thoralf

Direktlänk till inlägg 10 september 2014

MÖRKAR JOHAN PERSSON FÖR VÄLJARNA

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2014 23:31

 


Stora spekulationer i Kalmar om socialdemokraternas starke man Johan Persson blir kvar i Kalmar vid en rödgrön valseger. I förra veckan besökte Stefan Löfven Kalmar. Han tillbringade då en kväll hemma hos Johan Persson i Bjursnäs med middag vilket gett upphov till stora spekulationer inom media och i politiska kretsar. Där Johan Persson pekas ut som en kommande minister.


En person i Johan Perssons majoritet pekade nyligen ut Johan som jordbruk o landsbygdsminister!


  

När vi hade en debatt på Larmtorget för ca två veckor sedan kom en person fram och berättade saker som han hört från en person i Johan Perssons närhet att han skulle lämna Kalmar efter valet vid en rödgrön valseger i riksdagsvalet. Johan Persson förnekar alla uppgifter som placerar honom i huvudstaden


Gör Johan Persson en ”Göran Persson”? Det vill säga säger Nej, Nej, Nej ända till det blir JA efter valet.


Mörkar Johan Persson för väljarna i Kalmar?


Om väljarna skulle sätta någon tilltro till spekulationerna kan det utan tvekan få stor betydelse för hur väljarna röstar i kommunvalet i Kalmar. Johan Persson är nämligen Socialdemokraterna i Kalmar. Utan Johan Persson skulle stödet sjunka rejält för socialdemokraterna.


Efter valet vet vi om Johan Perssons löften går att lita på.


Gustav Kasselstrand ger svar på tal vid Expressens utfrågning.Vår annons om asylmottagande blev införd i veckans nummer av Kalmarposten! Hoppas att många läser och begrundar dessa uppgifter.


    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ronny

11 september 2014 00:15

Gustav Kasselstrand är ju magnifik i Expressens utfrågning! Han är helt klart mogen att ta sig an mycket större uppgifter inom SD. En klart lysande stjärna!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 september 2014 00:22

Rent allmänt kan Gubben o Gumman be alla be kvällssbön
Funkar för det mesta :=)(=:

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

11 september 2014 00:27

Jimmie sätter sej ingen Donkeyjournalist på partiledare ej heller på Gustav , blivande partiledare ;=)(=:

 
Lassekolja

Lassekolja

11 september 2014 00:43

STORT GRATTIS Thoralf till publiceringen av SD´s bästa annons någonsin!!!
Att den refucerats av de stora dagstidningarna är inget mindre än en skandal! Om Sverige varit en (riktig/verklig) demokrati, hade "demokratiministern" Birgitta Olsson ingripit resolut och bestämt men å andra sidan, det var ju "hennes" tidningar, som vägrade publiceringen. BEDRÖVLIGT!
Jimmie Åkesson var riktigt bra idag i partiledardebatterna, både i SR/P1 och i TV4! Bra att Jimmie påtalade det skandalösa i TV4-upplägget med en massa "dösnack" om "uteslutna kandidater", vilket stal tid från relevanta frågor om SD´s politik!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

11 september 2014 01:19

Idag skiter de flesta förtroendevalda i väljarna -Bara de får stå vid köttgrytorna -Det är det enda som är viktigt.
Det har vi sett nog av redan.
.....En inte alltför vågad gissning är att han drar dit det vankas mest fördelar för honom själv!

 
Ingen bild

Sven Dacke

11 september 2014 06:54

Jag gillar Gustav Kasselstrand och hans sätt att hantera den så kallade journalisten från skvallertidningen.

Jag har många gånger saknat ett liknade sätt att agera från bland annat JÅ i många frågor.

 
Ingen bild

svenne

11 september 2014 07:09

Gustav Kasselstrand bemötte Expressens journalist på ett mycket bra sätt.

Då det gällde skandaler så kacklade hon hela tiden om att det har hänvisats till - och kommenterats på - "rasistiska sajter" på nätet, men bortsåg från handgripliga fulheter som representanter för andra partier har begått.

