;)

 
Lassekolja

Lassekolja

7 oktober 2014 01:18

Är det för att Du Thoralf uppmärksammar oss på dylika skeenden runt om i "Det nya Sverige", som Du av delar av PK-patrasket, betraktas som "en mycket farlig person"? I så fall hoppas jag att Du blir ännu "farligare"!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

realisten

7 oktober 2014 04:22

Blott barbariet är fosterländskt. Det uttalandet kommer ursprungligen från skalden och biskopen Esaias Tegner för nästan 200 år sedan.

 
Svensson

Svensson

7 oktober 2014 06:52

Nu tycks även djuren få lida av den här massinvandringen,och som vanligt så är det ingen i regeringen som tar ansvar för det här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

7 oktober 2014 06:55

Tant Gul, som svar på din fråga: Tillverkning av självmordsvästar (fast de första tillverkades väl i Sri Lanka). Hängning av folk i lyftkranar.

Sen kommer jag nog inte på några fler.

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 oktober 2014 08:20

Det kanske är storälskare av lamm i kål som varit framme ?

 
Ingen bild

Berry

7 oktober 2014 08:29

Okej, en sak vore att äga en massa egna får, slakta valfria i traditionella syften på tillåten plats, dansa kring elden (eller vad det nu är man gör) och sedan lämna platsen ren och städad och undanröjd. Ingen skada skedd för någon (förutom kanske för fåren, men ren bagatell i sådana fall jämfört med svensk grisuppfödning) Skulle dessa muslimer t.ex ägt en bondgård och gjort detta där tror jag inte någon skulle ha så mkt att invända med, men att hålla till i ett SOPRUM med STULNA får och dessutom lämna pläjset FULL AV FÅRLIK? Nej tack, dessa förstörare hör inte hemma i vårt land.

 
Ingen bild

Hacke

7 oktober 2014 08:50

Tack Thoralf för att du håller oss informerade. Det finns en klar tendens inom media att alltmer göra händelser som denna till ickenyheter. Detta då de innehåller sådana graverande ingredienser att det inte ens går att undanhålla med deras sedvanliga kurragömmateknik kring formuleringar och mörkade detaljer.
Kunskapen ska gör oss fria som det sägs. Med gammelmedia som informationskälla skulle vi för evigt sitta fängslade i okunskapens mörker.

 
Ingen bild

Hans B

7 oktober 2014 09:00

Kopierat från en annan blog : Judarna, världens mest begåvade folkslag. Två promille av jordens befolkning är judar. (Cirka 13 miljoner.) De är att jämföra med världens muslimer som uppgår till 1,2 miljarder .(Cirka 20 % av jordens befolkning.) Andelen nobelpristagare bland det judiska folket är dock 1 446 gånger större än bland muslimerna. I den celebra listan av nobelpristagare genom åren finns det 135! judar. Alla genrer är representerade: Litteratur, Fred, Fysik, Kemi, Ekonomi och Medicin.

 
Ingen bild

Trollfar

7 oktober 2014 09:36

Polisen finns de? Är det snillena som står på motorvägarna och har fartkontroller som är poliser?

 
Ingen bild

Lena

7 oktober 2014 10:19

@Trollfar
Håller med dig, inte är det ofta polisen syns ute, man undrar vad de egentligen "pysslar" med. För drygt en månad anmälde jag att en man i mitt koloniområde satt med ett gevär och siktade mot ån, troligen skulle han skjuta änder. Bara att göra anmälan var en stor grej, det tog gott o väl över en halvtimme att komma fram (kanske har de bara en stackare som sitter o tar emot anmälningar).
Ett par dagar senare berättade jag om detta för några på koloniområdet, då säger en kvinna som själv är av utländsk härkomst att det gjorde hon också (polisanmälan alltså) för två år sedan, då samme man satt med sitt gevär och siktade mot något. Hon hade då gått direkt till polisstation för sin anmälan och sagt att hon tyckte det var mycket otäckt att ha en person med gevär i närheten. Alltså har ingenting hänt på två år! Och de vill att vi ska ha förtroende för polisen!!??

