thoralf

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014

POJKEN MED GULDBYXORNA

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2014 11:41

 

Foto Thoralf Alfsson


Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsförklaring och sina minstrar. Min bedömning är att det var många häpnadsväckande löften men en mycket svag laguppställning. Löfven och löften kan bli en fin kombination att använda i framtiden då jag starkt betvivlar att han kommer klara så speciellt många löften förutom de få som innebar höjda skatter eller avgifter.


Det var många löften som kommer innebära stora kostnader på utgiftssidan men det var betydligt mindre besked på intäkssidan. Var skall Löfven hitta de 48 miljarderna som Migrationsverket förutspår i ökade kostnader under mandatperioden. Att han inte tillsätter någon integrationsminister efter Bagdad Bob sparar endast ca 2 miljoner kronor/år.


Men vi kanske har fått pojken med guldbyxorna som statsminister!


 

Foto Thoralf Alfsson

 

Att Åsa Romson utsågs till vice statsminister ser jag som en katastrof! Det är dock ett bevis på hur kvotering och jämställdhet kan leda till felaktiga utnämningar. Gustav Fridolin hade varit klart bättre i den rollen.


Men Åsa Romson är inte bara vice statsminister utan även miljöminister. Ännu en oroväckande utveckling för svenskt näringsliv och energiförsörjningen. När sedan även Ibrahim Baylan skall läggas till som energiminister så är katastrofen ett faktum. Bäva månde svensk basindustri!


Jag är mycket oroad över det som nu kan inträffa inom energisektorn när ”rabiata miljötalibaner” får stort inflyttande över denna för Sverige så viktiga sektor. Där hysteriska klimatalarmister kommer får starkt inflyttande på politiken och allt onormalt väder ses som en effekt av klimatförändringar. Det kan bara leda till felaktiga beslut.


Många upplever säkert Margot Wallström som ett starkt kort i ministerlistan som utrikesminister. Men jag ställer mig frågan vad har hon gjort för avtryck tidigare under 30-40år? Jag kan inte hitta något! Med tanke på den utveckling som Ryssland startat behöver vi en stark utrikesminister och jag misstänker starkt att Margor Wallström inte kommer leva upp till den rollen.


En av hennes först uppgifter blir troligen att erkänna Palestina som en stat. En ”stat” som styrs av terrorstämplade organisationer enligt EU. Där våldsbejakande islamism och utplånande av staten Israel är grundbulten i dessa organisatoners verksamhet. En rödgrön ”hjärnblödning” som inte kommer leda till något positivt.



Finansminister Magdalena Andersson kommer få det mycket jobbigt. Med ett underskott som sannolikt kommer uppgå till ca 100 miljarder kronor under innevarande budgetår kommer hon få det problematiskt att få ihop ett budgetförslag. Men som brukligt är kommer man nog slå till med skattehöjningar redan första året. Det stora problemet är dock att hon inte har fria händer utan måsta ta hänsyn till att budgeten skall få en majoritet i riksdagen. Annars väntar sannolikt ett extra val. Därmed är Magdalena Andersson bakbunden både till händer och fötter! Risken är stor att hennes tid som finansminster blir väldigt kort om hon inte får igenom sin budget.


Alice Bah Kuhnke, kultur o demokratiminister se följande länk


Morgan Johansson utsågs till justitieminister. En minst sagt obehaglig typ och en verklig SD-hatare. Jag är övertygad om att han kan ta vilka beslut som helst bara det inte gynnar Sverigedemokraterna. Uppvisar många likheter med Fredrik Reinfeldt i sitt uppträdande.


 

Foto Thoralf Alfsson


Den absolut obehagligaste utnämningen är utan tvekan Mehmet Kaplan som minister. En person som utan tvekan kan misstänkas ha sympatier för islamister och islamism. Så sent som under sommarens Almedalsvecka gjorde han ett uppseendeväckande uttalande. Detta är en del i den islamisering som pågår av det svenska samhället och som jag motsätter mig starkt.


Efter att jag sett den laguppställning som Stefan Löfven tagit ut anser jag att Sverige behöver ett extra val så snart som möjligt. Det borde innebära att det kan ske under våren 2015.


 Sverigedemokraterna har den möjligheten i sin hand om inte Alliansen eller något av de borgerliga partierna börjar samarbeta med minoritetsregeringen.

 
 
Ingen bild

Ibbe

4 oktober 2014 12:10

Det första partiet som placerade en islamist i riksdagen var moderaterna 2010. Denne riksdagsledamot placerade sedan (m) i försvarsutskottet. Nu blir ISIS representerat genom miljöpartiet. Löve´ns och socialdemokraternas nya ansikte???

 
Ingen bild

Berry

4 oktober 2014 12:10

Jämnställdhet eller ej, fel person är fel person oavsett man eller kvinna och nej, inte romson i den posten! Frågan är dock vem som skulle stå därannars? Jag betvivlar Fridolin skulle göra sig bättre... Hela regeringen behöver bytas ut.

 
Ingen bild

pete

4 oktober 2014 12:26

ändra 100 miljoner till miljarder

 
Ingen bild

Martin

4 oktober 2014 12:32

När befolkningens sammansättning förändras kommer också demokratiska representanter förändras. Det är oundvikligt.

