thoralf

Alla inlägg under september 2014

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2014 09:00

    

Dagens framsida Barometern.


Socialdemokraten Johan Persson tog chansen att angripa Miljöpartiet hårt angående flyget vid föra veckans debatt på Larmtorget i Kalmar. Miljöpartiet vill stänga Bromma flygplats och införa nya skatter på flyget. Miljöpartiets policy är också att välja andra kommunikationsmedel än flyget.


Men att leva som man lär tycks vara svårt för de kvinnliga miljöpartisterna i Kalmar!


Trots detta valde två framträdande miljöpartister i Kalmar att flyga med Ryanair till Barcelona över en weekend förra året. Jessica Rydell hade dessutom kritiserat Ryanair för att de saknade kollektivavtal men trots detta valde Jessica Rydell (MP) och Tara Braem (MP)att flyga med Ryanair från Kalmar.


I tidningen Östran uttalade sig Jessica Rydell enligt nedanstående.


“Miljöpartisten Jessica Rydell ser inga konstigheter med att hon tog flyget för en weekend till Barcelona.

– Jag förstår inte att folk blir upprörda. Jag är en vanlig människa, precis som vem som helst.

Att vara miljöpartist och flyga klingar inte gott i allas öron. Men Jessica Rydell, som nyligen flög till Barcelona, förstår inte upprördheten.

– Jag jobbar för en bättre klimatpolitik och där måste flyget göra mycket mer än det gör i dag. Samtidigt är jag som alla andra och måste få ta ledigt någon gång.”


Östran, Barometern


Nu är det inte bara när Jessica Rydell är ledig som hon väljer flyget före tåget enligt Barometern. Enligt ett dokument från Kalmar läns landsting över hur de olika partierna använder sina pengar framgår det att Miljöpartiets landstingsgrupp hellre flyger än att man åker tåg.


Miljöpartiet är god två efter Moderaterna när det gäller vem som flyger mest av partierna i Landstingsfullmäktige!


Ett stapeldiagram över hur mycket pengar de olika partierna lagt på resor med flyg respektive tåg avslöjar Mijöpartiets hyckleri.


 


Det framgår med all tydlighet att miljöpartisterna inte lever som de lär. Jag brukar kalla det för politiskt hyckleri.


Två partier har ingen kostnad alls för flyg! Sverigedemokraterna och Folkpartiet. Kristdemokraterna har dessutom endast 877 kronor för flyg.


Men det är faktiskt värre än det ser ut i ovanstående diagram. Man måste även ta hänsyn till hur många mandat som respektive parti har i landstingsfullmäktige.


Socialdemokraterna 30 mandat

Moderaterna 13 mandat

Centerpartiet 7 mandat

Kristdemokraterna 5 mandat

Folkpartiet 3 mandat

Miljöpartiet 3 mandat

Sverigedemokraterna 3 mandat

Vänsterpartiet 3 mandat


När man beräknar resekostnader per mandat blir det minst sagt pinsamt för Miljöpartiet. I detta fall räcker det inte som förklaring att man vill vara privat ibland. Det är frapperande att se att miljöpartisterna i princip inte alls använder tåget för sina resor i tjänsten.


 


Tåg tycks inte vara något alternativ för Kalmar läns miljöpartister när de skall ut och resa!


Följande miljöpartister sitter i Miljöpartiets landstingsgrupp.


Jessica Rydell, Kalmar

Akko Karlsson, Västervik

Elisabeth Wanneby, Oskarshamn


Bara kvinnor i miljöpartiets fullmäktigegrupp. Kanske dags för lite kvotering inom Miljöpartiet.


Barometerns artikel finns än så länge inte på nätet, bara i lördagens papperstidning! Blir intressant att se om man även väljer att lägga upp artikeln på nätet?


Nu finns artikeln på nätet

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/miljopartister-flyr-inte-flyget(4436286).gmTidningen Östran har under veckan skrivit en hel rad artiklar om de stora bråken som råder i Miljöpartiet i Kalmar län. De värsta bråkstakarna och intrigerande kvinnorna sägs vara just  Jessica Rydell och Anna Thore om man skall tro Östrans artiklar och de vittnesmål som miljöpartister avgett.


Om ett parti inte kan hålla samman under en viktig valrörelse hur skall det då fungera under kommande mandatperiod!