För ett par veckor sedan såg jag i en tidning hur ett AK47 gevär såg ut - det var ett sådant som han hade!! Men polisen har inte ringt tillbaka för mer info om utseende etc. De kanske inte är intresserade? Då kanske vapeninnehavaren vänder gluggen mot polisen, så det är väl bäst att inte provocera...

 
Lassekolja

Lassekolja

7 oktober 2014 10:39

@Tant Gul, TACK för Din intressanta lista över svenska uppfinningar. Om jag förstått rätt borde väl även POLYGRIPTÅNGEN platsa på Din eminenta lista!? Den kanske går under benämningen "RÖRTÅNG"? Om jag minns rätt kallas polygriptången även "Karlssontång", förmodligen uppfinnarens efternamn!?
Vi pursvenskar har mycket att vara stolta över, dock inte svensk politik fr.o.m.Palme och framåt. I och med den nya S/MP-regeringen kan man säga att läget för Moder Svea har exponentiellt försämrats. Innebär att förfallet går allt snabbare och snabbare. Stackars barn och framför allt barnbarn!!!
SD 2018 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lena

7 oktober 2014 10:41

@realisten
Jag har inte läst Esaias Tegnérs samlade verk så jag kan inte verifiera att det är sant det som du säger om han utsaga. Däremot vet jag att han skrev om historien och det vet du nog sedan tidigare att Sveriges historia är fyllt av krig, liksom även andra nationer på kontinenten. Att du sedan jämför svenskars liv o leverne samt estetik på medeltiden med dagens människor från MENA är anmärkningsvärt. Vi förstår alla här på bloggen att du står på DERAS SIDA och hatar svenskar, det har gått fram för länge sedan. Men vad anser du om IS gärningar?

 
Ingen bild

Lena

7 oktober 2014 11:16

Folkutbytet, en politiskt medveten idé om att förakta svenskar så att själva identiteten om svenskhet ska "suddas ut", trycka ner o förminska svenskar så att de inte tror sig själva om någonting. Vad har vi för politiker som tror sig kunna laborera med människor och politiska beslut med det framför ögonen? Och inte minst - utan vårt medgivande?
Men det lockar väl att få hit mängder med analfabeter som inte kan ta till sig någon information och alltså inte heller kan vara med i demokratiska beslut eftersom de inget vet. Lätt att sitta på höga hästar då.
En demokrati ska ha en journalistkår som informerar befolkningen om vad som är på agendan inom politiken. Det är då vi kan ta ställning. Demokrati är en process i ständig utveckling. Det är ingen slump att SD växer så det knakar, ta och vakna upp @realisten m fl.

 
Ingen bild

Sven Dacke

7 oktober 2014 11:41

Inte konstigt att Rainfelt, Bilt och resten schappade från sitt verk:

http://goo.gl/jcb1LY

Tack för att ni valde Sverige

 
Ingen bild

World Traveller

7 oktober 2014 12:52

Lena, realisten verkar hata kvinnor också. De skulle aldrig lagt ned mentalsjukhusen i Sverige.

 
Ingen bild

Göta

7 oktober 2014 13:42


DAGENS TWITTER
Migga_X:
"Syrier som bott i Förenade Arabemiraten
sedan 2004 flyger nu hit och får PUT, trots
uppehållstillstånd i F.A
Skyddsbehov?"

Slentrianmässigt delar vi alltså ut PUT (permanenta uppehållstillstånd med livstids bostads- och försörjningsgaranti från våra skattepengar) till syrier som har bott i Förenade Arabemiraten i 10 ÅR med uppehållstillstånd där, och alltså inte har några som helst skyddsbehov!

Skicka pengarna till flyktingförläggningar i NÄROMRÅDENA i stället! Där finns inga låtsasflyktingar!

 
Ingen bild

pg

7 oktober 2014 14:22

När skall dessa bidrag försvinna?

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2013.4.38228ad4143b351109715bb5.html

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 oktober 2014 14:38

Ja, var finns våra så annars aktiva djurvänner? Halalslakt är väl knappast djurvänligt och förhoppningsvis olagligt. Men nu gäller det ju det nya frälset, då är det tyst..
Att media tiger, det är ju "helt normalt"...

Något annat: Ebola sprider sig nu som en ökenstorm. Hur stor är kontrollen av alla som kommer i båtar över Medelhavet från Afrika och in i Europa? Eller än farligare för smittspridningen, med flyg?
Vågar någon ta i detta??