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 12:41

Beklagligt att årets val blev en flopp! Trots att SD gick framåt!
Ett nyval med fler röster på SD är något att se fram emot!
Självklart med Thoraf som minister!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 12:45

Nyblivna ministern Kristina Persson blev ihjälslagen på 1300-talet och var fattig torparhustru på 1800-talet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19642587.ab

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek Kalmar

4 oktober 2014 12:58

Nu lanserar S en nygammal arbetsmarknadsåtgärd, dvs beredskapsarbeten. Han nämner inte om de skall vara a-kassegrundande eller inte. Ibland när man dragit igång sådan verksamhet har de varit a-kassegrundande ibland inte. Risk finns att lönerna i dessa åtgärder är högre än t ex i en låglönebransch. Kör man igång t ex vägbyggen med " riktiga " kollektivavtal kommer de som jobbar där tjäna mer än ett riktigt jobb där lönerna är låga. Jag har varit med om att man har gått från ett sk riktigt jobb till ett beredskapsarbete för lönen har varit högre där. Här finns en uppenbar risk med en sk inlåsningseffekt, dvs de som har ett beredskapsarbete hur villiga är de att gå till ett mindre betalt jobb.

 
Ingen bild

GBJ

4 oktober 2014 13:00

SD har en skyldighet att rösta nej till alla budgetförslag såvida man inte förhandlat med partiet. Om man släpper igenom den rödgröna budgeten (lägger ner sina röster) betraktar jag det som ett svek mot SD:s väljare. Inte heller ska man rösta ja till alliansens budget, såvida de inte förhandlat med SD. Det är dags att SD visar sin makt, att man faktiskt har 800 000 otåliga väljare bakom sig. Enda sättet att sidsteppa SD blir väl då att S och M går samman. Om inte SD visar sin makt, ställer allt på sin spets på det här sättet så har partiet fått min röst för sista gången.

 
Ingen bild

tjolahopp

4 oktober 2014 13:10

@GBJ, hot drar säkert saken framåt. Tat' lugnt istället och låt SD göra det bästa av situationen. Skrikiga gaphalsar är säkert det sista de behöver.

 
Ingen bild

Hacke

4 oktober 2014 13:13

Sannolikt kommer vi framöver att få se verkligt tunga belägg på att Sverige bara har ett oppositionsparti värt namnet. Alliansen visar med sin tillkännagivna time-out i samarbetet att man har ställt in sig på fyra år som skadeglada betraktare som bara då och då går in och agerar konsensus på redan klassiska överenskommelseområden. S/mp kommer i sin tur bara våga lägga urvattnade förslag som man vet går igenom med hjälp av någon borgerlig radikal och blir med det en den lama anka som förutspåtts. För vi vet ju vad som är viktigast av allt vid sidan av den nya 7-klöverideologin gränsande till religion; mångkultur till varje pris - att hindra sd från inflytande.
Ett intressant scenario vore förstås om sd röstade på den "vilande" alliansens budgetförslag (som kanske, kanske inte anses fullt ut lika skadlig för landet). Då fäller man ju regeringen till förmån för en allians som samtidigt inte verkar villig att ta över. Jag har ännu inte hört något snack i termer av skuggregering.
Någon här som vet/kan spekulera vidare kring detta?

 
Ingen bild

Jonas

4 oktober 2014 13:51

Instämmer i det mesta, utom i din analys av säkerhetspolitiken.

Ryssland har sannerligen inte "starta någon utveckling". Vad som sker och har pågått länge är en underminering av Ukraina och Ryssland styrd av USA och med EU som villigt redskap. Jag råkar haft insyn i dette på mkt nära håll och vet att det pågått i minst 15 år. Vad vi ser nu är kulmen på denna process.

Det är självklart för ryssarna att reagera när NATO står på tröskeln och stampar. Det är mindre självklart att Sverige, som nu sker, smygs in i NATO bakvägen. Det kan vi inte annat än förlora på och gör oss till en given måltavla i en storkonflikt.

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 oktober 2014 14:08

Men, Hacke, är det inte just en skuggregering som nu blivit utsedd? Det spelar tydligen ingen roll om någon minister är kompetent inför sin uppgift eller inte. En del har blytunga bagage och/eller tvivelaktiga sympatier. Jag kan tänka mig den som ett ambulerande cirkussällskap ... med skyddsnät.

För ... vem/vilka står bakom sällskapet? Jag kan tänka mig ... ... ...

Tjolahopp, även om luften gått ur många både före, under och efter valet är det ta mig tusan ingen tid att slå sig till ro. Vi är väl inga socialdemokrater heller?!! (Eller som man sa en gång: kommunalarbetare.)

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 oktober 2014 14:19

Jonas, du glömde OT men vad spelar det för roll i detta läge. Jag hänger på:

Partnerskap betyder numera i Sverige giftermål. Svenskt partnerskap med Nato betyder att, oavsett vad svenska folket vill, är vi ingifta med Nato.

Konkubin möjligen - men vi är anslutna. Och tydligen kan vi inte skiljas eftersom inte lagen registrerat äktenskapet. Alltmedan Nato slussar in materiel till sitt Nato-Norge och fått igenom avtal här att detta kan placeras varsomhelst i Sverige.

