thoralf

Direktlänk till inlägg 28 september 2014

OM ALLIANSENS VÄLJARE VISSTE VAD SOM PÅGÅR

Av Thoralf Alfsson - 28 september 2014 19:19

Mobbningen av Sveriges tredje största parti håller på att ta helt nya proportioner. I Sveriges riksdag finns det en klar majoritet för en icke socialistisk regering men Alliansen kastar ändå in handduken och ger en ytterligt svag minoritet uppdraget att bilda regering. Minst sagt häpnadsväckande!


Orsaken är att man inte vill prata eller ta stöd av Sverigedemokraterna!


Uppenbarligen är Moderaternas antagna policy av partistyrelsen från den 24 november 2006 fortfarande högst aktuell. Där bland annat följande sägs enligt EXPO.


”I direktiven framgår det att moderaterna inte ska samverka med eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna på något sätt:


”Vi ingår inte samarbete, förhandlar inte och ingår inte valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna”.


I kommuner där moderaterna ingår i ett minoritetsstyre ska partiet inte förhandla med Sverigedemokraterna inför ett beslut. På så sätt ska Sverigedemokraterna tvingas att bekänna färg i sakpolitiska frågor, menar moderaterna.”


Alla som har öppna ögon ser ju hur ”väl” moderaterna lyckats med sin taktik. I valet 2010 kom SD in i Riksdagen med ett fördubblat valresultat. I senaste valet blev det mer än en fördubbling och 49 mandat i riksdagen. Till väldigt stor del på bekostnad av mandat som Moderaterna förlorade.


Jag hör nu rykten om att policyn i detta dokument är i allra högsta grad levande även idag. Det är minst sagt häpnadsväckande uppgifter som når mig om hur vissa moderata politiker agerar på det lokala planet. Om Alliansväljarna visste hur deras valda politiker spelar sina kort skulle de nog bli fullständigt tokiga.


Jag kommer i senare blogginlägg berätta allt om detta och rent ut sagt hänga ut dessa ”nya moderater” och Allianspolitiker som så fullständigt missbrukar det förtroende som väljarna gett dem. Om de nu inte tar sitt förnuft till fånga och agerar ansvarsfullt mot väljarna.


På det lokala planet har jag också noterat hur bittra de ”rödgoda” personerna Ahonen, H-G Strömer, Henrik Rydström o Martin Nilsson är men även borgerliga skribenter som t.ex Ulf Wickbom. De har alla ägnat sig åt att spy galla över Sverigedemokraternas framgångar i sin egen besvikelse. Jag har ingen anledning att bemöta deras påhopp och rena lögner då deras bitterhet avslöjar dem och visar vilka patetiska figurer de i själva verket är. Jag lutar mig bara tillbaka med ett leende på läpparna och hoppas att de fortsätter i samma stil och med samma retorik så är förutsättningarna goda för en ny fördubbling av valresultatet 2018.


Men efter valet kom det ut en ny politiskt korrekt krönikör på Östran som tydligen hade bestämt sig för att visa hur duktig även hon är. Liselotte Erndin Dahlberg höjer sig själv till skyarna och anser alla 800 000 väljare som röstat på SD som mindre vetande och okunniga.


”13 procent har valt att rösta på SD i år. Det är deras rätt. Deras demokratiska rätt. Vi som inte valt att gå den smutsiga vägen har också använt oss av demokrati.”


”Vi kallar dem idioter, bonnläppar, vi skäms över att bo i samma stad och vi plockar bort dem från vänlistan på Facebook.


Reaktionen är förståelig. Vi markerar vår avsky för dessa åsikter och tar kraftfullt avstånd från allt vad SD står för. Detta är mänskligt eftersom vårt hjärta säger att detta är fel, fel, fel! Vi vill skrika, ruska om och stoppa ned den där jäkla blåsippan i käften på dom!”


