thoralf

Direktlänk till inlägg 29 september 2014

BÖRJAR ETT NYTT LIV

Av Thoralf Alfsson - 29 september 2014 11:00

Idag avgår jag som riksdagsledamot!


Jag skulle kunna skriva en hel del om hur dessa fyra år varit i riksdagen. Inte bara om relationerna och den arbetssituation som rått i riksdagen, utskotten och kammaren. Hur ledamöter från 7-klövern uppfört sig, både goda och bedrövliga exempel. Men även hur det varit innanför de låsta dörrarna till Sverigedemokraternas riksdagskansli. Bara en sådan enkel sak hur ledamöter och tjänstemän placerades ut i arbetsrum i de två våningsplanen är intressant och talande i sig. Eller om den så kallade Pol.Kom-gruppen och dess makt. Eller om alla utvecklingssamtal som hållits med riksdagsledamöterna ;-)

 Det finns väldigt mycket mer att skriva om men det skulle bli alldeles för omfattande för ett blogginlägg. Det skulle bli en hel bok! Men vem vet?


Som bloggare får jag dock en friare roll i fortsättningen när det gäller rikspolitiken ;-)


Den nya riksdagsgruppen får dock helt andra förutsättningar än den som varit under den gångna mandatperioden. De nya riksdagsledamöterna kommer till och med få det riktigt bekvämt i förhållande till hur vi haft det. Även om det uppstår en del nya utmaningar på riksdagskansliet då flera tjänstemän blir riksdagsledamöter och måste ersättas.


Utskotten har 17 ledamöter. Alliansen har haft 8 ledamöter, de rödgröna 8 ledamöter och Sverigedemokraterna en ledamot. Detta har givetvis varit en jobbig situation för våra ledamöter att behöva vara ensam med i många fall en tung arbetsbörda. Nu ser det dock betydligt ljusare ut. Nu blir det två sd-ledamöter i utskotten på bekostnad av en moderat i utskotten, vilket är min egen bedömning.  När SD dessutom har hela 49 ledamöter och det bara är 15 utskott + EU-nämnd kan i princip alla utskott även ha en arbetande ersättare och minst en tjänsteman knuten till varje utskott. Det skulle innebära 3 ledamöter + 1 tjänsteman i varje utskott vilket skulle bli rena himmelriket i jämförelse med tidigare mandatperiod. Men å andra sidan kan det också ställas nya krav på varje ”utskott” att de även levererar annat till partiet i form av debattartiklar, handlingsprogram, utskottsinitiativ och inte minst jobbar utåt i utskottens frågor mot näringslivet och fackliga organisationer o.s.v.


Ett förslag som jag drivit ett antal gånger i den gamla riksdagsgruppen är att utskottsledamöterna skall skriva debattartiklar i ämnen som rör utskotten som sedan distrubueras till t.ex ordförande i distrikt och kommunföreningar för att användas i de lokala tidningarna. Tyvärr har jag inte fått gehör för detta. Det har bara varit de stora tidningarna som prioriterats av presschef med medarbetare, ett typiskt storstadssyndrom enligt min mening.


Om varje utskott skrev 4 debattartiklar varje riksdagsår i detta syfte skulle de lokala organisationerna få 60 debattartiklar att kunna använda i lokaltidningar varje år och 240 under en mandatperiod.


Kvittningssytemet i riksdagen är en annan sak som vi under mandatperioden har varit utestängda ifrån. Det har inneburit att vi mer eller mindre krävts hundraprocentig närvaro vid voteringarna då alliansens övervikt endast varit tre röster. Nu blir dock situationen helt annorlunda då de rödgröna har 159 mandat och alliansen 141 mandat och Sverigedemokraterna 49 mandat. En betryggande numerär vågmästarroll. Det innebär en betydligt bättre arbetsituation och att man inte behöver tvinga t.ex sjuka personer att närvara vid voteringarna utan att riskera att det pralamentariska läget förändras.


Från och med idag är jag alltså ”arbetslös”. Men i praktiken kommer jag fortsätta jobba för partiet på mer eller mindre heltid, förutom att jag kommer göra några semesterresor under det närmaste halvåret. Resor som jag inte kunnat göra tidigare på grund av närvaroplikten i riksdagen och voteringarna. Det kanske även blir en långresa under vintermånaderna.


Idag har vi det sista kommunfullmäktigemötet i Kalmar för den gångna mandatperioden. Få ärenden på dagordningen och någon större debatt är inte att vänta. Däremot blir det intressant att se om det blir några samtal om framtida val till oppositionsråd, nämnder och styrelser.


Idag börjar jag på ett nytt liv. Jag skall tänka lite mer på mig själv i fortsättningen.

 
 
Ingen bild

ugglan

29 september 2014 15:03

Jag hoppas och tror att både du Erik Almqvist och Christopher Dulny kommer tillbaka till riksdagen 2018.

 
Ingen bild

Fiona1177

29 september 2014 15:22

Det kan nog vara skönt för dig att få slippa selen ett tag, och vi vet också att det är du som har åstadkommit att SD har fått ett stort antal nya väljare tack vare din person och din blogg. Vi vill också se dig tillbaka i riksdagen 2018!

 
Ingen bild

anette

29 september 2014 15:32

Det är viktigt att Du fortsätter att skriva på bloggen, för Dina tankar
och åsikter vill vi inte gå miste om. Hej!

 
Ingen bild

Odalbonde

29 september 2014 15:35

Heja Thoralf. Lite ledigt och sedan kommer du igen
med ny kraft. En sak i sänder. Du behövs!

 
Lassekolja

Lassekolja

29 september 2014 15:35

Kan inte annat än instämma med @ugglan, med tillägget bl.a Gustav Kasselstrand, Therese Borg, Thord Brynielsson(fr.Kungsbacka) + några till, som jag inte kommer på just nu.
Betr. dagens 2:e vice Talman-omröstningar; Thoralf, kan Du förklara så att jag/vi begriper vad första och andra omröstningen hade för mening, när den tredje visade ungefär samma resultat (52 istf 53 resp. 51röster för Björn Söder)och plötsligt var avgörande. Skall erkänna att jag bara lyssnade "med ½ öra" när Talmannen förklarade proceduren innan omröstningarna startade. Nu slutade ju allt väl, Björn Söder blev, som föreslagits, Riksdagens 2:e vice Talman. GRATTIS BJÖRN även om jag personligen hellre sett David Lång i ämbetet! OK, en mer kompetent på posten än Björn Söder kanske inte går att finna inom SD, vad vet jag?
Jag hoppas verkligen att Sverigedemkraterna som 3:e största Riksdagsparti inser vikten av att hålla valmanskåren(=svenska folket) underrättade om sanningar i och om Riksdagen, som annars förblir "hemligstämplade" av PK-etablissemanget.Min idé handlar om ett flertal "allmänna utskick" till samtliga svenska hushåll med fakta och lättbegripliga grafiska tabeller, av typen "Thoralf´s blogg". Det har ju visat sig att alltför många väljare inte vet säkert vad SD EGENTLIGEN står för, närmare bestämt 87% ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 16:04

Lassekolja, det var årets kanske viktigaste kommentar. Thoralf, kan du be någon av SD's riksdagsledamöter göra vad du har gjort - rapportera på en blogg om alla beslut som tas i Riksdagen och vad som försigår där?

 
Ingen bild

Tony

29 september 2014 16:05

Såg omröstningen om valet till andra vice talman, där Björn Söder
var nominerad för SD. Lade också märke till dom belåtna miner
från dom fyra som höll i röstningen för varje blankröst som
kom upp. Man blir lätt illamående när man ser beteendet hos
personer som beter sig som om det var dagisverksamhet, och
inte en omröstning i riksdagen. Det är skrämmande att ett valresultat har så dålig respekt bland dessa makthavare när
dom gör allt för att marganellisera vad nästan tio procent
av väljarna tycker.
När nu Svenska folket ratade kommunisterna i valet, så
tycker Jonas Sjöstedt att man kan ju jävlas med dem som
det gick bättre för. Ett ynkligt bettende, men det visar
kommunisternas rätta ansikte!

 
Ingen bild

tant Gul

29 september 2014 16:06

I nya Sverige saknar dumheten gräns

En ny regering bör deklarera att man tänker "förbjuda organisationer som främjar rasdiskriminering" för att komma till rätta med SD:s valframgångar. Sverige bör förbjuda partier och organisationer som uppmanar till rasdiskriminering, skriver Stefan Jonsson, professor i etnicitet, och Elena Namli, professor i Rysslandsstudier, på DN Debatt. De får medhåll av Andreas Johansson Heinö, statsvetare på socialliberala Timbro.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

29 september 2014 16:31

Tack Thoralf för ditt fantastiska arbete som riksdagsledamot samt lokalt i Kalmar. Med tillönskan om allt det bästa för dig.
Stellan

 
Ingen bild

Gute

29 september 2014 17:05

Vid valet 2018 är du tillbaka igen, det ska vi väljare se till.

Det behövs erfarna och kompetenta politiker när partiet växer och många nya ska läras upp, där har du en viktig roll.

Det är många som borde vara tacksamma för ditt enträgna slit som har bidragit till partiets enorma tillväxt, att det eventuellt har funnits motsättningar på andra plan är en annan sak!

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2014 17:12

@Lassekolja
Fria Tider skriver om valet till andra vice talman och vad de odemokratiska kommunisterna hade hoppats skulle ske:

http://www.friatider.se/chocken-sd-fick-st-d-fr-n-andra-partier

 
Ingen bild

Göta

29 september 2014 17:49

@ Thoralf

Stort tack Thoralf för ditt riksdagsarbete och för allt intressant och lärorikt vi har fått oss till livs om riksdagen genom din blogg!

Precis så som du är ska en riktig riksdagsman vara, folklig, öppen och mån om sina väljare. Nu var det alltså avslutat för den här gången. Men du återkommer. Vi får vänta lite bara. Redan inom ett år kan det bli nyval och då bör du ha din givna plats i riksdagen igen, och vi, dina SD-bloggläsare, kan då återigen få känna oss DELAKTIGA i Sveriges parlament.

 
Ingen bild

Tjelvar

29 september 2014 18:06

Jag ser ett nyval som en oundviklig utveckling.

Då får Thoralf ett riksdagsmandat igen, 2015 eller 2016.

 
Ingen bild

nyval

29 september 2014 18:10

Nu börjar det svenska etablissemanget bli riktigt desperat! De vet att SD är beredd att fälla en regering där MP ingår i. De vet nu att SD är beredd att sänka Löfvens budget och tvinga fram en regeringskris, som i sin tur kan leda till ett nyval redan under vintern som kommer.

Nu låter Bonniersmaffian via DN publicera en artikel skriven av tjänstemannen Per Molander. Han är generaldirektör åt Inspektionen för socialförsäkringen. Och tidigare har han varit departementsråd vid finansdepartementet. Alltså handlar det om en tjänsteman som är starkt bunden till etablissemanget.

I artikeln lyfts det upp en ny alternativ för 7-klövern, genom att helt sonika ändra på Riksdagsordningen för att helt blockera och eliminera SD:s röster vid voteringen! Syftet är enligt Molander att stärka minoritetsregeringarna i framtiden, för att lättare kunna bortmanövrera ett växande SD, och hindra dem från inflytande. Och på det sätt hindra ett nyval, med en svag och misslyckad Löfven som inte ens lyckats bilda en handlingskraftig regering, samtidigt som Alliansen numera är ledarlöst, då Reinfeldt lämnat fältet. Skulle det bli nyval, skulle Åkesson ha en stor möjlighet att kamma hem betydligt större framgångar. Detta vill 7-klövern, LO, Bonniers och övriga etablissemang undvika till varje pris. De är alltså även beredda att ändra i Riksdagsordningen, för att hindra ett nyval.

Läs mer: http://korta.nu/1g1

 
Ingen bild

Hacke

29 september 2014 18:43

Tack Thoralf för att du håller oss informerade. Som rikspolitiker har du varit exemplarisk i din roll med ditt unika förhållande till oss väljare. Inte undra på att du har mängder av dagliga och stundliga anhängare från hela landet på din blogg. En folkvald i ordets rätta bemärkelse.
Räknar kallt med att du gör snar comeback på riksplanet. Men oavsett var eller vilken nivå du befinner dig är du ändå en av de absolut största tillgångarna för partiet och den Sverigevänliga rörelsen.

 
Ingen bild

Andreas

29 september 2014 19:19

Hoppas att du kommer att fortsätta att ägna åtminstone större delen av din arbetstid på politik, som lokalpolitiker istället.

 
LaJoh

LaJoh

29 september 2014 19:43

När Thoralf Alfsson idag lämnar sitt uppdrag som riksdagsman är det motiverat, från en som kryssat honom 2010, att framföra ett stort tack för den förnämliga insatsen i riksdagen. Han har under mandatperioden inlämnat värdefulla motioner, gjort betydande insatser i skatteutskottet och deltagit i uppmärksammade debatter, som flera gånger visats i TV. Lämnat rapporter dagligen från riksdagen till oss väljare på bloggen, även från studiebesöken, ex Australien.Thorals insats har varit föredömlig. Därutöver har han samtidigt genom denna värdefulla blogg haft en kontakt med oss väljare, som jag förmodar är unik bland riksdagsmännen.Man har till vänner kunnat referera till "min riksdagsman". Denna dag är en tacksamhetens dag till Thoralf från väljarna.
Samtidigt är det tråkigt för oss väljare., att SD:s ledning inte insett vilken förlust partiet gjort i riksdagen genom att inte ta till vara den kompetens och erfarenhet som Thoralf representera. Det var stort av honom, att stå kvar i SD och dessutom medverka till det bästa valresultatet någonsin i år.Hur uppfattar partiledningen och JÅ Thoralfs förnämliga insatser ? Genom Thoralfs konakt med sina väljare över hela landet förtjänar han allt beröm.
Om han vill återväljas i 2018 års val eller vid tidigare nyval till riksdagen eller slutar sin verksamhet som landshövding i Kalmar återstår att se .Än en gång tack Thoralf !

http://h e z t

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 september 2014 20:21

Jag skulle kunna säga något men LaJoh här innan mig sa det så bra.

 
Ingen bild

Observer

29 september 2014 20:57

Jasså......! SD´s ledning håller "Utvecklingssamtal" med ledamöterna.
-Det sade allt jag behövde veta. -Det var ju tråkigt! -Att man skjuter sig själva i foten på ett sådant vis.
Jag har anat att något var galet sedan det som hände med petningen av Thoralf mm.

Det är som jag sade tidigare -De dumma är nu för många, överallt!!

Idag censurerades Pippi-Långstrump.....

...Så......Så är det!

 
Ingen bild

Göta

29 september 2014 21:04

Danskarna vill ha strängare asylregler enligt en opinionsundersökning som utförts av opinionsinstitutet Megafon på uppdrag av danska TV 2 och dagstidningen Politiken. Undersökningen visade att hela 55 procent av danskarna vill skärpa asylreglerna. 24 procent vill behålla de befintliga reglerna, och 14 procent tycker att asylreglerna ska vara mer frikostiga.

Nu anländer ca 100 asylsökande per dag till Danmark, vilket danskarna anser som katastrofalt många. Jämför detta med vad en av svenska Migrationsverkets anställda handläggare, "Migga X", rapporterade i ett par Twitters härom dagen från sin arbetsplats i Sverige:

"Migga_X
De officiella siffrorna på ca 2000
asylsökande per vecka är kraftigt
missvisande. Verklig siffra snarare
3000 per vecka."

"Migga_X
Inströmningen till Sverige är nu
som en nukleär kedjereaktion
som ingen vet hur man ska stoppa.
Frågan är när härdsmältan kommer."

http://avpixlat.info/2014/09/29/en-majoritet-av-danskarna-vill-minska-asylinvandringen/

 
Ingen bild

test

29 september 2014 21:06

Så är det i alla partier. Innan votering så talas det om vad knapptryckarna skall trycka på. Inget eget tänkande tolereras.

Felet är det svenska valsystemet. Att det är partierna som väljer vilka folket skall rösta på. Hade det varit som i Finland där du röstar på en person, så hade Thoralf fortfarande varit riksdagsman.

Det gäller att få bort den makten partierna har. Vilket de inte kommer att släppa frivilligt naturligtvis.

 
Ingen bild

Johan

29 september 2014 21:08

Tack Thoralf för att du delat med dig av dina iakttagelser under tiden i riksdagen!

PS
Var kan man köpa T-shirten "V = folkmördare"

 
Ingen bild

Olle Hagberg

30 september 2014 01:30

Du hade fått ett personkryss av mig i valet, men det sprack ju tyvärr. Så ingen annan fick något kryss... men jag röstade givetvis SD och ser fram emot att göra det igen 2018 och då med ett kryss till Dig Thoralf. Jobba på, ge järnet! MVH Olle

 
Svensson

Svensson

30 september 2014 06:53

Du har gjort att många har blivit medlemmar i Sverigedemokraterna med din blogg,fortsätt med det bra arbetet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

30 september 2014 07:58

Lycka till med ditt "nya liv" Thoralf.
Jag misstänker att du och flera andra populära SD-representanter är tillbaks i riksdagen 2018, då de nuvarande 49 ledamöterna lär få sällskap av många fler.

Misstänker att svekdebatten inom Mp förs redan nu och när Mp viker ned sig i kärnkraftsfrågan också, lär partiet sakta implodera.

Alliansen förlorade tack vare uppgörelsen med Mp i migrationsfrågan. Nu gör sossarna samma misstag, med skillnaden att Mp nu sitter i en regering. De stora förlorarna på Alliansens och Mp:s lilla kärleksaffär var LO-grupperna och deras anhöriga som ständigt fick se sig nedprioriterade. Tror inte att de köper en nedprioritering också under en sosseledd regering.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

St Ulfsten

1 oktober 2014 16:42

En rättelse Thoralf, du börjar inte ett nytt liv, du påbörjar en fyraårig paus. I nästa val kommer SD dubblas och om valberedningen inte ger dig en av 100 platser vore det total idioti

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se