För övrigt har jag precis fått hem boken Hotet mot livet, den genetiska manipulationens dolda agenda, av F William Engdahl, Anarchos förlag, som kan köpas via www.2000tv.se/webshop . Mycket upplysande!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 14:30

När får vi en regering och ministrar som kan föra sig?

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) hamnade bredvid kronprinsessan Victoria och tyckte det var lite pinsamt att hon inte hunnit säga till att hon inte äter kött.
Stackars liten! Skall hon verkligen vara med i en regering?

 
Ingen bild

World Traveller

4 oktober 2014 14:39

realisten, vill du inte svara på om de har något emot kvinnor? Du kanske föredrar ensamkommande män istället.

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 15:06

Om cigarren varit vit, som en minister sög på lite lättklädd. Hade det då varit rasism?
http://nyheteridag.se/har-ar-tuttbilderna-pa-nya-kulturministern/

 
Stefan K

Stefan K

4 oktober 2014 15:15

Lugn Thoralf, det dröjer inte länge innan denna regering rasar samman

Redan efter en vecka har svekdebatten börjat i både S och Mp-leden och värre lär det bli.

Redan första veckan vid makten började vi se det traditionella socialistiska mantrat med tvång. I första rundan är det skoltrötta elever och bolagsstyrelser som drabbas. Vilka som åker med i nästa runda återstår att se, men snart nog lär varje kommun tvingas ta emot fler flyktingar.

Miljöpartiets utlovade skattehöjningar lär drabba industrin stenhårt och hur reagerar LO-kollektivet på detta? Redan nu kan jag avslöja att det snackas på verkstadsgolvet.

Socialdemokraternas vallöfte om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 har de inte en chans att hålla, hur mycket de än talar om det.
Först måste jämviktsarbetslösheten sänkas från dagens 6,8% till 4,7% (där Österrike ligger idag) och det görs inte på en dag. Därefter måste Löfven hitta 270 000 nya jobb, under förutsättning att Österrikes arbetslöshet ligger kvar på dagens nivå. Fortsätter Sveriges mottagning av asylsökande på nuvarande nivåer, vilket det lär göra med Mp i maktposition, kan vi räkna med runt 200 - 250 000 nyanlända varje år (asylsökande inklusive anhöriga) och det innebär kanske 800 - 850 000 arbetsföra nyanlända i arbetsför ålder som måste ha ett jobb.
Tror ni Löfven lyckas hålla sitt vallöfte utan att gömma människor i olika bidragssystem? Jag sätter en månadslön på att han inte gör det och de pengarna skänker jag SD.

Nej, det rasar nog och förhoppningsvis fortare är spelbolagen spår.

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

4 oktober 2014 15:25

Som sagt, det lär snart rasa. Läs Dick Erixons analys av regeringen.
http://erixon.com/blogg/2014/10/svagaste-regeringen-nagonsin/

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hood

4 oktober 2014 15:29

Jag tror inte vi behöver vara oroliga. Med den pajasuppställningen som Herr Lövfen har valt så kommer korthuset snart att rasa.

 
Ingen bild

Synonymen

4 oktober 2014 16:22

Ardalan Shekarabi (S):
"Vårt styrelseskick är tyvärr inte demokratiskt så länge vi har kvar kungen."

Mehmet Kaplan (MP):
”Jag har svårt att se att monarkin kan överleva”
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kungahuset-splittrar-nya-regeringen_3980669.svd

Min kommentar är att om vi tillåter araber och muslimer i VÅR riksdag kommer Sverige att bli ett lika dysfunktionellt land som vilket kaotiskt muslimskt arabland som helst.

För övrigt skall inte araber och muslimer lägga sig i VÅRT styrelseskick. Muslimer visar varje dag att de INTE går att inordna i ett modernt samhälle.

Ardalan Shekarabi vet överhuvudtaget inte vad han pratar om. Om man är arab eller muslim skall man vara mycket försiktig med att mästra andra om vad demokrati innebär.

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 17:12

Synonymen
Lördag 4 okt 16:22

Men varför har vi en kung?
Med vad tillför denna sagofigur?

 
Ingen bild

Thoralf A

4 oktober 2014 17:14

pg

Det kanske du skulle fundera på en stund! Sedan kan du återkomma och berätta för oss vad du kommit fram till.

 
Ingen bild

Waterbug

4 oktober 2014 17:19

Det positiva är att S+MP har bråttom att nedmontera sig själva genom att utnämna direkt antiintellektuella människor till ministrar, detta menageri är givetvis totalt regeringsodugligt i en nation 2014 som har några som helst ambitioner till utveckling och välstånd.

24 ministrar är helt uppåt väggarna, både USA och Tyskland klarar sig tex med runt 15st men i Sverige råder det ministerinflation in absurdum, allt för att uppnå solidarisk rättvisa. 12 män, 12 kvinnor, 4 med invandrarbakgrund, 6/24 är miljöpartister, allt uträknat enligt kvoteringens alla regler snarare än kompetens.

Sitter den här regeringen kvar till 2018 ser jag det som en av de största politiska bedrifterna i modern svensk historia.

