thoralf

Direktlänk till inlägg 17 september 2014

MODERATERNA UTESLUTER INTE SD-SAMARBETE

Av Thoralf Alfsson - 17 september 2014 22:47

Mina anspråk på den deltidstjänst som oppositionsråd i Kalmar tycker uppenbarligen media är intressant. Smålandsnytt intervjuade mig idag. Deras rubrik är dock något missvisande! Jag är öppen för att diskutera alla kommunala frågor men det innebär inte att vi gör vad som helst för att få en deltidstjänst. Tyvärr visade man bar en liten del av intervjun i inslaget. Vi har ett valmanifest som vi gått till val på och som väljarna röstat på. Dessa vallöften är givetvis väldigt viktiga!Det mest intressanta i inslaget och artikeln är dock att Christina Fosnes (M) inte utesluter ett samarbete med SD. Hon stänger inga dörrar enligt Smålandsnytt. Undrar hur länge det dröjer innan hon får korrigera detta uttalade när de nya moderaterna får läxa upp Fosnes för hennes uttalande.Men som jag sa till Smålandsnytt. Först skall vi avvakta det slutgiltiga valresultatet och framförallt se vem som är mest kryssade i kommunvalet. Det har enligt min mening även betydelse för hur man skall fördela kommunalråd och oppositionsråd.


Läs artikel och se inslagBåde Barometern och Östran har artiklar om detta men det är bara Östrans artikel som finns på nätet. Miljöpartiet riskerar att hamna ute i kylan på grund av sitt svaga valresultat. Tror knappast att Johan Persson (S) kommer att rusa fram och stödja Miljöpartiet efter att han kastat ut Miljöpartiet från majoriteten för ca två år sedan och istället tagit in Centerpartiet.


Läs Östrans artikel. Missa inte kommentarerna.


En arbetsdag till sedan tänker jag ta ledigt under ett antal dagar. Invänta det slutgiltiga valresultatet på kommunal nivå.Ian Wachtmeister skriver följande på Facebook idag.


"Ute i landet tycks man inse att vi nyligen hade val i Sverige och att SD nådde stora framgångar. 60% av kommunerna sägs se ut som Riksdagen, dvs med SD som vågmästare.
Skillnaden är att de flesta kommuner kommer att visa att de lyssnat på väljarna och göra överenskommelser med SD. Den envetna faktaförnekelsen och beröringsskräcken finns nu bara kvar hos valets stör...sta förlorare, dvs. större delen av journalisterna, samt i etablissemangets partihögkvarter i Stockholm.
Epitetet "de främlingsfientliga" sverigedemokraterna används fortfarande lydigt av de politiska tjänstemän som jobbar för SVT och SR trots deras uppdrag att vara opartiska och objektiva. Som ni minns är detta en kvarleva av en överenskommelse före FÖRRA valet om att "vi ska alltid använda epitetet främlingsfientlig". Det var i samma veva som Reinfeldt och Sahlin inte skulle ta i SD med tång... ni minns!
- Vakna upp och skärp er!!
- Vari ligger "främlingsfientligheten" hos dem som vill förhindra det integrationsfiasko, som alla andra partier stod bakom och som hotar ordningen, ekonomin och säkerheten i landet?!
- Öppna era hjärtan och medge att ni hade fel!
Det är dags även för er att börja arbeta för SVERIGES bästa!"


 
 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

17 september 2014 23:14

Mitt i prick av Ian, även Björklund sa ju i dag att mobba SD leder till 35% för partiet 2018, sakta rullar ångvälten över Ivan Katrina Pjotr och lille Urgola

 
Ingen bild

Vitlökssill

17 september 2014 23:42

Väl talat av grefven!

 
Ingen bild

JohanIII

18 september 2014 00:18

Språkbruket spelar ju ofta stor roll i sammanhanget.
<a href="http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/09/16/vagmastare-akesson-anej/">Vågmästare Åkesson, ånej</a>
…av en f.d politisk redaktör. Det är inte som ni tror, det är rent språkligt. Och det bränner ynglingarna i tidningsvärlden!! Och utvecklar mitt språk.

