thoralf

Direktlänk till inlägg 23 september 2014

VINDKANTRING PÅ LEDARSIDAN

Av Thoralf Alfsson - 23 september 2014 20:53

Jag misstänker starkt att man på Barometerns ledarredaktion läst mina blogginlägg och debattinlägg om vindkraften och dess subventioner. Ett ämne som jag återkommit till många gånger i bloggen och något som jag också ifrågasatt i riksdagen under debatter i Skatteutskottet men som jag även ställt skriftliga frågor om till finansminister Anders Borg och skrivit motioner om.


Elcertifikat, sänkt fastighetsskatt och befrielse från energiskatt är tre olika subventioner som gjort vindkraften lönsam men snedvridit marknaden och därmed också investeringarna till olönsam vindkraft.


 


Därför är det glädjande att läsa den vindkantring som dagens ledarartikel med rubriken ”Vindkraft på grund” ger uttryck för.


Den ligger helt i linje med Sverigedemokraternas politik när det gäller vindkraft.

 

Jag gissar dock att det är en konsekvens av valresultatet och att Miljöpartiet nu skall ingå i regeringen. Då gäller det för ledarredaktionen att ifrågasätta Miljöpartiets politik även på ledarsidorna.


Statliga Vattenfall har beslutat avveckla en vindkraftspark, Yttre Stengrund i Kalmarsund som installerades så sent som 2001 på grund av att man inte får ekonomin att gå ihop. Efter endast 13 år är alltså dessa vindkraftverk skrotfärdiga. Jag tror många kommuner och landsting som investerat i vindkraftverk blir oroliga över detta faktum. Vindkraftverken kan bli en dyr historia när avskrivningen inte kan ske på 20-25 år som flera aktörer räknar med i sina investeringskalkyler.


Min åsikt är att energiskattebefrielsen borde upphöra snarast och fastighetsskatten på vindkraftverk höjas till samma nivå som andra industrifastigheter och att fastighetsskatten för vattenkraftverk snarast bör sänkas. Idag har vindkraftverk en fastighetsskatt på 0,2 procent, industrifastigheter 0,5 procent och vattenkraftverk 2,8 procent. I mina ögon sett en fullständigt vansinnig fördelning!


Tyvärr kan jag inte driva frågan längre i riksdagen! Jag får hoppas att någon annan tar vid.


Det skall bli väldigt intressant att se hur den nya regeringen kommer hantera energipolitiken. Kommer Stefan Löfven låta Miljöpartiet få något inflytande överhuvudtaget? Vad kommer hända med kärnkraften? Kommer avvecklingen börja i förtid av O1 och O2 i Oskarshamn?


Det kanske är en fråga som inte intresserar mina bloggläsare i någon större utsträckning men den intresserar mig väldigt mycket och jag kommer följa frågan noga under den kommande mandatperioden. Speciellt vad som händer i Skatteutskottet där jag tror att David Lång kommer ta över för Sverigedemokraterna om han nu inte blir vice talman istället ;-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Wimarg

23 september 2014 21:45

David Lång är mycket bra tycker jag. En person som talar så även den dummaste politiker kan förstå. Sen har han en kraft i rösten som gör att man bara måste lyssna. Blev mycket förtjust i denne man när jag hörde honom första gången.
Ska bli spännande att se vem de utser till vice talman, bör ju vara någon med pondus, men Lång vill jag nog se i talarstolen igen.

 
Ingen bild

Stockholmsnatt

23 september 2014 21:55

Tack för detta insiktsfulla! Jag har under många år förundrats över hur på hur energiförsörjningen ska säkras. Sveriges ryggrad är än idag skogen och stålet. Vårt välstånd bygger således på stabil tillgång till billig energi för att tillgodose industrin. Visst kan man säkert göra mycket för att energieffektivisera, men behovet finns där. Att då lägga statssubventioner på ineffektiva opålitliga vindsnurror är för mig obegripligt. bra att du och dina partikamrater belyser detta.

Fakta talar som vanligt till sju-klöverns nackdel. Rent enkelt bondförnuft.

 
Ingen bild

Pensionisten

23 september 2014 21:58

Har på synhåll vindsnurrorna på Yttre Grund. Aldrig sett alla snurra samtidigt. Mest 3 någon gång. Har 2 på Ramdalaslätten som verkar vara igång hela tiden men dom är ju nyss igångkörda. Hoppas dom håller vad dom lovar.

 
Ingen bild

OH

23 september 2014 22:27

Det kanske är så att subventioner endast borde utgå till småskalig energiproduktion, s.k gårdsnivå.Men det är svårt att veta hur dessa storbolag resonerar, i vart fall borde storskalig vindkraftsproduktion ej subventioneras.
Även byggandet av nya kärnkraftsverk är tydligen problematisk. Från projekteringsstart till driftstart beräknas det ta 15 år, verket producerar el i 40 år, totala skrotningstiden 15 år. Vilket företag vill utan statliga garantier ge sig in i ett sådant projekt.

 
Ingen bild

Stundtahl

23 september 2014 23:04


Som alltid en kvalitativ bloggpost! De avslutande raderna uppskattades personligen.
-Att tillägga,... en ev. nybildad regering med Löven tillsammans med två snurriga talrör lär blir en spännande resa!

Nåväl…efter valet börjar det i gammelmedia märkas viss hyfs och pudlar efter en grotesk prolog.

 
Ingen bild

VargMan

23 september 2014 23:27

I Värmland har vi det ständiga sorgebarnet Vindpark Vänern som kostat massor av miljoner..
"Kan man hamna i ett läge där det inte lönar sig att reparera? Att verket får fortsätta stå stilla?
– Inga alternativ kan uteslutas, men det är för tidigt att spekulera. Det är oerhört tråkigt alltihop."
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/skadat-kraftverk-hamnar-i-malpase

 
Ingen bild

UncleBob

23 september 2014 23:57

Jag vet att Josef Fransson varit väldigt pådrivande på detta område i Sd.
Bland annat har han skrivit många insiktsfulla artiklar om miljö och energipolitik som grundar sig på verkliga fakta och inte alarmerande fejkad forskning
http://www.klimatupplysningen.se/tag/josef-fransson/

Kanske det är rätt person att hålla klimatalarmisterna stången till nästa manddatperiod?

 
Lassekolja

Lassekolja

24 september 2014 00:56

Jag mailade faktiskt häromdagen till ett antal "SD-potentater" i Riksdagen, där jag uttryckte min förhoppning att David Lång blir Riksdagens 2:e vice Talman. En prydligare och mer vältalig dito tror jag inte finns att söka inom SD-organisationen.
Betr. ny kärnkraft, jag har alltid vurmat för kärnkraften och "generation 4" med blykylning och återanvändning av det vi idag kallar avfall så att ingen mer uran behöver brytas. Nu läste jag emellertid att den f.d försvarsministern Mikael Odenberg, som idag är GD i Svenska Kraftnät, hade uttalat att ny kärnkraft tar 15år att bygga, alstrar el i 60år och tar 20år att avveckla och blir med uppdatrerad säkerhet så dyra att endast ev. Vattenfall har resurser att bygga och efter NUON-affären.....osv. Det ser m.a.o dystert ut f.n

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

24 september 2014 06:52

Vindkraften blåser människor,när det blåser snålt,måste man vara rädd om skattepengarna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

realisten

24 september 2014 07:23

@Svensson
SD var inte rädda om statens finanser när de hjälpte regeringen att få igenom skattesänkningar.

 
Ingen bild

Trollfar

24 september 2014 08:00

@realisten, det är minst femte gången du skriver samma sak. Har du svårt att komma ihåg? Kanske dags att förnya dig?

 
Ingen bild

Björn

24 september 2014 08:04

Hej Thoralf,
Det som intresserar mig är sunt förnuft. Oavsett om det gäller migration, välfärd, energi eller något annat.
Tack för en bra blogg! :)

 
Ingen bild

realisten

24 september 2014 08:24

@Trollfar
Jag har ännu inte fått något svar, kanske du har något svar på den sverigefientliga åtgärden att försämra statens finanser.

 
Ingen bild

Hacke

24 september 2014 08:36

Det är tack vare din blogg som jag fått upp ögonen på allvar för energipolitiken. Mycket lärorikt. Beklagligt att sd nu tappar en stark kraft på detta område. Förutom allt annat man/vi går miste om genom "petningen" av dig förstås.
David Lång är också en som jag har stort förtroende för inte minst genom hans insatser i riksdagsdebatterna. Synd att inte han kommit till tals mer i det mer synliga samtalet.
Grattis också till nya sponsorer. Vem vill inte vara med och synas på en av landets populäraste bloggar?

 
Ingen bild

World Traveller

24 september 2014 09:17

realisten, ökade skatter går endast till ökad invandring och bidrag till såna som IS-anhängare och Hezb-ut-Tharir. Hellre ingen skatt alls då så att folk får behålla hela lönen och lägga undan pengar själva till sjukvård och annat. Inga bidrag = inga bidragsmigranter.
På BBC igår intervjuade de araber i Egypten. Alla skulle de till Sverige. Tror du att det är klimatet som lockar? Eller vill de hit och bekämpa alla svenska rasister som landet kryllar av enligt media? Eller tror du att det är bidragen som lockar? Om det inte var bidragen så hade det väl varit bättre de tog sig till de rika arabländerna runt Gulfen.

 
Ingen bild

Pensionisten

24 september 2014 09:38

Valfusk i Falkvik, Sölvesborg? M-röstsedlar i överskott. 40 st.
Finns det fler?

 
Ingen bild

realisten

24 september 2014 09:39

@Worlg Traveller
Dina skatteideer skulle endast gynna höginkomsttagare men det är väl SD-politik.

 
Ingen bild

Niklas R

24 september 2014 09:40

@realisten
Det är regeringen och bukettpartiets sanslösa massinvandringspolitik som försämrar statens finanser med 250 miljarder per år.
INTE att svenska arbetare har fått mer pengar i plånboken.


En riktig fråga till Thoralf.
Vet du varför det är sådan skillnad mellan vindkraftverks och vattenkraftsverks fastighetsskatt? Hur är fastighetsskatten för kol & oljeverken?

 
Ingen bild

realisten

24 september 2014 10:19

@Niklas R
De som fått mest ökning i plånboken är inte arbetarna utan de rikaste. Är det SD-politik?

 
Ingen bild

Niklas R

24 september 2014 10:27

@realisten
Fick inte du lära dig i skolan hur procent fungerar?

Tjänar du 22 000 och får tillbaka 4% på skatten av detta så är det 880;-. Tjänar du 75 0000 och får tillbaka 4% på skatten av detta så är det 3 000;-.
Men den som har mest nytta av pengarna är den stackarn som tjänar 22 000, för vilken du vill höja skatten, igen, för.
Är det en arbetarvänlig skattepolitik eller bara simpelt förtryck?

 
Ingen bild

realisten

24 september 2014 10:29

@Niklas R
Varför föreslår inte SD en skattesänkning som vänder på dina siffror, det hade varit arbetarvänligt, eller hur.

 
Ingen bild

pg

24 september 2014 12:43

Låt nu Alliansen och SD bilda regering, så vi slipper det gröna hotet!

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 12:46

Det ska bli roligt att se när SD:s talman tvingas representera det mångkulturella Sverige i olika sammanhang. Det kan också handla om att välkomna muslimska företrädare m.m Kul.

 
Ingen bild

Trollfar

24 september 2014 12:57

@Johan, som vanligt visar du din infantila och löjliga sida när du skriver något dylikt.

Varför skulle han inte hälsa på människor menar du? Sd:s talman är uppfostrad att hälsa på alla, till skillnad från riksdagens talman som skiljer på vilka han hälsar.

Vi SD:are är uppfostrade att respektera alla till skillnad från dig. Vi kan skilja på människor och en dåligt skött massinvandring.
Vi tänker på våra gamla som med svett och möda byggde upp det landet där du fick gå i grundskolan. Vi tänker med respekt på dessa och tycker att de skall ha det bästa de sista åren i sitt liv. Inte det nästbästa.

 
Ingen bild

Tony

24 september 2014 13:25

på tal om talmannen ja, man har sett en del politiker
genom åren bete sig som riktiga skitstövlar,men det sämsta
jag sett var när talmannen Per Westerberg vägrade ta Jimmie Åkesson i hand vid mötet med partiledarna efter valet. Hur kan enrepressentant för ett av dom finaste ämbetet i landet bete
sig så förbannat tölpaktigt? Men det är ytterligare ett
bevis på hur smutsig politiken har blivit i Sverige.
Han visar här på en total respektlöshet mot folket , precis
som sin partikolega Reinfeldt gjorde efter valet 2010:Ynkligt!

 
Ingen bild

Mahmoud

24 september 2014 13:41

@Trollfar
Som sagt, mata inte trollen. :)

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 september 2014 13:44

@Johan.
Ja, det kan bli intressant när höga män som är Muslimer, besöker Sverige. En Sverigedemokratisk Talman bör självklart med kraft försöka att skaka hand med alla i sällskapet. INKLUSIVE KVINNOR...
Vad tycker DU om det...
Drottning Silvia såg vi insvept i en tygrulle med svart tyg under ett besök i ett Muslimskt land. Allt för att respektera deras seder och traditioner.
Då ska väl de göra samma på besök hos oss, eller...

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 13:50

Du är rolig du, trollfar. Vi är många som ser framåt emot alla de mångkulturella sammanhang där SD-talmannen tvingas närvara. Det lär bli högst underhållande.

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 14:00

@Johan
Hur ser du på det faktum att muslimer konsekvent vägrar att ta kvinnor i hand? Är det i överensstämmelse med DIN värdegrund om allas lika värde och din kvinnosyn?

Jag är seriöst intresserad att höra din åsikt.

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 14:23

LSW14: Detta gäller verkligen inte alla muslimer, men i de fall då det tillämpas kan det leda till onödiga kulturkrockar. Man kan dock visa sina medmännikor respekt utan att ta alla i hand. Trollfar skriver: "Vi SD:are är uppfostrade att respektera alla". Det ser man inte mycket av i kommentarerna här eller i avloppsdiket Avpixlat. Toleransen i SD-kretsar är lika sällsynt som hos dogmatiska islamister.

 
Ingen bild

Trollfar

24 september 2014 14:33

@Mahmoud, du har rätt, men i detta fall så var ett svar nödvändigt eftersom den efterblivne inte förstår bättre.

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 14:48

@Johan
Tack för svar, uppskattas!
När du skriver att det inte gäller alla muslimer, menar du då en obetydlig minoritet eller låt oss säga 2/3+? Jag säger inte att du har fel, men det vore bra om du ger mig lite perspektiv.

Har du ngn uppfattning om vad skälen är till att vägra ta kvinnor i hand? Det må handla om kulturskillnader, men min uppfattning är att de betraktar kvinnor som lägre stående. Om inte annat är detta tydligt i bl a Saudiarabien. Oavsett, anser du beteendet vara acceptabelt?

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 15:09

LSW14: Jag tror inte det finns någon som kan ange några precisa tal på den här punkten. De som tillämpar detta, brukar hänvisa till respekten för kvinnan, men visst handlar det om en över- och underordning. Men se dig omkring i den muslimska världen och du kommer att märka att det ser olika ut. Visst finns det många gånger skillnader i kvinnosyn, men de kommer att överbryggas med tiden. Att bara fördöma yttre företeelser som hälsningssätt eller klädsel leder självklart ingen vart. Man behöver absolut inte göra någon stor sak av det. Det räcker långt att visa ömsesidig repekt. Om vi nu tar fasta på tanken om tolerans och viljan att försöka förstå varandra.

 
Ingen bild

robbanic

24 september 2014 15:21

såg att de diskuterades skatter i kommentarerna :) mitt förslag är relativt simpelt när det gäller skatt på inkomst fimpa jobbskatteavdragen helt och sätt de första tjänade 5000kr som skattefri per månad för alla. med det så får pensionärer och låginkomsttagare mer i plånboken procentuellt än de som tjänar mycket.

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 15:59

@Johan
Du har naturligtvis rätt i att hälsningssätt eller klädsel inte är avgörande. Dock vill jag påstå att det är faktorer som signalerar en viss ståndpunkt- politisk eller kulturell, vilket ofta inte är helt oproblematiskt i det dagliga livet. Därför tycker jag att det är fel att bortse från detta.

Håller helt med dig om att det är stora skillnader mellan olika muslimskt styrda länder. Det var därför jag tog Saudiarabien som exempel.

Låt oss ta just Saudiarabien och övriga länder med samma religion/styre som exempel.
Är det verkligen rimligt att vi i vårt sekulariserade Sverige accepterar att deras värderingar får fäste i vårt samhälle? Problemet är, som jag ser det, inte i första hand kvinnofrågan utan snarare att de utgör en allvarlig säkerhetsrisk. Jag har svårt att från deras sida se ens en tendens till "ömsesidig respekt". Som en konsekvens ser jag en uppenbar risk att Sverige är nästa "Syrien". Ja, du förstår vad jag menar :-)

Sedan måste jag få komma med en liten invändning! Det är inte rättvist att klistra på oss epitetet rasister! För den absoluta majoriteter handlar det mest om ren o skär självbevarelsedrift. Tänk Syrien, vi vill undvika ett sådant scenario. Som det är idag är inflödet helt okontrollerat, vi ger tillträde till främlingar utan identitet och vi har inte en aning om huruvida det är vänner eller fiender som kommer. Det är inte bara illa, det är riktigt illa.

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 16:22

LSW14: Vilka värderingar som får fäste eller ej är något som vi alla är med och påverkar. Det finns både importerad och inhemsk intolerans. Det får man acceptera i ett öppet samhälle. Man kan inte ha en värderingspolis vid gränsen.

När Balkankriget rasade som värst och flyktingarna strömmade hit uttrycktes väldiga farhågor. Men det blev inget inbördeskrig eller någon våg av attentat den gången heller. Om vi nu bortser från svenskar som brände ner flyktingförläggningar.

Det finns nog störe anledning att känna oro för den stigmatisering av muslimer som underblåses från många håll. Likaså massövervakningen och kontrollsamhället i stort. SD:s utopiska polisstat skulle dessutom göra det hela sju resor värre.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

24 september 2014 16:39

Som att slåss mot väderkvarnar att försöka övertyga MP om att deras fantasier om "förnybarenergi" och "hållbara lösningar" är just fantasier. De kan aldrig precisera vad dessa fantastiska floskler egentligen betyder, vad det är för energi som tillåter sig att "förnya" sig ej heller vari lösningarna består av. Men så slänger de fram vindkraften som en (tror de) joker. Men ack så de bedrar sig. Har gjorts undersökningar i Holland om att vindkraft inte betalar sig varken över 15 eller 25 år. Och sen är de liksom slutkörda.

Jag har ingen erfarenhet av politiskt arbete men det skulle vara intressant att veta hur mycket eget arbete och fakta-insamling som sker av politiker själva (främst de som sitter i riksdagen, kanske Thoralf kan svara?) eller om det bara är statstjänstemän och önskerapporter från vindkraftslobbyn som står för underlaget?

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 16:58

@Johan
Om jag förstår dig rätt så menar du att det inte finns någon anledning att känna oro ens om den extremare formen (typ Saudi) får fäste i vårt land? Inte ens om den blir dominerande? Jag ser det som ett hot mot både vår frihet och, på sikt vår existens. Se vad som händer bl a kopterna i Syrien.

Jag menar inte att man ska ha vad du kallar värderingspolis vid gränserna, jag menar att vi ska ha en fungerande gränskontroll i likhet med t ex Kanada, Australien, Finland eller Norge. Anser du att nämnda länder är odemokratiska och rasistiska pga den gränskontroll som tillämpas?

Betr Balkankriget så fanns det en viktig skillnad, de som kom hit var i princip till 100% flyktingar, per definition. Så är inte fallet med invandrarna från, i huvudsak, MENA-länderna. Det är i den kontexten jag känner en oro för vår säkerhet.

Stigmatiseringen av muslimer är väl ändå en rejäl överdrift! Du bör skilja på kritik/granskning och stigmatisering. Det är snarare så att minsta lilla ifrågasättande av Islam bemöts med epitet som islamofob och rasist, eller tystnad. Mona Walter är ett exempel i raden.

Det är just ett kontrollsamhälle och polisstat SD vill undvika. Verktyget är att bromsa utveckling av ett multikultursamhälle. Det är multikulturen som skapar motsättningar och oroligheter som sedan motiverar massövervakning. Ett skräckscenario som jag ser det.

 
Ingen bild

pg

24 september 2014 17:00

Lite att ta hänsyn till för SD!
Jag ställde en fråga pga några har valt att skriva in namn på SD:s valsedlar!
Fick detta svaret när jag krävde ett stopp för denna hanteringen av valsedlar och namn!

Hej,
Så här ser vårt valsystem ut. Vi har den sk fria nomineringsrätten som tillåter väljarna att skriva till namn där partiet valt att inte skydda sina listor från tillskrifter.
Det är endast riksdagen som kan ändra i vallagen där detta finns reglerat. Det är på gång ny lagstiftning på området. Du kan läsa mer om det här: http://www.regeringen.se/sb/d/15631/a/206860
Mvh

 
Ingen bild

Göta

24 september 2014 17:23

Johan skrev: "Visst finns det många gånger skillnader i kvinnosyn, men de kommer att överbryggas med tiden."

Det beror helt på var de kommer ifrån och hur sekulariserade de är. Bosniska och albanska muslimer från Balkanområdet kan möjligtvis integreras någorlunda med svenskarna och få en mer västerländsk kvinnosyn redan efter en eller två generationer. Men när det gäller muslimer från Mellanöstern eller Afrika kan du glömma allt i den vägen. I stället kommer företrädare för islamiska organisationer att kräva allt större utrymme och inflytande i takt med det snabbt växande antalet MENA-muslimer i Sverige.

Muslimer från MENA-länderna hämtar sina giftasvuxna (dvs tonåriga) barns tillkommande från hemlandets släktingar/klanmedlemmar ("kärleksinvandring" kallas detta för av stupida svenskar). Därefter produceras nya barn i snabb takt som uppfostras i den islamska läran och i tonåren gifts bort med hemlandets släktingar/klanmedlemmar, osv, osv. På så sätt växer deras antal här med accelererande hastighet för varje generation, men de integreras i stort sett ALDRIG.

 
Ingen bild

Maja Dacke

24 september 2014 17:35

pg -med flera: Fadäsen att inte stänga sina vallistor är gjord och borde vara en läxa för framtiden. För alla partiföreningar. De som 'glömde' hade kanske inte fått tillräckliga kunskaper - för partiet är ju relativt nytt ute i kommunerna.

Thoralf, jag beklagar att du inte kan moderera fullt ut just nu - eller har blockat vissa återkommande smutsgrisar. Som det blir hakar seriösa skribenter på och matar trollen hela tiden.

Hur reagerar jag? Jo, jag hoppar över trollens inlägg och sedan också matarnas inlägg som kanske kunnat innehålla annat än trollmat. Trådarna blir långa att skrolla igenom och ...

Tänk, jag trodde din senaste artikel handlade om energi och vindkraft - medan det mesta blir tjafs om SD och dylikt.

Om du som i tidigare tråd skrev om uthängning av Expr-blaskan läser här:

Vet att vinden vänt - det ljusnar på fronten - och var glad att du har en vederhäftig och förnuftig chef och bra jobbarkompisar. Trist att familjen bröts itu genom bostadsbyte - ett typiskt verk av kulturmarxister à la AvSchyman. Något som kan repareras framöver eller ...

Och Thoralf, grattis till annonsen från i alla fall Sveriges bästa nätföretag för djurägare!

Jag anser att Animail var ett lyckofynd för mig - vilket sortiment, toppenleverans etc! Nu slipper jag köra 5-90 km för att kanske mötas av: Tyvärr slut - kommer in nästa vecka/ vi kan beställa in ...

Och postmannen lämnar varorna vid dörren (fraktfritt om man handlar tillräckligt). Kan det vara bättre?

Jag säger bara WOW fastän jag inte har hund utan katt.


 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 17:38

LSW14: Inte heller Norge lyckas utestänga extremister. Finland, ja. Det är ju ett riktigt sorgebarn när det gäller migration. De lär bli tvungna att också ta sin del av ansvaret.

När det gäller SD:s rättspolitik och syn på övervaknig, bör du nog läsa på bättre och lyssna på deras företrädare.

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 17:49

@Toralf
Om du upplever det som att något av mina inlägg är onödiga eller rent av olämpliga får du gärna radera dem i efterhand. Det är helt ok för mig.

@Maja Dacke
Kanske har du rätt i ditt påpekande, men jag har haft intrycket att kommentarsfälten levt ett eget liv för det mesta. Om jag krossat dina tår ber jag isf om ursäkt!

 
Ingen bild

World Traveller

24 september 2014 17:51

På utländska nyheter diskuteras nu IS non-stop, vad olika länder ska vidta för åtgärder inklusive krigshandlingar. Här i Sverige diskuteras det hur vi ska ge återvändande IS-mördare bästa tänkbara mottagande med fina bostäder, bästa tänkbara vård, hur vi bäst ska fjäska för dom för att få deras gillande. Äckligt!

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 17:52

Jaha, Göta. Du gör verkligen ditt bästa för att ge stöd åt mitt påstående om stigmatisering. Världen är alltså statisk och människor kan inte förändras. Inte du heller? Slutsatsen blir alltså att Sverige måste avvisa människor från MENA-området som söker sig hit. Och motiveringen lyder: -Sorry, vi gillar inte era värderingar. Och så föder ni för många barn. Adjö.

Det låter verkligen seriöst.

 
Nalli

Nalli

24 september 2014 17:54

Thoralf Alfsson @
¨ Jag misstänker starkt att man på Barometerns ledarredaktion läst mina blogginlägg ¨

Barometerns inkl. Gota Media AB fullkomligen bor på din blogg, enbart tisdagen den 2014-09-23 var de inne och läste på den 12ggr.

http://mediacreeper.com/toplists

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 september 2014 17:56

Jorå, SD hjälpte till så att de som fortfarande jobbbar fick ett femte jobbskatteavdrag = tillsammans med det fjärde jobbskatteavdraget en hel månadslön efter skatt per år , finns det någon yrkesverksam som säger nej till 13 månadslöner per år ?
Annat är det med oss pensionärer , där sänkte alliansen pensionerna vid årsskiftet med 2,7 % , nu ska vi visst få tillbaka 0,9 % vid kommande årsskifte ,om inte SD kan göra underverk !

 
Ingen bild

LSW14

24 september 2014 18:16

@Johan
Känns som det är dags att avrunda.

Avslutningsvis:
-Är det till gagn att den svenska kulturen, helt eller delvis, influeras av Islam av MENA-modell?
-Är det vårt fel att det ser ut som det gör i bl a Tensta, Södertälje och Rosengård?
-Omfattas en Iman som sprider IS-propaganda av "Alla människors lika värde" enl dig?
-Anser du att en invandrare i någon mening bör vara tacksam mot sitt värdland?
Det får bli min slutreplik.

Tack för diskussionen!

 
Ingen bild

Observer

24 september 2014 18:52

Sveriges media måste ju vara medievärldens motsvarighet till Nordkorea!

Det är ju bara s å genomskinligt och uppenbart.
Precis så uppenbart som vi uppfattar att Nordkorea är så totalt fel ute!

Tala om att ha målat in sig i ett hörn -Där sitter de, Och fortsätter sin lek. Resten av världen bara skakar på huvudet.

-Precis som New York Times gjorde åt Svensk media.

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 19:14

LSW14: Den svenska kulturen i likhet med övriga länders är i grunden ett hopkok av en massa olika influenser och dessutom stadd i ständig förändring. Jag kan omöjligt se att invandringen utgör något som helst "hot" mot denna vår redan så diversifierade och föränderliga kultur.

Den svenska integrationspolitiken lämnar en del övrigt att önska. Men det finns också mycket positivt att lyfta fram i de förorter som du nämner. Läs gärna Erik Nivas krönika om Södertälje i valrörelsens slutskede. Det är lätt att känna igen sig i hans beskrivning och hyllning av orten och människorna där. Han blundar inte för problemen, men landar ändå i det positiva.

Det finns åtskilliga intoleranta imamer. De ska kritiseras. Precis som intoleranta sverigedemokrater. Och kristna.

Invandrare ska inte bara stå med mössan i hand och visa sin tacksamhet mot värdlandet. Om det finns saker att kritisera, som t.ex rasism från svenskhåll, har de givetvis all rätt att protestera. Det är ju även deras land.

Tack för meningsutbytet. Nu drar jag också ett streck.

 
Ingen bild

Arbetsgivare drunknar i ansökningar

24 september 2014 19:19

Det är fördjävligt det här med att pensionärer ska skattas hårdare än de som jobbar, de har ju redan skattat för pengarna.

Den här dyngan med Fas 3 borde också ses över. Arbetslösa ska hela tiden de är i Fas 3 söka jobb och rapportera sökta jobb till Arbetsförmedlingen. Fas 3-are kallas arbetslösa men det är placerade i olika åtgärder och ska vara 8 timmar om dagen på en arbetsplats. Ta bort tvånget om att man måste söka ett visst antal jobb i månaden, arbetsgivare drunknar i ansökningar.

Har man bara 65 % av lönen i ersättning vill man inget hellre än ta sig ut ur Fas 3-åtgärden – så detta tvång med att söka ett visst antal jobb är kontraproduktivt. Bättre att söka jobb som passar än som nu att man måste söka ett visst antal jobb och dessutom över hela landet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 september 2014 20:07

Ser till min glädje att "Troll-Johan" inte kunnat/vågat svara på mina frågor.

