thoralf

Direktlänk till inlägg 11 september 2014

ANTIISLAMIST

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2014 21:47

Idag har Barometern och Östran ett riktigt scoop!!!


I ”Expressenanda” hänger Barometern/Östran ut sd-politiker Samuel Älgemalm med invandrarbakgrund från Iran som ”antiislamist”. Dessutom med stora svarta rubriker i papperstidningen tidningen!


 


Sug på den rubriken en stund! Tänk sedan efter en längre stund.


Vad menar Barometern/Östran och rubriksättaren? Är det fult att vara antiislamist? Eller är det positivt med en antiislamist i Nybro kommunfullmäktige? Läs artikel.


Wikipedia skriver bland annat följande om islamism.


”Islamism som begrepp har alltmer kommit att representera extremistiska militanta grupper och hårdföra muslimska bokstavstroende vars mål är att styra samhället med islamsk lag sharia.

 

Vad finns för extremistiska militanta grupper inom islam?  Boka Haram, Al-Shabab, al-Qaida och ISIS eller Islamiska staten. Vi kan väl även räkna in talibanerna i Afghanistan men det finns flera mindre grupperingar som skall räknas in i samma kategori. En lång rad organisationer som terroriststämplats är just fanatiska islamister och fundamentalister.


I min värld är det naturligt att vara antiislamist om man förespråkar demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, religionsfrihet och sist men inte minst alla människors lika värde. Uppenbarligen delar inte Barometerns nyhetsredaktion denna uppfattning då man uppenbarligen stödjer islamism.

 

Eller kan det vara så att Barometerns rubriksättarna och ansvarig utgivare har noll koll på vad en islamist i själva verket står får. Man trodde i sin enfald att man kom på en ”fyndig” rubrik för att hänga ut Samuel Älgemalm. Istället blev det ett klavertramp.


Jag googlade ”antiislamist” och fick knappast några svenska träffar alls förutom de som hörde till Barometern/Östrans artikel.


För någon vecka sedan försökte Barometern i samma ”Expressenanda” hänga ut en annan SD-kandidat från Mönsterås som skrivit följande på en fråga vem i helvete Allah är. Läs artikel.


”En sagofigur man ska tillbe när man skär halsen av folk...”

 

Om man bara kollar några av alla Youtube-klipp från Mellersta Östern och inte minst ISIS härjningar i Syrien och Irak får man en bekräftelse på att dessa mördare skriker Allah akbar innan de begår sina bestaliska handlingar. T.ex skär halsen av oliktänkande, kristna eller till och med andra muslimer. Enligt experter i Sverige som följer dessa muslimska terrororganisationer har till och med ”svenskar” stoltserat på youtube-klipp med huvuden från halshuggna människor.


Att anse att Allah eller Gud är en sagofigur är alla människors fulla rätt. Vi har religionsfrihet i Sverige. Det innebär också att man har frihet att avstå alla religioner som man inte tror på. Dessutom är man i sin fulla rätt att kritisera inte bara kristendom utan även islam!
Idag har jag återigen gjort en åktur till flera förröstningsställen. Det är en trevlig sysselsättning då man ofta måste fylla på med valsedlar. Känslan jag får är att våra riksdagsvalsedlar går bättre än kommun och landstingsvalsedlarna.


Känslan är att det går betydligt bättre än i valet 2010.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Svante

11 september 2014 22:29

Ja det finns uppenbarligen ingen gräns för vad man försöker gripa till sig i form av argument och rubriker för att samla nya poänger.

För det kan väl inte vara så att kroppkakorna har en menlig inverkan på intellektet?

Nää, dom är för goa för det…
;-)

 
Ingen bild

Sverigedemokrat felaktigt utpekad som rasist Expo

11 september 2014 22:53

Nättidsskriften Expo idag beskyllde sverigedemokraten Lennart Johansson från Vislanda för att ha skrivit rasistiska kommentarer på sin Facebook, bland annat "Släng lite sten på negrerna". Men pekade ut fel Lennart Johansson.
– Vi har gjort ett allvarligt fel, säger Daniel Poohl, ansvarig utgivare.
http://www.smp.se/nyheter/valaret2014/sverigedemokrat-felaktigt-utpekad-som-nathatare%284444479%29.gm

 
Ingen bild

Göta

11 september 2014 23:48


INTE I ÅR HELLER? - Tack för det SD-Riks!
Finns det ingen i Göteborg med omnejd som har fått någon information med valsedlar till riksdagsvalet från SD i år heller? Jag har frågat väldigt många, och alla har svarat NEJ!

Det verkar som att SD-ledningen tycker att väljarna i rikets andra stad med omnejd (nästan en halv miljon röstberättigade) inte är värda någon som helst SD-information att läsa hemma, inte ens valsedlarna för riksdagen. MYCKET DÅLIGT!