 
Ingen bild

Onkel Sven

4 oktober 2014 18:07

Har idag varit över till Öland och fick då höra om ytterligare en aktör som ska driva asylboende i detta fall gäller det Ölands Djurpark som ger sej in i leken om våra skattepengar ,det blir den fjärde aktören på ca en månad i Kalmar Län . Kronmunken Mönsterås , Guntorps Herrgård Öland , Möre Motell och nu Ölands Djurpark . För ca en månad sedan var jag och hustrun på besök i Åre där hade Continental Inn nyligen blivit asylboende ! När ska galenskaperna ta slut ?

 
Svensson

Svensson

4 oktober 2014 18:18

Stefan Löfven får kritik redan innan han har börjat som Statsminister,han kommer inte bli en långvarig Statsminister.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:20

Thoralf A
Lördag 4 okt 17:14
pg

Kungahuset var på 40-talet öppna nazister!
Det var en gång ett land som hade en kung, då hör man genast att det är en saga!

Med vad tillför denna figur? Har ingen möjlighet att påverka politik eller landet för övrigt!
Är enbart en enda stor socialbidragare, men med egen förmögenhet
Varför skall pensionärer o övriga betala för denna saga?
Thoralf, tacksam för svar!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:23

Det bästa vore om sagohuset, kungahuset självmant drog sig tillbaka och fortsätter att vara förmögna individer på sina gods o besparingar, som svenska folket under lång tid fått betala!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:36

Utsatta, outbildade och utan ett öre på fickan. DN kan nu avslöja att många av tiggarna på Stockholm gator måste betala mellan 400 och 2.000 kronor för en tiggarplats till ledare för olika grupper som delat upp staden mellan sig. Ofta är de skuldsatta upp över öronen innan de ens satt sig ned på gatan. ”Jag betalar 1.000 för platsen, 2.000 för resan hit och 1.000 för en plats att sova”, säger en kvinna till DN.

Och svenska folket har betalat för för ett kungahus i flera hundra år! + att kungahuset har medvetet plundrat svenska folket i historien! Typexempel är gustav wasa, som efter nederlag mot Dacke, anlitade tyska soldater, som betalning fick plundra och härja fritt!
Det tog 200 år för Småland att komma tillbaka till samma fattiga nivå som innan wasas plundring!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:43

wasa krig i Småland! Var han hjälte eller tyrann?

Efter kriget väntade svidande vidräkningar för alla bönderna i de deltagande socknarna och för dem som deltagit i upprorsmännens skara. Någon amnesti gavs inte. Dackes hembygd blev brutalt härjad och Dackes släktingar antingen avrättades eller deporterades. Samtidigt fortsatte kaoset genom de lokala bondehövdingarna som fortsatte att leva på plundringståg och drev sitt privata krig flera år efter att Nils Dacke var död. Varje socken fick olika sorters kollektivböter på 0,8-2 mark per bonde. Varje bonde fick vidare böta ett antal oxar som sändes som "försoningsgåvor" till kungliga magasin i Mälardalen. En annan effekt blev att Gustav Vasa drev igenom vissa drastiska beslut medan han väntade med att införa nya drastiska reformer. Vid riksdagsmötet i Västerås 1544 infördes ärftlig tronföljd, vilket ersatte valkungadöme som varit tidigare. Ekonomiskt blev kriget en katastrof för Småland och till en början även för Sverige som helhet. Sverige repade sig dock relativt snabbt medan det tog decennier innan Småland uppnådde samma befolkningsnivå och ekonomiska standard som innan Dackefejden. Eftersom Gustav Vasa segrade över Nils Dacke blev det möjligt för honom att ännu lättare kunna centralstyra Sverige från Stockholm. Dackefejden är en viktig del av Sveriges historia och den var betydelsefull under en längre tid[1].

Var annan manlig i Småland lät Wasa slå ihjäl med hjälp av tyska soldater! Det tog 200 år för Småland att återhämta sig till samma nivå innan hjältekungen wasa härjade!
En sagokung för en del av folket!

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:49

Antar att jag trampat på någons ömma tår!
Men det är intressant att bloggägaren själv bor i de trakter som wasa härjade!
Hur många av bloggägarens anhöriga drabbades?

 
Ingen bild

World Traveller

4 oktober 2014 18:51

pg, nu har regimen tagit in islamister som drar runt i gäng och bränner, misshandlar, rånar, våldtar och mördar svenskar. Historien upprepar sig.

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 18:55

World Traveller
Lördag 4 okt 18:51

Eller värre, ingen lär sig!
Dumheter upprepas i det oändliga!
Krig på krig på krig på krig osv..............

 
Lassekolja

Lassekolja

4 oktober 2014 18:55

Thoralf, håller med Dig i allt men tror inte på ett omedelbart extraval. Låt dom först hålla på ett tag tills förhoppningsvis svenska folket inser att det här blev visst inte så bra. Innan dess bör SD-Riks göra ett par "allmänna informationsutskick" till alla svenska hushåll med info, som PK-etabl. inte vill skall nå väljarna!
Betr. att vara först i EU med att erkänna Palestina: Tycker inte Mehmet Kaplan att vi skall vara först med att erkänna IS (Islamska Staten) också, när vi ändå är igång med galenskaper?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 oktober 2014 18:59

Dags att börja lära er att skilja på islam och muslimer.
Islam är en religion
Muslim är en person som tror på en tolkning av den, vilket skiljer sig från person till person.