 
Ingen bild

alf

7 oktober 2014 15:09

Undrar vad Allah tycker om att man offrar tjuvgods?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

7 oktober 2014 16:19

Det anses inte vara tjuvgods när det stjäls från otrogna.

 
Ingen bild

Berry

7 oktober 2014 16:24

Inte alltid lätt att vara SD- röstare. Ibland känner jag mig så ensam i övriga "anti SD-mängden" att det lite blir av en tröst (hur fjantigt det än låter) att läsa att det faktiskt EXISTERAR folk som tycker liknande som man själv. När någon medger sig rösta på t.ex lilla piratpartiet är det ingen som bryr sig, men så fort man "avslöjar sig" rösta på SD vrålar folk rasistooch förklarar och försvar man sig inte genast är det nästan att man får tomater kastade på sig. För att man b.la vill minska flyktingsinvandringen? Det är ju helt sjukt. Antingen är det jag som rör mig i fel kretsar eller så är det så att större delen av svenska befolkningen är så pass fega och iq-befriade att de inte verkar fatta Sveriges bästa. Här får någon gärna dela sina erfarenheter. Upplever ni samma sak som mig? "VA!? Är du SDare? Det trodde jag då inte om dej..."

 
Ingen bild

World Traveller

7 oktober 2014 16:46

Hulda, det vore ju rasism att ens antyda att invandrare kan föra in Ebola i Sverige. Fy, så får vi inte tänka.

 
Ingen bild

pg

7 oktober 2014 16:56

Nu gråter Juholt i media över resultatet av ett demokratiskt val!

http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-om-sd-talman-min-varsta-dag-under-20-ar/

Men det var inga tårar med "bedrägeri" med hyra och reseersättningen!

Fy, vilken hycklare!

Thoralf Alfsson

7 oktober 2014 18:20

Jag har alltid förstått att socialdemokrater haft svårt för demokrati! Håkan Juholt är uppenbarligen inget undantag.

 
Ingen bild

MA

7 oktober 2014 17:03

Pinsamt bogginlägg är bara förnamnet. Herregud...och vem snattade vad på Maxi?

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 oktober 2014 17:06

@World Traveller.
När det gäller våra och våra närmastes liv, då måste vi reagera.

Det kanske dessvärre blir som med vägglössen.
Svenskar (dvs etinska svenskar) på semester utomlands är en JÄTTERISK när de kommer hem. Under tiden kommer busslast på busslast med "nya svenskar" in över gränsen utan den minsta kontroll...

 
Ingen bild

Gute

7 oktober 2014 17:27

Björn Söder var under dagen talman i riksdagen, borde läggas upp här på bloggen!

Det värmer verkligen att se vilken positiv utveckling som sker inom politiken i Sverige numer, och det känns genast lite lättare att betala in höga skatter och avgifter när det går till något gott ändamål.

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Ovriga-aktiviteter/Ovrig-aktivitet/?did=H2C120141007va

 
Ingen bild

Gute

7 oktober 2014 17:36

Ryssarna jävlas med oss igen, idag har det varit full aktivitet med JAS 39 Gripen över Gotland och österut - läste nu att det även blev en ljudbang över Öland.

 
Ingen bild

Berry

7 oktober 2014 17:47

Eller att "de stackars offren" som kommer hit får högre bidrag än Sveriges pensionärer som arbetat ett helt liv... Jag är inte säker på statistiken här, men min 71-åriga far grämer sig åtminstone över detta. Men antyder man detta, ja då är man ju RASIST. Om inte Thoralf redan gjort det får han gärna dela någon sådan statistik, om det finns? Har han redan gjort det har jag missat det i sådana fall. Skulle inte förvåna mig det minsta om detta faktum stämde...

 
Ingen bild

Stundtahl

7 oktober 2014 18:03

Förutsätter att ansvarig myndighet, Länsstyrelsen i Kalmar/ Jordbruksenhet -myndigheten som kontrollerar djurhållning- har all anledning att tillsammans med polismyndighet göra offentligt uttalande.