Med den fanatiska lögn- och rasismhysteri som dagligen forsar ur Radio, TV och dagstidningarna om SD är det många väljare som helt enkelt INTE VÅGAR fumla med att plocka till sig sina SD-valsedlar i vallokalen. Särskilt inte i det röda nästet Göteborg.

Det är fortfarande inte mer än max 20 procent av väljarna som läser på Avpixlat och liknande sajter på nätet och på så sätt blir informerade om verkligheten. En hel del av dessa 20 procent är vänsterextremister och annat rasismhysteriskt folk som enbart är inne på dessa sajter för att kontrollera sina hatobjekt. Resten av väljarna, alltså minst 80 procent behöver MASSOR av SD-information med stapeldiagram och andra tydliga faktapresentationer DIREKT till hemmen. Nu får ju väljarna i Gbg inte veta särskilt mycket om verkligheten i Sverige.

När jag har varit ute i stadens "offentliga rum" och lyssnat på hur folk resonerar med varandra inför valet hör jag att det är förvånansvärt många som fullständigt har missat den stora elefanten. Den existerar inte för dem. De skulle verkligen behöva se de avslöjande stapeldiagram som Thoralf delar ut och som SD givetvis förbjöds att annonsera i Sveriges stora PK- dagstidningar.

Inför valet 2010 fick vi inte heller något från SD. Fullt med valpropaganda från alla andra partier damp ner i brevlådorna, men från SD rådde endast den stora tystnaden. Precis som i år. MYCKET DÅLIGT!

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

11 september 2014 23:51

Oops där växte en av lokaltidingarna i namnet BlankISometern
Braight rubrik :=)(=:

 
Lassekolja

Lassekolja

12 september 2014 00:11

Vi som vet vem Samuel Älgemalm är inser att Barometern´s rubrik- och textförfattare är fullständigt "ute och cyklar" och verkar inte ha en aning om Samuels förflutna!
Jimmie Åkesson gjorde som vanligt bra ifrån sig ikväll i TV4´s partiledardebatt. I "efteranalysen" fifflade dom emellertid med klippen på ett ojuste sätt för att framställa J.Å som en sämre debattör. YNKEDOM av TV4, å andra sidan TV4´s enda möjlighet att förminska en sådan lysande debattör som Jimmie Åkesson!
På söndag lägger jag en vit, en blå och en gul valsedel i var sitt kuvert f.v.b till valurnan. Överst på varje valsedel står det: S V E R I G E D E M O K R A T E R N A ! ! ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kalleman

12 september 2014 00:12

Lyssnade på Granskning Sverige för första gången, skrämmande utveckling av vårt land om detta är sant/trovärdigt, i så fall är vi mer illa ute än någon kan föreställa sig. Åsiktspoliserna inom EXPO har tydligen fritt fram att övervaka folkets uppfattningar likt DDR för 40 år sen. Skrämmande är bara förnamnet i ett land som kalla sig för en demokrati.

 
Ingen bild

Mattias

12 september 2014 00:30

Jag tolkar det som att samtliga på Barometern/Östran ser sig själva som islamister...

 
Ingen bild

Observer

12 september 2014 01:34

När media kan avsätta politiker på löpande band som de vill, Ändra laga beslut när och som de vill, Då är det dags.
När media kan tillsätta politiker när de önskar. Då är det dags.
När media kan ändra verkligheten vi lever i mot en felaktig karta, genom att ändra ords, serietidningar, barngardiner, glass, godis och fikabröds innebörd. Är det dags.
När folk som nyttjat sin medborgliga och i grundlagen stadgade rätt att yttra åsikter medelst yttrandefriheten får hembesök av medias gestapoinspirerade egen hemliga polis. Är det dags.

DAGS ATT REGLERA MEDIA

 
tant Gul

tant Gul

12 september 2014 02:14

ANTIMUSLIMIST kan man också vara.
Jag är själv sedan många år en sådan. JAG INTE BARA AVSKYR ISLAM utan också hela den kulturtradition som anknyter till eller har sitt ursrung i islam - och följdriktigt också generellt alla dess utövare. Ord som islam och muslim gör mig nästan illamående.

Ur en sekulariserad-rationalistisk synvinkel finns det ingen gammal religion som är mera stupid än islam (skulle i så fall vara hinduismen) - och de som underkastar sig islam är inte mindre stupida. Doktrinen, och vad som utgår ifrån denna, att koranen i sitt ORIGINAL finns på en pidestal uppe hos allah i himmeln - rakt ovanför Mecca, har inget existensberättigande i tredje årtusendet. (Förresten - vem f-n skrev koranen? - denna dynga.)

Det har överhuvudtaget ingen religion alls - men eftersom jag anser och inser att människans religionsbehov och -utövande har haft ett viktigt överlevnadsvärde under evolutionens gång och således dess förutsättningar är nerlagda i männskans genern, krävs det en kraftansträngning för att efter hand, som modern människa frigöra sig från vidskepelsebehovet. Göra sig 'drogfri', med andra ord.

Mycket finns nerlagt i det mänsklga genomet! Mycken ski! Som till exempel den arabiske mannanes våldsamhet. Att som en aktiv SD-sympatisör påstå att "...araber har våldsamma gener" föranleder både EXPRESSEN och PARTIET att beskylla den hedervärde SD-aren
för att vara RASIST. Dessutom berättigades han utträde ur partiet. Carpe Diem!

Dumheten i våra mångkulturella dagar kan inte vara större. Hade han påstått att arabens "kärleksfulla fredlighet" var nerlagd i dennes gener, hade han ljugit - men ej blivit beskylld för att vara rasist.

Här är en annan RASIST:

John Philippe Rushton (1943 – 2012) was a British-born Canadian psychology professor at the University of Western Ontario who became known to the general public during the 1980s and 1990s for research on race and intelligence, race and crime, and other apparent racial variation. His book Race, Evolution and Behavior (1995) is about the application of r/K selection theory to humans.

Rushton claimed that Islam was not just a cultural, but also a genetic problem. He thought the religion and issues associated with it were not just a condition of the belief system. His theory was that ### Arabs have an aggressive personality with relatively closed, simple minds, and were less amenable to reason. ###
AMEN!

http://goo.gl/RGoHAA

http://goo.gl/RGoHAA

 
Ingen bild

yyz

12 september 2014 03:12

Det är stenhårda fakta Jimmie skall ta upp i debatter.

Tino om Malmös ekonomi:

Stadens ekonomi går ihop genom att skattebetalare i övriga landet täcker de enorma hålen i budgeten. Förra året fick Malmö kommun över 4 miljarder kronor i kommunalt utjämningsbidrag, utan jämförelse mest av alla kommuner. Stadens egna skatteintäkter var 10 miljarder kronor.
-----------------------------------------------------------------------
Malmö får nu ensamt lika mycket i kommunalt utjämningsbidrag som hela Övre Norrland, en region med betydligt fler invånare , säger Tino
-----------------------------------------------------------------------
http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/09/20140909140345_Realtid890/20140909140345_Realtid890.dbp.asp


Det håller inte att bara prata om splittring m.m Folk tröttnar och lyssnar inte. Mitt förslag är att Jimmie läser Tinos text och använder delar av den. Då kan SD inte beskyllas för att fabricera sagor längre.

Kör stenhårt med fakta den sista debatten. Vi förväntar oss ett fullständig övertagande av dig Jimmie

Crush'em Jimmie

 
Ingen bild

Eric H

12 september 2014 05:58

Få se nu... Om man tolkar rubriken rätt borde det alltså vara en fördel om fullmäktiges medlemmar var islamsister??
Är skribenten ifråga dum eller kanske bara korkad?
Har han inte läst på, hört, sett på TV vad hans mediakompisar skriver om vad "islamister" pysslar med utanför Sverige?
Känns som han förorenat det omtalade blå skåpet...

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 06:03

Nystartsjobb!
Vidare kommentar kändes onödig

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=10320545#.VA8T2crkLJc.facebook

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 06:29

Varför blir bifogade länkar inte blåa och klickbara?

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 06:54

Haha! Börjar bli lite komiskt, det här. Alla kommentarer granskas, men ändå inte.
Jag ställde en fråga varför bifogade länkar inte blir blåa och klickbara. Snart kan alla läsa även denna helt onödiga och obesvarade kommentar. Kul va?

 
Svensson

Svensson

12 september 2014 07:04

Svensk massmedia börjar bli så desperata,så dom kontrollerar inte äns vad dom skriver.Vi kommer få se många grodor i svensk massmedia framöver.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 07:06

Thoralf!
Ta bort mina kommentarer.
Detta eftersom innehållet med bifogad länk tappar sitt intresse och läsvärde då bifogade länkar inte blir klickbara. Trist att du inte kan svara på varför det ofta blir så, och ifall vi gör något fel.

Thoralf Alfsson

12 september 2014 07:40

Ni gör inget fel! Det är bloggoperatören som har någon defekt i plattformen då programmet inte klarar av att "känna av" en viss typ av länkar.

 
Ingen bild

Ludvig

12 september 2014 07:20

Ja så sjukt som detta land blivit, så är det väl snart fint att vara islamist.

 
Ingen bild

Tony

12 september 2014 07:23

Hoppas att aala som ska rösta tänker på att Majoriteten
i dom andra partierna vill fortsätta att stänga ute SD
från inflytande. Därför, lägg inte er röst på hycklande
demokratiföraktande sjuklövern, utan rösta SD .

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 07:52

Testar att länka till nystartsjobbet igen :)

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html?url=-123388378%2FStandard%2FPlatsannonser%2FVisaFritextAnnonser.aspx%3Fids%3D10320545%26q%3Ds%28sn%280014-319799%29sida%281%29ar%2820%29%29%26ai%3D1&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171

Thoralf Alfsson

12 september 2014 08:14

Det finns program på nätet för att korta ner länkar. T.ex korta.nu

 
Ingen bild

svenne

12 september 2014 08:02

Jonas Sjöstedt anser att "Jimmie Åkesson är vårt största integrationsproblem".

Om man då antar att Sverigedemokraterna på något sätt skulle försvinna från den politiska arenan så blir tydligen allt frid och fröjd beträffande invandringspolitiken! Migrationsverkets havererade rutiner angående asylärenden skulle återställas till fungerande skick. Dessutom skulle Ullenhags "utmaningar" - bostadsbrist, kommunernas ansträngda ekonomi, arbetslösheten, utanförskap, kriminalitet, problemen i skolorna, sjukvårdens överbelastning etc.- lösas på ett smidigt sätt.

SD framställs av "den goda sidan" som ett enfrågeparti trots att invandringen påverkar praktiskt taget varenda samhällsfunktion. Om SD skulle försvinna från scenen så kommer givetvis den redan nu misslyckade invandringspolitiken att ytterligare förvärras då problemen kommer att fullständigt tigas ihjäl och vansinnet kommer att accelerera utan något ifrågasättande.

 
Ingen bild

lundabo58

12 september 2014 08:05

Av det vi hittills har sett av MSM i denna valrörelse, lögner, smutskastningar, vinklingar, etc, så är det min gissning att detta kommer att bli pk-medias sista strid.

2018 kommer de flesta av rikstidningarna (och många av lokaltidningarna) inte längre att finnas, iaf inte i sin nuvarande form, där propaganda- och agendajournalistik går före faktajournalistik.

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 08:31

Nu kan länken nog inte bli kortare
Tjänsten hinner ju bli tillsatt innan alla fått chansen :)

http://korta.nu/DV

 
Ingen bild

World Traveller

12 september 2014 08:44

I Sverige är det fult att vara anti-islamist. Rentav rasistiskt. Man kanske får påhälsning av Sverigistans religösa polis, Researchgruppen-Expressen, då.

 
Ingen bild

World Traveller

12 september 2014 08:47

@lundabo58
Antingen det eller så kommer inte SD att finnas. Risken finns att det blir olagligt att vara Sverigedemokrat. Folk avskedas ju allaredan på löpande band om de sympatiserar med SD.

 
Ingen bild

SD runt 20% bland 18-29 åringar?

12 september 2014 09:00

Om de unga fick bestämma så skulle de rödgröna partierna få 49,6 procent av rösterna, medan Alliansen bara skulle skrapa ihop 28 procent.
http://korta.nu/Grafik

http://www.dn.se/valet-2014/vanstervind-bland-unga-valjare/

 
Ingen bild

Niklas R

12 september 2014 09:05

Ja, vem, vid sina sinnes full bruk, är inte antiislamist?!?

Ju mer jag lär mig om islam och koranen desto mer föraktar och avskyr jag denna dödskult till religion.
Kristna säger att muslimernas "gud" nämns i Bibeln. Där kallas han djävulen. Och ser man till hur de renlärliga muslimerna i IS, Saudiarabien, etc. beter sig, då börjar man undra om de inte har rätt.

 
Ingen bild

Observer

12 september 2014 09:16

Att media fått för stor makt och att de missbrukar den besinningslöst visar de själva.
I årets valrörelse examinerar media de politiska kandidaterna i TV.
De som "inte klarar sig" kölhalas direkt i tv-rutan och får sparken, dagen efter baserat på i förväg inplanterade "Värdegrunder"

På detta vis skulle det inte behövas val.
Det är media som är vår styrande diktator. Som t.o.m håller polisen i strypkoppel, baserat på värdegrunderna som det vänstervridna etablissemangets tentakler i förväg under godhetens namn implementerat ute i strategiska organisationer.
Kombinationen är oslagbar. -Alla lyder media!
Blir någon uthängd för att ha passerat en dylik värdegrund, om än så nyttjat en grundlagskyddad rätt via yttrandefriheten så blir vederbörande persona non grata. -Ingen, INGEN! törs säga ifrån i offentliheten -Då vet hon att hon står på tur att bli kölhalad.
På 1600-talet kallades det löpa gatlopp.

Närsomhelst skulle ett större mediehus kunna öppna egna arrestlokaler, egna fängelser, ja, fångläger för dessa dissidenter och oliktänkande lika gärna. I skym undan.
VEM skulle våga protestera tror ni?!! ..I N G E N !

Därför är det hög tid att medierna får förhållningsregler.

 
Ingen bild

Jag

12 september 2014 09:35

@lundabo58. Tyvärr har vi väl kvar SR och SVT. De är tunga aktörer i en valrörelse. Med tanke på att de redan idag går slaskmedias ärende så lär vi väl få se samma skit vid nästa val också.

 
Ingen bild

Göta

12 september 2014 09:35

För 1000 kr kan du hjälpa en flykting i ett flyktingläger i närområdet i ETT HELT ÅR
Här i Sverige räcker 1000 kr endast till asylprocessen för en flykting i 2 och en halv DAG.

"Varje gång man satsar 166.000 kronor på en enda asylansökan här så avstår man från att hjälpa 166 personer i UNHCR:s flyktingläger med varsin viktig tusenlapp."

"Man behöver inte vara flykting för att vilja flytta till ett rikt land som Sverige, men de som söker sig till ett flyktingläger är verkligen flyktingar. Här behöver organisatören inte lägga ner resurser på en granskning, utan det är självreglerande: De som får hjälp i lägret har ett akut hjälpbehov."

Detta skriver forskaren och ekonomen Jan Tullberg i en klok debattartikel i Fria Tider. Läs den!

http://www.friatider.se/flyktinghj-lpens-pris-h-r-och-i-n-romr-det

 
Ingen bild

Gubben Svensk

12 september 2014 09:56

@SDare

Om du kör webbläsaren Firefox så installera tillägget "Text Link".
Länken öppnas då vid dubbelklick.

 
Ingen bild

AWSvensson

12 september 2014 10:01

Humor av det mest besynnerliga slaget när man pekar ut en person som flytt Iran o islam som antiislamist, vem har mest kännedom av islam än den som upplevt den

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek Kalmar

12 september 2014 10:11

Det är väl bara att säga som Peter Jöback " guldet dvs scoopet rann ut i sanden ".

 
Ingen bild

LSW14

12 september 2014 10:16

@SDare
Ang länkar, i det fall en länk inte är klickbar (blå) kan man välja att "Klippa o Klistra" istället.
Gör så här:
Steg 1. Markera länken (håll ner vänster musknapp och dra muspekaren över hela länken), släpp musknappen. Nu ska hela länken vara markerad (blå). Nästa steg är att placera muspekaren var som helst i det BLÅMARKERADE området och HÖGERKLICKA. Nu poppar det upp en meny, välj KOPIERA. Om du inte får upp poppupmenyn kan du, förutsatt att länken är markerad, trycka Ctrl+C (CTRL+C är ett kortkomando för kopiera).

Steg 2. Placera muspekaren på/i webbläsarens ADRESSRAD (raden längst upp där webbadresser alltid är synliga). Nu HÖGERKLICKAR du och väljer KLISTRA IN så landar den kopierade länken på adressraden. Som alt kan man trycka CTRL+V för att klistra in.

Steg 3. Tryck RETUR/RETURN alt klicka på den horisontella högerpilen som är synlig längst ut till höger på adressraden. Klart!

Tips: öppna en ny flik i webbläsaren innan du klistrar in länken på adressraden.


@Thoralf
Om någon hann före mig så kan du förpassa detta till papperskorgen!

Mina 2 ören.

 
Lassekolja

Lassekolja

12 september 2014 10:19

@svenne08:02, mycket bra kommentar, den gillar jag!

Betr. samarbetsvägran med SD: Svenska folket är förmodligen det enda folk på Jorden, som inte bara frivilligt vill avskaffa Välfärdssverige utan t.o.m vill betala högre skatt för att avskaffa sig självt, genom västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring!!! TÄNK EFTER FÖRE KÄRA VÄLJARE!!!


..
http://www.status.st

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek Kalmar

12 september 2014 10:20

Nu stoppar Schenker alla transporter till Rinkeby. Får en känsla att detta är bara förrätten vad som komma skall i framtiden. Och att bilar brinner i tid och otid tycks inte bekymra miljöpartisterna. Kanske inte blir några utsläpp när bilar brinner.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek Kalmar

12 september 2014 10:29

Enligt många experter är SD:s siffror,beräkningar etc helt åt skogen. Men då undrar man varför inte dessa sk experter inte redovisar de riktiga siffrorna. Naturligtvis borde journalisterna pressa dessa experter mer, men så är ju aldrig fallet. Inte undra på att denna yrkesgrupp har så lågt förtroende i undersökningar.

 
Ingen bild

Hans B

12 september 2014 10:34

Finns det någon som har bilden på Åkesson förvandlad till kackerlacka i östersundsposten.
Den skulle man trycka upp i ansiktet på närmsta sk. journalist

 
Ingen bild

Inge Sandén

12 september 2014 10:42

Bra skrivit Toralf.
Journalisterna på Barometern och Östran får förr eller senare göra som deras kolleger på Aftonblader fick göra när Adolf med vänner visat sitt rätta ansikte,då bad man om ursäkt för sina nazisympatier med orden "vi visste inte vi förstod inte"
Nu när svenska folket kan läsa om hur den islamska läran får människor att bete sig likt nazisterna i förintelselägren kommer alla islamkramare att få göra samma sak, förlåt "vi visste inte vi förstod inte".

SÅ till Samuel Älgemalm.
Älgemalm är ett sanningsvittne,som upplevt vad denna lära är i stånd att göra med alla som inte kan underkasta sig läran islam,då han flytt från Iran och är modig att i vårt land kritisera islam.
Älgemalm är den svenskaste av alla svenskar.
Frågade honom en gång,
Hur kom du på detta fina namn?
Jag tänkte så här.
Det mesta svenska måste vara alla dessa Älgar,som man ser på skyltar och butiker som vill sälja till turister något typiskt svenskt.
Malm,förstod jag var Sveriges största exportvara och på så vis kom namnet Älgemalm till.
En Iranier har det mest svenskklingande namnet av oss alla.
Skäms Barometern och Östran.
SD på söndag 15 % med hjälp av sanningsälskade och sverigevänliga invandrare.

 
Ingen bild

Lars Rosén pol sek Kalmar

12 september 2014 10:43

Igår när vi stod på stan kom en klok gammal man fram och undrade hur i framtiden den sk svenska samförstådsandan kommer att bli. Få väl ta fram Peter Jöback igen " guldet blev till sand ".

 
Ingen bild

Göta

12 september 2014 10:45

NYSTART FÖR SVERIGE?

Länken från SDare ovan till ett av nystartsjobben är verkligen intressant! Den leder till ett erbjudande från Arbetsförmedlingen om ett jobb som islamisk rådgivare för Islamiska Marockanska Rådet i Sverige. Rådgivaren ska sprida den islamiska läran och i arbetet ingår även kontakt med media. Ska vi gissa att våra mediers kontakter med denna islamiska rådgivare kommer att ligga på en helt annan och oerhört mycket mer älskvärd och positiv nivå än medias kontakt med riksdagspartiet Sverigedemokraterna?

Om jag har fattat det rätt så ersätts arbetsgivaren (i det här fallet Islamiska Marockanska Rådet) med 50% av lönekostnaderna upp till 5 år vid nystartsjobb. Jag får det till att vi skattebetalare alltså ska betala halva lönekostnaden för spridande av islam. (Rätta mig om jag har fel!)

Man kan läsa mer om detta på Exponerat:

http://korta.nu/Nystart
 
Ingen bild

Stefan A.

12 september 2014 10:49

Undrar om man kan ta hjälp av EU(någon nytta skall man väl ha av dom med, inte bara pålagor) att sanera Svensk media, den dypölen behöver verkligen saneras, om man utgår från att sjuklövern får majoritet i Sveriges riksdag så lär det inte hända något i den vägen därifrån, så länge de inte drabbas själva, media är inte längre självreglerande(om de någonsin varit det) utan består av en bunt hyenor som tydligen helt straffbefriat kan slänga ut för hela Svenska folket enskild personer som "rasister" "nazister" och alla möjliga förklenande omdömen, man drar sig inte heller för att hänga ut en vid tillfället 17 årig tjej som "nazist" grundat enbart på en bild( var är feministerna nu?), om de här personerna verkligen är rasister skiter man förstås fullständigt i (och även i hur de mår eller hur uthängningarna påverkar deras liv, och tydligen gör rättssystemet samma sak) de är bara redskap i Mattsson händer för att komma åt partiet. Men hav förtröstan Expressen gick med förlust 2013, och blöder tydligen mera nu, Mattsson sturskhet och stora åthävor grundar sig alltså inte på goda försäljningssiffror.

 
Ingen bild

sa

12 september 2014 11:33

Jag läser i dagens Dn att budfirman Schenker inte längre vågar åka in i Rinkeby. Ungdomsgäng rånar bilarna och misshandlar förarna. Securitas o polis blir överfallna och kan inte bistå. Affärer och apotek blir utan varor.
VILKET SAMHÄLLE!!!!! ( Jag gillar inte detta (alltså bedöms jag för att vara rasist)

 
Ingen bild

Lena

12 september 2014 11:41

I min lilla stad har Sd,s infobrochyrer + valsedlar kommit 2 ggr. Först från SD riks för ca 3 veckor sedan, och andra gången nu i veckan från den lokala.

Beträffande Granskning Sverige denna vecka så börjar det verkligen se kärvt utför Sverige. Om detta pussel som journalisterna på Granskning Sverige lagt och stämmer så borde detta ha varit en bomb i media (fulmedia menar jag), men ack vilken mörkläggning.

T o m äldre damer 70+ som inte har pc,(den ena själv invandrad på 70-talet) känner till mörkläggningen från media och att S inte längre är ett alternativ för dem, de känner också till smutskastningarna från åsiktsfascisterna på tv, de som gör ALLT för att få stopp på SD o Åkesson. Dessa damer visste bägge vilket parti som var bästa att rösta på denna gången utan att någon annan behöver berätta för dem ;). Låt oss hoppas!

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 september 2014 11:43

Nu närmar sig snart historiens mest sk-tiga valrörelse sitt slut. Påhopp, olagligt datorintrång, våld, smutskastning, tom. en "knuff", ett samlat massmediauppbåd mot ett riksdagsparti, vandaliserade valaffischer, Dror Feiler som använde oskyldiga barn till sina dumheter, lögner, hat, mm.

Dystert, tragiskt, sorgligt...

 
Ingen bild

World Traveller

12 september 2014 12:21

En 70-årig SD'are i Sollentuna har tydligen blivit misshandlad av någon eller några mörkhyade från Vänstern. Vad konstigt att inte Expressen tar upp det i sina nyheter.

 
Ingen bild

Sätt ned foten

12 september 2014 12:25

Angående den felaktigt utpekade Sverigedemokraten i Vislanda så är väl det ett klockrent exempel på förtal?

 
Ingen bild

Stefan A.

12 september 2014 12:42

Det var ju tur för Björklunds mamma att det fanns ett grannland som hade förmåga att ta emot henne så att hon slapp fly 500 mil till någonstans i mellanöstern. Då kan man dra slutsatsen att om det kommit en miljon som Björklunds mamma så hade det varit bättre att lägga resurserna i grannlandet och inte 500 mil bort i Irak och Syrien, kan tyckas självklart, men inte i Sverige, där kan flyktinghjälp enbart ske på Svensk mark, oberoende var i världen behovet uppstår, eller också svänger man sig med "vi skall göra båda" utan att närmare precisera sig vad det betyder, i fulmedia ställs naturligtvis heller inga frågor. "Tur du inte var gränsvakt" som Björklund sa till Åkesson var rent oförskämt.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

12 september 2014 13:15

Apropå Barometern. Jag kommenterar rätt ofta på artiklar och debatt-inlägg på deras hemsida. Men har märkt att mina kommentarer allt som oftast blir raderade om jag gör dem på förmiddagen. Men om jag efter tolv skriver samma kommentar får den oftast stå kvar. Märkligt förfarande de har. Sen givetvis, är man för saklig i sin framställa av kritik av mångkulturen blir den alltid raderad.

 
Ingen bild

SDare

12 september 2014 13:35

Annonsen från arbetsförmedlingen som jag länkade till, har nu plockats bort. Förmodligen pga. den enormt stora uppmärksamheten från bl.a Exponerat med flera.
Annonsens ID nr var 0014-319799.
Klicka gärna på länken i Götas inlägg och läs vidare.

 
Ingen bild

Rex

12 september 2014 14:03

Om man är kritisk mot Kristendomen kallas man för "Antikrist" då? :-)

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

12 september 2014 14:59

Nicklas R

Muslimer och kristna har samma gud, men olika profeter. även judarna. Där av barna mord och slaveri som moraliskt godkänt.

Tantgul
Håler med om mycket du skrev, även om jag tycker att du drar fel slutsatser i mellan åt.

Vad kallas antijudeism och vad skiljer det från antiislamism?

 
Ingen bild

LSW14

12 september 2014 16:26

@Niklas R
Jag delar helhjärtat ditt förakt för Islam, Saudiarabien och IS. Det som dock skrämmer mig är att IS (m fl) har både finansiellt- och politiskt stöd av både USA och Israel, förutom Saudiarabien- förstås. Situationen i Syrien är ett exempel. Min uppfattning är att det finns lika mörka krafter även i andra ändan av spelplanen, att det inte enbart handlar om Islam. Den stora frågan är vilka intressen som egentligen styr och ställer? Och vad som kommer att hända med Sverige, blir vi ett nytt Syrien inom överskådlig framtid?
Jag har inte svaren tyvärr, men oron och frågorna mal!

 
Ingen bild

World Traveller

12 september 2014 17:02

Avpixlat är under DDOS-attack just nu. Troligen för att de precis startade en kanonbra artikel med en debatt mellan Björn Söder och Erik på Lådan. Vad har Ullenhag haft för föräldrar egentligen? Maken till oförskämd slyngel har jag aldrig sett. Han skulle behöva tillbringa ett år på tukthus i Finland.

 
Ingen bild

Stundtahl

12 september 2014 18:18

OT/
Tidningen Expressens samarbetspartner Researchgruppen är i sanning mycket aggressiva.
Att sköta bankärenden och betala på internet känns inte självklart, iaf inte personligen.

http://www.friatider.se/researchgruppen-r-kriminellt-sl-dder

 
Ingen bild

Putte

12 september 2014 18:26

I dagens Östran skriver socialdemokrat och fd. flykting Jag skulle vilja ställa dessa frågor till honom, men vågar inte på grund av Expressen och deras kriminella hantlangare.


Frågor till fd. flyktingen Kochar Ismaill Ahmad(s).

