thoralf

Direktlänk till inlägg 30 september 2014

GALENSKAPEN FORTSÄTTER MED S OCH MP

Av Thoralf Alfsson - 30 september 2014 08:52

”I liknande ordalag försvarar Mikael Damberg, gruppledare för S, att partiet ansluter sig till den överenskommelse om migrationen som MP har med Alliansen. S släpper kravet att hänsyn ska tas till arbetsmarknaden innan arbetskraftsinvandring godkänns.”

 

Läs artikel från SVT.


Nu sviker då Socialdemokraterna ännu en gång sina kärnväljare inom LO till förmån för en mer eller mindre helt oreglerad arbetskraftsinvandring till Sverige. Vad har Stefan Löfven bakom pannbenet? Har han inte varit ordförande för ett LO-förbund?


Nyligen flaggade Socialdemokraterna i Danmark för att asylreglerna måste skärpas då antalet asylsökande ökat drastistkt. En särskild form av tillfälliga uppehållstillstånd skulle inrättas.


I nedanstående diagram kan du se vad som är orsaken till de starka reaktionerna inom dansk politik.


 


Dansk Folkepartis Peter Skaarup inleder DF:s veckobrev med följande formulering.


”Det er for længst gået op for de fleste, at det eksplosivt voksende antal asylansøgere, der søger mod Danmark, udgør en kæmpe udfordring. De nyeste meldinger går på, at hvis den nuværende tilstrømning fortsætter, så vil vi nå op på 20.000 asylansøgere i år! En række borgmestre har meldt ud, at de ikke har ressourcerne til at tage imod flere asylansøgere. I en Megafon-måling, der blev offentliggjort i weekenden, lød det fra 55 procent af de adspurgte borgere, at de eksisterende asylregler skal strammes.”

  

I en opinionsmätning svarar 55 procent av danskarna att man bör skärpa reglerna för asyl. Dansk Folkeparti är inne på samma linje som Sverigedemokraterna att man skall hjälpa i närområdet men man vill också införa begränsningar i välfärdssystemen för nyanlända i Danmark.


”Allerhelst så vi, at Danmark fører en helt anden politik med centre i nærområderne, hvor vi hjælper flygtningene lokalt. Der kan vi hjælpe flere. Vi må samtidig begrænse antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, ved at tilbyde disse mindre luksuriøse forhold, end det er tilfældet for tiden.”

 

Jag delar helt och fullt Dansk Folkepartis åsikter om att det i första hand skall beviljas tillfälliga uppehållstillstånd och att nyanlända personer inte skall ha fri tillgång till våra välfärdssystem. Vi har idag alldeles för generösa bidragssystem med t.ex retroaktiv föräldrapenning och omedelbar tillgång till barnbidrag.


Kraven måste ökas radikalt både på asylsökande men kanske framförallt på anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring.


Om galenskapen får fortsätta i Sverige kommer sannolikt våra välfärdssystem krackelera fullständigt och statens underskott fortsätta att skjuta i höjden inom en mycket nära framtid.

 

Inte minst med tanke på att det är de rödgröna som nu skall försöka styra moder Svea. Jag fasar för framtiden!

  

Men för att få lite perspektiv på galenskapen och danska politikers reaktioner till skillnad mot 7-klöverns politiker i Sverige måste statistiken över antalet asylsökande sättas in i sitt rätta sammanhang!


 


Vilka åtgärder kommer den nya regeringen vidta? Inga är nog den tragiska sanningen.


Vårt enda hopp står faktiskt till ett extra val och att Sverigedemokraterna då stärker sin ställning ännu en gång!

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

30 september 2014 09:24

Galenskaperna fortsätter i oförminskad takt och Sverige blir ett sämre land att leva i. Hoppas det blir nyval.
SD vid nyval och 2018

 
Stefan K

Stefan K

30 september 2014 09:27

Jag jobbar själv inom ett traditionellt LO-yrke och har hört reaktionerna under de senaste åren. Jag förvånas inte det minsta över att SD är näst största parti inom LO-kollektivet.
Med MP i sängen kan S komma tvingas till ännu högre skattehöjningar än man utlovade i valet. Det kommer att slå hårt mot främst industrin, men också handeln och andra yrkesområden där LO-grupper finns representerade.
Är det också så att en S-ledd regering fortsätter på Alliansen inslagna linje, där LO-kollektivet och deras anhöriga fått stå tillbaka mycket när migrationspolitikens problem ska lösas, lär också Socialdemokraterna inse misstaget att bjuda in Mp på en romantisk middag.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 september 2014 09:41

Håller med om att SD är räddningen men det blir långa 4 år ! Man måste ju undra vad "dom" har att tänka med !