 
Ingen bild

HS

7 oktober 2014 18:48

Intressant det här att om en varg tar tamdjur så går drevet och alla vargar ska bort. När tamboskapen försvinner av andra mystiska orsaker så tiger media...

 
Ingen bild

pg

7 oktober 2014 18:52

Var en stor dag med dagens talman!
Björn Söder gjorde utförde uppgiften perfekt!
Det var bara juholt som glömde sina bidragsfusk och gnällde!

 
Ingen bild

lurken

7 oktober 2014 20:19

Att potatisnyllet till statsminister överhuvudtaget kom så långt att han blev statsminister förvånar mig. Han säger ju ingenting! Åtminstone inte i de debatter mm jag har hört... 2018 kommer inte bli sossarnas igen, den saken är klar. Björn söder gav först jag såg han ett ganska likgiltigt intryck, men numera är han ju riktigt bra. Fortsätter det så här bra kanske SD drar hem segern 2018. Vad att hurra!

 
Ingen bild

Tony

7 oktober 2014 21:31

PG:

Hur står då Håkan Juholt ut med att vår nya Statsminister
hade en Morfar som var aktiv Nazist, och hur står han över
huvud taget ut med att vara medlem i ett parti som det kryllat
av Nazister i långt in på 60 talet? Är han så korkad, eller
bara spelar dum för ta udden av dom expriment med människor
som bär socialdemokratiskt signum?

 
Ingen bild

Odalbonde

7 oktober 2014 22:07

Berry. Under den tid jag följt alternativ media är det flera som
har sagt samma sak som du. I kommentarsfälten hittar man likasinnande. Men det finns SD:are närmare än du anar ute på gator och torg. SD finns överallt och ökar. Snart hinner verkligheten i kapp PK-bubblan.

 
Ingen bild

Pica pica

7 oktober 2014 22:14

Dagens roligaste läsning var artikeln i The Times of Israel som kallar Sveriges nya regering för Kalle Anka regering och verkligen förklarar MP som ett parti som inte bryr sig så mycket om miljön.

Kvack, Kvack!

 
Rock

Rock

7 oktober 2014 23:36

Dom börjar med djur vilket är fruktansvärt med tanke på att fåren fick säkerligen lida mycket. Men vad händer härnäst? Ska dom ta våra barn? Gifta bort våra döttrar? Allt är möjligt i dessa mörka tider...

http://braspelsidor.se

 
Ingen bild

Mahmoud

8 oktober 2014 10:19

@Rock
Det gör islamisterna redan:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/pedofilskandal-skakar-england_3856168.svd

 
Ingen bild

pg

8 oktober 2014 10:28

Märkligt att i denna religiösa stad är inte flyktingar så poppis!

Svalt intresse hos jönköpingsbor att hyra ut till flyktinga2.

För omkring två veckor sedan startade Jönköpings kommun kampanjen "Öppna din dörr" där man efterlyste personer i Jönköpings kommun som vill hyra ut en lägenhet till en flykting. Men kampanjen har än så länge inte varit särskilt lyckad.

http://www.jnytt.se/svalt-intresse-hos-jonkopingsbor-att-hyra-ut-till-flyktingar

 
Ingen bild

pg

9 oktober 2014 10:38

Dagens Fråga:Kan du tänka dig att hyra ut ditt hem till flyktingar?

Ja. - 5%
Nej. - 95%

121 personer har röstat

http://www.jnytt.se/

 
Ingen bild

Pensionisten

9 oktober 2014 10:58

Önskar en fortsatt utredning om fårskallarna i Nybro.
Fårskallen Juholt borde också utredas.
Alla uttryck gentemot oss som anser SD:s politik är bäst för Sverige ska absolut anmälas.
Demokratin i Sverige har upphört och innan vänstergerillan inför endast en röstsedel så önskar jag ett nyval och innan dess ett utskick till samtliga hushåll i landet om vad som försiggår inom politiken.

 
Ingen bild

Rädda djuren

10 oktober 2014 12:02

Berry,

Svensk lag tillåter inte halalslakt utan bedövning.

Dessa muslimer som firar genom att stjäla och slakta andras djur är ingenting annat än tjuvar. Enligt islam får man inte fira med stulna djur men man kan gissa sig till att det bara gäller om tjuvarna stulit från en muslim.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards