thoralf

Direktlänk till inlägg 24 september 2014

NORGEHISTORIA

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2014 21:31

”Norge bör bygga upp en forskningsstiftelse åt Sverige. Där bör personer från etablerade norska och danska fackmiljöer anställas. Som broderfolk bör vi finansiera driften.

 

Svenskarna behöver nämligen hjälp. Långt framskriden ideologisk blockering gör dem ur stånd att hjälpa sig själva.”

 

Jag tror att Elin Örjasater har träffat en riktigt öm tå inom den svenska akademiska ankdammen där alla är så politiskt korrekta. Läs hennes debattartikel med rubriken ”Sverige vet inte vad invandringen kostar”.


Jag tror helt och fullt på de skrämmande uppgifterna om dåligt underbyggda underlag för statistik som Elin Örjasaeter lyfter fram. Det bekräftar ju 7-klöverns politiker titt som tätt genom sina påståenden om att invandringen inte kostar något utan att den istället är ”berikande” för Sverige. Om det vore sant skulle de ju inte säga nej till att göra beräkningar på ”intäkter och kostnader”.


Brottsförebygganderådet har gjort två utredningar om brott bland invandrare och svenskar. En kom 1996 och den andra kom 2005 tror jag. I den första fanns uppgifterna uppdelade på nationalitet och om jag minns rätt var den väldigt utpekande när det gäller vissa MENA-länder när det gällde sexualbrott. I utredningen som kom 2005 var dock inte lika finfördelad, utan endast uppdelad på i stort sett bara världsdelar. Allt för att inte vissa nationaliteter skulle kunna pekas ut i vissa avseenden. Jag tror att exakt detsamma råder inom SCB, Socialstyrelsen och andra myndigheter som tar fram statistik. Det är rent ut sagt planerat att undanhålla fakta för befolkningen om invandringens konsekvenser.


När det gäller just Brottsförebygganderådet har jag motionerat om detta i riksdagen men givetvis fick jag inget bifall för min motion. Läs min motion.


Vi behöver säkert hjälp från våra nordiska grannländer med att få fram adekvat statistik på dessa områden. Problemen kommer sannolikt öka med en rödgrön regering. Något annat skulle vara högst förvånande.


I Danmark vågar man ta fram och publicera känslig statistik!


 

 
 
Ingen bild

Lotta

24 september 2014 21:49

OT/ Lyssnade på säpochefen angående islamisterna som åker och strider för IS. Tydligen pratar Säpo med islamisterna både innan de åker, för att försöka övertala dem att inte åka men även när de kommer tillbaka. Frågor som dyker upp är om man lyckats övertyga någon islamist eller dess anhöriga så att islamisten inte åkte? Varför inte ställa ultimatum: Åker du kan du stanna kvar dit du åker och ett eventuellt medborgarskap blir indraget.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 september 2014 22:06

Det sjuka är att det inte är den första generationens invandrare som är mest överrepresenterade utan andra generationens?

 
Ingen bild

Vakttornet

24 september 2014 22:57


"Islam är fredens religion";
konstaterar både Englands premiärminister David Cameron och USA´s president Barack Hussein Obama.

Islamiska staten, Alqaida, Hizbollah, Alshabab, Boko Haram, Hamas, talibaner, wahhabiter, Muslimska brödraskapet.....
Behövs fler bevis?!

Läs Koranen och Hadithen; islams två kanoniserade böcker, om ni tvivlar.

 
Ingen bild

Rune

24 september 2014 23:19

"Svenskarna behöver nämligen hjälp. Långt framskriden ideologisk blockering gör dem ur stånd att hjälpa sig själva.”
------------------------
Ja, så är det nog?
Det svenska politiska och mediala etablissemanget behöver hjälp för att komma ur sin uppbyggda sektmentalitet. En avprogrammering med andra ord.

 
Ingen bild

Eric H

24 september 2014 23:47

Alla Norgehistorier är ju sanna!
Det vet väl alla?

 
Ingen bild

Göta

25 september 2014 00:23


Mycket bra att du visar upp Elin Örjazäters artikel på din blogg Thoralf. Jag har också med stort intresse läst denna och den är nu även publicerad i SvD.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/senaste-debattartiklarna-om-invandring_3944884.svd?sidan=1

Där har den bemötts idag av Martin Hällsten, docent i sociologi vid Stockholms universitet, med en artikel lite lagom fyndigt titulerad "En Norgehistoria om svensk forskning".

Martin Hällsten är alltså inte särskilt imponerad eller positivt inställd till Örjazäters artikel.

I detta sammanhang kan det kanske vara av intresse att Hällsten idkar ett visst samarbete med ingen mindre än Jerzy Sarnecki. År 2011 presenterade de en uppsats tillsammans. Jag antar på goda grunder att det är just denna uppsats som allas vår Affe (Affes Statistik) har gjort en av sina berömda seriestrippar om på sin blogg. Även Jimmie Åkesson är med i den aktuella strippen - och till och med Reinfeldt i ett litet hörn. ; )

Missa inte "Jimmie och Jerzy debatterar" här!
http://affes.wordpress.com/2011/03/24/jimmie-och-jerzy-debatterar/

 
Ingen bild

Observer

25 september 2014 00:43

Ja, Blir det ingen rätsida snart återstår bara emigration -Bort, Bort från hela EU!!!
LÅT MIG SLIPPA DENNA BEDRÖVLIGA KONTINENT MED DESS BIHANG, STYRD AV GRAVT RETARDERADE INDIVIDER.
Dessa har misskött Europa så m.k.t att det strax inte finns något kvar, inte minst hopp om framtid!

Australien
Söderhavet
Syd-Amerika

..Känns som bra alternativ!
Tänk så outgrundligt härligt att sitta där och titta på SVT-24 via satellit & se något om EU eller Debatt.
MAN SKULLE JU A L D R I G SLUTA ATT SKRATTA, ALLTSÅ!
-Vilken underbar känsla det vore!

 
Lassekolja

Lassekolja

25 september 2014 00:53

Jag lyssnade intresserat på Studio1 och Elin Örjasäter idag men när jag hörde Fredrik Federley istället för en Sverigedemokrat blev jag tillräckligt upprörd att skriva följande mail till Studio1-redaktionen:

"Hej Jörgen Huitfeldt och Linda Thulin(?)/Studio1!

När jag idag (onsdag 24sept.) hörde vad Studio1 skulle handla om tänkte jag "ÄNTLIGEN". Jag syftade på det som blev första inslaget e.kl.16, om den icke existerande debatten om invansringens kostnader. Jag vet att norsk och dansk statistik föres över ex.-vis brottslighet hos "urinvånare" resp. 1:a och 2:a generationens invandrare och nu fick vi genom Jan Ekberg reda på att dylik statistik även förs i Sverige. Skillnaden är då att hos oss i Sverige offentliggörs inte denna statistik. VARFÖR???
Vi hör så gott som dagligen att asyl- och anhöriginvandringen till Sverige är lönsam. Endast Sverigedemokraterna allena hävdar motsatsen. De/vi (ja, jag är sedan länge Sverigedemokrat) får då det ena epitet värre än det andra. När SD presenterar siffror över kostnaderna för nämnda invandring, framtagna av RUT(RiksdagensUtredningsTjänst) haglar anklagelser om förvanskade siffror, dock undangslöst, utan att presentera de korrekta kostnaderna. Egentligen självklart, eftersom ju sju partier hävdar lönsamhet!
Dagens inlägg med den norska forskaren Elin Örjasäter kunde blivit en "aha-upplevelse" om en i ämnet insatt Sverigedemokrat hade tillåtits deltaga i Studio1-inslaget. Nu valde Ni istället Fredrik Federley, en av de värsta lögnarna (ursäkta uttrycket men jag prioriterar fakta!) i ämnet asylinvandring. Återigen VARFÖR???
Nu har vi genomgått ytterligare ett Riksdagsval utan att väljarna haft en ärlig chans till komplett information om bl.a "invandringens kostnader" även om Statsministern förvånade oss alla genom att tillstå vad SD sedan länge hävdat, nämligen att västvärldens mest omfattande och vidlyftiga asyl- och anhöriginvandring kostar så mycket att inget blir över åt välfärd. Vår representativa demokrati förutsätter ju välinformerade väljare för att fungera optimalt.
Snälla SR/Studio1, ge svenska folket korrekt och sanningsenlig information och överlåt de politiska besluten åt väljarna! Jag vill så gärna kunna lita på Publikservice-media, som jag ju t.o.m betalar för!
Med förhoppning om en bättre samhällsdebatt!
TACK för ordet!

(namn+hemort)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

25 september 2014 01:05

Jag kan bara inte förstå varför alla ska försvara islam hela tiden, och dessutom kalla denna våldsamma sekt för fredens religion?
Det är ju precis tvärtom!
Jag har aldrig någonsin sett eller hört något positivt om islam.
Blod, död, terror och misär är islam.
VARFÖR försvarar ickemuslimer detta?
Dom vill ju oss inget väl.

 
Ingen bild

Observer

25 september 2014 01:16

Jag går i EXIL.
Jag orkar inte med det här längre!

Sverige har länge odlat dumheten.
Ta bara en sådan sak som Systembolaget till exempel! ..När 2% av befolkningen inte klarar av att hantera spriten, Ja, då skall de 98% övriga som inte har några problem måsta anpassa sig till de 2% som har problem.

..Och på den vägen är och har det varit med det mesta i Sverige.

De usla görs till kungar!

Enl Darwin finns det inte en enda art som skulle överleva speciellt länge på det viset. Det är kalla fakta.
Med den här omvända Darwinteorin kör man nu på i turbofart i hela Europa.
Vilken begåvningshandikappad som helst framstår ju som en Sokrates i jämförelse med valfri ur det sk "Etablissemanget" idag.
Därför kommer jag inte att engagera mig en mm till förrän den dag då vi har tester likt de man har för att bli astronaut för få tillhöra det ledande skiktet i Europa.
Fram tills dess kommer jag att lägga min energi på något som ger mig något.
Dumheten i Europa har passerat den kritiska massan och är irreversibel. Dom är för många helt enkelt.

 
Ingen bild

Observer

25 september 2014 01:31

Ett annat m.k.t bra Ex är det här med adoption i Sverige.
Där det skötsamma paret ställs inför oerhörda krav:

*Hög utbildning
*Höga inkomster
*Villa
*Bo i bra område
*Ej dömd
Mm

Samtidigt som vilken ensamstående fylleristkärring som helst, som varken kan försörja ens sig själv eller ens ta vara på sig själv tillåts skaffa 10st ungar och betalar gladeligen socialbidrag för dessa, i många fall livet igenom.

Sverige i ett nötskal.

 
Ingen bild

World Traveller

25 september 2014 04:33

Thoralf, jag tror du har rätt när det gäller BRÅ. Vi hade inbrott hemma för ett par veckor sen och flera andra i området har haft inbrott men detta har tydligen inget nyhetsvärde eftersom det inte nämns varken i lokaltidningen eller på Polisens hemsida över veckans begångna brott. Man får anta att BRÅ också mörkar detta för att det ska se bättre ut i statistiken.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

25 september 2014 07:28

Vi ser ju hur omvärlden kritiserar vår vårdslösa asylpolitik Men de finns ju som vanligt jornalister som inte ens då tar åt sig denna kritik

http://barrkis

 
Svensson

Svensson

25 september 2014 08:05

Vi får be Norge räkna ut vad massinvandringen har kostat Sverige,det ska vara någon opartisk som gör uträkningen.Det är bra att det här kommer fram i dom andra länderna,det får alliansregeringen att framstå som ett gäng idioter.Det kanske fanns skäl,varför så många avgick så hastigt från alliansregeringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

TV-tittare (ej SVT-TV4)

25 september 2014 08:31

->Observer
Du kan inte se "svenska kanaler" från satellit var som helst.

Ex Canal digitals kanaler:
http://www.telenorsat.com/satellites-teleports/satellite-fleet/thor-6-k1-2/#Thor6K1

Viasats kanaler kan ses här:
http://www.lyngsat-maps.com/footprints/SES-5-Nordic.html

 
Ingen bild

Dille

25 september 2014 09:00

Stort grattis till valresultatet i Kalmar. SD fick 6 mandat i kommunalfullmäktige, bara ett mindre än vad v och mp fick tillsammans!
Utomordentligt bra jobbat ! Särskilt med tanke på att det brukar råda motsatta förhållanden i universitetsorter.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 september 2014 09:11

Långvarig ideologisk hjärntvätt av journalistvänstern har lett fram till att endast 13% av svenska folket inser vad klockan är slagen.

Ny valboskap anländer i massor åt vänstern, man tycker någon borgelig politiker skulle tycka att det är något besvärande.
Sanningen är väl den att vi i princip inte har någon opposition i Sverige , alla är för massinvandringen exklusive SD, men dom är "bakbundna"

Det är alldeles för få som vaknat som "Observer" skriver, det går för långsamt, borde ha varit runt 25% senaste valet

Eftersom SD skall blockeras till varje pris så är nog bästa sättet för SD att ta ANSVAR" genom utlösa nyval, så fort man kan, för att gå runt hjärntvätten, och tvinga fram en begränsning av invandringen till Sverige.
Gör man inte det blir man ju i praktiken en åttonde PK parti
Det blir mycket snack och lite verkstad, låt oss slippa det i 4 år till

Precis som "Observer" skriver så minskar ju viljan att engagera sej Sverigevänligt ju längre tid som går, varken SD eller Sverige har tid eller råd med 4 år till i samma båt.

Man kan bara hoppas att SD:s ledning inser det omöjliga att som parti att bli utestängda , man får helt enkelt ta ett snack om vad ordet ansvar egentligen är, gärna med utgångspunkt mediavänstern.
Anser man att man kan välta dessa Sverigefientliga krafter är det väl bara att fortsätta som mobbningsoffer.

Grundbulten för mediakommunisterna är att nationalstaten Sverige skall avskaffas, och man har kommit ganska långt med det, dom enda som kan ändra på detta är SD, såvida ledningen kommer på vad nationellt ansvar verkligen står för.

Intrånget i privata kontokort får vi hoppas blir en väckarklocka på flera sätt för SD:s ledning i första hand.
Nu gäller Sverige som nation och svenskarna som folk

Grunden till Elins artikel är ju trots allt media Sverige.
Precis som hon påtalar behöver Sverige hjälp utifrån ,eller att SD börjar leva rövare.

Bara diagrammet talar sitt tydliga språk, denna typ av info kommer snart att klassas som hets mot folkgrupp eller dylikt i lagen.
Vänsterns enda chans är att förbjuda, samt börja med jakt på Sverigevänner, vilket man redan börjat med som bekant.
Ingen i det officiella Sverige reagerar, läget är kanske värre än rent av kanske vad vi själva förstår?
Sverige klassas förmodligen som en säkerhetsrisk redan idag av resten av Europa.

Senaste mediabidraget " Det är farligt för Sverige att stå med på Obamas anti IS- lista, citat Bo Inge Andersson, så mycket är livet värt för alla dom som mördas av dessa idioter, enligt SVT68
50 JASPLAN borde vara på väg redan från Sverige.

Fast mediakommunisterna vill väl inte att islamisterna skall få det hett om öronen så det är väl inte mycket att be för.
Då spinner dessa på känslomässig rädsla hos folk istället, usch
Tyvärr går folk på detta, som håller på dagligen i rutan


 
Ingen bild

Hacke

25 september 2014 09:15

@Lassekolja

Jag hörde också inslaget i gårdagens Studio Ett och inte minst studioreportrarnas arroganta ton mot den norska forskaren, där man i tonläge och frågeställning ifrågasatte vad hon hade med svensk invandringspolitik att göra. När så Federly kom in var inslaget i princip slut på någotsånär seriös nivå. Men intressant i varje fall att omvärldens reaktioner på den smått absurda situationen i Sverige på detta område inte längre kan mörkas helt och hållet ens av statsradion.
Jag tycker det är viktigt att vi gör som du och framför våra reaktioner till de ansvariga och det skulle vara intressant om du kunde berätta för oss om du fick någon respons och vad den i så fall bestod av. Detta eftersom jag själv ofta kontaktar SR i särskilt graverande fall och har på senare tid märkt att svarsfrekvensen snart är nere på noll, särskilt på förbjudna områden som dessa.
Jag håller alltid hövlig ton med saklig kritik eller frågeställning och lämnar fullständiga uppgifter för svar men som sagt, numera sällan någon respons. Undrar om det beror på att folk i allt högre grad hör av sig och dom inte har tid eller om arrogansen mot lyssnarna och därmed deras uppdragsgivare ständigt tilltar i styrka. Det ena utesluter ju heller inte det andra. Hur som helst finns det ingen anledning att sluta uppvakta dom kring deras hårresande behandling av främst ämnen som dessa. Droppen ska väl en gång urholka stenen även när det gäller den s k fria världens sämsta journalistkår.

 
Ingen bild

Mattias

25 september 2014 11:09

@Gubben o Gumman
Snarare är det ju så att 13% av Svenska folket blivit hjärntvättade av sådana som dig själv, Alfsson och övriga SD-politiker. Allt genom lögner, konspirationsteorier och ett ständigt strävande att ställa olika samhällsgrupper mot varandra. 87% av det Svenska folket vill inte ha det som ni, känns ganska tryggt!

 
Björn söderberg

Björn söderberg

25 september 2014 11:57

Åhhh va kul @ mattias trollet tillbaka. Kul att du hälsar på oss

http://barrkis

 
Ingen bild

Göta

25 september 2014 11:59

@ Thoralf
I slutet av ditt inlägg ovan skriver du: "... Jag tror att exakt detsamma råder inom SCB, Socialstyrelsen och andra myndigheter som tar fram statistik. Det är rent ut sagt planerat att undanhålla fakta för befolkningen om invandringens konsekvenser." Du hänvisar också till din riksdagsmotion angående Brottsförebyggande Rådet.

Jag återkommer igen till min kommentar kl. 00:23 ovan med länken till Affes seriestripp från år 2011. Där finns nämligen en del intressant information, även relaterat till Elin Örjasäters artikel om att Sverige behöver hjälp. I introduktionstexten till Affe-strippen läser man t.ex:

"Jerzy Sarnecki har i dagarna presenterat en studie som har mottagits med jubel i gammelmedia. Över 66 000 personer har undersökts i Stockholm och Jerzy slår fast att kriminalitet har ingenting med kultur eller etnicitet att göra, och således heller ingenting med invandringen att göra. Rapporten 'slår hål på främlingsfientliga argument' skriver DN.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inbjöd professor Sarnecki till debatt."

Sedan kan man i de två första rutorna med Jimmie Åkessons pratbubblor läsa intressanta uppgifter och insyn i hur man genom (ohederligt genomförd?) forskning kan vrida forskningsresultat i önskad riktning.

Sammantaget är detta bra illustrationer till hur de härskande VÄNSTERKRAFTERNA i kedjan politiker-universitetsforskning-medier samarbetar i sin hittills mycket framgångsrika indoktrinering av folket.

Länk till Affe-strippen:
http://affes.wordpress.com/2011/03/24/jimmie-och-jerzy-debatterar/

Länk till Rapporten från 2011 skriven av Martin Hällsten, Jerzy Sarnecki och Ryszard Szulkin.
http://www.su.se/polopoly_fs/1.55504.1321514493!/SULCISWP_2011_1.pdf

Länk till Martin Hällstens bemötande av Elin Örjasäters artikel i SvD:
www.svd.se/opinion/brannpunkt/senaste-debattartiklarna-om-invandring_3944884.svd?sidan=1


 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2014 12:10

@Mattias.
Det är inte SD som ställer samhällsgrupper mot varandra.
Det är verkligheten och bristande ekonomi som står för det.
De YTTERLIGARE 48 miljarder som sägs ska gå till invandringen under 2014 - 18, utöver redan anslagna summor, hade istället kunnat gått till skola, vård, omsorg, ökade pensioner, ett starkare försvar osv.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 september 2014 12:12

Mattias gör ett klassiskt feltänkt. Förmodligen uppmuntrat av media och andra inte allt för djuptänkade i ett försök att peppa sig själv.

Valet handlar inte om att rösta emot något. Utan på det parti man tror bäst representera en. Därmed inte sagt att man är för eller emot något annat parti annat än vissas våta dröm.

Kan man säga att tex 69% röstade emot S, eller 76% röstade emot M. För mindre partier som MP, V icg F! blir det ju ännu tydligare?

 
Ingen bild

vmm

25 september 2014 13:21

När det gäller Norge så måste jag återigen slå ett slag för Svalbard. Vem som helst får åka dit, det behövs inget visum. Svalbard tillhör lite löst Norge, kan man säga. Det är inte särskilt dyrt att flyga dit. En enkelbiljett med SAS från Sverige kostar normalt mindre än 2000 kr. När jag hör hur personer betalar massor och massor med pengar för att bli smugglade ut ur sitt land och för att få flyga till Sverige så tänker jag lite att "för fasiken varför köpte dom inte en biljett till Svalbard"!? Flyr man för sitt liv och vill till varje pris komma undan så är väl Svalbard ett bra alternativ? Visst, väl där så är det tufft. Inga bidrag betalas ut och det är kallt. Men har man pengar som man har tänkt att ge till en människosmugglare så är det bara att kliva in på ett hotell och säga "god dag jag vill bo här". Sedan, när pengarna är på väg att ta slut, så åker man till ett land och söker asyl... Flyr man för sitt liv borde Svalbard vara den första destinationen för dit kan alla fly.

 
Ingen bild

LSW14

25 september 2014 14:35

@vmm 13:21
Där fick du till det! Bäst idag, kan fan inte sluta le, he he...
Stor cred!

 
Ingen bild

Mattias

25 september 2014 14:50

@Nemo saltat sobrius
Jag menar att (SD) är parti som sticker ut kraftigt gentemot övriga partier. Man bygger dessutom hela sin ekonomiska politik på en mycket kraftig minskning av flyktingmottagandet/invandringen. Övriga partier och deras väljare vill något helt annat. Utan just den frågan är dessutom (SD) inget, allt faller platt av ekonomiska skäl, utom möjligen visionerna.

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 september 2014 15:05

Alliansen har i 4 års tid justerat min ekonomi neråt i och med de sänkta pensionerna , misstänker att sänkningen har gått till att höja invandringen !

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 september 2014 15:12

Fast undersökningarna visar att SDs invandringspolitik har större stöd hos fler än de som röstar på SD. Mer än 50% vill ha mindre eller oförändrad invandring. Skillnaden är att frågan inte är tillräckligt viktig för dem än.

Andra partier kommer att bli varse om att de förlorar väljare till SD. Tyvärr har i stort sett alla partiledare och ministrar målat in sig i ett hörn i den här frågan, som de inte kommer att komma ut från på lång tid.

Att tro att mer invandringen, mer HBTQ politik och mer avståndstagande kommer att förbättra väljarstödet är som att försöka släcka eld med bensin.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 september 2014 16:08

@Hacke 09:15, Jodå Hacke, jag fick svar av programledaren Jörgen Huitfeldt. Innehållet är som vanligt dessvärre det väntade, alltså inget att vara nöjd med. Man får vara tacksam att dom ens bemödar sig att svara. Svaret kommer här:

"Hej Lars

Kul att du lyssnar på oss.
Jag tycker din kritik skjuter över målet. Hela idén med inslaget var ju att lyfta den här frågan och diskutera forskningsläget vad gäller invandringens kostnader. Tycker inte att vi mörkade eller manipulerade någonting. Den som lyssnade kunde knappast missa att aktuell forskning säger att Sverige har gynnats ekonomiskt av invandringen under efterkrigstiden fram till 1970-talet men att den trenden sedan vände och att invandringen nu kostar i storleksordningen 40-60 miljarder per år. Eller som Ekberg formulerade det: Det sker en omfördelning via offentlig sektor från inrikes födda till utrikesfödda på någonstans mellan 1,5-2 procent av BNP årligen. Alltså 40-60 miljarder vilket han på direkt fråga också bekräftade.
Att det sedan var relevant att ha med just Federley var ju att ställa honom (som är en tydlig representant för de partier som vill ha en fortsättning på den nuvarande migrationspolitiken) inför de här siffrorna och inför kritiken att de inte har diskuterats särskilt mycket offentligt.

Mvh
Jörgen Huitfeldt

Intressant att jag inte är ensam om att "störa mig" på behandlingen av både SD och invandringsproblematiken. Det gäller precis som Du skriver, att visa respekt för den/de man skriver till oavsett hur missnöjd och frustrerad man än är. Den som inte är seriös blir heller inte seriöst bemött.
För övrigt drar jag slutsatsen att vid varje tillfälle, som SD på något sätt finns med i en dikussion, alltså när man talar OM SD men inte MED SD, borde någon från SD sitta med och korrigera alla märkliga epitet som SD tillvits.
Tidigare idag mailade jag till Judiska församlingen i Göteborg, som förmedlade en mycket allvarlig vrångbild av Sverigedemokraterna. Jag kunde bara inte låta GP´s artikel om den gångna helgens "Kippavandring" stå oemotsagd!
KÄMPA PÅ Hacke!!! 2018 minst dubblar vi igen!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hacke

25 september 2014 17:35

Tack Lassekolja! Det är viktigt att vi alla håller ångan uppe och drar vårt strå till stacken i den Sverigevänliga rörelsen. Att vara en blåslampa i ändan på våra makthavare och uppfostrare inom gammelmedia är en nog så angelägen syssla.
Så visst, nu lägger vi in en ny växel med sikte på nästa käftsmäll på etablissemanget 2018!

 
Ingen bild

P. Tordal

25 september 2014 18:32

OT: Jag ser Thoralf att du fått reklam på din blogg. Jag gratulerar därför reklamindustrin till insikten om att man inte ska utestänga och hata andra människor, och att man definitivt inte ska göra detta med 13% av röstberättigade!

Hej alla reklamare, Avpixlat nästa! Sist på Avpixlat är en kruka!

 
Ingen bild

Thoralf A

25 september 2014 19:07

Om sanningen skall fram betalar jag för att slippa reklam men kan inte fixa bort den just nu då jag befinner mig på sydligare breddgrader. Men det är ju trevligt att dessa företag gör reklam på min blogg.
De kanske skall få en liten vink om detta sedan kanske jag slipper betala för att få bort reklamen ;-)

 
Ingen bild

Tony

25 september 2014 19:24

Mattias:

Tror inte alls att du ska känna dig trygg i att inte 87%
röstade med SD. Tycker att du ska lägga på minnet att
efter valet 2010 så sade den stöddige statsministern
Reinfeldt när han blev påmind om att SD kommit in i
riksdagen, " att han var inte orolig, för till exempel
så var moderaterna 7 gånger större än SD". Av någon
anledning så sade han inte något sådant 2013. Så bara för
att alla dessa inte röstade på SD så kan ju många dela
inställningen i till exempel invandringsfrågorna med SD
för det är inte 87 % som vill ha massinvandring.
Och inte dom rödgröna behöver vara så stöddiga, för inget av
dessa partier har ökat något alls, men Svansföringen är ganska
hög ändå!

 
Ingen bild

Tony

25 september 2014 19:30

Året Ska vara 2014, inte 13

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

25 september 2014 20:46

Om alla som läser blogginlägget skickar ett tackmail till reklamchefen på Bilia,så kanske Alfsson slipper betala för att slippa reklamen
Annars kan ju samma sak hända med nästa företag som annonserar ?

 
Ingen bild

Konen

25 september 2014 22:53

@ Thoralf

WHAT???????

 
Ingen bild

vmm

25 september 2014 23:29

Jag skojade absolut inte med det jag skrev om Svalbard. Om ens liv är i fara och man faktiskt kan få ihop så mycket pengar att man kan betala en människosmugglare så varför inte lägga dom pengarna på en resa till Svalbard istället? Dit kan man alltid åka utan visum. Visst - väl där så får man klara sig själv men har man flytt för sitt liv så är man nog mest överlycklig över att ha klarat livhanken.

 
Ingen bild

vmm

26 september 2014 08:19

OT: Vad jag förstår så kommer SD att få utse en andre vice talman i riksdagen. För övrigt föreslår jag Richard Jomshof. Men det leder till en intressant effekt. Nu närmar vi oss nobelfestligheterna och SD är som ni vet portade för Nobel skriver i sitt testamente att enbart dom som har rätt åsikter ska få komma på festen i hans minne. Ambassadörer för stater som Iran och SaudiArabien är därför stammisar där medan sverigedemokrater inte får vara med. Det handlar om människosyn och om alla människors lika värde. Okej, okej, jag uttrycker mig lite raljant, men vi kommer att hamna i en situation där andre vice talman i riksdagen inte är välkommen på nobelfesten för att det är en SDare.

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

26 september 2014 08:34

OT Lokalt : I pressen skriver man om förfallet i Kalmar skolor
Kommunen har lagat och lappat för 295 miljoner kronor, det täcker inte ens hälften av behovet.
Det är väldigt synd att 87% av Kalmars medborgare inte prioiterar sina skolbyggnader före massinvandring, hur bakom flötet kan en befolkning bli egentligen?

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek KALMAR

26 september 2014 10:02

När man talar om SD så nämner man ofta ide-arvet. Nu har IS:is inget med islam att göra hävdar man. Nähä, finns det då inget ide-arv. Det gäller tydligen bara sd men inte de röda och IS:is.

 
Ingen bild

Eje Collinder

26 september 2014 12:51

Thoralf, tack för att du tar upp denna dräpande artikel i SvD, som är väldigt roande. På sin blogg, www.tino.us, har nationalekonomen Tino Sanandaji hakat på och kommenterar ärendet..."..Problemet är inte att svensk forskning är korrumperat, utan att media och politiker har varit korrupta i sin rapportering av forskningsläget...." och avrundar häftigt med ..."Strukturell oärlighet om invandringens kostnader bidrog till ett katastrofval för bland annat Folkpartiet. Överlevande folkpartister behöver dock inte oroa sig! Tankesmedjor som Fores, Migro och Reforminstituet har dammat av Bo Lundgrens gamla valvinnare “dynamiska effekter”. Med detta effektiva budskap och med en förtroendeingivande ekonomisk-politiskt talperson i Erik Ullenhag är valsegern 2018 tryggad."
Jättekul att läsa Tinos blogg!

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 september 2014 16:40

Annat ämne.
Nu har Expressen/Resachgruppen en bild på en SD-politiker som gör Hitlerhälsing framför en spegel.
Ett tips till alla SD-sympatisörer och politiker: Klä ut er till Stalin, Mao, Castro eller någon av Nordkoreas diktatorer om det är maskerad. Häng på er Hammare och Skäror, plus röda fanor. Alla journalister kommer att älska er...

 
Lassekolja

Lassekolja

26 september 2014 17:27

Betr. 2:e vice Talmansposten: Jag kan inte tänka mig en bättre kandidat än Riksdagsman D A V I D L Å N G !!! Vi har ett antal lämpliga kandidater att välja mellan men jag vet ingen, som är prydligare, mer välvårdad och representativ och kanske framför allt mer vältalig än David Lång, en mycket värdig representant för vårt fina parti. Jag håller verkligen tummarna!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Läsare

26 september 2014 22:25

Norskan har egentligen bara rätt på punkten "Sverige vet inte vad invandringen kostar", för statistik finns i massor och hon har uppenbarligen inte hittat den. Jag fann den efter förra valet då hullaballoet kring SDs inträde i Riksdagen gjorde att jag började läsa på allt jag uppenbarligen missat pga att jag bara använt gammelmedia. SCB är rätt kul att botanisera i om man har tid, men att hålla sig a jour med vad Tino Sanandaji skriver förenklar livet.

Han är redan omnämnd i kommentarerna ovan, men det finns mer att läsa i artikeln http://www.tino.us/2014/09/fores-oroa-er-inte-gamla-hederliga-dynamiska-effekter-gor-asylinvandring-lonsam/

 
Ingen bild

Nalli

27 september 2014 15:09

Onsdag den 24 var tydligen en intressant dag för Gota Media AB att läsa på din blogg.
De var där inne 19 ggr.

 
Ingen bild

Tim Crussel

11 oktober 2014 22:38


Behöver du ett lån för att betala alla din faktura? kommer att erbjuda både affärs-och personliga lån från 5000 SEK till 200 miljoner USD till 3%. intresserade bör kontakta oss via e-post: credit_tim_firm_0098@outlook.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se