 
Ingen bild

Gute

30 september 2014 09:47

"Socialdemokraterna släpper kravet att hänsyn ska tas till arbetsmarknaden innan arbetskraftsinvandring godkänns."
Vilket fullständigt magplask!!

Nu blev en stor del av svenska arbetare chockade och grundlurade, man trodde att Socialdemokraterna trots allt var ett parti som stod på deras sida, men gav istället upp i förhandlingarna.

Sverigedemokraterna behöver egentligen bara sitta still i båten, och föra fram sina budskap som säkert är lockande för svikna arbetare som nu känner sig ännu mer osäkra över sin framtid.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

30 september 2014 09:49

Det kommer att bli intressant hur demokratin kommer att fungera efter valet när vissa tjänster skall tillsättas. Eller är det på det visat att vi har demokrati fram till valdagen. Upp till bevis alliansen m fl. Folkets dom kan bli hård annars.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

30 september 2014 09:51

Galenskaparna har man skrattat åt många gånger, men de nya galenskaparna skrattar man inte åt.

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2014 10:02

7-klövern kan lika gärna döpa om sig till Migrations och islamiseringsblocket.
Jag tippar på en ekonomisk och social kollaps inom 4 år.
Tänk er Rumänien 1989 eller Albanien 1999.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 september 2014 10:05

Ja, hur ska de göra?
Fortsätta på den inslagna vägen och SD, s väljarstöd ökar?
Minska invandringen, SD får rätt och ökar sitt väljarstöd?

Pest eller Kolera, det valet väntar för sju politiska partier...

 
Stefan K

Stefan K

30 september 2014 10:34

Är Birger Schalug numera en f.d Miljöpartist?
http://schlaug.blogspot.se/2014/09/vantade-beslut-om-forbifarten-och-nya.html?m=1
Hur många fler f.d miljöpartister får vi se när partiet nu viker ned sig på punkt efter punkt?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 september 2014 11:28

Jämför med pågående raset för svenska kronan, sen alliansen lade ner vapnen, och accepterade att en röd-grön minoritetssörja skall regera Sverige. Och... det kommer att bli än värre, innan ny-/omval blir den oundvikliga följden.

 
Ingen bild

Waterbug

30 september 2014 11:36

Läget är intressant, Löfven har ingen ideologisk drivkraft att fortsätta den påbörjade lönedumpningen inom flera sektorer genom ohämmad invandring som "högern" startat. MP blev medlurade på tåget under flagg att det hade med medmänsklighet att göra precis som man nu blir lurade av Löfven inom skola, försvar osv.

MP är den nyttiga idioten i dagens riksdag.

Löfven kan dock inte ens andas om en invandringsbroms utan att bli persona non grata inom hela etablissemanget även om hans opinionssiffor förmodligen bisarrt nog skulle höjas om han vågade röra sig i den riktningen, så långt ifrån varandra står folket och kulturmarxisterna/globalisterna/7-klövern vilket aldrig kan vara nyttigt på sikt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 september 2014 11:37

Om SD "ordnar" ett nyval , blir det i praktiken en "folkomröstning" om svensk invandringspolitik, SD bör öka kraftig.
Detta beror helt på hur partiledningen tolkar ordet ansvar.
Agera boxboll i fyra år till och massinvandringen fortsätter eller röra om i grytan, så fort det bara går.

 
Ingen bild

World Traveller

30 september 2014 12:02

Massinvandringen och islamiseringen är det heligaste av allt heligt i Sverige. Inget får stoppa folkutbytet, kosta vad det kosta vill. Nedskärningar, förbud och förändringar kan göras inom allt möjligt, utom det heligaste - invandringen. Den ska fortsätta till varje pris och den svensk som sätter sig på tvären får hela svenska median och etablissemanget mot sig. Hur fan har det kunnat bli så här. Vems ärende springer media och våra ''folkvalda''?

 
Ingen bild

Lena

30 september 2014 12:07

Tycker Söder vann stort i debatten med Dinamarca som framstår som en enpartipolitiker och dessutom nåt så oförskämd att det saknas ord. Men Söder log i njugg, han vet att sådant inte går hem hos folk endast hos RF.

Länkar till en synnerligen bra artikel i Avpixlat om hur olika skribenter tänkt sig att hantera SDs framgångar (med SD-politik bl a).
http://avpixlat.info/2014/09/30/sd-ska-bekämpas-med-rasismforbud-och-sd-politik/

 
Ingen bild

Trollfar

30 september 2014 12:25

@Gubben o Gumman, bättre att avakta ett år och låta S och framför allt MP göra bort sig ordentligt. Efter det kan ett nyval ordnas med ett översvallande resultat för SD.

Redan nu, i och med backandet av vägbyggen och dylikt står det klart för väljarna att MP kan du inte lita på.

 
Ingen bild

Hacke

30 september 2014 13:17

Att makt förblindar visste vi ju men detta måste vara något rekord. Och detta är bara den interna början på spektaklet som väntar. Aldrig har det väl framgått så klart att det numera bara finns två alternativ i svensk politik, 7-klövern eller sd.
Valet borde vara givet - i vilket land som helst förutom Sverige.

 
Ingen bild

Göta

30 september 2014 13:43

Jag har precis samma åsikt som Trollfar här. SD ska absolut inte ha för bråttom med något extraval. Vänta minst ett år, så den rödgrönlila 7-klöverröran hinner bli tydlig för en större del av folket.

Det finns fortfarande SKRÄMMANDE många som inte har MINSTA ANING om vilka enorma mängder som kommer hit och vad denna vansinniga, OKONTROLLERADE massinvandring ställer till med för Sverige. Detta måste först nå ut till folket.

Hittills är det främst de som bor i mindre orter med nytillkomna asylboenden i närheten som p.g.a egna erfarenheter plötsligt tvingats vakna upp och rösta på SD. Vi kan emellertid inte vänta på att majoriteten av alla svenska orter ska fyllas med asylboenden. Det enda sättet är därför att bombardera hushållen med den information som gammelmedierna (främst Radio/TV) konsekvent vägrar ge folket. Det finns inget annat sätt för SD att upplysa folket om verkligheten än att själva skicka/dela ut adekvat information med Thoralf-staplar och kortfattade men tydliga upplysningar om SD och om det verkliga läget i Sverige. Detta måste få chans att gå in hos många, många fler av de hänsynslöst media-hjärntvättade stackars svenskarna.

 
Ingen bild

Lärare

30 september 2014 15:02

Vilka åtgärder tas mot denna förskräckliga människa, Rosanna Dinamarca eller vad hon nu heter?
Kan väl inte få passera utan åtgärd när man i Riksdagen klär ut sig på detta vidriga och odemokratiska sätt.

Vad Sjöstedt måste göra är att först och främst ta avstånd från hennes klädesval, nästa steg är att hon i Riksdagens talarstol ber SD om ursäkt. Händer ingenting, ja då bör hon placeras utanför Riksdagen, Sveriges Högsta beslutande organ.

Blir nog en proteststorm utan like från Svenska Folket, när detta uppmärksammas och alla får se när hon glatt går omkring i Riksdagen med "hattröjan"!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 september 2014 16:06

Det handlar om hur man väljer att beskriva incidenten ifråga, eller hur?

Precis som att AB skriver att SD lämnade kyrkan för att det predikades mot rasism när skälet i verkligheten var att det insunierades att SD var rasister.

 
Ingen bild

Trollfar

30 september 2014 16:07

@realisten, eftersom du inte ens vet vad för rör som de skulle försvara sig med tycker jag att det är bättre att du håller tyst.