I slutklämmen nämnde hon att Dawit Isaak suttit fängslad så länge och undrade vad Gustav Kasselstrand ansåg om detta. Här kunde en motfråga ha varit på sin plats nämligen svenska medias fullständiga ointresse att skriva om - och engagera sig i - Johan Gustavssons situation. Han kidnappades den 25 november 2011 i Mali av gruppen Aqim, "al-Qaida i islamiska Maghreb" och kring detta är det dödstyst i media. Till skillnad från den enorma uppmärksamheten kring de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som satt fängslade i Etiopien, så struntar svenska journalister fullständigt i vad som händer med Johan Gustavsson. Varför anser media att Dawit Isaak, Martin Schibbye och Johan Persson skall uppmärksammas men inte Johan Gustavsson. "Människors lika värde"!?!

 
Svensson

Svensson

11 september 2014 07:29

Svensk massmedia fortsätter med sin häxjakt på Sverigedemokrater,fast dom vet att det skadar dom.Hur mycket skattepengar har svensk massmedia fått av alliansregeringen,för att bedriva den här jakten på Sverigedemokrater ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

11 september 2014 07:37

Nej tack, fanerdun-johan får ni allt behålla därnere, Svenskt jordbruk och glesbygd har misshandlats nog av statsmakterna, vi vill inte ha ett kinesiskt drömslott i varje by.
Expressens lögner fortsätter, man har inte granskat alla som man påstår, utan bara hackat de enda ställen i Sverige där det går att föra en kritisk invandringspolitisk debatt.

 
Ingen bild

Trollfar

11 september 2014 08:20

@Ronny, den lysande stjärnan och en annan lysande stjärna som heller inte finns på riksdagsplats.

Tyvärr är toppen för rädda för de som kan. Finns inget annat att rösta på så SD klarar sig, men de bör tänka om.

 
Ingen bild

Lärare

11 september 2014 09:09

Gustav Kasselstrand briljerar igen!
Han är en vass och säker politiker, kan sätta dit varenda journalist. Skräder inte orden, kan svara för sig.
Vilka "parhästar" Jimmie och Gustav!

Mer av Gustav Kasselstrand!

Åter igen; stapeldiagrammet måste bara ut till varje kommun!
Hur många tidningar har tagit in det?
Har spridit så gott jag kan, gör lika ni också, men det är som sagt bråttom!

 
Ingen bild

sarak

11 september 2014 09:12

Kasselstrand är en stor tillgång för partiet. Miljöpartiet har sin Fridolin SD har Gustav Kasselstrand. Båda har lätt att uttrycka sej men Skillnaden är att SD:s representant har mer vettiga åsikter.
Expressens utfrågare verkade lite nybörjare och var lite dåligt påläst.

 
Ingen bild

Stella

11 september 2014 09:19

Thoralf. Jag läste på Avpixlat nu om Socialdemokraten Mahmoud Haidar. Står på listan till kommunfullmäktige I Kalmar. Är det sant allt detta som han har gjort? Absolut inte lämplig I så fall att röstas in I en nämnd.

Thoralf Alfsson

11 september 2014 09:22

Ja, det stämmer men jag tror det hände under förra mandatperioden (2006-2010)

 
Ingen bild

Hacke

11 september 2014 09:29

Suveränt agerat av Kasselstrand. Ingen fara med återväxten i partiet där inte.
Varje sd-politiker skulle som han, när tillfälle ges och situationen kräver, ge svar på tal och kritisera och komma med motexempel mot medias groteskt snedvridna agerande där man kontinuerligt silar mygg och sväljer kameler. Media, och då inte minst Expressen, är de som har mest byk att tvätta men aldrig blir ställda mot väggen eller granskade. Kan bara stå där som "den goda" med rätt att agera såväl åklagare, domare som bödel i en och samma skepnad. Det är fullkomligt vidrigt att beskåda dessa politiska funktionärer förklädda i journalistrollen.

 
Ingen bild

Göta

11 september 2014 09:31

SVENSKA RADIO- OCH TV-NYHETER DESINFORMERAR OCH LJUGER OM SD
Jag lyssnade på Ekonyheterna i morse. En stor del av nyhetssändningen gick åt till att förtala SD och ljuga om SD. Man mår fysiskt illa när man hör alla lögner och förvrängningar av verkligheten som våra s.k "neutrala" nyhetssändningar vräker ur sig.

När jag något senare läste Docent Jan Tullbergs betydelsefulla inlägg i dagens Avpixlat lättade trycket i mitt bröst något. Det finns ändock en och annan känd och betydelsefull person som vågar stå upp för och skriva om sanningen. Här följer några citat ur Jan Tullbergs inlägg:

"Vi kan lära oss en del av England som drivit en liknande antirasism-kampanj som i Sverige, men nu börjar vakna upp och omvärdera effekterna. Ett stort steg var den självrannsakan som BBC gjorde av sin beskrivning av invandringen den 7 januari 2014 i ”The Truth about Immigration”. Nick Robinson bekände att BBC:s rapportering om invandring varit STARKT VINKLAD. Såväl invandringen som invandrarna hade konsekvent romantiserats, medan den brittiska allmänheten ansetts skyldig till alla negativa effekter.
[...]
Det är rimligt att folk efter detta drar slutsatsen att brittiska media är konsekvent förljugna i dessa frågor och att man måste multiplicera och lägga till den givna informationen för att få en rimlig verklighetsbild. Denna lärdom håller också på att slå igenom i Sverige. DET ÄR INTE NÄTMEDIERNA SOM DESINFORMERAR OCH LJUGER UTAN DE ETABLERADE MEDIERNA.

RASISMHYSTERIN leder inte bara till allmän desinformation utan också till att UNDERLÄTTA BROTTSLIGHET. Polisen drar sig för att ge ett bra signalement om det framkommer att förövaren är en invandrare. Standardreaktionen är rädsla för att en sådan koppling kan beskrivas som rasism.
[...]
Precis som i många u-länder finns en risk att den inhemska eliten lierar sig med utländska intressen och ser ner på det egna folket. Ledare som frigjort sig från den nationella lojaliteter har ofta inga andra lojaliteter än de som tycks mest förenliga med det egna karriärintresset..."

Läsa hela Jan Tullbergs viktiga inlägg här:

http://avpixlat.info/2014/09/11/rasismhysterins-hoga-pris/#more-125398

 
Ingen bild

LSW14

11 september 2014 09:38

Instämmer i berömmet av Kasselstrand, det är politiker av den kalibern som inger framtidshopp! Det som bekymrar mig är att Kasselstrand inte avkrävde intervjuaren en definition av begreppen "Rasist/Rasism" och "Hatsaiter". Vem har gett intervjuaren (oavsett vem det är) ett tolkningsföreträde i det avseende?! IMO är det fullständigt meningslöst att älta frågor om rasism, främlingsfientlighet o hatsaiter i all j---a oändlighet utan att först ta död på halmgubbarna. Det är omöjligt att komma någon vart om taktiken fortsätter att var så defensiv som den är. Ta initiativet! Lär av Le Pen!

Sedan har jag lite svårt att bortse från fenomenet "Björn Söder ser dig", sånt kan nog tänkas hålla tillbaka t o m Kasselstrand. Men vad vet jag.

Tyvärr har @Observer helt rätt, det går inte att bortse från risken att även Kasselstrand prioriterar köttgrytorna före väljarna, det har hänt förr, som bekant! Bara att hoppas han är ett lysande undantag även på den punkten.

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

11 september 2014 10:38

Stella : Tror att Haidar flyttat "hem" till Libanon, sedan några år sedan var bara i Kalmar ett tag och berikade oss

Thoralf Alfsson

11 september 2014 10:42

Han är i varje fall skriven i Kalmar enligt Ratsit. Men han kan ju bo i Libanon ändå.

 
Ingen bild

Lena

11 september 2014 10:52

SVT blivit ett inkvisitionshögkvarter så här dagarna före valet där de bestämmer vilka som ska få vara med på SD,s vallistor och smutskastar SD allt de kan samt att de inte sköter sitt uppdrag som oberoende o opolitiskt media. Denna PK förljugenhet är en mental sjukdom. Titta på ansiktena dessa inkvisitionsdomare (programledare), deras uttryck ser inte friskt ut. Hur kan de lägga ner så mycket tyckande och energi på att svartmåla SD? Det är inte friskt och det är så vi måste se det. De är i trans och kommer inte ut ur sin "bubbla".

Kasselstrand är så vass, vi håller på att få vår egen Marine le Pen tror jag, fastän på svenskt vis med stringens och väldigt mycket intelligens. Farligt för PK-folket!

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

11 september 2014 10:56

Thor-alf : Han kanske är svensk skriven i Oxhagen typ, och bor i Libanon?
Undrar isåfall varför ?
Kungen af Kalmars stab kanske kan svara på det ?
Hur som helst så gråter nog blonda Anna floder om så är fallet.

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

11 september 2014 11:05

OT : Just nu pågår ett seminarium (SVT UPPFOSTRAR) angående sjunkande skolresultat.
En lärare/deltagare säger: Kompetenta att lärare med bred kunskap klumpar ihop sej på vissa skolor.
Dom finns På på skolor med mindre UTMANINGAR efter några år :=)(=:
Snacka om att gå som katten kring het gröt.
Tänk att den svenska lärarkåren blivit så sjaskiga på sista tiden
Helt jävla otroligt att denna kår tar denna skit
En kille har till och med skrivit en bok om hur man kan få lärare att jobba hårdare i klassrummet ?
Varför inte prova med fri Dextrosol ?
Ynkryggar är bara förnamnet, men sitt då med era elever och deras mössor/mobiltelefåner

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 september 2014 11:50

Som landsbygdsbo är en Socialdemokrat som Landsbygdsminister en katastrof. För att detta ska ske kommer ju då också Miljöpartiet att ingå i en sådan regering och även stödjas av Vänsterpartiet.
Man bävar...

Annat ämne.
Besökte kommunens centralort igår. Mötte tre väl inlindade kvinnor i nedre medelåldern gåendes i bredd på gatan. Troligen rast på SFI-undervisningen.
Hur stor är chansen att de får ett jobb under sitt framtida liv?
Noll eller minus noll..?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 september 2014 12:07

Expressen (V) kämpar på med god hjälp av Vänsterextremisterna i Resachgruppen.

Piratpartiets Anna Troberg skriver idag om Resachgruppen på SVT Opinion och kritiserar dem hårt. Läsvärt!

 
Ingen bild

Janne

11 september 2014 12:25

Kommer det publiceras debattartiklar från andra partier på bloggen i demokratins namn?

Thoralf Alfsson

11 september 2014 14:29

Jag har väl en av få som haft omodererade kommentarer,

 
Lassekolja

Lassekolja

11 september 2014 15:10

@Janne, jag är inte helt säker på att jag förstått Din fråga korrekt, menar Du att alla, som så önskar skall skriva debattartiklar på just Thoralf´s blogg? Thoralf är mer än tillräckligt produktiv för att "fylla" sin egen blogg och detta har ingenting med demokrati att göra vad Du Janne, nu menar med det. Demokrati är att vem som helst har möjlighet att öppna egen blogg!
Betr. Gustav Kasselstrand: Han klarade Expressens utfrågning alldeles lysande! Han är enl. min mening en god partiledarkandidat den dagen Jimmie har fått nog av PK-trakasserier från alla håll. Den dagen är vi alla skyldiga Jimmie ett VÄLDIGT STORT TACK!!!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

tjolahopp

11 september 2014 15:22

@Thoralf Alfsson, fast slasknissarna har bevisat ett antal gånger att de klarar tyvärr inte av omodererade kommentarer. Fortsätt i alla fall till efter valet och sedan får vi se.

 
Ingen bild

hans

11 september 2014 18:11

Troligen bättre att vara sosse-kung i Kalmar än kulturminister i Stockholm. Kulturminister är en sådan undanskymd och meningslöst ministerpost att jag nästan är förvånad över att någon vill ha den.

Blir du inte statsminister, finansminister, utrikesminister eller justitieminister framstår din ministerpost som undanskymd och närmast meningslös. Om Finansministern säger nej blir det ändå inget, så vad du vill är meningslöst. Ett ministerjobb är ett extremt bra betalt fyra års gig som en belöning för lång och trogen tjänst till partiet.

Vi har nu 23 (?) ministrar. Jag tror knappt att de flesta medborgare skulle kunna nämna en handful av dem. Alla små löjliga inrikesområden som idag har en egen minister borde ersättas med EN inrikesminister. Köttgrytan är helt enorm med politruker som skall matas.

 
Ingen bild

Mahmoud

11 september 2014 18:23

@Janne
"Kommer det publiceras debattartiklar från andra partier på bloggen i demokratins namn?"

Hur tänkte du nu? Inte alls, va? :)

Det är en blogg det här förstår du. Inte en dagstidning...

 
Ingen bild

Tony

11 september 2014 18:34

Har alltid tagit lätt på snacket om att blondiner är
Bimbos, men när man hör denna donna intervjua Kasselstrand
börjar man undra om det inte stämmer i vissa sammanhang.
Kasselstrand däremot gör ett bra intryck och svarar tålmodigt
påTjatmosterns infantila frågor!

 
Ingen bild

Tony

11 september 2014 18:37

Lägg märke till hur tjatmostern vid varje tillfälle
benämner Avpixlat som hatsajt? Hur fan klan det bli
hat genom att breskriva verkligheten som den ser ut?

 
Ingen bild

Per

11 september 2014 18:43

Inför detta valet så vill jag ha ett läsbart flöde på Facebook och då gått in och gillat samtliga partier i riksdagen + några utanför, detta innebär inte att jag sympatiserar med de. Hör ni de Expo!

 
Lotta

Lotta

11 september 2014 19:34

Lyssna på detta avsnitt av Granskning Sverige. Det är så man får kalla kårar längs ryggraden.

http://youtu.be/rAIL6XePtlU

 
Lotta

Lotta

11 september 2014 19:36

Ytterligare ett tips. Lyssna på Kent Ekeroths syn på Expressens drev mot SD.

http://youtu.be/1be22KxOEjY

 
Ingen bild

Stefan A.

11 september 2014 19:51

Arbetsförmedlingen vet meddela tre dagar innan valet att arbetslösheten minskar...skitsnack säger jag, AF är ett regeringsorgan, har nämligen själv erfarenhet av hur det går till, några mån innan valet 1998, då jag var arbetssökande, drog plötsligt AF ihop en 50-100 av oss arbetsökande(hade antagligen tilldelats mera pengar)med hjälp av ett privat företag till ett ställe där vi fick lyssna på föredrag o liknande dvs. ren förvaring, men det var inte det viktigaste, utan det var att vi bytte kolumn från öppet arbetslös till "sysselsatt" i statistiken, efter valet återgick allt till det vanliga igen, har för mej jag skrivit det här förut men det gör inget passar bra att återanvända nu.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

11 september 2014 21:28

Landsbygdsminister? Jo jag tackar jag. Han har ju inte ens lyckats ordna med direkttåg mellan Kalmar och Stockholm.

 
Lotta

Lotta

11 september 2014 21:39

Visst är det konstigt att 7-klövernpolitikerna har ett sådant ömmande hjärta för exempelvis kvinnor i olika minoriteter i Irak som våldtas och tas dom sexslavar men utan några som helst betänkligheter genom sin politik medverkat till att Sverige ligger tvåa i världens våldtäktsliga?

http://youtu.be/1be22KxOEjY

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se