 
Ingen bild

Ronny

18 september 2014 00:42

Det var då själve f..n, om det inte skall finnas en rakryggad moderat, eller allianspolitiker, som vågar ta ställning MOT Reinfeldts hat mot SD, och våga ställa upp för alla dessa f.d moderater som röstade på SD. Är dom så förbaskat rädda för denne diktatorn, precis som övrig allians? Stora delar av folket, och fler blir det, kommer att kräva en ansvarslös flyktingpolitik, likt övriga Europaländer, men likt små tjuriga barn i sandlådan, avsäger dom samarbete med SD. Släpp nu stoltheten och visa politisk styrka!

 
Ingen bild

hans

18 september 2014 01:51

Det är rätt tragiskt att höra våra lokalpolitiker i morgontidningarna. De har tydligen redan fördelat alla platser långt innan valet ens hade börjat, det är i vart fall så det låter på dem.

Om de väljer att göra som de förespråkar är det inte så där otroligt mycket man kan göra åt det, det ligger så att säga i deras möjlighet och rättighet. Men jag skulle inte tro att det är något väljarna uppskattar; inte våra och troligen inte stora delar av deras heller. Men det är nog så att de gillar läget att vara ett litet parti som dansar runt 4%.

Hade de varit något vettiga hade de gjort det ända rätta och insett att nej vi är inte större än så här; vi bör ge plats åt någon annan istället för att klamra oss fast med näbbar och klor. Fortsätter de på sin linje kan jag inte se annat än att det är sotdöden som väntar dem. Det är troligen värst för moderaterna; fortsätter de på den inslagna linjen lär vi byta plats med dem nästa gång det är val.

 
Ingen bild

Ludvig

18 september 2014 06:01

Det blir intressant att se vem som vågar börja prata med dom som Reinfeldt och Sahlin inte vill ta i med tång. Fosnes i Kalmar verkar förstå valresultatet

 
Ingen bild

Lars

18 september 2014 06:41

Kom ihåg Ingemar Stenmark ! Regler ändrades när han var för överlägsen Nu hörs röster i samma riktning vid SD:s popularitet

 
Ingen bild

Jag

18 september 2014 06:44

@Ronny. Antar att du menar ansvarsfull!?

 
Svensson

Svensson

18 september 2014 06:59

Men vi ska vända på frågan,ska Sverigedemokraterna samarbeta med Moderaterna,om dom inte får igenom sina krav ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

18 september 2014 08:29

Stöd från ett oväntat håll, en centerpartist som anmält Expressen för sin politiska förföljelse av SD enligt Höglandsnytt, fortfarande finns det tydligen några politiker med lite anständighet kvar i kroppen...

 
Ingen bild

Gute

18 september 2014 09:10

I Danmark skulle vi aldrig stänga ute SD.

Morten Messerschmidt Dansk Folkeparti, kommenterar det odemokratiska Sverige.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article19549521.ab

 
Ingen bild

Hacke

18 september 2014 09:30

Sakta håller vinden på att vända. Bra draghjälp får vi när nu dansk och norsk public service-tv närmast förlöjligar svensk politik och media. New York Times går ännu längre i sin skoningslösa kritik av Expressen. Delar av det politiska etablissemanget ute i kommunerna tar i allt större utsträckning bladet ifrån munnen för en normalisering av sd. Tänk att det ska behövas platsen som landets överlägset tredje största parti innan det börjar bli lite anständighet ute i de politiska leden.
Eller som C I Hagen uttryckte det i norska Aktuellt: "Sd har mulighet att växa ytterligare vis icke de andre partierna må ta till vettet och börja uppföra sig som folk istället för att vara chefsmobbare."

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 september 2014 09:40

I Australien har nu polisen stoppat en förestående terrorattack av IS.
När kommer IS-terrorister till Sverige? Klarar vår polis av att avslöja och gripa dem?
Vad händer om polisen INTE kan stoppa dem? De kanske redan är här...

Eller kommer de hit och är Ebolasmittade, går i gallerior, åker hiss eller sitter i väntrum...?


 
Ingen bild

lundabo58

18 september 2014 09:47

Sveriges största problem är egentligen inte landets sjuklöverpolitiker, det är media, varav 08-media med de hårt inavlade SR/Svt o Tv4 utgör huvudproblemet.

Nu senast har UNT:s chefredaktör Hanna Stjärne, som gav guldspadepriset till Researchgruppen, utsetts till VD för SVT, med 200000 i månadslön. Alltså ännu en lattesörplande "innerstadsprofil" som ska ta över omskolningen av svenska folket.

 
Ingen bild

Trollfar

18 september 2014 09:49

Länk till Hallins anmälan och artikel om Expressens svinerier.

http://www.hoglandsnytt.se/eksjopolitiker-anmaler-expressen/

 
Ingen bild

Lena

18 september 2014 10:37

@Trollfar
Läsningen av inlägget på Höglandsnytt gav mig en glädjekick! Kanske har skutan börjat vända lite, lite i alla fall, denna icke-sd politiker som också reagerat och nu uttalar sig ang. medias usla sätt gentemot Sd under valveckorna. Han kallar Expressen för ohyra... " Den stora etiska frågan är om inte Expressens hat mot de människor som delar Sds syn är allvarligare och mer föraktfullt än vad SDs ståndpunkt mot invandringen är". Tänk, de drar in etik i denna hållning som SD som media har, de kallar det rätt upp och ner för mobbing, vilket det också är.

Nu kom jag osökt in på vad för slags vision SD har och även till tråden igår mellan @Gubben & Gumman, mig, Lsw14 och Nils om journalistelevernas och låga etiska hållning. Det handlar om en inte helt oväsentlig del av vilket sorts samhälle vi hoppas kunna skapa i framtiden. Vi ser att det redan finns etiska regler, men media idag följer dem inte. Så vad kan då omogna journalistelever utan större egen erfarenhet och troligen mycket låg kunskap om värden, historia, samhälle och människors mening göra? Om detta har Jimmie Åkesson talat om bl.a som att samhället glider isär och det samhällskitt som vi tidigare haft i Sverige håller på att gå ur tiden. Inte helt oviktigt således.
Tack för kommentaren igår LSW14!

 
Ingen bild

Onkel Sven

18 september 2014 12:37

Uä, konstigt tycker jag det är ,inga vinster inom vården men att det finns fler och fler aktörer som gör grova pengar på flyktingsindustrin är helt OK !

 
Björn söderberg

Björn söderberg

18 september 2014 16:49

Vilket jävla hån mot väljarna löfven vill samarbeta över blockgränserna? Va kul för dom som valt att rösta på sossarna som får borgarna på köpet skulle för min del kännas som ett svek mot mig som väljare. Allt detta endast för och sätta käppar i hjulet för sd. Blir inte förvånad om man fixar till så sd inte får sitta på talmanaposten. Ja löfven nu får du bekänna färg vad du går för din hycklare

http://barrkis

 
Nalli

Nalli

18 september 2014 21:03

Thoralf Alfasson@ Din blogg är tydligen populär hos Gota Media AB, de sitter tydligen hela dygn och läser på din blogg.

http://mediacreeper.com/site/thoralf.bloggplatsen.

 
Ingen bild

Stundtahl

18 september 2014 21:42

-Ian Wachtmeister, en gigant i sakfrågor, mannen med simultanförmåga, helt överträffad den politiska och mediala enfalden.

 
Ingen bild

LSW14

18 september 2014 21:58

Ian for President!

 
Ingen bild

Lars

19 september 2014 06:54

Nu när man analyserae valresultatet kommer man fram till att SD-röstare är lågutbildade (kanske tog vi fel röstsedlar p.g.a att vi inte kan läsa).
Stefan Löfven har ju en 48 veckors svetskurs vilket säkert gör att vi får en stark sammanhållen regering !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se