Judar kristna och muslimer tillber samma gud. Så om gud finns är han riktigt efterbliven.

 
Ingen bild

pg

4 oktober 2014 19:07

Mats (ateist) Proffstroll

Gud är lika efterbliven som kungahuset!
När skall denna fantasi avgå?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 oktober 2014 19:17

Oavsett vad man tycker om kungen och kungahuset, så är han en fysisk person och därav per definition ingen fantasi, vilket man inte kan säga om en gud.

Is har 30000 anhängare av 1,5 miljarder muslimer, vilket gör att man er generalisering, kan säga att dagis pedofilen representerar hela stadens invånares åsikt på punkten, blir lite skevt tycker jag.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 oktober 2014 19:29

Mats (ateist) Proffstroll

En referens till att IS endast har 30 000 anhängare!

Jag skulle utan tvivel gissa att det finns väldigt många sympatisörer i Sverige. Säkert flera tusen!

 
Ingen bild

Synonymen

4 oktober 2014 19:30

@Mats (ateist) Proffstroll

När det kommer till kritan vågar jag sätta min sista "dinar" på att muslimer är lojala med muslimer. Det är något som vi Svenskar bör ta en funderare på innan det är för sent. Den mest "sekulariserade" muslimen är bortom all kontroll när det kommer till ett skarpt läge. Det finns inga resonliga muslimer helt enkelt!

Islam och muslimer tillhör medeltiden och hör därmed inte hemma i vårt land. Desto fler som vågar komma till den insikten desto snabbare kan Sverige återgå till att vara ett fungerande samhälle igen. Jag är tillräckligt gammal för att veta att muslimer blir Sveriges intellektuella undergång. Detta skadliga inflöde av muslimer måste stoppas om Sverige skall finnas som nation 2030.

Muslimer och islam är döden och hatets predikanter. De har inget i Sverige att göra. I egenskap av Svensk är det min fulla rätt att protestera när mitt land krossas och ockuperas av medeltidsmänniskor mitt framför mina ögon.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 oktober 2014 20:08

Sorry läste 30000 men det var bara i syrien
Det var runt 50000 till, men fortfarande inte i paritet till att klumpa i hop dessa idioter med resten av 1,5 miljarerna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant

Synonymen
Du kan absolut ingenting om religion ser jag, utom att du presenterar dina egna åsikter som sanning, jag tänker inte heller undervisa dig i det, men religion är mycket intressant så jag råder dig att läsa lite. Sa ateisten, och nej jag försvarar inte islam, inte någon annan myt heller.

Thoralf Alfsson

4 oktober 2014 20:58

Mats (ateist) Proffstroll

Det du syftar på är "fighters" enligt Wikipedia.

Hur många sympatisörer tror du det finns till IS? Hur många finns det i Europa eller i Sverige?

Det oroar mig mer än 80 000 i Syrien och i Irak även om det är tillräckligt illa¨.

Men du är ju inte det minsta orolig! Ganska obegripligt! Du oroar dig säkert inte heller för spridningen av ebola!

 
Ingen bild

Preppen

4 oktober 2014 20:51

Detta är en katastrofregering. Jag hoppas på nyval

 
Ingen bild

World Traveller

4 oktober 2014 20:52

Islam och kommunism är de två största farorna för svenska folket. Många oskyldiga svenskar kommer att misshandlas, rånas, våldtas och mördas om inte invandringen stoppas och muslimer börjar deporteras och detsamma gäller kommunisterna.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 oktober 2014 21:05

Jo Ebola är ingen rolig grej, den oroar mig mycket mer än en perverterad tolkning av islam. Sådana kommer att komma och gå i alla religioner, sist var det nazityskland som är kristet och borde ha haft kristna värderingar, men inte då, Herr Hitler fick en klapp på axeln och en puss på skinkan av påven is kommer att vara utrota/nerslagen inom 2år är min gissning,

Thoralf Alfsson

4 oktober 2014 21:45

Mats (ateist) Proffstroll

Nu är du minst sagt naiv om du tror att islamister kan utrotas på två år. IS och islmamister är betydligt farligare än ebola.

Ebola vill alla stoppa!

Islamister stöds av 100-tals miljoner muslimer över stora delar av världen, framförallt Asien, Afrika och Europa.

 
Rock

Rock

4 oktober 2014 21:19

Intressant inlägg men skrämmande att läsa. Fruktansvärt att dem är så högavlönade och det enda dem gör är att förstöra vårt Sverige. Röstas det igenom obligatorisk förskola från tre års ålder som SSU propagerar för blir det till att lämna landet.
Kanske OT men viktigt att ta upp då all forskning pekar på att barn ska vara hemma så länge som möjligt och inte i händerna på en dagispedofil.
Snart får man inte bestämma över sig själv länge...

http://braspelsidor.se

 
Ingen bild

Göran

4 oktober 2014 21:33

Något mer amatörmässigt än den laguppställning som Löfven presterar till regering är nog ganska svårfunnet, så jag tror också att Sverige snart nog står inför nyval.

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2014 22:19

SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA! Läs nu vad Lassekolja skriver ovan 18:55
dvs: "Låt dom (Löfven-regeringen) först hålla på ett tag tills förhoppningsvis svenska folket inser att det här blev visst inte så bra. Innan dess bör SD-Riks göra ett par 'allmänna informationsutskick' till alla svenska hushåll med info, som PK-etablissemanget inte vill skall nå väljarna!" !

Det där sista om de nödvändiga utskicken till hushållen har jag nästan tjatat ihjäl mig om på olika nätsajter och dessutom mejlat om direkt till SD-riks flera gånger. Första gången före valet 2006. Ingen har brytt sig. Tydligen bryr de sig inte nu heller. Men detta är nödvändigt!

Det ovetande folket måste få information. Under rubriken "GOODBYE SWEDEN" skriver Professor Karl-Olov Arnstberg på sin och Gunnar Sandelins blogg om faran av att allt fler av den välutbildade svenska och invandrade eliten av ungdomar numera vill lämna Sverige samtidigt som outbildade och t.o.m analfabeter strömmar in här okontrollerat och i allt större massor.

Jag citerar Arnstberg:
"Samtidigt finns där en tanke som är svår och som jag inte gärna vill släppa fram. Jag är på väg in i ett folkförakt, jag också. Nu har jag satt det på papper (åtminstone elektroniskt), så nu erkänner jag det: jag är skitförbannad på detta naiva godhjärtade och hiskeligt okunniga svenska folk (inbegripet en del vänner) som inte förstår att vi alla har ett ansvar för det land som gett oss ett väldigt bra liv. De är inte tacksamma mot tidigare generationer och de förstår inte att de bör värna Sverige så att deras barn kan få det något sånär lika bra. [...] Här träffar jag vanliga svenskar som är förbannade på Sverigedemokraterna. Snacka om att pissa på fel ställe! Märker ni inte hur lurade ni är? Ni klarar ju att hantera en dator. Varför går ni inte ut på nätet och kollar runt lite? Ni har ett politiskt ansvar! "
(Slut på citatet.)

Just det, men folket orkar inte, vill inte, kan inte, hinner inte, har inget intresse av att googla runt och få någon annan information än den som de dagligen blir hjärntvättade med i gammelmedierna, främst från alla V-, MP- och Fi-sympatisörerna som härskar över Sveriges Radio- och TV-program.

Folket MÅSTE få sig hemskickat åtminstone en glimt av verkligheten - snarast!

http://morklaggning.wordpress.com/2014/10/02/goodbye-sweden/

 
Ingen bild

Givakt!

4 oktober 2014 22:35

Jag funderar lite kring det här med att ha ett försvar. Under senare år har det bara varit SD som velat öka försvarsanslagen och t o m införa värnplikt.
När du rysskräcken florerar så verkar alla partier hänga på. Även värnplikt pratas det om.

Jag tror det är helt omöjligt att bygga upp värnplikten igen. Det kräver alldeles för mycket av material, människor och förläggningar för att det ska vara möjligt.

Vill vi stridsträna våra svenska ungdomar så finns det en genväg att ta. Vi kan lyssna till minister Kaplans åsikter och ta ut pojkarna till träning med IS i Asien. Det behöver bara kosta resan dit.

 
Ingen bild

Synonymen

4 oktober 2014 22:36

@Mats (ateist) Proffstroll

Räcker mina personliga diskussioner med "moderata" muslimer som skäl till att jag har de bestämda åsikter jag har?

Räcker berättelser från t.ex Kroater om hur problematiskt det är att ha muslimer i ett samhälle?

Men man måste tydligen vara islamolog, teolog eller ”ateist” för att ha en kritisk åsikt om islam och muslimer?

Man kanske måste halshuggas av IS (Islamiska staten som består av muslimer) innan man är berättigad att framföra kraftfull kritik av den politiska ideologin islam? Men då är det tyvärr för sent!


Nybörjarens guide till islam och muslimer.

1. Slå på TV:n.
2. Ställ in valfri nyhetskanal.
3. Försök att hitta 1(ett) positivt inslag om islam eller muslimer.

Hittade du något?

Du får tyvärr vänta förgäves om du tror du skall serveras något positivt eller livsdugligt om islam och muslimer. Därför är jag i egenskap av religionsförnekare ytterst skeptisk till att islam överhuvudtaget tillåts i Sverige. Har vi lyckats göra oss av med kristendomen skall vi för bövelen inte bjuda in dödens religion och börja om från ruta -100?

Varför chansa och naivt tro att i Sverige kommer islam att fungera och blomstra?

 
Ingen bild

Waterbug

4 oktober 2014 23:28

SD har ~10.000 'aktivister' (medlemmar) och ~1.000.000 sympatisörer (röstare och övriga)

IS har ~80.000 aktivister och om samma förhållande råder här så har man i runda slängar 8.000.000 sympatisörer, det är isf en jäkla massa hjärntvättade och gravt indoktrinerade galningar som går lösa världen runt.

Totalt ovetenskapligt, javisst, men frågan man bör ställa sig är vilken av dessa två grupper som utgör den största faran och man bör lägga fokus på att bekämpa med alla till buds stående medel, i Sverige har man valt att fokusera på att bekämpa SD som anses vara det farligaste världen sett sedan tredje rikets fall, framtiden får utvisa om det var rätt taktik.

Här är f.ö en utmärkt sammanfattning om Kaplan och hans kopplingar till Muslimska brödraskapet och Sveriges muslimska råd.

https://www.flashback.org/sp50603331

 
Ingen bild

Valentine

4 oktober 2014 23:39

- Inga Nobelpristagare i år heller!

Mina tankar går snarare till clownen Beppo.

 
Ingen bild

joffe

5 oktober 2014 01:31

OJOJ!

Stackars Svenska folk som har fortsatt att inte ha en aning om politik och kör 7-klövercirkus som lett till "fallande lövet" dvs "fallande Löfven" och med dessa mögiga höstlöv rasar hela trädet...

Bara ett exempel. Margot Wallström utrikesminister!? Och VILKEN Palestinsk Stat ska erkännas? Den Fatah-kontrollerade Västbanken eller Hamas regim i Gaza? Ska Sverige erkänna en Palestinsk stat som förnekar Israels existens? Ska Sverige godkänna en stat som godkänner att Hamas skjuter raketer mot Israel? Vad säger då detta om Sverige som vill förhindra extremism?

Jag använder gärna kåsören Cellos uttryck att gälla svensk s.k.s- politik i stort, inte minst den tabubelagda invandringspolitiken.

"Tillåt mig smila och småle en smula" med tillägget jag är glad att inte bo där längre...Det räcker med att man får skämmas utomlands...

 
Ingen bild

Berry

5 oktober 2014 03:39

Mer fakta behövs åt om inte alla så åt de flesta! Skicka ut all skrämmande statistik gällande t.ex andel utlandsfödda gärningsmän, filmer på katastrofer som begås, inblickar i förorterna eller varför inte intervjua poliser etc etc så alla gulliga små ministrar och sympatiserande svennar som bluddrar om "spännande mångkultur" får sig ett uppvaknande. Absolut finns det även bra människor som vandrar hit, men de dåliga är då fan inte välkomna. Och hur har löven tänkt finna alla pengar att finansiera alla sina rara löften åt den naiva mänskligheten? Säger som thoralf, kanske är han grabben med guldbyxorna... KANSKE vore ett bra förslag och lösning på många problem att MINSKA invandringen, månne? Men nää, för då är man ju OSOLIDARISK och RASIST. Helt sinnessjukt.

Nej, inget omval ännu, låt (som tidigare kommentarer) eländet växa till sig tills den grad att folk tvingas vakna upp ordentligt och kräva reform. Skulle inte förvåna mig om protester och parader kommer bryta ut på gatorna redan innan. Att detta som håller på att ske nu havererar är det inget snack om.

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2014 07:45

Till alla er som försvarar islam: När ni hör att någon konverterat till islam, tänker ni då på glädje och kärlek?

Vad förknippar de flesta med muslimska konvertiter? Finns det någon ''försvarare'' här som vågar svara ärligt på det?

 
Ingen bild

tant Gul

5 oktober 2014 07:57

Jag vill följa Götas (kl. 22:19) goda exempel och citera ur Karl-Olov Arnstbergs senaste blogginlägg.

En ren njutning att ta del av en insiktsfull och klok människas
tankar om nutidens värsta farsot -- inte sannt Thoralf, Synonymen?


..."Det är i denna på mening tömda kontext som islams återkomst och konkurrens med västerlandets civilisation bör förstås. För den som fortfarande åtminstone mentalt lever kvar i modernismens hyllning till kunskap och frihet är det totalt obegripligt att vår tids intellektuella inte ser faran.

Snart sagt varje dag läser vi om islam och om hur tillbedjarna förslavar, fördriver och skär halsen sina motståndare – även kvinnor och barn – och intar deras samhällen. Vi gör boskillnad mellan islam och islamism, trots att det i grunden är samma lära, med den skillnaden att islamismen är aktiv i sitt bejakande av Koranen.

I mina ögon är islam värre än nazism, därför att bakom nazismen fanns det ändå en idé om att en tysk högkultur skulle styra världen. Bakom islam finns idén om ett världskalifat som förtrycker allt intellektuellt liv och som vill sända världen mer än tusen år tillbaka i tiden.

Missförstå mig inte, detta betyder inte att jag har något som helst till övers för nazism. Det är en jämförelse grundad i chock och förtvivlan över att så många i Sverige inte ser och förstår att islam är en kobra som man absolut inte bör ha med sig i sänghalmen.

Svenska politiker och journalister hyser uppfattningen att islam är en förtryckt minoritetsreligion. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Islam är ett reellt hot mot hela den upplysta världen.

Det kan tilläggas att de som kommer att ha minst chans att överleva i en muslimsk värld är de postmoderna och postkoloniala sekter som i dag kallar kritiker av islam för islamofober. Islam har nämligen inte något som helst till övers för vare sig feminism, mångkultur eller hbtq-strävanden.

Jag ska inte fortsätta att utgjuta min förtvivlan över vansinnet med att välkomna islam, utan här kommer poängen: islam tillhandahåller den mening, som postmodernismen tömt vår kultur på. Islam lyckas med det som den västliga civilisationen misslyckats med: den skänker mening åt tillbedjarnas liv."
----------------------------------------------------------------
Att i uppfostranssyfte ge små barn stryk - aktuell debatt i USA -
är helt i sin ordning, det står så i bibeln.
Bibeln eller Koranen, samma gud, samma skit för att hålla människan underkuvad under maktfullkomlig idioti.