Alla har rätt att försvara sig, Framför allt mot vänstergalningar som har 200 miljoner döda människor på sitt samvete. Dessutom kom de sk. rören aldrig till användning.

Skriv när du vet något, nu är det bara patetiskt.

 
Ingen bild

Stefan

30 september 2014 16:39

Man kanske skulle börja sälja T-Shirts med texten V = BARNRUMPOR... Det borde finnas en marknad, ca 13% av svenska folket åtmistone. Fast det bästa är nog att låta V hållas med sina sandlådefasoner, de ökar ju bara sympatierna för SD. Nu kom jag på en ny, V = NYTTIGA IDIOTER!

Det höjs röster för nyval och det är nog ganska troligt att det blir under mandatperioden. SD ska nog inte ha för bråttom, det är bättre att låta övriga partier göra bort sig ett tag så att det inte heter att SD ställer till politisk oreda bara för att de kan. Frågan är ju också om det är bättre att vänta tills M fått en ny despot, förlåt partiledare, eller om man ska passa på medan de är ledarlösa. Det beror ju på vem den nye M-ledaren blir, förhoppningsvis någom som kan tala med SD. SD kan knappast hoppas på egen majoritet efter ett nyval så någon form av samarbete krävs ju för att vända skutan inna den sjunker.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 september 2014 17:31

Thoralf skriver:"Nu sviker då Socialdemokraterna ännu en gång sina kärnväljare inom LO till förmån för en mer eller mindre helt oreglerad arbetskraftsinvandring till Sverige."
Ovanst. + Thoralf´s mycket tydliga grafik om ex.-vis antalet asylsökande, menar jag med risk för att bli tjatig, borde ingå i regelbundna "allmänna utskick" till svenska hushåll så att även de inte så politiskt intresserade väljarna ges en möjlighet att ta del om hur galet det går till i politiken. Om bara allmänheten blir lika informerade, som vi bloggläsare blir, kommer "SD-Sesam" att öppna sig och SD kommer därmed att dubbla igen eller göra ännu bättre ifrån sig!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan A.

30 september 2014 18:35

Undrar vad mp fått för sin tvärvändning militärt och trafikpolitiskt 2 kr litern på drivmedel och 50 öre på kilowatten och några extra ministerposter....kan bli kallt i vinter...

 
Ingen bild

Gute

30 september 2014 18:44

När man ser på riksdagens öppnande och Björn Söder (SD) riksdagens andra vice talman sitter där framme inför alla, då inser man vilka fantastiska framsteg partiet har gjort och att folket gillar politiken på allvar.

Jag blir faktiskt lite sentimental och rörd och inser att nu ligger vägen öppen för något riktigt stort framöver, partiet behöver endast ta till sig av vad den vanliga väljaren tycker och nonchalera hela etablissemanget som nu har kommit på skam.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 september 2014 20:31

Rossana Dinamarca har med rätta fått kritik för sin vedervärdiga T-shirt

Men dessvärre har vissa dårfinkar kallat henne för olämpliga saker i mail och kanske annat. Vem gynnar det? Jo, Rossana Dinamarca.
Så, smartast är att använda ett vårdat språk, men med stor skärpa.

 
Ingen bild

Thure

30 september 2014 21:00

Hur kan man kalla det för "arbetskraftsinvandring" om hänsyn inte först tas till hur arbetsmarknaden ser ut?

 
pappasven

pappasven

30 september 2014 21:02

Problemen är att 10 miljoner människor lever i olika verkligheter ekonomiskt såväl som geografiskt, arbetes och yrkesmässigt, utbildningsmässigt osv.

Mitt epitet: "Hellre rik och frisk än fattig och sjuk" ger vid handen att om man "har det bra" så gillar man läget bättre. Dessutom om man inte riktigt bryr sig om att se sig om runt i vårt samhälle för att se hur dina kamrater har det utan tittar "åt ett annat håll" kan man ganska länge blunda för "missförhållanden" etc. Om en journalists äldre nära och kära hamnar i "dålig vård" kommer det artiklar i PK-pressen MEN så länge man "klara sig" så bryr man sig inte. MEN med nästan 200 utanförskapsområden koncentrerade till vissa kommuner . . . Trodde faktiskt att S skulle se över tingens förhållande (=analysera) och utifrån fakta välja den framtida vägen . . att bara vara som ett rö för vinden kan aldrig vara bra för ett land.

http://http:/pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

tjolahopp

30 september 2014 21:04

@Hulda mk1, hur vet du att hon fått mejl? Har hon sagt det så är det lögn. Ett försvar som används av MSM och vänstern för att tycka synd om kommunistslampan.

 
Ingen bild

sarak

30 september 2014 21:05

Bra Hulda mk1!
Vi vinner inget på att vara lika sandlådeaktiga. Folk straffar ut sej själva så småningom.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 september 2014 22:40

@tjolahopp. Ibland är tom. Kommunister ärliga. Så det kan vara sant. Känner personligen en som är betydligt mer vänster än Rossana och han/hon litar jag på fullständigt, men iof. är vi inte politiker och motståndare.

Men återigen, dåligt språk gynnar fel människor...

@sarak.
Tack:-) Gör så gott jag kan...

 
Lassekolja

Lassekolja

30 september 2014 23:53

@Gute, exakt så kände även jag framför TV-n idag! Jag satt med ett brett leende när jag såg Björn Söder sitta med Kungligheterna länst fram i Plenisalen! FANTASTISKT!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Anna

1 oktober 2014 00:20

Media lägger en svart filt för vindrutan varigenom den nyktre chauffören behöver se för att kunna köra istället för att putsa rutan som egentligen är deras jobb.

Därför kommer folk i Sverige aldrig hinna se förvandlingen, hinna reagera förrän det är försent och vårt land är ett nytt Rumänien anno 1989 eller ett nytt Kosovo.

Därför kommer framtidens dom mot media att vila tung.

 
Ingen bild

realisten

1 oktober 2014 02:11

Tack Rossanna för din kamp mot fascismen!!

 
Ingen bild

pelle

1 oktober 2014 02:18

Att ni bara orkar, fast jag beundrar er,, ni krigar på tappert och det är greate.
men fattar ni inte att sverige har fått dom politiker sverige förtjänar, det är försent att göra något, LO, o compani har fått vad dom förtjänar, hjärn tvättade idioter som inte fattar sitt eget bästa, staten o media tänker åt dom, riktiga kötthuven, det går ju inte att prata med folk dom fattar inte,,,,, nää man kan inte rösta på sd , för det är ett enfråge parti,,,, nää man kan inte rösta på sd för dom är rasister,,,,, känner ni igen detta? Folk är så förbannat dumma i huvet så det är rätt åt dom att det går åt helvete och det tycker jag är bra,, problemet är att vi som tänker o ifrågasätter kommer att dras med i den stundande misären, så jag har gett upp allt hopp om detta land, det enda jag vill är att dom som har ställt till detta helvete ska ställas till svars o straffas för landsföräderi.

jag röstade på sd, jag gjorde min plikt helt enkelt, fast jag var bara sekunder ifrån att rösta på ett tuffare parti.
o jag förstod att det skulle bli så här efter valet, men det är redan försent, andra generationens invandrare är ju värre en den första,,,,,,, det blir inbördeskrig av detta.

men som sagt jag beundrar er för att ni orkar hålla på

pelle

 
Ingen bild

Gute

1 oktober 2014 06:46

Väljare positiva till SD-samarbete

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5979348

 
Svensson

Svensson

1 oktober 2014 06:57

Socialdemokraterna ska alltså fortsätta med alliansens lönedumpningspolitik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

1 oktober 2014 07:12

Realisten, lika barnslig som Dinamarca, beundrar tydligen kommunismens förtryck och massmord. Låt aldrig de rena kommunisterna få makten i Sverige för då går det här som det gick i Kambodja.

 
Ingen bild

OH

1 oktober 2014 07:32

Kommunisten Dinamarcas uppträdande i Riksdagen visar brist på respekt för Riksdag och demokratin. Om inte Talmannen ger henne en skarp åthutning har vi snart våldsvänstern inne i Riksdagen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 09:11

Göta:Trollfar : Vänta gjorde dom på Titanics däck också.
Vad är det ni skall vänta på, att Alliansen fortsätter att lägga ned sina röster, och att andra partierna ansluter sej till migrationsöverenskommelsen ?

Man måste leva i verkligheten. risken är stor att 4 år till kastas bort och att 500000 nya svenskar har hittat hem.

Ta ansvar är att ta ansvar och använda dom redskap man har, tyvärr är det väl så att sjuklövern ser till att SD aldrig kan lösa ut nyval
Då är det "roliga" slut, då återstår bara 51% för SD, och då finns ingen välfärd kvar ändå så då spelar det ingen roll.

Sverige har ett gäng politiker och journalister som av olika anledningar sänker Sverige i en rasande takt, dessa måste stoppas

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 09:16

OH : Dom är sedan länge både i riksdagen , pressen och TV
Fast idag belyses dom på bloggar och ibland v ett politiskt parti
Deras makt är obruten

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 09:17

"av"

 
Ingen bild

Trollfar

1 oktober 2014 09:48

Gubben o Gumman, finns absolut ingen anledning att stressa. Mycket bättre att avvakta och få klara bevis på vad som händer när framför allt MP får makt. Redan nu har de sålt smöret och jag ser verkligen fram emot valdebatter med MP. När de skall förklara sitt svek inför lyssnarna.

Vänta ett år och de kommer verkligen att ligga i underläge, socialkommunisterna.

 
Ingen bild

Irene

1 oktober 2014 10:14

Klockan är tio och jag nås inte av några nyheter om "storstrejken", vare sig radion eller TV:n nämner välfärdshotet. I dag skulle väl Sverige stanna? Ökningen av SD ledde ju till att vissa personer utlyste strejk, allt skulle stanna i landet 1 okt. Jag har bunkrat i onödan för moder Svea verkar klara sig.

 
Ingen bild

Trollfar

1 oktober 2014 10:16

@Irene, om det inte går att lagra kan du alltid skänka det till fattiga tiggare från Rumänien. Om de vill ha det?

 
Ingen bild

Göta

1 oktober 2014 10:24

Vad skulle det göra för skillnad om SD skulle lyckas få 15-16 procent istället för 13 efter ett snabbt nyval inom de närmaste månaderna?

Det kan inte bli fler röster eftersom det fortfarande inte är tillräckligt många väljare som har informerats eller tagit till sig den bistra svenska verkligheten, vare sig genom egna personliga erfarenheter eller med hjälp av upplysningar via siffror (stapeldiagram) och alla andra fakta som vi nätläsare dagligen kan ta del av.

Nätläsarna av politiska sajter ökar visserligen kontinuerligt men är fortfarande inte fler än ca 20 procent av väljarna (varav en del är vänsterdårar som inte har förmåga att se igenom sina röda dimridåer).

En oerhört stor majoritet väljare låter sig alltså fortfarande ledas enbart av de falska svenska mediernas dagliga åsiktsstyrningar.

Det är exakt som Lassekolja skrev igår (17:31 ovan), nämligen:
"Om bara allmänheten blir lika informerade, som vi bloggläsare blir, kommer "SD-Sesam" att öppna sig och SD kommer därmed att dubbla igen eller göra ännu bättre ifrån sig!!!"

Det är nödvändigt att SD själva utför denna upplysningskampanj direkt till hushållen. Det finns inget annat sätt att nå tillräckligt stor del av folket! Så länge landets dagliga nyhetsmedier HELT STYRS av starka och högljudda vänster- och socialliberala krafter är och förblir de vägarna STÄNGDA för SD.

 
Ingen bild

Göta

1 oktober 2014 10:27


"@Gubben o Gumman" skulle min kommentar ovan börjat med.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 10:40

Trollfar :Tycker du inte vi ar fått bevis nog på vad som händer varje vecka som går, vad clownerna i Miljölpartiet gör är fullständigt egalt
Vill du ha 1,5 miljoner nya svenskar till , då skall du vänta
Du får ursäkta , men vi är nog några som inte tror riktigt på den taktiken.
Vad är det du skall vänta på utveckla nu det eftersom du går i svaromål hela tiden, det är dags att du gör det nu

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 10:44

Göta : Det du skriver om är historia ,samt fantasier, vi är framme vid punkten om det överhuvudtaget går att ordna ett nyval.
Försök att uppdatera dej lite om läget innan du går i svaromål.
Vill du ha 1,5 miljoner nya svenskar till genom att vänta ja eller nej ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 10:47

Trollfar : Du skriver att du ser fram emot debatterna, jaha kul för dej , tror du det är någon freakshow, när det anländer 3000 nya svenskar per vecka ?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 oktober 2014 10:59

G&G får nog räkna om lite.