Här kommer några länkar till Östrans artiklar denna vecka men även Barometern har haft en artikel.


http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Vi-har-problem-internt


http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/MP-toppar-deltar-inte-i-styrelsearbetet


http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/krisen-inom-mp-djupare-an-pa-lange(4431286).gm


Lägg därtill bråket inom Vänsterpartiet i Kalmar


http://ostran.se/NYHETER/Kalmar/Axelsson-Edstroem-laemnar-Vaensterpartiet


Valet i Kalmar kan bli väldigt intressant. Flyr alla vänsterväljare till Socialdemokraterna? Kommer S få egen majoritet?


Björn Söder kommer till Kalmar på måndag.


 


Av Thoralf Alfsson - 5 september 2014 23:12

 


Dagen började med att jag blev uppringd av någon från TV4 som ville ställa frågor om påstått momsfiffel inom företaget Blåsippan som tillhör Sverigedemokraterna. Jag vägrade uttala mig då jag vare sig har insyn i Sverigedemokraternas ekonomi på riksplanet eller företaget Blåsippan.Jag ställde motfrågan om man granskat Socialdemokraterna och Moderaterna på samma sätt. Då skrattade han bara! Jag ställde om frågan ett antal gånger om de granskat något annat parti på samma sätt, ända tills han svarade NEJ.Det säger allt om TV4:s agenda! Knappast särdeles seriöst!

 

Trots att jag inte fann någon anledning att svara på några frågor om något som jag inte hade någon kännedom om och att det påstådda momsfifflet bara var något som TV4 ansåg. Jag ifrågasatte dessa uppgifter och att det är Skatteverket som avgör om något fel begåtts och inte någon journalist på TV4.


Upptäckte ikväll att journalisten på TV4 ändå skrivit en artikel. Kan bara konstatera att den inte återger hur många gånger jag fick ställa om en och samma fråga till journalisten om man granskat något annat parti.


Läs artikel


 


Ikväll har vi varit i Oskarshamn för att se Jimmie tala ännu en gång men framförallt för att träffa andra Sverigedemokrater i länet. Ca 300 personer var på plats på Lilla Torget för att Lyssna till Jimmie.


 

Av dessa var det bara 2,5 som vände ryggen till. Av den utlovade motmanifestationen såg jag inget. Man kunde se att de som vände ryggen till kände sig obekväma i folkmassan. Kvinnan droppade av ganska kvickt men det dröjde inte så länge innan även de båda männnen avlägsnade sig.


Läs artikel i Barometern.


Utan tvekan har vi vind i seglen just nu!

 

Vi har även hunnit med att stå på stan i Kalmar under några timmar. Det blir ofta trevliga samtal. Men ibland dyker det upp märkliga personer. Idag kom två killar med utländsk bakrund och ville diskutera lite. När jag styrde in samtalet på Islam och ISIS blev det besvärligt för dem men de ansåg att ISIS inte var muslimer och att USA ligger bakom ISIS och styr ISIS idag. Man kan med andra ord få höra mycket ”spännande uppgifter” från våra nya svenskar. Undrar om de tror på det själva.

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2014 17:18

Mina läsare på bloggen vet att jag jobbar med att ta fram och publicera statistik som jag finner intressant. För drygt en månad sedan presenterade jag statistik över antalet asylsökande till Sverige, Danmark, Norge och Finland som väckte stor uppmärksamhet och gav ca 10000 besökare under två dagar. Läs blogginlägg


Jag kontaktade då vår kommunikationsstrateg Joakim Wallerstein och delgav honom uppgifterna och det intresse som siffrorna rönt på min blogg. Vi beslutade att jag skulle invänta statistiken även för juli innan vi gick vidare. När statistiken kom för lite drygt en vecka sedan gjorde PR-avdelningen nedanstående annons. Annonsplats skulle köpas i ett stort antal tidningar, till en ansenlig kostnad skulle halvsidor köpas för att sprida statistiken till medborgare och läsare i hela landet.


 

I annonsen finns bara den officiella statistiken från våra nordiska grannländer och en kort kommentar om vår politik. Nu vägrar flera mediaföretag att ta in vår annons! Skandal!


Enligt Samtiden har följande tidningar tackat nej.


”Annonsen refuserades av följande tidningar: Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Göteborgsposten, Gävletidningarna, Sundsvalls Tidning, Uppsala Nya Tidning, Norrköpings Tidningar, Folkbladet, Hallandsposten, Norrländska Socialdemokraten, Helsingborgs Dagblad, Landskronaposten, Nordvästra Skåne Tidning, Västerbottens-Kuriren, Norrbottens-Kuriren och Alingsås Tidning.”

 

Notera att DN, Sydsvenskan och GP finns bland de tidningar som inte vill sälja annonsutrymme för annonsen.

 

Uppenbarligen anser dessa tidningar att annonsen med asylstatistiken är politisk dynamit i slutskedet av valrörelsen. Någon annan slutsats går knappast att dra eftersom svaren från tidningarna uppenbarligen varit mycket fåordiga. Om de över huvudtaget innehållit någon förklaring.

 

Av ca 50 tidningar som tillfrågats har endast mellan 5-10 tidningar valt att publicera annonsen.

Om någon av ovanstående tidningar är er lokala tidning kan det vara en bra sak att mejla tidningen och fråga varför man inte vill publicera annonsen och varför man tackar nej till den annonsintäkten.


En av de som publicerar skall vara SmP. Smålandsposten ingår i Gota media och därför vore det intressant att veta om Barometern och Östran även kommer publicera annonsen.

Som jag skrev igår har jag liksom varit lite förhindrad av att skriva om det på bloggen då det varit en process som jag inte viljat störa. Samtidigt som jag tyckt att det varit ett scoop att avslöja hur stora  tidningar vägrar ta inSD:s annons.


I Kalmar har vi idag själva köpt plats hos Kalmarposten för att få in annonsen i varje fall i en tidning med lite spridning. Men vi har även beställt en del flygblad med annonsen för att kunna använda under den sista skälvande veckan av valrörelsen.


Senaste valfilmen!


PS

Imorgon fredag kommer Jimmie Åkesson till Oskarshamn och på lördag till Västervik.


 

 


Ny omröstning i högermarginalen. Förtidsröstar du eller blir det på valdagen?

Av Thoralf Alfsson - 3 september 2014 23:14

Den här veckan har det blivit 340km på trehjulingen för att dela ut dels vårt lokala material men även foldrar som tagits fram av riksorganisationen (Partifolder, Seniorfolder och landsbygdsfolder). Den här veckan är det de södra delarna av kommunen som fått lite i brevlådorna. Närmare 5 000 hushåll har jag levererat material till. Mina partikamrater jobbar på med delningar inne i stan medan jag kör omkring i det vackra vädret på landsbygden ;-)


Jag tror precis som flera av mina läsare att just utdelning av material är ett nödvändigt komplement till det begränsade utrymme som vi ges i media. Att få vårt lokala material i brevlådan och sedan sätta sig vid köksbordet och läsa, det tror jag har en välgörande effekt. Att det dessutom kommer utskick med posten med valsedlar inte bara en gång utan två gånger kommer säkert också påverka valresultatet positivt.


Just nu är jag riktigt upprörd över hur media behandlar SD och hur vissa journalister hanterar scoop. Tyvärr är jag än så länge förhindrad av att skriva om dessa uppgifter men jag kommer återkomma om det inte blir en bättring i media. Det är väldigt enerverande att sitta med uppgifter som man inte kan skriva om i ett blogginlägg. Att media hela tiden försöker förhindra Sverigedemokraterna att nå ut med sitt budskap och sanningar är skrämmande. Det ”monopol” som de stora medieföretagen har påverkar hela valrörelsen och möjligheterna för ett parti att nå ut med fakta till väljarna.


Expressens partiledardebatt ikväll är ett lysande exempel på hur media styr och leder tittarna. Gudrun Schyman gavs plats att kasta negativa åsikter om SD utan att någon fick bemöta henne. Jimmie Åkesson var väl nästan den enda partiledaren som inte intervjuades efter debatten. Inga frågor i panel berörde Sverigedemokraterna. Mona Sahlin Ulf Adelsson och Marie Wtterstrand fick  möjligheten att promota sitt eget parti eller block.


Varför aldrig en Sverigedemokrat i panelen för att få lite andra perspektiv?


Av Thoralf Alfsson - 2 september 2014 23:10

Som jag skrev i söndags blev det ett besöksrekord på bloggen i augusti. Det slutliga beöksantalet är nu fastställt till 53 050. Fantastiskt roligt att få över 50 000 unika besökare under en månad. Nu blir det spännade att se vad som händer under valmånaden.


 


Valsabotagen mot våra valsedlar och valplakat fortsätter. De senaste dagarna har våra valsedlar tagits både ifrån ICA i Ljungbyholm och ICA i Trekanten. Våra valplakat sparkas ner och förstörs men vi försöker åtgärda det så snart som möjligt. Idag hittade jag två av våra valplakat nedslängda i Malmfjärden.

 


Vi delar även ut material till hushållen. Jag har dock fått ett i retur ;-) Det ser jag som något positivt!


        

SVT tar idag upp vinsterna inom asylindustrin. I listan som SVT presenterar finns inte Lundegårds Fritidsutveckling med. Flera läsare av min blogg och påpekat detta. Jag har dessutom fått uppgifter från Migrationsverket tidigare i år om hur mycket som betalades ut till Lundegård under 2013.


Under 2013 betalade Migrationsverket ut 20 978 622 kronor till Lundegårds Fritidsutveckling AB. Företaget hade enligt årsredovisningen en vinstmarginal på 42,9 procent.


Frågan är givetvis varför SVT utlämnat Lundegårds Fritidsutveckling AB från sin sammanställning. Är det slarv eller är det en medveten handling för att inte listan skall bli alldeles för iögonfallade och företagen med höga vinster för många.


Läs artikel från SVT


I dagens Barometern fanns en mycket märklig insändare. Man blir mörkrädd när det finns människor med dessa uppfattningar, som dessutom inte begriper hur dumma de framstår.


”Efter att polishästar red ner folk som demonstrerade mot nazism till den milda grad att de behövde skickas till sjukhus blev det tydligt hur brutalt polisen kan använda polishästar.


De som bitits av polishundar kan vittna om problemen med polishundarna. Många har också påtalat hur plågsamt det måste vara för hästarna att vara med i demonstrationerna, där de tvingas till sådana våldshandlingar och där demonstranter tvingas försvara sig mot hästarna.


Så det enda rimliga verkar vara att polisen ­slutar använda polishästar och polishundar.


Andra former av grymhet mot djur är redan förbjudna, så varför inte förbjuda det här sättet också?

Isak Thomas Gerson”


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men samtidigt begriper man att Isak inte har förstått mycket av hur ett samhälle fungerar och att rikets lagar är till för att följas.


Vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström som är gift med folkpartisten Pierre Edström har blivit utmobbad av sin partivänner i Kalmar under en längre. Detta är ingen nyhet för någon i Kalmar. Hon och Bertil Dahl har inte dragit jämnt! Birgitta Axelsson Edström finns inte med på Vänsterpartiets valsedlar. Det är inte mer än något år sedan som hon ingick i Vänsterpartiets partistyrelse.


Idag kommer ett utspel som utan tvekan kan komma att få konsekvenser för Vänsterpariet i Kalmar. Birgitta går nämligen till F!. Hon finns inte på någon valsedel men hon mer eller mindre uppmanar läsarna till att skriva F! på en valsedel och hennes namn.


Vänsterpartiet i Kalmar borde vara ganska oroliga efter detta utspel. Jag tror att Birgitta Axelsson Edström varit ganska omtyckt inom vänstern och hon kommer säkert ta ganska många röster från Vänsterpartiet.


Läs artikel i Barometern


 

 

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2014 07:16

Miljöpartiets förstanamn i Vingåker, Pernilla Hagberg anklagar nu SMHI för att vara en del av konspirationen kring chemtrails och att kontrollera vädret enligt SVT- Sörmland.


”Pernilla Hagberg har blivit internationellt känd för sina tankar kring fenomen som chemtrails och Planet X. Hon anser att amerikanska organisationer bland annat kontrollerar vädret, skapar jordbävningar och hindrar mänskligheten från att se en planet som nu är på väg mot jorden.

– Jag är den första politikern i världen som pratar om det öppet, säger Pernilla Hagberg i en intervju med SVT Östnytt från 2012.”


"Nu skriver hon i ett mejl som Katrineholms-Kuriren fått läsa att SMHI är en del i konspirationen kring chemtrails och att kontrollera vädret:


”Det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat 'nya' moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor.”"


Läs hela artikeln på SVT-Sörmland


Nu är frågan om riksmedia är intresserade av att lyfta denna ”nyhet” mitt i valrörelsen med risken att Miljöpartiet, journalisternas favoritparti, drabbas av tappade väljare. Jag tror inte vi får se några TV-inslag i Rapport och Aktuellt om Pernilla Hagberg ikväll. Inte heller lär vi få se frågor till Åsa Romson och Gustav Fridolin om de delar Pernilla Hagbergs uppfattningar om att SMHI ingår i en konspiration eller om planet X.


Riksmedia kommer att mörka detta fullständigt.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se