Om ni kom via Turkiet, så måste ni ju ha passerat ett stort antal länder på vägen. Då undrar jag;

Varför dög inte Grekland?
Varför dög inte Italien?
Varför dög inte Spanien?
Varför dög inte Portugal?
Varför dög inte Österrike?
Varför dög inte Schweiz?
Varför dög inte Frankrike?
Varför dög inte Liechtenstein?
Varför dög inte Tyskland?
Varför dög inte Nederländerna?
Varför dög inte Luxemburg?
Varför dög inte Belgien?
Varför dög inte Danmark?
Varför dög inte Norge?
Varför dög inte Finland?
Varför dög inte Storbritannien, att söka asyl i?
Varför dög inte ett stort antal muslimska grannländer, som inte är i krig?
Samma sak med syrierna som kommer nu. Tydligen duger bara Sverige. Varför?

 
Ingen bild

Irene

12 september 2014 18:32

Åkesson är tydligen en storspelare på nätet och har spelat för 500.000 kr detta år. Detta släpps 2 timmar före den sista TV-duellen, vilka vämjelika kräk PK-folket är! Att Åkesson givit dem en sådan "gåva" är för mig obegripligt. Med sorg i hjärtat inser jag att vi nu inte når den procent jag förväntade mig efter detta självmål.

 
Ingen bild

Calle

12 september 2014 18:45

Älgemalm svarar exemplariskt, " inga kommentarer".Borde fler göra, eftersom dessa s.k journalister aldrig kommer att vara objektiva. Att hindra dom från att skriva sin skit går inte, men man behöver inte hjälpa dom med skitskriverierna. Svält ut packet!

 
Ingen bild

OH

12 september 2014 18:54

Om nu SD blir vågmästare och Reinfeldt enbart på grund av sitt hat mot Sverigedemokrater överlämnar regeringsmakten till Vänsterpartierna, vad tänker då Center och Moderater på landsbygden som får betala notan efter herr Statsministern.Själv skiter han i landsbygden, försvaret,Svenskarna och sina landsbygdsväljare om han överlämnar dem till de röda.
Beträffande Åkessons spel är det hans egna slantar. Han sänder dom inte till Isis.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

12 september 2014 19:36

Putte

Nej jag förstår varför du inte ställer frågan, och jag är inte förvånad om den inte publiceras

Jag tror om du tänker efter, så får du svar på din egen fråga, den har med anknytning att göra, som ett tips.

 
Ingen bild

Putte

12 september 2014 19:59

Jasså du Mats. Var läste du om hans anknytning till någon i Sverige? Jag kanske skummade igenom hans insändare för snabbt. Så alla syrier som kommer hit nu har också anknytning till Sverige. Vad har du för fakta som styrker det? Är det vad du inbillar dig, eller har du några bevis?

 
Ingen bild

Amen

12 september 2014 22:00

Varför trollar du i din blogg?
Alltså förvränger det media skriver, och lägger till saker som passar dig bättre.
Det är att leka gud, och att förvanska verkligheten= propaganda..
Eller?
Tacksam för svar.

Thoralf Alfsson

13 september 2014 09:06

Jag modererar alla kommentarer!

Vad anser du media sysslar med? Förvanskar de något?

 
Ingen bild

Niklas R

12 september 2014 22:24

@Mats

Bara en person som inte kan mer om islam än det denne fått lära sig i skolan skulle uttrycka sig så.
Vilket är så långt ifrån sanningen man kan komma. Oavsett om man är troende i någon av de tre religionerna du räknade upp eller inte.

Men ignorans är en välsignelse har jag fått höra.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

13 september 2014 08:20

Till sign "GÖTA" (ang bristen på utskickade sd-valsedlar i Göteborg):

- har du koll på brevbärarna? Dom i Mölndal är rikskändisar för at vägra dela ut post, som dom inte gillar. Och steget är nog inte långt för Götets ärkesossar, att begå samma brott som grannstadens kommunister. Du befinner dig i den största socialisthålan i Sverige, räkna med problem.

F ö.... Alla muslimer är inte terrorister. Men alla terrorister är muslimer. Världens hot-ideologi nummer 1. T o m nazismen ligger i lä.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 september 2014 10:02

Putte

Lite dåligt formulerat påstående av mig, helt rätt.
Det jag menade att det finns förmodligen lika många skäl( personliga eller andra) att välja Sverige som något annat land

Om han stannat i England, hade listan sett likadan ut, med skillnad att Sverige hade varit med, och inte England, men det säger ingenting om någonting.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 september 2014 10:09

Thoralf

Jag har inga som helst problem med att du modererar, och med tanke på kommentarerna du visade, med all rätt.

Men att svara och mena på, att bara för att någon annan(media) gör tveksamma saker, så kan du försvara dig med det. Och som jag absolut inte tycker att du skall behöva oavsett, det är din blogg, du sköter den som du finner passande, och jag tycker att du gör ett förträffligt jobb på den punkten.

 
Ingen bild

F

14 september 2014 11:09

Vänta nu... "Wikipedia skriver"? :)

Källkritik, kanske...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se