I övrigt håller jag med Göta och Trollfar. Socialdemokratiska väljer måste inse vilket dåligt val det var att rösta på S och vilka konsekvenser det får.

MPs väljare kommer nog knappast att gå till SD men väl till V som protest. Med den nya undersökningen som publicerades idag så ger det de facto Alliansens väljare mandat för att samarbeta med SD.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 11:06

Nemo saltat sobrius : Vad händer under tiden du väntar ?
Vad väljare tycker hit eller dit i undersökningar är egalt, du har ett valresultat där SD stängs ute, skall det vara så svårt att förstå det ?
Det finns ingen tid att vänta

 
Ingen bild

Lena

1 oktober 2014 11:10

Det går inte att prata med folk, de fattar inte, är det någon som skriver på bloggen. Jo det är sant, så sant. Misstänker att de inte ens skulle ta till sig ett av Thoralfs stapeldiagram med hur olika stor invandringen är i nordens länder. Det skulle ENDAST hjälpa om deras kompisar, föräldrar, barn etc skulle slå upp dörren och säga något.
Folk i Sverige går omkring som om de var i trans, men de är innerst inne rädda för att vara udda, ha en annan åsikt, tänka olik de andra i gänget. (Jag vet för jag är en av dem, det går inte att tala politik helt appropå i Sverige idag).Därför är saker o ting inte "moget" ännu för Sverige. Människorna måste komma ur sin trans först och det gör de när något annat "dyker upp" som gör dem ännu mer rädda: ex när ekonomin kollapsar och pensionerna sänks radikalt etc, DÅ ska vi se att många ändå FÖRSTÅR en hel del var problemet emanerar från.

 
Ingen bild

Lärare

1 oktober 2014 11:43

Finns det ingen klädkod för riksdagsledamöterna i Sveriges Riksdag?
Verkar inte så, då är det väl hög tid att inrätta en sådan!
Men, jag vill ändå minnas att ngn centerpartist blev tillsagd av talmannen ang sin klädsel för ngt år sen.
Att inte talmannen reagerat på vänsterpartistens val av kläder i kammaren är mer än förbryllande.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 oktober 2014 12:16

Jag önskar att det fanns en quickfix. Men det gör det inte. Det är bara att bita ihop och vänta på att opinionen svänger än mer till vår fördel. Inget kommer att påskynda det så väl som 1-2 år med S+MP vid rodret.

 
Ingen bild

Pensionisten

1 oktober 2014 12:17

Tiggarna utanför Maxi i Lyckeby strejkar iaf inte idag.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 12:20

Lärare : Ett mynt har alltid två sidor :=)(=:, Rosanas avsaknad av stil o klass gör att ett antal tusen människor bestämde sej att rösta på SD 2018, ett ännu större antal fick klart för sej att dom röstat rätt 2014.

Dom 5% av väljarkåren som tycker som hon behöver vi inte bry oss om.
Vänsterpartiet är det parti som är mest illa omtyckt både av folk och andra riksdagspartier guess what ,150 miljoner mördade minst.
Snacka om "fin" bakgrund/historik

Då går en helidiot omkring i en t-shirt med sandlådetext.
Passar inte Sverige så kan man ju alltid flytta tillbaka till Sydamerika

 
Ingen bild

Peter

1 oktober 2014 12:25

Tips, visa det danska diagrammet för någon närstående och låt de även läsa att Danmark insett att de inte kan ta om hand denna mängden människor.

Visa sedan staplarna för de nordiska länder men håll för den övre delen av stapeln med ett papper så att inget över de danska staplarna syns. Peka på de danska siffrorna igen och jämför med övriga länder. Dra sedan bort pappret och så att även de svenska staplarna blir synliga i sin helhet.

Kommentaren när min syster såg detta var att hon hoppades det blev omval så hon kunde rösta annorlunda.

 
Ingen bild

Lena

1 oktober 2014 14:05

Jan Mills blogg tar upp ett intressant perspektiv, det "de goda", t ex Arnstad m fl om att de kan PRATA stort om allt det goda det vill för invandrare och det sociala ansvar de tar. MEN hur förhåller det sig med hur de skulle ställa sig om de verkligen tog emot för asylinvandring på samma höga nivå som ex ett landsortssamhälle som Ställdalen som tagit emot 230 asylanter men hade en ursprungsbefolkning på 500. I så fall skulle Södermalm behöva ta emot 35.000 asylanter/år. Hur skulle de då ställa sig att få alla dessa som grannar? Läs vad Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver om det. Ord o inga visor.

Dessutom: V=Idioter ;)

http://janmilld.wordpress.com/2014/09/30/finns-det-samariter-pa-sodermalm/

 
Ingen bild

LSW14

1 oktober 2014 14:24

@Gubben o Gumman
Ditt mantra om att ett omedelbart nyval är lösningen för Sverige är väl ändå inte så väl genomtänkt. Visserligen håller jag helt och fullt med om att regeringsansvar handlar om just- ansvar. Om vi (vilket jag hoppas inte inträffar) får ett nyval inom en snar framtid, innebär inte det då att ansvaret för 7-klöverpolitiken till stor del vältras över på SD?
Tror du verkligen att opinionen hinner förändras till SDs fördel till den grad att ett tidigt nyval skulle ge SD mer än 15%? Om inte, vad är isf poängen? Vad tror du blir resultatet om det är SD som orsakar ett nyval i närtid, kommer det att ge good- eller badwill?

/du skriver (12:25) "Dom 5% av väljarkåren som tycker som hon behöver vi inte bry oss om."
Du har vid upprepade tillfällen ondgjort dig över att ingen brytt sig om SD under perioden 2010-2014.
Du menar alltså att man kan helt ignorera ett mindre parti, förutsatt att det inte är SD förstås? Eller är det bara ytterligare ett exempel på dina återkommande logiska kullerbyttor?!

För att inte spamma tråden väljer jag att istället kapa @ Nemo saltat sobrius inlägg (12:16) eftersom där står att läsa vad som till alla delar är även min ståndpunkt.

 
Ingen bild

pg

1 oktober 2014 14:43

Kan man hoppas på att SD stoppar föreslaget om höjda avgifter för kärnkraft och stopp för nya!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 15:44

LSW14 : Läs gärna sista meningen i blogginlägget, sedan tycker vi ignorera är ett spännande ord

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 oktober 2014 16:18

Nyval snarast, nej. Låt S och Mp göra bort sig rejält först...

 
Ingen bild

LSW14

2 oktober 2014 12:47

@Gubben o Gumman (15:44)
Då missförstod jag dig och ber givetvis om ursäkt för det. När du skrev "5% av väljarkåren" tog jag för givet att du menade just 5% av väljarkåren, inte en enskild toka i V-partiet. Betr tokan så håller jag dock med till 100%. Så det kan bli...

Anledningen till att jag formulerade några frågor var helt enkelt därför att jag är intresserad att höra hur du tänker ang konsekvenserna av ett ev nyval.

För egen del tror jag att ett nyval inom 0-12 mån är illa för oss eftersom det är stor risk att SD då får ta ett stort ansvar för en tidigare förd 7-klöverpolitik som SD aldrig kunnat påverka. Samtidigt är det högst osannolikt att opinionen hinner röra sig i någon omfattning till SDs fördel. Utan ett större förtroende från väljarna lär inte den nuvarande maktbalansen förändras nämnvärt. Det ser jag som två stora problem.

Ett annat problem är att i det fall SD tidigt tvingar fram ett nyval finns en uppenbar risk att SD får en skurkstämpel, den risken är betydligt mindre om väljarkåren får lite tid för eftertanke.

Hur du vill förhålla dig till det spännande ordet är upp till dig. Det är ditt tangentbord.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se