Vi Sverigedemokrater känner igen tongångarna att förklaras dum, obildad, okunning, främlingsfientlig, inhuman o.s.v Liselotte är bara en i mängden! Jag är fullständigt övertygad om att hon aldrig träffat och pratat med en förtroendevald Sverigedemokrat. Jag är lika övertygad om att hon aldrig läst vårt principprogram eller partiprogram eller något annat dokument. Hon grundar säkert hela sin uppfattning på artiklar i svensk media.


Är det någon som är okunnig är det just Liselotte Erndin Dahlberg! Rubriken på hennes krönika är ”En hatad människa kommer aldrig att lyssna”. Jag skulle vilja säga att en människa som hatar så mycket som uppenbarligen Liselotte gör kommer aldrig att lyssna. Utan de kommer precis som Ahonen, H-G Strömer, Henrik Rydström och Martin Nilsson fortsätta sprida sina lögner omkring sig då det är deras enda argument, förutom att de är de ”goda och fina” människorna. Som dessutom alltid backas upp av journalistkåren.


PS

Jag läste en minst sagt osmaklig artikel om Mattias Bäckströn Johansson som nu skall representera Västernorrland i riksdagen. Ett väldigt fint sätt av lokaltidningen att hälsa en riksdagsledamot välkommen. Den ovan nämnda bitterheten över valresultat riktigt lyser i artikeln.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tompa

28 september 2014 19:50

(M):s nya slogan 2018 blir

"De sista moderaterna"

 
Ingen bild

gigolo

28 september 2014 19:57

När man frågade mig om valet i moderaternas valstuga i Växjö innan valet så svarade jag att jag skulle rösta på "Gammelmoderaterna" 2014 Va... blev svaret vilka är det Sverigedemokraterna sa jag och gick

 
Ingen bild

St Ulfsten

28 september 2014 20:30

Vi kommer att få över 20% 2018. Ska bli intressant att se vilka småbarnsfasoner sjuklöverpajasarna kommer med då.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 september 2014 20:40

Som landsbygdsbo kokar jag av ilska när "bonnläpp" används i nedsättande syfte. Att sk-ta ner en yrkeskår och att se ner på landsbygdsbor, hur kan man göra så?

Hets mot folkgrupp??

God journalistik? NEJ. absolut inte.

 
Ingen bild

vmm

28 september 2014 20:52

Thoralf: vad gör du nuförtiden? Har du berättat det tidigare och jag glömt det? Men jag funderar alltså på vad du ska syssla med som... tja, till vardags som yrke. Ska du gå tillbaka till ditt gamla jobb? Jag förstår om det här är privata grejer så du svarar ju såklart så mycket eller lite du vill men jag tror att det är av intresse.

 
Ingen bild

Thoralf A

28 september 2014 21:23

vmm

Det är inte särskilt privat. Jag har en månads uppsägning från riksdagen som vilket arbete som helst. Sedan har alla avgående riksdagsledamöter som suttit i riksdagen mer än tre år en inkomstgaranti, i mitt fall under tolv månader.

Jag hoppas att jag kan få en politisk tjänst på lokal nivå kommun eller distrikt eller kanske riksnivå. Som jag skrivit på bloggen borde jag bli oppositionsråd i Kalmar om valresultatet och tidigare praxis skulle följas. I annat fall träder den nya politiska tjänstemannaorganisationen i kraft den 1 januari och då kan jag kanske få någon tjänst.

Skulle inte det fungera så går jag tillbaka till mitt gamla yrke och arbetsgivare. Om det skulle bli fallet kommer jag trappa ner rejält på mitt politiska arbete.

 
Ingen bild

Kurtan

28 september 2014 21:28

Skulle vilja vidga scoopet lite med att konstatera:

Om den svenska befolkningen visste hur vanstyrt Sverige har varit, är och kommer att bli de kommande 4 åren så skulle SD utan tvekan ha egen majoritet!

Rent matematiskt vad gäller demografi invecklingen i Sverige så kommer svensken att vara i minoritet i vårt eget land inom ett par decennier med nuvarande vanstyre!

Vill svensken verkligen utrota sig själv och dessutom betala för det, eller är 87 procent grovt vilseledda av media?!

 
Ingen bild

Leon

28 september 2014 22:01

@ gigolo (?)

Att "gammelmoderaterna" skulle motsvara SD ser jag som själv betecknande mig som just GAMMELMODERAT närmast vara en grov förolämpning.

Som gammelmoderat politik betraktar jag den politik som fördes av detta parti före 1976-års stora svek. Det var en konservativ politik med sveriges bästa för ögonen och som betonade individens betydelse. Alltså att varje individ oavsett ursprung hade sina egna individuella rättigheter, och givetvis skyldigheter, och även utifrån detta hade det individuella ansvaret för sin utveckling. Detta ställdes då i motsatsförhållande till den rådande kollektivismen som framför allt företräddes av SAP och som utvecklats till yttersta förfining under en 44-årig makthegemoni. Enligt denna syn var den viktigaste politiska/ekonomiska/sociala enheten olika mer eller mindre väl definierade kollektiv där individerna var underordnade och mer eller mindre betydelselösa. Oftast uppställdes utifrån denna i grunden socialistiska samhällssyn ett antal "motsatspar" där onda ställdes mot goda, ex v arbetare (givetvis representerade av fackliga kollektiv) mot arbetsgivare o s v.

Ska SD;s politik karaktäriseras av något så är det snarare just denna kollektivism. D v s att partiets grundsyn är just denna uppdelning i definierade kollektiv. Och att individer underordnas vid indelningen av distinkta grupper baserade på ursprung, etnicitet, (föregiven) religiös tillhörighet o s v. Vilka som grupp/kollektiv sedan tilldelas specifika generella egenskaper.

Alltså SD;s politik är nästan så långt man kan komma från den individcentrerade politik som fördes av "gammelmoderaterna" före 1976.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Lärare

28 september 2014 22:06

Vi kan ta det lugnt och luta oss tillbaka i fåtöljen.

Tobias Billströms medverkan i Agenda i kväll borgade för fortsatt framgång för SD!
Han, som många andra i olika medier, låtsas inte se problemet, nämligen att vi måste minska volymerna rejält för de som kommer till Sverige. I stället pratade han om att flera kommuner i landet måste ta emot fler flyktingar.

Bra, fortsätt i samma stil så ser vi dubbelt upp och lite till för SD i nästa val!

Vi kommer även att skörda flera M-röster till partiet, de som medverkade i kväll var klart negativt inställda till den enorma flyktingströmmen till Sverige.
NU, är det dags att visa staplarna för Nordens asylmottagning igen.

Heja Thoralf!
Heja SD!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

28 september 2014 22:12

Just Rydström är en synnerligen intellektuell lättviktare som, likt många fotbollsspelare, bevisat sin kapacitet genom att göra karriär på att löpa apport efter en boll. Men om man bor segregerat på Boholmarna är det väl en enkel figur att låtsas vara en god människa. Frågan är vad dessa godhetsmänniskor gör rent konkret för att förbättra samhället. Står de i soppkök? Eller kanske de samlar in pengar genom annat gratisarbete. Eller är det twitter och att hat-blogga som är deras forté.

 
Ingen bild

OT

28 september 2014 22:14

"OM ALLIANSENS VÄLJARE VISSTE VAD SOM PÅGÅR" så skulle de i kör sjunga "Karolinens bön": https://www.youtube.com/watch?v=Fn-eSBAJIY0

Istället för förbön för IS...

"Vi tror på Multikultis allsmäktiga kraft,
-himlens och jordens skapare.
-Vi tror på Jesus från Södertälje, Multikultis snart ende Son, vår Herre,
-som blev till som människa i Solna,
-föddes av lön från Rödakorset,
-led under Sverigedemokraterna,
-korsfäste Nydemokrati, dog politiskt och begravdes,
-steg ner till det mediala dödsriket,
-uppstod från de politiskt döda på tredje dagen,
-steg upp till chef för en utredning om ”främlingsfientlighet och rasism”,
-sitter på Multikultis, den allsmäktiges, högra sida
-och skall komma därifrån för att döma levande och döda.
-Vi tror på den heliga invandringen,
-det heliga, urvattnade flyktingbegreppet,
-de heliga flyktingbarnen,
-brottens tillåtelse,
-kroppens alla öppningar och det eviga nedtryckandet av svensken (som inte finns)."

The Apostles' Creed (Not the Nine O'Clock News): http://www.youtube.com/watch?v=IUQcCvX2MKk

 
Ingen bild

Stundtahl

28 september 2014 22:18

Är det inte förunderligt att en Riksdagsledamot med CV som Maria Abrahamsson, med den bästa allmänpolitiska kunskap sedan decennier, är tyst som en mus?
-I vart fall ser den moderata partipiskans slutknut vara sliten?

 
Rock

Rock

28 september 2014 22:22

Stolt att tillhöra de 13% som övriga 87% tro sig stå över.
Dem här 87% är så fruktansvärt naiva och dem alla besitter dåligt självförtroende för dem skulle aldrig våga säga eller göra något annorlunda utan följer samma tragiska linje livet ut.

Är jag pessimist som tror att det är försent för Sverige, tåget gick för längesedan innan SD ens fanns i riksdagen?
Jag lämnade Malmö för en mindre by på landsbygden men "problemen" lär väl dyka upp här lagom tills min dotter blir äldre och börjar skolan.

Vart flyttar man då? Island? Finland? Skogen?

http://www.braspelsidor.se

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

28 september 2014 22:24

Jag undrar vad alla de som bor på landet tycker om hur de politiska karriäristerna ser på dem när man använder dem som nedsättande epitet på de man inte gillar? Här kan vi verkligen prata om människoförakt.

 
Ingen bild

Göta

28 september 2014 22:33


Enligt SÄPO har hittills ett 80-tal svenska medborgare lämnat Sverige för att strida med Islamiska Staten och alltså delta i deras "halshuggningar av otrogna". (Enligt de spridda videofilmerna på YouTube verkar det snarare som att man med kniv SKÄR huvudena av de levande människorna.)

Expressen visar namn och bilder på 21 st av dessa ca 80 ISIS-krigare från Sverige. 15 av dem kommer från Göteborg, 2 från Borås och 3 från Stockholm. 12 av dessa 21 har nu dött i striderna.

Tja, det är väl bara att vänja sig även vid detta fullkomliga vansinne. Eller vad säger ni alla fina, rättrogna 7-klöverpolitiker och övriga godhetsmänniskor inom vårt svenska media- och kulturetablissemang - Alla ni med den fina "RÄTTA VÄRDEGRUNDEN"?

http://www.expressen.se/nyheter/de-har-lamnat-sverige-for-att-kriga-for-is/

Här finns lite mer att läsa om den fina "RÄTTA VÄRDEGRUNDEN".
Julia Caesars "Värdegrunden skördar liv":

http://snaphanen.dk/2014/07/07/sondagskronika-vardegrunden-skordar-liv/

 
Ingen bild

SM811

28 september 2014 22:37

@Thoralf
"Skulle inte det fungera så går jag tillbaka till mitt gamla yrke och arbetsgivare. Om det skulle bli fallet kommer jag trappa ner rejält på mitt politiska arbete." Det vore en stor förlust för SD och Sverige.

 
Ingen bild

Leon

28 september 2014 23:12

@ Göta

De som rest från sverige, vare sig de "formellt" sett är svenskar (i e svenska medborgare) eller bara "bosatta" här, och som deltar i IS våldsexesser ska givetvis betraktas som de terrorister de är. Och därmed också vid en återkomst till sverige lagföras som de krigsförbrytare de onekligen är. Hyser dock vissa tvivel att svenskt rättsväsende har ryggrad nog att åtala och döma dessa krigsförbrytare...dessvärre. Och knappast tycks heller viljan och förmågan att lagföra de propagandister här i landet som "övertygar" unga män (och kvinnor i vissa fall) om "det rätta" i "kampen" för kalifatet vara särskilt påfallande.

Det kan dock vara påkallat att inte utifrån ett 80-tal individers (några promille om ens det) val kollektivt skuldbelägga de i sverige bosatta muslimerna.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

OT

28 september 2014 23:23

@Leon

va f-n säger du!? Är det inga kristna, folkpartister m.fl som åker ner och får huvuden att rulla. Nu tycker jag allt du är riktigt ond (nästan en sverigedemokrat), skylla allt detta bara på musslor (det klart som fan att folkpartister åker ner också, hur kan du annars förklara deras politik?).

Lyssna, lyd, lär! "Sabaton The Final Solution": https://www.youtube.com/watch?v=FZrEmagLp6M

 
Lassekolja

Lassekolja

28 september 2014 23:53

De 87%-en får kontinuerligt sin samhällsinformation från samtlig (PK-)media, press, radio & TV. Vem informerar då de 87%-en om vad Sverigedemokraterna företar sig i Riksdagen och i kommuner och landsting runt om i landet? Svaret är dessvärre INTE NÅGON, om man bortser från allt negativt med "SD-anknytning".
Därför föreslår jag att SD-Riks minst två gånger om året informerar samtliga svenska hushåll genom direktutskick med korrekt och lättfattlig information om "hur Moder Svea mår"! Om inte SD informer svenska folket, vem förväntas då göra det? Svaret är som sagt: ABSOLUT INGEN!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göta

29 september 2014 00:22

@ Thoralf
Dina eminenta stapeldiagram, som så chockerande tydligt illustrerar de gigantiska skillnaderna på antalet asylsökanden mellan å ena sidan Danmark-Norge-Finland och å andra sidan dårarnas paradis Sverige, upptäcktes ju faktiskt och användes av SD-ledningen i valkampanjens "sista skälvande minuter". Till exempel som annonser i de dagstidningar som inte nobbade dina alster pga att ledarredaktionerna förskräckta insåg dess fantastiskt stora reklamvärde för SD.

Även i den heta valduellen mellan Erik Ullenhag och Björn Söder ett par dagar före valdagen passade Söder på att plocka upp Thoralf-diagrammet och visade upp detta några sekunder för både Ullenhag och TV-tittarna.
Se detta klipp:
http://www.dn.se/webb-tv/klipp/val-2014/bjorn-soder-sd-och-erik-ullenhag-fp-i-valduell-om-invandring/

Eller detta, om det funkar bättre:
http://www.youtube.com/watch?v=AOTaEcTYFFA

Dra framåt till 20:12 in i programmet!

Kanske du skulle fixa något slags patent på dina diagram Thoralf? ;-)

I vilket fall som helst borde SD förbereda sig redan nu för infoutskick (med uppdaterat Thoralf-diagram på första sidan) inför nyvalet inom något år, så vi slipper en liknande storflopp som årets miss till det röda Göteborgs över 400.000 röstberättigade pga felleveransen till SD från Tyskland. Det kan nämligen lätt uppstå sådana onödiga missar när man är ute i sista minuten.

Precis som Lassekolja så riktigt påpekar: "Om inte SD informerar svenska folket, vem förväntas då göra det? Svaret är som sagt: ABSOLUT INGEN!!!"

 
Ingen bild

Ola

29 september 2014 01:00

Klubben: Om_man_inte_förstår_problemet_är_man_inte_skickad_att_kunna_lösa_problemet ångar vidare hör jag.

Idag:
"Obligatoriskt" gymnasium har nu S o MP spikat.
"Alla skall få den kunskap de har rätt till"

-Är precis lika befängt som att säga: "ALLA skall kunna bli som Zlatan eller Björn Borg"
..Men..Tänk de elever som inte v i l l gå iskolan då? ..Eller har förmågan? ...Eller talangen?

Inför kunskapsplikt istället för närvaroplikt i 12år!
Vore inte det bättre? Deras ide´liknar ett skol-gulag där lärarna görs ansvariga att kunskaperna kommer in i huvudet på ungarna.

 
Ingen bild

w-son

29 september 2014 02:36

Och den otroligt fiiina och extra goda människa som Liselotte Erndin Dahlberg själv försöker framställa sig som bor naturligtvis - inte i den mångfald hon annars så hett förespråkar. Märkligt men ett gemensamt drag hos dessa hycklare.

 
Svensson

Svensson

29 september 2014 06:49

Dom agerar som dåliga förlorare,man respekterar inte resultatet i valet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 07:16

Leon, ni skuldbelägger ju kollektivt alla Sverigedemokrater för vad norska Breivik gjorde. För övrigt så är det betydligt fler än 80 islamister som åkt till Syrien och Irak, och de har även många sympatisörer här hemma. Det satt ju en på Debatt och försvarade IS. Och under valet stod det folk med IS logo på ryggen utanför en del vallokaler.

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 07:22

OT. Våra lokalanställda på campen säger nu att både i Afghanistan och Pakistan tar talibanerna över mer och mer och upprättar vägspärrar helt öppet. Precis som innan när talibanerna styrde så måste män odla skägg och nu har de även nåt annat kufiskt för sig - alla som passerar vägspärrarna måste ta av sig skorna och få sina hälar kontrollerade. Våra lokalanställda vet inte vad de tittar på men om hälen ''är fel'' så avrättas folk. Visst är det spännande med mångkultur :-)

 
Stefan K

Stefan K

29 september 2014 07:31

Den 27:e maj erkände Liselott Erndin Dahlberg att Sverige inte har en bra flyktingpolitik, att det finns stora problem, att inget av partierna i 7-klövern vågar diskutera frågan och att detta beror på rädslan för rasiststämpeln..
http://www.bloglovin.com/viewer?post=2874521129&group=0&frame_type=a&blog=10876075&frame=1&click=0&user=0
Så vad är då problemet med att SD faktiskt belyser problemen på det sätt inga andra partier vågar+

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 07:35

I artikeln om Mattias Bäckström Johansson skriven av Thomas Izaias Englund så säger Englund att Mattias inte har rätt att företräda SD-väljare för att han inte har någon regional anknytning. Vad har Waberi och alla andra inkvoterade för regional eller nationell anknytning då? Synd att den 87-procentiga fåraskocken inte har tillgång till sanna nyheter i DDR 2.0

 
Ingen bild

lundabo58

29 september 2014 08:05

@ Leon

Att SD ersatt gammelmoderaterna när det gäller försvars-, invandrings- och kriminalpolitik tycker jag är ganska uppenbart. "Nya moderaterna" tycks dessutom totalt ha kapitulerat när det gäller den kommunala självbestämmanderätten.

 
Ingen bild

Pensionisten

29 september 2014 08:33

En sak jag tycker är viktig att framhålla och det är att PAPPERSLÖSA=ILLEGALA invandrare. För att säkerställa deras identitet så ska dom skickas tillbaka till det EU-land dom först kom till. Låter väldigt hårt men varför välkomna så många illegala och inte en enda SD:are. Hoppas det blir villevalla i Ebberöds bank (riksdagshuset).

 
Ingen bild

Påskägget som exploderade....

29 september 2014 08:37

När ska MP tala om sanningen för sina väljare?
Att de säger ja till NATO och deras kärnmissiler på Svenskt territorium ?
För att få vara med och styra måste de va med på detta.... En liten hemlighet som S,FP,M,C,KD haft i många år...

SD och V skulle lätt kunna ställa till kaos nu.... Sveriges befolkning har INTE röstat för NATO bas på Svensk mark...

 
Ingen bild

Niklas R

29 september 2014 09:22

@Leon

De terrorister som återvänder till Sverige, vare sig de har svenskt pass eller inte, skall utvisas till Irak eller Syrien för att stå till svars för de brott de har begått mot de irakiska och/ eller syriska folket och skall därför, enligt internationell lag, dömas i dessa länder.
Finns inte dessa nationer kvar vid tillfället som dessa terrorister återvänder så kan vi döma dem för brott mot mänskligheten, samt massmord, tortyr, etc.

Däremot skall de inte dömas för krigsbrott då de inte är soldater eller del av någon officiellt sanktionerad motståndsrörelse. De är helt enkelt beväpnade gangsters som skall behandlas som sådana.

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 09:28

Niklas R, du får tänka på att 87% av svenskarna tycker att dessa IS-hjältar har bättre värdegrund än oss Sverigedemokrater. Vi vet nog allihop att de kommer att tas emot med öppna famnen när de återvänder hit, och batiktanter står beredda med fina bostäder och svenska uppassare åt dom.

 
tant Gul

tant Gul

29 september 2014 09:40

Att NyaSverige är ett falsarium vet numera även minst 800.000 svenskar!

Bill Whittle diskuterar i denna video sk MAGISKT TÄNKANDE, ngt som både Alliansen & Jämtin med sina kålsupare är så skickliga i, samt, kanske något mindre framgångsrikt,, progressiva socialiststater - och använder Sverige som avskräckande exempel;
från min. 4:36 av totalt 6:16.
http://youtu.be/FvfHLr5aEqU

http://youtu.be/FvfHLr5aEqU

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

29 september 2014 09:42

Tydligen blir lille " bagdadbob " erbjuden det ena toppjobbet efter det andra om man skall tro nätet och dagens industri. Ursäkta men han redde ju inte ut det första. Katastrof som minister. Ursäkta, jag glömde att jag befinner mig i ankdammen Sverige.

 
Ingen bild

Göta

29 september 2014 09:42


Leon skrev: "Det kan dock vara påkallat att inte utifrån ett 80-tal individers (några promille om ens det) val kollektivt skuldbelägga de i Sverige bosatta muslimerna."

Självklart inte. En av mina närmaste väninnor är invandrad, sekulariserad muslim, och hon, liksom hennes familj och åtminstone större delen av hennes släktingar här är minst lika upprörda som jag. Men 80 individer som deltar i och jublar över dessa bisarra handlingar är definitivt 80 för många. Liksom att ca 70.000 invandrarungdomar som inför sommarlovet fruktar att bli bortgifta mot sin vilja är 70.000 för många. Liksom att de 100-tals nysvenska småflickor som blir könsstympade är 100-tals för många, osv. Dessutom är det åtskilligt fler nysvenskar än dessa 80 svenska jihadkrigare som deltar i halshuggarjublet, bland annat på Facebook.

Detta är bara början på ytterligare en ny typ av dårskap i vårt nya Sverige med den fantastiska värdegrunden.

 
tant Gul

tant Gul

29 september 2014 10:36

http://korta.nu/OPEN-YOUR-HEARTS

Skäms Svenska folk - frivillig dumhet är inte ursäktlig!

http://korta.nu/OPEN-YOUR-HEARTS

 
Ingen bild

Göta

29 september 2014 10:59

En dansk opinionsundersökning som offentliggjordes i lördags visar att 55% av danskarna vill skärpa asylreglerna, 24% vill behålla de befintliga och endast 14% vill ha mer frikostiga regler.

http://avpixlat.info/2014/09/29/en-majoritet-av-danskarna-vill-minska-asylinvandringen/

Detta resultat kan ses mot bakgrunden av Thoralfs diagram med den gigantiska stapeln över antalet asylsökande till Sverige jämfört med Danmark och övriga Skandinavien. Den danska socialdemokratiska regeringen har dessutom infört tidsbegränsade uppehållstillstånd (TUT) för sökande som flyr från krig eller väpnade konflikter. Dessa ska alltså återvända till sitt hemland så snart situationen där stabiliserats. I Sverige får alla dessa automatiskt permanent uppehållstillstånd (PUT) med garanterad livstids försörjning av skattebetalarna här.

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2014 12:19

De odemokratiska fega kommunistdjä**** fick igenom att det skulle hållas en sluten omröstning gällande 2 vice talmansposten något man endast använt en (1) gång tidigare vilket var 1870. Allt för att förstöra för SD så nu sitter Per Westerberg och säger blank mest hela tiden. Hoppas detta kommer straffa de fega odemokratiska sandlådesittande sk politikerna i nästa val.

 
Ingen bild

realisten

29 september 2014 12:56

@Lotta
Sådan är demokratin!!

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2014 12:57

53 röster fick Björn Söder så nu måste man göra om hela omröstningen igen.

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2014 13:11

@realisten
Men är det inte Svenskarnas Partis husorgan som uttalar sig. Riktigt kul.

 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2014 13:17

realisten, ''demokrati'' DDR-style. Att du inte skäms för dina barnsliga och sjuka uttalanden. Vad säger dina föräldrar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 september 2014 13:25

Det är inte bara talmansvalets osmaklighet som förmörkar himlen idag.

Nu ska Pippi Långstrump bli politisk korrekt. "Negerkung" är tydligen alldeles för kontroversiellt och känsligt. Så, nu ska det tydligen heta "Kung".
Har man väl satt saxen i en klassiker, vilken blir då nästa?
Och när Kung blir känsligt, blir då titeln: Generalsekreterare i Kommunistpartiet och överbefälhavare i "Folkets" Arme'...??

Vidrigt!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 september 2014 13:48

Tittar nu på avgående talmannen på TV. "Blank" är tydligen ordet för dagen.
Löjligt av Vänstern och något de säkert får ångra i framtiden.

Appropå en osmaklig T-shirt, Vänstern = Kommunister...

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2014 13:50

@realisten
Skriver du som officiell representant för tidningen?

 
Ingen bild

realisten

29 september 2014 14:49

Björn Söder är nog den vice talman genom tiderna med sämst legitimitet!

 
Ingen bild

Leon

30 september 2014 20:05

@ "Världsresenären" (29 sept 07:16)

Men så artig (?) behöver du knappast vara att du tilltalsordet Ni när du vänder dig till mig. Dessutom, i vanlig ordning, uppvisar du uppenbara brister i läsförståelse. Och kommer även med ett flagrant lögnaktigt påstående som i sig egentligen inte skulle behöva bemötas. Men nåväl om du någonstans kan finna att stöd för ditt påstående är du nära nog övernaturligt skicklig (eller bara korkad).
Min intställning, som många gånger kommit till tals här är att varje INDIVID är ansvarig för sina handlingar och har därför också personlig skuld för de konsekvenser dessa innebär. Alltså den som kan skuldbeläggas för A. Breiviks bestialiska illdåd är...A. BREIVIK och INGEN ANNAN (PUNKT)

@ Niklas R (29 sept 09:22)

Delar helt din uppfattning att de brott (om man kallar det krigsbrott eller något annat) som "de svenska" IS-slaktarna begått om möjligt ska lagföras i det land de utförts. Problemet är ju att inget land enligt internationell lagstiftning kan utvisa sina medborgare till bestraffning för brott som begåtts i annan stat. Däremot kan, om sådana avtal finns, medborgare utlämnas om annan stat begär detta för brott som begåtts i denna andra stat. Som bland annat skett ett flertal gånger med gamla "naziförbrytare".

Problemet med IS-slaktarna är att det är tveksamt om Sverige har träffat utlämningsavtal med de stater (Irak och Syrien) där brotten begåtts. Någon kanske vet om detta är fallet men jag ställer mig tvivlande. Dessutom är ju den politiska situationen i dessa länder sådan att det är ytters tveksamt om det finns någon fungerande statsmakt. Vilket skulle innebära att vi (d v s Sverige) bokstavligen skulle få problemet "i knät". Alltså att dessa "figurer" lagförs för sina brott här i landet d v s de som är svenska medborgare. Är de bara "bosatta" i landet med beviljade uppehållstillstånd torde deras eventuella flyktingstatus kunna återtas och dessa utvisas utan större tvekan.

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se