 
Ingen bild

P. Tordal

24 september 2014 20:42

Jag tror du påverkat dessa skribenter.

En liten detalj: Jag klickade till ledarartikeln och läste hela. På slutet förekom ordet "klimatsmart", ett mycket irrelevant och irriterande ord. Jag tänkte "nej men Thoralf att du använder ett sådant trams-ord". Och då kom jag på att texten inte var din, utan Barometerns, och skrattade till.

 
Ingen bild

Johan

24 september 2014 20:47

Hulda mk1:
Du behöver nog inte oroa dig för själva hälsningsceremonien. Nej, det knepiga blir för SD-talmannen att framstå som en värdig representant för det mångkulturella Sverige, om vilket det råder en förkrossande enighet i kammaren.

 
Ingen bild

Tony

24 september 2014 20:54

Visst är det märkligt, om en blogg som Avpixlat
förmedlar verkligheten som den är, då kallas den
av en mindre vetande här för"avloppsdike" men när
dom verkliga avloppsdikena i form av dom
Stockholmsbaserade kvällstidningarna med benägen
hjälp av kommunistexpo ljuger och fabriserar
fantasifoster kallas det journalistik?
Jo nog finns det figurer som blivit tappade i
golvet när dom var små!

 
Ingen bild

Göta

24 september 2014 21:01

@ Johan 17:52 "Världen är alltså statisk och människor kan inte förändras. Inte du heller?"

Jag skrev också att "det beror på hur sekulariserade de är", men du missade tydligt det. (Vi har t ex flera skickliga muslimska läkare här från Iran.) De jag skildrade var alla de muslimer som kallar sig troende. Visst kan människor förändras, men eftersom varken islam eller de som verkligen praktiserar islam har förändras nämnvärt under de senaste ca 1500 åren, tycker åtminstone jag att det ser ganska mörkt ut, åtminstone för de närmaste ... säg 100-tals åren.

Med tanke på den senaste tidens utveckling inom dessa grupper, med kraftiga radikaliseringar, verkar det snarare som det går "åt andra hållet". Till exempel har antalet européer som anslutit sig till Islamiska statens (IS) jihadister på bara ett fåtal månader nu vuxit till ca 30.000

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 september 2014 21:47

@Johan.
Att hälsa på en männniska kan vara nog så laddat. Se de skadestånd som tyvärr dömts ut när Muslimska män känt sig kränkta, då de ansett sig åsidosatta av att inte ha tagit en kvinna i hand.
Fega svenskar har dessvärre gått dessa män tillmötes och inte stått upp för våra seder och traditioner.
Några feministiska protester till stöd för de kränkta svenska kvinnorna, har inte synts till...

Tänk dig en hög företrädare för ett Muslimskt styrd diktatur på besök i Sverige där en av Talmännen propsar på att hälsa på dennes fru/ägodel i hand. En diplomatisk kris och SD får några procent till i väljarstöd...

Någon "förkrossande enighet" för det multikulturella kaos som vi ser i Sverige finns inte. Protesterna mot det växer också dag för dag...

 
Ingen bild

Leon

28 september 2014 09:08

@ Hulda mk1

Ditt inlägg ska givetvis vara skrivet på följande sätt för att vara med sanningen överensstämmande :

"Se det skadestånd som tyvärr dömts ut när en Muslimsk man känt sig kränkt, då han ansett sig åsidosatt av att inte ha tagit en kvinna i hand.
Fega svenskar har dessvärre gått denne man tillmötes och inte stått upp för våra seder och traditioner.
Några feministiska protester till stöd för den kränkta svenska kvinnan, har inte synts till..."

För det är endast i ett fall vad jag känner till som detta skett, i och för sig kan jag tycka att fallet som sådant visar på en påfallande feghet från rättsväsendets sida. Men man bör nogsamt undvika att dra långtgående och generella slutsatser från ett unikt fall...eller hur ?

Men har du flera konkreta exempel på att motsvarande undfallenhet förekommit i fler fall kan du ju gärna exemplifiera detta och redogöra för dessa "fall". För då kan det ju faktiskt vara så att detta "problem", alltså "hälsningsvägran", är något som vidhäftar några specifika individer av utpekat föregiven religiös hemvist. Men givetvis ska dessa personer utpekas som de "skitstövlar" de är på grund av sitt individuella och föga acceptabla beteende.

Leon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se