 
Frågande

Frågande

5 oktober 2014 09:25

Pew Research har en intressant sida med information om attityder bland muslimer.
http://www.pewforum.org/2013/04/30/infographic-the-worlds-muslims-religion-politics-and-society/

Ur den kan man kanske dra slutsatsen att åtminstone 10% av muslimerna i världen skulle stödja IS om det kom till kritan för deras del; se t.ex frågorna om kroppsstraff för brottslingar och avfällingar samt terror mot civila. Det skulle betyda mer än 100 miljoner 'aktivister' för IS.

Hur tillförlitligt Pew Research är vet jag inte men de anses av Wikipedia "not take explicit policy positions" och deras slutsatser tycker jag stämmer med vad som framgår av andra källor.

http://status.st

 
Ingen bild

Tony

5 oktober 2014 09:34


Idag vill så gott som alla partier att försvaret ska
förstärkas, men varje gång som SD föreslog detta röstades
det i hånfulla ordalag ned av den övriga sjuklövern.
Men det är typiskt för hur naiva Svenskarna är, när man
under två mandatperioder nästan skrotar ett av Europas bästa
försvar bara för att det tillfälligt sett lite bättre ut i
Ryssland, men det görs ju allt för att frigöra pengar till
massinvandringen.
Men nu när Putin visar vilken arrogant ledare han är, då
blir det panikåtgärder bland den självgoda sjuklövern.
Man kan ju fråga sig varför ett land som haft fred i
snart 200 år ska gå före och så gott som avrusta helt?

 
Ingen bild

LSW14

5 oktober 2014 13:25

Ett mycket intressant ämne, där jag helt och fullt instämmer i de flesta kommentarerna.

Det är för mig helt obegripligt att någon kan förringa det muslimska hotet mot vårt sekulariserade Sverige. Vari ligger mervärdet med ett samhälle genomsyrat av en religion som inte kommit längre än till 1400-talet i sin utveckling? När dogmer slår ut fakta, då är det fara å färde. Avrundar här med att upprepa @Synonymens (lör 22:36) undran: "Varför chansa och naivt tro att i Sverige kommer islam att fungera och blomstra?".

Dock har jag vissa invändningar, dels betr kritiken av Wallströms erkännande av Palestina, dels den -enl mig- ogrundade hetsen mot Ryssland.

Att Ryssland börjat röra på sig ser jag som en naturlig följd av USA/EU/NATOS ständigt pågående expansion. För varje dag kryper NATO allt närmre Ryssland, detta trots att USA/NATO vid Sovjetunionens fall lovat att INTE utvidga det militära samarbetet och därigenom utgöra ett hot mot Ryssland. Som jag ser det är Putins prio 1 det ryska folket, något som de flesta av oss önskar kunde sägas även om den svenska regimen. I övrig hänvisar jag till kommentarerna av @Jonas (lör 13:51) och @Maja Dacke (lör 14:19).

Margot Wallström kan utan tvekan ifrågasättas, och visst är det svårt att hitta några avtryck från de senaste 30-40 åren! Oavsett vad hon åstadkommit måste jag ändå ge henne cred för erkännandet av Palestina. Låt vara att EU inte har erkänt Palestina (kan undra varför) till skillnad från FN(?) Rätta mig gärna om jag har fel.

Mellanösternproblematiken är naturligtvis inte enkel, men att ge Israel ett oreserverat stöd ser jag som ett kvalificerat hyckleri. Med vilken rätt kan en folkgrupp (i detta fallet judar) göra anspråk på en landyta på ett annat folks bekostnad? En annan fråga är om det är rimligt att stödja en regering som bedriver en raspolitik som är identisk med den hårt kritiserade nazipolitiken på 30 o 40-talet? Vad är det nu sittande regeringspartiet i Israel om inte ett extremistparti?!

Israel förnekar Palestinas rätt att existera:
http://thecomments.wordpress.com/2011/06/10/israel-fornekar-palestinas-ratt-att-existera/

Fakta som Israels regering inte vill att du ska känna till:
http://www.fib.se/debatt/item/4422-fakta-som-israels-regering-inte-vill-att-du-ska-kanna-till

Jag menar kort och gott att det är fel att hävda att Israel är utan skuld. Min uppfattning är den rakt motsatta.

Till sist, det jag avskyr mest av allt är; Islamism, Sionism och Kommunism!

 
Ingen bild

pg

6 oktober 2014 11:47

Dags att höja ap-anaget!
Lille prinsen har det knapert.
Och måste jobba!
Prins Carl Philips designbyrå Bernadotte & Kylberg, som han driver tillsammans med Oscar Kylberg, har lysande lönsamhet. Det rapporterar dagensopinion.se.

Bernadotte & Kylberg omsatte 573.000 kronor under sitt första fulla verksamhetsår. Rörelseresultatet var 247.000 kronor. Det ger en rörelsemarginal på hela 43 procent, rapporterar dagensopinion.se.

Bernadotte & Kylberg formger enligt dess Facebooksida industriella och grafiska produkter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards